Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 минута, Aumi написа:

....

И тези мутации се водят аномалии т.е. заболяване, а не социално полова идентичност със специални права за защита.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 2 минути, sound написа:

Цитираш, че "тази дефиниция премахва понятието пол" в подкрепа на твоето твърдение, че "пола никой не е отменил".

Е трети път няма да те питам - явно си толкова психично зле, че продължаваш да тролиш при това по най- елементарния и дебилен начин.

Абе вземи прочети като хората бре :)

Цитат

Тази дефиниция наистина премахва, зачерква понятието „биологичен пол”.
Но при превода на др. езици на Конвенцията е намерена друга - съответната точна формулировка.
Аз прегледах немския, френския, руския, румънския, италианския вариант. Еднотипни са и гласят следното:

........

и т.н.

Чел , недочел, се хващаш за отделни думи, и изречения :)

Кой троли по елементарен и дебилен начин си личи отдалеч.

преди 3 минути, Aumi написа:

Има два пола - мъжки и женски, но има и мутации, при които в едно физическо тяло, има белезите и на двата пола.

Хубаво де, за тези мутации ни е нужна конвенция ли? Някой да ни ги обяснява по неразбираем начин ли? Не, не мисля. Просто така "обличат" в думи това, което им е угодно. Не бъдете толкова глупави. Не е толкова сложно и не трябва да си супер прозорлив, за да видиш какво се крои. Всеки може да прочете какво се случва в скандинавските републики примерно... от години. Тъжно е. 

• Автор

Има два пола - мъжки и женски, но има и мутации, при които в едно физическо тяло, има белезите и на двата пола.

Хермафродити се раждат изключително рядко.

преди 18 минути, ostavime написа:

Болест. За лечение. 

Има неща, които са заложени биологично и не могат да се лекуват.

Цитат

Хермафродитизмът е биологично явление, при което индивидът е морфологично едновременно или последователно от мъжки или женски пол.

преди 6 минути, miro20 написа:

Абе вземи прочети като хората бре :)
Чел , недочел, се хващаш за отделни думи, и изречения :)

То не е само да го прочетеш . Те и компютрите вече четат .

Трябва и да го разбереш . Пък това за теб е по-трудната , може би даже невъзможна част ....2% нередовни да дават тон в живота на останалите 98% - те това е много трудно да разбереш ! И не само в тази тема.....:lol6:

преди 1 минута, sound написа:

И тези мутации се водят аномалии т.е. заболяване, а не социално полова идентичност със специални права за защита.

Чувствам се напълно здрава в кондиция и съм в хармония със себе си.

Както каза Мойра, това е много рядко явление и не е нужна Конвенция. Също така никой не го отрича... хермафродизма искам да кажа. Издиша ти теорията е тази част. 

• Автор
преди 11 минути, Aumi написа:

Има неща, които са заложени биологично и не могат да се лекуват.

Симптоми Хермафродизмът, признаци, диагноза и лечение

Хермафродизъм

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Общо взето сбърканите от природата са 10 - 15%. От които половината тотално - със сбъркан хромозомен набор. Има една купчина, които се водят по мдата - предимно в артистичните среди, защото имат много свободно врема.

Проблемът е че всичките тия са адски кресливи (прайдове и подобни), а и тъпите журналя за да си пълнят обема го отразяват прекалено подробно. И се опитват да изкарат излючението за правило, а нормалните да осъждат за измислици че не им се връзват на проЗдотиите.

Аре у лево!

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 1 минута, ostavime написа:

Хубаво де, за тези мутации ни е нужна конвенция ли?

Разбира се! Конвенцията, която се обсъжда, е за защита правата на жените!

Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба

• насилието над жени и домашното насилие

Истанбул, 11.5.2011 г.

www.coe.int/conventionviolence

Глава I — Цели, дефиниции, равенство и недискриминация, общи задължения

Член 1 — Цели на Конвенцията

• Настоящата Конвенция има следните цели:
  • да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие;
  • да допринася за премахване на всички форми на дискриминация срещу жени и да насърчава действителна равнопоставеност между жените и мъжете, включително чрез овластяване на жените;
  • да създаде цялостна рамка, политики и мерки за защита и помощ на всички жертви на насилието над жени и домашното насилие;
  • да насърчава международното сътрудничество за премахване на насилието над жени и домашното насилие;
  • да осигури подкрепа и помощ на организации и правоприлагащи органи за ефективно сътрудничество с цел да се възприеме интегриран подход за премахване на насилието над жени и домашното насилие.
  • За да се гарантира ефективното прилагане на разпоредбите ѝ от страните, настоящата Конвенция създава специален механизъм за мониторинг.

Член 2 — Обхват на Конвенцията

• Настоящата Конвенция се прилага към всички форми на насилие над жени, включително домашното насилие, което засяга предимно жените.

преди 2 минути, Мойра написа:

Методите на лечение прекрасно описват това за което сте против - хирургическа и др вид промяна .

КАкво стана ореваването на света как някъде от деца някои се опитват да променят пола ?? Което , видиш ли , конвенцията НАЛАГАЛА ?

А сега цитираш таквиа "методи" като опониране ?

Я се разберете със себе си кога и на какъв принцип давате примери.

Защото точно това се опитва цивилизования свят  да регулира по някакъв начин.

преди 7 минути, ostavime написа:

Както каза Мойра, това е много рядко явление и не е нужна Конвенция. Също така никой не го отрича... хермафродизма искам да кажа. Издиша ти теорията е тази част. 

По повод на подписа ти :I'm not scared of dying, I just don't want to.
I'm back, good! " :

Баба ми (лека й пръст) казваше : " Не ме е страх да умра . Страх ме е бунак да не умра ! " ......доста приживе бунаци .....:)

Не ми трябва скапана истанбулска конвенция, за да не си бия жената. Това е до елементарно възпитание. 

преди 5 минути, Мойра написа:
Цитат

Това вродено правилната структура на гениталните органи може да се случи средно само един от две хиляди новородени бебета.

Едно на две хиляди...!
Значи на 8 милиона в България, и на 8 милиарда в света,  колко стават...?

преди 2 часа, sound написа:

Така е - дано поне този анализ ви е обяснил достатъчно ясно, защо текста на конвенцията е неприемлив в този си вид.

Той дори и да е неприемлив в този вид Лилов посочва начини за справяне с проблема - ратификация с декларация например . Решение винаги има.

Цитат

Нищо не пречи на парламента при ратификацията да се позове на текстове от него в специална тълкувателна декларация, съпровождаща ратификацията. Или да доуточни и редактира тези текстове.
Няма забрана за това.

Защо се забравят тези възможности и се надава щур рев срещу цялата конвенция която съдържа много положителни моменти . Например когато някой на когото му липсват първите седем годинки нарече мъж  с явното намерение да го унижи "смърфиетка" (не че е успял де защото неговото мнение не означава абсолютно нищо за мен :) ) ,това да е углавно престъпление да се наказва  подобаващо , а това е добре защото простотията трябва да бъде наказвана.

Едно на две хиляди...!
Значи на 8 милиона в България, и на 8 милиарда в света,  колко стават...?

Издиша ти теорията и ти го знаеш. ;) 

преди 12 минути, miro20 написа:

Абе вземи прочети като хората бре

Ами а вземи прочети де - в съда на български език ли ще те съдят или на патагонски? Конвенцията с български текст ли се ратифицира или на марсиански? Или викаш за теб неправилния превод и текст в правото е без значение - ще ти се невиди и трола скапан, само заради едната партия си готов и децата да продадеш, аман от политически измекяри.

току-що, ostavime написа:

Не ми трябва скапана истанбулска конвенция, за да не си бия жената. Това е до елементарно възпитание. 

Някои го правят. И то често. Дори със смъртни случаи, дори напоследък в новините споменават.

Оставяме това  "на течението " казваш ?

току-що, ostavime написа:

Щом от Съвета на Европа са решили, че трябва такава конвенция, значи възпитанието е недостатъчно!

преди 8 минути, Филипов написа:

Общо взето сбърканите от природата са 10 - 15%. От които половината тотално - със сбъркан хромозомен набор. Има една купчина, които се водят по мдата - предимно в артистичните среди, защото имат много свободно врема.

Проблемът е че всичките тия са адски кресливи (прайдове и подобни), а и тъпите журналя за да си пълнят обема го отразяват прекалено подробно. И се опитват да изкарат излючението за правило, а нормалните да осъждат за измислици че не им се връзват на проЗдотиите.

Аре у лево!

10% сбъркани са в София , че се събира всичката измет на държавата като мухи на мед . Иначе реално нестандартните са около 2%.....

преди 1 минута, lsmurf написа:

Той дори и да е неприемлив в този вид Лилов посочва начини за справяне с проблема - ратификация с декларация например . Решение винаги има.

Защо се забравят тези възможности и се надава щур рев срещу цялата конвенция която съдържа много положителни моменти . Например когато някой на когото му липсват първите седем годинки нарече мъж  с явното намерение да го унижи "смърфиетка" (не че е успял де защото неговото мнение не означава абсолютно нищо за мен :) ) ,това да е углавно престъпление да се наказва  подобаващо , а това е добре защото простотията трябва да бъде наказвана.

Така е. Ако има спорни моменти, приема се декларации , забележки, анекси .

За мен е неприемливо заради някакво субективно мнение, да с енарича "скапана конвенция".

За "смърфиетка" , сам виждаш с каква помия съм засипван, само защото някои не им изнася мнението ми, по точно казано, факта че не могат да оспорят мнението ми.

Дори админ си позволява обидни квалификации.

Това за тях е нормално. Помията. Дали е въпрос на 7 годинки не знам.. но определено има липса на нещо .

преди 1 минута, lsmurf написа:

Защо се забравят тези възможности и се надава щур рев .....

Щурия рев е тъкмо срещу ония, които забравят тези възможности - колко хора вече го написахме? Такова понятие "социален пол" е лудост да има в правото и дваж пъти по- голяма глупост да се преподава в образованието. Да променят текста ще се промени и щурия рев - просто е, ама не би ..... защо ли?

• Автор

Щом от Съвета на Европа са решили, че трябва такава конвенция, значи възпитанието е недостатъчно!

Значи всичко, каквото решат в Европа е задължително и правилно?! :angry:

преди 3 минути, Aumi написа:

Ти да не си мислиш , че тези в Съвета на Европа са съвсем с акъла си в главата . Там само парата играе . Нищо друго !....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.