Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 28 минути, Камен Петров написа:

Как ви се отрази последния ъпдейт от днес?

И аз не съм получавал и днес ъпдейт :(

Камене да не се "счупи" нещо при теб?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

току-що, vpvelev написа:

И аз не съм получавал и днес ъпдейт

Ти не си ли на бързата пътека? Няма да има тази седмица заради голям бъг, който борят.

преди 8 минути, vpvelev написа:

И аз не съм получавал и днес ъпдейт :(

Камене да не се "счупи" нещо при теб?

При мен имаше ъпдейт, но не на версията, някъв малък ъпдейт беше понеже не отне и 3-4 минути. Не виждам нещо да се счупило, същата работа, не намирам някаква разлика, Само някои менюта ми ги дава по-различен начин, не знам вие с коя точно 10 сте,имам впредвид home, pro и т.н. аз съм с про и примерно ей това досега не ми го даваше така:

FfyvIw.jpg

Тия дни имаше ъпдейт за Adobe Flash, за микрокодове за Intel процесорите.

преди 15 минути, Камен Петров написа:

При мен имаше ъпдейт, но не на версията, някъв малък ъпдейт беше понеже не отне и 3-4 минути. Не виждам нещо да се счупило, същата работа, не намирам някаква разлика, Само някои менюта ми ги дава по-различен начин, не знам вие с коя точно 10 сте,имам впредвид home, pro и т.н. аз съм с про и примерно ей това досега не ми го даваше така:

FfyvIw.jpg

Тоест да ми дава опция да отварям ли и прочее, досега просто ми показваше апликацията и то в няколко пъти по голям размер.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

От вчера LTSC 1809 получават актуализация с много фиксове -> KB4537818 (OS Build 17763.1075)

Само че аз съм 1909

Покажете ми какъв ОС билд е при вас?

С Windows 10 Pro версията съм, но инсайдерската - 19569.1000. Имам чувство, че се държи по-стабилно. Който има място на диск да я пробва ако не вярва. От една страна има нови неща, които би трябвало да са нестабилни, но от друга оправя неща от които пък вие се оплаквате.

И при мен е такава картинката:

image.png.92b65c3d401da3366688a6646f906bc3.png

Моята е 18363.657

като гледам е излязла преди повече от 10 дни, възможно е да съм задал да ме нотисват със закъснение или да не съм обърнал внимание на нотификациите.

Преди известно време споделих, че след като съм си платил и ми излизат с мотото "ще направим всичко вместо теб" искам да съм си обикновен потребител и наистина да докажат мотото си. Ама май почти нищо такова няма.

Спор няма, че Windows10 се е развил доста през годините, преди около пет години го слагах на комповете във фирмата, тогава ми изглеждаше супер зле. Сега е доста по-добре, но пак не са доизкусорили нещата. Едно оправят, друго развалят. И като интерфейс и като всичко. Имам  много забележки по интерфейса, и не определено и 10 не е насочен към обикновения потребител.

И да не ми излизате с номера, че това било високотехнологичен софтуер. Говорим за една от най-големите фирми в света, която може да си позволи най-добрите специалисти.

на 27.02.2020 г. в 18:41, vpvelev написа:

И при мен е такава картинката:

Въпрос на настройки (Build 19569.rs_prerelease.200214)
Snap24.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 25 минути, DarkEdge написа:

Въпрос на настройки (Build 19569.rs_prerelease.200214)
Snap24.png

И откъде на къде след всеки ъпдейт те ще ми сменят настройките, а дай да видим пиши set и покажи какво излиза.

Snap25.png

преди 38 минути, Камен Петров написа:

а дай да видим

Пише се: моля, покажи!

преди 46 минути, DarkEdge написа:

Snap25.png

Пише се: моля, покажи!

Аз съм си задал да ме информират за ъпдейти една седмица след излизането им, но така или иначе защо почти всеки ъпдейт като цяло ти прави ресет по дефолт и не ти запазва част от настройките, това са ми впечатленията досега.

преди 1 минута, Камен Петров написа:

не ти запазва

Ами, експортирай си настройките и няма да има повод за мрънкане. Ако има промяна след актуализиране, просто си ги импортираш след завършване на актуализирането и си готов.

преди 33 минути, Камен Петров написа:

защо почти всеки ъпдейт като цяло ти прави ресет по дефолт и не ти запазва част от настройките,

Дай пример за някои настройки, които не ти се запазват след ъпдейт?

Microsoft променя Старт менюто в Windows 10 и изоставя живите плочки в Windows 10Х

jbAGGx1.jpg

Преди (с цветен фон) и след (с прозрачност)

Новото старт меню вече щe се казва Launcher. Ако се хареса на потребителите на Windows 10X Microsoft може да пренесе елементи от този интерфейс на Windows 10.

Windows 10 блокира зареждането на редица драйвъри, Microsoft предлага фикс

Цитат

Зайдите в меню «Пуск» > Настройки > Обновление и безопасность > Безопасность Windows > Безопасность устройства. Там нужно найти Core Isolation и нажать на «информация». Для простоты можете просто воспользоваться этой ссылкой. Когда откроются настройки Core Isolation, переведите ползунок под «Memory Integrity» в положение «выключить». Перезагрузите компьютер.

Источник: https://www.anti-malware.ru/news/2020-03-06-1447/32154

Източник: https://www.anti-malware.ru/news/2020-03-06-1447/32154

на 29.02.2020 г. в 20:42, vpvelev написа:

Дай пример за някои настройки, които не ти се запазват след ъпдейт?

Колко пъти? Настройки свързани с езиците. А аз с друго като цяло не съм се занимавал. 

Днес пристигна при мен ъпдейт за новия Build 19577.

Всичко протича по реда (сваляне, инсталиране, рестартиране), но след това си остава стария билд и в Windows Update пише че е възникнала грешка и да пробвам пак. Досега пробвах 5 пъти.

Някой има ли тоя проблем?

току-що, vpvelev написа:

Питай @Hot Bastard . Той е свикнал и апелира всики да свикнат. Виж му фундаменталното умотворение

на 2/4/2020 в 15:04, Hot Bastard написа:

То в днешно време всичкия софтуер е така. Такава е модата. Всеки ден се пускат нови версии, а потребителя е длъжен да ъпдейтва, на никой разработчик не му пука дали има бъгове, защото утре пак ще пуснат нова версия която уж ги оправя, хората пак ще ъпдейтнат и така до безкрай. Не е като едно време когато пускаха нова версия веднъж на няколко години, но тествана и работеща. Свършиха се тия времена. Свиквайте, и по-зле ще става. Телеметрията и постоянните ъпдейти, не само на ОС, ами на всичкия софтуер, вече е прието като нещо нормално и задължително.

Само не е разяснил как се свиква с подобно нещо.

преди 1 час, vpvelev написа:

Днес пристигна при мен ъпдейт за новия Build 19577.

Всичко протича по реда (сваляне, инсталиране, рестартиране), но след това си остава стария билд и в Windows Update пише че е възникнала грешка и да пробвам пак. Досега пробвах 5 пъти.

Аз съм с него и нямаше проблем. Надстрой от iso:
https://uup.rg-adguard.net/dl/tmp/517f4a77-fc9a-455d-b26f-f18bd85c0285/creatingISO_19577.1000_en-us_amd64_professional.cmd

Това е Win 10 Pro X64 US - 8 часа валиден, т.е. до 0447

преди 52 минути, DarkEdge написа:

Аз съм с него и нямаше проблем. Надстрой от iso:
https://uup.rg-adguard.net/dl/tmp/517f4a77-fc9a-455d-b26f-f18bd85c0285/creatingISO_19577.1000_en-us_amd64_professional.cmd

Това е Win 10 Pro X64 US - 8 часа валиден, т.е. до 0447

Точно за нещо такова щях да те питам откъде да сваля :)

Преди 1-2 години пак един ъпдейт се инатеше и не ставаше чрез Windows Update и си го свалих, не помня като iso ли беше и с него стана.

..........................................................

След два дена борба, успях да инсталирам 19577. 

Проблема беше много странен и не намерих никъде описание за него. Затова ще споделя тук, ако някой попадне на същия.

И с ISO-то което ми даде DarkEdge не стана инсталацията(ъпдейта). Но поне сега написа по-точно какъв е проблема:

Capture-Win-Install.png

Прочетох и изпълних много неща от тия сайтове които съветваха какво да се прави след такава грешка.

https://www.techjunkie.com/0xc1900101/

https://windowsreport.com/windows-10-install-errors-0xc1900101-0x20017/

https://www.repairwin.com/fix-windows-10-upgrade-error-0xc1900101-0x20017-installation-failed-in-the-safe_os-phase-during-boot-operation/

По тяхна препоръка махнах всички USB устройства, обнових драйвери и всичко друго за което са писали, но не ставаше.

Тъй като не очаквах, не се сетих веднага за думата BOOT, която я пише в известието за грешка.

Аз имам Linux и Windows10. Те са на различни дискове (SSD). Освен това съм и инсайдер на Windows 10 Pro. Не зная дали съм прав, но явно от Windows не им харесва да съм инсайдер и да ползвам и Linux. 

След като върнах буутването да е само на Windows 10 с познатите команди "BOOTREC /FIXMBR" и "BOOTREC /FIXBOOT" и ъпдейта премина успешно и то от Windows Updates, а не с ИСО-то, но и с него съм сигурен, че щеше да стане.

Така, че продължавам напред, след кратко прекъсване :)

Cap11.png

Сега ще върна GRUB-а на Linux и да видим при следващия ъпдейт дали ще го има пак тоя проблем. Но сега зная как да го оправя 👍

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.