Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Манго, тука нема жица!

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

току-що, M.Николов написа:

Манго, тука нема жица!

ами доколкото знам шиити и сунити съ ф Ирак, па они Иранците съ перси, та некой мой съ обърка да пусне жица в темата...ъ-ъ-ъ...тъй де, белким съ облажа

току-що, M.Николов написа:

А персите какви са бе дръдаки?

арийци, кът сигънту ут нашту маалъ

аве ни ги знам, те май си имат собствена версия на мюсулманството
мбаси де съ надянах на неща дет не ги знам
:giggle1:

преди 4 часа, Мойра написа:

Наред с юридическите заблуди, които се опитаха да ни втълпят, неколцина обществени фигури и представители на добре известни неправителствени организации нададоха глас, че ратификацията на Истанбулската конвенция е своеобразен тест за демократичност и зрялост на българското общество – за кое точно не стана ясно.

Тия на мегдана и с тоягата, дорде им дойде акълът! А ако се докаже и че са агенти на чужди държави, май имаше и по-строго наказание?

преди 3 часа, Aumi написа:

Така че в случая, не Конвенцията в защита на жените е виновна за това грозно поведение на някои индивиди.
Може би при това положение, в което обществото се смята застрашено от нашествието на някаква извратена сексуална култура, трябва да се създаде Конвенция против гей-парадите и извратената сексуална показност.

А ангажиментите за въвеждане на сексуално образование и търсене на сексуална идентичност при децата в градините и училищата, както е в Германия, за да бъдат нарушени стереотипните роли на мъжете и жените - това не е ли нашествие? Защо да въвеждаме тия работи и после да добавяме други конвенции за борба с тия явления? Когато решаваш един проблем по начин, по който създаваш пет други - тогава значи нищо не решаваш и по-добре да си си траял. Такава е работата и тука. Въпросът е защо това ви убягва на сетивата? Защо избирате да сте такива и се радвате на тая конвенция? По-защитени ли ще станете? Напротив, държавата ще отнеме едностранно правата и на мъжете, и на жените. Ще се намеси в семействата и ще настане произвол на агенции и чиновници.

И аз се чудя ако човек сам не се убеди от фактите, какво друг да го убеждава? Тук говорим за съвсем друго програмиране, начин на мислене...

Вие си приветствайте разрушителите и доразрушителите на България... ние трябва да вземаме мерки.

преди 1 час, Lumberman написа:

Тия на мегдана и с тоягата, дорде им дойде акълът! А ако се докаже и че са агенти на чужди държави, май имаше и по-строго наказание?

А ангажиментите за въвеждане на сексуално образование и търсене на сексуална идентичност при децата в градините и училищата, както е в Германия, за да бъдат нарушени стереотипните роли на мъжете и жените - това не е ли нашествие? Защо да въвеждаме тия работи и после да добавяме други конвенции за борба с тия явления? Когато решаваш един проблем по начин, по който създаваш пет други - тогава значи нищо не решаваш и по-добре да си си траял. Такава е работата и тука. Въпросът е защо това ви убягва на сетивата? Защо избирате да сте такива и се радвате на тая конвенция? По-защитени ли ще станете? Напротив, държавата ще отнеме едностранно правата и на мъжете, и на жените. Ще се намеси в семействата и ще настане произвол на агенции и чиновници.

И аз се чудя ако човек сам не се убеди от фактите, какво друг да го убеждава? Тук говорим за съвсем друго програмиране, начин на мислене...

Вие си приветствайте разрушителите и доразрушителите на България... ние трябва да вземаме мерки.

Страхувам се, че положението на България е безвъзвратно изтървано. Вече и Аллах да слезе от небето да помага на българите, няма да успее да ги спаси от погибел и демокрация. Последният сгоден момент за някакво осъзнаване и спасение според мен беше падането на човеконенавистното правителство на Иван Костов, но българите попикаха златния шанс да излязат от дупката, и да изтребят всички псета на либералната демокрация и на Америка, или поне да ги избесят както в Иран бесиме обратни, предатели и бандити, но взеха, че гласуваха укупно за следващия мерзавец, тоя път от Мадрид, а не от маалата в Драгоман. Досущ като стадо, на което са обещали гратис водопой, тръгнаха блеещи, мяукащи и скимтящи, след поредния си спасител- човекът с 800 дни. Сори, но вече е късно дори да се бесят и колят Плевнелиевци, Соломоновци, Бойковци, Куневци и Радановци. България е капут с истанбулска панделка на върха.

преди 4 часа, M.Николов написа:

Манго, тука нема жица!

Циганите ще изчезнат последни от територията, наречена България. Първо ще изчезнат българите, после турците (тях консерватизмът и семейните ценности ги бранят докрай като народ и етнос, да не говорим пък за исляма, който е истинска крепост на духа и вярата). Но откъде накъде последният, който напусне територията, ще бъде циганин? Елементарно, драги ми Уотсън, обичаше да казва знаменитият детектив Шерлок. Защото жиците, правени още от лошия комунизъм, ще останат последното нещо за крадене в територията. Жиците ще надживеят всичко останало в материалния свят на българите- и централите, и пътищата на баце Бойкко, и мръсната, агресивна и руска атомна енергетика, и сградния фонд, и текезесетата, и селското стопанство, и дори част от тревата, която вече е изядена от проспериращите и богати българи по селата на европейска България. Та, както знаем, циганите следват пътя на жицата, не на коприната. И ако в рая се окаже че има жица, или някой приятел на циганите пусне този слух, бъдете сигурни че циганите масово ще емигрират в отвъдното, следвайки пътя на...жицата.

преди 5 часа, adler88 написа:

Това, което си поместила...не самите фотографии, а гнусната манипулация, съдържащи се в епитета "кървав" ритуал Ашура...Това не ти е дивашката европейска и християнска инквизиция с горенето на клада на живи хора, нито ти е геноцидът над собствения народ, наречен Истанбулска конвенция и евроинтеграция. Това е висша форма на религиозно пречистване и почитане на избитите от душманите, шиитски имами и светци от Кербала, и нито един от моите събратя не е принуден или насилен да вземе участие в това върховно съпреживяване и съпричастие на страданията на нашите герои, шествието е съставено изцяло от дълбоко вярващи и пречистени телом и духом шиити. За нас е израз на най-висока чест участието в тази процесия, няма шиит, който да не се чувства дълбоко трогнат и преобразен от пречистването, и лично аз още не съм вземал участие в Ашура, но кълна се в паметта на блаженния Али, ще го сторя непременно при първата отдала ми се възможност! В името на Аллах и неговия пророк! В името на Али!

Искам от теб веднага, тук и сега, да премахнеш оскърбителния и кощунствен коментар-надпис за "кървав" ритуал! Или ще сторя нещо, което съвестта и вярата ми ме задължават да сторя! Няма да допусна никой да се гаври с паметта на мъчениците от Кербала!

imageproxy.jpg

преди 6 часа, adler88 написа:

Хм. Със съжаление констатирам, че българките са почти изтървани. Дотам се разглезихте и извратихте, че считате раждането за тежка военна и трудова повинност, а на дома- като концентрационен лагер. Не мога да проумея- как е възможно една жена да не иска да ражда и да гледа децата. Либералната демокрация дотам ви е изпила мозъка, че ви е лишила дори от майчини чувства. Професорът (имам предвид Иво Христов) ще се окаже прав- либерализмът и демокрацията целят създаване на нов биологичен вид-клонинг.

За съжаление имате право, доколко може да се генерализира за всички е друг въпрос, това са плодовете на либерализма и феминизма. Парадоксът е, че са уж освободени от дома и от грижата за децата, за да слугуват на корпоративни и други интереси, които в крайна сметка се оказват насочени против тях самите и против потомството им. Най-вече пък тези активистки за "права на жените". Какво право има в това една жена да не иска семейство и деца, които са неща биологично обосновани (и тук не говоря за разни монахини)? Ами заради кариера, пари, образование, фантазиране, престиж... престижът е голяма измама (то това и значи думата), и жените се натискат за това, което е престижно, повече от мъжете. Нищо чудно, че хората от Близкия Изток гледат с голямо неуважение на западните жени. А на Aumi ще кажа: ако бабите и прабабите ви бяха феминистки, и аз вас нямаше да ви има. Ориста на феминистката е да бъде сама, неудовлетворена и неразбрана, и така да си отиде от тоя свят. Освен ако не си намери някой "мъж" под чехъл, като оная мижитурка Плевнелиев.

Според мен обаче жена не се става насила, и ходенето в Турция не е начина, ако вътре в сърцето си човек се бунтува и ненавижда това, което е естествено като призвание, както за мъжа, така и за жената. Защо жените трябва да стават мъже и мъжете жени, кому е нужно? Защо е тази неудовлетвореност от това какъв си се родил? Куркински ли да цитирам!? И малко ли е това като проблем, ами трябва да се добавят и една камара "идентичности", които съвсем да отнемат разсъдъка на човека? При това от най-ранна възраст.

Само ще кажа, че това жената да си гледа дома и децата е огромно предимство и за нея, и за дома, и за децата, а да остави мъжката работа на мъжете, която в никой случай не е по-лека. Едно време неслучайно жените се шетали в дома си, в стопанството, управлявали са го, а мъжете са се занимавали с по-обществено значимите и тежки дела, като устройство на града, политика, защита (армия, полиция, съдебна система и т.н.). Или може би жените, които не искат да раждат, искат да ходят на фронта?! Не искат да "слугуват" на своя си мъж, но с охота ще слугуват на чужди мъже? И ще се съюзяват с онези, които искат да поробят и мъжете и децата им?

Какво беше възкликнал поетът?

Цитат

Да чуят моми и момци
по сборове и по седенки;
юнаци по планините,
и мъже в хладни механи:
какви е деца раждала,
раждала, ражда и сега
българска майка юнашка;
какви е момци хранила,
хранила, храни и днеска
нашата земя хубава!

Предполагам е имал предвид наконтените днешни моми и префърцунените градски девойки? Такива ли майки ще раждат и отгледат юнаци като Ботев и другите достопочтени български мъже от недалечното ни минало? Нека първо да пораснат.

P.S. Между другото, говорейки за разликата между мъжа и жената, ето какво казва по въпроса от личен опит една лесбийка и феминистка (ако за вас това е авторитетно колкото и цитирането от Евангелието):

преди 5 часа, Aumi написа:

Не, самата Истанбулска конвенция няма нищо общо с това!

Виждаш как впрегнаха абсолютно всички страхове , пропаганда и религия з анеща ОТ които  ВСЪЩНОСТ, конвенцията защитава.

Представяйки го на 180' като "опасности от конвенцията".

Отново "тюрлюгювеча" за който споменах по рано. ПРопаганда, сляпа пропаганда, налагане на страх,пак пропаганда, пак налагане, пак страх... докато ти се замъгли погледа. И много хора се подведоха.

Като забравиха че БСП /преди да впрегнат продажното им ръководство от едни чужди служби/   бе ЗА конвенцията, Дори както чух от Джамбазки , женските им организации са събирали подписи ЗА конвенцията.

Сега бързат да правят референдум.

На принципа "докато е горещ фейк... пардон.. желязото" :) КАкто направиха за АЕЦ и впрегнаха циганите с аргумента че ако не гласуват ЗА , тока ще стане 110 волта :)

Принципа тук е същия.

преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

това нз дали е така пишеше някъде че великобритания била подписала

Знам. Ти много неща за пръв път чуваш, един ден се надявам да стигнеш и поне два  реда от конвенцията да прочетеш :)

КАкто и много други тук.

И последно което бих искал да вметна. МЕн също не са ми приятни и гей паради, и демонстриране на нестандартни хора, нито да се правят над останалите.

Но конвенцията въобще не е за това.  Да , нека има обсъждане, нека има декларации, анекси, пояснения, особенно мнение, както го правят другите държави, усетили неяснота в нещо .

Това обаче което ми се набива в очите, е яростната пропаганда на едни определени сили , които , както казах по горе, впрягат абсолютно всички страхове , всички измишльотини, всички полуистини в кампанията си .

А това вече не е дискусия, това е някаква извратена геополитика, чиито корени и диригенти, за съжаление, виждам отвън.

Spoiler

Дори няма да коментирам някои участници тук, които всяка тема, незнайно защо , обръщат изцяло в закани, личностни нападки, вулгаризми, обиди и т.н.

ето , аз по горе, някой с нещо да съм обидил или да съм се заяждал за нещо в личностен или друг план ?

Толквоа ли е трудно да си кажеш мнението без да избълваш  поне една педя помия по тези които не са съгласни с теб ? :)

ОТговор не искам.

преди 7 часа, M.Николов написа:

Жорка, какво точно искаше да кажеш, че не ти се разбира?

Прочети пак и ... помисли!!!

Ако продължаваш да не разбираш - обади се. Ще ти го нарисувам!

преди 5 часа, дръндю написа:

ами доколкото знам шиити и сунити съ ф Ирак, па они Иранците съ перси, та некой мой съ обърка да пусне жица в темата...ъ-ъ-ъ...тъй де, белким съ облажа

И шиитите,  и сунити те са навсякъде.

Двата клона на мюсюлманството възникват едновременно на територията на днешен Ирак - но тогава Ирак още го е нямало.
Шиитите са последователи на Али (Шиат Али), а сунитите са по-ортодоксални („суна“ - традиция)..

В момента Саудитска Арабия са основно суните, а в Иран - шиити.

преди 6 минути, miro20 написа:

впрегнаха циганите с аргумента че ако не гласуват ЗА , тока ще стане 110 волта :)

кво кът стане 110....ъ-ъ-ъ...тъй де, пак шъ краднем

Мирко, Мирко... За принципа може да си праФ, ама примера ... друг път не го използвай!!

преди 14 минути, miro20 написа:

впрегнаха циганите с аргумента че ако не гласуват ЗА , тока ще стане 110 волта :)

Тока се мери в Ампери и няма как да стане ... еди-колко-си Волта!!! Във волтове е напрежението!
А зачислото - да не навлизам в подробности, като максимална, ефективна и прочие стойности.

Абе снощи по една английска телевизия в предаването First dates hotel дават двама изглеждащи като брадати на любовна среща запознанство. И по едно време единия англичанин вика на другия, че бил транс. Значи родил се е жена, ама решил да се прави на мъж и гълта хормони за да му порасне брада. Те така. И се цункаха накрая, харесаха се гей плюс фалшив гей.
Ха ха ха ...
Сега остава някоя хамериканска фирма да пусне в продажба мъжки хормони от козел и като ги пият да им израстват роги и направо Юнкер ще заповяда на Боко да се приеме и рогат пол.

То ... бива да разработят и нек'ви хормони, за образуване на мозък!!! А дано, ама ... надали!!!

Фактът, че медузите нямат мозък, а съществуват близо 700 милиона години, дава надежда на много хора.

преди 1 час, miro20 написа:

Да , нека има обсъждане, нека има декларации, анекси, пояснения, особенно мнение, както го правят другите държави, усетили неяснота в нещо .

Не може така, пилотът президент се оказа че има по-печени юридически съветници от Боко пажарникарчето и обясни че няма да са валидни допълнителни декларации, понеже содомистката конвенция изрично ги забранява.

преди 7 часа, adler88 написа:

Горди, достойни, свободни, умни и красиви труженички позират пред камерата, препълнени с радост и щастие от въвеждането на Истанбулската конвенция срещу екслоатацията на жените-майки.

prostitutes.jpg

И какво общо имат рускини снимани през 2010 година?

8Oj0FUE.jpg

преди 3 минути, аm-аm написа:

Абе ... какви въпроси задаваш???

Няма значение, че коня е умрял - впрягай в каруцата и карай!!!

<offtopic>

Като ме оперираха и бях в болница имаше едно момче със счупен крак. Разказа, че танцувало на "Радка пиратка", "О, Тигре" и знаете ги другите пресни за онова време хитове, обаче бил с мацки на каруца. Паднал и така... Няма пълно щастие.

</offtopic>

• Автор

Проф. Михаил Константинов: Отношението към Истанбулската конвенция е ясно. 2 към 1 срещу!

Цитат

Проблемът на тази конвенция са многото лъжи вътре. Допитването ще струва 30 милиона, ако се проведе отделно, смята математикът

проф.Михаил Константинов е български математик и политик. Бивш заместник-председател на ЦИК. Почетен гост и лектор в университети в Англия, Германия и Франция. Съветник на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ); сътрудник на Международната фондация за избирателни системи; координатор на ЕС за България по електронно гласуване. Преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Автор е на 500 научни труда и 30 книги по математика и теория на управлението.

За първи път в цялата българска история четирите основни вероизповедания стоят на една страна, посочи той.

Проблемът на тази конвенция са многото лъжи вътре, при това неприкрити лъжи, убеден е проф. Константинов.

В Истанбулската конвенция се говори за насилие срещу жени, а се има предвид насилие срещу джендъри, посочи проф. Константинов. Идва Кончита Вурст и казва, че е жена, но на мен ми идва малко брадата, посочи той.

„Това разделение е изключително вредно. С този въпрос трябва да се прекрати. Може да използваме европейските избори догодина. Ако референдумът бъде самичък няма да събере 3,5 милиона гласа. Избори ще има на 23 или 24 май догодина, тогава може да се проведе и референдумът за Истанбулската конвенция. Три социологически изследвания показват, че съотношението е две към едно срещу конвенцията. Ако референдумът няма законова сила парите за него ще бъдат изхвърлени на вятъра“, смята проф. Константинов.

Мариян Стоядинов: Истанбулската конвенция се прицелва в децата ни

преди 1 час, jhoro написа:

Мирко, Мирко... За принципа може да си праФ, ама примера ... друг път не го използвай!!

Тока се мери в Ампери и няма как да стане ... еди-колко-си Волта!!! Във волтове е напрежението!
А зачислото - да не навлизам в подробности, като максимална, ефективна и прочие стойности.

Жоре жоре... акцента ми е циганския лаф бре жоре... да си чул циганин да вика волтове , пикова мощност, индуктивност , резистори,  и т.н . ?

"Тока" е нарицателно ,особенно в аспекта на пропагандата на БСП, които  впрегнаха циганския електорат с подобни простотии за тока наполовина/110в/  и/или че ще им го спрат да крадат. Което също е стимул за гласуване ЗА АЕЦ.

Докато мислиш толкова на дребно буквално  и в краката си , нищо не разбра защо го давам този пример.

А примера е заради референдума.

преди 32 минути, аm-аm написа:

Същото като това :

tmp5YZujJ.jpeg

Което се разпространява със заглавия като ... "Изнасилени европейки се извиняват пред бежанците"

"извинявай мустафа че ме изнасили"

ИСтинската картинка е  всъщност друга.

CtVw7JVXgAA-i0t.jpg

и е част от един патриотичен флешмоб   "Студено ли ти е ? помисли за този който спи в окопите".

За повечето тук е важна първата картинка. Не истината.

преди 3 часа, miro20 написа:

нека има декларации, анекси, пояснения, особенно мнение, както го правят другите държави, усетили неяснота в нещо .

И в тези другите държави изграждат клиники за смяна на пола на непълнолетни лица, вкарват джендър обучение в образованието, училищата бълват всякакви иху- аху в главите и т.н. - та за какво са ни декларации и пояснения, като вече сме наясно с тях, която е и причината да не сме съгласни с конвецията, а не че бсп казали нещо си: те са си съвсем същите подлоги като гербаджиите, просто в момента са опозиция и контрират, ако бяха герб опозиция те щяха да контрират. Политическите пристрастия нямат място в тази тема - нещо, което на теб  ти създава видими неудобства, но какво да се прави: не всички сме продажни политически измекярчета Мирчо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.