Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Според мен темата не трябва да се закрива, а обидите да бъдат трити. За такива събития като това в Украйна трябва да се говори, но без нападки и обиди. И ако някой квалифицира даден човек като "касапин", "хитлерист", "фашист" и тн. трябва да има обосновка. Иначе е грозно тролене... което дразни много хора.

Обиди и лични нападки има не само в тази тема и не от вчера.

Като че ли у нас обидата е приета за нещо нормално, дори някои изразяват любовта си чрез обидни думи...за по-г*зарско...

Това е положението.

Или ще свикнем с наложената ни кой знае от къде и кого ценностна система, или ще ограничим общуването в името на спокойствието си.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз да си кажа мнението, ако сте съгласни.

След като сами знаем че сме си "такива" Администрацията на форума трябваше да прекрати отдавна съществуването на тази тема и да е затворена. Визирам само нашият форум, защото на други не съм бил. Няколко пъти темата беше закривана и отново откривана, за да се успокоели страстите.Едно е да си кажем че сме глупаци или там каквото и да било. Това сме ние, ползвателите. Но съвсем друго е на много известен човек по света, държавен ръководител да кажеш или наречеш "касапин" "Путлер" ( защото той си има име) и да се биеш в гърдите с това, че на никът си си написал ""Агресивен и пълен с комплекси"" защото мястото му е единствено в лудницата, а не по форумите, които се четат по целият свят.

И когато четеш коментара от линка, го чети и се постарай да го разбереш, а не да "цъфтиш" и се радваш, че кой знай какво си казал. Каква беше истинската причина Реджеп да присъства в коментарите? Единствената, да изостря обстановката, за да се стигне до такива обиди. И точно тук е мястото да се каже, което е видно. Кой освен него употребяваше тези думи от рода на "касапин" Нито едната, нито другата страна -единствено той, но модераторите не си мръднаха пръста да му направят забележка пред целият колектив във темата. Защо ли? Нима не е възможно за Вас, да има хора с друго мислене, различно от вашето?Какво е доказал "миро" Абсолютно нищо.Няколко пъти го питах: освен за политика във форума имаш ли някаква друга тема? Защо именно сега се появи, след като си се регистрирал през 2010 година?Отговор не получих. Той не ми е нужен, защото сам трябваше да се усети и да си седне на задника.Или какво? Пишете се на герои?Пред кого?Какво доказахте с глупостите си? Оправихте ли Украйна? Не беше ли по- добре малко по етично да постъпим от двете страни и да се заслушваме какво пишем и говорим?Все неща, които Ви избягват от погледа. Да сте срещнали някой да ви е казал да не симпатизирате на американците? Няма такъв.За моето поведение: Обидил съм "мохини" Вярно е."оставиме"взе мерки и ме санкционира, за което даже беше написал, че му е неудобно, но правилата на форума са такива. Подписал съм се - ще ги спазвам. Ако ли не - ще си ходя. Наказа и теб за подобно поведение, наказа и миро. "Оставиме" , единствено е вземал адекватно решение в тази тема и не мога да му се сърдя. Кой освен него взе такова решение? Никой, от екипа модератори. За мен те са най- вече отговорни че се получават такива неприятни инциденти.Да съм модератор, да виждам че човекът явно с написаното си цели да дразни опонентите си и да не взема отношение като модератор.Какво модерира тук "Алгор" Нищо. Често даже му правеше приятно впечатление, че защитава вашата страна. За Ани? Намери ли се някой да и напише няколко думи, за да се успокои? Не!Като не е добре със здравето - къде е написано, че някакъв си мод може да я напада и обижда? Не се радвай много на това, а дайте да се замислим и да не се излагаме повече в очите на света.Трябва повече да мислим за нашата си държава, а не за Америка, Русия и най-вече за Украйна.Украинците не мислят какво правят, ние ще ги оправяме. Има още много за казване, но нека спра до тук.Дано от утре всичко е по добре. А на семействата ви - приятно изкарване на почивните дни!

Ето едно доказателство, написано от самият теб, за вината на модераторският колектив и правотата на моите думи:

"Не, колега, форумите сами ще започнат да свалят нЕкой глупости"

Не трябваше да се допуска от самото начало, а не сега да им намираме работа за модериране.

В дугите подфоруми наблюдават ли се такива деяния, както в тази тема? Аз не срещам нито вулгарности, нито обиди псувни и така нататък.

Ако модераторите си вършат работата, някои от потребителите трябва изобщо да напуснат форума.

Аз не се впечатлявам толкова от обиди от рода на Обонго, Путлер и Поросенко, а от непрестанните личностни нападки, които при това все повече ми изглеждат като да има режисиран характер и да имат за цел затваряне на устите на опонентите, чрез изгпъждането им от темите.

Търпимостта от страна на модерацията на форума поставя въпроси дали тази дейност не е организирана, което на свой ред би поставили съмнения дали не е платена.

Ти говориш, 'истината' и само 'истина'. Нали? И е доказано, каква е твоята 'истина'. За отвлечения Янукович, манипулацията ти, с изказването на Путин  ;) . Последната 'истина' която каза, че един агресор, няма да иска международни наблюдатели. И не отговори, тези от ОССЕ, какви са? А сега, плачеш че си бил онеправдан. :ph34r::D

Отговарял съм ти многократно, и няма какво да добавя. Останалото , както казах, са твои заяжданици ,изкривявания,  спам , тролене и абсолютно нищо повече.

Като че ли у нас обидата е приета за нещо нормално, дори някои изразяват любовта си чрез обидни думи...за по-г*зарско...

Това е положението.

Или ще свикнем с наложената ни кой знае от къде и кого ценностна система, или ще ограничим общуването в името на спокойствието си.

Съжалявам, мен ценностната система и елементарна култура, не ми позволяват ако няма какво да кажа, да превръщам темата в спам, обиди, заплахи.КАкто го правят някои тук.

НЕ съм го правил , и няма и да го правя.

А доколко други така си процедират.. техен си проблем.

И ми се стори странна тази логика. "Ние никога не сме наричали президента Путин, "касапина Путлер"".

Ами то и ние никога не сме наричали президента Порошенко, "прасето". Дори и президента Обама не сме наричали "маймуната Обонго".

Отговарял съм ти многократно, и няма какво да добавя. Останалото , както казах, са твои заяжданици ,изкривявания,  спам , тролене и абсолютно нищо повече.

Типичен отговор, от теб. Когато се усетиш, че си хванат, в издънка. :D  Доказа го, за пореден път. :ph34r:  Трудно ли е да кажеш, какви са наблюдателите, от ОССЕ?

Типичен отговор, от теб. Когато се усетиш, че си хванат, в издънка. :D  Доказа го, за пореден път. :ph34r:  Трудно ли е да кажеш, какви са наблюдателите, от ОССЕ?

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3150976

и за "отвличането" съм се обосновал достатъчно, и нямам какво да добавя

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3149010

Всичко останало , пак казвам е чиста проба твое тролене ялови заяжданици с ел да ме провокираш  и зацикляне с абсолютно спамерски методи.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

"някой изказал мнение" :) ми добре. всеки си има мнение.

А сериозно казано за подписания закон за пребиваване на чуждестранни военни и международни организации - Ами това е закон , приет от Радата в началото на месеца, и сега Порошенко го е подписал.

И това е супер добро решение, дори според мен малко закъсняло.

Винаги съм казвал че отдавна трябваше да има международни миротворчески сили.

Но Путя и сепаратистите терористи не искаха. Което е нормално за тях - кой терорист иска международни наблюдатели и военни да му пречат на терора и това да си правят каквото си искат  ? 

Нали това бях казал. :wink12:  САЩ и ЕС, отпадат, защото те са свързани с конфликта. Нали те го създадоха. Кои страни, ще се съгласят? Ти си плямпаш, колкото да направиш броя постове.  :ph34r:  Сега, друга песен пееш. Почваш да си бъркаш 'истините' И пак питам, че не получих отговор. ОССЕ, какви са? Международни наблюдатели, или не? Ако са международни, защо Русия не е против тях? Нали твърдиш, че агресор няма да подкрепи, международни наблюдатели? :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-94#entry3150976

накрая.

Ако модераторите си вършат работата, някои от потребителите трябва изобщо да напуснат форума.

Аз не се впечатлявам толкова от обиди от рода на Обонго, Путлер и Поросенко, а от непрестанните личностни нападки, които при това все повече ми изглеждат като да има режисиран характер и да имат за цел затваряне на устите на опонентите, чрез изгпъждането им от темите.

Търпимостта от страна на модерацията на форума поставя въпроси дали тази дейност не е организирана, което на свой ред би поставили съмнения дали не е платена.

Така е. толерирането на "духчета" е показателно.

Дори няма да споменавам многократните обиди към мен и заплахи за... фашист, укронаци, глупаци, и спамерски заяжданици като зациклилия ей тоя по горе :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-94#entry3150976

накрая.

Така е. толерирането на "духчета" е показателно.

Дори няма да споменавам многократните обиди към мен и заплахи за... фашист, укронаци, глупаци, и спамерски заяжданици като зациклилия ей тоя по горе :)

Плачи, то друго не ти остана. Нямаш доводи, на това което цитирам, от твоя пост. Сам си написал, че Русия не иска международни наблюдатели. И не отговаряш, какви са от ОССЕ. Международни ли са или не? Кажи го ясно.  Трудно ли е да напишеш, че са международни? :ph34r:  Това което си написал /че Русия не иска международни наблюдатели/ е манипулация. Която ти се издъни.

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3151396

Някои неща се оправят само с глоби и санкции. И не се оправят. 

Проблемът е, че ако тръгне да се мери само с един аршин, покрай плевелите ще горят и цветята. Няма нищо толкова субективно както нечия обективност, дори и модераторска. Всеки има различно виждане за обективност, особено в случаите, когато следва лично да я упражни върху някого или лично да я изпита от някого.

Решението обаче е много просто - автоцензура. Ако всеки форумен участник мисли и препрочита какво е натракал, вместо директно да натиска копчето "публикувай", ще има в пъти по-малко недоволни както от модерацията, така и от дискусията. Всеки да поеме собствената отговорност за съдържанието на постовете си. Не е чак толкова трудно, нали? Или…

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Мойра, то е ясно от кой са наложени тези ценности. И са наложени не само в България, а в почти всички съвременни и "демократични" страни по света, в които е "по-готино" да си тъпанар и простак, отколкото нормален човек... жалко.. : )

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Плачи, то друго не ти остана. Нямаш доводи, на това което цитирам, от твоя пост. Сам си написал, че Русия не иска международни наблюдатели. И не отговаряш, какви са от ОССЕ. Международни ли са или не? Кажи го ясно.  Трудно ли е да напишеш, че са международни? :ph34r:  Това което си написал /че Русия не иска международни наблюдатели/ е манипулация. Която ти се издъни.

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3151396

Целия ми пост бе насочен към факта на приемане от Радата на закон за външни сили на други държави /4 юни/ .

Който закон Порошенко подписа оня ден.

И акцента ми бе именно върху това.

А ОССЕ са отдавна там. 

И говорех за другите международни организации, без да изключвам и ОССЕ.

И те питах чувал ли си за сини каски ? Да се самоцитирам ли пак , или ти сам ще си намериш ?

Вече ми знаеш поста наизуст. 

Защо Путя е против тях,  така и не ми обясни.и линк ти дадох от нова тв.

Още колко ще се излагаш с тези детински изкривявания на поста ми ???

Ми смешно е вече бре :) 3 страници преди , 5 сега.. зацикли на това, като толкова ти е интелекта да се самоосъзнаеш че сам се дъниш с това тролене.

:)

А кой "плаче" то си личи ... :) :) 

Целия ми пост бе насочен към факта на приемане от Радата на закон за външни сили на други държави /4 юни/ .

Който закон Порошенко подписа оня ден.

И акцента ми бе именно върху това.

А ОССЕ са отдавна там. 

И говорех за другите международни организации, без да изключвам и ОССЕ.

И те питах чувал ли си за сини каски ? Да се самоцитирам ли пак , или ти сам ще си намериш ?

Вече ми знаеш поста наизуст. 

Защо Путя е против тях,  така и не ми обясни.и линк ти дадох от нова тв.

Още колко ще се излагаш с тези детински изкривявания на поста ми ???

Ми смешно е вече бре :) 3 страници преди , 5 сега.. зацикли на това, като толкова ти е интелекта да се самоосъзнаеш че сам се дъниш с това тролене.

А кой "плаче" то си личи ... :) :)

Няма никакво изкривяване на твоя пост. Ясно и точно цитирам, какво си написал. Целият пост, без нищо да е махано. :wink12:  Колкото и да го извърташ.  Всеки вижда, какво си написал /оцветеното в червено/. Това което направи в поста си, е манипулация. Ако мине, мине. Ако някой те усети, почваш 'реване' как те били обиждали, и т.н. Само и само, да се измъкнеш. И за да покажа отново, манипулацията която написа

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3151396 :wink12:

Ай стига глупости.

Решение за изпращане на мироопазваща мисия на ООН в Украйна може да вземе само Съветът за сигурност. Това заяви заместник-говорителят на генералния секретар на световната организация - Фархан Хак, коментирайки възможността за изпращане на "сини каски" в Украйна."Всякакво мироопазващо присъствие ще изисква решение на членовете на Съвета за сигурност", посочва Хак. Според него засега не са предвидени дискусии по този въпрос в Съвета за сигурност. Все пак той не изключи възможността изпращането на миротворци в Украйна да се разглежда на неофициално равнище.

В четвъртък говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич каза, че въпросът за изпращане на миротворци се обсъжда на експертно ниво. Според него, в дипломатическото ведомство очакват по-голяма яснота по този въпрос да има след днешната среща на лидерите на Русия, Германия и Франция.

http://www.blitz.bg/news/article/318135

Къде по-точно Путин не иска "сини каски"?

И още - за нЕкои знаещи - я да вземат да си направят справка за събитията в Руанда през 1994 година - какво предотвратиха сините каски тогава? Правилно: нищо. Защото нямаха право да използват оръжие. Т.е. като в казармата - носиш автомат на гърба, ама празен...

Дори ги изтеглиха - да не вземат случайно да решат на своя глава да се намесят: http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/ban-ki-mun-oon-oshte-se-sramuva-za-genocida-v-ruanda-6009217

Какво предотвратиха сините каски в бивша Югославия? Пак нищо.

Те са само наблюдатели. В прекия смисъл на думата. Само че въоръжени - да плашат гаргите... Официалната причина: трябвало да бъдат неутрални. Със същия успех могат да пратят и няколко групи екскурзианти.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

...............

Отговорил съм , и няма да се повтарям. Всички разбраха каква ти е целта - тролене и заяжданици.

Ай стига глупости.

http://www.blitz.bg/news/article/318135

Къде по-точно Путин не иска "сини каски"?

И още - за нЕкои знаещи - я да вземат да си направят справка за събитията в Руанда през 1994 година - какво предотвратиха сините каски тогава? Правилно: нищо. Защото нямаха право да използват оръжие. Т.е. като в казармата - носиш автомат на гърба, ама празен...

Дори ги изтеглиха - да не вземат случайно да решат на своя глава да се намесят: http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/ban-ki-mun-oon-oshte-se-sramuva-za-genocida-v-ruanda-6009217

Какво предотвратиха сините каски в бивша Югославия? Пак нищо.

Те са само наблюдатели. В прекия смисъл на думата. Само че въоръжени - да плашат гаргите... Официалната причина: трябвало да бъдат неутрални. Със същия успех могат да пратят и няколко групи екскурзианти.

Не съм съвсем съгласен, по скоро споедлям това мнение за въвеждане на миротворци :

http://zloy-odessit.livejournal.com/1145554.html

За мирното население този вариант може да не е най добрия, но във всички случаи ще е по добре от продължаване на хибридната руска война и дестабилизация.

Сайтът "злой"? Ха ха...

Хибридната война ще продължи още малко - докато тотално опоскат и фалират Украйна. След това вече няма да има нито смисъл, нито пари, така че почвай овреме да си търсиш работа. До юли има само още няколко дни...

Генералната прокуратура на Русия постанови, че Хрушчов е предал незаконно Крим на Украйна
Органите на властта, които са взели това решение не са имали право да го сторят

Москва, Русия

Руската генерална прокуратура заяви, че решението за предаване на полуостров Крим от състава на РСФСР в състава на Украинската ССР не е съответствало на конституцията, предаде ТАСС. Становището е в отговор на въпрос от страна на председателя на руската партия „Справедлива Русия“ Сергей Миронов.В писмото на прокуратурата се отбелязва, че президиумът на Върховния съвет на РСФСР и СССР не е имал пълномощията да взема решения, свързани с териториалните устройства на републиките.

„Нито конституцията на РСФСР, нито конституцията на СССР не е предоставяла правомощията на президиум на Върховните съвети на РСФСР и СССР по разглеждане на въпроса за изменение на конституционно-правния статус на автономните съветски социалистически републики, влизащи в състава на съюзната република“, пише още в заключение руската генерална прокуратура.

Предаването на Крим на Украйна става по времето, когато начело на КПСС и съветската държава е украинецът Никита Хрушчов.

http://www.blitz.bg/news/article/345040

Това е истината за Крим.

Повече от ясно е, че Крим е руски!

Транзита на газ досега е бил важна тема за Украйна - не ми е ясно защо украинците вече искат почти двойно по-висока транзитна такса.  Също така не желаят да купуват газ на цената примерно за Полша.   Хем искат в ЕС (ама без цените за тях), хем искат още повече отстъпки от Русия http://www.blitz.bg/news/article/344943

Генералната прокуратура на Русия постанови, че Хрушчов е предал незаконно Крим на Украйна

Това не е сериозно, нали? Денонсиране на решения на 50 години. Майтап.

Забравих - тогава референдумът не е законен?

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

След Никита Хрусчов другият украинец Леонид Брежнев запазва и затвърждава придобитите за Украйна рускоезични области.   Ясно е - и Новорусия е незаконосъобразно в Украйна.   Бандеровци се отричат от съветската част от историята на Украйна.   Смешници са те - болшевиките са основатели на съвременна Украйна.

Съдът в София що не признае границите на България от времето на Симеон 1. Или по добре на Кубрат, тогава Украйна ще е наша и Кримнаш. 

Аз викам, да не ги закачаме известно време и да ги оставим да се самонавиват, да видим докъде ще стигнат.

Това е положението.

Кефиш ме киФло  :ohmy::inlove1:  г*зарско или по скоро просташко! :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сайтът "злой"? Ха ха...

Хибридната война ще продължи още малко - докато тотално опоскат и фалират Украйна. След това вече няма да има нито смисъл, нито пари, така че почвай овреме да си търсиш работа. До юли има само още няколко дни...

Не, сайтът не е "злой..."  а лайвжурнал.

И казах че споделям мнението , все едно аз бих го казал. 

:) ти да видиш... :)

А по назад , мисля бях цитирал и още руски недомислици - съвсем официално ревизират решенията за образуването на прибалтийските републики.

http://ria.ru/politics/20150616/1071240555.html

т.е. ревизията, или да го кажем направо - отхвърляне на тези неща, автоматично правят незаконни /според путиснкото законодателство /  прибалтийските републики.

Което пряко означава - да си върнем и тази "исконная русская земля" 

................

Това е истината за Крим.

Повече от ясно е, че Крим е руски!

Както казах по назад - Крим е във владение на руснаците едва 167 години.

Сметни сама колко правни прецедента може да породи тази путинска недомислица, ако всеки в международен план почне да "ревизира" кое му е принадлежало.

Както сравних , колкото да ви провокирам мозтчните гънки :) - а какво ли ще стане ако една друга наша съседка реши да ревизира границите си и да претендира на нещо което е било в нейно владичество 5 века ? 

Този път, драги путинисти,  води до никъде,

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Кефиш ме киФло  :ohmy::inlove1:  г*зарско или по скоро просташко! :)

Изразът спада към г*зарските, въпреки че мнозина, в това число и аз го определяме и като просташки.

Въпрос на усещане! :)

Още по-лошо - лайвжурнал е блог, а не сайт... Писах през телефона и не го видях достатъчно добре (в твоя полза).

Докъде води този път, е ясно от мнооого време - до трети Майдан, най-вероятно до разстрел на сега управляващите фашисти (ако не избягат в САЩ) и до ново обръщане към Русия, щото вече стана кристално ясно, че добро от ЕС и САЩ няма да видят. Всички останали приказки за зелени човечета, за анексиране и прочие глупости губят всякакъв смисъл. Не Путин направи от Украйна това, което е в момента, и не хората в Крим.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.