Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 7 минути, realno написа:

Като гледам как изопачаваш нещата

Кое наричаш "изопачаване на нещата"? Ако ти, примерния роб божи, бъдеш убит днес от сериен убиец, нима твоя Бог няма вина за това? За какво му е това всевиждащо съзнание, всемогъщество, всевеликолепие? За да гледа как човечеството страда? Не е ли това поведение на един садист?

Аз съм го писал и преди. Ако бог наистина съществува, заради това, което е и това, което допуска, аз няма да го приема за свой бог. Да върви на майната си. Ще му го кажа в очите, без да ме интересува колко е велик.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, bulljo написа:

Щото четеш по диагонал, а разбираш на чорчик  факт е светлината в далечината а теория е какво я предизвиква огън, ел. крушка, газена лампа или др. като се приближиш и видиш какво свети ще отхвърлиш грешните теории и ще направиш откритие, теорията е съвкупност от факти които наблюдаваме и търсим обяснението което ги поражда, като от къде се е появил човека и вашата религия е една теория, която светото писание по никакъв начин не може да докаже.

Като се приближиш още  малко ще видиш, че не само отделни "факти" и "доказателства"  са грешни, а цялата еволюционна теория. Ако не Творец Бог ще трябва да я замениш с извънземни. Няма да се учудя, ако един ден започнеш да ме убеждаваш и в тази теория. 

преди 6 минути, аm-аm написа:

Бог е твоя фантазия. Мнението на бог ми е толкова важно, колкото на великденския заек. Тази идея ти е толкова болна, че си принуден да се отречеш от достиженията на науката без които дори не би могъл да си представиш живота си. Представи си докъде си я закъсал.

Не се отричам от постиженията на наука, дори ги ползвам, но се отричам от псевдонауката, която се опитва да обясни живота на земята по абсурден начин. 

преди 2 минути, realno написа:

Като се приближиш още  малко ще видиш, че не само отделни "факти" и "доказателства"  са грешни, а цялата еволюционна теория. Ако не Творец Бог ще трябва да я замениш с извънземни. Няма да се учудя, ако един ден започнеш да ме убеждаваш и в тази теория. 

Много ми е интересно ти кога ходи последно в църква ?
Или си от тия къде само носят Бог в душата си ?

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Уя до края и душъта в Рая. Това са днешните вярващи по форумите. Хората, които истински вярват в Бог са скромни и трудолюбиви хора. Те са истинските носители на християнските добродетели. Аз съм повече християнин от "християните" пишещи в калдата.

преди 1 минута, realno написа:

Човек, хич и не искам да те убеждавам в каквото и да било, ти си си достатъчно убеден и аз няма да променя това, затуй и не се напъвам да ти доказвам нищо, да доказваш нещо на човек който не се интересува да научи нещо ново е загубено време.

преди 21 минути, аm-аm написа:

Кое наричаш "изопачаване на нещата"? Ако ти, примерния роб божи, бъдеш убит днес от сериен убиец, нима твоя Бог няма вина за това? За какво му е това всевиждащо съзнание, всемогъщество, всевеликолепие? За да гледа как човечеството страда? Не е ли това поведение на един садист?

Аз съм го писал и преди. Ако бог наистина съществува, заради това, което е и това, което допуска, аз няма да го приема за свой бог. Да върви на майната си. Ще му го кажа в очите, без да ме интересува колко е велик.

Така разсъждаваш, защото гледаш нещата от грешна гледна точка, а не от гледната точка на Бог, а именно от гледна точка на вечния живот. Но когато няма надежда за теб и виждането ти стига до гроба, разбира се, че разсъждаваш по този начин. 

По твоята логика трябва да обвиня Бог за всяка мъченическа смърт на вярващите , да Го обвиня  и за смъртта на Исус? Дори да умра на земята, ще живея вечно на небето, а ти?  

преди 15 минути, BMW Маниак написа:

Много ми е интересно ти кога ходи последно в църква ?

Днес. А ти ? Или твоята църква е "науката" и господ са "учени" като Дарвин. 

преди 11 минути, bulljo написа:

Човек, хич и не искам да те убеждавам в каквото и да било, ти си си достатъчно убеден и аз няма да променя това, затуй и не се напъвам да ти доказвам нищо, да доказваш нещо на човек който не се интересува да научи нещо ново е загубено време.

А ти готов ли си да научиш нещо ново или предразсъдъците ти пречат?  

Така разсъждаваш, защото гледаш нещата от грешна гледна точка, а не от гледната точка на Бог, а именно от гледна точка на вечния живот. Но когато няма надежда за теб и виждането ти стига до гроба, разбира се, че разсъждаваш по този начин. 

По твоята логика трябва да обвиня Бог за всяка мъченическа смърт на вярващите , да Го обвиня  и за смъртта на Исус? Дори да умра на земята, ще живея вечно на небето, а ти?  

Само с вяра не става трябват и дела, ти си вярвай може в райската кухня да те разпределят по заслуги.

преди 1 минута, bulljo написа:

Само с вяра не става трябват и дела, ти си вярвай може в райската кухня да те разпределят по заслуги.

"Само с вяра не става трябват и дела,"

Веднъж да сме на едно мнение. 

преди 4 минути, realno написа:

Сам не се чуваш какви ги пишеш още повече и вярваш в това.
Каква е гледната точка на Бог?Може да ти е казал нещо,сподели!
Вечен живот няма,не може и да има,но ако знаеш за такъв дето живее вечно ни кажи.Тези с коланите около себе си пълни с взрив и те вярват във вечния живот и го правят в името на Бог,хайде нещо ми кажи по този въпрос.

преди 12 минути, realno написа:

А ти готов ли си да научиш нещо ново или предразсъдъците ти пречат?  

Не съм предубеден и нищо ново не можеш да ме научиш.

преди 4 минути, bulljo написа:

Такива като него си мислят,че нейде из небето има приказно място на което ще отидат като починат,да ама не.Ще отиде където всички отиват на 2м дълбочина и нищо повече.

преди 18 минути, realno написа:

Така разсъждаваш, защото гледаш нещата от грешна гледна точка, а не от гледната точка на Бог, а именно от гледна точка на вечния живот.

Ама нито аз нито ти си вечен, да му гледаме магариите вечно. Ти не можеш да гледаш от гледната точка на Бог, защото той е съвършен, а ти си едно недоразумение, способно да греши, да прави глупости и грехове, а той даже това не може. И сега да не искаш да ми кажеш, че станахме на едно мнение и че споделяш, че е голям садист тоя Майстор?

преди 24 минути, realno написа:

Дори да умра на земята, ще живея вечно на небето, а ти?  

Аз не витая в облаците, ъъ, на небето де.

преди 32 минути, AAUUXX написа:

Сам не се чуваш какви ги пишеш още повече и вярваш в това.
Каква е гледната точка на Бог?Може да ти е казал нещо,сподели!
Вечен живот няма,не може и да има,но ако знаеш за такъв дето живее вечно ни кажи.Тези с коланите около себе си пълни с взрив и те вярват във вечния живот и го правят в името на Бог,хайде нещо ми кажи по този въпрос.

За тези с коланите има друга тема и съм си казал мнението за тях. Отиди там и чети на воля. 

Между другото има повее доказателства за вечния живот от колкото за еволюцията. Но как каза друг колега трябва да се чете, но  без предразсъдъци, в което се съмнявам. 

току-що, realno написа:

За тези с коланите има друга тема и съм си казал мнението за тях. Отиди там и чети на воля. 

Ама ти не си по различен,ти вярваш в това че ще живееш вечно,те също.Разликата е че все още не си се запасал и не си избил няколко събрали се някъде хора които според твоите виждания са “неверници“.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Ама ти не си по различен,ти вярваш в това че ще живееш вечно,те също.Разликата е че все още не си се запасал и не си избил няколко събрали се някъде хора които според твоите виждания са “неверници“.

Пак си в грешка, защото не четеш или ако четеш, не разсъждаваш.

Разликата е в ученията на Библията и Корана. 

преди 5 минути, realno написа:

Между другото има повее доказателства за вечния живот от колкото за еволюцията.

Няма нито едно доказателство. Затова се казва религия. Иначе щеше да е клон на науката.

Те нали кръстоносците са отишли любов да раздават в близкия изток или инквизицията е гонила неверниците бонбони да им раздава.

току-що, realno написа:

Пак си в грешка, защото не четеш или ако четеш не разсъждаваш.

Не съм в грешка,точно такива които така са силно подчинени на вярата в Бог,може да бъдат манипулирани в името на техния Бог да извършат всичко.
Нямам нищо против хората които вярват в Бог,но имам против това да бъде натрапвано,както правиш ти.Ако беше истински вярващ щеше освен да ходиш редовно на църковна служба,а и да не реагираш така фанатично към хора,които са с различно от твоето виждане и разбиране.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Няма нито едно доказателство. Затова се казва религия. Иначе щеше да е клон на науката.

Има много доказателства, но като начало опровергай Възкресението на Исус, защото до сега никой не го е направил. Защото ако има Възкресение има и вечен живот след смъртта. 

преди 10 минути, realno написа:

Между другото има повее доказателства за вечния живот от колкото за еволюцията. Но как каза друг колега трябва да се чете, но  без предразсъдъци, в което се съмнявам. 

Само едно посочи.

Има много доказателства, но като начало опровергай Възкресението на Исус, защото до сега никой не го е направил. Защото ако има Възкресение има и вечен живот след смъртта. 

На каква база е това твърдение?

преди 3 минути, bulljo написа:

Те нали кръстоносците са отишли любов да раздават в близкия изток или инквизицията е гонила неверниците бонбони да им раздава.

Всеки може да прави каквото си иска от името на Исус но покажи в Новия Завет, къде Исус учи това? 

Защо да опровергавам нещо което не е доказано?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Само едно посочи.

На каква база е това твърдение?

Ако Исус е възкръснал и се е възнесъл, означава, че е жив и в момента. Ако е жив в момента, означава, че има живот след смъртта. 

къде Исус учи това? 

mf40e272590xvf7lzef5G1JliSdwYkm153772671

преди 5 минути, realno написа:

Път на набожните:

на 18.09.2018 г. в 22:08, аm-аm написа:

Чайникът на Ръсел

Множество вярващи хора говорят така, сякаш е работа на скептиците да опровергават общоприети догми, наместо да е работа на догматиците да ги доказват. Това, разбира се, е погрешно. Ако предположа, че между Земята и Марс има китайски чайник, обикалящ около Слънцето в елипсовидна орбита, никой няма да е способен да опровергае моето твърдение при положение, че съм бил предвидлив да уточня, че чайникът е прекалено малък, за да бъде засечен дори от най-мощните ни телескопи. Но ако отида по-далеч и кажа, че понеже твърдението ми не може да бъде оборено, би било нетолерантно да се подлага на съмнение, с право ще бъда обвинен, че говоря безсмислици. Ако, все пак, съществуването на такъв чайник бе посочено и в древни книги, преподавано като свещена истина всяка неделя и внушавано в умовете на децата в училище, колебанието в неговото съществуване би било признак на ексцентричност, а съмняващият се ще бъде насочен към психиатър в ерата на Просвещението, или към инквизитор, в по-ранни времена.

Превод за необразованите хора (демек, насам народе, на краткото и смляното): Това, че не можете да опровергаете, че около Земята лети един чайник, не е доказателство, че чайникът съществува.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.