Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 6 часа, аm-аm написа:

Аха, както и предполагах. Ти "може би" много неща, обаче си си въобразил, че едно нещо знаеш и си държиш на него, да не си капо. Такава "вяра", да е хак на "вярващия".

Всичко е илюзия, както и твоето предположение.... :)

Не съди за човек по неговите отговори, а по неговите въпроси....:wink12:

Всеки спрямо своето желание може да ти отговори по начин който ти предполагаш или .... да не ти отговори.... или да ти покаже бесмислицата във въпроса...

Някъде имам тарифа за отговор на неправилно зададен въпрос, а и на безмислен....

Едно мога да кажа от личен опит.... докато човек не си плати..... не мой да разбере...

До колко искам да ме разбереш - аз решавам... :wink12:

Та.... който има интерес..... търси начин, а който няма интерес.... просто споделя...

Когато задаваш въпрос.... декларираш някакъв вид интерес...

Интересувай се, питай, па може и да се научиш.... било то на реторика или рефреми.... :)

Дай боже наученото да ти помага в реалния живот и ти носи средства с които да изживяваш своето си щастие.... Амин

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 минути, Диман Дюминич написа:

Всичко е илюзия, както и твоето предположение.... :)

Това знаеш ли го или го предполагаш? За мен това е отговор на някой, който е спрял и не иска да знае. За него науката е бошлаф работа, всичко е илюзия, природните закони не са това, което са, земята е плоска, управлявани сме от влечуги, всичко е създадено от Бог, имаме вечни души, живеем в матрица, и най-важното - носител е на Истината, Единствената Правилна И Граматически Непременно Изписана С Главни Букви, Като Статус На Пубер Вечна Неоспорима Самодостатъчна Правота.

преди 13 часа, аm-аm написа:

спрял и не иска да знае

Да..... спрял съм.... :)

Достигнал съм своята еманация....

Аз няма с какво да те изненадам.... нито мисля, че ти би ме "открехнал" на нещо "добро забравено"...

Отдавна съм бил в "ролята" на пионер, бил съм и в "ролята" на откривател, рационализатор и т.н.

В момента си "гледам" пенсията и се ширя във въпросната и големина...

Не дерзая за повишаване на същата, защото съм предоволен от сегашната....

Какво още ми трябва да знам ли??? За какво ми е познанието на таз възраст???

С какво бих полезен на младите???

Те, младите (а, аз вярвам в тях) бъдещето им принадлежи, моето бъдеще е очертано.

В момента не ми трябва да проявявам каквато и било активност....

Споделя, не разсъждавам!!!  

В основата на сегашния ми мироглед е: Моля се за младите. Нека успеят да доизградят започнатото от нас. Нека Бог да е с тях (пак рефрем.... :) ) Амин

Вярвам на доброто в младите... Радвам им се когато им се случват хубави неща, скърбя с тях когато по един или друг начин им се случат не до там добри неща...

И като "капак" : рефрем :) пореден : Правете любов, а не война! :wink12:

Та пак към темата: Човек се е появил на този свят благодарение на Любовта!

Честит празник! :)

Нека правим света по-хубав и биваме повече човеци и по-малко философи.....:cheers:

• 3 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
на 14.02.2018 г. в 6:43, ДиоиД написа:

Честит празник! :)

Нека правим света по-хубав и биваме повече човеци и по-малко философи.....:cheers:

Аз прочетох "да правим повече човеци". Във връзка с празника, нали

Не съм чела отговорите на всички, но мисля, че до сега никой не е дал верен отговор. Нито във форума, нито като цяло. Ако хората са произлезли от маймуните, защо те още съществуват ? Както и никой не знае какво става с човешката душа когато напусне тялото. Разбира се няма как да съм на 100% сигурна в думите си. Може някой учен и да е познал всички тия неща, но това са само предположения. Никой не знае от къде сме произлезли, можем само да гадаем

преди 4 часа, Megumi написа:

верен отговор

Принципно верен отговор не може да има, поради факта, че ние сме и субекта и обекта.....

Темата е според Вас ..... т.е. може да намериш "верен" спрямо теб, но не и верен като обективност.

По теория на еволюцията следвайки логиката на религията - В началото е било нищо и лека по лека в следствие на физико-химични процеси дадени аминокиселини са стигнали до степен на еволюция - Човек. Разна информация се препредава през ДНК-то което в повечето случаи е душата....

От известно време обръщам внимание как едни кренвирши които съм давал на една котка и благодарение на един котарак израстват в нова генерация котета.

В основата за създаването им е кренвирш .... да .... тъпо звучи .... но фактически е така .... Е .... по едно време започнаха да си хващат я мишка, я бръмбар и т.н.

При човека е нещо подобно .... въпроса е кое за нас е било кренвирша в случая .... и кой е дал на маймуната същия .... примерно .....

Това е науката ..... 

В религията е обосновано - Някой е казал - Нека бъде светлина .... в Науката въпросната светлина е разпада на така наречените радиоактивни материали в следствие на което се получават мутации и т.н. които или са или не устойчиви към заобикалящата ни среда.

И така - определени философи разсъждават кое е първичното - материята или информацията и как натрупването на едното води до качествени изменение в другото и обратно.

По един или друг начин Човек е някак си двумерен и не може да излезе извън материално-информационната си същност, за да даде верен отговор.

За разлика от науката която продължава да търси "божествената частица", то религията практически казва, че човек е боже дело и спира безсмисления спор .... за да може човек да заживее и изживее своя живот не в търсене на истината, а по свои избор който е правилния път за достигане на божественото.

Тя (религията) възприема Човек като подобие на Бог.

Принципно има едни нови течения които разглеждат отделната душа като проекция на един непознат за нас информационен вечен поток във времето и пространството.

След този така кратък на нашето "пребиваване" на този свят някой от "нас" отново ще се присъединят към него, а други ще бъдат "отлъчени", "пратени" в небитието, за да излъчат и там светлина и породят нов живот....

Хм .... добрите хора отиват в Рая, а лошите там където си искат .... :)

До колко човек иска, желае да се върне (да бъде спасен) е въпрос на личен избор, който е в основата на разпространяването във безкрайността  на вечния живот ....

Нови светове, вселени и т.н. ..... Учените все още разсъждават и описват създаването на този свят .... Други пък мечтаят за нови светове и т.н. където те да са Бог .... т.е. те да си направят свят по свой образ и подобие и където те да властват ...

Израстването на човешката душа и желанието и да остави свой отпечатък в този свят е въпрос на избор. Ти решаваш дали ще изпиташ любов, дали ще намериш сродна душа и в следствие на Вашата любов ще има материален принос тук на този свят или ще подпомогнеш външна любов която ти е харесала.

Който избира да се извиши над плътските удоволствия и т.н. поема по една не комфортна (трънлива) пътека....

И понеже ти си се определила като вещица, то мислиш, че всичко това става с някаква магия, но се лъжеш .... става с някаква жертва .... уви .... само и единствено ти решаваш дали ще я направиш или ще стоиш и ще само и единствено "храна" на чужда идея ....

Имай в предвид, че при жените избора с течение на времето намалява и в даден момент изобщо няма да можеш да оставиш свой отпечатък на този свят .... да се разчита на инвитро и т.н. .... хм .... то сега е модно .... е лъжа .....

Успех!  

Началото НЕ СЕ ЗНАЕ ! А вероятно и никога ! Свиквайте с това "откритие" , всеки за себе си !

Това определя безкрайност ! 

Т.е. тази определена безкрайност я решава човекът , безкрайно може да си фантазира и измисля - кой , колкото може и иска.... ! Това е основата на Религията

Или пък това което СЕ ЗНАЕ , до където е стигнала Науката !

Така съществува Съзнанието - единство , едновременност , съвкупност от Знание-Незнание .

Ето примерно такава съвкупност :

преди 4 часа, ДиоиД написа:

Принципно верен отговор не може да има, поради факта, че ние сме и субекта и обекта.....

Това твърдение е вярно САМО , ако ограничено и условно приемаш за обект , разбираш като обект само субекта в себе си.

В този случай наистина не може да се прави разлика между това което съществува обективно и това което съществува субективно . Това се явява основа на най-различни религии и заблуждения , с основен въпрос " Познаваем ли е Светът? " . И в този случай отговорът е : " Не е познаваем ! ".....Следва Религия , която обяснява непознаваемото (немислимото) и това което не се знае...

Другият Субект до теб обаче , спрямо теб може да я направи тази разлика - за него ти освен Субективно , съществуваш и Обективно.....т.е. от негова страна подлежиш на обективно изследване . И в този случай отговорът е : " Светът е познаваем ! " ......Следва Наука , която обяснява това което се знае .....

Друг е въпросът до къде стигат нашите Знания в даден момент на развитие . Другото е Незнание....

Човекът е Субект , но едновременно с това е и Обект , малка част от Обективната действителност , съществуваща и Субективно.....Това често не се разбира и обърква мисленето...

преди 9 часа, Megumi написа:

Ако хората са произлезли от маймуните, защо те още съществуват ?

По същата причина поради която съществуват и вълци и кучета.

Може някой учен и да е познал всички тия неща, но това са само предположения.

Това, за което говориш се нарича религия - там гадаят, предполагат и опитват да познаят. В науката, ако не е доказано, се изхвърля.

Никой не знае от къде сме произлезли

Ти си от малкото, които не знаят. Останалите го учат от V клас нагоре в българските училища.

преди 4 часа, ДиоиД написа:

В началото е било нищо и лека по лека в следствие на физико-химични процеси дадени аминокиселини са стигнали до степен на еволюция - Човек. Разна информация се препредава през ДНК-то което в повечето случаи е душата....

Е, не е било нищо, имало е абсолютно същото количество материя, каквото в този момент. ДНК навързано с душа не знам как да коментирам... Вероятно душата на моя компютър е процесора, а двуядрения е близнаци.

преди 56 минути, аm-аm написа:

Ти си от малкото, които не знаят. Останалите го учат от V клас нагоре в българските училища.

Много ограничено

Но няма да споря в темата на джулиус

преди 1 час, аm-аm написа:

ДНК навързано с душа не знам как да коментирам...

Душата навързано с ДНК обаче може да се коментира ! (религиите обръщат причинно-следствените връзки - друга тема (за технологии в мисленето :)) )

Ето един лесен за самостоятелно упражнение в мислене пример :

Къде е Мощността на автомобила ?

Сума ти сервизи обиколих да ровя , Мощност (като Мощност) турена някъде в автомобила никъде не намерих , та да я посоча и кажа : " Ето , това е Мощност ! ".....:)

Беше ми обяснено обаче , при това съвсем компетентно , че Мощността е свойство на автомобила , с определени характеристики , проявяващи се в практиката . Подлежи на изследване , проектиране и реализиране в практика ......т.н.....Спре ли автомобила , Мощност от никъде не се проявява....

..................................

Т.е. Душата е свойство на мозъка и естествено в пълна зависимост от ДНК.....

Разбира се и много други свойства на мозъка , свързано с ДНК можем да установим...

....по някога....:)

преди 24 минути, by_chechi написа:

Т.е. Душата е свойство на мозъка и естествено в пълна зависимост от ДНК.....

Не виждам къде е сравнението. Колата без мощност не може да върви. Мозъкът без душа може да работи. Сега ти ще кажеш, че не може, но не можеш да го докажеш. Аз мога още 10 абстракции да съчиня и да кажа, че без тях мозъка не може да работи. Докато при двигателя е доказано с природните закони. Кинетична енергия, механична енергия и т.н. са силите, които са причина за мощността и движението.

преди 31 минути, Megumi написа:

Много ограничено

Така е, науката е ограничена само до истината. Само в религиите няма граници и може да се вярва във всякакви фантасмагории, без аргументация и факти.

Не виждам къде е сравнението. Колата без мощност не може да върви. Мозъкът без душа може да работи. Сега ти ще кажеш, че не може, но не можеш да го докажеш. Аз мога още 10 абстракции да съчиня и да кажа, че без тях мозъка не може да работи. Докато при двигателя е доказано с природните закони. Кинетична енергия, механична енергия и т.н. са силите, които са причина за мощността и движението.

Така е, науката е ограничена само до истината. Само в религиите няма граници и може да се вярва във всякакви фантасмагории, без аргументация и факти.

Примерът е даден не защото автомобил и мозък е едно и също , а по аналогия да насочва в определен ред на мислене ! Закономерностите са сходящи , а тогава аналогията е вярна ......

Очевидно е , че едно към едно не мога да сравнявам мозък с автомобил по този начин ..... :)

Мозъкът може без Душа - е бездушен (казано е) . Но е осакатен , увреденНе функционира както му е отредено . Някои дори казват "безчовечен"....Може и без Ум (безумен) , без твърде много Разум (неразумен).....и т.н. разбираемо е мисля . Е , ако се замислиш...

Що се отнася до Енергия - ами пробвай без нея ! :)

Друг е въпросът , че мозъкът се нуждае от малко енергия сравнено с мускулите да кажем . Но ги управлява ! Естествено е с малко енергия да управлява - няма планини да мести , я ! Има кой да го прави . Все пак трябва да се прави разлика между Мощност и Управление , кое колко енергия му се полага.....

В същност може да управляваш и с последователност от ядрени взривове (Баси Мощност !!! :speak:) , сигнал някакъв да предадеш примерно , информация ...... Нищо , че наоколо нищо живо няма да остане ! :lol6:

В Религията тъкмо за това обръщат причинно-следствените връзки - за да няма граници !....

преди 6 минути, by_chechi написа:

Закономерностите са сходящи , а тогава аналогията е вярна

Нали това казвам. Няма общи закономерности. Няма аналогия. Едното са биохимични реакции, другото е физични закони. Знам, че по този начин на "доказване" е единствения начин нещо да се потвърди във вярата, но той не се опира на знанието или науката, а на неразбирането на понятията и недостатъчното познание в тези области, за да се правят рационални изводи.

преди 6 минути, by_chechi написа:

бездушен

Бездушен е литературен похват, не научно понятие. Ето така могат да се получат всякакви фантасмагории. Примерно, ако кажа за нещо, че е неземно красиво, ти да кажеш че следва, че е извънземно.

преди 5 минути, аm-аm написа:

Нали това казвам. Няма общи закономерности.

Не виждаш ли общото между химия и физика , и биология , че се подчиняват на едни и същи всеобщи закони ? ............тогава няма смисъл да си говорим...

преди 1 минута, by_chechi написа:

Не виждаш ли общото между химия и физика , и биология , че се подчиняват на едни и същи закони ? ............тогава няма смисъл да си говорим...

То космоса и магарето също имат общо, но изводите, които правиш са лишени от всякакъв смисъл.

• Автор

Я не се карайте, че да не затворят темата заради вас. :rolleyes:

преди 4 часа, by_chechi написа:

Това определя безкрайност ! 

Благодаря за вашият коментар.

Може да се приеме само като концепция, не буквално. Защото няма време и има ход на времето, и различни темпове на времето за различните мащаби в цялото.

Ужасно звучи, както всеки канон, но принципно всичко, което е в една тоналност може да бъде въртяно, стартирано многогласно, свирено, като се обърне листа надолу с главата и т.н. и пак ще звучи като част на същото произведение, защото е. Далеч по-интересно е да насложиш две песни, поне в еднакъв такт, независимо от тоналността и темпото, защото тях може да ги промениш лесно с програма, и да се удивиш колко хармонично не си противоречат.

Сега гледам, преди 10 години е било, споделих няколко очевидни примера и шокиращото за мен е, че хора даже с музикално образование (което не пречи да са музикални инвалиди, принудени да учат музика за да покрият нормативи) не успяха да "чуят" музиката в главата си.

преди 13 часа, аm-аm написа:

Ужасно звучи, както всеки канон

Ужасно е за теб, няма да споря какво ти звучи добре и какво не. Избрах клипа донякъде случайно не защото на мен Бах ми харесва, а заради лентата на Мьобиус като илюстрация на принцип, не знам дали е напълно подходяща - но тясно във връзка с въпроса на темата. Както предположих някой непременно щеше да вземе илюстрацията буквално и да се хване за първото впечатление. Първоначално се чудех дали да не използвам една известна картинка, обаче тя би била още по-подвеждаща... може би. Надявам се сега няма да се закачиш за ръцете като ръце или за Ешер. 

?resize_to=width&src=https%3A%2F%2Fartsy-media-uploads.s3.amazonaws.com%2FUIlnBXCIW5oPoYv3-ex0-g%252FEscher%2B-%2BDrawing%2BHands.jpg&width=1200&quality=80

преди 5 минути, witness написа:

Ужасно е за теб, няма да споря какво ти звучи добре и какво не. Избрах клипа донякъде случайно не защото на мен Бах ми харесва

Значи на теб не ти харесва Бах, обаче имало спор дали трябва да ми харесва. Класицизмът е най-трудният за преглъщане период  в класическата музика. Аз ти обогатих познанията за това как може да се комбинира и изпълни музиката, а ти откри само, че не харесвам каноните. И това, ако не е ограничено мислене.

Ам-ам, не отговаряй толкова бързо, почивай си от време на време. Не съм адресирала отговора лично към теб, а въобще към въпроса на темата откъде се е появил човекът, нали така. Целта беше да се свържат двете, ама изглежда изобщо не знаеш в коя тема пишеш - често форумно заболяване. И що пък класицизма, Бах се води предкласик. Е, последното е офтопик - нямам музикално образование, само малко. Благодаря за обясненията относно комбинирането на теми като ретроградни инверсии и т.н., под въпросния клип доста са коментирали и Бах е обичал да експериментира. 

преди 30 минути, аm-аm написа:

Значи на теб не ти харесва Бах, обаче имало спор дали трябва да ми харесва.

Уф не, харесвам го (не по 24 часа на ден), и няма спор, което и казах, но важно ли е.

Друг известен символ на времето, коментиран и тук в раздела, е Уроборос. Ай ай ай, сетих се тия дни на какво попаднах. Четох някакви информации за онзи руски математик Григорий Перелман, белким нещо схвана за какво изобщо иде реч, накрая установих, че са превеждали от фейково интервю и схванали същността на един проблем от топологията напълно буквално - че вселената щяла (и Перелман уж знаел как да го предизвика!) да се свие в точка :D

• 1 месец по-късно...

Пришельцы-аннунаки создали предка современного человека

И тут свой вариант выхода из этого круга предложил уфолог Захария Ситчин, известный с 1976 года своими книгами о Планете Нибиру, шумерских богах-пришельцах и палеоконтактах пришельцев с людьми. В апреле 2001 года издание уфологов «Космиверс» опубликовало его статью «Дело об инопланетных генах Адама».

В ней исследователь утверждает, что человек в его нынешнем виде был создан путем генной инженерии. И тому, как он считает, есть масса доказательств. Скажем, в Ветхом Завете сохранились отголоски версии о посещении Земли античными астронавтами, которых люди приняли за космических богов.

Описание создание человека богами в мифах самых разных культур очень схоже

http://idoorway.mirtesen.ru/blog/43093490054/Prisheltsyi-annunaki-sozdali-predka-sovremennogo-cheloveka

Значи според теб се е появил както е в митологията на един примитивен народ. Така ли да разбирам?

Значи според теб се е появил както е в митологията на един примитивен народ. Така ли да разбирам?

Не бе, появил се е от маймуната!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.