Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 33 минути, Джугашвили написа:

Не, това е класически пример за манипулациите на либералната сволоч!!! Точно това са им прийомите!!! А да ти направи впечатление, че не е отговорила на нито един зададен въпрос???

Не съм сигурен не искат, не могат да отговорят или и двете. Това изплъзване е може би ценност за онези безполовите в Брюксел, но само толкова.

Aumi, не стига, че сте некомпетентна, ами и самоуверена и натопорчена - и скачате като бик на червено против всяко подобие на насилие, колкото и да е дребно... а сте сляпа за фрапантното насилие на настоящата тоталитарна власт, която се опитва да се укрепи именно чрез подобни международни договори? Плащат ли ви за това? Или наистина сте повярвали, че онези ви мислят доброто? И на децата, и на мъжа ви (ако имате такъв), като ви задължават да им следвате програмите, без право на избор (сиреч насилствено)? За мен феминистките са наказание сами за себе си. Никога няма да бъдат удовлетворени от нищо в живота с това отношение.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Честито Тенджер.....ааааааа...такоу,джендър специалности-

-https://m.flagman.bg/article/149014

,,За какво учиш мама? За педе.аст."-

-Тиквуций Безпределнопрости.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

преди 7 часа, Lumberman написа:

...

Вижте, господа!
Не знам защо масово всички скачат, явно това е по-скоро заради медийната психоза, зад която стоят по-скоро политически цели, водещи до конформизъм.
Голяма част от хората, без да са чели конвенцията, по инерция са завладени от масовата вълна на отрицанието.
Аз прочетох конвенцията и не видях нищо обезпокоително в нея.
Кое ви безпокои вас и защо?
Дори и да пише там за защита на някакъв трети пол /въпреки че изобщо не се споменава такава дума в нея/, това какво ви притеснява?!

Още преди хиляди години е имало хора с нестандартна полова ориентация, не мислете, че разни закони и конвенции, могат да спрат или променят това.

И за Леонардо да Винчи се говори, че е бил хомосексуалист, но пък това не пречи да го признават за един от най-великите гении на всички времена.
Не ни пречи да слушаме и гледаме с интерес постановките на "Лебедово езеро" и "Лешникотрошачката" на Чайковски, който също е бил гей.
На никой не му пречи да чете с интерес и захлас романите на Оскар Уайлд. Да слуша с наслада Фреди Меркюри, Елтън Джон, Рики Мартин, или Тициано Феро...

Но разбира се, обществото не може да приеме като норма тяхната ориентация, и затова категорично трябва да има конвенции и закони, които да забранят сключването на еднополови бракове, както и гей паради.

Нека тези които имат такива отклонения, или такива предпочитания, не натрапват своята сексуалност, защото тя е неприемлива и ненормална за обществото в което живеем! Нека не дават такъв неподходящ пример на децата, защото децата се раждат невинни и чисти, и никой няма право да им натрапва нещо, което не е нормално и нездравословно за тяхното психическо и физическо развитие. Защото хората сме сътворени в два пола. Всичко останало е мутация и отклонение от здравословните и естествените процеси на сексуална ориентация на тези полове.

преди 1 час, Aumi написа:

Още преди хиляди години е имало хора с нестандартна полова ориентация, не мислете, че разни закони и конвенции, могат да спрат или променят това.

преди 1 час, Aumi написа:

Но разбира се, обществото не може да приеме като норма тяхната ориентация, и затова категорично трябва да има конвенции и закони, които да забранят сключването на еднополови бракове, както и гей паради.

Ей на това му се вика да нямаш консенсус със самия себе си... :D 

Веднага да кажа, че не се учудвам. Просто констатирам!

преди 14 минути, Merryl написа:

Ей на това му се вика да нямаш консенсус със самия себе си... :D 

Веднага да кажа, че не се учудвам. Просто констатирам!

Какво чудно има в това да приемаш личната свобода на хората във връзка с тяхната сексуална ориентация и предпочитания, когато тя не се натрапва публично и ако не се прилагат насилствени действия?!
Едно е да приемеш, че някои жени предпочитат да правят секс с други жени, или мъже които ги влече собственият им пол. Съвсем друго е да ги подкрепяш, ако те насилствено извършват блудствени действия или извращения спрямо други лица, нежелаещи да споделят техните сексуални предпочитания.
Абсолютно съм против педофилията и съм за кастрация на педофилите, но пък ако двама зрели индивиди се харесват и имат еднакви сексуални търсения, и не натрапват своите взаимоотношения и не извършват насилие спрямо други лица, те са свободни да вършат далече от очите на обществото и на трети лица, това което им харесва.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Ще цитирам едно мнение - а вие си помислете!

Бе аз да питам

Много ми се иска тази прочута и широко плюта Истамбулска конвенция да постигне нещо, да има някакви реални резултати за жените, които ходят при лекаря с вечното извинение „Паднах по стълбите”. Не, не съм феминистка, не твърдя, че жената е повече от мъжа. Казвам, че всички сме първо хора. Но колко мъже са преживели унижението да идеш на лекар с разцепен крак и хирургът да ти каже: „Обещай ми никога повече да не стъпваш там… на тези стълби.” Понеже не си нито първата, нищо ще си последната. Колко мъже са били изправени пред дилемата „Или спиш с мен, или си губиш работата?” Колко мъже са били изправени пред избора „Или спиш с мен, или те гоня от квартирата”? Колко мъже са ходили на работа с посинено лице и изподран врат? Колко са били изнасилвани? Колко от вас вземат заплата по-ниска от жената, която върши същата работа?
Мачовщината е ок, но само в митовете за каубоите.
И когато тя си тръгне накрая, все някога, той я намира и й тегли един бой за последно, че го е напуснала, щото той я бие, понеже я обича. А да не говорим, че има жени, които седят и чакат да ги бият, понеже са несигурни в себе си и не знаят дали ще намерят някой да се грижи за тях. Никой няма да се грижи за теб, момиче, ако сама не се погрижиш за себе си. Това е. И ще ядеш боя, докато те убие един ден, след като те е погребал години преди това.
За насилието над деца просто няма да започвам. Помня имахме един учител по трудово, разболя се и на негово място за два месеца дойде друг. Трябваше да правим закачалки, да ги режем на една машина. Татко ми помогна да донаправя моята, но докато режех на машината, даскалът ми пипаше задника и циците, а бях на 13. И ме караше да ходя да режа всеки път. И аз се чудех защо диша така запъхтяно. Ревях. Беше правил същото и с други момичета, казвахме си. Никой не каза у дома, никой не каза на директорката, всичко си замина ей така. Ама аз помня. И сега ги има тези неща, но поне може би момичетата ще съберат смелост да не се срамуват, а да идат и да кажат.
Дали ще има някакви последици…Хм, не знам. Според мен всичко е мижай да те лажим. Ще направят т’ва он’ва. Ще стане така, че на жена комплимент да не смееш да направиш, че може да го вземе като сексуален тормоз, а истинските изверги ще си останат покрити и жените ще се срамуват да си кажат, понеже знаеш ли… с боя ти се вменява чувството за вина. И понеже винаги ще се чувстваш виновна, смачкана като гнида, ще си траеш, а в същото време други ще използват тези права, за да стискат пари от хора с пари, които всъщност не са те дискриминирали, като са ти казали „Черното ти отива”, а просто може би наистина ти отива.
За ролята на пола не знам. Биологичните белези са два: мъж, жена. Дали си затворен мъж в женско тяло или затворена жена в мъжко тяло, биологичният ти белег е един. Тези хора не са болни, не са извратени, така са родени или някой чичко ги е направил такива. Моля, оставете ги. Те са намерили начин да живеят някак, но не знам дали „някак” е достатъчно. Дали Жулиен ще е Жулиен или Жулиета, лично на мен ми е все едно. Не ми пречи. Ходи на работа, плаща си данъците, допринася за обществото. Какво прави в спалнята си и с кого, не ми влиза в работата. Нали не е пребил никого?
Защо ми се струва, че хората са по-склонни да простят на мъж, който крещи, заканва се, премазва жена си и после прави насилствен секс с нея, отколкото на човек, който просто не е като тях.
Но… това няма да промени нищо.
Защо сте против защитата на жените от насилие? Само това питам. Ако вашето дете някъде го насилят, дали няма да търсите разправа, а? Защо да няма телефони, на които жената да се обади ако има нужда от спасение? Нека има. Пък колко ще се обадят… От сто жени, две. От сто жени, една ще потърси убежище от насилник.
Така че, спокойно, не е нужно да се пените. Нищо няма да се промени. Всичко е листи, подписи, официални документи. И понеже живея в демократична страна, където уж няма дискриминация, хахаха, всеки ден дъщеря ми се връща с някое ново подмятане от училище. Споделяла съм ги. Последният бисер: „Обувките ти изглеждат толкова… български. И под български разбирай евтини.” Ето, тук има закони, но малтретирането на децата в училище от други деца е кошмар. Или пък подмятания към чернокожо дете: „Вашите колко време гладуваха, за да ти купят тези кецове за десет евро?”
Спете спокойно мъже, жени, деца. Спете спокойно. Никаква конвенция не може да промени злото в човека, особено ако един закон е създаден от хора, които тайно го пристъпват зад гърба ти. И ако нещо може да промени нещата, това сте вие – възпитавайте децата си в толерантност към всеки и в борбеност срещу всяко насилие. Ще отнеме векове.
А в същото време ще се наложим да спрем да флиртуваме. Че кой знае как ще ни изтълкуват думите. Не намериха баланс пак.
Пък боя пак ще го отнасяме. Виртуален, физически. Ще го отнасяме вагинално, анално, венозно. Ако искаме.

Ооо, много гнусно ми извърташ думите. И по-горе ти го казаха, че това не е начин да се спори.

Никъде в поста си по-горе не си писала за педофилии, насилия и прочие, а както в първата част на поста си си била либерална към гейовете, така във втората част на поста си си била за забраната им... без нищо да споменеш за извращения или насилия.

Извращенията и насилията върху личността, Ауми, сами по себе си са укорими и не се определят от сексуалната ориентация на човека. Хетеросексуалните също изнасилват, насилват и извращават. А забраната на хомосексуализма също е насилие над личната свобода на хората с такава ориентация.

Просто подхващаш различни теми и сама се заплиташ в собствените си кълчища.

Навремето хомосексуализмът в България е бил забранен. Сега е нещо нормално и никой не се крие. Времената се менят, нравите също и неща, които преди са били неестествени, сега са приемливи и обратно. А насилието и отнемането на свободата винаги са били укорими.

преди 11 часа, darkterminal написа:

Да не подкрепяш нещо, в никакъв случай не означава, че задължително подкрепяш обратното! Т

Който не е с Мене, той е против Мене; - Евангелие от Матей 12:30.

преди 9 минути, Merryl написа:

. А насилието и отнемането на свободата винаги са били укорими.

А на теб какъв ти е проблема тогава?

Аз ли съм ти проблема, или конвенцията?!

Защото темата е за Конвенцията, и ако имаш да кажеш нещо по нея ще те изслушам с внимание. Но ти влизаш не да обсъждаш темата, а моите изказвания по нея.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Аз по темата съм се изказала още в самото начало. При това аргументирано и със собствено мнение, а не с цитати.

И не - не се ласкай! Точно пък ти, при това във форум, не може да си ми проблем!

преди 11 часа, darkterminal написа:

Класически пример за Логическа Заблуда!

Само да кажа, че това важи и за много от останалите участници в темата, не само за нея. Повечето хора, които са против Конвенцията, застъпиха мнение "щом си за конвенцията, значи си за гейовете; за възпитанието на децата в гейове; за извращеният; за циганките да ни източват парите, като се правят на пребити от мъжете си; за гей бракове; за трети пол" и прочие и прочие.

Просто вметка, ей така, заради справедливостта, не че нещо по темата - аз приключих участието си по нея.

преди 10 минути, Merryl написа:

аз приключих участието си по нея.

крайно време беше:lol6:

• Автор

МОН спира джендър проучванията в училище

Цитат

Министерството на образованието спира проучванията на неправителствените джендър организации, които вървят в български училища от 2013-а. Това съобщи министър Красимир Вълчев, пише "Епицентър".

„Ще се въздържим от провеждането на проучванията по джендър проектите. Дебатът в обществото е полезен. Трябва да имаме относителен обществен консенсус какви ценности искаме да учим децата. Има един безспорен пакет от ценности – гражданските, националните, европейските, общочовешките. Но има и такива, които предизвикват и дискусия и които родителите не искат да бъдат изучавани в училище. Трябва да бъдем сдържани и предпазливи. Това е и разделителна линия между либералното и консервативното. Не сме провели дебата докрай. Ще изчакаме. Провеждането на проучването не е най-важната ни задача”, увери министърът. Той уточни, че това е инициатива, която преди МОН е подкрепило.  

Дотук добре. :)

Обсъждането продължава!

Чакайте ся.Нямам нищо против да се затегнат мерките и да се спазват законите,за да се изкорени насилието над жени.Нека и всеки със ,,странни" сексуални ориентации да има избор,да може да се самоопределя като какъвто си иска.Но да не се натрапва на обществото.Стига с този натиск на малцинството срещу мнозинството.Първо хомосексуалното лоби си прокара права.Сега,като знам нашите одупени подлоги,ще се подпише и това.Какво следва.Де се признаят педофилите за репресирани?Да им дадат права?Утре някой да звънне на вратата ти и да каже че изпитва силно напрежение в слабините и трябва да му намериш 5 годишно дете за да задоволи нагона си?И какво значи-да запознават,учат децата що е джендър в градината,в училище?В училище трябва да ги учат на А Б В и математика,най-общо казано.Да ама не.За първия учебен ден искат детето да знае азбуката и да смята до 10.И понеже тази работа са я свършили родителите,да не седят учителите айляк,от просветата ще решат че трябва да има часове по джендър.Всичката Мара втасала...

• Автор
преди 2 часа, Aumi написа:

Какво чудно има в това да приемаш личната свобода на хората във връзка с тяхната сексуална ориентация и предпочитания, когато тя не се натрапва публично и ако не се прилагат насилствени действия?!

Не съм против хората с различна сексуална ориентация, за които пишеш.

Те са интелигентни и възпитани хора.

Но...

Боя се, че ако се ратифицира конвенцията, ще се узакони "личната свобода" на определен вид хомосексуалисти предимно от едно малцинство, които от доста време безочливо натрапват своите "предпочитания", предлагайки агресивно услугите си на много места в София.

А и сред бежанците има немалко такива, които са били принудени да напуснат родните си места, защото там хомосексуализма се преследва от закона.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 4 часа, Aumi написа:

Вижте, господа!

Да пуснат един референдум набързо, за или против и да се свършва ;).

Не знам защо масово всички скачат, явно това е по-скоро заради медийната психоза, зад която стоят по-скоро политически цели, водещи до конформизъм.

Той @Yvan Sergeev беше писал някъде, целта е да се вземе някой друг лев помощ и подкрепа от Европейският съюз. Не че на някой му е притрябвала тая конвенция реално.

И за Леонардо да Винчи се говори, че е бил хомосексуалист, но пък това не пречи да го признават за един от най-великите гении на всички времена.

А относно това, ами че то и сега аз не виждам "обратните" да са се притеснили и видите ли да не излизат публично. Та, политически ход е цялото нещо, за взимане на премии от някои персони от властта и така.

Да се самоцитирам аз. Това от конвенцията.

"без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол, раса, цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, принадлежност към национално малцинство, имуществено състояние, рождение, сексуална ориентация, идентичност, основана на пола, възраст, здравословно състояние, увреждания, семейно положение, статут на мигрант или на бежанец, или друг статут."

Тъй, значи според това, ако вляза в някое кафене или бар и кажа на някой че е "черен боклук", сега вече законно може да ме осъди ? Ами че то и сега без тая конвенция пак може или бъркам ?

За насилието над жените винаги съм писал, че подкрепям тая част. Ама айде да се замислим. И сега има къде да се оплачат жените, в случай че са подложени на тормоз нали ? А добре, като се приеме тая конвензия какво ще промени ? Работата е там, че повечето насилени, тормозени, бити жени се затварят в себе си и не търсят помощ. Та....бидейки приета тая конвенция какво ще промени това ? Ми, ако има някакъв напредък относно това ще съм учуден. И ако имаме повече молби за помощ. Май и @Мойра беше казала нещо подобно някъде. Но, във всеки случай така.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Julius Decimus написа:

@Yvan Sergeev

За насилието над жените винаги съм писал, че подкрепям тая част. Ама айде да се замислим. И сега има къде да се оплачат жените, в случай че са подложени на тормоз нали ? А добре, като се приеме тая конвензия какво ще промени ? Работата е там, че повечето насилени, тормозени, бити жени се затварят в себе си и не търсят помощ. Та....бидейки приета тая конвенция какво ще промени това ? Ми, ако има някакъв напредък относно това ще съм учуден. И ако имаме повече молби за помощ. Май и @Мойра беше казала нещо подобно някъде. Но, във рсеки случай така.

За насилието над жени и деца имаме добър закон, но и той като повечето закони в държавата ни не се спазва.

Достатъчни са няколко наказания на насилници над жени и/или деца, за да повярват жертвите, че са под крилото на закона.

преди 5 часа, Aumi написа:

Едно е да приемеш, че някои жени предпочитат да правят секс с други жени, или мъже които ги влече собственият им пол. Съвсем друго е да ги подкрепяш, ако те насилствено извършват блудствени действия или извращения спрямо други лица, нежелаещи да споделят техните сексуални предпочитания.

Тукашните противници на конвенцията , по точно тяхното разбиране за смисъла на конвенцията и страхове , е  именно което казваш във второто изречение.

преди 3 часа, Мойра написа:

За насилието над жени и деца имаме добър закон, но и той като повечето закони в държавата ни не се спазва.

Достатъчни са няколко наказания на насилници над жени и/или деца, за да повярват жертвите, че са под крилото на закона.

Е да де. За кой ли път да повторя - конвенцията предвижда промени в НК , които аз разбирам като оеднаквяване и синхронизиране със законодателството на другите , подписали, страни.

За д ане се получава един педофил на запад влзиа за 10 г , а тук - влачат се дела, и накрая условно.Побоища със фатален изход за жени... колкото щеш ... НАказани ?

Хайде да има  наказания и еднакво бързо правосъдие де ?

Еми няма как да стане... оревахте с простотии за НАЛАГАНЕ на осми пол, протести за спиране на деца от училище и какво ли не... Ти нали  си против конвенцията  , ако  не бъркам ?

"Вперед"  към  матушка Русия /където е декриминализирано домашното насилие/  и към ориента.

когато една организация   не е държавна е престъпно  държавата да и отпуска средства

за  да не е престъпно  НПО-то   би следвало да се регитрира като партия и  ако гласуват хората да влезе във властта и да си гласува финансиране  или както е ако събере 1 % да и се дават по  10 лв на глас...

и сектите са не правителствени организации защо и те не си направят една конвенция за защита на жените и деца

и вкарат точка

XX    във връзка с подписана конвенция  държавате се задължава да финансира секти.

никой не е  гласувал за хелзински комитет нито за ЛГБТ щото не са се  явили на избори.

задкулисната цел на инстамбулската конвенция е ясна и проста

1 да  се вземе възпитанието от ръцете на родителите

2 отговорността да се поеме от държавата

3 а възпитанието да се предостави в ръцете на джендерите като им се дадът финанси

и ако имат желание да изпълняват съвестно джендерската идеология и да вкарват в главите на децата че може да им се режат пишките а ако е грешка може да им ги присадят отново.

преди 6 часа, Aumi написа:

Който не е с Мене, той е против Мене; - Евангелие от Матей 12:30.

няма нормален който да е на 100% за всичко което пише в истамбулска конвенция освен създателите които са уроди

щото е и пълна каша

първо се говори за равенство между половете пък сега некви по-полови от другите с привилегии и имунитети

Приложение — Привилегии и имунитети (Член 66)

Цитат

а имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество;

демек клевета за педофил  и  няма да ги гонят.....  щото имат имунитет и е извършено  в тяхно служебно качество.

и хиляди други извращения в конвенцията

утре се регистрирам  джендер GREVIO   и няма  кой какво ми да каже.

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 8 часа, Aumi написа:

Вижте, господа!
Голяма част от хората, без да са чели конвенцията, по инерция са завладени от масовата вълна на отрицанието.
Аз прочетох конвенцията и не видях нищо обезпокоително в нея.
Кое ви безпокои вас и защо?
Дори и да пише там за защита на някакъв трети пол /въпреки че изобщо не се споменава такава дума в нея/, това какво ви притеснява?!

Другарке, виж предната страница!!! Отговорено ти е кратко, точно и ясно, от няколко човека при това, но ти продължаваш да питаш едно и също, като развален грамофон!!! Както писах по-назад, едно обикновено мнение на потребител във форум не можеш да схванеш, тръгнала си юридически документи да тълкуваш, че и акъли да ни даваш!!! Хайде сега ти ни обясни, как една сутрин се събуди с нарушени женски права и реши, че от този ден нататък, това е мисията в живота ти!!!

преди 22 минути, Yvan Sergeev написа:

демек клевета за педофил  и  няма да ги гонят.....  щото имат имунитет и е извършено  в тяхно служебно качество.

и хиляди други извращения в конвенцията

Имаш богата фантазия. Признавам ти  го . :)

Госпожи и господа, конвенцията вече е подписана, затова всякакви спорове по темата са излишни! :D

Правосъдният министър Екатерина Захариева подписа от името на България Истанбулската конвенция за борба с насилието над жени и за домашното насилие. Церемонията се състоя в присъствието на генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, който е в София за международната конференция на министрите на правосъдието на страните членки на Съвета на Европа.

До момента документът е одобрен от 38 държави, 24 от които са членки на ЕС. С присъединяването си към Конвенцията България се задължава да вземе мерки за предотвратяване и справяне с всички форми на насилие, породено от неравенството между половете. 

http://legalworld.bg/52549.zaharieva-podpisa-istanbulskata-konvenciia-sreshtu-nasilieto-na-jeni.html

преди 11 минути, miro20 написа:

Имаш богата фантазия. Признавам ти  го . :)

не ме карай да се развихрям

преди 39 минути, Yvan Sergeev написа:

а имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж

може и спокойно да си пренасят   чанти с кокаин.

преди 4 минути, Aumi написа:

Госпожи и господа, конвенцията вече е подписана, затова всякакви спорове по темата са излишни! :D

Правосъдният министър Екатерина Захариева подписа от името на България Истанбулската конвенция за борба с насилието над жени и за домашното насилие. Церемонията се състоя в присъствието на генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, който е в София за международната конференция на министрите на правосъдието на страните членки на Съвета на Европа.

До момента документът е одобрен от 38 държави, 24 от които са членки на ЕС. С присъединяването си към Конвенцията България се задължава да вземе мерки за предотвратяване и справяне с всички форми на насилие, породено от неравенството между половете. 

жална ти майка тогава

щото вече съм джендер

не съм  госпожа или господин и ще олекнеш  с милиони евра

щото ме дискриминираш

ЧЕСТИТО!

преди 53 минути, Aumi написа:

И аз отдавна попитах защо някои им "закъсня ужаса" почти 2 години ? :) даже по отдавна и БСП не бе против, и църквата подкрепяше конвенцията.

- 1 , 2 

А сериозно казано, подписа не е достатъчен, а ратифицирането. Тогава чак е официален ангажимент на държавата , която може да се позовава, или да се позовават към нас , по тази конвенция.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
преди 59 минути, Aumi написа:

http://legalworld.bg/52549.zaharieva-podpisa-istanbulskata-konvenciia-sreshtu-nasilieto-na-jeni.html

Слава богу, че не е ратифицирана!

Обсъждането продължава с пълна сила! :)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 минута, Мойра написа:

Слава богу, че

...че някой ще пребива някого зад домашната врата както и до сега ?

...че педофилите ще се измъкват, докато в нормалните държави се осъждат подобаващо ?

хм... Щом  казваш ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.