Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 1 минута, bulljo написа:

Защо да опровергавам нещо което не е доказано?

Ако беше записано в учебника по биология, ще да има доказателства. Нали? 

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, realno написа:

Ако Исус е възкръснал и се е възнесъл, означава, че е жив и в момента. Ако е жив в момента, означава, че има живот след смъртта. 

Така де,ама къде е доказателството за това,че е възкръснал е питанката?

преди 3 минути, realno написа:

Всеки може да прави каквото си иска от името на Исус но покажи в Новия Завет, къде Исус учи това? 

Няма такова учение в новия завет но и вие вярващите не го следвате затова няма да идете в рая.

преди 3 минути, bulljo написа:

Защо да опровергавам нещо което не е доказано?

Именно. Това не е факт, това не е теория, това не е даже хипотеза. Това е просто нечие мнение, преразказвано и кой знае колко доукрасявано и изопачавано 300 години, чак след които вече било и написано от предполагаеми разкази на пристрастни към една личност хора, твърдели, че им се сторило, че са видели някой, който по-рано е умрял.

преди 3 минути, Деянчо написа:

mf40e272590xvf7lzef5G1JliSdwYkm153772671

Я,брачеда!:D

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Така де,ама къде е доказателството за това,че е възкръснал е питанката?

Прочети Новия Завет и ще разбереш. 

преди 5 минути, realno написа:

Ако Исус е възкръснал и се е възнесъл, означава, че е жив и в момента. Ако е жив в момента, означава, че има живот след смъртта. 

И откъде накъде се смяташ за равен на един Бог, че и ти да станеш безсмъртен?

преди 2 минути, bulljo написа:

Няма такова учение в новия завет но и вие вярващите не го следвате затова няма да идете в рая.

Това е твое мнение. 

Прочети Новия Завет и ще разбереш. 

Прочети един учебник и ще разбереш, че грешиш. Не забравяй да вярваш. Пламенно и некритично.

преди 1 минута, аm-аm написа:

И откъде накъде се смяташ за равен на един Бог, че и ти да станеш безсмъртен?

Какво пиша, какво четеш и какво разбираш?

Това е твое мнение. 

Ако следвахте повелите на бог нямаше да има кръстоносни походи, инквизиция и прочие простотии, щеше да има любов и мир.

Какво пиша, какво четеш и какво разбираш?

Пишеш в какво вярваш. Ние ти обясняваме, че даже да има бог, ти са грешни сметките.

Обаче не допринасяш с нищо към темата.

Дай поне повече подробности. Чернозем ли е ползван за първите хора? Бог с вода ли е месил калта? Пикал ли е при китайците, че са станали такива жълти и какво е правил, че негрите са кафеви?

преди 2 минути, аm-аm написа:

Прочети един учебник и ще разбереш, че грешиш. Не забравяй да вярваш. Пламенно и некритично.

Чел съм много неща и колкото повече чета, толкова повече се убеждавам в това, което казва Библията. 

Чел съм много неща и колкото повече чета, толкова повече се убеждавам в това, което казва Библията. 

А защо така не ти се отдава да бъдеш убедителен?

преди 2 минути, bulljo написа:

Ако следвахте повелите на бог нямаше да има кръстоносни походи, инквизиция и прочие простотии, щеше да има любов и мир.

Съгласен съм с теб. Виж как сам достигна до правилния извод. Но не е правилно да поставяш всички християни под един знаменател. Но не забравяй, че на света не живеят само християни.

преди 4 часа, realno написа:

Бягаш от отговори. Нормално, когато нямате доказателства, а просто една гола теория маскирана като наука.

Аз ли бягам от отговори? Не напразно написах, че си типичен плоскоземец - знаеш само да питаш, а като те питат теб се правиш на сляп. Кажи, кога твоят Бог даде на хората различен цвят на кожата и защо?

преди 3 часа, Aumi написа:

Всяка форма на живот се основава на клетки. Човешкото тяло се състои от приблизително 100 000 милиарда клетки, разпределени в около 200 категории.

Дават ти за пример живи форми - вируси, които не са изградени от клетки а ти отговаряш с цитат, че "Всяка форма на живот се основава на клетни". Малко е... несериозно(меко казано).

преди 1 час, аm-аm написа:

Но никога не дава неправдива, неправдоподобна, недоказуема и непроверима алтернатива от типа "Бог направи човека от кал, а Ева от откъснатото му ребро, от което се оказва, че е имал нечетен брой".

Питай го дали има нечетен брой ребра и дали същия брой ребра има и майка му, та да свери информацията и да се види кой лъже.

преди 59 минути, realno написа:

Дори да умра на земята, ще живея вечно на небето, а ти? 

Пак иззе функциите на Господ. Не ти е за първи път. Кой ти каза, че ще живееш вечно на небето? Второто пришествие и кой къде ще отиде го знае само един. Ти на какво основание си позволяваш да говориш от негово име?

преди 39 минути, аm-аm написа:

Ти не можеш да гледаш от гледната точка на Бог,

Може, може. Пример по-горния цитат. В една друга тема започна да поправя и самия Господ. Господ казал "съжалих", realno казва и ни убеждава, че господ такова нещо(да съжали) не е правил.

преди 1 минута, аm-аm написа:

А защо така не ти се отдава да бъдеш убедителен?

Проблема е в предразсъдъците ви. 

realno, офтопик е, обаче гледам, че си мераклия да раздаваш истина насам-натам. Искам да те питам, змията наистина ли е била гущер и Адам наистина ли е имал 25 ребра? Без упойка ли е извадил едното му ребро Господ и защо му е извадил ребро, а не му е откъснал мозък или ухо? Имала ли е Ева пъпче или е била като дъска за гладене?

току-що, realno написа:

Проблема е в предразсъдъците ВИ

Ето те какъв християнин си! Според християнската вяра всички ние сме хора, равни сме и сме поставени под общ знаменател. Това ще рече, че няма ние, няма вие.

преди 4 минути, A.com написа:

Дават ти за пример живи форми - вируси, които не са изградени от клетки а ти отговаряш с цитат, че "Всяка форма на живот се основава на клетни".

Жената хал хабер си няма от наука. Това е необходимо и достатъчно условие за да ѝ турне пепел и да я отрече с лекота. Ако имаше поне обща култура и спомени от нещо изучавано от училище, нямаше да приема всяка фантастична история като равносилна по тежест версия.

В тази тема имам вече 20 въпроса, които я опровергават със своята красноречивост и няма да доживеем отговор, защото той ще е равносилен на отказ от фантазиите ѝ.

преди 1 минута, A.com написа:

Аз ли бягам от отговори? Не напразно написах, че си типичен плоскоземец - знаеш само да питаш, а като те питат теб се правиш на сляп. Кажи, кога твоят Бог даде на хората различен цвят на кожата и защо?

Дават ти за пример живи форми - вируси, които не са изградени от клетки а ти отговаряш с цитат, че "Всяка форма на живот се основава на клетни". Малко е... несериозно(меко казано).

Питай го дали има нечетен брой ребра и дали същия брой ребра има и майка му, та да свери информацията и да се види кой лъже.

Пак иззе функциите на Господ. Не ти е за първи път. Кой ти каза, че ще живееш вечно на небето? Второто пришествие и кой къде ще отиде го знае само един. Ти на какво основание си позволяваш да говориш от негово име?

Може, може. Пример по-горния цитат. В една друга тема започна да поправя и самия Господ. Господ казал "съжалих", realno казва и ни убеждава, че господ такова нещо(да съжали) не е правил.

"Кажи, кога твоят Бог даде на хората различен цвят на кожата и защо?"

Бог не го е дал, а се променя според условията на живот. Нарича се изменчивост. 

"Кой ти каза, че ще живееш вечно на небето?"

Исус, в Новия Завет. 

Йоан 6:57 
Както живият Отец Ме е пратил, и Аз живея чрез Отца, така и онзи, който се храни с Мене, ще живее чрез Мене.

Йоан 14:19 
Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете.

Това малка част от написаното.

преди 6 минути, аm-аm написа:

realno, офтопик е, обаче гледам, че си мераклия да раздаваш истина насам-натам. Искам да те питам, змията наистина ли е била гущер и Адам наистина ли е имал 25 ребра? Без упойка ли е извадил едното му ребро Господ и защо му е извадил ребро, а не му е откъснал мозък или ухо? Имала ли е Ева пъпче или е била като дъска за гладене?

Не ми се коментират глупости. Но каквото е записано в Библията,това е.

преди 2 минути, realno написа:

Както живият Отец Ме е пратил, и Аз живея чрез Отца, така и онзи, който се храни с Мене, ще живее чрез Мене. 

Аз чета, че трябва да ядеш от Исус, а той е на небето.

преди 6 минути, аm-аm написа:

Имала ли е Ева пъпче или е била като дъска за гладене?

Напротив! Била е 90-60-90. Адам е бил голям късметлия. :cool:

Бог не го е дал, а се променя според условията на живот. Нарича се изменчивост. 

Нарича се еволюция, ето че сам си отговори с друга дума ама си отговори.

Не ми се коментират глупости. Но каквото е записано в Библията,това е.

Ехх, и теб оставих безмълвен, когато се наложи да кажеш две думи за книгата, която ти е пътеводна светлина...Тъжно и безпомощно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.