Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

• Автор
преди 3 минути, miro20 написа:

...че някой ще пребива някого зад домашната врата както и до сега ?

...че педофилите ще се измъкват, докато в нормалните държави се осъждат подобаващо ?

хм... Щом  казваш ...

Пиши си глупостите, не ми пречиш! :D

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 326,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

един лист хартия нищо не може да спре който е решил да бие ще бие.

като вземе пистолета и ножа  ще си мисли точно за истамбулската конвеция

за некви джендери от европа.

• Автор

Още по темата.

Цитат

Джендър и епигенетика

Господстващата доскоро научна парадигма дефинира гените като факторът, който предопределя биологичната съдба на индивида до появата на епигенетиката, която започна да изследва наследствена информация, която не е закодирана в нуклеотидната последователност на ДНК, а в начина на нагъването й в ядрото на клетката или в химическите промени на нейната молекула. Нуклеозомата е структурната единица на ДНК опаковката - веригата на ДНК се навива в пакет от хистони чиято плътност и конфигурация определя, активен или неактивен ще бъде гена в даден участък на ДНК, коя част от ДНК ще работи, кога и как измененията на клетъчните или физиологичните белези, които не се причиняват от промени в секвенцията на ДНК ще влияят на това как клетките да разчитат гените.

Един от епигенетичните механизми, който влияе всеобхватно на човешката физиология е метилирането на ДНК – прибавяне на метилови групи (CH3) към 2 от 4-те нуклеотидни бази в молекулата на ДНК. Тази химична модификация променя функцията на ДНК, така че при по-ниски нива на метилиране гените са активни, а при по-високи – не.

Епигенетичните промени имат ключова роля в ембрионалното развитие и в растежа и развитието на сложните организми, които произхождат от специализирани репродуктивни клетки, каквито са яйцеклетките и сперматозоидите. При оплождането те се сливат и се образува зигота, която се дели, расте и формира всички типове клетки, които в последствие възрастният организъм притежава. За да се случи това, епигеномът трябва да бъде изчистен чрез процес, наречен „репрограмиране”, за да върне клетките в генетично начално състояние. При бозайниците около 1% от гените избягват епигенетичното репрограмиране чрез процес, наречен импринтинг – той се извършва преимуществено при цъфтящите растения, но също и при животните. При геномният импринтинг в бозайниците потомството наследява само един работещ алел (вариант на гена). В зависимост от гена, един от двата алела, майчиния или бащиния, е дезактивиран или "заглушен". "Заглушаването" се извършва чрез прибавяне на метилова група по време на образуването на яйцеклетката или сперматозоида.

Една от най – големите загадки в епигенетиката е това, как тези схеми на модификация се предават от поколение на поколение. Факт е, че в половите клетки епигенетичните маркери се изчистват, но учените смятат, че метаболити и даже молекули РНК обозначават мястото на модификация в ДНК и хистоните, като по тези маркери, ензимите в новия организъм възстановяват метилните модификации.

Другият епигенетичен фактор са характеристиките на околната среда, които могат да влияят върху епигенетичното включване или изключване на активността на гените. Освен тях влияние оказват и физическата активност, храненето, навиците, стреса и дистреса, хармонията в семейството, удовлетвореността на работното място, общите и специални характеристики на психичната дейност на индивида, начинът му на мислене и взаимодействията му в социалната среда. Ето защо отглеждането, родителите/отглеждащите, възпитанието и личния пример, а след това образованието, обучението и социалните фактори се оказват ключови за развитието на децата и то на епигенетично ниво. Затова медицината отчита не само соматичните, но и психо-соматичните, чистите психични и психо-социалните фактори за възникване на заболявания или поне на отклонения от нормата (в по-леките случаи). И не забравяйте, за разлика от генетичните промени, които отнемат поколения, промените дължащи се на епигенетиката могат да се видят в рамките на години.

Затова чухме и професионалния призив на психиатърът Николай Михаилов:

„Трябва да се пазят децата. Фанатично!... Не сме объркани в превода, в клопка сме... Да му мислят родителите – авантюристите на този век.“

27545634_918764041625918_225911320788529

https://www.facebook.com/ilkotsemerdjiev/posts/918764104959245

преди 14 минути, Мойра написа:

Пиши си глупостите, не ми пречиш! :D

Кое наричаш глупости ? което казах че искаш да си продължава както до сега ли ? Ми то ти го каза "слава Богу" . Не аз.

преди 12 минути, Мойра написа:

Джендър и епигенетика

А това какво общо има ?Че ще ни правят джендъри ли ? :) 

С генни модификации  може би , което пък предполагам е записано и кодирано между редовете в  злата конвенция .

преди 1 минута, miro20 написа:

което казах че искаш да си продължава както до сега ли ?

след подписването 

има 360 убити жени в турция при развод 

а преди  подписването само 240

а в  българия 10-20 и ревете че истамбулската котвенция ще намали убийствата на жени.

като се олапат едни пари от нпо-тата

преди 8 часа, Aumi написа:

Който не е с Мене, той е против Мене; - Евангелие от Матей 12:30.

...

Пример за друг тип логическа заблуда! Опитваш се да потвърдиш мирски позиция, чрез религиозни текстове. Както знаем, религиите са неемпирични системи за вяра (с други думи не се базират на логика), докато позицията спрямо закона и тълкованията му задължително трябва да са логически обосновани! Друг аспект на заблудата, с която си служиш, е че Матей, предава отношението на Исус спрямо вярата в него, а ти се опитваш да го приспособиш към една недоклатена конвенция, която на всичкото отгоре пробутва антихристянски доктрини. И като за последно, Христос в ролята си на Господ, Бог и Спасител може и да каже такова, защото е върховният повелител на света и хората, а коя е Aumi, че да си позволи подобен разкош?

току-що, miro20 написа:

...че някой ще пребива някого зад домашната врата както и до сега ?

...че педофилите ще се измъкват, докато в нормалните държави се осъждат подобаващо ?

хм... Щом  казваш ...

Отново логическа заблуда! Приемането на Истанбулската Конвенция няма константно и еднозначно да спре побоищата и педофилията! В такъв случай подобен наратив служи само за да вмени вина на респондента и да принизи участието му в дискусията, а не да го обори логически. Класическа форма на Argumentum ad Hominem... И ако предишният пример е продукт на тежък логически дефицит, то теб би трябвало да те срам от такъв изказ!

преди 1 минута, darkterminal написа:

Приемането на Истанбулската Конвенция няма константно и еднозначно да спре побоищата и педофилията!

Никой никога не е твърдял  такова нещо, камо ли аз.

да повторя и за теб - приемането означава по голяма ангажираност на държавата за тези проблеми.

А откъм законодателство - да се уеднакви и синхронизира.  Тъй като знаем че тук положението е доста по охлабено и с много вратички, смея да твърдя че наказанията или поне вземането на отношение , ще е по добро от това до сега което е.

Затова попитах Мойра горното - правилно ли съм разбрал  какво означава "слава богу че не е приета".

преди 4 минути, darkterminal написа:

И ако предишният пример е продукт на тежък логически дефицит, то теб би трябвало да те срам от такъв изказ!

Завърташ някаква алабалаистика, нямаща нищо общо с казаното от мен, и твърдиш да ме е срам ?

Отговора ми на тов а"ако  е"  ... ами не е. :)

• Автор

След като затрупа правосъдната система с умопомрачителни кадри, ВСУ раздава кетапи и за джендъри!

DJENDAR146.jpg

Цитат

След като де що се пръкна някой, който поиска да е правист, и срещу заплащане завърши право във Варненски Свободен Университет, и правосъдната система се затрупа от умопомрачителни кадри – юристи, сега ред е на нова изумителна специалност: „Магистър по Джендър политики и правна сигурност“.

Джендър даже е с голяма буква.

Нямаме какво да добавим.

Без коментар!

преди 17 минути, darkterminal написа:

И като за последно, Христос в ролята си на Господ, Бог и Спасител може и да каже такова, защото е върховният повелител на света и хората, а коя е Aumi, че да си позволи подобен разкош?

хе хе, щом Христос, като един измислен художествен герой може, защо Ауми да не може! :bighat::basketball3:

преди 3 часа, miro20 написа:

Е да де. За кой ли път да повторя - конвенцията предвижда промени в НК , които аз разбирам като оеднаквяване и синхронизиране със законодателството на другите , подписали, страни.

За д ане се получава един педофил на запад влзиа за 10 г , а тук - влачат се дела, и накрая условно.Побоища със фатален изход за жени... колкото щеш ... НАказани ?

Хайде да има  наказания и еднакво бързо правосъдие де ?

Еми няма как да стане... оревахте с простотии за НАЛАГАНЕ ...

Да - разбира се конвенцията е просто, за да се синхронизират малко подписалите страни, само за това, няма друго. Джендър обучение в училищата - няма. Разни джендър организиики с разнообразна цел - не, няма такива неща. "Магистър по Джендър политики и правна сигурност" - това са само някакви медиини измислици.

преди 2 минути, miro20 написа:

Никой никога не е твърдял  такова нещо, камо ли аз.

...

Тогава не бива да използваш подобен наратив! Но ти не го правиш без да искаш!

преди 2 минути, miro20 написа:

...

Отговора ми на тов а"ако  е"  ... ами не е. :)

Там е работата, че първият пример е логическа заблуда, породена от логически дефицит. И да прав си, при теб не е логически дефицит! При теб е умишлено! А ти просто разчиташ, че няма никой да го формулира и извади наяве!

преди 7 минути, Aumi написа:

хе хе, щом Христос, като един измислен художествен герой може, защо Ауми да не може! :bighat::basketball3:

Ми защото:

1. Aumi не е измислен и художествен герой, а Хомо Сапиенс Сапиенс и живее, не в измисления и художествен свят, а в истинският, където аргументите трябва да бъдат логически детерминирани, инак нямат тежест.

2. Щом Христос, за Aumi е измислен и художествен герой, то тогава Aumi не може да се позове на авторитета му! Следователно и думите му не биха могли да имат доказателствена тежест, нито за нея, нито за някой, пред когото тя се аргументира.

• Автор

27545314_680340796532_422865526224718987

ИЗТ.

Коментарът е излишен.

преди 52 минути, darkterminal написа:

Тогава не бива да използваш подобен наратив! Но ти не го правиш без да искаш!

Не само не го правя "без да искам"  . Аз просто НЕ ТВЪРДЯ такова нещо .

преди 53 минути, darkterminal написа:

Там е работата, че първият пример е логическа заблуда, породена от логически дефицит. И да прав си, при теб не е логически дефицит! При теб е умишлено! А ти просто разчиташ, че няма никой да го формулира и извади наяве!

Там е работата ч няма първи пример.

Хайде бъди така добър, виж отговора ми на Мойра, и заповядай пак с изсмуканите си алабалистики и спекулации .

Благодаря предварително :)

преди 1 час, sound написа:

Да - разбира се конвенцията е просто, за да се синхронизират малко подписалите страни, само за това, няма друго. Джендър обучение в училищата - няма. Разни джендър организиики с разнообразна цел - не, няма такива неща. "Магистър по Джендър политики и правна сигурност" - това са само някакви медиини измислици.

Такива организации ги и ма много отдавна. Сега писнахте на умряло само заради наложената пропаганда срещу конвенцията.

Включително и примерите и препоръките за обучение на деца , спорни семейни случаи, и др , са съвсем отделно от конвенцията в някои страни.

Но за вас пропагандата ви втълпява как ето - приемаме конвенцията и ставаме всичкки обратни и сбъркани.

Някой май наистина е сбъркан... или да го кажа по меко ... тотално объркан , и то от наложената  пропаганда.

Лицето на тази пропаганда /поне за мен/  е оная разтреперана невротична женица със стъклените очи и желязно стиснато лице от срещата дето я даваха по Господарите

https://gospodari.com/разпалена-жена-праща-видни-личности-в-седалищните-части-на-майките-им-заради-истанбулската-конвенция-video137431.html

преди 22 минути, Мойра написа:

ИЗТ.

Коментарът е излишен.

Що за повърня!!!

преди 6 минути, miro20 написа:

Не само не го правя "без да искам"  . Аз просто НЕ ТВЪРДЯ такова нещо .

...

Лъжеш! Аз прилежно съм те цитирал! Извъртане няма ;)

преди 6 минути, miro20 написа:

...

Там е работата ч няма първи пример.

Хайде бъди така добър, виж отговора ми на Мойра, и заповядай пак с изсмуканите си алабалистики и спекулации .

Благодаря предварително :)

Първия пример е, как Aumi се изказва неподготвена (защо, вече разбрахме). Вторият пример, този за Argumentum ad Hominem е базиран на твоя наратив. Не се прави на разсеян :D И не ми благодари, щото мога ти кажа и този похват в риториката как се нарича и макар, че идва малко модерен, сред опитните читатели и слушатели се смята за чалга ;)

преди 6 минути, darkterminal написа:

Лъжеш! Аз прилежно съм те цитирал! Извъртане няма ;)

Прилежно си говориш алабалистиките.

То всичко си седи по назад , и всеки може да си направи изводите  :)

Ето един случай, който нагледно показва джендър проблематиката.Остава недоумението: Защо държавата трябва да подпомага и създава социален комфорт за подобни нелепости.

преди 56 минути, Мойра написа:

ИЗТ.

Коментарът е излишен.

Наистина е излишен.

Предлага се от  януари 2012 г. http://www.vgb.bg/DetskaEnciklopedia/

т.е. точно  от 6 години. /още по точно казано , издадена е 2011г/

Ах как ви мята пропагандата, просто  не е истина... :)

Изведнъж /днес/ всички станахте възмутени моралисти, традиционалисти, набожници , мъжкари, възпитатели, психолози ... и т.н. и т.н.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
преди 45 минути, miro20 написа:

Наистина е излишен.

Предлага се от  януари 2012 г. http://www.vgb.bg/DetskaEnciklopedia/

т.е. точно  от 6 години. /още по точно казано , издадена е 2011г/

Ах как ви мята пропагандата, просто  не е истина... :)

Изведнъж /днес/ всички станахте възмутени моралисти, традиционалисти, набожници , мъжкари, възпитатели, психолози ... и т.н. и т.н.

Дерзай, Мирко, пиши, пък може и някой да ти повярва! :yanim:

преди 46 минути, miro20 написа:

.........

И ти такива ли детски енциклопедии четеш на твоите деца.

• Автор

Американски педиатри: Джендър идеологията вреди на децата!

Цитат

Американският колеж на педиатрите призовава здравните работници, преподавателите и законодателите да отхвърлят всякакви мерки, които учат децата да приемат за нормална хирургичната и химична смяна на пола. Фактите, а не идеологията определят действителността.

d170ac558783af975ad1eb35031d3aecea2d14c0

Цитат

Американският колеж на педиатрите призовава здравните работници, преподавателите и законодателите да отхвърлят всякакви мерки, които учат децата да приемат за нормална хирургичната и химична смяна на пола. Фактите, а не идеологията определят действителността.

1. Човешката сексуалност е обективна и биологична бинарна характеристика на човека: XY и XX са генетични маркери за мъжки и женски пол, а не генетични маркери за отклонение. Нормата при човека е да се роди мъж или жена. Човешката сексуалност е бинарна и има ясна цел – възпроизводството на нашия вид. Този принцип е очевиден. Редките смущения в сексуалното развитие, включително и не само тестикуларна феминизация и жлезна хиперплазия, са определени от медицината като отклонения от сексуалната бинарна норма. Хората с тези смущения се наричат „интерсекс“ и не представляват трети пол.

2. Никой не се ражда със социален пол, а с биологичен такъв. Джендър (усещането за себе си като мъж или жена) е социологичен и психологически термин и не е биологичен пол. Никой не се ражда със съзнанието за себе си като мъж или жена, това осъзнаване се развива с времето и като всички процеси на развитие може да се превърне в отклонение заради субективното възприятие на детето, отношенията му с другите и лоши преживявания още от кърмаческа възраст. Хората, които казват, че се „чувстват от противоположния пол“ или „някъде по средата“ не съставляват трети пол. Биологически те си остават мъже и жени.

3.  Да вярваш, че си нещо, което не си, е знак за объркано мислене. Когато едно здраво момче вярва, че е момиче или здраво момиче вярва, че е момче, съществува обективен психологичен проблем, който е в ума, а не в тялото, и трябва да се разглежда като такъв. Такива деца страдат от полова дисфория. Това е признато умствено заболяване, записано в последното издание по диагностика и статистика на американската психиатрична асоциация.

4. Пубертетът не е болест и хормоните за блокирането му могат да са опасни. Независимо дали ефектът им може да се прекрати, хапчетата, които блокират пубертета създават болестно състояние и задържат растежа и развитието на фертилността в едно дете, което е било здраво.

5. Според Американската психиатрична асоциация близо 98% момчета и 88% момичета с объркани представи за пола си, в крайна сметка приемат биологичния си пол след като преминат през пубертета.

6. На децата, диагностицирани с полова дисфория могат да се дават хапчета за спиране на пубертета дори и на 11 години, а по-късно ще се нуждаят от още хормони, за да продължат да живеят като другия пол. Такива деца никога няма да могат да имат свое поколение, дори и с изкуствени методи. В допълнение, приемът на хормоните тестостерон и естроген носи голям риск за здравето, включително и не само - сърдечен удар, високо кръвно налягане, тромби, мозъчен инсулт, диабет и рак.

7. Случаите на самоубийство са близо 20 пъти повече при хора, които приемат хормони и се подлагат на операция за смяна на хола. Това важи дори и за Швеция, която се слави с голяма толерантност към ЛГБТ хората.

8. Престъпление е да учиш децата, че е нормално да се опитваш да смениш пола си по химичен и оперативен път.
Ако половата дисфория се приеме за нормална чрез образование и законови мерки това ще обърка децата и родителите и ще накара повече деца да отидат в клиники, от които да им изпишат хапчета, блокиращи пубертета. Това де факто означава, че те ще „изберат“ до живот да приемат канцерогенни и токсични хормони и е вероятно да се решат на ненужно оперативно осакатяване на здрави части от тялото си, щом достигнат съответната възраст.

На снимките е Кори Мейсън, родена като момче и подложила се на хормонална терапия, за да живее като момиче. Нейната майка също е трансджендър и възприема себе си за мъж.

Източник: www.acpeds.org

Мирко? :rolleyes:

Я да ви пусна и това

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/d-r-nikolaj-mihajlov-istanbulskata-konvenciya-ne-sme-obyrkani-v-prevoda-v-klopka-sme

ако е пускано преди мен, извинявам се.
Обаче е леко трудничко за разбиране, поради стила на писане на психиатъра.
Но, бихте могли да ми вярвате, че е прав и знае за какво говори.

Накрая той ви казва следното:
"Трябва да се пазят децата. Фанатично."

Някой може ли да обясни все пак, защо свързвате понятието "джендър" с некви извращения? Та чак се прехласнахте по  ципове от които изкачат ту пишки ту непишки. Джендър означава пол... Некви въпроси?

Редактирано от Unnamed_ (преглед на промените)

преди 16 минути, Мойра написа:

Много хубав материал си намерила, Браво !

Най-гадното и извратено с тия джендъри е, че осакатяват невинни деца и ги лишават от възможността да имат после поколение.

На едно момче никой доктор не може да му предизвика израстване на истински женски огргани позволяващи износване и раждане на дете. Те не им сменят пола, а просто ги осакатяват за цял живот.
Както и на момиче доктор не може да му предизвика израстване на негови си тестити и пенис, с който да произведе негови си сперматозоиди. Това е просто бизнес от които доктори изкарват луди пари, за сметка на децата.
Отвратително , но факт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.