Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 17 минути, Aumi написа:

Хермафродитизмът е биологично явление, при което индивидът е морфологично едновременно или последователно от мъжки или женски пол.

дори хермафродитът може да се определи като мъж или жена

щото патката може да му е по- голяма от вагината или обратно.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 7 минути, Aumi написа:

Щом от Съвета на Европа са решили, че трябва такава конвенция, значи възпитанието е недостатъчно!

Не  ми трябва Съвета на Европа, за да видя нивото на някои хора тук, мерещи си "патките" ....

Това дето си го "копнала" е само маскировка , захарен памук за такива като теб - лапаш нещо , гълташ нищо ! 

За същността е необходимо да мислиш с главата си , не да плачеш за захарен памук - залъгалки да невръстни дечица .

Колко пъти и как да ви се обяснява , като ни приема , ни предава ???

Даже това което си "копнала" не си разбрала : 

"....За да се гарантира ефективното прилагане на разпоредбите ѝ от страните, настоящата Конвенция създава специален механизъм за мониторинг...."

каквото нивото тук да не мислиш че на други  места е по-високо

• Автор
преди 14 минути, miro20 написа:

Методите на лечение прекрасно описват това за което сте против - хирургическа и др вид промяна .

КАкво стана ореваването на света как някъде от деца някои се опитват да променят пола ?? Което , видиш ли , конвенцията НАЛАГАЛА ?

А сега цитираш таквиа "методи" като опониране ?

Я се разберете със себе си кога и на какъв принцип давате примери.

Защото точно това се опитва цивилизования свят  да регулира по някакъв начин.

Хермафродитите се лекуват, а не си сменят пола, защото притежават белези на двата пола.

В почти всички лечението е оперативно.

Миро ти се моли съвета на европа да не пуска конвенция срещу троловете, че ще те изгубим от поглед завинаги. То бива да си подлога, ала твоето мазнотене и стотинкаджийство е направо предателство. До вчера обясняваше как всичко било наред, сега почна за разяснителни документи да говориш - що така? Отгоре ли нещо ти заръчаха? Или взе да се замисляш, че дупката ти може да се окаже тясна за дебелия дето ще ти го набие конвенцията?

преди 6 минути, sound написа:

Миро ти се моли съвета на европа да не пуска конвенция срещу троловете, че ще те изгубим от поглед завинаги. То бива да си подлога, ала твоето мазнотене и стотинкаджийство е направо предателство. До вчера обясняваше как всичко било наред, сега почна за разяснителни документи да говориш - що така? Отгоре ли нещо ти заръчаха? Или взе да се замисляш, че дупката ти може да се окаже тясна за дебелия дето ще ти го набие конвенцията?

Точно това за троловете и фалшивите новини , ми е мечтата.

Цитирал съм 1001 пъти и стопфейк инициативи, и някои нови европейски такива. В съответните теми . Можеш да погледнеш отново.

Ще ви се стъжни :)

За последното ти изречение ... пак казвам .. личи си кой "троли".

На някой определено нещо му липсва. И не само на теб де.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Да - сигурно е, че нещо ти липсва, щом наричаш черното бяло. Здравословни проблеми са това, а не правни, образователни и социални - другарю.

на 2.02.2018 г. в 22:21, Lumberman написа:

Някои добри неща казва Христов. В тази минута от интервюто е по темата.

И аз си го мислех, но не ми се спореше с радиоточка. Самата тема е диагноза.

До Ауми и Миро: 

Нима с тая конвенция ще накарате някой да спре да прави това, което прави?! Да бие жена си, защото някъде пише... нещо? Смешна история. 

Друга и е целта, но вие явно не виждате по-далеч от носа си. Това е като с квотите за бежанци. И те са безсмислени но... както някои от вас мислят, щом от Европата са казали, значи така трябва. Колко елементарно и ориенталско мислене! 

преди 6 минути, ostavime написа:

Нима с тая конвенция ще накарате някой да спре да прави това, което прави?! Да бие жена си, защото някъде пише... нещо? Смешна история. 

Ще се повторя, но очевидно не си забелязъл... Конвенцията предвижда оеднаквяване или синхронизиране на законодателствата на дръжавите.

т.е. педофил , с доказана вина, в Германия лежи 10 г. , а в България - чрез вратички и добри адвокати и субективни съдии - даже само условно.

Това нормално ли е ?

Пребити жени отатък получават евентуално нов живот, нова работа, нова среда, тук ги връщат при насилника.  Нормално ли е ?

Или бяга в чужбина, никой не го търси. При взаимна отговорност, би бил намерен и съден.

т.е. ратифицирането освен подписа, означава държавен ангажимент. Това го разбирам освен законодателствата, но и  ангажимент за нов щат, повече психолози, по среиозно съдебно производство и т.н.

В което няма нищо лошо.

преди 12 минути, ostavime написа:

Колко елементарно и ориенталско мислене! 

Не мисля че моето е ориенталско мислене.

Точно обратното.

преди 13 минути, ostavime написа:

щом от Европата са казали, значи така трябва.

В Европа се обсъжда от 2008 г. , и от 2011 се приема и започва подписването.

Всяка държава има широки възможности за обсъждане, забележки и декларации. И много го правят.

Защо обаче тук винаги се третира като "щом Европа казва, значи трябва" , аз идея си нямам.

• Автор

В България имаме много добри закони, но не се спазват, в това ни е проблема.

Истанбулската конвенция е вредна за България и не бива да се ратифицира, независимо от натиска и заплахите.

преди 7 минути, miro20 написа:

Защо обаче тук винаги се третира като "щом Европа казва, значи трябва" , аз идея си нямам.

питай иесмена боко

Мойра, не е така. Щом от Европа казват и Миро е съгласен, значи приемаме на 100% 

Утре ако кажат, че половината хора в БГ са за трепане, няма грижи, Миро ще защити това и ще ни изтрепат и това... защото Европа и Миро казват. хахаха 

Спирам с дискусията. С платени драскачи не ми се спори. Няма смисъл. 

Но Европа ще разбере едно рано или късно. Че у нас нещата не се случват точно така, както в скандинавия примерно. Рано или късно ще стане ясно. Ще има тип партизанско движение против всички черн, арабели, камилари, джендъри, траверси и всякакви друга паплач. ;) 

Д-р Николай Михайлов (психиатър) :

"..В тази конвенция има клопки , тя е като куфар с двойно дъно , съдържа възможности , които трябва да бъдат осъзнати...."

https://www.novini.bg/news/466115-д-р-николай-михайлов-истанбулската-конвенция-е-куфар-с-двойно-дъно.html

преди 13 минути, miro20 написа:

а в България - чрез вратички и добри адвокати и субективни съдии - даже само условно.

Това нормално ли е ?

Ами не се повтаряй, а кажи кое от това поправя конвенцията? Нищо - нищо по същество, джендъри мендъри, ала- бала за наивници, дето ще им точим парите.

преди 7 минути, ostavime написа:

Мойра, не е така. Щом от Европа казват и Миро е съгласен, значи приемаме на 100% 

Вече ти отговорих. Ама спекулирай си .

преди 8 минути, ostavime написа:

Утре ако кажат, че половината хора в БГ са за трепане, няма грижи, Миро ще защити това и ще ни изтрепат и това... защото Европа и Миро казват. хахаха 

Спирам с дискусията. С платени драскачи не ми се спори. Няма смисъл. 

Хамството и обидите не ти правят чест.

преди 4 минути, glen написа:

стамбулската конвенция е много хубава!Българина трябва да изглежда като европеец!

Това как ТРЯБВА да "изглеждаш" няма нищо общо с конвенцията. 

преди 10 минути, glen написа:

стамбулската конвенция е много хубава!Българина трябва да изглежда като европеец!

200.gif

Моля , моля ! И жените също ! 

1580100_886_.jpg

....и да бият мъжете си , защото за мъже няма Истамбулска конвенция ! 

Бе , кога ще дойдете на себе си ? :lol6:

преди 2 минути, miro20 написа:

Това как ТРЯБВА да "изглеждаш" няма нищо общо с конвенцията. 

щом чичко Путин нея е ратифицирал значи не струва!да и пикам на конфекцията!!!:lol6:

До Миро: 

Чест ще ми направи да споря с някой, който не е платен и съответно заслепен писател на глупости, в които самият той не е убеден. Хубаво е да имаш свое мнение по някои въпроси, а не наложено от друг. хехехе 

Смешна история си, пич. Всички ти се подиграват но ти явно си много *****, че дори не вдяваш. 

Със здраве, пич и дано някога някой джендър (не) те изплющи. Сигурен съм, че няма да се дърпаш. ;) 

Баси джендърската тема.

Тука някои плещят,че можело да се приеме с резерви...кви резерви бре хора? Четете! Или приемаш или не.

Превода бил грешен. Да питам в държавен вестник на какъв език ще е? Какъв ще е превода? Толкова ли за тъпи ни имат всички? При правен казус валиден е оригиналния текст на английски и френски. Щяло да има особено мнение...айде бре.

преди 12 минути, ostavime написа:

Хубаво е да имаш свое мнение по някои въпроси,

Винаги ми е такова мнението.

Затова и понякога не е в рамките на които сте свикнали .

Кеф ли ти е да си в потока хейт и простотия която се лее ??  Най е лесно да приема този "език" и "стил".

Възпитанието и елементарната култура не ми позволяват.

преди 14 минути, ostavime написа:

Всички ти се подиграват но ти явно си много *****, че дори не вдяваш. 

Напротив, вдявам. Проблема е че не намирам стойностно мнение,  в което да няма обичайния хейт , обичайните лъжи и простотии. Това са "всички".

преди 16 минути, ostavime написа:

и дано някога някой джендър (не) те изплющи. Сигурен съм, че няма да се дърпаш. ;)

:yanim: Евала ! Велик си .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.