Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 1 минута, аm-аm написа:

Да не пишеш от зоопарка?

Много хора, с които имам честта да се сблъсквам в ежедневието, са точно като избягали от там.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 28 минути, аm-аm написа:

Ако кучетата не са създадени от еволюционните процеси, тогава кой ги е пръкнал на Земята?

Бяха ти дадени още десетина примера, от по-простите, като за някой който не вдява, но нека ти подаваме матрял едно по едно, че те затормозява мисловно и не успяваш да го прочетеш.

От Творец, а не чрез еволюция. 

преди 5 минути, realno написа:

Доказателства много:

- чудеса, пророчества, промяната на хора след вяра в Него и др.

Несбъднатите пророчества, плацебо и невeжество в епоха, в която 99,99% от населението дори няма тоалетна и не може да пише и чете, имат стойността на едно малко VigilantSoggyFossa-small.gif

преди 2 минути, realno написа:

Ако мерите със същия аршин всички доказателства за съществуването на Бог, и доказателствата за еволюцията, щяхте да сте повече вярващи от мен. 

Доказателства много:

- чудеса, пророчества, промяната на хора след вяра в Него и др. Но най - голямото доказателство е Възкресението на Исус. 

Така , че проблема не е в доказателствата, а в вашия аршин. Ако за еволюцията имаше само  5% от тези, които доказват съществуването на  Бог, щеше да е успех. 

"Вие вярващите в божества,вярвате на картинки и рисунки,визирам икони и им се кланяте сляпо за разлика от науката където ясно виждаш всичко стига да го разбираш де!"

Тук отново ме разсмя. Това повече се отнася за вас, вярващите еволюционисти, а не за вярващите, които се кланят на икони/което не одобрявам/.

И пак ти казвам, религията не е наука за да са необходими доказателства, за разлика от еволюцията, но въпреки това има по убедителни такива. Така, че доказателствата ги давайте вие. Но с нагласени "доказателства" и манипулирани рисунки няма да стане. 

И всичко това е доказано със свидетели, нотариално заверено от Пилат понтийски, Аве. 

преди 30 минути, bulljo написа:

Еволюционизма не е наука а теория на науката в която много факти са подкрепени с доказателства, други все още се разучават, много от тях може да бъдат отхвърлени и заместени с други, но това е науката вечно се развива и променя, това и е целта.

Няма логика това , което казваш,  като цялата еволюция. Уж факт и доказателство, а в последствие ще се отхвърли. Защо? Защото има ново такова? Или защото не било доказателство, а  заблуда? 

преди 3 минути, realno написа:

От Творец, а не чрез еволюция. 

Значи Господ, само заради кучетата, се е появявал няколко стотин (370) пъти през последните години, само за да донесе нова порода кучета!!! А аз си мислех, че от 2 000 години не се е обаждал.

преди 12 минути, realno написа:

Ако мерите със същия аршин всички доказателства за съществуването на Бог, и доказателствата за еволюцията, щяхте да сте повече вярващи от мен. 

Доказателства много:

- чудеса, пророчества, промяната на хора след вяра в Него и др. Но най - голямото доказателство е Възкресението на Исус. 

Така , че проблема не е в доказателствата, а в вашия аршин. Ако за еволюцията имаше само  5% от тези, които доказват съществуването на  Бог, щеше да е успех. 

"Вие вярващите в божества,вярвате на картинки и рисунки,визирам икони и им се кланяте сляпо за разлика от науката където ясно виждаш всичко стига да го разбираш де!"

Тук отново ме разсмя. Това повече се отнася за вас, вярващите еволюционисти, а не за вярващите, които се кланят на икони/което не одобрявам/.

И пак ти казвам, религията не е наука за да са необходими доказателства, за разлика от еволюцията, но въпреки това има по убедителни такива. Така, че доказателствата ги давайте вие. Но с нагласени "доказателства" и манипулирани рисунки няма да стане. 

Ти видя ли чудесата,видя ли възкресението на Исус?

преди 7 минути, bulljo написа:

И всичко това е доказано със свидетели, нотариално заверено от Пилат понтийски, Аве. 

Да не забравяме, че Тупак също е жив. И Пол Уокър. Джон Кенеди също. Щях да забравя и Елвис. Нова песен на стар глас.

преди 34 минути, аm-аm написа:

А вярно ли е преди време, че креационист е вързал Джордано Бруно на клада, и го е изгорил жив?

haha.png Научната теория не е научна. Благодаря за разяснението.

И да е вярно и да не е това не компрометира Твореца, но чрез отвличания и нагласени доказателства, вашите усиля, да. Аз трябва да сложа по - голяма усмивка.

Уж факт и доказателство, а в последствие ще се отхвърли. Защо?

Представи си, че имаш линийка дълга 30 см и трябва да измериш Хеопсовата пирамида. Това, което ще направиш е да я наложиш 500 пъти и да получиш някакъв резултат. Впоследствие ще се открие друг метод, който ще поправи тези изчисления. Това не значи, че първото измерване не дава реална представа и е по-добре да си мислим, че Хеопсовата пирамида е висока 2 мм или 2 км. Науката се развива и става все по-прецизна.

Понякога дава няколко алтернативи, всяка от които възможна. Но никога не дава неправдива, неправдоподобна, недоказуема и непроверима алтернатива от типа "Бог направи човека от кал, а Ева от откъснатото му ребро, от което се оказва, че е имал нечетен брой".

преди 5 минути, аm-аm написа:

Да не забравяме, че Тупак също е жив. И Пол Уокър. Джон Кенеди също. Щях да забравя и Елвис. Нова песен на стар глас.

Не забравяй за Хитлер, той също е жив и в момента е на 128 години!

https://worldnewsdailyreport.com/argentina-128-year-old-man-claims-he-is-adolf-hitler/

преди 9 минути, аm-аm написа:

Несбъднатите пророчества, плацебо и невeжество в епоха, в която 99,99% от населението дори няма тоалетна и не може да пише и чете, имат стойността на едно малко VigilantSoggyFossa-small.gif

А значи когато вашия "пророк" Дарвин е измислил една теория, хората са били грамотни на 100 %? Стига глупости.  Като гледам днес са грамотни, имат висше, но са много лековерни на лъжите на псевдоучените на еволюцията. 

преди 15 минути, Деянчо написа:

Много хора, с които имам честта да се сблъсквам в ежедневието, са точно като избягали от там.

Много маймуни много нещо,ама наистина има такива дето еволюцията ги е леко подминала :D

преди 1 минута, аm-аm написа:

Представи си, че имаш линийка дълга 30 см и трябва да измериш Хеопсовата пирамида.

Аз също имам линийка дълга 30 см. Не че се хваля... :wub:

преди 6 минути, realno написа:

И да е вярно и да не е това не компрометира Твореца

Как да не го компрометира? Вярващите в твоя Създател сеят смърт, а самия Създател, като някой, който може да предвиди всичко и като някой, който е всемогъщ и не му ковства нищо за да ги възпре, оставя тази несправедливост да се случи. На такъв Творец ли служиш? Човекоубиец? Да си бе избрал един див звяр, заради него са погинали по-малко невинни хора.

преди 2 минути, realno написа:

Няма логика това , което казваш,  като цялата еволюция. Уж факт и доказателство, а в последствие ще се отхвърли. Защо? Защото има ново такова? Или защото не било доказателство, а  заблуда? 

Щото четеш по диагонал, а разбираш на чорчик  факт е светлината в далечината а теория е какво я предизвиква огън, ел. крушка, газена лампа или др. като се приближиш и видиш какво свети ще отхвърлиш грешните теории и ще направиш откритие, теорията е съвкупност от факти които наблюдаваме и търсим обяснението което ги поражда, като от къде се е появил човека и вашата религия е една теория, която светото писание по никакъв начин не може да докаже.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Много маймуни много нещо,ама наистина има такива дето еволюцията ги е леко подминала :D

Не ти ли казах вече да се погледнеш в огледалото. Ти си доказателство за еволюционната теория, а се оглеждаш настрани в търсене на доказателства.

А значи когато вашия "пророк" Дарвин е измислил една теория, хората са били грамотни на 100 %?

Теорията на Дарвин е проверена в наши дни. Доведи ми свидетел на възкръсване, за да догониш поне по този показател науката. А Дарвин е успял да достигне до такива велики достижения, тъкмо защото грамотността е огряла човешкия ум. През 19 век в Англия "Населението става все по-грамотно и образовано, за което способстват развитието на комуникациите и възникването на национален печат. Налице е огромно увеличение на печатните издания, което съответствува на нарасналата роля на имперската столица Лондон. "

преди 13 минути, bulljo написа:

А еволюцията имали нотариално заверен акт от Дарвин? 

Много от фактите се  доказват от историята и ако обичате науката, че ги приемите. Но знам, че няма да го направите, защото приемате нещата избирателно. Какво да се прави, предразсъдък. За това ще се лутате в всякакви заблуди. Малко ви трябва и плоскоземцци ще станете, само и само за да отхвърлите Бог. 

преди 3 минути, Деянчо написа:

преди 4 минути, аm-аm написа:

Не ти ли казах вече да се погледнеш в огледалото. Ти си доказателство за еволюционната теория, а се оглеждаш настрани в търсене на доказателства.

Теорията на Дарвин е проверена в наши дни. Доведи ми свидетел на възкръсване, за да догониш поне по този показател науката.

Нищо подобно,аз съм си маймун,не веднъж съм го казвал!

И ти ще ми говориш за избирателност. Да те питам, ти вярваш ли в електричеството? А в TCP/IP протоколите, а в 16-ичната бройна система? Май само Дарвин ти е бодил в гъза, защото ти пречи да вярваш в безпочвени лъжи.

преди 4 минути, аm-аm написа:

Как да не го компрометира? Вярващите в твоя Създател сеят смърт, а самия Създател, като някой, който може да предвиди всичко и като някой, който е всемогъщ и не му ковства нищо за да ги възпре, оставя тази несправедливост да се случи. На такъв Творец ли служиш? Човекоубиец? Да си бе избрал един див звяр, заради него са погинали по-малко невинни хора.

Това е твое мнение. Като гледам как изопачаваш нещата, не се учудвам, че си еволюционист. Не забравяй, че ти макар да не си изгорил някого на кладата, не си по- добър в очите на Бог, но Бог е търпелив заради теб самия. Но това няма да е вечно. Това важи за всички хора. 

преди 3 минути, realno написа:

А еволюцията имали нотариално заверен акт от Дарвин? 

Много от фактите се  доказват от историята и ако обичате науката, че ги приемите. Но знам, че няма да го направите, защото приемате нещата избирателно. Какво да се прави, предразсъдък. За това ще се лутате в всякакви заблуди. Малко ви трябва и плоскоземцци ще станете, само и само за да отхвърлите Бог. 

Ако бях плоскоземец щях изцяло да застана зад теб и каузата ти.

преди 2 минути, аm-аm написа:

И ти ще ми говориш за избирателност. Да те питам, ти вярваш ли в електричеството? А в TCP/IP протоколите, а в 16-ичната бройна система? Май само Дарвин ти е бодил в гъза, защото ти пречи да вярваш в безпочвени лъжи.

Не го напрягай така ще даде на късо:D

току-що, realno написа:

Не забравяй, че ти макар да не си изгорил някого на кладата, не си по- добър в очите на Бог

Бог е твоя фантазия. Мнението на бог ми е толкова важно, колкото на великденския заек. Тази идея ти е толкова болна, че си принуден да се отречеш от достиженията на науката без които дори не би могъл да си представиш живота си. Представи си докъде си я закъсал.

преди 4 минути, realno написа:

не си по- добър в очите на Бог

Така е, прав си. От мен по-добър няма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.