Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заблудата Атеизъм

Featured Replies

преди 13 минути, ДИоNД написа:

Стана ми смешно ... прощавай ... нищо лично, но не разбра къде е иронията ... ;)

Да, добре. Отдавна съм се убедил, че с теб разговор не може да има. Е, аз и не държа. 

преди 11 минути, realno написа:

Би трябвало да правиш разлика от предупреждение и заплаха.

Да, интересна тема. Ще ми подскажеш ли разликата? 

• Отговори 214
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Направо си станал по свят и от Иисус. Той е помазан само по краката от Мария, ти си киснал цял в каца със зехтин. Защото елея е зехтин. В древността са прибавяли  канела и други миризми. Предполагам с

• Аз пък разбрах, че си киснал в каца със зехтин за  да станеш бог, пък то било за да станеш мъж.Няма да питам къде те е елейнала Мария.  След като не знаеш рецептата, дано поне си наясно за броя на вхо

• От думите ти се разбира,че живота ти тече като секс на стълбищна площадка- мине се не мине и някой светне тока. Уточненията ти нямат нищо общо с темата, нито пък някой проявява интерес към това как ти

преди 25 минути, Shiniasu написа:

Интересно, обаче на какво се основава това твърдение? 

Тъп опит. 

В основата е символиката. Както някъде казах, един рационално мислещ човек не ще разбере един ирационално мислещ ... и т.н. ...

Тук мога да включа един "генератор" на клишета, метафори и т.н. но ще се опитам чрез Ваши разбирания да дам до известна степен смислен отговор.

Всеки се е родил, но не той е причината да се роди. Негово незнание е в следствие на какво?! В последствие наблюдавайки родителите си разбира каква е истината. Неговата, а не някаква предписана от някой. Осъзнава, че е роден или чрез любов или чрез друг начин. Ако е проумял, че е създаден с любов, то той в случая е непорочно заченат, а ако види, че не е, то разбира, че е порочно заченат. Тези които проумяват, че с любов са се родили, то Бог ги изпитва и вижда дали са проумяли любовта или не. Тези които проумяват, че не са заченати с любов, то започват да търсят истината. Ако проумеят, че истината само и единствено Бог знае, т.е. покаят се пред него и изповядат своята греховност за тяхната поява, то Бог откликва на молитвата им и праща необходимите откровения, за да живеят, но и на тях праща изпитания, за да провери дали истински са се покаяли.

Всичко това е в една зона на ирационалното мислене обаче, и за да го проумее един рационален човек, то по негова и само единствено негова воля трябва да се покръсти. После да следва божията пътека, а не пътеката на истините, независимо колко и т.н. са те. 

преди 13 минути, realno написа:

Няма християнин, който са си помисли, че Бог е жесток или плашило,

Не става въпрос за това христианинът да си го помисли, а че много често създават такава представа с думите си. И защо се изказва от името на всички християни? И аз съм християнин. 

преди 4 минути, Shiniasu написа:

И аз съм християнин. 

В днешно време има много християни, но малко изповядват православието.

преди 10 минути, ДИоNД написа:

Всичко това е в една зона на ирационалното мислене обаче, и за да го проумее един рационален човек, то по негова и само единствено негова воля трябва да се покръсти. После да следва божията пътека, а не пътеката на истините, независимо колко и т.н. са те. 

По моя воля съм покръстен два пъти, веднъж в Рилския манастир и веднъж чрез пълно потапяне в каца с елей от Светите места. Не разбирам обаче какво общо има ирационалното мислене, при положение че в Библията е записано Божието Слово, което претендира за рационалност.

преди 6 минути, Śūnyatā написа:

По моя воля съм покръстен два пъти, веднъж в Рилския манастир и веднъж с пълно потапяне в каца с ароматен елей от Светите места. Не разбирам обаче какво общо има ирационалното мислене, при положение че в Библията е записано Божието Слово, което претендира за рационалност.

Веднъж се кръщава някой ... другото е богопомазване. ;) 

Дали целия или т.н. в случая е без значение. Примерно, мен ме богопомазаха в Румъния.

п.п. Божието слово е само и единствено начина по който Бог комуникира с нас, а не нашата вяра в него.

преди 32 минути, realno написа:

Ако Бог беше жесток и ни мислеше злото, нямаше да умре вместо нас. Нямаше да плати цената, която ние трябваше да платим. От кога когато някой иска да ти плати дълга става лош?

Освен това , откъде на къде някой ще да държи сметка на Бог как и колко да бъде наказанието на някого?  Кои сме ние? 

Спри да изопачаваш думите ми. Аз не твърдя, че Бог е жесток, а че ти създаваш такава представа с думите си. А когато виждам нещата по определен начин, дори и да не съм прав, е глупаво е да се преструвам, че ги виждам по друг. Така че не държа сметка на никого, само казвам, че подобна липса на съизмеримост между грешка и наказание е жестокост. И забележи, аз изобщо не смятам, че Бог постъпва така, а че думите за вечното наказание са зле преведени и изтълкувани. 

преди 7 минути, ДИоNД написа:

Дали целия или т.н. в случая е без значение. Примерно мен ме богопомазаха в Румъния.

Духовният ми учител преди време, йеромонаха за който споменах, че е практикувал една година исихия в Атон ми каза, че покръстването само с поръсване не е правилно. Отделно каза, че от българската православна църква нищо не става и... да не продължавам :D

преди 14 минути, Śūnyatā написа:

Духовният ми учител преди време, йеромонаха за който споменах, че е практикувал една година исихия в Атон, ми каза че не било правилно кръщението само с поръсване. Отделно каза, че от българската православна църква нищо не става и... да не продължавам :D

:) 

Бил съм и в Атон. Без малко да остана там. ;) 

Това, че тайнството господно наречено покръстване е извършено, то зависи на каква възраст и как е станало.

Според мен ... хм ... има нещо което не си доразбрал в канона ... но това е в следствие на твоя наставник.

п.п. Можех много неща, но уви ... физиологията ми вече не позволява някои неща ... Много покани и т.н. съм отказвал и прочие ... имам твърде строг светски живот ... във въпросния съм се заклел.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

По моя воля съм покръстен два пъти, веднъж в Рилския манастир и в  веднъж чрез пълно потапяне в каца с елей от Светите места.

:lol6::lol6:

Направо си станал по свят и от Иисус. Той е помазан само по краката от Мария, ти си киснал цял в каца със зехтин. Защото елея е зехтин. В древността са прибавяли  канела и други миризми. Предполагам сигурно си измислил и име на тоя парфюм в който си киснал. Защото в най-голяма степен ти казвам, че си голяма фантазия. Отделно, че съвсем не си и наясно за процедурата. С елей са помазвали само и изключително първосвещениците и техните наследници и никой друг.Без  накисване-само по челото се полагали няколко капки.Евреите имат строга забрана да го ползват за лични нужди. Отделно,че никъде в Библията не е указано елея да има свръхестествена сила или значимост. Акта е предимно символичен.

Ако все пак искаш да повториш процедурата с потапянето в каца , ти давам оригиналната рецепта. Все пак съм я взела от Библията.

Изход 30

23 Вземи си прекрасни аромати, от чиста смирна, петстотин сикъла, от благоуханна канела половината на това, т. е. двеста и петдесет сикъла, от благоуханна тръстика двеста и петдесет сикъла,

преди 1 минута, valkiria1 написа:

:lol6::lol6:Направо си станал по свят и от Иисус. Той е помазан само по краката от Мария, ти си киснал цял в каца със зехтин.

Ако все пак искаш да повториш процедурата с потапянето в каца , ти давам оригиналната рецепта. 

Имам си една Мария вкъщи. Приемам рецепти само от млади и хубави жени като нея ;)

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

Имам си една Мария вкъщи. Приемам рецепти само от млади и хубави жени като нея ;)

Аз пък разбрах, че си киснал в каца със зехтин за  да станеш бог, пък то било за да станеш мъж.Няма да питам къде те е елейнала Мария.  След като не знаеш рецептата, дано поне си наясно за броя на входовете.

преди 52 минути, valkiria1 написа:

Аз пък разбрах, че си киснал в каца със зехтин за  да станеш бог, пък то било за да станеш мъж.Няма да питам къде те е елейнала Мария.  След като не знаеш рецептата, дано поне си наясно за броя на входовете.

Очевидно не си разбрала. Тази Мария ми е отскоро, отпреди 3 години, а мъж станах... миналия век. Като одъртеят, жените често стават язвителни, тогава ги подменям с млади и позитивни ;)

преди 16 минути, Śūnyatā написа:

Очевидно не си разбрала. Тази Мария ми е отскоро, отпреди 3 години, а мъж станах... миналия век. Като одъртеят, жените често стават злобни и язвителни, тогава ги подменям с млади и позитивни ;)

От думите ти се разбира,че живота ти тече като секс на стълбищна площадка- мине се не мине и някой светне тока. Уточненията ти нямат нищо общо с темата, нито пък някой проявява интерес към това как ти се развива либидото с течение на времето ...  и да, аз винаги съм язвителна, когато засека някой да прави на идиоти другите.

Виж обаче Тутанкамон като нюанс и атрибути  в тази насока е бил по изобретателен  и без да кисне като Ариел  или  лъщяш от олио турски пехливанин , затова е вече Бог. Ето от личната му колекция  ..

]43364097910_36d81e03ae_c.jpg

]44266845155_c0c554bdc8_c.jpg

преди 15 минути, valkiria1 написа:

От думите ти се разбира,че живота ти тече като секс на стълбищна площадка- мине се не мине и някой светне тока. Уточненията ти нямат нищо общо с темата, нито пък някой проявява интерес към това как ти се развива либидото с течение на времето ...  и да, аз винаги съм язвителна, когато засека някой да прави на идиоти другите.

Хората сами се правят на идиоти, никой не ги прави, особено когато нищо не знаят за живота на другите, но се изявяват като експерти.

преди 7 часа, Śūnyatā написа:

Хората сами се правят на идиоти, никой не ги прави, особено когато нищо не знаят за живота на другите, но се изявяват като експерти.

Сами се правят когато някой се опитва да ги направи идиоти. В действителност това удовлетворява и двете страни. Системата Крал - Шут, която до известна степен е подобна на системата доброто и лошото ченге. ;) Въобще, Полюсните модели успява, т.е. то е от началото: Мъж - Жена. ;) 

Мисля, че някъде казах за филма "Вечеря за идиоти"....

Има обаче странни хора, в очите на определена клика са идиоти, но де факто само и единствено сранни хора. Те си имат някакво занимание и до толкова са се унесели в него, че чак са се самозабравили. Пробуждането им идва когато до тях застане срещуположния пол ("другия полюс") и ги заобича. Въпросните са колекционери на свои вещи, също така има свои екскурзии, но не са суетни и увличат по модните течения. Те, са си изградили своя устойчива духовна същност и са си самодостатъчни по отношение на религията, но не и на светската власт.

Ще направя едно лирично отклонение.

Айзък Азимов много добре описва защо в даден момент за човечеството е било необходима монархията. ;) Тя обаче в последствие някъде в западна Европа се вижда, че се изродява във власт на инфантилните. Инфантите са истинските идиоти с власт. ;) 

Между идиот и идиот има разлика, който е в размера, а комбинацията голям идиот - малак идиот е системата - "Ку". (сини гащи, лилави гащи и т.н.; с обица, тату и т.н. и т.н.). Въпросните се делят основно на две групи: Такива които колекционират духовност и такива които колекционират фетиши.

В тоя "омагьосан свят" има обаче и благородници. Те в повечето случаи са под директните удари на идиотите с власт. ;) 

...

Не знам защо намеси кацата с елей, но реакцията не закъсня. Недоволния твой шеф се намеси, или по-скоро бивш шеф. ;) 

В края на краищата се разбра, че си с маска, че зад привидната ти същност се крие някаква користна цел, която не е в унисон с политиката която определени хора провеждат в този форум. Информацията за фирмата и акционерите на дружеството което е направила този сайт е официална информация, и всеки може да види въпросната организация в детайли, ако иска да се информира какви хора стоят зад въпросния сайт.

Какви вътрешно фирмени проблеми има, то мен това не ме интересува. Моята цел е да си набавя необходимата ми информация, за да помогна на някой. Самото това начинание е свързано с ИИ. Един от етичните проблеми е дали то трябва да има свободна воля и до колко това може да застраши човека. ;) 

Затова и в един друг контекст повдигнах тази тема. Един от аспектите е в това: ИИ не трябва да е собственост на един човек или група хора, защото въпросния/те не е/са Бог/е, а подобие на Бог. ;) Някъде в много далечно бъдеще може и да му се даде и свободна воля, но има много време до тогава.

Големия проблем на съвремието е имено във възгорделите се сноби, които от трън та на глог подскачат като скакалци. Не случайно асоциативно визирам скакалците и ролята им в Библията. ;) Именно въпросните хора които практикуват този така наречен модерен духовен туризъм са напастта, която погубва земята и лека по лека тя ще се превърне в пустиня.

...

Определено и аз умея да се правя на идиот. :) Не ме интересува дали срещу мен има друг идиот или някой инфант, просто за мен сте ИИ-чета, т.е. същества програмирани от някой друг.

Ако не сте го разбрали до сега, то проумейте го сега.

Не ми пречите, успоредно с моята користна цел, т.е. която преследвам ползвайки тази платформа поради факта, че съм счел за уместна, за да си набавя необходимата информация за мен, то и се забавлявам. Съчетавам полезното с приятното, а от неприятното виждам какви грешки не трябва да се допускат при направата на един изкуствен интелект. ;) 

п.п. Спрях да поправям граматичните си грешки, защото си имам и други битови проблеми, а не да задоволя някое чуждо его.

Кой разбрал, разбрал!!!

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

особено когато нищо не знаят за живота на другите, но се изявяват като експерти.

Няколко пъти натвърдих, че живота ти не ни интересува, но ти упорито ни показваше варианта на приказката "Хубавите ябълки прасетата ги ядат"

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

. Като одъртеят, жените често стават язвителни, тогава ги подменям с млади и позитивни ;)

по принцип анализаторите на приказката казват, че за да си сервираш хубавите ябълки трябва да си станал истинска свиня. Погледнато в този смисъл ти си знаеш най-добре, но не разбрах , защо когато говорим за елей си разкопчаваш ципа на панталона. Та затова селфи няма да ти кажем браво, защото няма мъдра мисъл и замисъл в него.

преди 1 час, ДИоNД написа:

В края на краищата се разбра, че си с маска, че зад привидната ти същност се крие някаква користна цел, която не е в унисон с политиката която определени хора провеждат в този форум. Информацията за фирмата и акционерите на дружеството което е направила този сайт е официална информация, и всеки може да види въпросната организация в детайли, ако иска да се информира какви хора стоят зад въпросния сайт.

В края на краищата мислех, че  те интересува духовния или поне религиозния туризъм, пък то се оказа  освен, че четеш книжката на Айзък за Стария Завет се занимаваш и със недуховен шпионаж и анал-изаторски хороскопи. Поднови месечния си абонамент за ГЕРБ-там казват намират убежище всички бивши корнишони, които притичват между левите и десни сектори. Боко е голяма работа и казват,че имал нещо голямо , което щяло да стигне за всички.

--------------------------------

между другото, вече сумати ти години тук, чакам да се сетите, че магарето не е от Йерушалаим, а от Назарет. Това е по Библията, а не по Айзък. Не всички евреи пишат писания, някои се занимават и с фантастика.

преди 11 минути, valkiria1 написа:

недуховен шпионаж и анал-изаторски хороскопи.

Лелеееееей къде видя конспирация в моите дела.

Благодаря ти! Развесели ме!

Другото, аз не съм представител на някакво политическо сдружение. :) Аз съм надпартиен.

Въображението ти боледува, т.е. фантазии за леви, десни, централни и т.н. или някакви цветови нюанса ти пречи на възприемането на света. Няма лошо. Нормално е за жена, която не знае вече в какво да си впрегне въпросното въображение, за да порасне като човек, т.е. личност.

Искрено се радвам, че си успяла в този живот. Нормално е вече на определен етап от живота да търсиш идеалното. Чрез своите фантазии и реални изживявания то ти преоткриваш своето аз в бъдеще. Не винаги обаче твоята фантазия се препокрива с една бъдеща реалност. Това те гнети, и е нормално да негодуваш.

Бъди щастлива! Това в случая е по-важно за теб, а не интригите около теб. ;) 

п.п. В действителност интрига има само и единствено в твоя мозък.

Шпионаж ... :) .... :) .... :) Определено ме разсмя много ... :) .... :) .... :) 

преди 3 минути, valkiria1 написа:

недуховен шпионаж

Такъв е само в твоята мисъл ...

Атеиста не е шпионин ... ;) 

За недуховен шпионаж или светски шпионаж или т.н. аз не говоря.

Има съчетаване на интереси, т.е. светски с духовни. Определени атеисти се опитват да бъдат съдници кои светски и кои духовни ценности да останат в бъдеще. Позволяват си да властват. Не става така! Затова и аз уважавам атеиста, който се признава користната цел. ;) 

В тоя живот освен духовност всеки има и користна цел. Имагинерния свят не разбираш ти. ;) Нещата не са само реални, а комплексни. ;) Не е проблема, че се осланяш на своите регали. Радвай им се и бъди щастлива! Амин

преди 27 минути, ДИоNД написа:

Лелеееееей къде видя конспирация в моите дела.

Не съм писала конспирация, а шпионаж недуховен..и това е от твоите думи. Нямах представа, че е толкова интересно , кой стои зад тоя сайт. :lol6:

преди 2 часа, ДИоNД написа:

преди 30 минути, ДИоNД написа:

Другото, аз не съм представител на някакво политическо сдружение. :) Аз съм надпартиен.

Нищо свързано с теб няма значение за мен. Тчк.Продължавай по същество .

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Нищо свързано с теб няма значение за мен. Тчк.Продължавай по същество .

Определено има съвпадение. Нека бъдем себе си! Амин

преди 1 час, valkiria1 написа:

Няколко пъти натвърдих, че живота ти не ни интересува...

Като не Ви интересува, защо продължавате да се ровите в чуждите гащи? Търсите нещо което ви липсва или искате да разкриете нещо от което никой не се интересува вече?

:offtopic_s: Проследете внимателно хронологията на разговора и ще забележите, че той прекрачи границата на добрия тон след вашите язвителни забележки, породени от емоцията завист, характерна за повечето жени, целящи да засегнат някакво его (което за мен не съществува реално), както и с пошлите ви халюцинации съдържащи сексуален подтекст.

преди 12 минути, Śūnyatā написа:

Като не Ви интересува, защо продължавате да се ровите в чуждите гащи? Търсите нещо което ви липсва или искате да разкриете нещо от което никой не се интересува вече?

Не го правете лично, моля!

Не изхождайте в случая като атеист, ако сте теист, както твърдите.

преди 19 минути, ДИоNД написа:

Не го правете лично, моля!

Не изхождайте в случая като атеист, ако освен както твърдите, че сте теист.

Това, в каква степен потребител не приема написаното лично е показател за духовно, надличностно (трансперсонално) развитие. Заблуждавате се като мислите, че твърдя каквото и да било.

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Това, в каква степен даден потребител не приема написаното лично, за мен е показател за духовно развитие. Според мен се заблуждавате, като си мислите, че твърдя каквото и да било.

Евреите са племе което се е освободило от своя деспот. Много години са скитали, докато се установят по дадени земи. В последствие въпросните са били погазени от римската империя и въпросната е унищожила техния храм. Това помнят и докато не върнат, т.е. не завладеят всички поданици на бившата въпросна империя, то те няма да спрат. ;) На тях не им пука и дреме, че по тези земи има и друго племе, което е газено цели петстотин години от гяури.

В действителност и България и Съвременен Израел са основани от Великите сили по времето на съответния етап в историята. Няма как да не са благодарни на Америка, а ние на Русия. В действителност на евреите не им пука за териториите на Русия, а желаят цялата власт по земите на бившата римска империя. ;) 

Тук в случая не става въпрос за някакъв вид духовност и т.н., а за предявени претенции и оспорвания. От въпросните страдат българите и България.

Вие мислите, че ние българите първо трябва да си признаем това страдание, за да продължим пътя си, но грешите. Тук е било винаги българско, и то ще си остане такова независимо кой какви бля, бля собственост  ще си узакони по тези земи, било то от турско говорещи, немско, английско или бля бля какъв световен език измислите включително и Есперанто ...

Алооо две бълхи спорят на кой е косъмЪТ  на българина ...

Духовно развитие .... да, бе да ... я се заврете там от де сте ....

нищо лично спрямо Вас или опонента ви ... хм .... нека приемем, че е такъв ...

преди 14 часа, ДИоNД написа:

В основата е символиката. Както някъде казах, един рационално мислещ човек не ще разбере един ирационално мислещ ... и т.н. ...

Много е лесно да се обявиш за ирационално мислещ и така да не ти се налага да се обясняваш пред "рационално мислещите". Казваш им: вие не можете да мислите ирационално, няма как да разберете, и толкоз. Ти не си ирационално мислещ. Просто така оправдаваш предразсъдъците си.

Тук мога да включа един "генератор" на клишета, метафори и т.н. но ще се опитам чрез Ваши разбирания да дам до известна степен смислен отговор.

Да, разбира се, че можеш да обясниш, но ние няма как да разберем "ирационалните" ти обяснения. Затова трябва да слезеш на нашето ниво, въпреки че както сам казваш отговорът ще е само до известна степен смислен. Е, какво да се прави, като трябва да обясняваш на невежи. Но пък самият опит е благородно начинание.

Всеки се е родил, но не той е причината да се роди. Негово незнание е в следствие на какво?! В последствие наблюдавайки родителите си разбира каква е истината. Неговата, а не някаква предписана от някой. Осъзнава, че е роден или чрез любов или чрез друг начин. Ако е проумял, че е създаден с любов, то той в случая е непорочно заченат, а ако види, че не е, то разбира, че е порочно заченат. Тези които проумяват, че с любов са се родили, то Бог ги изпитва и вижда дали са проумяли любовта или не. Тези които проумяват, че не са заченати с любов, то започват да търсят истината. Ако проумеят, че истината само и единствено Бог знае, т.е. покаят се пред него и изповядат своята греховност за тяхната поява, то Бог откликва на молитвата им и праща необходимите откровения, за да живеят, но и на тях праща изпитания, за да провери дали истински са се покаяли.

Аз попитах на какво се основава написаното, а ти просто представи възгледа си по-подробно. Което също е интересно (в същото време го намирам за невярно), но не отговори на въпроса ми.

Да, разбира се. И като се покръсти започва да мисли ирационално? Или пък този с ирационално мислене няма нужда да се покръства? От написаното не става ясно кое от двете.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.