Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 3 минути, M.Николов написа:

По сега действащите закони това е невъзможно, а и проблемът не само в финансирането, а в грубото нарушение на изборния кодекс.

Да, де. Това е за съд!

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 6 минути, M.Николов написа:

Не, и съдът не може да спре партия от избори.Налагат само глоби.

Съдът може да я забрани(заради нарушаване на законите), а като забранена няма как да участва.

преди 4 минути, Нел написа:

Съдът може да я забрани(заради нарушаване на законите), а като забранена няма как да участва.

Ама те сички нарушават законите. Не може да се забрани ДОСТ, без да се забрани ДПС. Те турците да не са прости

Еми ако се приемат необходимите промени ще може!Който го финансират от вън, води предизборната си кампания на език различен от официалния, използва религиозни общности за политически цели и т.н. ще бъде спиран от участие в избори.Та толкова ли е лошо предложеното от президента?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 36 минути, M.Николов написа:

Та толкова ли е лошо предложеното от президента?

Не е лошо, ако се мери с един аршин. Нека да наричаме нещата с истинските им имена. Президента иска да забрани ДОСТ, но в никакъв случай не иска да забрани ДПС.

Защо не иска да забрани ДПС ?

И те агитират на турски език. И те купуват избори. И те са турци.

преди 17 минути, M.Николов написа:

Ти не правиш ли разликата?

Как да не прави . По горе е написал кой създаде ДПС за ДОСТ също знаем - две различни държави са все пак.

ДПС ги устройва щото както и Радев и г-жа Лъжа,  са под менторството на службата на Решетников.

А въпросните предложения си бяха чиста водица гаф :) Необмислен, непроверен, юридически неиздържан , ГАФ.

Което за институцията която предсталява си е ... огромен гаф :)

Накрая обра пешкира служител от министерството , който уволнили.

И толкоз....

преди 6 минути, lsmurf написа:

Как да не прави . По горе е написал кой създаде ДПС за ДОСТ също знаем - две различни държави са все пак.

И това не е точно така, но по-важното е, че едната имаше за цел да запази етническия мир в страната, а другата има за цел да го развали!Ти коя подкрепяш?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 6 минути, lsmurf написа:

Малко уточнение. ДОСТ бе създадена  поради една единствена причина, друга няма - това бе позицията по сваления  руски самолет , след което РФ и Турция охладняха.

Тукашните пионки и те се разведоха, разделени от тази тема. Логичното бе след като се сдобриха, и ДПС да се съберат в едно

Ама вече не върви някак си , а и никой не му пука /от големите ментори/

преди 15 минути, miro20 написа:

И толкоз....

"Какво тук значи някаква си личност..."

преди 17 минути, M.Николов написа:

че едната имаше за цел да запази етническия мир в страната

Жив да не бях. И коя е тя ?

Етническа партия се създава на база идеята за противопоставяне на етноси.

Целта на етническите партии е разделението и противопоставянето на етносите.

Същото се отнася и за патриотарските формации. Щото също разделят и противопоставят етноси и вероизповедания

Проф. Михаил Константинов: Не мисля, че е правилно да има уседналост при гласуване за президент
https://www.novini.bg/news/416750-проф-михаил-константинов-не-мисля-че-е-правилно-да-има-уседналост-при-гласуване-за-президент.html

"Дали да има, или да няма уседналост не е конституционен въпрос, а въпрос на законодателство. Ще припомня, че в държавата Люксембург, която е демократична и европейска, има ценз за уседналост от 48 месеца, което всеки може да сметне, че е 4 години“, припомни проф. Константинов."

"За парламентарни и европейски избори има логика да се гласува на европейска територия, както е било до 2001 г. в България при сега действащата Конституция“, обясни проф. Константинов. Той добави, че ако някой мисли, че е противоконституционно, трябва да му е ясно, че 10 години сме гласували по този начин. „През 2001 г. по политически причини беше разширено гласуването в чужбина, в което няма лошо. Дали ще се гласува навсякъде, или само в посолства и консулства, това е въпрос на законодателство, а не на Конституция“, каза още проф. Михаил Константинов."

преди 3 часа, M.Николов написа:

И това не е точно така, но по-важното е, че едната имаше за цел да запази етническия мир в страната, а другата има за цел да го развали!Ти коя подкрепяш?

Честно казано нито една от двете разбира се колкото и да ми се кълнат ДПС че били патриотична партия . Те както са я подкарали ще се влеят в ОП. Не че ще е толкоз чудно де имат подобен генезис.

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

"Какво тук значи някаква си личност..."

Жив да не бях. И коя е тя ?

Етническа партия се създава на база идеята за противопоставяне на етноси.

А БСП и ГЕРБ противопоставят народа. И продължава театъра с опляване на едни други.

преди 15 часа, Реджеп Иведик написа:

Който създаде ДПС. Ширака страна мая радная

Секи може да създаде, квот си иска. Ама я си припомни, чий амбасадър натискаше да се регистрира, щото съда не беше навит... в името на демокрасито.

Ще го видиме ще завие ли Радев надесно?

Бойко още не е дошъл на власт.

Ако ни спрат помощите Постановление 208 ще бъде върнато.

преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ще го видиме ще завие ли Радев надесно?

Той е толкова неориентиран че твори гаф след гаф, от които после се отказва :)

Първо да спре да се спъва в краката, та след това да гледа в ляво или дясно, образно казано.

Скандала с уволнения от министерството , с който си измиха ръцете,  мисля трябва да получи по висок отзвук.

Няма никакъв скандал. Има уволнен, който говори разни неща. 

Да предаде Корнелия! Найс, а не да я слуша щот е трагедия.

Да си пхрави сметката дали иска още един мандат да управлява или ще отиде в миманса. Дали пак ще е генерал във ВВС се съмнявам.

преди 1 час, иноТ написа:

Няма никакъв скандал. Има уволнен, който говори разни неща. 

Абе скандал си е... а този който говори "Разни неща" и то противоположни е президента Радев :)

Цитат

„Аз съм един държавен служител. Нали не си представяте, че един директор на дирекция в министерството на правосъдието, което няма никакви правомощия в областта на изборния кодекс, просто ей така ще седне, ще реши да измени изборния кодекс”, посочи Талев

„Законопроектът започва миналата седмица, когато аз съм командировка. Тогава от президентството, доколкото знам, са били изпратени текстове и е било казано, че трябва да се оформят като законопроект и в спешен порядък да се придвижат за внасяне. Този понеделник вече съм в София, бяхме извикани на спешна среща в президентството - министър Павлова, ресорният ѝ заместник-министър Деница Митрова, аз и още един служител от дирекцията“, обясни Талев и допълни, че са се срещнали с президента и негови съветници.

„На тази среща бяхме извикани да обсъждаме този законопроект. Беше казано, че също толкова спешно в него трябва да се добавят текстове, с които се въвежда така наречената „уседналост” за парламентарни избори и избори за президент и вицепрезидент“, уточни Талев и добави, че президентът лично е поискал промените. „Като указанията бяха, че трябва в рамките на деня законопроектът да е готов и да е качен за обществено обсъждане“.

По думите му никой от присъстващите на срещата не е изказал мнение, че е против.

Талев твърди, че след това са подготвили проекта за законодателни промени на експертно ниво и после го е представил пред министър Мария Павлова за съгласуване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.