Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 54 минути, Aumi написа:

В последните дни разбрах, че наистина хората в България масово имат нужда от специализирана помощ!
Изказванията и коментарите във виртуалното пространство показват, че сред населението на България,  днес, в 21-ви век, има много хора с крайно изостанало расистко, сексистко и хомофобско мислене. И ако това се смята за нормално - да, аз наистина не се вписвам в тези рамки!

Но в света на лудите - нормалните не се приемат нормално!

И кой определя кой е луд и кой нормален? Ти, и истанбулската помия ли ще ни учите на нормалност? Като не ти изнася изостанала и консервативна България, хващай си торбата, и айде в "нормална" Швеция, където педофили осиновяват дечица, за да ги направят "нормални", а свещениците се женят помежду си. По еднополов признак-задължително. Щото там не е нормално мъж и жена да се женят както си му е редът-в църква. Тайно-може. При това семейството е забранено, съществува единствено нормата, наречена "свободно съжителство между мъж и мъж, жена и жена", на изключението мъж и жена се гледа с крайна неприязън, неразбиране, и с подозрение в шведски национализъм с уклон към сексизъм и фашизъм. Нормално, казваш. Такива като теб в едно нормално общество отдавна да са станали храна на далеч по-нормалните червеи.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 1 минута, sound написа:

Ами погледни клипа под твоя коментар - само изчакай десетина години да навлезе джендър обучението в образованието по- активно и ще видиш какъв хаос ще настане.

Ма разбира се, че мислиш самостоятелно - за това ми цитираш сто медии и как един милион българки били жертва на домашно насилие. Значи да ПОВЯРВАШ, че един милион българки ядат бой на лягане и ставане, може да е признак на всичко друго, но не и на самостоятелно мислене - такава огромна в мащабите си дискриминация и евреите при Хитлер не са видели.

Знаеш ли какво следва - да идеш във форума на мамите и да им обясниш, колко дълбоко се заблуждават и, че са малтретирани от мъжете си без дори да подозират за това. Успех.

Цитирам на такива като теб, защото по друг начин не можете да бъдете убедени.

Казвам ти че съм била свидетел на домашно насилие, че познавам такива жени...но това за теб разбира се, не е достатъчно. Не е е достатъчна и статистиката, за да повярваш, след като по принцип си против Конвенцията.

А спрямо "джендър" обучението, изобщо не мисля, че може да се стигне до такъв абсурд.

току-що, Aumi написа:

Цитирам на такива като теб, защото по друг начин не можете да бъдете убедени.

Казвам ти че съм била свидетел на домашно насилие, че познавам такива жени...но това за теб разбира се, не е достатъчно. Не е е достатъчна и статистиката, за да повярваш, след като по принцип си против Конвенцията.

А спрямо "джендър" обучението, изобщо не мисля, че може да се стигне до такъв абсурд.

Говориш за домашно насилие, а самата ти осъществяваш насилие върху нормалните хора,. натрапвайки им извратените си възгледи. Имай предвид, че ние сме толерантни, но до време...

преди 4 минути, adler88 написа:

И кой определя кой е луд и кой нормален? Ти, и истанбулската помия ли ще ни учите на нормалност? Като не ти изнася изостанала и консервативна България, хващай си торбата, и айде в "нормална" Швеция, където педофили осиновяват дечица, за да ги направят "нормални", а свещениците се женят помежду си. По еднополов признак-задължително. Щото там не е нормално мъж и жена да се женят както си му е редът-в църква. Тайно-може. При това семейството е забранено, съществува единствено нормата, наречена "свободно съжителство между мъж и мъж, жена и жена", на изключението мъж и жена се гледа с крайна неприязън, неразбиране, и с подозрение в шведски национализъм с уклон към сексизъм и фашизъм. Нормално, казваш. Такива като теб в едно нормално общество отдавна да са станали храна на далеч по-нормалните червеи.

Да, такива като мен, са ги пращали на кладите! :tongue2:
И днес сте готови да пратите на кладата всички, които мислят различно от вас!

преди 2 минути, adler88 написа:

Говориш за домашно насилие, а самата ти осъществяваш насилие върху нормалните хора,. натрапвайки им извратените си възгледи. Имай предвид, че ние сме толерантни, но до време...

И къде в моите изказвания ти се привидяха извратени възгледи?! :basketball5:

преди 1 час, Aumi написа:

Изказванията и коментарите във виртуалното пространство показват, че сред населението на България,  днес, в 21-ви век, има много хора с крайно изостанало расистко, сексистко и хомофобско мислене.

Но за сметка на това същите смятат, че мнението им е важно, когато го пишат във форума, и те дават своя дан за свята и чиста република от вкъщи stars-crazy-rabbit-emoticon.gif

току-що, Aumi написа:

И днес сте готови да пратите на кладата и тези които мислят различно от вас!

Спокойно, няма зорлем да те правим мъченица. Просто ще ти завържем тенекия под опашката, и ще те засилим през границата, нали си шведка, ще те изстреляме към Швеция.

преди 5 минути, Aumi написа:

Казвам ти че съм била свидетел на домашно насилие, че познавам такива жени...но това за теб разбира се, не е достатъчно.

жената е била виновна заглеждала се е по пaкeтите на чужди мъже.

и се усмихвала

и като са се прибрали и се е стъжнило.

преди 4 минути, adler88 написа:

ние сме толерантни, но до време...

А аз съм вегетарианец между порциите с месо.

Да ми дойде това гълъбче в Турция да ми плещи за правата на жената да ходи полугола, а после да реве, че била обект на сексуално насилие. Но защо ли мисля, че тъкмо незадоволените жени се жалват, че са обект на насилие??

Така и така сравних остров лесбос с пернато, да взема да подкарам до края с метафорите. Хей, гълъбче с японски никнейм, искаш да кацнеш на клона без да си изцапаш крачетата, нали? И ако случайно ги изцапаш, да се обърнеш към истанбулската конференция на гълъбите, да осъдиш кпона за нанасяне на травми върху нежната ти душа на гълъбица. И да прибереш едни добри пари от клона. Това ли ти е болката по Истанбул? Ми като толкова те боли, ела ми на гости в Турция, обещавам че няма да ти цапам крачетата. После можеш да ме дадеш на съд на арменския поп в Анкара. Той, разбира се, ще ме осъди на куково лято. А ти ще си останеш като хитрата джендърна сврака, зацапана с двата крака....

преди 11 минути, adler88 написа:

Но защо ли мисля, че тъкмо незадоволените жени се жалват, че са обект на насилие??

А аз защо ли си мисля, че мъжете насилници са силно комплексирани личности със сексуални проблеми.

преди 12 минути, Aumi написа:

Казвам ти че съм била свидетел

Свидетел била - боже. При положение, че един милион жени -  сред население от 5- 6 милиона - живеят под домашно насилие, можеш ли да си представиш колко свидетели и свидетелства ще има?  Къде ти е самостоятелното мислене в случая - така да се позамислиш критично откъде пък ги изкараха един милион пребити жени?  Ама не би - статистиката така казвала, виртуала така казвал, медиите така пишели и разбира се, че информацията ще е вярна, щото ти си била свидетел как една твоя приятелка изяла шамари от съпруга си, така че отпадат всякакви съмнения, един милион жени наистина са жертви на домашно насилие: самостоятелно мислене ..... мда.

Хайде - отивай във форума на мамите да те видя как ще ги убедиш, че мъжете им ги малтретират и имат нужда от конвенцията, за да ги защити.

току-що, Aumi написа:

А аз защо ли си мисля, че мъжете насилници са силно комплексирани личности със сексуални проблеми.

Ок, насилници сме. При това със сексуални проблеми. Само не разбрахме ще ни дойдеш ли на гости в Турция, да те правим нормална жена...

преди 10 минути, Aumi написа:

Не ти преча да си мислиш това, което ти харесва!

Spoiler

преди 28 минути, Aumi написа:

И днес сте готови да пратите на кладата всички, които мислят различно от вас!

И къде в моите изказвания ти се привидяха извратени възгледи?! :basketball5:

Не им се връзвай толкова. Ако не си разбрала, тук са няколко наритани от други форуми комплексирани личности/някои с по няколко ника/ , някой друг наритан атакист, някой и друг комунист, и някой и друг цоциалист. :)  Тези няколко участници тук се припокриват в изброеното , очевидно, ще се сетиш кои :)

Общия знаменател, с много малки изключения, е налагане на вулгаризми, заяждане, постоянни личностни нападки, бълване на по няколко педи помия , и задоволяване на някакви нереализирани амбиции . Когато няма какво да отговорят , или да прочетат даден аргумент, се почва  с познатото "А пък ти си такъв онакъв" .

Освен троленето им, сама можеш да видиш и общата култура и познания. С малки изключение, общо взето липсва такава.

Откъде намират толкова енергия и време да съчинят толкова помия, аз идея си нямам. Но и не влизат за друго де.

Да,  тъй като съм на компа, и аз намирам време да влизам тук. Но не за обиди, а да прочета нещо полезно, да се информирам, да опонирам на някои детинско наивни лъжи и фейкове, както и личната си принципна позиция.

Така че... завършвам с товакоето почнах. - Не се връзвай :)

На "опонентите" ако мога да ги нарека така, целта да влезеш тук ама въобще не е  развитие на дискусия.

преди 22 минути, Aumi написа:

Насилниците затова са такива - компенсират и/или им избиват проблемите. Сексуални или други, принципно не е важно. Просто комплексари.

http://www.alfa.bg/видео/скандал-нпо-подкрепящо-истанбулската-конвенция-се-държа-грубо-с-телевизия-алфа-05-02-2018-г-c28117.html

eто джендера е агресивен 

упражнява насилие  срещу репортер

къде е репортерската гилдия където скачаше срещу политици 

http://www.alfa.bg/видео/джендър-анкета-питат-учителите-дали-са-мъж-жена-или-друго-05-02-2018-г-c28105.html

и на теста ако се отговори мъж или жена

джендърите ще кажат

-о тва е дискриманиция в училищата не се допускат джендери

а ако на теста отговорят друго ще кажат

-о  ама я тука колко много джендъри трябва  да се узакони третия пол.

преди 36 минути, adler88 написа:

Ок, насилници сме. При това със сексуални проблеми. Само не разбрахме ще ни дойдеш ли на гости в Турция, да те правим нормална жена...

Аз съм си напълно нормална. От това повече няма накъде...:lipstick:

четеш като дявола евангелието  толкова нормална  сладкото ти е кисело 

преди 41 минути, Yvan Sergeev написа:

.....

Maле, мале - чак бягат, дърти лелки къде са се разтичали така, ще се спънат си направят нещо. Какво ги плаши - това е просто репортер, не джихадист със бомба на кръста. Бягат, що бягат, а де? - бягат щото забъркват такива л@йна, че после с десетилетия не можем ги изми и цялата им пропаганда се извършва съвсем законно. Бягат от камерите, инак на деца искат да преподават, щели да възпитават, тези бягащи плъхове щели да защитават и има хора им вярват безусловно - би му меча братче. Пак да се появи някой цар и пак да обещае, че за 800 дни ще оправи държавата, пак ще се намерят една камара лумпени, които да му се вържат на тъпотиите.

преди 2 часа, pamir_miren написа:

Ето една позиция за конвенцията, представена като цял филм:

Показаното във филма е красноречиво. Който има очи, нека види, и който има уши - нека чуе.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

http://www.alfa.bg/

Аха, ясно, щом сте симпатизанти на Алфа ТВ, няма какво повече да говорим.

на 2/4/2018 в 7:07, adler88 написа:

"Някои добри неща"??? Човече, или човечко, или каквото там се явяваш като джендърна идентичност, това ли намери да кажеш за един от най-просветените и издигнати интелектуалци в България?? Та размислите, философията, и дълбочината на ума на господин Христов са на ръба на гениалността! Взе та се изказа и един "дървен еди кво си", както сам се определяш. В някоя по-тъпанарска и още по-дебилизирана страна от България, като САЩ или Англия, примерно, университетите биха се избили да привлекат Иво Христов в качеството на лектор, а тук дървените мърморят за "някои добри нещица"... А кои ли са примерно лошите, или неубедителни неща в размислите на професора, а? Щото изразът някои добри неща, предполага и диспозицията на някои лоши неща? Русофилията е лошото нещо, ще изкряка поредният седерастичен и модерен десен папагал с лява и междинна ориентация. Човекът го казва в прав текст- русофилията е естествено състояние за един народ, дължащ физическото си съществуване на Русия. Къв ти е проблемът с Русията бре, д....ил из...ен ...д...т...т...п (попълни сам по тестовия метод за елементарна интелигентност липсващите буквички, ти си ги знаеш и без това, това си е твоя територия, твой лексикон, и твой начин за диалог...

Само да вметна, че коментара на adler88 касае едно интервю на пик.бг с проф. Иво Христов, пуснато в темата, което бях накратко коментирал с думите: "Някои добри неща казва Христов. В тази минута от интервюто е по темата. " (стр. 22)

Прав си, че думите ми за казаното от проф. Христов са по-слаби отколкото заслужава, в никакъв случай с цел да омаловажи казаното. Не съм в позиция да го съдя и да му давам акъл, просто препоръчах видеото... клиширано, тъй да се каже. Затова приемам корекцията.

Обаче за названието "човече, или човечко, или каквото там се явяваш като джендърна идентичност," ще кажа само, че е крайно непочтително и неуважително, и ще те помоля да си вземеш думите назад. Още повече като човек, който е против джендърната идеология, какъвто между другото съм и аз. И къде съм ти дал повод да предполагаш нещо за "джендърната ми идентичност"? Още повече Русия въобще не съм я коментирал, това са твои си презумпции. Между другото, на колко сте години (така за протокола)?

Ще добавя, че такова арогантно отношение в никой случай не сближава мюсюлмани с християни, пък дори и когато имат сходни позиции по казуса. Както и отношението и думите Ви към Aumi за мен са крайно неуместни (нека си мина на Вие, както е редно), единствено могат да налеят масло в огъня на либерализма, да дадат повод за упрек към противниците на конвенцията. Не е редно човек, който се придържа уж към писаното в текстовете на аврамическите религии, да се държа към девойката по такъв начин, пък дори тя да е най-голямата развратница на земята. Ако толкова тачите християнските текстове и пророка Иса, прегледайте примерно срещата на Христос с жената при кладенеца (Йоан 5 гл.) или с блудницата, която се готвят да убият с камъни евреите (Йоан 8 гл.)? Аз виждам съвсем друг дух и друго отношение от Вашето.

Макар и да имате право за гнусните и подмолни цели с тая конвенция, защо трябва да се говори по такъв начин? И защо да се пускат тук заемащи почти цяла страница статии, когато и един линк е достатъчен? Вземете пример от Мойра.

на 2/4/2018 в 7:07, adler88 написа:

И с риск да отделя далеч по-голямо внимание на едно лай.....о от дърво,отколкото заслужава.... що не взема та ти пожелая да ходиш при оня симптоматичен казус на психиатричната наука, украсен със забрадка, двамката с него така сладко ще си паснете и ще се гушнете на тема джендърна свобода и руска агресия в България. Карабойчев с удоволствие ще ви прави компания като координатор на дискусията...

Къде сте ме пратили... пълно падение. Дето пише в Библията на оня със забрадката, " Гордостта предшествува погибелта, и високоумието - падането." Или просто сте писали прибързано?

• Автор

Ето какво е мнението на един достоен човек, великолепен актьор, режисьор и певец, дълбоко уважаваният от мен Мариус Куркински.

Мариус Куркински: В Куркинската конвенция няма трети пол

Цитат

Мисля, че позицията на Българската православна църква за Истанбулската конвенция е много положителна, адекватна и премерена. Ако някой има колебания относно половете и други подобни неща, да чете Светото писание. Нищо друго не му трябва. Това казва в интервю за 24chasa.bg актьорът Мариус Куркински.

Spoiler

- Мариус, какво мислиш за джендърите в Истанбулската конвенция, “за” ли си ратифицирането й или “против”?

- Категорично съм против! Аз имам Куркинска конвенция, според която няма трети пол, няма еднополови бракове, няма и смяна на пол. Има каквото ти е дадено - мъж или жена.

- Е, как да няма, след като някои хора си сменят пола хирургически?

- Това е несериозно.

- А какво ще кажеш за т.нар. кросдресъри?

- Кои?

- Мъже, които се обличат като жени и обратното?

- С особено мнение съм, старото нота бене.

- Според Куркинската конвенция, Истанбулската за какво е създадена? Защо въобще трябва да се приема подобно нещо?

- Това се прави за усвояване на средства от някой конкретен човек.

- Кой?

- Не знам кой и не ме интересува, но този карнавал се прави, за да усвои някой пари от Европейския съюз. В този смисъл Истанбулската конвенция не е нищо ново под слънцето.

- Напоследък на Запад активно се мъчат да обяснят на децата, че бащата може да не е мъж, а майката да не е жена. Какво мислиш за тази политика?

- Няма такова нещо, задължително е бащата да е мъж и майката да е жена. Не може всички да сме Рики Мартин и да си показваме с любовника новата къща, а на фона да се вижда осиновеното им дете. Това са глупости.

- А Елтън Джон? Той също има осиновено дете и живее с мъж.

- Елтън го броим за изтрещял. Това, което прави не е редно. Даде му се много успех в музиката, но той прекали.

- Би ли гласувал в референдум срещу приемането на конвенцията?

- Няма нужда от референдум, това е подигравка с народ, който току що се е малко посъбудил от какво ли не. Това е изместване на центъра.

- Според теб, накрая ще приемат ли конвенцията само, за да не разочароват ЕС?

- Разбира се, че няма да се приеме, ние сме много стара държава. Единствено трябва да се въведе адекватно законодателство за домашното насилие, достатъчно дълго сме били подлагани на всичко друго.

- Одобряваш ли реакцията на Българската православна църква?

- Да, смятам, че е много положителна, адекватна и премерена. Ако някой има колебания относно половете и други подобни неща, да чете Светото писание. Нищо друго не му трябва.

- Можеш ли в тази връзка да цитираш нещо от Светото писание или от твоя пиеса, което те е впечатлило? Нещо, свързано с мъдростта и Бог.

- Мога, сещам се за Евангелието от Матея, глава 18:6 и 18:7: “Но който изкуши едно от тези малките, които вярват в мен, да извърши грях, за него би било по-добре да окачат воденичен камък на шията му и да се удави в дълбокото море. Горко на хората по света заради нещата, които ги изкушават да извършат грях, защото такива неща винаги ще има, но горко на този, чрез когото идват.”

Източник: "24 часа"

Хах най- накрая се намери някой, който да попита Куркински - та толкоз с дискриминираните хомосексуалисти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.