Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 часа, vpvelev написа:

Язък! Всичко се скапа!

Спирам всички ъпдейти ;)

https://streamable.com/vfd6ni

Capture.png

:offtopic_s:

Як тапет. От Властелина ли е или просто съмнително много прилича? :)

Няма да е Арвен, защото тя е на бял кон и замъка в далечината не прилича на елфския в Ломидол, но все пак са сходни. Тематично е някак си. :)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

:offtopic_s:

Як тапет. От Властелина ли е или просто съмнително много прилича? :)

От Кинг Конг годзилата е! Маймуната и донозаврите - издание 2005-та година! Па гледайте ги тия филми като имат бюджет!

току-що, Бонбон с катран! написа:

От Кинг Конг годзилата е! Маймуната и донозаврите - издание 2005-та година! Па гледайте ги тия филми като имат бюджет!

Кинг Конг съм го гледал. Определено не е от там.

преди 12 часа, ninov написа:

извинявай ама инсайдърите не са ли затова да тестват системата а не после проблемите да никнат като гъби след дъжд

Проблемите идват най-вече от самото надграждане до новото издание. Ако инсталираш новия Windows начисто, почти няма да имаш проблеми.

Аз чакам по 2-3 месеца преди да надградя, за да Microsoft да си изчистят бъговете с обновяващия процес. Това е и достатъчно време производителите на хардуер да си оправят съвместимостта с новата версия. По този начин изкарах 2-3 години без преинсталация и без сериозни проблеми. В края на миналата година преинсталирах, защото смених процесор и дъно, но възнамерявам да продължавам със същата си стратегия.

преди 3 часа, саби написа:

Проблемите идват най-вече от самото надграждане до новото издание. Ако инсталираш новия Windows начисто, почти няма да имаш проблеми.

Аз чакам по 2-3 месеца преди да надградя, за да Microsoft да си изчистят бъговете с обновяващия процес. Това е и достатъчно време производителите на хардуер да си оправят съвместимостта с новата версия. По този начин изкарах 2-3 години без преинсталация и без сериозни проблеми. В края на миналата година преинсталирах, защото смених процесор и дъно, но възнамерявам да продължавам със същата си стратегия.

аз недоумявам защо на windows 1909 преди ъпгрегида до 2004 ми идва някъкъв ъпгрейд на 2004

преди 12 часа, manjaro написа:

Може би отчита по-малко мhz-и под товар, защото турбо буста така работи? Mакс честотата на процесора ти е 4 гхц (според сайта на  amd) , но това е само на ЕДНО ядро. Когато ВСИЧКИ ядра са под товар, макс честотата примерно ще е 3.7-3.8гхц или колкото е там при АМД, не ги следя. НО, когато процесорът ти е в покой и си задал power plan - max performance, съвсем нормално е да ти показва макс честота - в твоя случай 4гхц. Но това не е на всички ядра, а вероятно на едно или две от ядрата, ако не си променял нищо в биос/уефи. задай power mode - balance и трябва да си свали честотите. 

https://forums.tomshardware.com/threads/core-i7-4770-intel-turbo-boost-technology-help.2284648/  (отговорът в зелено). Tова е за интел старите i7-ци, но предполагам принципа е същият и сега.

Турбо буста съм го махнал(по очевидни причини..)и съм клокнал процесора от дъното естествено, и не съм задавал никакви планове от захранването на макс,даже това на минимално бързодействие дето е на 5% съм го сложил на 0.Аз знам,че не работи на тези честоти на празен ход,просто не го отчита коректно уиндоуса,а дори и други софтуери!Четох из форумите(сега не се сещам къде)защо не хващат коректно честотата на амд 3000 серията процесори.Не знам,може и биоса да е допринесъл с нещо за това,защото го флашвах 2-3 пъти с нови версии..........иначе софтуера на амд amd master отчита коректно работата на процесора.

И все пак за мен е странно, високоплaтени програмисти от Microsoft, да допускат такива проблеми и дълго време да не могат да намерят каква е причината и да я решат.

Става въпрос за CPU=0.00 GHz в Task Manager-a. А и не само за това.

vpvelev, как според теб би трябвало да изглежда работата на "високоплaтените програмисти от Microsoft"?... Младшият програмист пише код, дава го на старшия програмист за проверка, той го поглежда, и казва: "Не, имаш грешка на ред 26-и на страница 382-ра. Операцията по принцип е правилна, но тъй като подпроцедурата на стр. 92-ра , която използва, е взаимствана от по-стара версия на Windows - в Task manager-а ще ти се получи нулева стойност за честотата на процесора." "Олеле, шефе, извинявам се, не съм го доизмислил." "Няма нищо, затова взимам повече пари от теб" :D 

Така ли е според теб? Имаш ли представа в един огромен код, какъвто е всеки релийз на Windows, писан може би от хиляди хора в продължение на много време, колко е трудно да се открие и поправи грешка?...

преди 27 минути, RudeBoy написа:

vpvelev, как според теб би трябвало да изглежда работата на "високоплaтените програмисти от Microsoft"?

RudeBoy, все пак би трябвало документацията в Microsoft да е "желязна". Само като се види CPU=0GHz и не да се преглежда цялата програма, а веднага да се насочат поне към модула, който отговаря за това. Може да не стане за 2-3 дена, но това е може би от месец и повече.

Тия които си спомнят соца, знаят как се правеха "грешки" при разработката на дадено изделие и след това се правеха "рац-ове" (разионализации) за отстраняване на "грешката" за което вземаха много повече пари от колкото самата разработка.

Може би и тия от Microsoft са научили това и сега някой прави "рац" и като оправи проблема и ще вземе повече пари?

По-реалното е, че вероятно е имало яко съкращение на програмисти в Microsoft и ако преди 1 програмист е отговарял и е следил примерно 2-3 такива модула, то сега следи вероятно 10-15. И не може да се оправи бързо.

Имало е съкращение в МС, но не на програмисти, а на тестъри. Затова пуснаха инсайдърски билдове - вие безплатно да им вършите работата. Резултатът е налице - бъгави ъпдейти. Картинката е ясна като 2 и 200.

преди 22 минути, Hot Bastard написа:

Имало е съкращение в МС, но не на програмисти, а на тестъри

Нещо пак сме на разваления талафон. Също карто вица за компотите и компютрите.
От няколко години М$ преустановиха тестовете на реален хардуер (с идването на бачо Сатя) - прави се на клъстъри от виртуални машини.

И започнаха проблемите.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 17 минути, DarkEdge написа:

От няколко години М$ преустановиха тестовете на реален хардуер (с идването на бачо Сатя) - прави се на клъстъри от виртуални машини.

И започнаха проблемите.

Нямат пари да купят например около 20 000 вида различни конфигурации за реално тестване :)

преди 19 минути, DarkEdge написа:

Нещо пак сме на разваления талафон. Също карто вица за компотите и компютрите.

И започнаха проблемите.

Е да де, съкратили са QA отдела и са оставили програмистите да симулират тестване с виртуалки.

https://www.networkworld.com/article/2453929/would-microsoft-really-cut-its-qa-department.html

Новите моменти около правилата за актуализациите на Windows 10 версия 2004:
https://winaero.com/blog/defer-feature-updates-and-quality-updates-in-windows-10-version-2004/

Някой да знае, какво му стана на Microsoft Rewards. Така си е от 1 час.

https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Points

https://support.microsoft.com/en-us/help/20538/microsoft-account-about-rewards

w6w9ttst.gif

преди 2 минути, acnekt написа:

Microsoft Rewards

И какво е общото с Windows 10?

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Нали има програма в магазина.https://www.microsoft.com/en-us/rewards

Инсталирах и исках да видя, какво е това, но след това не ми дава точки, а прави това.

Сега се усетих, че имам и по-сериозни проблеми сравнени с този с Cmder - не ми работят няколко неща, като една от по-сериозните загуби е Lightroom Classic.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Последна версия ли е? Пробвай да преинсталираш Lightroom. Или пробвай портативна версия.

Пробвах вече. Те и споменават нещо, ама кой да знае за кои програми и игри се отнася:

Цитат

Starting with the last build, some games and applications may crash at launch or fail to install. We’ve identified the root cause and are working on a fix for a future flight.

Adobe едва ли имат интерес да го адресират, така че чакам сряда/четвъртък другата седмица и стискам палци, че не ми се занимава сега с rollback-ове.

преди 25 минути, DarkEdge написа:

Добре, преинсталирах Microsoft Edge и инсталираха наново https://www.microsoft.com/store/productId/9NBLGGH43G0L . Сега е добре. Ако някой има същият проблем. При мен се реши, като преинсталирах.

esd9xciw.jpg

qilq7nmz.jpg

преди 4 часа, killchain написа:

Сега се усетих, че имам и по-сериозни проблеми сравнени с този с Cmder - не ми работят няколко неща, като една от по-сериозните загуби е Lightroom Classic.

При мен няма проблем с Lightroom Classic версия 9.1.0.10 не съм слагал още най-новата версия на програмата.

преди 16 минути, Ицо Велев написа:

При мен няма проблем с Lightroom Classic версия 9.1.0.10 не съм слагал още най-новата версия на програмата.

И ти ли си с 20152 или 20150? Май само там са проблемите.

Аз последно съм ползвал Lightroom Classic 9.2 и не помня колко стар ми е каталогът, който съм ползвал преди това с 9.1 (а ако просто пуснеш по-стара версия с каталог, който е обновен за новата, най-вероятно няма да го хареса). Пробвах и 9.3 (скоро е излязъл), и той не ще.

преди 33 минути, killchain написа:

И ти ли си с 20152 или 20150? Май само там са проблемите.

Аз последно съм ползвал Lightroom Classic 9.2 и не помня колко стар ми е каталогът, който съм ползвал преди това с 9.1 (а ако просто пуснеш по-стара версия с каталог, който е обновен за новата, най-вероятно няма да го хареса). Пробвах и 9.3 (скоро е излязъл), и той не ще.

Не не съм с инсайдърски. С  19041 съм. Сега пуснах да се ъпдейтва до тази най-новата 9.3.

Ъпдейт: Сложих 9.3 няма никакви проблеми.

Ползвам от известно време 2004 Home edition чиста инсталация и е по-добре от предната версия.

Струва ми се, че работи плавно и използва малко по-малко ресурси.

Но отново имам поне аз при много файлове в папка да ми се получава "Not responding" за няколко секунди.

Тук таме някое замръзване за секунди на определени програми.

Но и моя лаптоп не е най-бързия или новия, може и от него да е.

Да видим дали и тук ще е обичайната болка с времето (и то за доста кратко време) да почне да забавя и да е за преинсталиране.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.