Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Наздраве!

:cheers:

Наздраве друже ....

аз малко изуитин си падам .... та ,,,, хм .... клатим сянката .... и си гледам дъгата .... и вярвам, че го знаеш ...

прости ми. но такъв съм аз .... аз вярвам .... в мрака .... и знам .... че има дъга там .... ;)

Блажени са вярващите ....

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, ДиоиД написа:

:cheers:

Наздраве друже ....

аз малко изуитин си падам .... та ,,,, хм .... клатим сянката .... и си гледам дъгата .... и вярвам, че го знаеш ...

прости ми. но такъв съм аз .... аз вярвам .... в мрака .... и знам .... че има дъга там .... ;)

Блажени са вярващите ....

:offtopic_s:

Ще ни напъдят от темата с този спам да знаеш:D

преди 18 минути, bulljo написа:

Точно заради сляпата вяра в светото писание и отричането на науката ще си останете невежи и прости, та вие по този начин отричате всички достижения и открития на човечеството, стой си на тъмно и не ползвай нищо открито и изобретено от науката защото то не е от Бог.

Незначителна грешка ! Науката е от Бог дадена .....! :)

Въпросът тук е какво е Бог ? :nono:

".....И Човекът сътвори бог по собствен образ и подобие , бог да служи на Човека , осветявайки пътищата му неведоми ........"

Така става ли науката от бог да е дадена ? :)

преди 1 минута, by_chechi написа:

".....И Човекът сътвори бог по собствен образ и подобие , бог да служи на Човека , осветявайки пътищата му неведоми ........"

Това ми звучи по-вероятно от написаното в светото писание.:)

преди 1 минута, bulljo написа:

Това ми звучи по-вероятно от написаното в светото писание.:)

Следва въпросът : " Защо причинно-следствените връзки в религията са обърнати наопаки ? " (това е съвсем сериозен въпрос)

преди 3 минути, by_chechi написа:

Следва въпросът : " Защо причинно-следствените връзки в религията са обърнати наопаки ? " (това е съвсем сериозен въпрос)

Защото така им е удобно!

преди 5 минути, by_chechi написа:

Бог създаде науката и науката създаде Бог.

Човекът създаде Бог и Бог създаде Човека.

Енергото освети пътищата на Човека, а бат' Бойко създаде пътищата на Човека.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

:offtopic_s:

Чи тя .... цялата тема е .... off topic ... :)

Лъскат тука някакви Дон .... бля бля кой си умник за това, че имат, ама не могат да покорят своята Дплсинея и зъ туй се барат умници .... а тя е далеч от тях .... и ги:

ама в инвертен вариант .... :)

преди 11 минути, by_chechi написа:

Познанието, не науката ... хм .... ма давай ....

Защото, божите наместници и те са хора и те трябва да ядът, не господ ги храни а вярващите, ако ги няма вярващите от глад ще умрат всичко е бизнес още от първите шамани та до сегашните религии, мързеливо получена храна и облаги.

преди 4 минути, by_chechi написа:

Хайде да не ви мъча ! :)

Защото така отпадат всички ограничения и необяснимото става обяснимо с всевъзможни , даже елементарни измислици

Науката е ограничена от Знанието , необяснимото в науката " Не се знае ! " , което " Не се знае ! " е психически непоносимо за невежествените , елементарни мозъци....Но благодарение на религията се справят - постигат душевно равновесие .:)

За това религия е имало , има и ще има ......даже и под формата на наука ! По този начин както в Религията има Наука (гледай горните постове с претенции) , така и в Науката има Религия (предположения , хипотези...) . Така Човек създава Бог !........

А после го търси там където бог няма ! :lol6:

Бог съществува като идея само в умовете на хората ! :nono:

преди 2 часа, аm-аm написа:

Всеки трезвомислещ да не го гледа. Аз се жертвах, в името на науката, и открих, че е загуба на време. Ето моя коментар:

Превода на Християнската Телевизия е повече от смешен. Някакъв пич говори с една октава надолу, като имитира Дарт Вейдър с напреднал стадий на астма. Вероятно това се търси от християните, когато се правят, че се образоват на научна тематика.
Филмът, очаквано, се занимава с пропаганда. Първия половин час се повтаря назидателно как Дарвин е сгрешил, как не е можал да обясни някакви камъни, абе с две думи Еволюционната теория е пълна измислица. Доказателства за цялото това време не се предоставят.

За "експлозията" на форми на живот, самият аз вече писах как би могла да е възникнала, на основа научна теория. Хайде сега, да видим "написал ли си си домашното" realno и пишеш ли без да четеш, да ми посочиш какво е обяснението. И само да вметна, че тази "експлозия" трае близо 40 МИЛИОНА ГОДИНИ, та е малко подвеждащо и е повече като тлеене на църковна свещица. Инвазията на суша става само за някакви си 100 МИЛИОНА ГОДИНИ след Камбрийната експлозия.

На едно находище в Канада са изровени 60 000 вкаменелост доказващи еволюционната теория. Това е само капка в морето от доказателства, докато вярващи в извънземни и богове повтарят като мантра "науката няма доказателство, науката няма доказателство".
И така, изтрайваме до 19-тата минута на видеото, когато доживяваме най-сетне филма да каже нещо по темата. И заварваме първата лъжа. Лъжа, за която вече дадох и линк в настоящата тема. Лъжата е, че нещо се е появило без предшественици. Следва лъжата, че органи са се появили като по чудо.

Ето списък на разбитите митове, които пропагандира лъжливия филм:

Като откриете поне едно доказателство, че нещо куца в Еволюционната теория, обадете се.

А това как ще коментираш ? 

преди 2 минути, ДиоиД написа:

Чи тя .... цялата тема е .... off topic ... :)

Лъскат тука някакви Дон .... бля бля кой си умник за това, че имат, ама не могат да покорят своята Дплсинея и зъ туй се барат умници .... а тя е далеч от тях .... и ги:

ама в инвертен вариант .... :)

Аз против нямам убежденията на който и да е ама не е редно да се натрапва каквото и да е,още повече като знам че съм маймун:D

преди 1 час, realno написа:

Няколко въпросчета:

1. Как гените на маймуните са мутирали по такъв начин, че мутацията е била еднаква за повече от един индивид? Защото за да се възпроизведе потомство трябва да има чифтосване от един вид. Защото  или няма да има потомство или ако се роди ще бъде неспособно да се възпроизведе.  Както не е възможно да се възпроизведе поколението на магарето и коня, кучето и котето и др.

2. Ако по някаква случайност две маймуни са мутирали едновременно в нов вид, тогава имаме поредната случайност, да са мутирали на едно и също място. Ами ако са еволюирали на различни места по земята и не могат да се срещнат?

3. Къде са междинните звена между маймуната и човека? Ако еволюцията е продължавала милиони години, за този период от време щеше да има милиони доказателства от тях. Все пак на рисунките има много преходни звена, но до сега не е открито нито едно от тях.

4. Защо маймуните,  от които е тръгнала еволюцията са оцелели, а междинните звена, които би трябвало да са по - съвършен и приспособим вид /спред Дарвиновата теория/, не са оцелели дори няма и следа от тях?

5. Според еволюцията живота се зародил в първичен "бульон", където температурата на водата е била висока, което автоматично води до унищожаване /сваряване /на белтъците. Там са живяли прости организми както живеят и днес, но не е възможно там да се образуват сложни организми поради простата причина, че няма да оцелеят. 

Как  обясняват всичко това вярващите еволюционисти?

Като не разсъждавате, 3018 да стане пак  пак ще тържествува невежеството и сляпото доверие в случайността. ;)

Типично държание на плоскоземец  - като ме питат ще си мълча, ама ще ги заливам с въпроси и ще искам да ми отговарят на тях.

Ти на колко от зададените ти въпроси отговори, че си позвоялваш да задаваш нови въпроси?

преди 3 минути, bulljo написа:

Защото, божите наместници и те са хора и те трябва да ядът, не господ ги храни а вярващите, ако ги няма вярващите от глад ще умрат всичко е бизнес още от първите шамани та до сегашните религии, мързеливо получена храна и облаги.

Тук може да се добави и войните на религиозна основа,които ако тръгне някой да прави статистика може да се окаже че са отнели повече животи от 1-ва и 2-ра световна.
Всичко е политика и бизнес,дори религиите!

преди 3 минути, by_chechi написа:

Хайде да не ви мъча ! :)

Не всичко е черешка на тортата .... ;)

Но .... хм ... поне една пълнена агнешка плешка направи .... :)

преди 16 минути, A.com написа:

Типично държание на плоскоземец  - като ме питат ще си мълча, ама ще ги заливам с въпроси и ще искам да ми отговарят на тях.

Ти на колко от зададените ти въпроси отговори, че си позвоялваш да задаваш нови въпроси?

Бягаш от отговори. Нормално, когато нямате доказателства, а просто една гола теория маскирана като наука. 

И не аз трябва да доказвам нещо, а вие вярващите еволюционисти и вашите учени, но нищо не можете да докажете и сте безпомощни, защото нямате основа. Всичко е догадки, предположения и фантазии, които се менят периодично, защото работите слепешката, с налучкване. Всичко се крепи на една  идея на Дарвин, който си нямал на идея за какво става въпрос. Идея, от която самият той се отрекъл в края ма краищата, но не вие.  Успех с мисията невъзможна. 

Цялата статия,който иска може да прочете тук.

РЕЛИГИЯ И НАУКА

Религията и науката, колкото и парадоксално да изглежда на пръв поглед, са едно и също нещо – те отразяват представата на човек за света на определен етап от развитието на цивилизацията. Науката измества религията, тя е религията на новото време, защото също като нея дава обяснение на случващото се около нас, но вече от върха на планината от знания, които човечеството е натрупало след появата на религиозния култ. Оттогава се е променило всичко – техниката, технологиите, материалите, обществената организация, социалната структура, икономическите взаимоотношения, информацията, мястото на половете в обществото, формата на държавно управление и т.нат. Ние сме приели тези промени, защото те са част от естественото развитие на цивилизацията. Старите разбирания за бита, трудовата дейност, човешките отношения, политическата система не са изчезнали безследно, а плавно са се трансформирали в днешните представи. Същото е станало и с вижданията ни за заобикалящата ни среда и за принципите, по които тя съществува и функционира, част от които виждания са намерили израз в религиозните концепции. Те обаче са се модифицирали по същия начин както и всички останали човешки дейности и представи под влияние на натрупаните знания и са еволюирали в съвременната наука. Защото и религията, и науката представляват в своята същност и изразяват желанието на разумния човек да си обясни света. С тази разлика, че религията вече е изиграла своята роля, заета своевременно от науката, която е призвана да даде достоверен отговор на фундаменталните въпроси.

преди 16 минути, realno написа:

А това как ще коментираш ? 

В клипа никой от коментиращите не отрича или оборва еволюцията или науката само дават свои твърдения и теории, всички започват с аз вярвам, аз мисля, смятам че, предполагам че и подобни, но нищо различно от това през което и други учени са минали и досега разискват, искате доказателства от днес за утре не става, то и Господ не е сътворил света за един ден.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

изразяват желанието на разумния човек да си обясни света

Не съм ти чел цялата статия - само това е достатъчно за да я прати в кошчето за боклук .:nono:

Науката не изразява желанията на този или онзи . Отразява нещата такива каквито те са ! Казано по друг начин - позволява ти като ходиш в гората да не се блъскаш в дърветата.....

Не съм ти чел цялата статия - само това е достатъчно за да я прати в кошчето за боклук .:nono:

Науката не изразява желанията на този или онзи . Отразява нещата такива каквито те са ! 

Прочети цялата,не тълкувай по едно изречение!

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Прочети цялата,не тълкувай по едно изречение!

Когато къщата няма основа , това не е къща , ами е барака ! Първия дъжд я отнася в канала .......:)

Като ти се харесва , чети си наукоподобните глупости . Това че ти харесват и отговарят на твоите желания не ги прави Наука ! Нито пък теб ще направят по-умен !

преди 4 минути, by_chechi написа:

Като ти се харесва , чети си наукоподобните глупости . Това че ти харесват и отговарят на твоите желания не ги прави Наука ! Нито пък теб ще направят по-умен !

Същото важи и за теб!
Добре знам кое са глупости и кое не,нямам нужда да ми го казва някой!

преди 9 часа, Aumi написа:

Клетката е основна структурна и функционална единица на всички живи организми, най-малката единица на живота. Вън от клетката няма живот.

Non-cellular life

Извинявай, страницата я няма преведена на български.  Общо взето става въпрос за вирални форми, час от които са вирусите, но и други разклонения.

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Същото важи и за теб!
Добре знам кое са глупости и кое не,нямам нужда да ми го казва някой!

Не си доживял още зрелостта да правиш разлика между "Трябва" и "Искам" - характерно е за детската възраст .:)

878634.png

Не си доживял още зрелостта да правиш разлика между "Трябва" и "Искам" - характерно е за детската възраст .:)

878634.png

Делят ме има няма 20г от детската възраст!Ти ли трябва да ми кажеш кое трябва и кое искам а?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.