Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

и се почва с още много по-нецензурни простотии от които ми се гади...

По това се познават.. хора без аргументи , за да зацапат и съсипят темата, умишлено почват с личностни нападки, обиди , намеци, и всичко друго, но не и по темата.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

И какво стана след подписването на декларацията против троловете от 20 май... Точно както бях предположила. Троловете си продължиха с пълна сила да си тролят за кеф, от душа и сърце. След тази дата и темата за Украйна сякаш разцъфтя с нова сила...

Така е Мерил.
Аз пишех по малко но отдавна спрях да се "обаждам" в тази тема. Даже повече и "лайкове" не поставям. Какво прави особено впечатление! Наблюдавайки темата отстрани , виждам един АВАНГАРДЕН ТРОЛ  - "miro20", който като го наблюдавам от 20 дни спи само от 3.00 часа през ноща до 6.00 часа всяко утро . И с какво настървение всеки ден дава своите велики наставления, как да прогледнели хората. Няма дори и един модератор да му е направил поне забележка за масовите лъжи, с които е ОСРАЛ и трите теми за Украйна! Явно си представя, че е станал любимецът на форума или най -малко човек на модовете. Не се среща ни думичка негова във другите подфоруми, поне в тези, за забавления. Явно никъде не го бива освен любимата му политика. Та си мисля, не е ли време да помоли началника си, та да го пусне за някой ден в отпуск. Чета всичко и не забелязвам никъде да се сипят обиди, да се съсипва темата, да има личностни нападки, но и тука явно само той е прав! Цитат:
"По това се познават.. хора без аргументи , за да зацапат и съсипят темата, умишлено почват с личностни нападки, обиди , намеци, и всичко друго, но не и по темата." 
На такъв, хората обикновено казват: "Амжик суратлъ". Няма как да знае тези думи, та за превода да ползва речника "Реджеп" 
На всички приятна и весела вечер пожелавам!

Не помня кой от тях законспирираните, беше събуден пръв. Може той да е оригинала и да има няколко кампютера и да е вързан през няколко доставчика, или проксита. При достатъчно добра техническа обезпеченост и Кал не може да докаже, че става въпрос за един човек. Just conspiracy theory :D

Миро денонощно работи и непрестанно ни убеждава колко са правилни и обосновани   всички възможни украински лъжи!   Има и руски лъжи и лицемерие - ама каквото повикало ...такова отговорило...  При тези надлъгвания Украйна няма шанс да издържи...  А Миро може и още да издържа - да е жив и здрав!  Кой после ще ме разсмива без да иска?

Редактирано от attj (преглед на промените)

Миро денонощно работи и непрестанно ни убеждава колко са правилни и обосновани   всички възможни украински лъжи!   Има и руски лъжи и лицемерие - ама каквото повикало ...такова отговорило...  При тези надлъгвания Украйна няма шанс да издържи...  А Миро може и още да издържа - да е жив и здрав!  Кой после ще ме разсмива без да иска?

Ц! Не е денонощно. Но съм забелязал, че заедно лягат и заедно стават с Благо. Това, разбира се, има и други обяснения освен еротични :D

виждам един АВАНГАРДЕН ТРОЛ  - "miro20"
.........................................................................................
Няма дори и един модератор да му е направил поне забележка за масовите лъжи, с които е ОСРАЛ и трите теми за Украйна! 
..........................................................................................................................................................................................................................................
На такъв, хората обикновено казват: "Амжик суратлъ". Няма как да знае тези думи, та за превода да ползва речника "Реджеп" 
...........................................................................................................................................................................................................................................

"- Я чувай, Гуньо, знаеш ли... (холан, остави се с твоите пусти клиенти!)... знаеш ли какво? Ти седни тази вечер, па напиши една уводна статия. Тегли му едно верноподаничество, че сам княза да се слиса. Тури му там: Ваши смирени чада, Наш баща и татко, в праха на Августейшите Ви нозе, нареди ги там като броеница, ти знаеш как. Па помени и за народа една-две думи, както му е реда. Разбра ли ме? Така. Па сетне тегли един калай на опозицията. Кажи там: Онези предатели, онези...

Предатели остаря вече, да турим мерзавци - поправя Гуньо.

- Е добре, тури мерзавци. Па да не забравиш да туриш и фаталния за българския народ. Дявол да я вземе, много ми се харесва тази дума "фаталния"! Като кажа така ф... ф... фаталния, сякаш че ффащам някого за гушата... Страшно ми се харесва!

- А пък мен най ми харесва, като напопържам някого - изтърси чистосърдечно Данко Харсъзина, - отлеква ми н'ам как на душата!

- Ашколсун бе, Харсъз, да живейш! - провиква се възхитен бай Ганьо и потупва Данка по рамото. - Работата е опечена. Ти, Гуньо, ще напишеш, както рекох, уводната статия, тъй ли? А вий, Гочоолу, и ти, Дочоолу, някои дописки, някои телеграми да изкалъпите.

- Че какви телеграми, какви дописки? - запитват в недоумение двоицата.

- Какви ли? Всякакви. Не виждате ли другите вестници? Пишете там: Ваше Царско Височество, народа ликува коленопреклонно и едногласно моли Всевишния... и прочее; наблъскайте там, каквото ви дойде на ума. Кажете там: Българският народ е дал хиляди доказателства, че когато се коснат до правата му, всички до един стават на крак... и... таквозинака... със сълзи на очите... и тъй нататък. Най-сетне какво ще ми дращете много-много; напсувайте опозицията, па вер селям. Ами! Какво ще седнем сега да се лигавим с разни философии. И кой ще те разбере! Нали е работата да замажем очи - карай колата. Не е ли тъй ?"

Алеко Константинов

Ц! Не е денонощно. Но съм забелязал, че заедно лягат и заедно стават с Благо. Това, разбира се, има и други обяснения освен еротични :D

Има. Работим много (тролене, разбира се. Няма нужда от пояснения - платено, кой работи за без пари) и малко спим.

А ние с Реджеп май само за удоволствие сме тук - само затова ценя всяко негово мнение.   Той понякога надминава дори Миро - ама за широкоспектърни форуми това е нормално.   Аз понякога пиша в още 5-6 руски и украински форума и съм донякъде - баннали са ме уж в половината от тях.   Истината обаче е различна - пак си влизам и си излизам при тях както си зная...  Някакъв Бан нищо не решава и не върши работа при всички. За предпочитане е да се уважават всички разнопосочни мнения - съобразно правилата на форумите...Владо е добър събеседник - нормално е да се оценяват достоверно дори и различните мнения.  Точно затова са форумите.

• 1 месец по-късно...

А ние с Реджеп май само за удоволствие сме тук - само затова ценя всяко негово мнение.  

Да, Реджеп не е трол.

За троловете е характерно да се държат арогантно, да правят безпочвени забележки и системно и целенасочено да нанасят лични обиди на хора, които са нарочили по някакви техни си причини.

В словесните войни, които понякога възникват между участници в дадена тема също могат да се видят обиди, но те са в резултат на афект и не са характерни за потребителя, който е нанесъл обидата.

Троловете не пропускат да тъпчат жертвите си при всеки удобен случай.

Ако човек не го мързи и прегледа изявите на тези, в които се съмнява, че са тролове, много лесно може да разбере дали е прав или греши в преценката си.

• 1 месец по-късно...

Да прибавим новият трол в колекцията :D bozho76

И как точно реши, че е трол? - Заради авторската статия ли? - Нима щом е на противоположното(на твоето мнение), автоматично става трол?

Бе много модерни станахте нещо? За вас вече всички, които мислят различно от вас са тролове и "тролки"(бисерче,което цепи мрака :D )

Редактирано от Нел (преглед на промените)

И как точно реши, че е трол? - Заради авторската статия ли? - Нима щом е на противоположното(на твоето мнение), автоматично става трол?

Бе много модерни станахте нещо? За вас вече всички, които мислят различно от вас са тролове и "тролки"(бисерче,което цепи мрака :D )

Щото ако, колежке, беше в час, щеше да видиш как този профил, който може и да е клониннг на някой друг от троловете, пуснат на 12-ти и запазен за вчерашната си трол кампания, пусна вчера десетки теми и си копира плагиатстваното от други места слово, в още 40 чужди теми. Като поне половината, ако не и повече от постовете и темите му са(които оцеляха) политическа пропаганда колко лош бил социализма, колко хубаво било през османското робство и как едва ли всъщност не е било робство, а нещо някакво много благотворно за българите османско гостуване. Също като теб и останалите тролове, но в много по-груба форма. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Щото ако, колежке, беше в час, щеше да видиш как този профил, който може и да е клониннг на някой друг от троловете, пуснат на 12-ти и запазен за вчерашната си трол кампания, пусна вчера десетки теми и си копира плагиатстваното от други места слово, в още 40 чужди теми. Като поне половината, ако не и повече от постовете и темите му са(които оцеляха) политическа пропаганда колко лош бил социализма, колко хубаво било през османското робство и как едва ли всъщност не е било робство, а нещо някакво много благотворно за българите османско гостуване. Също като теб и останалите тролове, но в много по-груба форма. 

Не съм в час, вярно е. :D

Забавлявам се в нета, не живея в него и няма как да знам какво става по другите форуми. Това явно е привилегия на определен тип хора, които само в нета намират своята реализация. Иначе как биха могли да знаят кой къде и какво пише. :D

Също като теб и останалите тролове, но в много по-груба форма.

:D Ама ти чак сега ли разбра, че съм трол(тролка, де)? :D

Хора, включете си поне за малко автокритиката. Трудно е, но дава перфектни резултати!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Забавлявам се в нета, не живея в него и няма как да знам какво става по другите форуми. Това явно е привилегия на определен тип хора, които само в нета намират своята реализация. Иначе как биха могли да знаят кой къде и какво пише. :D

Е, никога не е късно, или безполезно, да придобиеш още малко познание :)

Е, никога не е късно, или безполезно, да придобиеш още малко познание :)

Твърдение, с което няма как да не се съглася! ;)

Eто как  тролвоете ги "хванаха в крачка" с един от инструментите на gogle trends 

http://www.erich-hartmann.com/google-nashel-logovo-kremlevskikh-troley/

И не толкова ново , но показателно 

http://analysis.actualno.com/Edin-raboten-den-na-trol-vouvasht-za-pobedata-na-ruskata-doktrina-news_466302.html

Хора, включете си поне за малко автокритиката. Трудно е, но дава перфектни резултати!

Ами я ги виж мене на кво ме направиха :) :) проведена по образец тролска атака срещу мен :

- минаваш на лични обиди, изместваш темата , обвиняваш във всички земни грехове опонента , и още една камара простотия и офтопик , с цел засипване , съсипване и затваряне на темата 

https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3182111

Класика !

И то повторена за 5-ти път тролска класика  !

:) 

По назад тук цитирах определението :

https://www.kaldata.com/forums/topic/239908-политическите-троли-пропагандатори-из-форумит/?p=3085145

Често троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, в размяна на нападки, в дрязга. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил - агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Често троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, в размяна на нападки, в дрязга. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил - агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н.

Напълно съм съгласна, Миро, затова и споменах автокритиката, защото нашите колеги тук определено не са платени тролове, но тролят и изобщо не зацепват, че го правят, но пък за сметка на това, виждат другите като тролещи. :D

Смешно е!

Е тоя верно беше трол. Постваше некви едни и същи глупости във всички теми. Вие не сте тролове. Вие просто си защитавате гледните точки, понякога малко по-разпалено, отколкото е нужно. Пийс! [emoji41]

Не би било зле да бъде направен нещо като скрипт на "тролския речник" с всевъзможните епитети, които ползват при всеки удобен случай "Нетроловете".

И при употреба на тези думички, автоматично да бъдат санкционирани от системата - постът да не може да бъде публикуван поради обиден език. :D

Така е..

Аз съм "пийс"  разбира се :)  Винаги и навсякъде съм избягвал личностните обиди и отклоняване,  но е факт че си постигат целите - когато нямат аргументи, съсипват темите и се заключват.

Това ме забавлява, дори се възхищавам - защото и 5-те заключени теми които споменах по горе, могат да влезнат в учебниците за пример на "класическа тролска атака" :)

Не би било зле да бъде направен нещо като скрипт на "тролския речник" с всевъзможните епитети, които ползват при всеки удобен случай "Нетроловете".

И при употреба на тези думички, автоматично да бъдат санкционирани от системата - постът да не може да бъде публикуван поради обиден език. :D

Не може да има речник. Защото смислово една дума може да сеотнася по темата, друг път - да е личностна нападка... Но то си личат нещата и без речник.

:)

Може, може. Да бъде премахнати изобщо от употреба думи като "соросоиди", "европедерасти", "либерасти" и т.н. Обикновено постовете на Синбад и Форс са пълни с подобен езиков материал, та съставянето на речник не би представлявало особена трудност.  :D

Може, може. Да бъде премахнати изобщо от употреба думи като "соросоиди", "европе****сти", "либерасти" и т.н. Обикновено постовете на Синбад и Форс са пълни с подобен езиков материал, та съставянето на речник не би представлявало особена трудност.  :D

Я ме цитирай за соросоидите и въобще точно тия няколко споменати от теб термина. Вярно е, че съм ползвал няколко други, но точно с тези не съм боравил :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.