Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 7 часа, Lumberman написа:

Задължението винаги трябва да е на база съгласие/договорка.

А някой въобще осъзнава ли и прави ли му впечатление, че ни пробутват конвенция за ПРАВА, в която има само ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!! За какви права говорим тогава???

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 14 часа, Lumberman написа:

Те добре се справиха с единия етап, а именно, овакантяването на територията и сега ще мислят за заселници. 

Богаташите винаги търсят начини да намерят кого да експлоатират.
Преди западняците са превръщали в роби негрите, сега като са станали независими държави в Африка, богаташите ги примамват да дойдат в Европа и си гласуват закони за даване на убежище. Като понапълнят Европа с чернички, богаташите се надяват да могат да продължават да ги експлоатират.
Проблемът е, че трябва всички да им търпим присъсъствието на черничките и китайците и мюсюлманите и индусите и т.н., без ние нормалните хора да имаме каквато и да е полза от това. Богатите си стават още по-богати, а обисновеният бял човек трябва да се интегрира сред други раси и традиции.
Целта на богаташите е, да прокарват закони за толеранстност към всякакви психично болни, за да си изгуби здравото население жизнеността да се противопоставя на извращенията и да бъде и толерантно към богаташите.
Защото да си богаташ, също е нечестно и е извращение.
Но при капитализма е така, приема се че едни ще са господари на други. При капитализма господарите са тези които имат най-много пари. При диктатурите, комунистически, фашистки и всякакви каквито може да се сети някои да наложи на някакво население, господарите са имащите власт.

Това трябва да се гледа от всички , пък кой , колкото и каквото , до където може да стигне - това е :

Това уж забавно , но......ами гледайте , пък кой какво ще види е друг въпрос :

Проблемът е, че трябва всички да им търпим присъсъствието на черничките и китайците и мюсюлманите и индусите и т.н., без ние нормалните хора да имаме каквато и да е полза от това.

Виж се, каква глупост казваш!
Това, ако не е расизъм...
преди 5 минути, jhoro написа:

Виж се, каква глупост казваш!

Точно това е един от най-големите проблеми!!! В момента в ЕС всички търпят и мълчат от страх да не ги обвинят в расизъм!!! А това не е расизъм, това си е самата истина!!! Но в момента в който кажеш истината, веднага те квалифицират като расист и те обвиняват в расизъм!!! И за това са виновни не самите негри или араби, а правозащитните паразити, наречени - НПО, които точат милиарди евро на година, за да ги интегрират уж!!! А те вместо да ги интегрират, с тази тяхна политика те ги капсулират и ги правят още по-мързеливи!!! Знаеш ли, че на запад няма негър или арабин над 40 годишна възраст, които да работят, освен ако нямат собствен бизнес!!! Е, има, но се броят на пръсти (за жените при мюсюлманите няма да отварям приказка, там безработицата е 100%) !!! А колко живеят в ЕС...милиони!!! Е, като не работят, от какво живеят тогава??? От социални помощи!!! А кой им плаща социалните помощи - ние!!! И накрая като се обадиш, че са мързеливи и за нищо не стават, веднага ти скачат на врата да ти обясняват, че това е дискриминация и че негрите и арабите трябва да продължават да бъдат мързеливи, а ти си длъжен да работиш за тях и да им плащаш социалните помощи!!! Това е ЕС с изкривените им европейски ценности!!!

преди 17 часа, miro20 написа:

Боже Господи ! Ми чети от сайта де

Приятелю :) това е именно във връзка и ЗА ПОДКРЕПА  /повтарям/   Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие , по известна като истанбулската конвенция

https://bg.wikipedia.org/wiki/Конвенция_на_Съвета_на_Европа_за_превенция_и_борба_с_насилието_над_жени_и_домашното_насилие

А бе Мирко, аз ти показвам, че в този сайт си пишат каквото на тях им е изгодно без никакви факти, ти пак ме пращаш да им чета измислените "произведения"!

Покажи ми цитат от речта на митрополита в който той изразява подкрепата си към конвенцията!

А гледам отдолу (под интервюто с проф. Христов) и това:

Аumi, сега нямам време да отговоря на поставените въпроси. По-натам.

преди 2 часа, jhoro написа:

Аз расизъм не знам какво е, но знам как разни чернокожи прибират социални помощи до безкрай.
А парите идват от работещите бели Европейци.
И не, другарю нерасист, не можеш да отидеш в Африка и негрите да те хранят без да работиш 20 години.
И при арабите не можеш да отидеш и те да ти дават по една тяхна заплата на месец цели 20 години, без да работиш.
И в Китай не може да стане този номер, а китайците лапат социални в Европа.

преди 13 минути, Белгиеца написа:

Аз расизъм не знам какво е, но знам как разни чернокожи прибират социални помощи до безкрай.
А парите идват от работещите бели Европейци.
И не, другарю нерасист, не можеш да отидеш в Африка и негрите да те хранят без да работиш 20 години.
И при арабите не можеш да отидеш и те да ти дават по една тяхна заплата на месец цели 20 години, без да работиш.
И в Китай не може да стане този номер, а китайците лапат социални в Европа.

Не им се карай!!! Хората ако не са работили и живели в чужбина и да са се сблъскали с нещата за които пишем, няма как да знаят!!! Познанията им са от нашите медии и политици, които им пържат мозъците, дезинформират ги и им създават коренно различна представа от реалността!!! Иначе това ми е болна тема!!! Европейски ценности, равенство, братство, мир, любов и тинтири минтири педерастки измислици премислици!!!

преди 8 минути, Джугашвили написа:

Не им се карай!!! Хората, ако не са работили и живели в чужбина и да са се сблъскали с нещата за които пишем, няма как да знаят!!! Познанията им са от нашите медии и политици, които им пържат мозъците, дезинформират ги и им създават коренно различна представа от реалността!!! Иначе това ми е болна тема!!! Европейски ценности, равенство, братство, мир, любов и тинтири минтири педерастки измислици премислици!!!

Спокойно - той не се кара (поне аз не го разбирам така), той така си говори.

А ти - доста добре си си сложил „ламаринката“ с това „ако“!!!
Да, ама не. Точно тук ... не позна. Живял съм (и работил) достатъчно дълго „на Запад“, за да знам много неща. От първо лице - не от „нашите медии и политици“

преди 12 минути, jhoro написа:

Спокойно - той не се кара (поне аз не го разбирам така), той така си говори.

А ти - доста добре си си сложил „ламаринката“ с това „ако“!!!
Да, ама не. Точно тук ... не позна. Живял съм (и работил) достатъчно дълго „на Запад“, за да знам много неща. От първо лице - не от „нашите медии и политици“

Е щом си работил, трябва да си наясно с лицемерието и двойните им стандарти!!! Кога и къде си работил???

• Автор

ВМРО алармира за джендър анкета за учители

Цитат
Ръководството на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ – Софийска област излезе с протестна декларация по повод анкетни листове на ЛГБТИ организации, които се предоставят за попълване на учители и директори в българските училища, пише "Епицентър".

"През последните месеци ставаме свидетели на безпрецедентен натиск върху българските учители. Натискът идва от редица организации, НПО и всякакви други болни мозъци. Защо казваме болни мозъци, защото именно такива хора под една или друга форма се опитват да изкривят възпитанието на бъдещото на нашата държава – децата", се казва в декларацията на ВМРО – София област.

Войводите са категорични, че през Възраждането именно българското школо е подготвило основите за изграждането на българската нация. Именно даскалите бяха първите, които не само с огнени слова, но и с оръжие в ръка поведоха народа към освобождението от 5-вековно турско робство. Днес, 140 години след Освобождението, сме свидетели на това как редица фондации се опитват да вмъкнат във възпитанието на децата ни една лъжа, по-страшна дори от лъжата наречена комунизъм, продължава декларацията. 

"Чрез различни способи и методи се упражнява натиск върху образователното министерство, върху директори, върху учители да се попълват измислени анкети за „джендъри”, „пендъри” и всякакви други измислици. Вместо да преиздават Вазов, Ботев, Паисий те издават материали с невярна информация на наличието на нещо различно от мъжа и жената.

От синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ участват в съвместни проекти с ЛГБТИ, вместо да се грижат за нормалната атмосфера в училище и намаляване на административната тежест за учителите, за да преподават по-ефективно. До и без това угнетените учители достигат анкети с въпроси дали са мъже, жени или нещо си друго (и да се определят какво е това друго), вместо да се търси фокуса върху качествената работа в часовете. Такова „друго“ животно няма, а всеки който твърди подобно нещо трябва да се лекува.

Предстоят обучения на учители по съвместния проект на синдикат „Образование“ и ЛГБТИ относно ценностите и правата на „другите“. В близко бъдеще можем да очакваме учители, заедно с класовете си, да се включат в „София прайд“ като извънкласна дейност.

Крайно време е да сложи край на този цирк, на който ставаме свидетели в последните няколко месеца. Поредният опит на т. нар. Велики сили - както преди така и днес големите държави от западна Европа, да измислят нови полове ще завърши както всички небивалици досега - с крах. Пример Югославия, шопска нация и др.

Крайно време е да спре достъпът на всички фондации, организации и НПО до българските училища, да оставят на мира нашите деца, за да извършват на спокойствие основното, за което са в училищата – да учат. За да може българските учители да възпитават бъдещите поколения в патриотичен дух, за да може от българските училища да излизат академици като Любомир Милетич, професори като Александър Балан, а не болни мозъци като тези ЛГБТИ. За да може да градим здраво българското общество.

Днес, 2 февруари, празнуваме традиционния български празник Петльовден – символ на мъжката сила, а не както им се иска ЛГБТИ организации – ден на сбърканите мозъци", алармира ВМРО.

Върху учителите и директорите се прилага насилие и трябва да бъдат защитени правата им.

преди 3 часа, M.Николов написа:

А бе Мирко, аз ти показвам, че в този сайт си пишат каквото на тях им е изгодно без никакви факти, ти пак ме пращаш да им чета измислените "произведения"!

Покажи ми цитат от речта на митрополита в който той изразява подкрепата си към конвенцията!

Е нямам думи. Кое не ти е ясно , отново съм изумен. Събитието, е организирано с цел - ПОДКРЕПА на конвенцията.

Да ти го кажа простичко - организира се митинг в подкрепа на ГЕРБ. Ти отиваш , и те питат - ама ти за ГЕРБ ли си ? и ти да кажеш - не бе, как ще съм за ГЕРБ ! откъде накъде.

Или на митинг на БСП. Все тая.

А ако не ти харесва какво пишат и както им харесва от капитал, ми виж в оригинала за цялото събитие,- https://dveri.bg/9qf46 кой как се е изказвал, и как е минала срещата в ПОДКРЕПА НА конвенцията

• Автор

Проф. Иво Христов: България се намира в точка на незавръщане

Цитат

България се намира в точка на незавръщане, метафорично казано. Точка на незавръщане е, когато сноп от различни по своя характер събития, разразнопорядкови, в един момент се събират в една точка, след което системата преминава в друго качество или престава да съществува като система. Това коментира в предаването „Лице в лице” по бТВ проф. Иво Христов, депутат от "БСП за България".

„Ще ви го кажа така: преписването на учебниците по история и Истанбулската конвенция – на пръв поглед несъвместими неща, а всъщност са абсолютно съвместими, две страни на един и същ процес – превръщането на народа в стадо за по-лесна манипулация”, каза проф. Христов.

По думите му, това не е пренаписване, а тенденциозно преобръщане на представите, за да могат по този начин бъдещите поколения да бъдат манипулирани по един или друг начин.

Има изкривени факти, смята депутатът: „Когато пишете за лагерите в Белене, напишете, че България е била 28-ма индустриална сила в света. Напишете едното и другото, а умният човек ще си направи изводите. Разбира се, че историята не е черна и бяла, тя е всякаква. А това е тенденциозно прецеждане на факти, то е ясно с каква цел”.

Когато децата на червената номенклатура, също пребоядисали се, отново ще ме учат на морал, на демокрация и на толерантност – това ми идва малко в повече, продължи проф. Христов.

"Светът влиза в много тежка форма на турболенции. Има опасност от точка на незавръщане, чисто физически, има огромна опасност нацията да спре да се възпроизвежда. Българите са основната жертва на тази трагедия", добави той. 

По думите му проблемът е в това, че на нас ни се съобщава, че българската нация е съвкупност от общности.

"Разбивате нацията на общности, правите една мозайка, а след това правите много лесно от това нещо стадо. Стадото лесно се управлява – лишавате го от памет, и метафорично… Проф. Андрей Пантев преди време беше казал една велика мисъл: „Преди да ни направят бедни, ще ни направят прости”. Направиха и едното, и другото, аз добавям – сега ще ни направят и извратени", коментира социологът.

Статистиката ясно показва – тестовете PISA, които са обективни тестове, показват, че качеството на образование в България рязко пада и то пада непрекъснато, добави Иво Христов.

"Качеството спада непрекъснато, поради това, че имате непрекъснато генерации, които просто не четат книги, те не разбират сложни послания, не разбират метафори, не разбират неща, които изискват някакъв багаж, някакво въображение, продукт на все по-примитивната форма на социални контакти от една страна. Това води до опростяване в лошия смисъл на думата на социалните връзки, а това води и до печалните резултати, за които ви говорих. Това е точката на незавръщане", каза още професорът.

Тъжната истина.

Мирко

"БПЦ се включи в обсъждането на проблема за насилието срещу жени

Двери

28 Ноември 2015"

" Двудневна международна конференция на тема „Институциите, медиите и обществеността заедно срещу насилието върху жени“ се проведе на 26 и 27 ноември в София. "

Както виждаш никъде в името на конференцията не е посочена конвенцията.

От тук всички предположения, дали отеца е бил изцяло запознат с текста на конвенцията или просто са му казали, че е против насилието над жени, са абсолютно недоказуеми.За това и ти предложих да ми цитираш негови думи с които той подкрепя конвенцията, това би било вече доказан факт, но няма такива нали?

преди 14 минути, M.Николов написа:

Мирко

"БПЦ се включи в обсъждането на проблема за насилието срещу жени

Двери

28 Ноември 2015"

" Двудневна международна конференция на тема „Институциите, медиите и обществеността заедно срещу насилието върху жени“ се проведе на 26 и 27 ноември в София. "

От тук всички предположения, дали отеца е бил изцяло запознат с текста на конвенцията или просто са му казали, че е против насилието над жени, са абсолютно недоказуеми.За това и ти предложих да ми цитираш негови думи с които той подкрепя конвенцията, това би било вече доказан факт, но няма такива нали?

Виждам че вече наистина умишлено се правиш :)

Ето ти /за кой ли път отново / цитат от двери.бг :

Събитието се организира във връзка с 25 ноември, обявен от ООН за Международен ден за елиминиране насилието над жени и в подкрепа на „Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.

Цитат

Както виждаш , пряко, недвусмислено и конкретно е посочено ЗА КАКВО Е събитието и в ПОДКРЕПА НА какво .

преди 17 минути, M.Николов написа:

За това и ти предложих да ми цитираш негови думи с които той подкрепя конвенцията, това би било вече доказан факт, но няма такива нали?

Цялата му реч е в подкрепа на описаните проблеми и теми на събитието , организирано, повтааааряяяяммм  "в подкрепа на конвенцията"  . Цялата.

Цялата му реч е в подкрепа на „Институциите, медиите и обществеността заедно срещу насилието върху жени“, палячо!

Нито веднъж не споменава прословутата конвенцията, дори не съм сигурен, че тогава е била преведена на български!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6696606

То си личи кой е палячото :)

Изключено било според теб, събитие организирано именно в подкрепа на конвенцията, да е ... в подкрепа на конвенцията . Сигурно речите на останалите  също не са в подкрепа на конвенцията... мдааа... :)

Върни се на примера с митинг на ГЕРБ ако толкова не схващаш.

Наистина... палячовско поведение демонстрираш.

Ама как си приличат опорките.... отричане до последно. Сега БСП пък оспорва че са били подкрепили конвенцията в ПЕС :)

Цитат

Председателят на БСП Корнелия Нинова отрече да е гласувала в подкрепа на Истанбулската конвенция по време на Съвета на ПЕС през декември 2017 г. Тогава с огромно мнозинство е приета резолюция, с която се подкрепя документа. Нинова е била един от делегатите на червените по време на форума в Лисабон заедно с Деница Златева и Кирил Добрев. Председателят на БСП обаче твърди, че тримата не са участвали в гласуването. Ден по-рано от Партията на европейските социалисти разпространиха официално съобщение, в което посочиха, че по време на цялата процедура по подготовка на резолюцията в подкрепа на Истанбулската конвенция от БСП не са постъпили никакви възражения. През октомври 2017 – а година текстът е изпратен на всички по мейл, след което е имало двумесечни консултации. През ноември в Брюксел е проведено и обсъждане и дискусия, на която са присъствали Деница Златева и Кристиан Вигенин. На тях отново от БСП не са отправили никакви възражения.

И още пояснения от ПЕС :

Цитат

Заместник-председателят на БСП Деница Златева и г-н Кристиан Вигенин присъстваха на предварителното обсъждане и дискусия по проекта за Резолюция на заседание на президиума на ПЕС, проведено на 24 ноември 2018 г. в Брюксел.  На това заседание редица партии и организации, членуващи в ПЕС, изразиха желание за корекции, поправки и добавки към проекта за резолюция, които бяха приети, но от БСП не е изразявано желание за редакции. Нито едно предложение за редакции по частта от текста, касаеща Истанбулската конвенция,  не е постъпило от нито една от партиите членове на ПЕС.

Финално резолюцията бе обсъдена, подложена на гласуване и приета с мнозинство по време на пленарното заседание на Съвета на ПЕС в Лисабон на 1 декември 2017 г. Делегати с право на глас от БСП на съвета в Лисабон бяха председателят Корнелия Нинова, и зам-председателите Деница Златева и Кирил Добрев.

В резолюцията на ПЕС от Съвета в Лисабон, За Прогресивна Европа – Обновление, изрично е записано, че Партията на Европейските Социалисти се обявява ЗА уеднаквяването на заплатите и пенсиите между мъжете и жените, ПРОТИВ насилието над жени и ЗА ратификация и прилагане на Истанбулската конвенция. Нито една партия от ПЕС не изрази резерви по тази част от текста, се посочва в информацията.

Резолюцията е гласувана със 188 гласа „ЗА“,  13 гласа „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“ и нито един „ПРОТИВ“. Според правилата на ПЕС, ако партия-член има резерви към част от документа или към целия документ и по някакви причини делегатите не са взели участие в дискусията (например не са били в залата), то тази партия има възможност да заяви в секретариата на Съвета, че желае нейните забележки да се включат в протокола. Така например направиха от Шведската Социалистическа Партия, които имат резерви по друга тема от Резолюцията и това е отбелязано  на страница 2 от протокола на Съвета.

ДЕЛЕГАТИТЕ ОТ БСП НЕ СА ПОИСКАЛИ НИКАКВИ ПОПРАВКИ И НЕ СА ВНЕСЛИ ВЪЗРАЖЕНИЯ.

Всички документи са публични и могат да бъдат намерени на интернет страницата на ПЕС за съвета в Лисабон – https://www.pes.eu/en/about-us/the-party/council/lisbon-2017/, информират още от ПЕС.

Що така бре другари :) ?

г-жа Лъжа пак в кълчищата, както бе се оплела за срещите с Решетников.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

а защо чичко Путин не ратифицира тая готина конвенция?

не ми е ясно,ако ратифицираме стамбулската конвенция,длъжен ли съм да получа менструален цикъл ?

или ако приема двата пола и цикъл и спермооделяне ли трябва да имам?

Чичко Путлер отдавна  е на коренно противоположна позиция, декриминализирайки домашното насилие, изваждайки го от наказателния кодекс, т.е.  за побоища  и др най много насилника  да отнесе глобичка. Ако въобще някой  държавен орган обърне внимание де.

Останалите ти полови терзания идея си нямам какво общо имат с конвенцията :)

Както казах палячо, конференцията е за защита на жените от насилие, всякакви други тълкувания са си за твоя сметка и нямат никакво значение.Когато ми покажеш някъде в речта на отеца да се споменава тази конвенция, тогава може да продължим обсъждането на въпроса, до тогава не ме занимавай с твои "умозаключения"!

преди 22 минути, miro20 написа:

Останалите ти полови терзания идея си нямам какво общо имат с конвенцията

ти като какъв се определяш в станбулската ковенция?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.