Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 13 минути, darkterminal написа:

Аз не съм агитатор за или против ратификацията. Не изисквам от никого да се съобразява с мнението ми и не изисквам нератификацията на конвенцията, а просто споделям моето лично и никого неангажиращо виждане по въпроса, така че не трябва да доказвам нищо.

Всеки определя сам своите виждания и интереси. Моите и тези на семейството ми (така както ги виждам аз), изключват ратификацията на този позорен документ.

Нали ти говореше за логика.
Бих уважила мнението ти, като логическо обосновано, ако наистина докажеш с цитати, че тази конвенция е позорна!

Не е честно и етично да се пълни виртуалното пространство с неверни и лъжливи клеветнически  и манипулативни агитации относно съдържанието и същността ѝ.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 55 минути, miro20 написа:

Дори най екзалтираните противници, такива като от клипа на Господари на ефира , много добре разбирате че тази промяна на БСП и църквата, които са били ЗА , а сега ПРОТИВ

Та кога църквата е била "За" конвенцията, че не разбрах?

преди 7 минути, M.Николов написа:

И той не е разбрал, но въпроса е да троли и после да пита, кога е писал лъжи!!! И докато Мирчо истината си троли, ето на какво попаднах!!!

Цитат

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 3 часа, Aumi написа:

Ами тогава мисли логично ! За това никакви сладкодумия не ти трябват .

Защо  е необходима тази конвенция , след като и сега си има закони за защита от насилие ?

Защо се изтъкват на преден план жените , а не Човека (жени , мъже , деца , старци) ?

Защо се настоява на неприсъщи за човешката цивилизация понятия да се извеждат като определящи ? Така или иначе упоменатите в конвенцията са твърде частни случаи .

..........и др.т..................

Целта е прозрачна и проста - подриване устоите на обществото и превръщането му в био-маса чрез промиване на съзнанието (това и в Библията го пише , имало го е и води до тотална разруха - Содом и Гомор).

А хватката за подмяна е проста , малко по малко - в началото е бонбонче , след това бонбонче с ромче , после става ромче с бонбонче , и накрая остава само ромче.....

Следва въпросът кому е необходимо ?

(Като за теб - на Дявола е необходимо . Следва идването на Антихриста и Апокалипсис....и това е писано в Библията , но не се разбира даже от най-вярващите....)

Накратко - в тази конвенция имаме възможността да наблюдаваме , да се съгласим с нея или да я отхвърлим  , насилствено , принудително внушаване на нова-стара идеология , този път върху целия човешки род ,исторически и цивилилизационно доказано извращение на същността на човешкото съществуване.........

А що е това джендър идеология има достатъчно писано , че и аз да добавям . Очаква се и сами да си свършите домашната работа :

https://www.google.bg/search?q=джендър+идеология&oq=джендър+идеология&aqs=chrome..69i57j0.8412j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

В дълбоката си същност , става въпрос за овладяване на Агресията - основен закон (а те са три - Лакомия , Мързел и Агресия) , същност на човешкото съществуване . Без Агресия или само чрез нея , човешкото съществуване (а и на всичко Живо) е невъзможно ! Въпросът е преди всичко друго , дълбоко философски ( Кой съм Аз и Светът в който живея ? ).

Някакъв популярен отговор (може да се стори неуместна шега , но не е ) на въпроса за Агресията може да намерите във филма " Серенити " , стига да можете да отсеете зяпанки , пукалки и сополивки , т.е. да различите художествените средства представящи идеята от смисъла на самата идея......

преди 20 минути, M.Николов написа:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/01/23/3116939_kak_ot_zashtitnik_na_istanbulskata_konvenciia_curkvata/

преди 16 минути, Джугашвили написа:

И той не е разбрал, но въпроса е да троли и после да пита, кога е писал лъжи!!! И докато Мирчо истината си троли, ето на какво попаднах!!!

Незнанието е голяма работа, да знайш ! :)

Относно хороскопа... Цикли на душата, как се лута 40 дена, издига се на други нива, изпитва неистова ярост.. вечния дух няма пол....

и чл. 3... ит.н. .

Демек , летели два крокодила, единия наляво, другия зелен :)

Или компоти и компютри.

преди 4 минути, miro20 написа:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/01/23/3116939_kak_ot_zashtitnik_na_istanbulskata_konvenciia_curkvata/

Незнанието е голяма работа, да знайш ! :)

Относно хороскопа... Цикли на душата, как се лута 40 дена, издига се на други нива, изпитва неистова ярост.. вечния дух няма пол....

и чл. 3... ит.н. .

Демек , летели два крокодила, единия наляво, другия зелен :)

Или компоти и компютри.

Нали имаше претенции към жълти и фейк сайтове!!! Какви са тези линкове към прокопиевите пасквили!!! Дай ми линк от Би Би Си, иначе не вървиш!!!

преди 15 минути, miro20 написа:

.....

Миро ли ? Оооох Миро ! И оня , другия ! :)

Ето едни изтъкнати последователи на джендър технологията - няма значение по какви теми ! Важното е да се отплеснат от важното - то било важно (:))  , да се отплеснат от същественото , от основното и да дърдорят , дърдорят , дърдорят неуморно всякакви несъществености....:lol6:

Казано по друг начин : " Как` Сийке , аз не сам клюкарка , ама да ти кажа подробности . Гащите на Пена имат кафяво петно от заде..." (от Мара Подробната ):lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 8 минути, Джугашвили написа:

Нали имаше претенции към жълти и фейк сайтове!!! Какви са тези линкове към прокопиевите пасквили!!! Дай ми линк от Би Би Си, иначе не вървиш!!!

Не съм чул цитираната медия да е разпространявала лъжи и дезинформация, както вашите любими сайтове бултаймс, петел , брадва, гъделнзь и подобни :)

Даже напротив, цифрите , анализите, статиите, са доста качествени и сериозни.

Отделно че се цитира в статията църковния сайт dveri.bg

Ама гърчи се... Аз просто отговорих на другаря Николов .

преди 4 минути, miro20 написа:

Не съм чул цитираната медия да е разпространявала лъжи и дезинформация, както вашите любими сайтове бултаймс, петел , брадва, гъделнзь и подобни :)

Отделно че се цитира в статията църковния сайт dveri.bg

Ама гърчи се... Аз просто отговорих на другаря Николов .

Eх моето патенце...били цитирали църковният сайт...защо не ни даде инфото от църковния сайт, ами ни цитираш пасквилите на Прокопиев??? Ето ти линка на църковния сайт, намери ни инфото!!! Чакам!!!

https://dveri.bg/

преди 17 минути, miro20 написа:

zx620y348_3116969.jpg

Ама въобще даже не разпространяват лъжи и дезинформация!!! Снимката е от статията в линка ти!!! А опитът фотографията с руското знаме, която видимо е от шествие на свещениците от руската църква "Св.Николай" , която няма нищо общо с БПЦ, да се представи за позорящо българската църква явление, въобще не е фейк и лъжа, а!!!  Ей такива са ти всички "достоверни източници"!!! И по стар джендърски обичай, сам се надяна на члена!!! После да не питаш пак, кога си писал фейкове и лъжи!!!

Мирко, прочете ли това, което си цитирал и провери ли фактите?

" Тези думи според репортаж на специализираното издание dveri.bg принадлежат на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и се отнасят за... Истанбулската конвенция. "

Няма такова нещо!Думите му се отнасят за насилието над жените, каквато е била и темата на събирането-Двудневна международна конференция на тема „Институциите, медиите и обществеността заедно срещу насилието върху жени“

https://dveri.bg/9qf46!

Не е за вярване!!! Вече повече от 3 часа Мирчо не е обелил ни дума, ни вопъл, ни стон в темата!!! Мълчи като комунист на разпит!!! Покри се като мишка, надявайки се да забравим фейковете и лъжите му!!!

Документ на Съвета на ЕС от 2010 г. внедрява правата на ЛГБТ в Истанбулската конвенция

Управляващите лъжеха народа, в това число и хората, които са ги избрали в очите, че конвенцията била за защита от насилието и нищо повече. Сега лъсва черно на бяло(в статията има връзка, към приетият през  2010г. документ на Съвета на Европа, с който се ангажира поставянето на скрити текстове в конвенцията, които да могат да се ползуват не само индивидуално от хората минали под дъгата, но и от различните НПО-та, срещу(в случая) България и срещу физически лица, въобще както им скимне и както им отърва).

Редактирано от sliderum
забравена скоба (преглед на промените)

преди 1 час, sliderum написа:

Документ на Съвета на ЕС от 2010 г. внедрява правата на ЛГБТ в Истанбулската конвенция

Управляващите лъжеха народа, в това число и хората, които са ги избрали в очите, че конвенцията била за защита от насилието и нищо повече. Сега лъсва черно на бяло(в статията има връзка, към приетият през  2010г. документ на Съвета на Европа, с който се ангажира поставянето на скрити текстове в конвенцията, които да могат да се ползуват не само индивидуално от хората минали под дъгата, но и от различните НПО-та, срещу(в случая) България и срещу физически лица, въобще както им скимне и както им отърва).

Само едно кратко цитатче от горния линк:

" И стигаме до ключовия текст: стр. 13, абзац предпоследен, от който започнахме: „когато Съветът на Европа разработва мерки за защита на правата на човека, като проекта на Конвенцията относно насилието срещу жени, да включва упражняването на човешките права на ЛГБТ“.* "

Изглежда че Юнкер & Cie е надхитрил наш Боко, ха ха ха ...

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Да надхитриш Боко е като да откраднеш сладоледа на 5 годишно хлапе!!!

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Само едно кратко цитатче от горния линк:

" И стигаме до ключовия текст: стр. 13, абзац предпоследен, от който започнахме: „когато Съветът на Европа разработва мерки за защита на правата на човека, като проекта на Конвенцията относно насилието срещу жени, да включва упражняването на човешките права на ЛГБТ“.* "

Може би Борисов не е знаел какво означава ЛГБТ?

Голяма част от гафовете му са направени именно от незнание.

преди 8 часа, Aumi написа:

Бих уважила мнението ти, като логическо обосновано, ако наистина докажеш с цитати, че тази конвенция е позорна!

...

Зайо Байо! За разлика от теб, аз нямам за цел някой си да уважи точно това ми мнение, следователно няма и причина да давам никакви доказателства. Логиката е желязна! Виж, в твоите постове, най-често логика не може да бъде открита. И въпреки това, забележи, аз не критикувам позицията ти, а критикувам аргументите ти. Приеми го като помощ. Помощ, която да те подбутне да погледнеш поне малко, как се излагат логически издържани аргументи, което ще способства, за по обширно възприятие от респондентите ти на твоите идеи и каузи за в бъдеще.

преди 4 минути, darkterminal написа:

Зайо Байо! За разлика от теб, аз нямам за цел някой си да уважи точно това ми мнение, следователно няма и причина да давам никакви доказателства. Логиката е желязна! Виж, в твоите постове, най-често логика не може да бъде открита. И въпреки това, забележи, аз не критикувам позицията ти, а критикувам аргументите ти. Приеми го като помощ. Помощ, която да те подбутне да погледнеш поне малко, как се излагат логически издържани аргументи, което ще способства, за по обширно възприятие от респондентите ти на твоите идеи и каузи за в бъдеще.

Това е Мирчо истината, ама с друг акаунт!!! Не може ли да го познаеш по глупостите и стила му на писане и комуникация? Не му обръщай внимание!!!

• Автор

Каракачанов иска референдум за гей браковете и джендър обучението

Цитат

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов поиска провеждане на референдум за гей браковете и джендър понятията в образователната и правната система на България.

В писмо до медиите той формулира три въпроса:

1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, социален пол и джендър идентичност в българското законодателство?
2. Съгласни ли сте да се въведе джендър обучение в българската образователна система?
3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?

Каракачанов призова парламентарните групи да започнат консултации по въпроса. Според него Истанбулската конвенция е повод за дебат по обширната тема за моралната, правната, религиозната и национална идентичност.

Другото актуално предложение от последните дни за референдум е на БСП. Въпросът, поискан официално от социалистите, е: "Против ли сте ратификацията на т.нар. Истанбулска конвенция". Каракачанов е на мнение, че това питане може да падне в Конституционния съд.

Въпросите са добре формулирани.

И още нещо.

"Теория за джендъра": фанатизъм или тоталитарен сън?

преди 9 часа, Aumi написа:

Не е честно и етично да се пълни виртуалното пространство с неверни и лъжливи клеветнически  и манипулативни агитации относно съдържанието и същността ѝ.

първо започни да ядеш повече месо

може и да започнеш да прихващаш значенията на изреченията

и  тълкуването им.

Цитат

б да допринася за премахване на всички форми на дискриминация срещу жени и да насърчава действителна равнопоставеност между жените и мъжете, включително чрез овластяване на жените;

питам аджеба  как го тълкуваш това

и  жена може ли да стане патриарх

и  брадата ще и разрешат да си я бръсне .....

Цитат

3 Настоящата Конвенция се прилага в мирно време и в ситуации на въоръжен конфликт.

а кога не се прилага ?

Цитат

в „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;

понеже обичам да пера  и готвя  и простирам дрехите  и да чистя   това значи ли че съм жена ?

на 1/31/2018 в 16:29, Yvan Sergeev написа:

а имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество;

вече и  агитациите  в деня на избори ще са разрешени

от GRevio   се изтъпанчват  по телевизията и казват гласувайте за еди коя  си партия понеже тя   ще допринесе най-много  за защитата на жени и деца.

преди 43 минути, darkterminal написа:

Значи според теб, не е логично да приемем, че ти си против конвенцията, въпреки, че твърдиш, че " Същността на тази конвенция е античовешка, антихристиянска, антинародна и антисемейна! и позорна".

преди 27 минути, Yvan Sergeev написа:

...

А ти какво против властта на жените имаш? Какво пречи жена да стане патриарх?:D

какво пречи да започнеш да ходиш по вода и да си следващия христос... нали за това се бориш

нахрани народа с  2 риби

ох забравих че си веган....

2  риби  от тесто 

Другарке, влизай си в социалната роля и отивай да подрязваш лозите!!! Трифон зарезан е, а лозето чака истинска джендърска ръка!!!

преди 6 минути, Aumi написа:

А ти какво против властта на жените имаш? Какво пречи жена да стане патриарх?:D

Много неща!!! Църковните канони не са изпедерастени конвенции!!! А след този въпрос, всичките ти претенции за четяща и начетена другарка отидоха в кошчето!!!

преди 1 час, Мойра написа:

Може би Борисов не е знаел какво означава ЛГБТ?

Голяма част от гафовете му са направени именно от незнание.

Той си е мислел че ЛГБТ означава-ЛиГаБокоТиквата.

преди 22 часа, иноТ написа:

Що за повърня!!!

Урок по евроатлантически ценности. Създаване на нови традиции в семейството, каквото и да значи това. Доставено до вас от Министерството на истината, предполагам?!

Хора, следете какво гледат и чат децата ви. Врагът не е просто преминал портите и стените, той е във вашия дом и чака своя удобен момент.

От друга страна, образователната система на МОН с пълна пара ще подкара тая програма със или без съгласието на родителите. Глоби, наказания, затвор. Нали искаме да ги стигнем западняците? Тия продажници как въобще се побират в кожата си? Но нали затова ги подбират такива!

Тия хора се опитват да направят всички нормални родители - и стремящите се да бъдат нормални - престъпници със своите закони. Вярва ли им някой и длъжен ли е някой да се съобразява с беззаконията на тази предателстка/марионетна власт, която и без това е нелегитимна дори по техните  собствени правила? Още от 1992 г., за купените гласове, мъртвите души и прочие дори не говорим.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.