Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заблудата Атеизъм

Featured Replies

преди 6 минути, sound написа:

Предразсъдъци разни - многото думи не компенсират неадекватността.

Малкото думи също. Отгоре на това атеистите имат и предубеденост.

Успех!

• Отговори 214
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Направо си станал по свят и от Иисус. Той е помазан само по краката от Мария, ти си киснал цял в каца със зехтин. Защото елея е зехтин. В древността са прибавяли  канела и други миризми. Предполагам с

• Аз пък разбрах, че си киснал в каца със зехтин за  да станеш бог, пък то било за да станеш мъж.Няма да питам къде те е елейнала Мария.  След като не знаеш рецептата, дано поне си наясно за броя на вхо

• От думите ти се разбира,че живота ти тече като секс на стълбищна площадка- мине се не мине и някой светне тока. Уточненията ти нямат нищо общо с темата, нито пък някой проявява интерес към това как ти

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Не съм без мотив. Мотивът ми е да обърна внимание, че не може да се търси връзка между адаптивността и това дали човек е теист или атеист.

Не ми се спори  за дребнавости, но дори и така да е, това означава, че един от доводите на Търсещ истини, отпада. Може да се каже, че е намерил една истина. 

преди 2 часа, ДИоNД написа:

Не е точно така. С необходимите очила във втория случай или с развитие на други сетива, то въпросните могат да не се заблудят. Има и друго нещо, те винаги могат да попитат някой и въпросния да им укаже как да стигнат до правилната дестинация. Да, могат да попаднат на лъжец или надменен човек, но това е друга тема. Все пак в тоя град и т.н. не живеят само лъжливи или надменни хора. ;) По същия начин е и с атеиста, т.е. именно отношението на дадена религия към инвалидите е признак до колко е цивилизована въпросната.

Принципно съм съгласен с написаното. Много е важно да попадне на човек, който няма да го излъже и така да стигне до правилната дестинация. Но има един проблем, че такъв човек ще поиска помощ - очила, съвет или придружител, ако осъзнае и признае пред себе си, че се е объркал. Ако отрича видимото, ще продължи да се лута и да твърди че не се е заблудил. Това е най - големия проблем на нас  хората, че трудно си признаваме грешките, дори и да са явни и за нас самите.

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Ако просто твърдиш, че ти си прав, а друг заблуден и точка, това те прави упорит фанатик или идиот, или и едното и другото.

Твърдя, че не аз съм прав, а това, което казва Бог в Библията. А там се казва, че има живот след смъртта, всички хора са грешни и имат нужда от прошка, и такава могат да намерят САМО в Исус Христос и в НИКОЙ ДРУГ. 

Ако Библията казва истината, това означава, че всеки , който отрича това е заблуден. 

А относно думата фанатик, намери определение и научи какво е значението й, защото да не се окаже, че "идиот"/ цитат/, е някой друг. 

Кой не е?

Всеки, който вярва и живее Библията. 

преди 32 минути, realno написа:

всички хора са грешни и имат нужда от прошка

Обаче, който вярва в Библията, не е заблуден. Излиза, че човек може да е грешен, без да е заблуден. За мен поне, това не е вярно. Отделно от това, заблудата е свързана със знанието, а не с вярата. Можеш да се заблуждаваш в обосновката на една вяра, което е свързано с познанието ти за нея, а не със самата вяра. 

преди 2 часа, realno написа:

Принципно съм съгласен с написаното. Много е важно да попадне на човек, който няма да го излъже и така да стигне до правилната дестинация. Но има един проблем, че такъв човек ще поиска помощ - очила, съвет или придружител, ако осъзнае и признае пред себе си, че се е объркал. Ако отрича видимото, ще продължи да се лута и да твърди че не се е заблудил. Това е най - големия проблем на нас  хората, че трудно си признаваме грешките, дори и да са явни и за нас самите.

Подробности и нюанси.

Добри хора винаги има. Вярващия не се подава на изкушения от лукавия. За атеиста е важно на кой ще попадне.

Лесно може да си признаем грешката, но трудно е да ти бъде простено. Затова трябва да се внимава къде се изповядваш. За атеиста е проблем, защото не знае къде да се изповяда.

Въобще, вярващия няма проблеми, а вид изпитания на неговата вяра. Нормално е да съгреши и нормално е да му се прости, но той трябва да се изповяда.

преди 16 часа, Shiniasu написа:

Обаче, който вярва в Библията, не е заблуден. Излиза, че човек може да е грешен, без да е заблуден. За мен поне, това не е вярно. Отделно от това, заблудата е свързана със знанието, а не с вярата. Можеш да се заблуждаваш в обосновката на една вяра, което е свързано с познанието ти за нея, а не със самата вяра. 

Не знам да ли е умишлено, но пропускаш една думичка, която съм написал, "живее". Написал съм: "Всеки, който вярва и живее Библията."

Матей 7:24  И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара;

Матей 7:26  И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък;

Йоан 13:17  Като знаете това, блажени сте, ако го изпълнявате.

1 Йоаново 5:2  По това познаваме, че любим Божиите чада, когато любим Бога и изпълняваме Неговите заповеди

Римляни 2:25  Понеже обрязването наистина ползува, ако изпълняваш закона; но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване.

Римляни 2:27  и оня, който остане в природното си състояние необрязан, но пак изпълнява закона, не ще ли осъди тебе, който имаш писан закон и обрязване, но си престъпник на закона?

Хубаво е човек да е чел Библията  и познава, хубаво е да вярва в написаното, но единствено, което  има значение за Бог е дали я изпълнява т.е. живее.

Това означава, че човек ако само приема и вярва на написаното в Библията, а не я живее, голяма е вероятността, да не кажа , че е сигурно, е да бъде заблуден. Защото истинската вяра се потвърждава от делата. Както казват някои, искам да видя какво живееш, а не какво говориш, защото това, което живееш в това вярваш. Примери в Библията има много. 

Излиза, че човек може да е грешен, без да е заблуден. За мен поне, това не е вярно. 

Това, че вярваме и следваме Исус не означава, че сме безгрешни, а означава, че сме простени грешници. 

Отделно от това, заблудата е свързана със знанието, а не с вярата. Можеш да се заблуждаваш в обосновката на една вяра, което е свързано с познанието ти за нея, а не със самата вяра. 

Не е възможно да знаеш или разбираш всичко със нашия ограничен ум. За това е нужно както вяра така и доверие. Смятам, че всички познати факти показват, че си заслужава да се вярва в Исус и Словото МУ. Както е записано в самата Библия от божи човек, словото е опитано и заслужава пълно приемане/ цитирам по памет/. 

Освен това, вярата, която имаш, разбираш ли я напълно? Имаш ли пълно познание и обосновка, която те прави уверен за да я следваш? Тези въпроси важат за всеки един от нас, който казва, че вярва.

преди 19 часа, realno написа:

.имат нужда от прошка, и такава могат да намерят САМО в Исус Христос и в НИКОЙ ДРУГ. 

Ако Библията казва истината, това означава, че всеки , който отрича това е заблуден. 

И в Отец могат да намерят прошка ,но най-важно е личното изкупление,за да ти се даде не само спасение ,но и благословение.

Коя истина -на стария ,или на новия завет ,защото противоречието е голямо.

преди 3 часа, realno написа:

Това, че вярваме и следваме Исус не означава, че сме безгрешни, а означава, че сме простени грешници.

Първите мисли, които възникнаха в мен, четейки тези думи бяха следните:

Представи си един заблуден и нищо неразбиращ дивак. Някой поставя пред него един банан и един портокал на известно разстояние един от друг. Дивакът нищо не разбира, но е поставен пред избор. Той може да избере както банана, така и портокала. И избира. Въпросът е дали ние можем да държим сметка на дивака за това, че е избрал едното пред другото? Още повече да го наказваме за избора по начин несъответстващ на грешката му (ако все пак допуснем, че има такава)?

Това, което намирам за най-тъжно е, че имено хората заявяващи, че вярват в Бог, създават едни от най-погрешните и дори жестоки образи по отношение на него. И превръщат едно учение за любовта в религия на страха.

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Какво противоречие, ти каза че и Новия и Стария завет са лъжа. Не би следвало да има разлика за теб.

преди 20 часа, Shiniasu написа:

Обаче, който вярва в Библията, не е заблуден. 

Ама те книгите на библията са писани от заблудени хора след употреба да опиати бе .

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Ама те книгите на библията са писани от заблудени хора след употреба да опиати бе .

То едно време почти никой не е можел да пише. А щом сред малкото можещи да пишат е имало и заблудени,... Да се чуди човек, трябва ли изобщо да вярва на някого от миналото.

преди 3 часа, Anjel Dimitrov написа:

И в Отец могат да намерят прошка ,но най-важно е личното изкупление,за да ти се даде не само спасение ,но и благословение.

Противоречието е в теб, а не между двата завета.

Отец няма да прости на никой без вяра в Сина Му, който плати цената чрез собствената си смърт за нашето спасение. 

Първите мисли, които възникнаха в мен, четейки тези думи бяха следните:

Представи си един заблуден и нищо неразбиращ дивак. Някой поставя пред него един банан и един портокал на известно разстояние един от друг. Дивакът нищо не разбира, но е поставен пред избор. Той може да избере както банана, така и портокала. И избира. 

1. Няма да бъде справедливо да поставиш някого пред избор без първо да му обясниш последиците от единия и другия избор. Така даваш право на човека сам да избере пътя си и да понесе последиците от избора си. 

Въпросът е дали ние можем да държим сметка на дивака за това, че е избрал едното пред другото? Още повече да го наказваме за избора по начин несъответстващ на грешката му (ако все пак допуснем, че има такава)?

2. Когато си дал информация на човека и той е направил своя избор, тогава можеш да държиш сметка за избора му. 

3. Според нашите морални стандарти, някои грешки може да са незначителни, но според Божиите стандарти може да са големи. Но все пак най - големия грях е неверието. Освен това няма нужда да си извършил нещо, че да имаш грях, достатъчно само да си одобрявал или си бил съгласен с него. 

Това, което намирам за най-тъжно е, че имено хората заявяващи, че вярват в Бог, създават едни от най-погрешните и дори жестоки образи по отношение на него. И превръщат едно учение за любовта в религия на страха.

Няма нищо жестоко в посланието на Библията и конкретно Новия Завет. Точно обратното. НЗ е послание на мир и любов. 

Йоан 15:9 Както Отец възлюби Мене, така и Аз възлюбих вас; пребъдвайте в Моята любов.

Йоан 17:26 И явих им Твоето име, и ще явя, та любовта, с която си Ме възлюбил, да бъде в тях, и Аз в тях.

Йоан 3:16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

За невярващите и тези думи са страшни, защото осъзнават, че един ден в живота им ще се случи точно обратното. Разбираемо е. 

Няма да бъде справедливо да поставиш някого пред избор без първо да му обясниш последиците от единия и другия избор. Така даваш право на човека сам да избере пътя си и да понесе последиците от избора си. 

Забележи "поставяш някого пред избор". А има ли значение той дали иска да избере? Не, той или трябва "да разбере", или в ада, завинаги. То рекетьорите са по-милосърдни. "Даваш право на човека сам да избере пътя си" - това не е избор, нито свобода. Но това ще го разбереш когато почувстваш Бог наистина като безкрайна любов, а не като плашило. 

Отец няма да прости на никой без вяра в Сина Му,

Дали Отец няма да прости (отделно, че не е много ясно какво има да се прощава - важното е заплахата да е налице) или може би ти не би простил? Та, когато казвам, че някой създава представа, че Бог е жесток, примерът се вижда. 

Редно ли е да смяташ заблуден някой, който пътува до друга гара?

Представете си, моля, едно купе хора, сред които са православен, адвентист, юдеин, будист, даоист, атеист и за сол един езичник. Православният казва, че човек трябва да се погрижи за душата си, за да се подготви за вечен живот, с което протестантът се съгласява с някои уговорки, кой да бъде водач по пътя. Атеистът казва, че няма такова нещо като душа и човек трябва да се грижи обществото и бита да се развива тук и сега, а евреинът пояснява, че идеята за отвъдно се е появила при тях след Вавилонския плен, при който служели на Йехова, а той не им помогнал приживе. Мюсюлманинът казва, че вярата в Алах е достатъчна и който падне в битка за него му се осигурява благодат на душата сред прекрасни хурии, а не в пеене на тъпи химни. Будистът казва, че вечният живот е бедствие и е важно да спре този кръговрат, а даоистът допълва, че важен е пътят за постигане на съвършенство тук, на земята. Езичникът казва, че отвъдното е мрак и пустота, така че важно е на земята да си в добри отношения със силните- хора и божества. В това време влиза кондукторът и казва "Спирка Парадайз, следваща спирка Прераждане", адвентистът слиза. Православният му казва "Много си заблуден, това не е твоята спирка", на което онзи се присмива и сочи чакащият го на перона пастор.

преди 21 часа, Shiniasu написа:

То едно време почти никой не е можел да пише. А щом сред малкото можещи да пишат е имало и заблудени,... Да се чуди човек, трябва ли изобщо да вярва на някого от миналото.

Интересен въпрос.-Моето мнение е ,че не трябва да се вярва на 100% ,защото при преводите се допускат грешки,изкривяват се смисли и от там се навеждат четящите на заблуда.

Тук ме обвиняват ,че съм отрекъл библията като цяло,и то е почти така,защото примерно новия завет се основава на вяра и единствено на вяра,без нито едно доказателство за съществуването на човек като Христос ,отделно намерих доказателства ,че Христос не е месията ,и то в библията.Оказва се ,че новия завет е една конспирация ,инсимилирана(измислена) стотната година.

Да разгледаме с какво разполагаме - навремето хората не са могли да четат ,и са ги събирали в храмовете да им четат ,срещу това четене са искали дарения ,за да продължават да им четат.На днешно време (особено в евангелските черкви) е същото,прикарват те в храма уж да ти кажат нещо от Бог ,четат ти нещо от библията -тълуват ти след това ,и накрая ти намекват да дариш.

Та един въпрос ,,За какво са тези дарения?!" в днешно време ,и друг въпрос,,защо при все ,че се плащат заплати на религиозни служители ,тези същите религиозни служители разговарят и дават отговори само в храма или на обилна почерпка???"-то пък не ,че има какво толкова да кажат.

Редактирано от Anjel Dimitrov (преглед на промените)

преди 25 минути, Anjel Dimitrov написа:

Моето мнение е ,че не трябва да се вярва на 100%

Твоето мнение е, че не трябва да се вярва на никоя религия, за да остане някой да вярва на твоя Сатанизъм.

преди 22 часа, Shiniasu написа:

Когато ти говорят за ирационални вярвания в божества, си напълно свободен да не им вярваш, понеже религиозните измишльотини си противоречат една на друга и са напасвани така, че да обслужват власт имащите преди векове.
Не става то така, хем рай да имало ама и прераждания да имало. И двете не съществуват.
Ако трябваше хирурзите да оперират според ирационални вярвания, ще посмееш ли да влезеш в болница ?
Ако трябваше да ползваш компютър със софтуер писан от писалите книгите от библията, ще виждаш само черен екран пред теб.

на 30.11.2019 г. в 20:29, Shiniasu написа:

Забележи "поставяш някого пред избор". А има ли значение той дали иска да избере? Не, той или трябва "да разбере", или в ада, завинаги. То рекетьорите са по-милосърдни. "Даваш право на човека сам да избере пътя си" - това не е избор, нито свобода. Но това ще го разбереш когато почувстваш Бог наистина като безкрайна любов, а не като плашило. 

"Но това ще го разбереш когато почувстваш Бог наистина като безкрайна любов, а не като плашило. "

Ще започна отзад напред.

Защо Бог не е плашило за мен, а за теб е? Не съм се родил вярващ, нито с вярващи родители. Не бях убеден, че има Бог. Според обстоятелствата отговарях или че има или че няма Бог. Но след години, когато чух какво Исус е направил за нас хората и след това когато прочетох в Библията за Него, се зарадвах, защото разбрах, че някой е помислил за моето спасение и за спасението на целия  свят от вечно наказание. Не се почувствах заплашен, защото поради незнанието и неверието си  аз се бях запътил за пъкъла. И ако си бях загубил земния живота, аз щях да бъда там. Напротив, почувствах се щастлив, защото научих и осъзнах, че има  надежда, има спасение от наказанието и тази мисъл ми беше като мехлем за душата. Разбрах, че живота не свършва с гроба и че ако повярвам в Исус и Словото МУ, няма да бъда вечно пъкъла, а на Небето в присъствието на Бог. Не мога да разбере защо някой се страхува от Бог и от пъкъла. Но най - вероятно, защото такъв човек не вярва в в Бог или бяха от Него. Но след като не вярва в Бог, защото се страхува и пъкъла, в който също не би трябвало да  вярваш? Сещам се за един пример, кой може би обяснява всичко. Примера с полицая. Честния и добрия човек не се страхува от полицая, защото за него той е закрилник от лошите, а лошите се страхуват, защото полицая може да ги арестува и отведе в затвора. Така, че полицая за едните за защитник, за другите е плашило.

Но какво направи Исус, за престъпниците за да не бъдат в "затвора"? Той дойде в съда , чу присъдата на престъпника и сам плати цената, която престъпника трябваше да заплати. Това ли те плаши, че някой друг е платил за твоята вина? Това би трябвало да те радва, както радва мен и много друго вярващи. Това би трябвали да те направи благодарен, но не. Но защо не те радва? Най вероятно, защото вярваш, че има Бог, но от друга страна искаш да живееш според своите си морални стандарти и разбирания, а не според Божиите. Ако греша, ми кажи къде греша. 

"Забележи "поставяш някого пред избор". А има ли значение той дали иска да избере? Не, той или трябва "да разбере", или в ада, завинаги. То рекетьорите са по-милосърдни. "Даваш право на човека сам да избере пътя си" - това не е избор, нито свобода."

Изхождайки от примера за полицая, ти ми кажи кой избира къде да бъдеш? Полицая ли избира да бъдеш в затвора или ти чрез делата си избираш да бъдеш там? Това, че имаме избор е добро нещо, защото означава, че имаме свободна воля, която може да употребим както желаем, освен ако не сме позволили някой друг да ни я отнеме. Повярвай ми, има много неща, които могат да ни отнемат волята, както земни така и духовни. Парадокс е, че хората, които са позволили някой да им отнеме свободната воля, говорят най  - много, че са свободни. Не мога да ги разбера.

Дали Отец няма да прости (отделно, че не е много ясно какво има да се прощава - важното е заплахата да е налице) или може би ти не би простил? Та, когато казвам, че някой създава представа, че Бог е жесток, примерът се вижда. 

Както разбра от написаното по горе, не вярващите създават впечатлението, че Бог е жесток, нито Библията го прави, а самите вие си внушавате това, защото сте против Бог и Словото Му. 

на 1.12.2019 г. в 11:51, Търсещ истини написа:

Редно ли е да смяташ заблуден някой, който пътува до друга гара?

Представете си, моля, едно купе хора, сред които са православен, адвентист, юдеин, будист, даоист, атеист и за сол един езичник. Православният казва, че човек трябва да се погрижи за душата си, за да се подготви за вечен живот, с което протестантът се съгласява с някои уговорки, кой да бъде водач по пътя. Атеистът казва, че няма такова нещо като душа и човек трябва да се грижи обществото и бита да се развива тук и сега, а евреинът пояснява, че идеята за отвъдно се е появила при тях след Вавилонския плен, при който служели на Йехова, а той не им помогнал приживе. Мюсюлманинът казва, че вярата в Алах е достатъчна и който падне в битка за него му се осигурява благодат на душата сред прекрасни хурии, а не в пеене на тъпи химни. Будистът казва, че вечният живот е бедствие и е важно да спре този кръговрат, а даоистът допълва, че важен е пътят за постигане на съвършенство тук, на земята. Езичникът казва, че отвъдното е мрак и пустота, така че важно е на земята да си в добри отношения със силните- хора и божества. В това време влиза кондукторът и казва "Спирка Парадайз, следваща спирка Прераждане", адвентистът слиза. Православният му казва "Много си заблуден, това не е твоята спирка", на което онзи се присмива и сочи чакащият го на перона пастор.

Това звучи като анекдот, но е много поучителен. Поуката е, че да се предпази човек  от заблуди, а те са много, трябва да има нещо, с което да сравнява всяко твърдение. Вярвам, че когато става въпрос за духовни въпроси, критерия за това е Библията. Всеки може да си купи от нея, да чете и преценява, кое е заблуда и кое е истина. 

преди 26 минути, realno написа:

Парадокс е, че хората, които са позволили някой да им отнеме свободната воля, говорят най  - много, че са свободни. Не мога да ги разбера.

Не е парадокс. Просто е вид незнание. Само Бог знае, защо им го спуска като занятие.

Една от хипотезите е, че въпросните са "тест хора", за да се види до колко определен човек е праведен и да получи вечен живот, т.е. те са семки от Адамовия грях.

преди 34 минути, realno написа:

Защо Бог не е плашило за мен, а за теб е? Не съм се родил вярващ, нито с вярващи родители. Не бях убеден, че има Бог. Според обстоятелствата отговарях или че има или че няма Бог. Но след години, когато чух какво Исус е направил за нас хората и след това когато прочетох в Библията за Него, се зарадвах, защото разбрах, че някой е помислил за моето спасение и за спасението на целия  свят от вечно наказание. Не се почувствах заплашен, защото поради незнанието и неверието си  аз се бях запътил за пъкъла.

"Защо Бог не е плашило за мен, а за теб е?" - за мен не е - не си измисляй.

"... някой е помислил за моето спасение и за спасението на целия свят от вечно наказание." - кой спасява и кой наказва? И то "вечно". А дори и най-големият изверг не заслужава да страда вечно. Обаче твоят Бог раздава вечни наказания на килограм, когато на "спасява".

преди 54 минути, realno написа:

Сещам се за един пример, кой може би обяснява всичко. Примера с полицая. Честния и добрия човек не се страхува от полицая, защото за него той е закрилник от лошите, а лошите се страхуват, защото полицая може да ги арестува и отведе в затвора. Така, че полицая за едните за защитник, за другите е плашило.

Да, ама твоят Бог заплашва без да подбира - включитлено честните и добрите. И забележи, че може да влезеш в затовора дори и да си добър, ако не вярваш в него.

преди 1 час, realno написа:

Но какво направи Исус, за престъпниците за да не бъдат в "затвора"? Той дойде в съда , чу присъдата на престъпника и сам плати цената, която престъпника трябваше да заплати. Това ли те плаши, че някой друг е платил за твоята вина?

Явно за теб "заплащането" на вината е много важно. За мен е все едно кой ще плати, стига да има промяна. Ако няма промяна в човека, който и колкото и да му плаща за вината - все тая. Аз не искам (из)купено блаженство в рая. А ако Бог няма търпението да научи хората да не грешат, дори и най-грешните - това за мен не е Бог. Най-лесното е да кажеш: "този не става за рая" и да се отървеш от грешката си.

Обаче твоят Бог раздава вечни наказания на килограм, когато на "спасява".

Леееей каква неистина само ...

Първо, един е Бог и да твърдиш, че има определен човек със собствен бог е богохулство.

Второ: Тук, на този свят всички сме негови творения, т.е. човеци които по негово подобие се движат, за да бъдат във вечността и само порочно заченатите ще бъдат съдени след като свърши този свят, а не всички. Има време да се покаеш или някой друг да измоли от него да те приеме редом до него, което е по достойнството на човешкия род.

Това, че си повярвал в някакви истини от някой, не означава, че не може да се покаеш и отново да поемеш към праведния свят.

Твой ще остане избора до твоята кончина, а после в евентуалните молитви на твоите деца и чак тогава при свършека на този свят ще бъдеш съден от сина на Бог, който е бил на този свят.

Лееей ... определено нещо те гони нервата ... доза медитация и т.н. ще ти е нужна ... Отиди да си чуваш тишината ... тя поне не ще ти навреди, т.е. там няма да страдаш ... :) 

преди 1 час, ДИоNД написа:

Леееей каква неистина само ...

Първо, един е Бог и да твърдиш, че има определен човек със собствен бог е богохулство.

Първо, написаното не беше адресирано до теб. Реално е този, който често твърди, че Бог от Библията, не е Бог от Корана, примерно. Така че, като пиша "твоят Бог" го правя съвсем преднамерено, като определено послание към Реално. Как той ще го възприеме - не знам. 

Второ, "твоят Бог" е разумно да се приеме като "Бог според твоята представа". Защо не го приемаш така - предполагам, че не аз трябва да отговоря. 

Трето... Ами прочети първата божия заповед: "Аз съм Господ, Бог твой...", така че имаш още една гледна точка от която да осмислиш думите "твоят Бог".

преди 6 минути, Shiniasu написа:

Първо ...

И да го нападнеш по този начин?!

Даваш му много ...

Дали е, дали не, то в случая му даваш нещо от което в него му е в повече ...

Даваш му негов Бог, т.е. не му стига Бога в него, а ти му даваш още ...

Стана ми смешно ... прощавай ... нищо лично, но не разбра къде е иронията ... ;) 

и само порочно заченатите ще бъдат съдени след като свърши този свят, а не всички

Интересно, обаче на какво се основава това твърдение? 

Лееей ... определено нещо те гони нервата ... доза медитация и т.н. ще ти е нужна ... Отиди да си чуваш тишината ... тя поне не ще ти навреди, т.е. там няма да страдаш ... :) 

Тъп опит. 

преди 4 часа, Shiniasu написа:

"Защо Бог не е плашило за мен, а за теб е?" - за мен не е - не си измисляй.

Дали си измислям? Прочети твой предни изказвания:

на 30.11.2019 г. в 14:02, Shiniasu написа:

Та, когато казвам, че някой създава представа, че Бог е жесток, примерът се вижда. 

Няма християнин, който са си помисли, че Бог е жесток или плашило, а ти на няколко пъти го споменаваш. Би трябвало да правиш разлика от предупреждение и заплаха. Бог предупреждава, защото ни обича и не Му е безразлично какво ще ни случи. 

"... някой е помислил за моето спасение и за спасението на целия свят от вечно наказание." - кой спасява и кой наказва? И то "вечно". А дори и най-големият изверг не заслужава да страда вечно. Обаче твоят Бог раздава вечни наказания на килограм, когато на "спасява".

Да, ама твоят Бог заплашва без да подбира - включитлено честните и добрите. И забележи, че може да влезеш в затовора дори и да си добър, ако не вярваш в него.

Ако бяхме добри и греха беше безобиден Исус нямаше да се пожертва. 

Ако Бог беше жесток и ни мислеше злото, нямаше да умре вместо нас. Нямаше да плати цената, която ние трябваше да платим. От кога когато някой иска да ти плати дълга става лош?

Освен това , откъде на къде някой ще да държи сметка на Бог как и колко да бъде наказанието на някого?  Кои сме ние? 

Пак говориш за заплашване ???

Явно за теб "заплащането" на вината е много важно. За мен е все едно кой ще плати, стига да има промяна. Ако няма промяна в човека, който и колкото и да му плаща за вината - все тая. Аз не искам (из)купено блаженство в рая. А ако Бог няма търпението да научи хората да не грешат, дори и най-грешните - това за мен не е Бог. Най-лесното е да кажеш: "този не става за рая" и да се отървеш от грешката си.

Има значение кой плаща, защото само Един може да заплати и прости греховете ни и това е Бог.  И само Той може да ни промени, но ако пожелаем, защото уважава свободната ни воля. Той няма да ни промени ако бягаме от Него или Го отричаме.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.