Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

http://www.ukrainadnes.com/%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%87%D1%83%D0%BA-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2/

http://www.ukrainadnes.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%84-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82/

Руски войски воюват на територията на Украйна, това е сигурно. Дори се знае и кои части.

Без война властта на Путин е обречена. Путин ще нападне Украйна и открито. На запада е отговорността да изпрати натовски армии в Украйна и да го спре. 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://dnes.dir.bg/news/USA-ukrina-gvardia-desantchitzi-18890808?nt=4

http://dnes.dir.bg/news/ubiystva-ukrina-ukrainska-vastanieska-armia-18893039?nt=10

http://banks.dir.bg/2015/04/17/news18888469.html

http://burgas.dir.bg/news.php?id=18890807

Това е отговора не многобройните заобикаляния и спекулации по въпроса кои е фактическия виновник за положението в Украйна и кои е фактическия потърпевш. Под потърпевш нямам предвид само България, а, че европейските страни губят за да задоволяват грандоманията на виновника.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Е най сетне са пристигнали  :) . Предполагам това е същия контингент американци, които минаха като "освободители" през Чехия и Полша , приветствани от хората :)

http://www.mediapool.bg/ikonomist-chehite-privetstvaha-entusiazirano-amerikanski-voenen-konvoi-news232455.html

Чехите не с домати и яйца, ами с камъни трябва да замерят световните терористи.

Какво на майка си в кюлотите търсят в Европа и Украйна. Паразити - това са американците.

Държави и политици, които подкрепят и спонсорират фашизма, не са демократи.

Наближава Празника с който отбелязваме победатата над фашизма и е много вероятно провокациите на фаш и техните еврейчета от окрайна да продължат..Наглите и безмозъчни янки са способни на всякакви гадости, дори на възраждане та фашизма и нацизма за да постигнат целите си. Дано европейските лидери се осъзнаят, и прекратят безумствата на фащ и нато.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Следващия път коментари със съдържание на линкове нека бъдат придружени от някаква обосновка и мнение.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Мерси!

Следващия път коментари със съдържание на линкове нека бъдат придружени от някаква обосновка и мнение.

Мерси!

За първия съм съгласен, но втория говори сам по себе си. Отговор е на цитата и не мисля, че не се разбира без коментар. Все пак занапред ще се коригирам.

Ну..чут чут.. малко остава до признаването на ДНР и ЛНР .... зависи как ще продължат да се държат ФАЩ .... очакваше се отдавна ...намекваше се отдавна 

http://www.interfax.ru/russia/437036

Както и малко остава до дефолта, с който заплашват хунтоидите в Киев, зарди дълговете си ... че и заявления правеха, нямало да било връщат дълга си към РФ ... смели на думи , ама да видим какво ще пеят в края на годината ... ще молят за помощ пак ФАЩ и ЕС ..а те ще им отпуснат няколко милиони от кумова срама максимум

http://www.interfax.ru/russia/436999

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Все едно да кажеш че американците са демократична държава. Те са най-големия терорист и най-голямото зло на планетата, ама тролчетата си знаят и повтарят това което им е промило мозъка.

... беше свален за да се провокира Русия, само нашите тролове не разбират. Явно не им достига ;)

Надявам се, можеш да разбереш доколко цитатът от поста ти говори за очевидна липса на здрав разум и трезво мислене в теб?

Да, САЩ са демократична държава, за разлика от Русия. Ако имаш проблеми с терминологията, Гугълни си какво значи демокрация. Външната политика няма нищо общо с демокрацията, ерго напълно възможно е да има демократична държава, която да води войни с целия останал свят.

За първия съм съгласен, но втория говори сам по себе си. Отговор е на цитата и не мисля, че не се разбира без коментар. Все пак занапред ще се коригирам.

Странно.. Относно линковете ти как Чехия забранила да се хвърлят яйца и др поамериканския конвой под заплаха на 3 г. затвор, всички медии се позовават на ...

http://www.spbdnevnik.ru/news/2015-03-30/vlasti-chekhii-zapretili-grazhdanam-kidatsya-pomidorami-v-voeynny-konvoy-ssha/

Armadny Noviny.

Отворих сайта , и как ли не търсих, но такава новина не намерих.

НАмирам обаче :

http://www.armadninoviny.cz/ceskem-projede-konvoj-obrnenych-vozidel-strkyer.html?hledat=konvoj

Където никакви забрани за яйца не се споменават, освен няколко законови положения относно ангажиментите по осигуряване на натовски сили и др такива...

Другото което намирам , пак от същия сайт , е именно  приветствията и одобрението на чехите към американския конвой

http://www.armadninoviny.cz/ceskem-projede-konvoj-obrnenych-vozidel-strkyer.html?hledat=konvoj

А да.. други рускипропагандни сайтове, които и ти и др наши медии препечатват, пък се позовават на ИТАРТАСС или тв Звезда, които пък видиш ли се позовават на

http://www.wsws.org/

:)

А този сайт на "социалисти" дори се отказвам да го коментирам :) абсолютна загуба на време :)

Така че кой лъже, не знам.....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Надявам се, можеш да разбереш доколко цитатът от поста ти говори за очевидна липса на здрав разум и трезво мислене в теб?

Да, САЩ са демократична държава, за разлика от Русия. Ако имаш проблеми с терминологията, Гугълни си какво значи демокрация. Външната политика няма нищо общо с демокрацията, ерго напълно възможно е да има демократична държава, която да води войни с целия останал свят.

Е значи РФ влиза още по пълно в определнието демокрация...при това без да води войни като хамериканосите.... само дето полицейщината във ФАЩ нещо не се покрива напълно с демос и кратос .... произвола на силовите им структури и власти е доста далече от това на демокрацията ...

А ако държиш да си възхваляваш ФАЩ като деморкати ( и да се изкажеш умно умно, таратторски с магданоз ) , поне ги наречи с по истинското име, либерална демокрация на капиталите и концерните ....а РФ по е близо до термина социална демокрация ....

П.С А глупостите че Русия не са демокрация, запази за себе си... плюенето без доводи по хамерикански го знаем  :whist:

П.П.С А окрайната на Киев, в каква терминология се вписва се пита в задачата на темата обаче... опити за диктатурна демокраТция май май ..или тоталитарна хаосова конгламерация с опити за васалитет на либерастката международна капиталова система на либералната демокрация ФАЩ ... мдаам... термините са много интересни да знаеш, само че  там освен гугъл се иска и повече ..

П.С А глупостите че Русия не са демокрация, запази за себе си... плюенето без доводи по хамерикански го знаем  :whist:

Всъщност.... точно в РФ няма никаква демокрация, а някаква симулативна позьорна  игра на феодални олигарси .

Дори на самия връх - самия факт как симулативно Медведев и Путин си разменяха няколко пъти местата президент/премиер  е много показателен каква всъщност "демокрация" цари :)

Може ли преди аз да представя аргументите за Русия, да видим тези за САЩ - защо те не са недемократична държава.

Може ли преди аз да представя аргументите за Русия, да видим тези за САЩ - защо те не са недемократична държава.

Не, не може, понеже ти първи предяви определения, затова си на ред ти... а аз ще преставя моите след теб.... дамите с передимство..или поне подобните на дами, както и пляскащите се с познания по терминологии   :ph34r:

Горния индивид или инвалид мирча  го инструктирай да не мъти диалога с простотиите си обаче..и да продължава да си чете укро там каквото има за задачи ...но наум...

П.С И ако може, без курвенски номера да ми извърташ думите ....става нали, все пак се готвим за сериозен диалог с доводи и факти..  

За другите линкове за вредите от санкциите http://banks.dir.bg/2015/04/17/news18888469.html

и как спадал износа ... само да ти напомня че
 тези 35 % или повече са част от общия износ към РФ , който е 2.6 от целия български експорт

http://www.investor.bg/analizi/85/a/-kakvo-shte-zagubi-bylgariia-sled-zabranata-v-rusiia-da-se-vnasiat-hrani-ot-es-177704/

т.е. сепкулативно споменатите 35 % създават внушение едва ли не че експорта ни загива, а това е 35 % от 2.6 %

:)

Разликата е огромна.

За туризма също - основния турист , бях цитирал официални данни  са - 52 % от ЕС , а дела на руснаци е 7 % .

така че отлива от 40 % руснаци, е както предния пример - 40 % от 7 %.

КАкто и да е...

Горния индивид или инвалид мирча  го инструктирай да не мъти диалога с простотиите си обаче..и да продължава да си чете укро там каквото има за задачи ...но наум...

ъъъ... ще те разочаровам  - чета от последните-  чешски, и официални български сайтове :)

Други супер ценни "аргументи" какъв съм "инвалид мирча" дали ще чуя ? :) и как се позовавате на тв Звезда, която на РИА новости, която пък на някакъв портал, цитиран от РТ... последния да затвори вратата...

То всъщност това е натуралната пропаганда - да заметеш следите на информацията, като я представяш достоверно цитирана от... от верига водеща към и от нищото ...

Всъщност.... точно в РФ няма никаква демокрация, а някаква симулативна позьорна  игра на феодални олигарси .

Дори на самия връх - самия факт как симулативно Медведев и Путин си разменяха няколко пъти местата президент/премиер  е много показателен каква всъщност "демокрация" цари :)

Мдам, казах аз да не се изказваш неподготвен ... та значи единствените ти доводи са че понеже Путин и Медведев били менкали местата си, това не било демокрация... какво жестоки доводи  само :D 

P.S А после защо бил индвалид ... е какъв да е човек с такива представи и изопачено мислене , без грам знания но упорито пропагандиращ нещо на база само свои  виждания само на принципа на свобода на словото,  и без фактово покритие ... мдам....  не напразно бях споменал, недейте бърка свобода на слово с мнение по даен въпрос ... има балкан разлика м/у двете  :whist:

Други супер ценни "аргументи" какъв съм "инвалид мирча" дали ще чуя ? :) и как се позовавате на тв Звезда, която на РИА новости, която пък на някакъв портал, цитиран от РТ... последния да затвори вратата...

То всъщност това е натуралната пропаганда - да заметеш следите на информацията, като я представяш достоверно цитирана от... от верига водеща към и от нищото ...

Хаха, на неаргументиран коментар и бръщолевене какви аргументи искаш да ти се представят драги ми смехурко :D  .. мога само да коментирам какво аз мисля за такова изказване.... и това е.. все едно да коментирам защо бръмчала мухата когато говорим за кравата например  ...

Не, не може, понеже ти първи предяви определения, затова си на ред ти... а аз ще преставя моите след теб.... дамите с передимство..или поне подобните на дами, както и пляскащите се с познания по терминологии :ph34r:

Горния индивид или инвалид мирча го инструктирай да не мъти диалога с простотиите си обаче..и да продължава да си чете укро там каквото има за задачи ...но наум...

П.С И ако може, без курвенски номера да ми извърташ думите ....става нали, все пак се готвим за сериозен диалог с доводи и факти..

Аз ли? Г-н Колев74, който цитирах, преди ти да се включиш с простотиите ти, направи някои "силни" заключения.

Нека той първо ги докаже.

Е най сетне са пристигнали . Предполагам това е същия контингент американци, които минаха като "освободители" през Чехия и Полша , приветствани от хората 

Посрещачи дупелизци има навсякъде, включително и сред руснаците. А иначе радостта ти е обяснима.

Уау...много са се уплашили нещо някои от Путин...или май империaлистите не могат да оставят така на вятъра милиaрдите вложени в Украйна.

И от кого американците ще освобождват чехите и поляците? И там ли има руско нахлуване.

Аз ли? Г-н Колев74, който цитирах, преди ти да се включиш с простотиите ти, направи някои "силни" заключения.

Нека той първо ги докаже.

Айде не го намесвай него сега , понеже ти хвърли претенции към мен и моите терминологии, касае мен и твоите глупости и уж   така наречени знания по терминологии.... Нямаше дори да ти обърна внимание, но ти сериозно се направи на знаещ ..та дерзай.. не се извъртай казах като лека труженичка на околовръстното ....

Посрещачи дупелизци има навсякъде, включително и сред руснаците. А иначе радостта ти е обяснима.

Уау...много са се уплашили нещо някои от Путин...или май империaлистите не могат да оставят така на вятъра милиaрдите вложени в Украйна.

И от кого американците ще освобождват чехите и поляците? И там ли има руско нахлуване.

Явно янки дудълите още си мислят че живеем в миналия век... мдаам... поне така представят техните медии, и  така им промиват мозгите, които и без това са не особено развити относно география и политика в света ....

Айде не го намесвай него сега , понеже ти хвърли претенции към мен и моите терминологии, касае мен и твоите глупости и уж така наречени знания по терминологии.... Нямаше дори да ти обърна внимание, но ти сериозно се направи на знаещ ..та дерзай.. не се извъртай казах като лека труженичка на околовръстното ....

Объркал си се, не хвърлял нищо към теб. FUBAR си, времето да комуникирам с теб е загубено напълно.

Ами да бе погледал какви американци коментирам.

Че това е военен конвой, минаващ ПРЕЗ Чехия и Полша.

И да, радвам се, както и чехите и поляците и другите нормални държави.

Радвам се и защото сме членки на НАТО също, и на ЕС .

Ама защо така бе, нали е демокрация.

Защо ги пазят така освободителите от народната любов на посрещачите ?

Тъкмо по горе https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3108453се опитах да разбера от официални чешски сайтове.... и обаче нещо не намерих потвържение за това "пазене от народна любов , за яйцата , заплахата за затвор и т.н.".

Поправете ме ако греша :)

Объркал си се, не хвърлял нищо към теб. FUBAR си, времето да комуникирам с теб е загубено напълно.

Е така е най лесно , FUBAR хахаха.. ами ЩЩД , и ЯМХ  тогава... бегай да се доучиш , и да запомниш терминологиите, важи и за такива в ядрената физика , както и малко понаучи английски, а също и воени технологии, военно дело, икономика повечко ( а не само гешефтарската такава ) ... 

П.С А относно Окраината нещо да кажеш за терминологиите поне ... ;) все пак да не спамим съвсем безцелно... за да не създаваме проблеми и работа на админите ...на които така обичаш да се позоваваш, и да им ревеш за спамове и так дале ( особено на един двама )  ..... :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.