Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

оoooo сиренче, къде се губиш

ще ти я разкажа на ушенце.:mark:

Обръснат , изкъпан , сресан и на почтително разстояние с благ тих гласец шепкай !

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 326,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

сега последно обръснат или сресан :P

почтително ...  колко подчтително ?

един  в друг ?

Както се вижда, повечето не са чели текста, но пък повтарят като папагали казаното от трети лица - мненията на разни псевдодуховни и псевдоморални религиозни и политически водачи, относно тази конвенция.

Кое по-точно в конвенцията ви притеснява и защо?

...

Цитат от Конвенцията:

Като се позовават на основните принципи на международното хуманитарно право и по-специално на Женевската конвенция (IV) относно закрилата на гражданските лица по време на война (1949 г.) и допълнителни протоколи I и II към нея (1977 г.); Като осъждат всички форми на насилие над жени и домашно насилие; Като отбелязват, че постигането на равнопоставеност между жените и мъжете de jure и de facto представлява ключов елемент в превенцията на насилието над жени; Като отбелязват, че насилието над жени е проява на исторически неравнопоставените властови отношения между жените и мъжете, които са довели до доминация над жените и дискриминация срещу тях от страна на мъжете, както и до възпрепятстване на пълния напредък на жените; Като отбелязват структурната природа на насилието над жени като насилие, основано на пола, както и че насилието над жени е един от основните социални механизми, чрез които жените са принудително поставени в подчинена позиция спрямо мъжете; Като отбелязват с дълбока загриженост, че жените и момичетата често са излагани на сериозни форми на насилие като домашно насилие, сексуален тормоз, изнасилване, 4 принудителен брак, така наречени „престъпления на честта“ и осакатяване на гениталиите, които представляват сериозни нарушения на човешките права на жените и момичетата, както и основна пречка за постигане на равнопоставеност между жените и мъжете; Като отбелязват продължаващите нарушения на правата на човека в рамките на въоръжени конфликти, които засягат гражданското население и по-специално жените под формата на широко разпространени или системни изнасилвания и сексуално насилие, както и потенциала за нараснало насилие, основано на пола, по време на конфликтите и след тях; Като отбелязват, че жените и момичетата са изложени на по-големи рискове от насилие, основано на пола, отколкото мъжете; Като отбелязват, че домашното насилие засяга предимно жените, но и мъжете също могат да бъдат жертви на домашно насилие; Като отбелязват, че децата са жертви на домашно насилие, включително и като свидетели на насилието в семейството; В стремежа си да създадат една Европа, свободна от насилие над жени и домашно насилие.
...

Член 1 — Цели на Конвенцията

1 Настоящата Конвенция има следните цели:

а. да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие;
б да допринася за премахване на всички форми на дискриминация срещу жени и да насърчава действителна равнопоставеност между жените и мъжете, включително чрез овластяване на жените;
в да създаде цялостна рамка, политики и мерки за защита и помощ на всички жертви на насилието над жени и домашното насилие;
г да насърчава международното сътрудничество за премахване на насилието над жени и домашното насилие;
д да осигури подкрепа и помощ на организации и правоприлагащи органи за ефективно сътрудничество с цел да се възприеме интегриран подход за премахване на насилието над жени и домашното насилие.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 1 час, Aumi написа:

Както се вижда, повечето не са чели текста, но пък повтарят като папагали казаното от трети лица - мненията на разни псевдодуховни и псевдоморални религиозни и политически водачи, относно тази конвенция.

О!Нас нищо не ни смущава.За теб единствено се притесняваме.За теб и другите жени, понеже сега ще се наложи да се пенсионирате по-късно, както мъжете.Нали конвенцията това цели - премахване на разликите жени/мъже.И други притеснения от този род имаме, но тъй като, в резултат на исторически наложилите се стереотипни социални роли, трудно  успяваш да разбереш проблематиката - та затова първо прочети 10 пъти написаното в темата дотук.

преди 4 часа, Aumi написа:

Аз съм я чел в оригинал, на официалния френски език.
Освен това живея в Белгия, където освен че се женят мъж с мъж, искат и момченца да си осиновяват.
Що не си родят те едно тяхно, като било могло без жени да се живее ?
Да забременее единият от практикуваната интензивна содомия и да си износи в клоаката едно дете, колко му е.
Щом като може содомия, що да не може и дете да роди ?

А лично на теб ти препоръчвам да отидеш на женския форум на мамите, питай гугъл за истанбулската конвенция и сайта им и ще ти излезе темата там. 
Понеже там пишат жени и на тях може повече да им повярваш, че ги естрах за децата им да не им промиват мозъка още от яслата да си сменят пола.
Освен това, вместо да се вдигат заплатите държавата ще плаща пари на разни циганки, които ги мързи да ходят на училище и да работят после, просто като почнат да водят дела с помоща на западни джендър шпиони срещу България.
Не се ли сещаш, че никаква конвенция няма да ги спре манговците да потупват в пияно състояние продадените им булки. А за да ги вкараш всичките манговци раздаващи плесници, ще трябва първо да платиш многоооо данъци за да посториш многоооо затвори и да плащаш после заплати на пазачи и да ги храниш затворниците и тя стана дълга и широка. А на всяка бита циганка, социално жилище ще трябва да платиш пак от твоите данъци, щото тя като е народила шест циганета и според конвенцията трябва ти да я закриляш, давайки твоите пари. Така пише в конвенцията, държавата се задължава да харчи луди пари.
Ивайло Калфин каза че когато е зависела от него тази конвенция, не я е приложил, точно защото е щяло да трябват многоооо пари, които е нямало от къде да дойдат. Меркел няма да дава пари за апартаменти на циганките, тя си ги кани при нея да ходят, там да ги дресира да ходят на работа за ниски заплати.

Я кажи сега, аз като мъж който никога не съм бил никаква жена нито момиче, от къде на къде ще съм длъжен аз да плащам данъци, само защото едни каки нямат очи да гледат и се женят за побойници ?

• Автор

Едно от нещата, които ни предлага Истанбулската конвенция.

За първи път: брак между трима мъже

Цитат

Съпруг, съпруг и съпруг: запознайте се с първото официално признато полиаморно семейство в Колумбия. Бракосъчетанието между тримата мъже идва една година след като страната призна еднополовите бракове.

ВИДЕО

преди 6 часа, Aumi написа:

Добър ден на вас.

Ето с две думи, така де, с два коментара защо аз съм против:

Тъй че не се ядосвайте, почти всеки покрепя частта с насилието срещу жени.

преди 3 часа, Мойра написа:

Едно от нещата, които ни предлага Истанбулската конвенция.

Може ли цитат от конвенцията, който да доказва, че тя предлага защита на такива бракове?

преди 3 часа, Белгиеца написа:

... Я кажи сега, аз като мъж който никога не съм бил никаква жена нито момиче, от къде на къде ще съм длъжен аз да плащам данъци, само защото едни каки нямат очи да гледат и се женят за побойници ?

Малко ме съмнява да си я чел, а и да си я прочел явно не си я разбрал съвсем.

Къде пише, че ти трябва да плащаш допълнителни данъци във връзка с конвенцията?

преди 7 часа, badr написа:

О!Нас нищо не ни смущава.За теб единствено се притесняваме.За теб и другите жени, понеже сега ще се наложи да се пенсионирате по-късно, както мъжете.Нали конвенцията това цели - премахване на разликите жени/мъже.И други притеснения от този род имаме, но тъй като, в резултат на исторически наложилите се стереотипни социални роли, трудно  успяваш да разбереш проблематиката - та затова първо прочети 10 пъти написаното в темата дотук.

Ти за мен не бери грижа, защото аз нямам желание да се пенсионирам.
Имам желание да бъда жизнена и здрава и да работя до дълбоки старини. ;)
Пък ти ако разчиташ само на една пенсия, наистина си доста зле!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 10 часа, Aumi написа:

Член 1 — Цели на Конвенцията

1 Настоящата Конвенция има следните цели:

а. да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие;
б да допринася за премахване на всички форми на дискриминация срещу жени и да насърчава действителна равнопоставеност между жените и мъжете, включително чрез овластяване на жените;
в да създаде цялостна рамка, политики и мерки за защита и помощ на всички жертви на насилието над жени и домашното насилие;
г да насърчава международното сътрудничество за премахване на насилието над жени и домашното насилие;

Цитат

д да осигури подкрепа и помощ на организации и правоприлагащи органи за ефективно сътрудничество с цел да се възприеме интегриран подход за премахване на насилието над жени и домашното насилие.

a ) като се вменява на държавата това задължение- спонсориране  на не правителствени органиции 

е сори  като не са правителствени  да си гледат работата  и да си цокат парички от сорос

сега сорос като загуби няколко милиарда   държавата ли ше му издържа фондациите...

б) e  сори живееме в патриархално общество   всички  са равни но  мъжете са малко по- равни от другите

жена не може да стане патриарх  не може да стане и мюфтия

в гърция на едно островче не може да стъпи и женски крак.

не е матриархат  а е демокрация но тя няма право да се меси в религиозното

а именно това се цели с конвенцията

държавата  да изземе функцията на вярата  което го има само във северна корея

а в мюсулманските държави е  обратното вярата е взела функциите на държавата

а в българия е разделение на властите по христиански

божието- божие кесаровото- кесараво

пп в перник има власт на жените 

кметицата мете листата в парка през есента докато падат всеки ден

през зимата пуска и снегорини ..... 

за да може гражданина да  си  разходи  кучето и отгоре  да се изака посред пътеката

и хората без кучета да ходят в калта за да не газят върху фашкии

до туй води овластяването на жени....  метение и чистение

има и разделно събиране на отпадъци

контейнер за  хартия пластмаса стъкла а биологичните отпъдъци къде да се изхвърлят ?

но няма значение минава камиона и  събира всички контейнери наведъж....

В)  и за какво е това цялото упражнение нали сме подписали некви документи за правтана човека

г  в конвенцията няма нищо насърчаващо а общи приказки и както казах  да се дадът едни пари - държавни- на не държавни структури

Цитат

какво пречи  както има 7 милиона  българи всеки да си регистрира по едно НПО  или по няколко НПО- та

тва си е направо без условен базов доход

и ако държавата не ми  даде пари  завеждам едно дело

и ще кажа че е дискриминация   понеже не ми дават безплатни кинти а на другите джендери дават.

Днес в новините на обяд показаха един белгийски журналист доста известен във Фландрия, решил да става жена. Сложил там една перука и готово, ще се казва иначе. Промяната щяла да отнеме една година.
Няма да ви се отвари видеото вероятно, щото ИП-то ви не е белгийско, но можете да търсите с името му, може от друг сайт да тръгне и видео. Аз нямам време, щото ми почна едно предаване.

https://www.rtbf.be/info/societe/detail_bo-van-spilbeeck-j-espere-que-mon-cas-aidera-des-gens-qui-sont-mal-dans-leur-corps?id=9825974

преди 4 часа, Aumi написа:

Може ли цитат от конвенцията, който да доказва, че тя предлага защита на такива бракове?

Малко ме съмнява да си я чел, а и да си я прочел явно не си я разбрал съвсем.

Къде пише, че ти трябва да плащаш допълнителни данъци във връзка с конвенцията?

Така като те гледам, ти по принцип не четеш!!! Посочи ми в кой коментар някой е написал за допълнителни данъци, а ти си го прочела!!! Толкова ти е и четенето!!!  В един форум, едно просто мнение не може да прочете и схване, тръгнала конвенции да ми тълкува!!! Човекът по най-елементарен начин като на проста феминистка ти казва, че парите от данъците ни няма да отиват целево...няма да им пари за пенсии, няма да има пари за здравеопазване, няма да има пари за образование, но за битите циганки с по 6 деца пари ще има, щото подпишем ли конвенцията няма мърдане!!! С бежанките дошли с челядта си на границата ни, работата ще е същата!!! Идва ти на границата и ти обяснява, че в Афганистан или Мали мъжа и я пребива ежедневно и ти си длъжен да я пуснеш, да и намериш жилище, да и поемеш всички разходи и да забрави за връщане обратно, щото така пише в конвенцията!!! Нещо притеснително да виждаш в цялата тази работа??? И като е толкова хубава тази конвенция, Англия защо не са я приели??? Да не би да са по-прости от нас???

преди 6 минути, Джугашвили написа:

Така като те гледам, ти по принцип не четеш!!! Посочи ми в кой коментар някой е написал за допълнителни данъци, а ти си го прочела!!! Толкова ти е и четенето!!!  В един форум, едно просто мнение не може да прочете и схване, тръгнала конвенции да ми тълкува!!! Човекът по най-елементарен начин като на проста феминистка ти казва, че парите от данъците ни няма да отиват целево...няма да им пари за пенсии, няма да има пари за здравеопазване, няма да има пари за образование, но за битите циганки с по 6 деца пари ще има, щото подпишем ли конвенцията няма мърдане!!! С бежанките дошли с челядта си на границата ни, работата ще е същата!!! Идва ти на границата и ти обяснява, че в Афганистан или Мали мъжа и я пребива ежедневно и ти си длъжен да я пуснеш, да и намериш жилище, да и поемеш всички разходи и да забрави за връщане обратно, щото така пише в конвенцията!!! Нещо притеснително да виждаш в цялата тази работа??? И като е толкова хубава тази конвенция, Англия защо не са я приели??? Да не би да са по-прости от нас???

Ясно е, че преди да се опълчите против конвенцията, трябва да уредите въпроса с помощите които получават циганите и които благоприятстват тяхното размножаване.

Но вие отричате конвенцията като цяло, нищо че тя защитава и правата на битите българки.

Защото Нане не желае на него да му е добре, а важното е на Вуте да му  е зле. :tongue2:

...

Над 70% от жените по света са ставали жертви на насилие. Това показват данни, оповестени по повод днешния Световен ден за борба с насилието над жени.

62 милиона – толкова са жените в ЕС, които са претърпели насилие. У нас всяка четвърта българка е била подложена на домашно насилие.

Голяма част от тях обаче не споделят за преживяното заради страх и недоверие в правосъдната система.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/vsjaka-chetvarta-balgarka-e-bila-zhertva-na-njakakav-vid-domashno-nasilie.html

преди 2 минути, Aumi написа:

Ясно е, че преди да се опълчите против конвенцията, трябва да уредите въпроса с помощите които получават циганите и които благоприятстват тяхното размножаване.

Но вие отричате конвенцията като цяло, нищо че тя защитава и правата на битите българки.

Защото Нане не желае на него да му е добре, а важното е на Вуте да му  е зле. :tongue2:

Теб лично, мъжът ти колко пъти те е бил???

П.П. И не ми отговори на въпроса, в Англия защо не са я приели, след като е толкова хубава тази конвенция???

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

току-що, Джугашвили написа:

Теб лично, мъжът ти колко пъти те е бил???

Значи ли че трябва да защитавам престъпниците и насилниците, ако аз не съм била жертва на престъпление и насилие?!

Ако теб не са те обирали, не са те изнасилвали, не са се опитвали да те убият, не са изнасилили детето ти, значи ли, че трябва да подкрепяш изнасилвачите, педофилите и убийците?

току-що, Aumi написа:

Значи ли че трябва да защитавам престъпниците и насилниците, ако аз не съм била жертва на престъпление и насилие?!

Ако теб не са те обирали, не са те изнасилвали, не са се опитвали да те убият, не са изнасилили детето ти, значи ли, че трябва да подкрепяш изнасилвачите, педофилите и убийците?

Не разбрах, бил ли те е или не!!! А какво стана с въпроса за Англия??? Там всичко ли е цветя и рози???

току-що, Джугашвили написа:

Не разбрах, бил ли те е или не!!! А какво стана с въпроса за Англия??? Там всичко ли е цветя и рози???

И аз не разбрах, защо защитаваш насилието?!;)
Да не би да потупваш често жена ти?

току-що, Aumi написа:

И аз не разбрах, защо защитаваш насилието?!;)
Да не би да потупваш често жена ти?

Не ми отговаряй на въпроса с въпрос!!! Мъжът ти бил ли те е???

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Не ми отговаряй на въпроса с въпрос!!! Мъжът ти бил ли те е???

И да ме е бил, и да не ме е бил, теб какво те засяга?
Темата не е за мен, а за хората подложени на насилие!
И всеки който е против тази конвенция, защитава насилието над жените и децата!
Какво по-ясно от това?!
Само не мога да разбера какви хора могат да бъдат тези, които защитават насилието над беззащитни същества?!

преди 3 минути, Aumi написа:

И да ме е бил, и да не ме е бил, теб какво те засяга?
Темата не е за мен, а за хората подложени на насилие!
Какво по-ясно от това?!
Само не мога да разбера какви хора могат да бъдат тези, които защитават насилието над беззащитни същества?!

Веднага мога да ти кажа какви са!!! Англичани, германци, американци, японци...все някакви такива изостанали са защитниците на насилието над жените и децата, представи си!!! Но според вашият изкривен либерастки мироглед, ние не трябва да бъдем като тях!!! Трябва да бъдем още по-захлупени и да продадем и малкото, което ни остана!!! А иначе, голяма грешка на мъжа ти!!! Когато му е било времето е трябвало да те спука от бой и да те направи абонат на Пирогов!!! И в знак на съпричастност с конвенцията да ти изкара карта с намаление!!! Това е истинската помощ!!! Ако си беше свършил задължението, сега нямаше да ги плещиш тези глупости и простотии!!!

П.П. А ти колко пъти си му посягала???

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Веднага мога да ти кажа какви са!!! Англичани, германци, американци, японци...все някакви такива изостанали са защитниците на насилието над жените и децата, представи си!!! Но според вашият изкривен либерастки мироглед, ние не трябва да бъдем като тях!!! Трябва да бъдем още по-захлупени и да продадем и малкото, което ни остана!!! А иначе, голяма грешка на мъжа ти!!! Когато му е било времето е трябвало да те спука от бой и да те направи абонат на Пирогов!!! И в знак на съпричастност с конвенцията да ти изкара карта с намаление!!! Това е истинската помощ!!! Ако си беше свършил задължението, сега нямаше да ги плещиш тези глупости и простотии!!!

Ясно беше, че си насилник и често биеш жена си! :basketball3:

преди 1 минута, Aumi написа:

Ясно беше, че си насилник и често биеш жена си! :basketball3:

Кой решава, че съм насилник??? Просто съпругата ми Маша е късметлийка като има привилегията да отнесе по някое и друго шамарче когато не ме слуша!!! Чест, с която не всяка жена може да се похвали!!!

преди 17 минути, Aumi написа:

...
Какво по-ясно от това?!

Класически пример за Логическа Заблуда! Да не подкрепяш нещо, в никакъв случай не означава, че задължително подкрепяш обратното! Това са бинарни елементаризми и псевдо силогизми. Като пишеш такива неща, не забравяй, че тук има хора поназнайващи по нещичко от логика, реторика, семиотика и такива провокации не минават незабелязано! Избягвай да ги правиш, защото така тежестта на това което казваш намалява в експоненциална зависимост от броя на логическите заблуди, които ни поднасяш!

преди 1 минута, darkterminal написа:

Класически пример за Логическа Заблуда! Да не подкрепяш нещо, в никакъв случай не означава, че задължително подкрепяш обратното! Това са бинарни елементаризми и псевдо силогизми. Като пишеш такива неща, не забравяй, че тук има хора поназнайващи по нещичко от логика, реторика, семиотика и такива провокации не минават незабелязано! Избягвай да ги правиш, защото така тежестта на това което казваш намалява в експоненциална зависимост от броя на логическите заблуди, които ни поднасяш!

Не, това е класически пример за манипулациите на либералната сволоч!!! Точно това са им прийомите!!! А да ти направи впечатление, че не е отговорила на нито един зададен въпрос???

преди 46 минути, Aumi написа:

Kонвенцията нищо не защитата, освен може би ЛГБТ-лобито. Как може да сте толкова наивни? Жените и в момента са защитени законово и какво от това? Те не искат просто защита на жените от насилие, а да ДОБАВЯТ една камара други неща, така че да си дадат карт бланш за рекет и над мъже, и над жени - повод за вмешателство в семейния живот със и без повод. Възможност за безпрепятствено предефиниране на ролите на мъже и жени, на предефиниране на това що е биологичен пол. Това да не би да са нищо? И какво общо имат тези работи с борбата с насилието? Човек трябва да е много зле, че да филтрира по такъв начин ясна и недвусмислена информация. Не сме били чели текста!

Само жените се ловят на такава евтина манипулация. Защото Миро е просто продадена душа, не е толкова загубен. Представете си какво би станало не само със жените, ами и с мъжете след още примерно 10-15 години активна пропаганда и натиск от страна на ЕС и държавата.

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Не, това е класически пример за манипулациите на либералната сволоч!!! Точно това са им прийомите!!! А да ти направи впечатление, че не е отговорила на нито един зададен въпрос???

Не знам защо казваш не, след като това, нейното е класически пример за логическа заблуда. И това са част от прийомите на всеки, който не знае какво да каже а бърза да се обади. Лошото е, че има и знаещи как да я вършат тази работа. В този форум обаче, нивото е примитивно, а архетипите кръчмарски...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.