Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 3 часа, Aumi написа:

хе хе, щом Христос, като един измислен художествен герой може, защо Ауми да не може! :bighat::basketball3:

Колко хора вярват в Ауми и колко вярват в Христос??? Да ти кажа...във форума никой!!!

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 2 минути, Unnamed_ написа:

Някой може ли да обясни все пак, защо свързвате понятието "джендър" с некви извращения? Та чак се прехласнахте по  ципове от които изкачат ти пишки ту непишки. Джендър означава пол... Некви въпроси?

Не ми давай акъл какво значи, защото френският е официален език заедно с английският и аз първия го знам почти както и родния ми български, понеже съм женен за белгийка франкофонка и живея във франкофонската част на Белгия от 1991г.
Та така, при спор, Българската държава може спокойно да се позове на текста на френски и ... да загуби дело срещу джендърите, понеже продажните политици са гласували конвенцията.

• Автор
преди 5 минути, Белгиеца написа:

Много хубав материал си намерила, Браво !

Най-гадното и извратено с тия джендъри е, че осакатяват невинни деца и ги лишават от възможността да имат после поколение.

На едно момче никой доктор не може да му предизвика израстване на истински женски огргани позволяващи износване и раждане на дете. Те не им сменят пола, а просто ги осакатяват за цял живот.
Както и на момиче доктор не може да му предизвика израстване на негови си тестити и пенис, с който да произведе негови си сперматозоиди. Това е просто бизнес от които доктори изкарват луди пари, за сметка на децата.
Отвратително , но факт.

Не е само това.

Имам чувството, че някой прави всичко възможно, за да намали раждаемостта и то в страни, където тя е драстично намаляла и продължава да намалява през последните години.

Не е ново, но пък към момента е актуално и е точно по темата!!! Много поучителен клип!!! Дано да е от полза на повече нормални люде!!!

Цитат

Полезно: Вижте как да биете жените си правилно!

Изследователят по "ислямски етикет" д-р Гази ал-Шимари съветва да се налагат с "леки шамари и меки удари по лицето"

Полезна книга за това как трябва да бием жените си според новия "ислямски етикет" е хит в Арабския свят, пише "Esquire". Авторът Мохамед Камал Мустафа в своята най-нова книга "Жените в исляма" разкрива, че дамите трябва така да се шамаросват, че да "изпитват по-скоро духовно, отколкото физическо страдание". Авторът препоръчва на мъжете мюсюлмани да налагат своите жени и съпруги по "най-чувствителните им части, като например лицето, гърдите, корема, главата и т.н.". Експертът по семейни отношения, д-р Гази ал-Шимари от Саудитска Арабия признава, че "не е напълно съгласен със своя колега". Според него, жената трябва да се налага с "леки шамари и меки удари по лицето". По неговите думи, преди да почне да я бие, мъжът-мюсюлманин трябва да я предупреди колко точно пъти ще я удари. Освен това психологът е категорично против срещу мюсюлманките да се използват чинии, ножове или бутилки пълни с вода. Джордж Буске, който е автор на книгата "Секс-етикет в исляма" пък дава съвет, когато трябва да се бие една жена, това да става по два начина: първият е "леко", като ударите са с отворена длан, а вторият - "силно", което означава с юмруци. Накрая авторът на книгата "За подчинението на жените в исляма" Хасан Аша изтъква, че на побой подлежат всички мюсюлмански жени, които незадоволяват сексуалните нужди на своите съпрузи.

преди 3 часа, Aumi написа:

хе хе, щом Христос, като един измислен художествен герой може, защо Ауми да не може! :bighat::basketball3:

Коя си ти , че да се мериш с Христос? Може ли такава свръхнаглост?

преди 1 час, Мойра написа:

Дерзай, Мирко, пиши, пък може и някой да ти повярва! :yanim:

За кое "да ми вярва" ?? просто КОРЕКТНО ти показах откога е.

Проблем ли имаш с това ?

преди 26 минути, Unnamed_ написа:

Някой може ли да обясни все пак, защо свързвате понятието "джендър" с некви извращения? Та чак се прехласнахте по  ципове от които изкачат ту пишки ту непишки. Джендър означава пол... Некви въпроси?

Джендър е граматически термин! Чуждица! На български е род. Определящ рода на дадено съществително или местоимение, както и съответстващите от рода промени във формата на останалите или само на някои думи от изречението. Рода на дадена дума е слабо свързана с думата пол (на английски sex). Може да бъде определяща само при съществителни описващи живи същества. Както може и да дава метафорична представа за съществителни описващи одушевени предмети!

В съвременният език на политическата коректност. Джендър се превръща в приемлива дума, даваща представа за субективната интерпретация на думата пол. С други думи човек роден с пишка, пък вътрешно приемащ се за жена има легален статус мъж, защото е от мъжки пол, но джендъра му е женски (тоест иска, обективно да се обръщат към него и да го таксуват за жена). Лично за мен това е отклонение от нормата. И тъй като от джендър имат нужда само отклоненията, обикновените хора го приемат като ненормално, уродливо и извратено.

Въпроси нямам!

преди 1 час, Мойра написа:

Мирко? :rolleyes:

И кой учи децата че е нормално  ??? Дори на книжката която цитираш /от 2011г / не се говори такова нещо .

А че КОГАТО ПОРАСТНАТ и ВСЕ ОЩЕ имат такова желание, могат да си сменят пола.

т.е. ако нещо учи книжката е че КОГАТО ПОРАСТНЕШ можеш да имаш обоснован избор.

ама спекулриай си ... не ми пречиш :)

Всички стандартни  опорки и копи пейст статии извадихте , и то все от едни познати медии :) 

• Автор

ПЕС Жени до Нинова: БСП е единствената соцпартия против Истанбулската конвенция

Само слабият си служи със заплахи.

Не трябва да се отстъпва в никакъв случай!

България е суверенна държава!

преди 23 минути, darkterminal написа:

Джендър е граматически термин! Чуждица! На български е род. Определящ рода на дадено съществително или местоимение, както и съответстващите от рода промени във формата на останалите или само на някои думи от изречението. Рода на дадена дума е слабо свързана с думата пол (на английски sex). Може да бъде определяща само при съществителни описващи живи същества. Както може и да дава метафорична представа за съществителни описващи одушевени предмети!

В съвременният език на политическата коректност. Джендър се превръща в приемлива дума, даваща представа за субективната интерпретация на думата пол. С други думи човек роден с пишка, пък вътрешно приемащ се за жена има легален статус мъж, защото е от мъжки пол, но джендъра му е женски (тоест иска, обективно да се обръщат към него и да го таксуват за жена). Лично за мен това е отклонение от нормата. И тъй като от джендър имат нужда само отклоненията, обикновените хора го приемат като ненормално, уродливо и извратено.

Въпроси нямам!

Не го разглеждай само като граматически термин!!! Едни определени кръгове точно това целят и се скъсват да манипулират общественото мнение, чрез НЛП и други похвати!!! Тази дума да се разглежда като граматически термин или синоним, докато в същия момент си прокарват куиър теорията като норма на поведение, задължителна при това, чрез конвенцията!!! Това е скритата цел!!!

преди 3 минути, Мойра написа:

ПЕС Жени до Нинова: БСП е единствената соцпартия против Истанбулската конвенция

Само слабият си служи със заплахи.

Не трябва да се отстъпва в никакъв случай!

България е суверенна държава!

Къде видя заплахи ? това че щяла да повдигне въпроса за позицията на БСП пред ПЕС ли ?? :)

Един друг от ПЕС също бях цитирал по назад че ОСНОВЕН приоритет на ЛЕВИТЕ е ... истанбулската конвенция

Обърни внимание на другото ... по важното

Че БСП  са подкрепили миналата година конвенцията. :)

това за отстъпването бих коментирал както онова за твоето "слава богу" .Айде няма да се повтарям

току-що, Джугашвили написа:

Не го разглеждай само като граматически термин!!! Едни определени кръгове точно това целят и се скъсват да манипулират общественото мнение, чрез НЛП и други похвати!!! Тази дума да се разглежда като граматически термин или синоним, докато в същия момент си прокарват куиър теорията като норма на поведение, задължителна при това, чрез конвенцията!!! Това е скритата цел!!!

По въпрос на Unnamed_, в първият абзац съм разгледал какво е оригиналното и истинско значение на думата, докато във втория абзац съм разгледал какво е манипулираното му значение и отговарям защо хората свързват тази дума с отклоненията и извращенията...

преди 16 минути, Мойра написа:

phpbln6o8_800x*.jpg

Неодобрението расте!

Резултатите от статистиката във форума ми се струват по-достоверни!!!

преди 1 час, Unnamed_ написа:

Някой може ли да обясни все пак, защо свързвате понятието "джендър" с некви извращения? Та чак се прехласнахте по  ципове от които изкачат ту пишки ту непишки. Джендър означава пол... Некви въпроси?

sex  означава пол - мъж - жена

gender  -

Цитат

Употреба

вътрешното чувство за принадлежност към мъжкия или женския пол

преди 19 минути, Мойра написа:

phpbln6o8_800x*.jpg

Неодобрението расте!

Малко дежа-вю с темата за АЕЦ Белене

там също 60 % гласуваха ЗА , без обаче да вземат "малката" подробност, че ... цената на тока варираше около 14-20 евро за мегават, сега на борсата е около 30-40 евро

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/01/31/energepikata-ne-e-patriotichna-a-parichna.1591269

При най оптимистични прогнози, на изхода на АЕЦ белене , цената би била около 80 - 100 евро.

В момента пък НЕК предлага 150 000 мегавата, от които е продала само 1/3

http://www.mediapool.bg/pazarni-anomalii-v-energetikata-vadyat-biznesa-na-protest-news274578.html

Но иначе... 60 %  на референдума бяха ЗА.  Представяш ли си ?на борсата 20 евро, и ти да си ЗА ток от над 100 евро /за крайни клиенти/  .

Нарочно дадох този пример, за да се види поредната фейк-простотия която искат да сътворят цоциалистите с тезата им за референдум за конвенцията.

Пак ще гласуват 60 % , пак анкетите ще са такива, реалната обосновка обаче коренно различна.

Така че Мойра, мога само да съжалявам че си избрала тази тотална фейкова пропагандна позиция.

но това е положението.

Кресливите и фейковете много често надделяват. Гьобелс ряпа да яде :)

• Автор
преди 15 минути, Джугашвили написа:

Резултатите от статистиката във форума ми се струват по-достоверни!!!

Сигурно е така.

Погледнах и в други форуми - подкрепящите конвенцията са единици.

преди 5 минути, Мойра написа:

Сигурно е така.

Погледнах и в други форуми - подкрепящите конвенцията са единици.

Ами то и самите жени са против тази конвенция, която уж е в тяхна защита!!! То трябва да си сляп за да не виждаш, че ги използуват за параван, за да си прокарат куиър теорията и да я направят задължителна!!! А където има задължения, не може да става дума за права!!!

Ами расте неодобрението - тази работа с джендъра не стига, че лева резба, ами и развалена. Заклетите И! платените гербаджии вече готови джендъри, само и само да спасят партийката.

преди 8 часа, Джугашвили написа:

Колко хора вярват в Ауми и колко вярват в Христос??? Да ти кажа...във форума никой!!!

:offtopic_s:

С тази разлика, че в името на Ауми, все още никой не е убит
На за съжаление, в името на любимия Христос, са убивали милиони!

преди 7 часа, badr написа:

Коя си ти , че да се мериш с Христос? Може ли такава свръхнаглост?

Не, аз не се меря с Христос, а просто го цитирам!
Не виждам какво лошо има в това да се цитира Христос?! :whist:
Казаното беше в смисъл, че ако Исус е мислел бинарно, защо ние да не можем да мислим или се изразяваме понякога като него!

преди 4 часа, sound написа:

Ами расте неодобрението - тази работа с джендъра не стига, че лева резба, ами и развалена. Заклетите И! платените гербаджии вече готови джендъри, само и само да спасят партийката.

Значи, на никой не му пука за същността на конвенцията, а всеки иска да печели дивиденти от нея.
Едните - за да спасят партията си, а другите - за да спечелят поредните избори с лъжлива популистическа информация, която коренно променя същността на конвенцията!
А платените медии си свършиха работата отлично като успяха да изместят фокуса от истинското ѝ съдържание, като го прехвърлиха върху нещо което не съществува като термин в нея.

И като следствие  - мозъците на стадото са промити, психозата относно "третия пол" и разни "джендъри" е завладяла всички разбрали-недоразбрали, чели-недочели, чули-недочули за конвенцията... И народът е готов да убие с камъни и разкъса всеки определил себе си като такъв!
....

Та се чудя, този народ друга работа няма ли си!
Или това е поредният опит за отвличане на вниманието от по-важните проблеми в държавата.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 1 час, Aumi написа:

С тази разлика, че в името на Ауми, все още никой не е убит
На за съжаление, в името на любимия Христос, са убивали милиони!

...

Убивали са хората, а не Исус. Иде реч, злото е излезло от хората, а не от от Него! И не по Негова вина е убивано, а по вина на хората. И тъй като всеки човек носи пресонално вината си, тя не опира до Него и той си остава Господ, Бог и Спасител неопетнен! Не ти мина номера да го принизиш до себе си - нито да издигнеш себе си до него

...

Не, аз не се меря с Христос, а просто го цитирам!
Не виждам какво лошо има в това да се цитира Христос?! :whist:
Казаното беше в смисъл, че ако Исус е мислел бинарно, защо ние да не можем да мислим или се изразяваме понякога като него!

...

Няма лошо. Но Го цитирай в контекста, в който е писал. Пък, Той е писал за вярата, а не за Истанбулската Конвенция. Освен това, бидейки Господ, Той е единственият, който определя правилата в християнската вяра. А ние бидейки човеци, съдещи за мирски закони в демократична държава, трябва да се придържаме към правилата на логическия начин на мислене. А той казва, че не всеки който е против Истанбулската Конвенция е за насилието над жени и деца.

...

Значи, на никой не му пука за същността на конвенцията, а всеки иска да печели дивиденти от нея.

...

На мен ми пука. Същността на тази конвенция е античовешка, антихристиянска, антинародна и антисемейна!

...

Та се чудя, този народ друга работа няма ли си!
...

Част от работата на народа е да защитава интересите си и тези на семейството си!

преди 6 минути, darkterminal написа:

ми пука. Същността на тази конвенция е античовешка, антихристиянска, антинародна и антисемейна!

Сега остава да докажеш, че тази конвенция е  наистина "античовешка, антихристиянска, антинародна и антисемейна!"...с текстове от самата Конвенция.

преди 26 минути, Aumi написа:

Сега остава да докажеш, че тази конвенция е  наистина "античовешка, антихристиянска, антинародна и антисемейна!"...с текстове от самата Конвенция.

Аз не съм агитатор за или против ратификацията. Не изисквам от никого да се съобразява с мнението ми и не изисквам нератификацията на конвенцията, а просто споделям моето лично и никого неангажиращо виждане по въпроса, така че не трябва да доказвам нищо.

Всеки определя сам своите виждания и интереси. Моите и тези на семейството ми (така както ги виждам аз), изключват ратификацията на този позорен документ.

преди 43 минути, darkterminal написа:

А ние бидейки човеци, съдещи за мирски закони в демократична държава, трябва да се придържаме към правилата на логическия начин на мислене. А той казва, че не всеки който е против Истанбулската Конвенция е за насилието над жени и деца.

КАкто бях попитал, да ти припомня, а който не е съгласен със конвенцията, съгласен ли е нещата със насилието и дискриминацията , да продължават както до сега ?  И което е по важно, на какво се базира "несъгласието". Защото "аргументите" са все такива които нямат нищо общо с конвенцията.

Ето по горе ти си прекрасен пример с това "античовешка, антихристиянска, антисемейна". "позорен документ"

Дори най екзалтираните противници, такива като от клипа на Господари на ефира , много добре разбирате че тази промяна на БСП и църквата, които са били ЗА , а сега ПРОТИВ, всичката медийна помия от познати червени, жълти и фейк сайтове , и вадене на статии , книжки , издадени преди години , спекулиране и натягане на истерията,  е красноречив пример за политическа поръчка , с корени някъде в институтите на Решетников.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.