Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Тава с/без adguard? Други добавки за блокиране има ли?
И каква е скоростта по договор?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

не е зле

сега остава да завРътят винила на groove и да раздвижат клапата на movies.....

преди 3 минути, Aquaris написа:

не е зле

сега остава да завРътят винила на groove и да раздвижат клапата на movies.....

Това е някаква фен концепция. Дори MS да го направят, има да почаааакаме...

Е докато чакаме в андроид ще се появи интерфейс на квадратчета.........(некъде наскоро гледах неква новина в калдата)
А после горната концепция ще се появи в една друга система aaaaand.....shits gonna hit the fan

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

преди 14 часа, DarkEdge написа:

Тава с/без adguard? Други добавки за блокиране има ли?
И каква е скоростта по договор?

Няма никакви добавки, скоростта по договор е 30/15 мб/сек, само с изтриване на кеша на браузера всичко се оправи и сега работи нормално. Само за сведение, скоростта на лаптопа, публикувана по-горе, е от рутер на друг човек, живеещ до мен и който ми е дал парола и име на мрежата, в редки случаи да имам резерва, не знам какви са неговите условия на договор, но явно са по-добри от моите.

77.jpg

С новия cumulative update KB4568831 за Windows 10 version 2004 (за момента е optional update, излиза официално на 11 август) идва и новият облик на start менюто от Windows 10 version 20H2 (2009).

Линк как да се активира: 
https://www.ghacks.net/2020/08/02/unlock-the-features-of-windows-10-version-2009-right-now/

И повече инфо за самия update:
https://www.ghacks.net/2020/08/01/windows-10-version-2004-update-kb4568831/

Лично аз активирах вече новото start меню и изглежда добре на мен ми допада.

Image00001.jpg.e8a68dcf75dbde05d006e1abfe053426.jpg

image.png.2765a0939d24533283ee8f44cd289807.png

На компютър с Уиндоус 10 LTSC не може да се използва уебкамера и респ. Скайп. Не се поддържало. Това може ли да се заобиколи някак?

11.PNG

Модел на камерата? Им а ли драйввър?
https://webcamoid.github.io/

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Модел на камерата? Им а ли драйввър?
https://webcamoid.github.io/

Ще проверя и ще пиша. Камерата е Logitech.

Драйвър?

преди 9 минути, DarkEdge написа:

Модел на камерата?

преди 2 минути, NEVADA написа:

Камерата е Logitech.

Я пак!

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Я пак!

Оказа се, че камерата е пъхната в другия компютър. Той е с Уиндоус 10 про. Като има време, ще я преместя в първия, за да видя какво ще стане( че отзад са трудно достъпни). 

54.jpg

55.jpg

Здравейте,излезна ми това собщение за лиценза на ундолса .Какво да правя сега как да го активирам и колко пари струва ?

1111111111111111111111.png

22222222222222222222222222.png

Windows Defender започва да маркира hosts файловете, които блокират windows update и телеметрията, като зловредни:
https://winaero.com/blog/microsoft-now-flags-hosts-files-that-block-windows-10-telemetry/

преди 12 минути, dddaaannniii написа:

излезна ми това собщение

Или си купуваш лицензен ключ или ресетваш пробния период - в command prompt as admin стартираш
slmgr -rearm
Ще пита за рестарт - потвърди.

преди 17 часа, DarkEdge написа:

Windows Defender започва да маркира hosts файловете, които блокират windows update и телеметрията, като зловредни:
https://winaero.com/blog/microsoft-now-flags-hosts-files-that-block-windows-10-telemetry/

Или си купуваш лицензен ключ или ресетваш пробния период - в command prompt as admin стартираш
slmgr -rearm
Ще пита за рестарт - потвърди.

да питам от любопитство колко пъти може да се ресетне преди беше 3 или 4 пъти има ли някъква промяна

преди 19 часа, dddaaannniii написа:

Здравейте,излезна ми това собщение за лиценза на ундолса .Какво да правя сега как да го активирам и колко пари струва ?

Звъниш на телефона на Google и търсиш чичко Ratiborus. Ще ти даде хапче за всякакви болести, причинени от Windows...

Давньiм давно... :) 
А DoH още по-отдавна в браузъра.

@vpvelev, и как ще ги излъжеш да ползват "нестабилна" ОС, м? Нещо като мисия невъзможна. 😎
Още има да поработят по Your Phone

преди 54 минути, DarkEdge написа:

@vpvelev, и как ще ги излъжеш да ползват "нестабилна" ОС, м? Нещо като мисия невъзможна. 😎

Не ги лъжа :)

Това е за тези, които имат проблеми със стабилните версии или им изтича лиценза.

Очаквам някой, който не вярва, че инсайдерските са по-стабилни в много отношения, да пробват и  ако им се скапе нещо да пишат тук че ги лъжа.

Теглиш прикачения файл, изпълняваш с админски права и рестартираш поне Windows explorer

Remove User Folder in File Explorer Navigation Pane.reg.cmd

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Теглиш прикачения файл, изпълняваш с админски права и рестартираш поне Windows explorer

Remove User Folder in File Explorer Navigation Pane.reg.cmd 250 B · 1 изтегляне

Не помогна, няма никаква промяна. 

преди 9 минути, DarkEdge написа:

Рестартира ли?

Да и единствената промяна е че ми се появи при логин два акаунта. Но желаното нещо не се случи. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.