Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

току-що, дръндю написа:

кликаш с десен бутон и не ти дава меню с опция за откачване?

Да, изобщо нищо не се случва.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 19 минути, trifonivanov написа:

Здравейте! При мен не може да се откачат икони от лентата на задачите с кликане върху нея. При друг има ли го това? Не съм в инсайдер канала. 

Еха...ти открай време имаш проблеми с иконите май. Преди искаше да ги променяш, сега това? :) Дай една снимка, за кои точно става въпрос.

Ако ги изтриеш оттук какво се случва?

%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Еха...ти открай време имаш проблеми с иконите май. Преди искаше да ги променяш, сега това? :) Дай една снимка, за кои точно става въпрос.

Ако ги изтриеш оттук какво се случва?

%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar

Преди проблема беше от грешен метод, т.е.  в мен беше проблема. :) Но сега не се откача икона с десен бутон върху  нея.      Става само от старт менюто

2021-05-12-LI.jpg

Рестартира ли обвивката Explorer.exe? Рестартирай го през Task Manager-a или с този bat файл:

DEL /F /S /Q /A “%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\*”
REG DELETE HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband /F
taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Някакъв софтуер за промяна на иконите ползвал ли си? 

Да, тема имам инсталирана, но отдавна я ползвам, а проблема е от няколко дни.

преди 3 часа, trifonivanov написа:

Направих го, ама пак си е така. 

Кое направи? Само explorer ли рестартира или направо пусна самия bat файл?

Това само за икони от App Store ли се отнася? В една тема видях, че се оправял проблема ако им дадеш Unpin само, че от Start Menu-то. Ако искаш пробвай и това. Може да пуснеш и една SFC /SCANNOW проверка, защото APP STORE иконите влизат в нейния обсег на действие. (един път ги бях изтрил от START менюто, защото не ги ползвам - деинсталирал съм всички APP STORE приложения) и след SFC проверката засече, че са изтрити и ги върна и затова вече не ги трия физически, а само ги махнах от START менюто. Та можеш да пробваш. удари и един рестарт и виж дали в Safe Mode го има проблема или просто след рестарт на системата (не само на Explorer) дали няма да се оправи. Ако трябва временно разкарай и темата, пък ако не е от нея после пак можеш да си я приложиш.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това само за икони от App Store ли се отнася? В една тема видях, че се оправял проблема ако им дадеш Unpin само, че от Start Menu-то. Ако искаш пробвай и това. Може да пуснеш и една SFC /SCANNOW проверка, защото APP STORE иконите влизат в нейния обсег на действие. (един път ги бях изтрил от START менюто, защото не ги ползвам - деинсталирал съм всички APP STORE приложения) и след SFC проверката засече, че са изтрити и ги върна и затова вече не ги трия физически, а само ги махнах от START менюто. Та можеш да пробваш. удари и един рестарт и виж дали в Safe Mode го има проблема или просто след рестарт на системата (не само на Explorer) дали няма да се оправи. Ако трябва временно разкарай и темата, пък ако не е от нея после пак можеш да си я приложиш.

Не са само от Store икони. А unpin от старт менюто действа, но не оправя проблема. Проблема не е толкова важен, мислех, че може да е бъг от някой ъпдейт и затова питах. Ама явно е при мен само. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Не, ама да. Както всички модифициращи програмки. Ползвах я единствено за това иконките да са по средата на лентата. Не знам друг начин за това. 

преди 3 минути, trifonivanov написа:

Ползвах я единствено за това иконките да са по средата на лентата.

По средата на лентата на задачите?

преди 19 минути, trifonivanov написа:

Не, ама да.

Е да де. Затова ти зададох въпроса за софтуера, а цитата ми е в отговор на намигването на @цър-вул, че все пак точно такъв софтуер е причината за проблема.

преди 22 минути, trifonivanov написа:

Ползвах я единствено за това иконките да са по средата на лентата. Не знам друг начин за това. 

Можеш да ползваш RocketDock и иконите ще са в десктопа като на МАС където си пожелаеш.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Е да де. Затова ти зададох въпроса за софтуера, а цитата ми е в отговор на намигването на @цър-вул, че все пак точно такъв софтуер е причината за проблема.

Ами да правилния въпрос ми зададе, иначе нямаше сигурно да опитам. Благодаря за което! 

преди 26 минути, Слави Маринов написа:

По средата на лентата на задачите?

Това имам предвид, а не прилепени в ляво:

2021-04-22-1.png

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

не изисква и инсталация.

Все пак, дори и портативната версия има тънкости при спирането и деинсталирането. Без четене, има да се чуди как да го спре...

преди 44 минути, Слави Маринов написа:

Ползвай TaskbarX,не изисква и инсталация.

Екранна снимка (34).png

Благодаря! Даже е по-добра от тази де ползвах. 

преди 32 минути, Joss Bomon написа:

Все пак, дори и портативната версия има тънкости при спирането и деинсталирането. Без четене, има да се чуди как да го спре...

Нарочно опитах и не е толкова сложно. Даже хич. :) 

преди 1 час, trifonivanov написа:

Нарочно опитах и не е толкова сложно. Даже хич. :) 

Не знам дали не си запознат и със следните, но може да ти харесат:

https://rammichael.com/7-taskbar-tweaker

https://winaero.com/winaero-tweaker/

https://m.majorgeeks.com/files/details/oldnewexplorer.html

Аз ги имам и трите и честно казано двете въобще не ги ползвам, а OldNewExplorer само съм я настроил веднъж и не я пипам.

С Taskbar Tweaker можеш да премахнеш Старт бутона например, да премахнеш бутона за визуализиране на работния плот долу вдясно, както и да правиш много други промени в поведението на лентата на задачите.

Winaero пък има множество опции за всякакъв тип модификации по цялата система.

При мен опит за обновление до 21382 гърми с Error 0xc1900101 (в Settings - още преди рестарта). Някой друг с такава грешка?

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 19 минути, killchain написа:

При мен опит за обновление до 21382 гърми с Error 0xc1900101 (в Settings - още преди рестарта). Някой друг с такава грешка?

При мен всичко мина без проблеми.

Тая грешка я дават като driver error.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/get-help-with-windows-10-upgrade-and-installation-errors-ea144c24-513d-a60e-40df-31ff78b3158a

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.