Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 час, Aumi написа:

А вие кога ще разберете, че понятието джендър -  (gender) , в превод, не означава педераст, а пол ?!

Глупости! 

Във всеки сайт, като се регистрираш и избираш Male или Female, в началото въпросът е SEX, а не Gender? 

И никой не казва, че джендър означава педераст. Просто трябва да е ясно, че половете са два. Това е. Не е толкова сложно. Мъж и жена. 

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 1 час, Aumi написа:

А вие кога ще разберете, че понятието джендър -  (gender) , в превод, не означава педераст, а пол ?!

По съм съгласен с един който го преведе от френски , като "жаонр" . т.е. не точно пол, а жанр, роля.

Но да, така е. във  всички случаи не означава педер'аст.

преди 7 минути, ostavime написа:

Просто трябва да е ясно, че половете са два. Това е. Не е толкова сложно. Мъж и жена. 

Така е. Конвенцията не оспорва това.

преди 1 минута, Филипов написа:

То го пише и в Конституцията.

Никой не оспорва конституцията.

Конвенцията също.

Тук е един от митовете че се въвежда върховенство на конвенцията над локалните законодателства.

преди 3 минути, miro20 написа:

Така е. Конвенцията не оспорва това.

Но и не го потвърждава. Там е проблема. Не пише ясно мъж и жена. 

преди 3 минути, ostavime написа:

Но и не го потвърждава. Там е проблема. Не пише ясно мъж и жена. 

Виждам и при теб има известно неразбиране. Ще цитирам малка част от анализа на Георги Лилов дето дадох по назад :

Цитат

Ето го например скандалният роден текст в чл. 3 – „Определения”, буква „в”:
**** „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете"

Тази дефиниция наистина премахва, зачерква понятието „биологичен пол”.
Но при превода на др. езици на Конвенцията е намерена друга - съответната точна формулировка.
Аз прегледах немския, френския, руския, румънския, италианския вариант. Еднотипни са и гласят следното:
**** "терминът "джендър" се отнася (или "означава” в някои текстове) до обществените роли, поведения, дейности и характеристики, които дадено общество счита за подходящи за жените и мъжете"

Разликите! Набиват се в очи, но въпреки това ще ги посоча.
В родния превод се използва „пол”, в другите преводи се използва „терминът джендър”.
Направено е, защото англосаксонското понятие „джендър” няма точен еквивалент в другите езици.
Естествено, когато не се формулира нов пол, отменящ старите, а се сочи специализиран термин, който е и научен – няма да има скандал.

А у нас има, понеже се въвежда нова терминологична категория „пол” вместо познатата - мъж и жена.
И пак има, защото се въвежда и категорията „социален пол”, което надскача широко съдържанието на термина „джендър”.
Например вместо социален пол много по-логично щеше да бъде да се сложи „социална (сексуална) роля”. Защото един гей си е чист мъж, ама по ролята в секса си е нещо доста различно от него. И една лесбийка е чиста проба жена – физически и физиологично, ама по ролата си в секса е нещо по-различно от жена, нали? И т.н.

Роля. Половете никой не е отменил.

п'дераса си е мъж биологически , но социалната му роля е женска. Върти го сучи го ... то си е женско по нагон.

Пак си е човек с интелект и професия, мъж по атрибути, но нагона му е друг.

Ся, друг е въпроса кой как го приема...  То такива е имало преди хилядолетия, има го във животинския свят, ще го има най вероятно хилядолетия напред.

Ние се водим /уж/ цивилизовано общество.

Не ми трябва анализ от който и да било. Чел съм тия 32 страници и не одобрявам. Безкрайно неясно написано. Защо е необходимо да се намесва социалната роля, когато пак казвам, половете са два. Защо изобщо е необходимо да се намесва социалната роля? Тъпо е. Не ми отговаряй. Не ми се спори с най-промития и фанатизиран човек във форума. Съжалявам, че го казвам, но е така. Не знам точно кой ти плаща, но определено си дава парите на вятъра. хохохо 

преди 3 минути, miro20 написа:

п'дераса си е мъж биологически , но социалната му роля е женска.

а ако педераса е манаф ко правим ?

Мен ме интересува че тия все се напъват през задния дрор да прокарват разни проЗдотии. Като се почне от ония акта, сопа, пипа, тпти - накрая го извъртяха за споразумение с Канада. Дреме ми че няколкостоти човека щели да пътуват безвизово дотам. А се съгласяваме решенията и споровете вместо в съд или друг законово предвиден начин да се разрешава от назначено от пиндосите арбитражи. И да ни тровят с ГМО и техните химии.

И тука - искат да ни заличават културата и някакви с над дипломатически статут да се врат навсякъде и да ми дават наклон на дЕдовия. И да обучават децата в детската градина на мастуржация. Естествено, за нормалното продължаване и защита на рода за жената-майка не пише нищо.

Защо ли почва да ми мирише на един научно-фантастичен роман "Добре охранявани мъже" (Библиотека Галактика)?

Знам си че когато някой дава зор нещо да се подпише веднага, на момента, бързо, без четене - значи става дума за измама.

преди 2 минути, Филипов написа:

Знам си че когато някой дава зор нещо да се подпише веднага, на момента, бързо, без четене - значи става дума за измама.

От 2008г. "веднага" ли е ? :)

Това което всъщност "спешно" се впрегна е именно БСП и противниците на конвенцията.

При БСП бе патологичен случай. Дори не успяха да се синхронизират със Стани Шеф, с Йотова  дори ,  и да се разберат... Спешно се вдигна байрака на контра :)

В този смисъл да, става въпрос за измама. Но сам виж от коя страна.

преди 9 минути, miro20 написа:

.......

Принципно е забавно да наблюдаваш как някой тълкува даден текст по точно диаметрално противоположния смисъл вложен в него, но когато този "навик" биде перманентен, вече не е чак толкова забавно. С други думи - не ти ли омръзва да тролиш?

преди 36 минути, ostavime написа:

Глупости! 

Във всеки сайт, като се регистрираш и избираш Male или Female, в началото въпросът е SEX, а не Gender? 

И никой не казва, че джендър означава педераст. Просто трябва да е ясно, че половете са два. Това е. Не е толкова сложно. Мъж и жена. 

А транссексуалността какво е? А трансджендър какво е?

преди 9 минути, miro20 написа:

п'дераса си е мъж биологически , но социалната му роля е женска. Върти го сучи го ... то си е женско по нагон.

Пак си е човек с интелект и професия, мъж по атрибути, но нагона му е друг.

Алооо, нагонът е биологичен термин!!! Осъзнаваш ли колко глупости си написал само в две изречения!!! По-кух си и от стадо градински охлюви!!! В едното се позоваваш на социалната роля и отричаш биологичните особености и природни закони, и веднага в следващото изречение се позоваваш на същите тези природни закони!!! Ти в час ли си изобщо???

преди 3 минути, Aumi написа:

Психично отклонение, заради което се измислят нови конвенции!!!

преди 4 минути, sound написа:

С други думи - не ти ли омръзва да тролиш?

"Троленето" е умишлено изместване на темата, спам, заяжданици, обиди, с цел да се разводни и обезсмисли дадена дискусия.

Аз коментирам именно темата. Дали осъзнаваш че в случая, по това определение,  трола си ти ? :)

преди 1 минута, miro20 написа:

..

Троленето означава, че твърдиш обратното на текста, който цитираш. Та още един път - не ти ли омръзва да тролиш?

преди 6 минути, Aumi написа:

И пак да питам, каква е разликата дали един мъж ще се мисли за Наполеон или за Мадона???

преди 7 минути, Aumi написа:

Ами там е, че не са полове - ся схващаш ли как си хваната на въдицата?

преди 8 минути, Aumi написа:

нещо подобно предполагам като веган и вегетарианец

секти некви.

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

нещо подобно предполагам като веган и вегетарианец

секти некви.

Горе-долу е така!!! Веганите са вегетарианци-екстремисти, транссексуалните са педерасти-екстремисти!!! А джендърите са радикалните педерасти!!!

преди 4 минути, sound написа:

Троленето означава, че твърдиш обратното на текста, който цитираш. Та още един път - не ти ли омръзва да тролиш?

Я пак ? кой текст съм цитирал, което е обратно на написаното ?

И вземи гугълни поне какво е понятието "трол".

Или според теб "трол " е всеки , несъгласен в дадена дискусия с твоето /или друго/ мнение ???

преди 1 минута, miro20 написа:

........

Цитираш, че "тази дефиниция премахва понятието пол" в подкрепа на твоето твърдение, че "пола никой не е отменил".

Е трети път няма да те питам - явно си толкова психично зле, че продължаваш да тролиш при това по най- елементарния и дебилен начин.

преди 8 минути, sound написа:

Ами там е, че не са полове - ся схващаш ли как си хваната на въдицата?

Има два пола - мъжки и женски, но има и мутации, при които в едно физическо тяло, има белезите и на двата пола.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.