Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за eBay

Featured Replies

Здравейте всички eBay търговци !!!!!

Мисля че е време да започнем дискусия за това кой какво продава в eBay. Всеки знае че този сайт е златна мина , но и е много лесно да бъдеш изхвърлен от там за продажбата на определени стоки. Нека всеки от нас да сподели своите мнения. За момента аз съм PowerSeller s 871 feeds.

от българия ли продаваш ? ако е така разкажи малко повече как ги пращаш и такива работи :) понеже мисля и аз да започна да продавам и ми е интересно

• Отговори 483
  • Прегледи 182,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи доколкото разбрах, начините за покупка от eBay са два: кредитна карта (издадена в чужбина) или пращане на пари в плик чрез обикновена поща (ако се договориш с продавача)?

Интересува ме дали някой може да изпълни една моя поръчка. Сериозен съм и съм склонен да му платя до 50% от сумата на продукта като комисионна. Много бих ви бил благодарен! Skype - sandwraith1500. По-лесно ще ме намерите там , но и да пишете тука аз ще проверявам! :whist:

Редактирано от sandwraith (преглед на промените)

http://ebay-bg.com/index.html

някой да каже нещо за тази фирма???

Отвори на такси: http://ebay-bg.com/taxes.html и ще разбереш.. Просто един начин някаква организация да препечели "лесни" пари ако някой се хване с тях.. Не виждам как България ще попадне в paypal в близко бъдеще, за това купуването и продаването(основно купуването) там ще си остане все така трудна задача(имам в предвид от към сигурност.. която почти липсва при купуване на нещо без подсигурен "орган", който контролира дали след пращане на парите ще ти бъде изпратена съответната стока, говоря за покупко-продажби от Ebay направени от България).

Отвори на такси: http://ebay-bg.com/taxes.html и ще разбереш.. Просто един начин някаква организация да препечели "лесни" пари ако някой се хване с тях.. Не виждам как България ще попадне в paypal в близко бъдеще, за това купуването и продаването(основно купуването) там ще си остане все така трудна задача(имам в предвид от към сигурност.. която почти липсва при купуване на нещо без подсигурен "орган", който контролира дали след пращане на парите ще ти бъде изпратена съответната стока, говоря за покупко-продажби от Ebay направени от България).

To добре ама аз искам да закупя нещо много евтино (5-6$) а те ми слагат и 20$ сервиз и общо трябва да платя 50$. Затова питам дали някой би извършил такова нещо като заявявам че съм абсолютно сериозен и веднага плащам... :whist:

• 4 седмици по-късно...

Е, вече сме в ЕС Ако някой вече е пазарувал от ebay, нека да сподели как е. Има ли някаква разлика с пазаруването преди и сега.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички! и аз доста често разглеждам ebay.com много е яко но трябва да имаш paypal account. За хората от БГ които пазаруват от USA има начин да платиш и той се казва bidpay.com / moneybooker.com аз лично си купих 2-3 неща от USA използвайки Bidpay Дано на някой му помогне това!

• 3 месеца по-късно...

От скоро PayPal е достъпен и за България.

За съжаление услугата все още е ограничена. Възможно е само изпращането на пари (от обясненията в сайта) :blink:

Въпреки всичко, мисля че това е напълно достатъчно като за начало и се случи с няколко години по-рано от очакваното :hush:

Редактирано от lpa (преглед на промените)

От скоро PayPal е достъпен и за България.

За съжаление услугата все още е ограничена. Възможно е само изпращането на пари (от обясненията в сайта) :wors:

Въпреки всичко, мисля че това е напълно достатъчно като за начало и се случи с няколко години по-рано от очакваното :)

Да, имаше и новина в основния сайт на kaldata. Супер! И аз не очаквах още от тази год. paypal достъпен за България, но това може само да ни радва!

Имам няколко въпросчета към тези, които вече имат опит с плащане на покупки чрез paypal от България:

-Какви дебитни/кредитни карти използвате, които вършат работа? (Вид и банка-издател)

-Кой от всичките домейни на ebay е най-сигурен според вас като продавачи, цени на доставките(в смисъл разположение на държавата, от която идва стоката) и пр.? (този е за хора, пазарували изобщо от ebay, не само то България :) )

Благодарности.

От България ти вършат работа Visa u MasterCard, за Visa Electron не се наемам да гарантирам, въпреки че от paypal твърдят, че става. Препоръчвам ти ebay.de и ebay.co.uk

Значи, като за прости хора - вече от българска дебитна карта можеш да пазаруваш в eBay чрез PayPal?

Здравейте,

Искам да попитам как мога да си разделя това, което продавам на отделни страници? Публикувано изображение

Имам в предвид, че продавам различни неща като тематика, а не искам да се свързват едно с друго.

Надявам се някой да може да ми помогне! Публикувано изображение

Благодаря предварително

lpa Благодаря.

Значи, като за прости хора - вече от българска дебитна карта можеш да пазаруваш в eBay чрез PayPal?

Със сигурност няма проблеми с Visa и Master Card, които са кредитни(т.е. по-високи такси за преводи и пр., както и месечна или годишна такса-поддръжка, която липсва, или е доста по-ниска от на дебитните, от което следва и по-добрите гаранции при работа с кредитна, обслужване и по-престижна съответно Visa/Mastercard от събратята си). Дано някой опита с дебитната Visa Electron и да сподели какво се е получило/оплескало, разбира се с подробностите.. :)

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

много се извиняжам за сигурно тъпия въпрос но мога ли да платя на човека в Англия от който сам поръчал даденото нещо по пощата и ако може да ми обясните как става

много се извиняжам за сигурно тъпия въпрос но мога ли да платя на човека в Англия от който сам поръчал даденото нещо по пощата и ако може да ми обясните как става

Може да го платиш по много начини, но въпроса е дали ще го получиш след това Публикувано изображение

това дали ще го получа ясно ама днес ми казаха че в пощата не преведжат валута как мога да платя по друг начин трябва утре да преведа парите

това дали ще го получа ясно ама днес ми казаха че в пощата не преведжат валута как мога да платя по друг начин трябва утре да преведа парите

Преди време трябваше да пращам пари чак до Тайланд по този начин, доста разучих и разпитах по банките и най-евтино се оказа в ОББ (не правя реклами!) При трансферите цената зависи от това дали банката е първостепенна или второстепенна(или нещо такова), като едните имат повече директни връзки с най-големите Световни банки, а второстепенните използват банки-посредници за трансферите си, което оскапява.. В Обб ми взеха 20-25лв за превода, нищо повече. Дори е възможно до по-близка държава да е по-евтино, за това трябва да се попита. Иначе и 2-рото място е за Булбанк, там е 30-на лв. За Western Union и тем-подобни "добри парични куриери" не си и помисляйте с нашия нисък стандарт.. Там започват от 50евро нагоре за превод.. :)

В крайна сметка проблема не е в пращането ан парите, а дали ще получиш след това стоката.. Това е и идеята на paypal, където е малко по-сигурно(надявам се и за купувачи от България ще е така, би трябвало)

Поздрави.

еми незнам но платих чрез Pay Pal доста лесно стана дано само да си получа обувките които сам си платил казаха че утре ще ги пратят, а знаете ли колко време се чака от Англия идват

еми незнам но платих чрез Pay Pal доста лесно стана дано само да си получа обувките които сам си платил казаха че утре ще ги пратят, а знаете ли колко време се чака от Англия идват

Ами питай продавача с какво ти ги е пратил и предполагам ще ти каже и колко време отнема доставката

Що така само с кредитна

И дебитни карти могат да се ползват - пример:

Visa Classic е кредитна карта, но с могат да ти открият и дебитна такава. Тя е напълно функционална, и има всичките възможности на кредитна. eBay я приема, Моney Bookers също.

За справка - издават се в МКБ Юнионбанк - възмопжности - доларова, левова и еврова.

Аз имам кредитна такава в лева, и дебитна в долари. И със двете не съм имал проблем при интернет разплащания - включително и в eBay

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

И дебитни карти могат да се ползват - пример:

Visa Classic е кредитна карта, но с могат да ти открият и дебитна такава. Тя е напълно функционална, и има всичките възможности на кредитна. eBay я приема, Моney Bookers също.

За справка - издават се в МКБ Юнионбанк - възмопжности - доларова, левова и еврова.

Аз имам кредитна такава в лева, и дебитна в долари. И със двете не съм имал проблем при интернет разплащания - включително и в eBay

Т.е. към кредитната, която си издал, издаваш 2-ра карта, която е дебитна? Или не съм разбрал коректно.. Ако е така, то идеята за "да не плащам големите такси-поддръжка ан кредитните карти" е безмислена, защото за да имаш дебитната си, която е качена към кредитна(ако съм разбрал..) ще трябва да плащаш таксите на кредитната.. :rolleyes:

Ако говориш за дебитна, отделна карта(т.е. с минимални такси както е по принцип), то да потегляме към ЮнионБанк, защото с на ПИБ и ДСК Visa electron поне при мен не се получава регистрацията им в paypal (Aко изобщо си заплащал чрез paypal, а не по други начини..?)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.