Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Някой ме е сложил в собствен шпионски филтър ?!?! Уаааауууу :)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 7 часа, M.Николов написа:

Това е от фейсбук пост бре!

Видял ли си някоя друга уважаваща се медия да цитира таквиа епитети и квалификации ? :)

Служебния кабинет отменил постановление 208?! Щели сме и да приемаме истински бежанци? Не че няма го върнат ГЕРБ.

Радев след среща с Туск: Обединихме се около мнението ЕС да има обща позиция за Турция

Цитат

По повод отмененото Постановление 208 на Министерски съвет за интеграцията на бежанците, Румен Радев заяви, че интеграция без ясни критерии и механизми води до капсулиране и радикализъм. Затова трябва да има оценка на риска и единен национален орган за координация и контрол на тези процеси.

Spoiler

Президентът Румен Радев и председателят на Европейския съвет Доналд Туск са се обединили около мнението ЕС да има обща позиция и обща политика спрямо Турция. Това стана ясно след срещата им днес. Туск е на работно посещение в България по покана на държавния глава.

"Обединихме се около мнението ЕС да има обща позиция и обща политика спрямо Турция. За нас е изключително важно да развиваме добросъседските отношения с Турция като съседна страна и в същото време повишаването на риска между ЕС и Турция създава най-голям риск точно за България. И за това е нужно добра воля от двете страни за намаляване на това напрежение. В същото време е недопустимо Турция да се намесва в изборен процес и във вътрешните дела на която и да е държава от Съюза, включително България. За това е нужно наистина координирани и единни действия на Съюза за отстояване на нашата независимост, сигурност и достойнства", заяви Румен Радев.

По думите на президента ръководството на ЕС приема българското предложение за общ цялостен подход към ситуацията в региона, който включва политически, икономически, енергийни, транспортни, комуникоционни и културни мерки.

"В тази сложна геополитическа обстановка България играе важна роля, защото сигурността на европейските глаждани започва от сигурността на българските граници", допълни Радев.

В това отношение президентът припомни, че служебното правителство е разработило предложение за оперативен план на ЕС за защита на нашата външна граница в случай на нарастване на мигрантски натиск и допълнително финансиране по отношение на охраната на външните граници.

При допълнителни затруднения с охраната на границите Европейският съюз е готов да подкрепи България, заяви от своя страна Доналд Туск. И нарече България най-добрият пример за пазене на външна граница.

Българският държавен глава Румен Радев е изложил пред Туск позицията на България, че необходимо ЕС да приеме общ оперативен план за действие при евентуално засилване на миграционния натиск.

На въпрос защо е отменено постановлението за интеграция на бежанци у нас, президентът Радев посочи, че това е твърде сложна и важна тема, за да се регулира с постановление, без да се отчитат рисковете както пред България, така и и пред ЕС.

"Интеграция без ясни критерии и механизми води до капсулиране и радикализъм. Трябва да има оценка на риска и единен национален орган за координация и контрол на тези процеси", заяви държавният глава.

Двамата са обсъдили и предстоящите преговори с "Газпром", за които, по думите на Радев, трябва да имаме ясна, силна, единна европейска позиция.

„Дискутирахме ролята на България за икономическото развитие на региона, за осигуряване на енергийна независимост. И в това отношение, наистина е време да се прегледа отново възможността България да се превърне в енергийно независим доставчик на газ и неговото транзитиране към Западните Балкани и други членове на ЕС, с цел да избегнем риск от доставките през други райони, в които има активни и тлеещи конфликти и напрежения", заяви Румен Радев след срещата.

Президентът Радев благодари на Доналд Туск, че е приел поканата да посети София.

"Това е голямо признание за Бъргария и за нейната устойчива проевропейска политика. Благодаря на господин Туск за неговата лична ангажираност по отоншение на българската инициатива за продължаване на кохезионната политика в следващия програмен период на Съюза. Благодарение на неговата подкрепа тази кохезионна политика залегна устойчиво в приоритетите на Римската декларация и тя ще гарантира по-устойчиво развитие на Съюза", каза Радев.

Още един добър ход на президента!

Не лош човек - ама наивник и то голям. Даже по физиономията му личи. Радев президент - все едно аз пилот на изтребител в разгара на въздушна битка. Успех. 

п.п. значи за ГЕРБ макс две години - за Радев ....... малко преди тях. Според мен толкова ще им е мандата.

на 31.03.2017 г. в 2:45, M.Николов написа:

Много лошо за държавата когато всички чак се трогваме когато президента ни се държи нормално .  

Само на мен ли ми се струва, че Президентът подминава конституцията като сладникав роман?

Наистина ли му се радвате?

преди 11 минути, Нел написа:

Само на мен ли ми се струва, че Президентът подминава конституцията като сладникав роман?

Не

Нещо средно между Путлер и Ердоган

Пердоган може да се каже, или Ердутлер

преди 8 часа, Нел написа:

Наистина ли му се радвате?

Нищо не подминава!Аз лично му се радвам за тези предложения!

преди 10 часа, sound написа:

Не лош човек - ама наивник и то голям. Даже по физиономията му личи.

:D

преди 7 часа, M.Николов написа:

Нищо не подминава!Аз лично му се радвам за тези предложения!

:D

Е, вероятно ако си на мястото на онези българи, чиито права се отнемат, едва ли ще мислиш така. Той вместо да сондира за Велико народно събрание и промени в Конституцията... една от промените би могла да бъде отмяна на двойното гражданство и всеки да избира(най-вече онези, заради които в момента нарушава Конституцията, предлагайки отнемане права на българи), той решил да се прави на законотворец... не, не е! По конституция няма такива права. Направо си реве за импийчмънт.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Той не, но служебното правителство да!Никой не твърди, идеята за уседналост е най-добрата и не зная защо всички се вторачиха точно в тази част, като имаш в предвид, че идеята е била да се подложат тези промени за широко обсъждане, а се пропускат другите много важни промени в предложението свързани с финансирането на религиозните общности и свързването на религията с политиката, правата на главния прокурор да спира от участие в избори партии и движения с многократни нарушения на изборния закон и застрашаващи националната сигурност!

преди 10 минути, Нел написа:

Направо си реве за импийчмънт.

Много ясно. Какъв гарант на конституционния ред е, ако сам го погазва брутално. 

Интересното е, че още в момента, в който застъпи отявлен комунист на власт и моментално възниква въпроса кОй

КоЙ коЙ кОй. Кой предложи...

преди 4 минути, M.Николов написа:

правата на главния прокурор да спира от участие в избори партии и движения с многократни нарушения на изборния закон и застрашаващи националната сигурност!

Ти това сериозно ли ? Ми той трябва да ги забрани сичките. Нел ти обясни, ако иска хем справедливост, хем чужди държави да не могат пряко да влияят в изборния процес, може лесно да го постигне. Но той не иска това. Аз не мога да си представя що за наивност. Как може отявлен комунист и русофил да иска да предотврати влиянието на чужди държави в изборния процес ???

Реджеб, ти сериозно ли?Мислиш ли, че националната сигурност е за майтап!Излез от матрицата комунисти и антикомунисти, до тук се докарахме именно заради това противопоставяне!

Не е толкова просто с двойното гражданство.

преди 12 минути, M.Николов написа:

Той не, но служебното правителство да!Никой не твърди, идеята за уседналост е най-добрата и не зная защо всички се вторачиха точно в тази част, като имаш в предвид, че идеята е била да се подложат тези промени за широко обсъждане, а се пропускат другите много важни промени в предложението свързани с финансирането на религиозните общности и свързването на религията с политиката, правата на главния прокурор да спира от участие в избори партии и движения с многократни нарушения на изборния закон и застрашаващи националната сигурност!

Главният прокурор първо да си свърши работата - да докаже, че дадена партия се финансира извън позволеното в закона и съдът ще и отнеме правата. А не той сам да решава коя партия ще участва и коя не. Само не ме изкарвай защитник на Местан, защото отдавна съм заявила(и тук, във форума), че за мен той е турска подлога(не че за Доган имам по-добро мнение, но в момента говорим най-вече за ДОСТ).

преди 13 минути, M.Николов написа:

Не е толкова просто с двойното гражданство.

Да, така е. Но е вариант за България именно заради нарастващия брой гласове, идващи от Турция.

А затова познай кой пак е виновен?

преди 9 минути, Нел написа:

Главният прокурор първо да си свърши работата - да докаже, че дадена партия се финансира извън позволеното в закона и съдът ще и отнеме правата.

По сега действащите закони това е невъзможно, а и проблемът не само в финансирането, а в грубото нарушение на изборния кодекс.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.