Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 5 минути, Unnamed_ написа:

Мозъкът не може. Той работи във всички посоки едновременно.

Ауул. Сега пропуски и по биология ще афишираме.crazy-monkey-emoticon-008.gif Човешкият мозък и компютърният процесор си приличат по много неща, едно от които е, че за единица време могат да обработят точно 1 операция. ТОЧНО ЕДНА. Мисля, че при процесорите по времето на Windows XP това беше 5 милисекунди. Т.е. обхождат се всички задачи за по 5 хилядни от секундите и се повтаря отново и отново... Само дето вече има двуядрени процесор. Дето са като два мозъка и могат да вършат две неща едновременно. Само дето вече има и 4-ядрени, и 8-ядрени, и 128-ядрени. Само дето тези компютри могат да работят и в мрежа, а двама души не могат да се разберат даже какво ще вечерят заедно.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Unnamed_ написа:

Нима? Можеш ли с нещо да докажеш твърдението си. Само де не е като колегата с листа и молива.

Например не случайно ще те глобят катаджиите, ако те хванат да шофираш докато говориш по телефона - предполагам си наясно защо е приет такъв закон.

преди 1 минута, sound написа:

Например не случайно ще те глобят катаджиите, ако те хванат да шофираш докато говориш по телефона - предполагам си наясно защо е приет такъв закон.

за да ти вземат парите, както е с всеки глобяващ закон

виж допълних горното си мнение. А ам- ам,ще го изчакам още малко да стане сериозен,че големи майтапи разправя.

преди 5 минути, Unnamed_ написа:

Съсредоточи се пич, говориш глупости а сравнението ти с листа и молива е направо детинско. Ако искаш да дискутираме, опитай се да бъдеш сериозен. Ако не, можем да си разказваме вицове.  :)

Аха, като сравня твоята продуктивност с една машинка и излезе, че прехваления ти мозък е гола вода. Изведнъж това вече не е за теб дискусия. Къде по-удобно за теб е да си говориш за сътворяването на 5 974 000 000 000 000 000 000 000 тона планета с един замах, към което не можеш да посочиш и една цифра към как е станала тая работа.

Добре, оставям ви да си починете. Пак ще намина.  :)

sound, внимавай. Unnamed_ е опитен трол. От нея ще чуете за всеки аргумент, че не е аргумент. За всеки факт, че е несериозен. За всяко опровержение, че е смешно. Тя просто се е забила в отрицанието. Това са най-деструктивните същества в една дискусия, защото целта на троловете е да няма дискусия.

преди 1 минута, Unnamed_ написа:

за да ти вземат парите, както е с всеки глобяващ закон

Сори - имаш претенции за сериозност, пък ми приказваш такива нелепици. Няма какво повече да обсъждаме двамата - жалко е, че имаш такова разбиране за тази законова мярка. По твоята логика разсъждават и водачи, които фучат с над сто в града - мислят си, че ограниченията на скоростта са просто и само, за да вземат парите на хората.

преди 9 минути, sound написа:

Не съм срещал в креационизма такъв - нямам намерение сега и да търся, щото едвали ще имат.

Значи съзнавайки, че не съществува и един пример за това, ти все пак твърдиш, че:

преди 1 час, sound написа:

според креационизма всеки процес, всяко явление описано в библията си има своето рационално и логично обяснение

преди 6 минути, Unnamed_ написа:

Добре, оставям ви да си починете. Пак ще намина.  :)

От такива като теб не се уморяваме, а гледаме с насмешка. Когато си готова за дискусия си добре дошла обратно.

току-що, аm-аm написа:

Значи съзнавайки, че не съществува и един пример за това, ти все пак твърдиш, че:

Само отбелязвам факта, каква е философията на креационизма - както примерно, ако някое дете ме попита за нацизма, бих му казал, че според нацистите евреите трябва да бъдат избити. Т.е. такова е становището и позицията на креационизма, креационистите го твърдят това - не аз. Аз ич не съм по библията, нито съм в единодушие с различните й последователи.

А Unnamed друг път не съм го срещал из темите, но ми стана ясен, така че ....

преди 7 минути, sound написа:

Сори - имаш претенции за сериозност, пък ми приказваш такива нелепици. Няма какво повече да обсъждаме двамата - жалко е, че имаш такова разбиране за тази законова мярка. По твоята логика разсъждават и водачи, които фучат с над сто в града - мислят си, че ограниченията на скоростта са просто и само, за да вземат парите на хората.

Koлко разочароващо... Говорейки по телефона ти не се разконцентрираш, защото мозъкът ти може да извършва милиарди операции едновременно. Държейки телефона обаче, ти се лишаваш от едната си ръка- затова е забранено. С хендс фрий и да те спрат, няма да те глобят. Защо? Казвам ви да мислите, ама не щете...

Въй, даже съм ти станал ясен... Срещал си ме разбира се и то доста пъти.

Редактирано от Unnamed_ (преглед на промените)

Така де, ама идеология и базиране на разума, когато говорим за създаване противоречащо на природните закони и следователно и разума, са несъвместими. Даже като имаме предвид, че Бог е създал земята и небето на тъмно, защото чак след това се е сетил "да бъде светлина", значи и Слънцето е изплющял с един замах, ей тъй, между другото, а то тежи 330 000 пъти повече и от Земята.

преди 3 минути, Unnamed_ написа:

мозъкът ти може да извършва милиарди операции едновременно

Хахахахахха crazy-monkey-emoticon-154.gif

Изглежда не правиш разлика между съзнателна дейност и целия хаос, за да може да работи изобщо. С толкова много операции не си ли се питала защо има идиоти? И все пак... какво яде на този ден миналата година?

Да имаш голям брой неврони и да ги ползваш за да мислиш за две неща едновременно, са две различни неща.

преди 45 минути, Unnamed_ написа:

Държейки телефона обаче, ти се лишаваш от едната си ръка

Значи няма друга разлика във вниманието и фокуса, когато боравиш с телефонен апарат и да говориш по хендсфрии - освен едната ръка, още някакви разлики не намираш ли? Да си чувал израза "секунда невнимание цял живот страдание" - отнася се за работещия във всички посоки едновременно мозък.

преди 1 час, аm-аm написа:

Изглежда не правиш разлика между съзнателна дейност и целия хаос, за да може да работи изобщо. С толкова много операции не си ли се питала защо има идиоти? И все пак... какво яде на този ден миналата година?

Да имаш голям брой неврони и да ги ползваш за да мислиш за две неща едновременно, са две различни неща.

Май говориш за своя мозък специално, щом все още се обръщаш към мен в женски род. Дори мозъците на идиотите работят в пъти по- бързо от най- бързите машини.  Човешкия мозък е самообучаващ се компютър.  И саморазвиващ се също. И самозахранващ се... това са операции, операции,операции...които "умните" машинки просто не извършват. Машините могат само да смятат по- бързо от мозъка и то защото същия този мозък им е измислил алгоритми, по които да го правят.

40 минути отнема на машината да симулира 1 секунда работа на мозъка!!!
Международен екип от учени извърши най-задълбоченото досега моделиране на невронната активност на главния мозък на човека.

"Изследователи от Германия и Япония са симулирали мозъчния процес в продължение на една секунда, като за прочитане на информацията са използвали един от най-мощните суперкомпютри в света – K-computer и отворен софтуер NEST, съобщи TG Daily.

Задачата на учените е била да имитират активността на 1,73 милиарда нервни клетки, съединени с 10,4 трилиона синапса. Ако ви се струва много, имайте предвид, че това е само 1% от общата мрежа нервни клетки в главния мозък.
Симулацията с продължителност една секунда показала колко могъщ е човешкият мозък. За да прочете всички данни и да моделира процеса, суперкомпютърът е трябвало да работи на предела на своите възможности в продължение на 40 минути. Задействани са били около 83 000 процесора и 1 петабайт памет.

Изчисленията показват, че за имитиране на работата на човешкия мозък в реално време е необходим стотици пъти по-мощен суперкомпютър.

Моделирането, извършено от японски и немски учени, е част от глобален план за създаване на пълноценен изкуствен интелект. В момента най-развитата система не може да се сравни с мозъка дори на 4-годишно дете."

преди 4 минути, Unnamed_ написа:

Дори мозъците на идиотите работят в пъти по- бързо от най- бързите машини.

Все още не правиш разлика между впрегнат ресурс и производителност. Ти сам отбелязваш, че мозъка ти извършва милиарди операции за 1 секунда (ти му викаш едновременно). Ще те помоля да ми посочиш само 1000 от тях, които ти извърши за предната секунда. Моля те само за толкова, защото знам, че ще се запънеш на още първото.

Зададох ти и елементарен въпрос - с какво се храни на този ден преди година. Ти, разбира се правиш на разсеян, защото това илюстрира твоята безпомощност. Пусни сега някой лаф - забавен съм, смешен съм, какво? На теория информацията за това какво си ял е записана някъде в подсъзнанието ти, но за съзнанието ти може да се окаже невъзможно да я достъпи.

Накарах те и да преосмислиш глупостите, които пишеш, като поисках от теб да се сравниш с броя операции за изстрелването на совалка, които се правят от машини. Теб пак те изби на смях. Не си бил искал на лист. Ами на какво? С длето на камък ли ще ги дълбаеш изчисленията си? Или на ум, дето не се сещаш онзи ден какво яде?

Съзнателната дейност е само част от цялостното функциониране на мозъка - когато говориш за вниманието, това е волеви, съзнателен процес. Мозъка извършва куп задачи, но под интелект се визират съзнателно взетите решения и в това отношение, човешкия интелект губи пред изкуствения.

преди 12 минути, Unnamed_ написа:

...........

преди 12 минути, Unnamed_ написа:

40 минути отнема на машината да симулира 1 секунда работа на мозъка!!!

Не си прочел правилно статията. По спомени, това се отнася за 1% от случващото се в мозъка. С думи прости доказва се, че машините могат да възпроизведат милиардите връзки в един мозък. И това няма НИЩО ОБЩО със свършената работа и изчисления. Освен ако след минута под моя пост ти не си изброил поне 1000 операции, които мозъка ти върши.

преди 2 минути, аm-аm написа:

Все още не правиш разлика между впрегнат ресурс и производителност. Ти сам отбелязваш, че мозъка ти извършва милиарди операции за 1 секунда (ти му викаш едновременно). Ще те помоля да ми посочиш само 1000 от тях, които ти извърши за предната секунда. Моля те само за толкова, защото знам, че ще се запънеш на още първото.

Зададох ти и елементарен въпрос - с какво се храни на този ден преди година. Ти, разбира се правиш на разсеян, защото това илюстрира твоята безпомощност. Пусни сега някой лаф - забавен съм, смешен съм, какво? На теория информацията за това какво си ял е записана някъде в подсъзнанието ти, но за съзнанието ти може да се окаже невъзможно да я достъпи.

Накарах те и да преосмислиш глупостите, които пишеш, като поисках от теб да се сравниш с броя операции за изстрелването на совалка, които се правят от машини. Теб пак те изби на смях. Не си бил искал на лист. Ами на какво? С длето на камък ли ще ги дълбаеш изчисленията си? Или на ум, дето не се сещаш онзи ден какво яде?

Айде сметни само броя на операциите, необходими за да видиш написаното. Виждаш го милиарди пъти по- бързо,отколкото машината го възпроизвежда.

преди 1 минута, Unnamed_ написа:

Айде сметни само броя на операциите

А кой ще ги сметне по- бързо - човека или ИИ.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Не си прочел правилно статията. По спомени, това се отнася за 1% от случващото се в мозъка. С думи прости доказва се, че машините могат да възпроизведат милиардите връзки в един мозък. И това няма НИЩО ОБЩО със свършената работа и изчисления. Освен ако след минута под моя пост ти не си изброил поне 1000 операции, които мозъка ти върши.

Изброй 100 операции които машината върши.

Виждаш го милиарди пъти по- бързо,отколкото машината го възпроизвежда.

Кво? Ти си съвсем скаран с фактологията. Човешкото око може да възприеме скромните 24 кадъра в секунда. Видеото се разпространява в 25, 50, 60, 120...... като мегапиксели пък е съвсем скромно и доста орязано откъм периферия.

преди 1 минута, sound написа:

А кой ще ги сметне по- бързо - човека или ИИ.

По- горе даже посочих защо!

Изброй 100 операции които машината върши.

Недей сменя темата. Недей сменя темата.crazy-monkey-emoticon-083.gif

преди 1 минута, аm-аm написа:

Кво? Ти си съвсем скаран с фактологията. Човешкото око може да възприеме скромните 24 кадъра в секунда. Видеото се разпространява в 25, 50, 60, 120...... като мегапиксели пък е съвсем скромно и доста орязано откъм периферия.

Намесваш ненамесваеми неща. Къде в природата има кадри изобщо, та да ги сметнеш колко са в секунда. Ограниченията на възприемането в случая, саобусловени от ограниченото предаване на картината- то е в пиксели и кадри- нещо с което човешкото око не работи.

преди 4 минути, Unnamed_ написа:

Айде сметни само броя на операциите, необходими за да видиш написаното.

Unnamed_, то и като спиш тези клетки са активни, но още никой не се е събудил от сън с фразата "Голяма работа свърших, направо засенчих компютъра ми от `98 година".

Намесваш ненамесваеми неща. Къде в природата има кадри изобщо, та да ги сметнеш колко са в секунда. Ограниченията на възприемането в случая, саобусловени от ограниченото предаване на картината- то е в пиксели и кадри- нещо с което човешкото око не работи.

Недей сменя темата. Недей сменя темата.crazy-monkey-emoticon-083.gifЧакаме да изброиш 1% от операциите, които претендираш, че си свършил миналата секунда.

въх, съвсем сте превъртели:no-no:
та първите механични сметачни машини са смятали по-бързо от човек, но това значи ли, че са с  интелект
интелекта е творчество, а не решения

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.