Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

Без спор няма истина. Никакво отстъпление!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

Днес в една друга тема ме впечатли мнението на Благо, но днес съм твърде уморена за да пиша дълги и смислени постове.

Без спор няма истина. Никакво отстъпление!

Начинът, по който се спори едва ли ще ни доведе до истината.

Би било добре да започнеш с прилагането на това златно правило от…себе си?!

Че той го прилага. Всички знаем, че културата му е елементарна...

Той изисква. Културата му е елементарна. Следователно елементарната култура го изисква.

Не виждам какви претенции можеш да имаш.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Русокоса съм точно толкова, колкото ти си умен и възпитан. 

Ти пред интелекта на Нел си като лилипут, драги.

Хахахахахаха, както казах, харесват ми напористите русокоски опитващи се да докажат интелект, а им се получава най обикновенна жлъч и пяна в устата :D

P.S Москито москито... русокоска не , направо си на квадрат най малкото..... и за възпитание да ми говориш и елементаризъм точно ти, да не говорим за интелект....айде няма нужда... възпитанието и отношението се заслужават ако не знаеш, културата също.... напомняш ми на един случай наскоро тук, с един тъп прост англичанин, който има навика да паркира колата си на паркинг пред чужда къща понеже работи при съседите , та след направена му заблежка няколко пъти  ( и не само от мен, все пак ние сме трима с коли тук в къщата ), при поредния случай когато ми писна от него, и му повдигнах тон, почна да се оплаква че съм му повишавал тон , е какво да му кажеш на такъв идиот, аз още повече побеснях, и му обясних откъде е изгряла майка му, при което шефа му, съседа ми се намеси, и почна да се извинява от негово име, а той тъпото парче така и не разбра с наглоста си, къде точно се губи позицията му да бъдат с него културни и вежливи... че и обиден взе да го играе смотаняка нагъл....а имаше и наглостта да ми каже да съм паркирал и аз пред съседите

Та същото е и тука... надявам се този елементарен пример да ти е изяснил нещата, но ме съмнява.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Като се играе по нечии нерви, може да се предизвика изтичане на ползуваема срещу противника информация.

Ако наистина искаме да стигнем до истината, би трябвало да уважаваме опонента.

Ако не е трол, разбира се.

Де да беше вярно. Върни се в заключените теми и чети. Колко пъти е опровергаван, колко пъти е уличаван... Отказвам да си губя още от времето, за да пиша едно и също - отново и отново. Чети!

Вече ти казаха - нито един. 

Сещам се имаше един тон спам, генерирани заради мнението ми за шествието "безсмъртен полк" , което кето мнение и сега си поддържам без грам корекция, а останалото си остана само....един  тон спам, псувни и обиди към мен. .

Това съм призовавал от самото начало .

Странно е когато някои разбират водене на дискусия като ... кой повече ще напсува другия :) или най малкото ще ореве света от радост , ако може да го засегне с нещо  на лична остнова или подобни простотии :)

Аз поне така си обяснявам защо толкова вбесявам някои - а то просто защото не се връзвам на такива :) 

Жега,жега..хич не прощава :D  тролската тема пусната от трол е налазена от тролове маскирани като елфове. Земни и въздушни  :D

Да вземете да спирате,че не се знае чий дрон лети над вас. :ph34r:

Такова мислене няма да те доведе до нищо добро :) съвсем ще се поболееш от тея призраци на тролове и елфи.... :) :) 

Ако не е трол, разбира се.

Че то не пречи да го уважаваме :) Пък и той вследствие на поуките от направените грешки, има възможност да надобрява, като и се случва в действителност.

Такова мислене няма да те доведе до нищо добро :) съвсем ще се поболееш от тея призраци на тролове и елфи.... :) :)

Явно не си схванал,че става въпрос и за земните и ония там летящите :D  ... вече небесни елфи  :D

Та вие сами и тема си отворихте и се преименувахте :D 

Желанието на всички нас е България най-после да тръгне напред.

Това желание ни мотивира да пишем в голяма част от темите тук.

За жалост, информацията с която си служим, в повечето случаи е подвеждаща, защото такава ни я поднасят медиите

Това е една от причините да се стига до люти спорове, придружени с обиди.

Може би обсъждането на всяка постъпваща информация би ни помогнало да открием това, което търсим?

Знам ли...

Истината никога не е в ляво или дясно, а някъде по средата.

Желанието на всички нас е България най-после да тръгне напред.

Това желание ни мотивира да пишем в голяма част от темите тук.

За жалост, информацията с която си служим, в повечето случаи е подвеждаща, защото такава ни я поднасят медиите

Това е една от причините да се стига до люти спорове, придружени с обиди.

Може би обсъждането на всяка постъпваща информация би ни помогнало да открием това, което търсим?

Знам ли...

В повечето случаи когато съм опонирал някои теми тук, въобще не става въпрос за варианти а става въпрос за крайности - на черното бяло и обратното.

В повечето случаи когато съм опонирал някои теми тук, въобще не става въпрос за варианти а става въпрос за крайности - на черното бяло и обратното.

Във всяко едно нещо отиването в крайности не води до нищо добро.

А един от инструментите на троловете е да изказват крайни и абсурдни мнения, предизвиквайки възмущението на хората, пишещи в някаква тема, които хора нерядко се отказват да влизат в нея.

С това целта на трола е постигната - темата замира или се затваря.

Мойре,

Истината е това което се премълчава. Винаги е имало противоборство между двата лагера. Винаги е имало и нагаждачи (да не вземе някой да се припознае и после да плаши с това онова...)

Истината винаги е била тази която ни е била спестявана преди и сега.

За истината никой не пише защото е неудобна , опасна. Най лесно е да се пише за истината такава каквато е удобна на върхушката в момента.

Днес са тия утре са ония и така ... дори и елфите ще са различни. 

Мойре,

Истината е това което се премълчава. Винаги е имало противоборство между двата лагера. Винаги е имало и нагаждачи (да не вземе някой да се припознае и после да плаши с това онова...)

Истината винаги е била тази която ни е била спестявана преди и сега.

За истината никой не пише защото е неудобна , опасна. Най лесно е да се пише за истината такава каквато е удобна на върхушката в момента.

Днес са тия утре са ония и така ... дори и елфите ще са различни. 

Напълно съм съгласна с теб.

Както вече писах, много е трудно да се доберем до истината чрез информацията, която черпим от медиите - българските и чуждестранните.

Навсякъде по света тегне мъглата на дезинформацията.

Остава ни да мислим и споделяме мислите си,търсейки истината, но поне да го правим спокойно и без обиди.

А дали ще стигнем до истината, никой не знае.

....Истината никога не е в ляво или дясно, а някъде по средата.

Истината не е по-средата !

Истината е в същността на нещата !

В начина на съществуване на даденото нещо !

Веднага пояснявам с пример :

786096.gif

Пита се сега бяло ли е топчето или е черно ?

Миро казва : "От Запад е бяло !"  :) .....

Със същият успех му отвръщат : "От Изток е бяло!"

И......станахме на кълбо !!! :)

Истината не е и по средата ! 

Топчето не е и сиво ! (като го завъртите по-бързо - това ще видите!)

А пък ние сме бялата точица , там дето едва се забелязва....! :)

Добре де тогава - какво е ?   :)

Погледнато в същността си истината е , че половината топче е бяло , а половината е черно и се върти , без да се спира от както свят светува ! :)

Ако искате и така може : 

798405.gif     

Т.е. Земята , земя ли е , или е вода ?....

Човекът ще каже :"Земя е !" - защото така му изнася .

Рибата пък ще каже :"Вода е !" - и като че ли с основание , ама пък кой я чува ?

А истината не е по средата ! Даже не е и горе-долу !

Под земната кора нито вода има , нито земя !

А там е същността на Земята ! Там е истината !

Това днес се знае (!) , нищо че отгоре-отгоре друго се вижда ! :) 

А пък "Миро" може да си приказва колкото си иска , че там една земя имало , дето е много червена ...!

И се намират такива дето му вярват , всичко вземат за чиста монета ....?!

Много , ама много е далеч от истината за Земята ! Още по-далеч е ако към Марс сочи !

Тогава пък си е тотално сбъркан !....  :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

..

Нещата са много ама много попрости бре :) 

Пример - руската пропаганда дава кадри на грузински самолет как бомбардира осетинско/руско селище.

В последствие се оказва точно на 180' истината - самолета е руски, селото е грузинско.

Къде е средата тук ? :)

Така и за Украйна. 

Конкретен пример факт- путинската пропаганда тиражира изказване на Меркел , влизам в официалния германски сайт - няма такова изказване, по точно е друго съвсем, а ИТАР ТАСС е преиначило или измислило думи.

Къде е средата ? 

А тиражирания фейк със разпънато дете ? 

А останалите 100-те лъжи за Украйна  /гугълнете сами/ 

А всичките останали неща , често намирали място в така недолюбвания на пропагандаторите сайт "стопфейк" ?

НЯма "среда" в тези неща.

За такава пропаганда говоря.

А един от инструментите на троловете е да изказват крайни и абсурдни мнения, предизвиквайки възмущението на хората, пишещи в някаква тема, които хора нерядко се отказват да влизат в нея.

Да

5-те заключени теми са христоматиен пример за тролска атака.

Хм, като се замисля, си права. Както каза един коуега по-рано, не е майтап работа да успееш да изнервиш 15 души до степен да ти теглят по една къде видят твое писание. Вадене на душата с памук, по указание на поръчителя - игнорираш всичко, което не ти изнася, и продължаваш да повтаряш едно и също като развалена грамофонна плоча, докато изнервиш всички. Ти не се нервиш просто защото такава е целта на занятието. Даже се кефиш, че успяваш... Само не знам колко трябва да си си плюл на достойнството, ама хора всякакви. Добре че има и от другите.

Хм, като се замисля, си права. Както каза един коуега по-рано, не е майтап работа да успееш да изнервиш 15 души до степен да ти теглят по една къде видят твое писание. Вадене на душата с памук, по указание на поръчителя - игнорираш всичко, което не ти изнася, и продължаваш да повтаряш едно и също като развалена грамофонна плоча, докато изнервиш всички. Ти не се нервиш просто защото такава е целта на занятието. Даже се кефиш, че успяваш... Само не знам колко трябва да си си плюл на достойнството, ама хора всякакви. Добре че има и от другите.

Все ми се иска да няма тролове, действащи по поръчка, а ако има да престанат да бъдат такива.

ПП. Цел на занятието - да се сведе до минимум дискусията по дадена тема, да не би да излезе нещо еретично и различаващо се от официалната пропаганда. Затваряне на усти, като пинизът е, че за това обвиняваш отсрещната страна. Реторика...

Иска ти се, ама няма да стане. Особено в днешно време и съвременните комуникации. Такива са реалностите - казват ти какво да говориш по официалните медии, ако не си съгласен, вънка от палатката. В интернет можеш да си пускаш каквото искаш - не че не те подслушват и четат, но е много удобно просто да обявят това, което си казал/а, за конспиративна теория, а теб - за потенциален пациент на психиатрията, и готово.

Я пипни в Гугъл и потърси доказателства за намеса на американските специални служби на 11 септември и виж какво излиза.

Пример: https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+11+%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8

Даже не си правят труда да измислят нещо по-правдоподобно. Изводите: смятат ни за пълни и достатъчно зомбирани идиоти, вярващи на всичко, което ни се каже; не можеш да промениш това, което те са решили да правят, дори да знаеш какво се е случило и т.н. Пуска се там някаква версия с пълно пренебрежение към тия, дето ще я слушат - колкото да има...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

На теб съм ти се начел и съм ти обяснявал .....та чак ми се повръща...

И ако те обознача както ти се полага , като три в едно ще ме баннат - нищо , че три в едно ти се полага !

А теб те толерират , кой знае защо и какво ценно намират ....аз поне недоумявам...

То зле говори и за сайта ....

А теб те толерират , кой знае защо и какво ценно намират ....

:yanim:  Много точно.

Има ли желание, има и начини. ;)

opt1440875019a.jpg

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

ПП. Цел на занятието - да се сведе до минимум дискусията по дадена тема, да не би да излезе нещо еретично и различаващо се от официалната пропаганда. Затваряне на усти, като пинизът е, че за това обвиняваш отсрещната страна. Реторика...

........

да.. точно така.

Вие сте христоматиен пример за тази тактика. - 5 заключени теми :)

А ако все пак визираш  и обвиняваш мен , ще уточня и надебеля, че аз никого не обвинявам, просто посочвам фактите такива каквито са - по образец проведените тролски атаки срещу мен , в целия си блясък - личностни обиди, заяждане, провокиране, изместване на темата и т.н. .

И е още по смешно когато не реагирам , да ме обвиняват че - ето вижте го - той не псува, не се връзва,  а прагматично говори само по темата, даже е доволен от това .

https://www.kaldata.com/forums/topic/239908-политическите-троли-пропагандатори-из-форумит/?p=3191031

Ау какъв е трол - доказа се.

:)

На теб съм ти се начел и съм ти обяснявал .....та чак ми се повръща...

И ако те обознача както ти се полага , като три в едно ще ме баннат - нищо че ти се полага !

А теб те толерират , кой знае защо и какво ценно намират ....

Да, интересно ми е какво ще ме "обозначиш" , по точно ми е интересно зАЩО ? :)

Ти сам отговорил ли си си на този въпрос  ? 

За толерирането - да , така е... нормално е във всеки форум да тоелрират коректното , аргументирано мнение, и да се санкционира тролщината, личностните заяжданици, псувни.

Това толериране и нетолериране защо те учудва ? 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Масовите-медии никога не са били средство за информиране на зрителската маса, а за влияние над нея.

Още през 1949г. Алберт Айнщайн пише в едно свое есе, че в „анархичния капитализъм“, както той нарича властващия обществен строй, финансовата олигархия контролира всички средства за информация – образование, радио и преса и тн. 

Какво се е променило от 1949г. до сега? Нещата са още по-страшни, тъй като в информационната епоха средствата за пропаганда са се увеличили значително, а достъпа до тях е на „клик разстояние“ – интернет промени всичко. Правителствата разбраха това много бързо и установиха контрол над глобалната интернет мрежа. Една медийна кампания не струва нищо на финансовия олигарх, корпорацията или политическата клика. Нужно е два-три сайта да публикуват, чрез „платени“ журналисти, лъжлива статия, която набързо ще се завърти (безплатно) в социалните мрежи и ще бъде препечатана в други сайтове, на принципът „копи-пейст“.

... по точно ми е интересно зАЩО ? :)

Хилиш се , но е жалко за теб !

Питаш защо и ще ти кажа , не защото си въобразявам , че си в състояние да го разбереш :

Защото си толкова ограничен сам в себе си , че хората тревожно се питат :

" Е ли е възможна в днешния ден , такава потресаваща ограниченост на мисленето за човешкия вид ?" 

Оказва се , че Е !

Това като възможност за човешкия вид е най-малкото притеснително и крайно изнервящо !

https://www.kaldata.com/forums/topic/239908-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%B7-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%82/page-20#entry3191011

Ако не Е , тогава Миро си е 100% трол и следва да се изхвърли от сайта ! 

Който може - да ме оспори !

Мислех ще си малко по конкретен. Примерно кое казано от мен ти се "повръща" , нещо като един два цитата ? 

Това отделно от мирогледа ми, който в сравнение с някои от пишещите тук е доста по разнообразен .. Това че търся и намирам повече информация, това че се съмнявам, и не се водя по елементарна пропаганда, наричаш "ограничен" ? 

Странна работа :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.