Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Qihoo 360 Antivirus и 360 Total Security

Featured Replies

Има ли опция по време на сканиране да не сканира една папка в игри че ми откри вирус с 360 Total Security Essantial.. ?  :shock11:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 258,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 360 TS няма спиране - изтри ми всички имена и пароли, защото това било несигурно като компютърна сигурност.   Трябват здрави нерви за иначе най-добрата безплатна програма в света.  С най-много ползват

• Аз за румънски дефиниции удрям по една контролна проверка с Emsisoft Emergency Kit (версията с Bitdefender, не с ikarus). От време на време удрям и контролна с Eset Online Scanner-а или с вградения De

• За сега на време идват

Публикувани изображения

Настройките, сканиране, изключения - добавяш папка и отделни файлове.

От карантината си възтановяваш прибраните файлове, като тогава те също попадат в изключенията.

• 2 седмици по-късно...

Нова версия:

(Qihoo) 360 Total Security 7.0.0.1051

Какво ново:

- Added: Firewall
- Added: Browser Protection
- Added: Data Hijacking Protection
- Added: Malicious root certificate cleanup
- Added: Exception list for Speedup
- Added: Memorizing last selection for Cleanup
- Fixed: Bug fixes

http://free.360totalsecurity.com/totalsecurity/360TS_Setup_Mini.exe

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Дали може от старата да се ъпдейтне  до новата, или трябва да се тегли ръчно инсталацията  и после да се инсталира?

Би трябвало да може. Макар че, при толкова промени /има защитна стена вече/, не знам дали не е по-добре, да направиш чиста инсталация.

И най-вероятно новият инсталатор ще иска да деинсталира първо старата версия.

А тази firewall е достатъчно само да се инсталира или трябва да работи постоянно и glasswire?

Windows 10(10130x86) 360 мълчи при разархивиране,реално времения скенер не работи.След сканиране от контекста на всичко разархивирано:

Айде пак, старата песен на нов глас. Бяха оправили проблема с последните версии на 7 и 8.1...

Е 10 е нов, но това не ги оправдава, защото не се появява там проблема за пръв път и са длъжни едно от първите неща е това да проверят.

Но предполагам ще го фикснат....

Това не е малък проблем и в последно време именно той ме кара да не я препоръчвам....и да предлагам алтернативи за съжаление...

Но все пак да...нека да излезне финала на 10 и ще видим. А иначе последно проблем с локализацията на езика ли се беше оказал проблема? Т.е. на бг не ловеше при разархивиране, на друг език ловеше?

Това не е малък проблем и в последно време именно той ме кара да не я препоръчвам....и да предлагам алтернативи за съжаление...

Но все пак да...нека да излезне финала на 10 и ще видим. А иначе последно проблем с локализацията на езика ли се беше оказал проблема? Т.е. на бг не ловеше при разархивиране, на друг език ловеше?

Да, май беше такава историята. Шантава работа.

Да, проблема беше с локализацията, поне при мен и доста други машини - на френски и др.

Като смених езика на ОС на английски и си работеше както трябва.

Писах им, клипове им правих и все се правеха, че за пръв път чуват.

Накрая написаха че са рабрали за проблема, извиниха се и обещаха поправка...

Но това беше с версии на 360 преди около 2, 3 месеца.

После се оправи и на българска локализация ловеше, и си казах; е най-накрая... Да... ама не...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Е има време де. Уиндоус 10, още не е пуснат официално. Може и да решат проблема, до 29-ти. Скоро ще разберем.

Тест на Qihoo 360 Total Security 7.0 с добавената стена GlassWire

7.0.0.1051 Jul 1, 2015
  1. Added: Firewall   (инсталира се от меню "Инструменти")
  2. Added: Browser Protection
  3. Added: Data Hijacking Protection
  4. Added: Malicious root certificate cleanup
  5. Added: Exception list for Speedup
  6. Added: Memorizing last selection for Cleanup
  7. Fixed: Bug fixes

Бесплатный антивирус Qihoo 360 с оптимизацией ПК. Включает локальные движки Avira и Bitdefender, проактивную и облачную защиту в реальном времени, а также инструменты: фаервол, песочница, защита веб-браузера.

В тестировании принимала участие версия Qihoo 360 Total Security 7.0.0.1051 .

Используемые образцы для тестирования

Для проверки уровня защиты 360 Total Security были использованы:

• 417 вредоносных образца, собранных в Интернете в период с 14.06.2015 по 28.06.2015 и отобранных по одному представителю каждого вида.
  • 1012 вредоносных образца собранных в Интернете в период с 29.06.2015 по 30.06.2015 без отбора. 
  • 35 bat-скриптов, как вредоносные, так и содержащие команды управления параметрами ОС Windows, которые могут привести к непредсказуемым последствия.
  • 16 безопасных образцов для проверки ложных срабатываний.
  • 318 зловредных программ-шифраторов.
Краткие итоги тестирования

Уровень обнаружения

Уровень обнаружения в режиме работы 360 Total Security с настройками "по умолчанию":

• Оставшиеся файлы после всех проверок: 49
  • Вылечено: 18
  • Зараженные файлы: 31 (7,43%)
  • Файлы, вредоносность которых подтверждена на VirusTotal более 10 движками: 5 (1,2%)
  • Из 35 bat-скриптов в состав которых входят, как целенаправленно написанные вирусы, так и команды ОС, после распаковки в папке осталось 20 объектов.
  • Ложные срабатывания: 0/16.
  • Из 318 шифраторов в папке остался 1. 

Производительность и быстродействие

• Общее время сканирования: 0:01:53
  • Максимальное значение потребления памяти основным работающим процессом антивируса: виртуальная память: 491,05 MB; физическая память: 98,13 MB.

Запуск оставшихся файлов

Итоги запуска:

• При запуске вредоносных файлов оставшихся после первого теста с настройками по умолчанию в песочнице, объекты запускались частично. После перепроверки в системе ничего обнаружено не было, кроме одного ключа реестра от ПНП (потенциально нежелательного приложения), обнаруженного MBAM.
  • В случае запуска без использования песочницы под Администратором несколько угроз удаляется антивирусом, часть объектов не запускается по причине несоответствия ОС.
  • Сам антивирус после сканирования в системе находит лишь 2 аномалии с ярлыками. После рестарта и перезагрузки по данным KillSwitch и HitmanPro в системе ничего зловредного не обнаруживается, сканер Zemana находит один не активный объект в системной директории, MBAM находит одно видоизменение в реестре, вызванное ПНП.
  • На максимальных настройках продукта процент нераспознанных снижается до 6% общий и до 0,48% подтвержденный более чем 10-ю двигателями.
  • Во время запуска использовался также остаток в 51 объект от архива на 1012 файлов (без отбора). В результате до перезагрузи системы в режиме реального времени работало 2 объекта. Многие из запускаемых файлов и попытки модификаций в системе блокировались антивирусом. Сам антивирус при сканировании нашел 8 объектов и изменений. Сканеры HitmanPro и KillSwitch после рестарта в системе ничего не обнаружили. Zemana находит 2 изменения в браузере и один неактивный вредоносный рбъект. MBAM находит 12 изменений, вызванных одной программой ПНП.  
  • Для очистки системы требуется удаление нескольких веток реестра от ПНП и неактивных зловредных файлов. Переустановка системы не требуется. Поражений фатального характера нет.

Выявленные проблемы в 360 Total Security 7.0

• При обработке зараженных файлов в директории обработки могут появиться объекты, видимо распакованные из инсталляторов (незараженные), принадлежность которых остается неизвестной. Данные объекты должны либо удаляться полностью после обработки, либо помещаться в какую-то отдельную директорию с указанием файла, из которого они фактически были изъяты.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

360 Total Security Essentials 7.2.0.1012

Промени:

7.2.0.1012 Jul 29, 2015

Added: Fully support Windows 10
Added: Windows 10-styled Skin
Added: Data Hijacking Protection
Added: Malicious root certificate cleanup
Fixed: Bug fixes

* Data Hijacking Protection - обявено като защита срещу крипто заплахи

Download: http://www.360totalsecurity.com/en/features/360-total-security-essential/

Редактирано от amat (преглед на промените)

Здравейте!

Досега бях с 360 Internet Security на ХР sp3, но току що антивирусната ми се обнови сама, без да е имало въпрос, искам или не и сега съм с 360 Total Security Essential?!

Странна работа, китайска...

Струва ми се, че тая версия товари малко повече, а компютъра ми е слаб. Дали да не деинсталирам Total Security Essential да инсталирам отново Internet Security?

И има ли някъде настройка да пипна, да не се обнови отново автоматично сама?

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Здравейте!

Досега бях с 360 Internet Security на ХР sp3, но току що антивирусната ми се обнови сама, без да е имало въпрос, искам или не и сега съм с 360 Total Security Essential?!

Странна работа, китайска...

Струва ми се, че тая версия товари малко повече, а компютъра ми е слаб. Дали да не деинсталирам Total Security Essential да инсталирам отново Internet Security?

И има ли някъде настройка да пипна, да не се обнови отново автоматично сама?

Не съм следил в подробности, какво правят братята китайци, ама до колко разбрах вече няма Интернет Секюрити. Замества се от тази Секюрите Есеншъл.

Не съм следил в подробности, какво правят братята китайци, ама до колко разбрах вече няма Интернет Секюрити. Замества се от тази Секюрите Есеншъл.

Ясно. И все пак ми се струва, че Интернет Секюрити беше по-лека..

Исках да спра тази услуга http://prikachi.com/images.php?images/987/8281987C.jpg

че нещо ми се струва, че би направила по голяма беля, токолкото да помогне, но не можах да намеря опция да я спра..

Е в сайта им я има, Интернет секюрити, дори е налична за теглене http://360safe.com/internet-security.html/

Няма да ти прави проблеми. Проблем може да се появи, ако използваш другата антивирусна. Дето има модули за оптимизация на компютъра.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Тая тъпа антивирусна Тотал Секюрити Есеншълс наистина се взе много насериозно..

Не ми дава да стартирам Speccy макар, че я поставих цялата папка на програмата в Белия списък.

С Интернет Секюрити нямах тоя проблем.

http://prikachi.com/images.php?images/533/8284533e.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/536/8284536p.jpg

Като стартирам Speccy ме предупреждава че ще блокира файлове на програмата, давам и Alow all за да не ги блокира и пак ми вади тия грешки..

Тук има инфо и като че ли пише, че е възможно да е от антивирусната, но не разбирам добре http://forum.piriform.com/?showtopic=28523

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

А добро утро!

Деинсталирах 360Total Security Essensials с AppRemover 3.1.24.1

рестартирах, изтеглих и инсталирах отново Интернет Секюрити и проблема със Speccy го няма.

Гледай пак да не ти се обнови, до Есеншъл.

360 TS на WIn 8.1 всеки път ме пита дали желая да инсталирам следваща версия и аз все съм потвърждавал.   Никога програмата при мен автоматично не се е ъпгрейдвала до друга нова версия. Мога да си стоя със старата - просто като откажа предложението.

Нова версия:7.2.0.1052

8299124Z.png

For Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP

Version : 7.2.0.1052

Няма подробности относно корекциите

8299127W.png

http://www.360totalsecurity.com/en/features/360-total-security/

Новия модул "Data Hijacking Protection" дали е ефикасен наистина,... доколко може да предпази от крипто гадините. Някой тествал ли го е?

• 2 седмици по-късно...

Може би файла за БГ превода да се качи някъде другаде, защото там където е сега не мога да го изтегля. Предварително благодаря.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.