Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Мурзилките с техните мокри сънища и конспирации разбира се винят масоните и злите империалисти = и се опитват да отклоняват вината на мужиците

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 753,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 38 минути, Нел написа:

ЛЪЖЕШ!

Е, който ти вярва... си е за негова сметка.

Я обясни на другарчетата дали отлагат или следствието продължава, а януари 2018 година ще се предявят персоналните обвинения. В тероризъм.

Не си ли им свикнала на гърчовете ?

Аз им знам вече отговорите преди да са прочели дадена новина. Не забелязваш ли че първо отричат , после като им навреш текста, почват дори да четат :)

Освен че четат новината само по заглавието :):)  но .. както и да е.. ..

Позната реакция, от предвидими изводи ..

преди 30 минути, Puppet Master написа:

Мурзилките с техните мокри сънища и конспирации разбира се винят

Винаги някой друг им е срал в гащите :)

Пишете глупости - самолетът за да падне при сепаратистите ...  няма как да не е ударен от украинската  територия!   Същото е и с руския самолет до турската граница със Сирия - улученият самолет пада някъде напред ....следвайки инерцията си....  Аман от малоумници!

преди 11 часа, miro20 написа:

Това отделно от въпрса за "тезидетогиняматам".

Дето ги нямаше и в Крим, точно една година, Една година всички се чудеха чии са тези необозначени изроди с георгиевски лентички , докато Буратино не си призна в прав текст че това са негови войски и спецназ.

Я ми дай къде Путин в прав текст е признал за тези войски и даже спецназ. Но не твойте тълкувания на едно изречение казано от него, а ясно и категорично признание за руски войски и спецназ. Лично твойте манипулации нямат абсолютно никаква тежест, за да ги навираш постоянно като доказателства във форума.

хехе :) и теб ли са те баннали от гугъл.

Ето например : http://kremlin.ru/events/president/news/47029

след 12 мин. 

И оше едно видео  , съпоставено със предишните му лъжи и отричания , как първо това били хора с униформа купена от магазин :) а после - "никога не сме крили че това са наши военни" :)

И още вдео за "еволюция на лъжата"

И от последната му "прямая передача" - пресконференция , където призна в прав текст присъствието на хора в Украйна, изпълняващи задачи във военната сфера.

Да се сещаш как се наричат хората изпълняващи военни функции ? навсякъде им викат военни . :)

цитирал съм многокртно и видеотата на изродите с георгиевски лентички, наричани "хора от венната сфера", маскирани и с пълно бойно снаряжение , които превземаха градче след градче , след което , украинците се опитаха да защитят границите и територията си от тях с т.нар. АТО.

Та, именно тези "хора във военната сфера" , вкараха, управляваха и натиснаха копчето на БУК-а , свалил малайзийския Боинг. Същите тези хора си го прибраха обратно в РФ, съшите тези хора продължават да дестабилизират тази малка част от Донбас със военна сила, муниции и всякаква логистика.

Кой според теб носи отговорност за това ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 11 часа, Нел написа:

ЛЪЖЕШ!

Е, който ти вярва... си е за негова сметка.

Я обясни на другарчетата дали отлагат или следствието продължава, а януари 2018 година ще се предявят персоналните обвинения. В тероризъм.

Нел мила, знам че си майка орлица. И действаш първосигнално, но не си лош човек. Преди да изказваш мнение, поне се запознай с 'доказаталствата' на холадците. А те са кръгла нула. Освен анимации, нищо друго не показват. Имало снимки от сателити - ама секретни. Имало еди какво си, ама секретно. Имало 100 човека, дето уж били замесени. Ама както казват в доклада :

Цитат

These persons are not automatically suspects.

Тоест пак нищо, не са доказали. Та пак продължава и се отлага, за 2018. Никакви обвинения, драга ми Нел.

А нещо което със сигурност не знаеш. Производителя на БУК, проведе експеримент. По бракуван самолет, взривиха ракета. И резултата, опровергава 'доказателствата' в доклада. Естесвено, това не е спомената и отразено, в уж обективното разследване. Освен това, руснаците предложиха да дадът достъп, до пълната документация за БУК. И пак разследващите, не се възползваха. :D Защо така Нел, сещаш ли се?

Тъй че Нел за разлика от смешника, тук оня платен трол, аз не лъжа. А ти, почни да мислиш.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

Цитат

А те са кръгла нула

Нула щото не си се запознал.

Ето още подредени по хронология "гърчове" на путинската пропаганда, която сама се натопи в лъжите си :)

http://gaidar.center/articles/mh17-na-vore-shapka-gorit.htm

/статията  от миналата година, затова сегашния доклад не е споменат/

Както казват и в тази дискусия :  http://www.svoboda.org/a/28018789.html

много интересно и странно реагираха от Кремъл още в нощта след инцидента !

За Египет например , където загинаха и руски граждани , мълчаха доста време, а за малайзийския, който е свален в чужда държава, в който няма загинали руски граждани, свикват за часове спешно заседание....

Това нервно поведение, объркани изявления и събрания, а и всичките тези гузни взаимно самоотричащи се версии които бълваха, показват че те много добре са знаели какво е станало .

преди 7 минути, AntiAlGor написа:

А те са кръгла нула. Освен анимации, нищо друго не показват. Имало снимки от сателити - ама секретни. Имало еди какво си, ама секретно. Имало 100 човека, дето уж били замесени.

И по-интересното, кои от замесените не съдействат на разследването. Има ли я вече качена цялата пресконференция? Нещо не намирам линк?

преди 26 минути, Melmak ® написа:

Има ли я вече качена цялата пресконференция? Нещо не намирам линк?

Spoiler

По-английски:
На сайте голландской прокуратуры:
https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@96068/jit-flight-mh17-shot/

Новое на сайте голландской полиции:
https://www.politie.nl/themas/flight-mh17-2.html

P.S.

Еще:
https://www.politie.nl/en/news/2016/september/28/jit-flight-mh17-was-shot-down-by-a-buk-missile-from-a-farmland-near-pervomaiskyi.html

Пресс-релиз JIT по-русски на сайте голландской прокуратуры:
https://www.om.nl/publish/pages/51221/press_release_in_russian_28-09-2016.pdf

По-голландски:
https://www.om.nl/onderwerpen/mh17-vliegramp/presentaties/presentatie/
https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@96067/jit-mh17/

Презентация по-английски:
https://www.om.nl/onderwerpen/mh17-vliegramp/presentaties/presentation-joint/

Видео пресс-конференции без субтитров, из двух стереоканалов аудио один по-голландски, другой по-английски:
https://www.youtube.com/watch?v=2BtBEV_rAd0

Перевод презентации на русский:
http://echo.msk.ru/doc/1846420-echo.html
Перевод неофициальный, см. комментарий ниже.

Оглавление страничек по-английски на тему MH17 на сайте голландской прокуратуры:
https://www.om.nl/onderwerpen/mh17-crash/

преди 48 минути, AntiAlGor написа:

А ти, почни да мислиш.

О, мисля, мисля... не ме мисли.

Прочела съм и съм изгледала всичко по въпроса. Интересувам се живо от него и ти знаеш... мина доста време, нали?

Но за разлика от теб, Духче, още от първия ден на свалянето на самолета, бях сигурна, че много неща се крият, че много от доказателствата са укрити. А бях сигурна именно заради истерията от обвинения, която руската страна тиражираше, което накланяше везната ми, че именно тя е главния виновен и прекия изпълнител.

Примири се. Това е истината! Русия за целия свят вече е държава-терорист(също като САЩ). Набий си го в главата.

И не ме учи как да мисля!

преди 44 минути, Melmak ® написа:

И по-интересното, кои от замесените не съдействат на разследването. Има ли я вече качена цялата пресконференция? Нещо не намирам линк?

Руснаците не съдействат напълно, пък и започнаха с фалшива информация(лъжлива, по-точно). Иначе дори и хората, живеещи в зоната на изстрелването на ракетата и зоната на отломките са съдействали. И не само. Много руснаци със снимки от придвижването на бук-а към и от Украйна също са съдействали.

Не знам защо си въобразявате(това е към путинистите), че целия народ на Русия се кефи на безумната война на Путин в Украйна. Само глупак може да мисли толкова елементарно и да смята, че това е нещо естествено и нормално...

Да разбирам ли, че това е цялата, официална пресконференция? Щото го мернах, но няма обознавателни знаци, пък и се говореше, че било 2 часа?

преди 3 минути, Нел написа:

Много руснаци със снимки от придвижването на бук-а към и от Украйна също са съдействали.

Ето това ще е интересно. Много ми се ще да видя предвижването на БУК-а след инцидента. Защото версията, да има много снимки преди това, не ми изглежда достоверна.

Абе това мнение е много закъсняло вече, ама аз да си кажа. Не ви ли се струва някак ненормално,страна засегната пряко от дадено произшествие, да води разследването на проблема? В случая разследването се води от потърпевшите. Как му викаха на това- сблъсък на интереси? Когато си потърпевш от дадена ситуация, няма начин да си обективен и безпристрастен по презумпция. Все едно разследването на убийство, да се повери на близките на убития. Ами няма как да стане. Разследващите, трябва да нямат никакво отношение към случая,ако искаме да научим истината... евентуално.

Какво имаме в дадения случай? Разследването, напук на всякакви правила и норми е поверено на една от страните в казуса. И какво се случва? Ами обичайното- потърпевшите искат да има наказан, на всяка цена. Те искат възмездие, не искат истината. От самото начало беше посочен "обвиняем" и всичко, което се прави е, да се доказва вината му. Не да се търси истината, а да се доказва вината...

преди 1 минута, язе написа:

Какво имаме в дадения случай? Разследването, напук на всякакви правила и норми е поверено на една от страните в казуса. И какво се случва? Ами обичайното- потърпевшите искат да има наказан, на всяка цена. Те искат възмездие, не искат истината. От самото начало беше посочен "обвиняем" и всичко, което се прави е, да се доказва вината му. Не да се търси истината, а да се доказва вината...

И да ти се струва невероятно, винаги е така. Идеята по принцип е винаги да има смесен екип и доказателствата да се пазят адекватно. Тук не знам колко се брои за адекватно?

Доколкото знам, Украйна не е предоставила записите от радарите. А те са сред основните заподозряни по много причини.

Разследващите са много хлъзгави. Европата не един път я уличават във фалшификации. За справка виж инцидента с Airbus A320, който е фалшифициран.

В такъв случай,не би трябвало да има изненадани, че Русия не признава нито "разследването", нито "доказателствата"...

преди 30 минути, язе написа:

В такъв случай,не би трябвало да има изненадани, че Русия не признава нито "разследването", нито "доказателствата"...

С анимация трудно се спори. :)  Изобщо станат ли хлъзгави западняците, значи нещо са сгафили. Сега ще отлагат цяла вечност в опит да потулят нещата.

преди 2 часа, Нел написа:

О, мисля, мисля... не ме мисли.

Нищо не мислиш. То се вижда, от целия писквил дето изписа. Зададох ти прост въпрос (като за теб). ;) Защо руснаците провеждат следствен експеримент и доказват нагледно, че резултатите опровергават версията на холандците? Това се провежда, при присъствието на разследващия екип. Пред очите им. А това не е вкючено в доклада? Предлагат и пълен достъп, до документацията за БУК и ракетите. Пак не е прието. За сметка на това, 'доказателствата' на разследващите, са снимки от Фейсбук. И смешни анимации.  Айде мисли, ама ще ти е трудно.

И гледам че смешника, пак се е мъчил да манипулира. :ph34r:

преди 30 минути, AntiAlGor написа:

Предлагат и пълен достъп, до документацията за БУК и ракетите. Пак не е прието. За сметка на това, 'доказателствата' на разследващите, са снимки от Фейсбук. И смешни анимации.

Забележителното е че руснаците са създали ракета, която не оставя следи. :D  Или другия вариант - група от стотина зелени човечета с обучени кучета са излизали поляните в продължение на няколко седмици. Ето защо разследващите не са намерили отломки от ракетата. Поне аз досега видях само деформирана осколка за която твърди че е от БУК.

преди 3 часа, Нел написа:

Примири се. Това е истината! Русия за целия свят вече е държава-терорист(също като САЩ). Набий си го в главата.

Просто си избий от главата тези глупости! Всъщност, от цялата тази глупост има, все пак, и нещо вярно! И то е, че САЩ са държава-терорист!

Браво! Имаш напредък и начална форма на проглеждане. ;)

преди 3 часа, язе написа:

Абе това мнение е много закъсняло вече, ама аз да си кажа. Не ви ли се струва някак ненормално,страна засегната пряко от дадено произшествие, да води разследването на проблема? В случая разследването се води от потърпевшите. Как му викаха на това- сблъсък на интереси? Когато си потърпевш от дадена ситуация, няма начин да си обективен и безпристрастен по презумпция. Все едно разследването на убийство, да се повери на близките на убития. Ами няма как да стане. Разследващите, трябва да нямат никакво отношение към случая,ако искаме да научим истината... евентуално.

хехе :) Е кой трабва да разследва ??

Напълно логично е холандците да водят разследването . Ти обаче бъркаш това кого уличават като виновен. Холандците нямат причина да са субективни . Има жертви, търсят се причините.

Сигурен съм , изследвайки две години всякакви доказателства, и след проведени хиляди експертизи на останки и т.н., следователите са се постарали на максимум, и нито една тяхна дума не е просто на вятъра.Те са разследвали четири поне версии , като всяка една от тях е изследвана, никоя не е пренебрегната,  и всички освен "руски БУК" просто отпадат.

Няма грам причина да са субективни спрямо РФ. Дори , гледайки предишните им доклади, прекалено меко предоставят обвиненията и изводите къде и как е изнесен БУКа

Забравяш  и малката "подробност" че именно РФ блокира предложението за международен трибунал.

преди 1 час, AntiAlGor написа:

Защо руснаците провеждат следствен експеримент и доказват нагледно, че резултатите опровергават версията на холандците? Това се провежда, при присъствието на разследващия екип. Пред очите им. А това не е вкючено в доклада? Предлагат и пълен достъп, до документацията за БУК и ракетите. Пак не е прието.

Пак лъжеш :) данните са изискани много отдавна от хландците, но руската страна умишлено лъжеше че са загубили радарните данни, и дори че не са длъжни да ги пазят.

Експериментът на Алмаз-Антей , бе проведен умишлено и планирано точно в деня преди предпоследния доклад миналата година. Пак с цел манипулация, и омаловажаване на холандските доводи .

Ако бяха искренни, руснаците щяха да проведат този експеримент доста преди това, и заедно с холандците.

А изводите въобще не са кой знае колко радикални от холандската версия. Просто руснаците се опитаха да докажат че ракетата е изстреляна от района на Зарощенское, като забравят че всъщнст, и то е било тогава подконтролно на сепаратистите, а не на украинците. Но по е важно останалите неща във "веригата " - няма грам свидетел около Зарощенско да е видял или чул тътена на една такава ракета, докато около Снежне - е пълно с такива.

Радарните данни , дали забелязваш че се появиха, т.е.  "намериха" точно пак един ден преди сегашния холандски доклад ? Случайност ли ? - не. Просто тактика.

И то данни, които показват какво ? - че изстрел не е фиксиран, и това позволяват техническите възможности на радара им.Т.е.  или самолета сам е паднал :):) или е стреляно от другаде, но откъде ние /руснаците/ не знаем :)

И последно за експериментите- в сегашната презентация холандците показаха също проведен експеримент със взривена ракета и наредени около нея пронумеровани  тестови плоскости .

Говори се че са провели засекретен експеримент и с взрив във Финландия, но .. това за сега не е потвърдено...  и реално няма никакво значение.

пп

Това също е интересно - едно старо видео от 1983 г. когато съветската пропаганда се гърчеше в лъжите си почти по същия начин както сега :)

https://navalny.com/p/5078/

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Нищо ново под слънцето. Руснаците за пореден път показаха, че нищо старо (като например свалянето на граждански самолети) не са забравили, и че нищо ново (като поведение, честност и признаване на вината) не са научили... 

Точно както след като свалиха южнокорейският Боинг през 1983-та твърдяха седмици наред, че нямат нищо общо със случая, и го твърдяха чак докато данните от радарите на няколко страни доказаха очевадната лъжа, -  така и сега се правят на убита лисица... 

Интересно ми е, какво ще измислят този път за да оправдаят престъплението си, причинило смъртта на близо 300 пътника. През 83-та изкараха безумната глупост, че Боингът се е отклонил от курса нарочно, за да шпионира военните им бази. А да шпионираш с Боинг е равносилно на това да разглеждаш магазин за кристал и порцелан, яхнал слон... 

Може би сега ще обвинят малайзийците, че нарочно са минали над прясно разположените им установки Бук, за да разузнаят къде "зелените човечета" са паркирали ракетките на чичо путин... 

преди 2 минути, Vremeto написа:

Точно както след като свалиха южнокорейският Боинг през 1983-та твърдяха седмици наред, че нямат нищо общо със случая, и го твърдяха чак докато данните от радарите на няколко страни доказаха очевадната лъжа, -  така и сега се правят на убита лисица... 

Интересно ми е, какво ще измислят този път за да оправдаят престъплението си, причинило смъртта на близо 300 пътника. През 83-та изкараха безумната глупост, че Боингът се е отклонил от курса нарочно, за да шпионира военните им бази. А да шпионираш с Боинг е равносилно на това да разглеждаш магазин за кристал и порцелан, яхнал слон... 

Да, и аз това добавих към горния пост за ;83-та.  Има интересно видео от тогава :)  с Познер

Тук има също много интересни  сканирани копия от пресата и др :  http://gaidar.center/articles/pravda-day-of-lying.htm

И ако го бяха обстрелвали сепаратистите при такава височина на полета  - този самолет не следваше ли да се разпадне и да падне на руска територия!? И за какво им е на опълченците да се занимават с подобни неща?   Бандеровците имат логичен интерес да са го направили с цел наклеветяване - те и без това освен да лъжат нищо друго не умеят....

преди 6 минути, attj написа:

И ако го бяха обстрелвали сепаратистите при такава височина на полета  - този самолет не следваше ли да се разпадне и да падне на руска територия!? И за какво им е на опълченците да се занимават с подобни неща?   Бандеровците имат логичен интерес да са го направили с цел наклеветяване - те и без това освен да лъжат нищо друго не умеят....

Ами примерно, защото са го взели за украйнски военен транспорт. Имаше и прихванати разговори на извършителите, че са свалили украински военен самолет... 

Случват се такива грешки, особено в райони на бойни действия. Гнусното обаче е, опитът да са замаже това престъпление, да се вмени вина другиму, да се укрият извършителите... Цялата гнусна кампания срещу разследването и разследващите показа, че руснаците прекрасно осъзнават, че са виновни за убийството на тези хора, но като деца се опитват да скрият счупеното стъкло, с надеждата да им се размине... 

преди 2 часа, Melmak ® написа:

Забележителното е че руснаците са създали ракета, която не оставя следи. :D  Или другия вариант - група от стотина зелени човечета с обучени кучета са излизали поляните в продължение на няколко седмици. Ето защо разследващите не са намерили отломки от ракетата. Поне аз досега видях само деформирана осколка за която твърди че е от БУК.

Честно казано, не знам какво са намирали. Не следя, това 'разследване'. Щото няма, какво да му следиш. Доказателства от фейсбук и секретни снимки дето няма да покажат, ми е ясно. То и Ирак имаше химически оръжия, доклади разследвания, епруведки. Па се оказаха лъжи. А да не забравим, че украинците през 2001 (ако не бъркам)  свалиха над Черно море, пътнически самолет. Тъй че имат опит. Оня смешния, щото няма какво друго да кеже, пак се хвана за случката от 80-те. Разните платени лаещи, си знаят своето. :D

Факта е, че още самолета падаше и украинци, американци и всякаква паплач, каза Русия е виновна. После оня смешния, ще пита защо руснаците провели спешно заседание. Смешник жалък. :ph34r:

П.П Айде шефче тролско, не си трил от доста време.;)

преди 59 минути, Vremeto написа:

А да използваш граждански самолет за прикритие не е ли гнусно?

преди 14 минути, Vremeto написа:

Случват се такива грешки, особено в райони на бойни действия. Гнусното обаче е, опитът да са замаже това престъпление, да се вмени вина другиму, да се укрият извършителите... Цялата гнусна кампания срещу разследването и разследващите показа, че руснаците прекрасно осъзнават, че са виновни за убийството на тези хора, но като деца се опитват да скрият счупеното стъкло, с надеждата да им се размине... 

Значи ти си доволен от разследването и според теб са доказали нечия вина убедително?

Ако си недоволен, то значи следва, че някой е натиснал холандците. И тогава следва въпроса кой, как и защо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.