Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 1 минута, дръндю написа:

интелекта е творчество, а не решения

Интелекта борави с всякакъв тип информация. Недей писа глупости. Върви прочети дефиниция от някой речник.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, аm-аm написа:

Интелекта борави с всякакъв тип информация. Недей писа глупости. Върви прочети дефиниция от някой речник.

много точно го написа, " борави с всякакъв тип информация"
а сега се опитай, да го осъзнаеш

И творчеството и смятането с числа е проява на интелект.

преди 1 минута, дръндю написа:

много точно го написа, " борави с всякакъв тип информация"
а сега се опитай, да го осъзнаеш

и да създадеш въпросната информация

Момци, дедо ви дръндю ви метна от едната стена в другата, само с два реда. Мислете!!! И после пишете... Ако не знаете питайте, не е срамно.

преди 5 минути, аm-аm написа:

И творчеството и смятането с числа е проява на интелект.

Тва твоя мисъл ли е?

преди 2 минути, Unnamed_ написа:

и да създадеш въпросната информация

Момци, дедо ви дръндю ви метна от едната стена в другата, само с два реда. Мислете!!! И после пишете... Ако не знаете питайте, не е срамно.

Чакаме ти отговорите на високите претенции. Няма да се подведем да кълвем на смяна на темата crazy-monkey-emoticon-083.gif

преди 17 минути, дръндю написа:

Интуиция и въображение - не интелект. Когато интелекта твори имаме чалга.

преди 21 минути, дръндю написа:

"В психологията думата интелект е обобщено понятие за мисловните способности на човек, т.е. способността му да разбира, да умее да се абстрахира, да решава проблеми, прилагайки познанията си, както и да си служи с речта.

Интелекта определя способността за разсъждаване, анализ и синтез на информация. Най-общо под интелект се разбира способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея."

Само и само да смени темата Unnamed_ е готов да те подкрепи и да беше казал, че Луната е от сирене.

преди 6 минути, аm-аm написа:

Чакаме ти отговорите на високите претенции. Няма да се подведем да кълвем на смяна на темата crazy-monkey-emoticon-083.gif

Като стана въпрос за смяна на темата, тя е за произхода на човека. А моят пост, беше в полза на тезата, че той не е продукт на еволюцията. Разочароваш все повече... Ти да не си Даниел Десподов?

преди 1 минута, аm-аm написа:

Само и само да смени темата Unnamed_ е готов да те подкрепи и да беше казал, че Луната е от сирене.

що ве, не е ли от сирене?
мбаси заблудата в която съм живял
:sobbing:

преди 8 минути, sound написа:

Интуиция и въображение - не интелект. Когато интелекта твори имаме чалга.

Програмката и чалга не може сама!

току-що, Unnamed_ написа:

По темата е ясно, че нямаш нищо. Но аз повече няма да реагирам на твоя спам, колкото и абсурдно провокативен да е той. Ти не можеш да защитиш нищо от писаното от теб, но се присмиваш на онези, които опитват да се аргументират. С две думи, типичен трол.

току-що, Unnamed_ написа:

стига се обяснява, отивай да си намериш един филм да гледаш
аз шъ гледам некоя фантастика...ъ-ъ-ъ...тъй де,ся шъ я търся

преди 3 минути, аm-аm написа:

По темата е ясно, че нямаш нищо. Но аз повече няма да реагирам на твоя спам, колкото и абсурдно провокативен да е той. Ти не можеш да защитиш нищо от писаното от теб, но се присмиваш на онези, които опитват да се аргументират. С две думи, типичен трол.

ти продължавай да пишеш, за да има утре на кво дъ съ посмеем

преди 14 минути, аm-аm написа:

Не ми отговори на въпроса.

преди 1 час, sound написа:

"секунда невнимание цял живот страдание"

"Секунда невнимание - цял живот мъртъв"

преди 27 минути, дръндю написа:

що ве, не е ли от сирене?
мбаси заблудата в която съм живял
:sobbing:

Когато не я гледаш Луната не съществува. Ако не вярваш питай Айнщайн.

преди 15 минути, A.com написа:

"Секунда невнимание - цял живот мъртъв"

Аз го знам като "Секунда невнимание, цял живот бременна".

преди 16 минути, A.com написа:

Когато не я гледаш Луната не съществува. Ако не вярваш питай Айнщайн.

Не знаеш колко си прав. Всички, които вярват в богове ги материализират. И обратното. Ако ги забравиш, те умират.

• Автор

Абре някой погледна ли клипчето дето ви дадах ? :rolleyes: -

https://mega.nz/#!omoSjSrD!evgBwLgvs_rqYigk-SXmNoOe-HgR3YjUjpfSnvj4SLU

А иначе, само не се карайте, че да затворят темата пак. Вярвам, че сте свестни.

преди 1 час, Unnamed_ написа:

Когато е прав, прав е.

на 23.01.2018 г. в 12:47, аm-аm написа:

Въпроса ти звучи по следния начин: Покажи ми как от една гайка може да сглобиш трактор. Т.е. изначално ти не познаваш какво означава еволюция, обясняваш си я по абсурден начин и не приемаш тази абсурдност, без да осъзнаваш, че тя няма нищо общо с теорията.

Моят въпрос може да ти звучи всякакъв начин, но си има конкретна форма.Ти реши обаче, че трябва да отговориш с риторични аргументи.Обикновено това е израз на безпомощност.Еволюцията по Пригожин(това е и единственото що годе смислено звучащо обяснение на еволюцията) се изразява в ролята на ентропията като принцип на отбора.Във всяка термодинамична система, включая тези далеч от равновесно състояние има поне един необратим процес.Термодинамичните системи реагират чрез понижаване на симетрията като се реализира състоянието при което ентропията нараства в най-малка степен.Това е един от начините, по който може да се схваща еволюцията.Това е и начина по който аз преимуществено я схващам, тъй като съм инженер топлотехника.

Та ще споделиш ли кое от написаното ти се вижда абсурдно? А може би Иля Пригожин според теб е някой, чийто теории са абсурдни?

преди 44 минути, Julius Decimus написа:

Когато е прав, прав е.

Като е прав да седне.

Видях клипчето. Любопитна е идеята за атомно ниво и движението на атомите, че привидно имитират звезди системи и вътренето на планетите, около звезда, но на практика законите са коренно различни, а на атомите не живеят наши умалени копия.

преди 36 минути, badr написа:

израз на безпомощност.Еволюцията по Пригожин(това е и единственото що годе смислено звучащо обяснение на еволюцията

Още един раздава безпомощност като билетчета в градски автобус и отсъжда световно призната и доказана теория колко е "що годе смислена". Пародия от псевдоразбирачи, които ползват гръмки имена за теории, които даже не познават. Това се нарича псевдонаука. Псевдонауката не е просто лъженаука, а лъженаука, която с мимикрия опитва да се пробута като наука.

преди 41 минути, badr написа:

Термодинамичните системи реагират чрез понижаване на симетрията... Това е и начина по който аз преимуществено я схващам, тъй като съм инженер топлотехника.

Добре, че ни си гинеколог. Кой знае какво щеше да измислиш тогава.

Може би темата трябваше да бъде озаглавена "Други теории освен еволюционната за появяването на човешкия вид".  (((:

преди 2 минути, sound написа:

Може би темата трябваше да бъде озаглавена "Други теории освен еволюционната за появяването на човешкия вид".  (((:

Най-добре "Теории за появяването на човешкия вид, които не звучат правдоподобно".

преди 6 минути, аm-аm написа:

Още един раздава безпомощност като билетчета в градски автобус и отсъжда световно призната и доказана теория колко е "що годе смислена". Пародия от псевдоразбирачи, които ползват гръмки имена за теории, които даже не познават. Това се нарича псевдонаука. Псевдонауката не е просто лъженаука, а лъженаука, която с мимикрия опитва да се пробута като наука.

Е има напредък.Досега твърдеше, че моите представи били абсурдни.Сега се оказва, че моите представи всъщност са призната и доказана теория.Остава да проверим кой колко я разбира тази материя.Дали ти веселият юнак, който не знае какво е ентропия или аз.Искаш ли да пробваме?

Ама ти еволюционист ли си бил? Изразявай се правилно бе човек, аз останах с впечатлението, че си креационист.

преди 7 минути, аm-аm написа:

Ама ти еволюционист ли си бил? Изразявай се правилно бе човек, аз останах с впечатлението, че си креационист.

Боя се че се изразявам съвсем правилно.Влагам различен смисъл в понятието еволюция(промяна на състоянието) на термодинамична система и еволюция схващана предимно като теорията за произход на видовете.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Сефте чувам за еволюция на термодинамична система. Да не искаш да ми кажеш, че ако си държа достатъчно дълго включен хладилника, той ще еволюира?

преди 2 минути, аm-аm написа:

Сефте чувам за еволюция на термодинамична система. Да не искаш да ми кажеш, че ако си държа достатъчно дълго включен хладилника, той ще еволюира?

Ако е пълен със суджук ще еволюира в посока олекване дори и без да е включен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.