Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 10 часа, darkterminal написа:

Оплете се от престараване. Въпросните жени не са изнасилени в училище или на работното им място, където да важи определен дрес код. Изнасилени са на улицата, с оправданието, че са предизвикателно облечени. За това говореше и ти няколко поста по-назад...

Булшит! Откровено злепоставяш човека за да омаловажиш мнението му! Просто нямаш добър ход срещу стегнато изложените му мисли, и единственото, което ти остава е да ревеш, че арогантно си е изложил мнението и да го злепоставяш, че бил радикален ислямист. И най-много ти е мъка, че е по-добър агитатор от теб!

Стегнати и подредени мисли :

Цитат

преди 23 часа, adler88 написа:

........вашата система и вашите ценности 5 пари не струва, и никой не ви брои за хора, не си вдигай изкуствено цената, през барабана ми са всички фетиши и материални идоли, на които се кланяте, и вършите всекиденвни религиозни поклонения в мола под формата на шопинг-терапия. За нас вие просто не съществувате. В най-добрия случай ви презираме, и това, че изобщо ти обръщам внимание и ти отговарям, не бива да те ласкае, че те броя за човек.

:lol6:

Ох пък как ми е мъка.. мъка... че не мога като него. Виж, наистина си прав в това. Толкова радикален не мога да съм.

И не искам ! Не го пожелавам и на никой друг.

преди 3 часа, Мойра написа:

Преди малко попаднах на статия от 02.02., която ви предлагам да прочетете.

Магдалена Ташева: Правителството плаща ли на 5 джендър организации?

Изненадана съм!

Нали знаеш какво са твАлф, вестникатака, Сидерович ? - Това са най вредните за България проекти.

Да, има всякакви партии и организации с различни начини на финансиране. Но под мимикрията на партиотизма и национализма, да защитаваш  интересите на чужда държава, е прекалено извратено ! БСП. Гоце и др  е нещо нормално да са про-кремълски, и мога да го приема . Но те не са националистически !

Няма по света националист който да развява пред собственото си знаме , чуждо ! Просто няма !

Относно 5-те организации. Не съмпоглеждал , но щом казва че ги има обявени официално на сайта, се питам... какъв е проблема в едни ОФИЦИАЛНО декларирани проекти, разходи, финансиране ??

Запитай се кой финансира другарката Ташева да ходи с делегация да признава Крим ?

Кой финансира очеизвадно пропутинската ориентация на Атака ? Кой им прави предизборната кампания ? Кой прати Кобзон,

Кой праща руски знамена да се веят пред българското на митингите им, кой и за какво кани Сидерович в Москва на сбирките на най големия рашист Дугин ? Кой плаща  пропагандните изцяло субективни лобистки статии и изяви ?

Няма го официално , нали ? Но и не си задаваш въпроса.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 29 минути, adler88 написа:

Някой сякаш чете мислите ми. С един единствен нюанс- никога не съм приемал Сидеров като интелигентен човек. И ако патриотичната декорация на речите му успяха дълго време да държат в сладка заблуда и розови сънища доста българи, то по отношение на умственото му ниво от самото начало изпитвах доста, ама доста сериозни подозрения, че новият Апостол на българите е очевадно тъпичък човечец. Това ми стана кристално ясно в момента, когато Сидеров поведе титанична Сталинградска битка на няколко фронта и с няколко противници едновременно, при това- изключително сериозни и мега-силни противници, сякаш умишлено подбрани по сила, за да се открои на преден план слабоумието и безпомощността на Апостола на новата българска свобода: 1. Противник номер 1- Америка. За силата и коварството на режима във Вашингтон, и за способностите му да убива кой да е по свое усмотрение и воля, е излишно да говоря. 2 Вторият противник- световното масонство. Това е най-призрачната заплаха за България, но не бих казал, че като мощ отстъпва на Америка. 3 Трети противник- либералната демокрация. Спор няма, пред Америка и масонството, това е очевидно най-слабото звено в световната конспирация срещу българите. Ок, дотук добре, някой би казал- стига толкова душмани, поне единия да бием, ние сме тръгнали срещу трима. Да, ама не. Почти веднага след това Сидеров отвори нов фронт срещу нов, също толкова мощен и силен "душман". Внимание- българите с удивление разбраха, че са се сдобили с четвърта враждебна сила, която могат да преодолеят само ако разчитат на гения на Сидеров-светът на исляма. В кошницата на исляма тънкият експерт по световни религии и деноминации вкара и Турция, и Иран, и Пакистан, и Индонезия, и Малайзия (Босна бе пощадена, но подозирам, че геният на модерния национализъм просто не знаеше къде се намира на картата), и има няма още 20-тина държави, но какво са една дузина ислямски държави за меча и военната доблест на Сидеров. Към Турция Апостолът изпитваше особено "топли" чувства. Дотолкова топли, че не смее дори в качеството на парламентарен лидер да припари и един метър на турска територия. Страхувам се, че същото се отнася и с още 30 други държави, но, както ще повторя, зад гърба на Сидеров българите могат да спят спокойно, и да бъдат сигурни за бъдещето си, Сидеров ще брани България и от Америка, и от Турция, и от Иран дори :) 

Целият този Сталинград се спука, за да остане горчив вкус в устата на неговите фенове с една единствена фраза, отбелязала края на Сидеров като човек и българин, и водевила на един кротък дядо, обявен за баща от целокупната герберска общественост. Фразата беше, доколкото си спомням, че на Америка й се е разминало, и блудният син на Ямбол отново се връща в евроатлантическото семейство. За исляма просто не остана време. Сидеров ни пощади. Какъв късмет сме имали само!

Проблемът на Сидеров сякаш се оказа летящият му старт. Помним колко силно влезе в политиката и именно това му даде самочувствие да отвори толкова фронтове. За жалост се провали и сега си живурка тихо, отваряйки галерии. А имаше потенциал за нещо повече от патерица. 

преди 1 час, miro20 написа:

Кой финансира очеизвадно пропутинската ориентация на Атака ?

Болен Съдъров е намерил начин да цица парици от Путкин.
И Сашо Диков е на хранилка на някакви доста богати, щом като телевизията в която работи просто няма същински реклами. Парите идват от някъде, а негоата работа е като на Болен, да проповядва това за което му е платено.
Обаче е готино да ги гледаш как ритат по какалчетата Боко и му вадят керливите ризи наяве.

преди 2 часа, adler88 написа:

Не си спомням да съм се биел в гърдите колко добре владея персийски, турски и английски, ако случайно си се вторачил в скромната ми особа. За българския, който е, доколкото си спомням, официалния език в България, и с владеенето на който, както ти намекнах, трябва да се гордееш, а не да пръцкаш на френски, също не си спомням да се тупам в гърдите колко по-добре го говоря и владея от теб, завършения и "чист" българин.

Знам че твоята турска особа ни мрази нас българите, ама ми е през оная работа.
Турция не е спряла още да се разпада на парчета, наред са кюрдите да се освободят от турското робство и геноцид.
Отминало е времето на Османската империя, също както е минало и времето на Римската империя.
Ти имаш пълното право да се гордееш че твоето отечество Турция е ратифицирала Истанбулската конвенция, тя си е тамън по вашите традиции на содомия. И султаните даже са били извратеняци, при наличие на неограничено количество бели робини за харем, те момци искали да таковат. Ама кво да се прави, генът ви е такъв, азиатски някакъв, мутирал към трайно израждане. И понеже сте неспособни да оцелеете във вид на чиста мургава раса, сте се мешали със всякакви ваши роби, та белким изчезне предразположението ви към содомия.

А сега българите ще покажат на Европата правия път към неприемането на извратеностите.
България е Троянският кон на Русия в Европейския съюз, но по отношение на извратеностите, позицията на диктаторът Путкин е правилната. То и Тръмп ако беше по-млад, за да спечели втори мандат и той щеше да се справи с джендърите в Америка, ама е дъртичък завалията.
С лидери на Немцията и на Францията които нямат деца и двамката, има още лоши години за съюза, ама никой не е вечен. След тях може да дойдат и нормални лидери.
Ех, що не вземат Макрон и Меркел да се разведат и да се вземат двамката и направят една френско-германска конфедерация, леле къф кеф ще стане само. Направо ще могат да им кажат на янките да си гледат работата щото не им трябват повече да ги пазят от Русия. 

преди 1 час, miro20 написа:

Стегнати и подредени мисли :

:lol6:

Ох пък как ми е мъка.. мъка... че не мога като него. Виж, наистина си прав в това. Толкова радикален не мога да съм.

...

Пак се опитваш да хлъзгаш хората мирко. Ето обаче, че пак те хванахме. Човека се изказва против западните държави и ценностите, които те се опитват да налагат, а не против България и българите... А ти го изкара не знам си какъв! Че даже и форумните правила набърка! Смешник! Ето ти целия цитат за да го видиш и да не говориш повече глупости... И другия път не режи тази част от цитата, която се оказва съществена за полагане на контекста!

на 2/6/2018 в 11:37, adler88 написа:

Роптая против западните държави? Е това вече е вицът на деня? Аз за държави не ги броя, и считам западняците за пълни дебили и говеда, тя за някакъв ропот ми говори...Бе ти не разбираш ли, че вашата система и вашите ценности 5 пари не струва, и никой не ви брои за хора, не си вдигай изкуствено цената, през барабана ми са всички фетиши и материални идоли, на които се кланяте, и вършите всекиденвни религиозни поклонения в мола под формата на шопинг-терапия. За нас вие просто не съществувате. В най-добрия случай ви презираме, и това, че изобщо ти обръщам внимание и ти отговарям, не бива да те ласкае, че те броя за човек.

преди 5 часа, adler88 написа:

Даваш ли си сметка в какво дълбоко противоречие си изпаднал? В самото начало декларираш привързаност към християнските ценности, а няколко реда по долу завършваш със сентенцията, че хомосексуалната ориентация не бива да води до съдебно и обществено преследване. Тък като още в евангелието от Лука мъжеложството и содомията се осъждат като смърни грехове, за които наказанието е вечни мъки в ада, а отказът от съдебни санкции и обществено порицание са очевиден контрапункт на Евангелското учение, ще обясниш ли кога си искрен, и кога- не. Когато се заявяваш като християнин, или когато оправдаваш хомосексуалната ориентация?

Тука бъркаш. Никой човек няма карт бланш да извършва смъртно наказание заради "грях против Бога"  (не против друг човек), още повече пък божествено изискване, в древен Израел може би да, но не и в държава претендираща да се придържа към християнството. Според Библията евреите са сключили завет с Йахве при Мойсей и са приели да спазват законите Му. Т.е. влезли са в договорни отношение да се придържат към заповедите в Тората, които включват смъртно наказание за определени грехове. Но това не касае българите. Ако има обществен договор, според който всички граждани се СЪГЛАСЯТ, че хомосексуализмът/содомията заслужават смъртно наказание, то всеки захванал с такива работи ще има едно наум. Или ще има избор да се изнесе в друга държава, където са по-толерантни. Или пък това може да стане с локално законодателство, ако има някаква автономия, примерно в област еди-коя си се приема, но в други не е така. Иначе относно наказанията в християнството, има един друг пасаж, който гласи следното, от първото послание на ап. Павел към Коринтяните:

Цитат

1Co 5:9  Писах ви в посланието си да се не сношавате с блудници,
1Co 5:10  не че съм искал да кажа за блудниците на тоя свят, или за сребролюбците и грабителите, или за идолопоклонниците, понеже тогава би трябвало да излезете от света. -
1Co 5:11  но в действителност ви писах да се не сношавате с някого, който се нарича брат, ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител, с такъв нито да ядете заедно.
1Co 5:12  Защото, каква работа имам да съдя вънкашни човеци? Не съдите ли вие вътрешните.
1Co 5:13  докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си.

Има отлъчване на такъв, който се представя/счита за християнин, но практикува гореизброените работи. Докато такъв, който е невярващ или "външен", такъв има Кой да съди, според християнството. Хомосексуалистите в голямата си част не се считат за християни. И логичното нещо, за християните е да не искат да имат нещо общо с такива, не да ги изтребват. Проблемът е, че онези се натискат да си пробутват "ценностната система" най-безсрамно и без чуждо съгласие.

По нашите земи от край време е имало хора от разни етноси и вери, живеещи отделно, но различни и в някакво разбирателство, българи с турци, арменци, цигани, евреи, гърци, също православни, католици, богомили, мюсюлмани и т.н.. Не мисля, че е правилно едната група, ако е доминираща, да налага морала си и законите си и на другите насила, примерно носене на бурки или смъртни наказания. Трябва да се намери начин всеки да е свободен да изповядва вярата си, без да ощетява различните. И тук не говорим за престъпления като убийства, изнасилвания, кражби и т.н., които са разбираеми такива независимо от религията и различността не може да ги оправдае -- а за неща касаещи съвестта. Ако за едната група убиването на член на друга от групите не е проблем, това вече е проблемно. Едно е да накажеш със смърт мъжеложеца или богохулника, друго е да накажеш със смърт предумишлен убиец (на принципа око за око, зъб за зъб, живот за живот - тук нещата са недвусмислени)

По принцип най-доброто средство, за разрешаване на конфликти, което съм виждал е т.нар. общ/естествен закон или common law, който парадоксално за използвали британците в колониите си, и се използва на места и до ден днешен, като алтернативни съдилища.Той има два основни принципа или постановления, които са универсални по отношение на всички основни религии, бих казал общочовешки:

Цитат

1) do all you have agreed to do and, 2) do not encroach on other persons' life or their property.

Или на български. "Извърши всичко, което си се съгласил да извършиш" (т.е. човек да държи на думата си, но и да няма ангажимент за неща, на които не се е съгласил); и "Не нахлувай в живота и собствеността на другите хора." Ако се замислите за различните видове престъпления между човеците (не говоря към Бога), ще видите, че всички от тях попадат в една от двете категории, което за мен е удивително.

Истанбулската конвенция и джендерните нововъведения представляват нагло вмешателство в живота на хора, които не са се съгласили да имат общо с тия работа. Престъпно отвсякъде. И това всеки разумен и безпристрастен човек ще го потвърди. То затова е common (common law, common sense), т.е. нещо общо.

преди 6 часа, Lumberman написа:

Тука бъркаш. Никой човек няма карт бланш да извършва смъртно наказание заради "грях против Бога"  (не против друг човек), още повече пък божествено изискване, в древен Израел може би да, но не и в държава претендираща да се придържа към християнството. Според Библията евреите са сключили завет с Йахве при Мойсей и са приели да спазват законите Му. Т.е. влезли са в договорни отношение да се придържат към заповедите в Тората, които включват смъртно наказание за определени грехове. Но това не касае българите. Ако има обществен договор, според който всички граждани се СЪГЛАСЯТ, че хомосексуализмът/содомията заслужават смъртно наказание, то всеки захванал с такива работи ще има едно наум. Или ще има избор да се изнесе в друга държава, където са по-толерантни. Или пък това може да стане с локално законодателство, ако има някаква автономия, примерно в област еди-коя си се приема, но в други не е така. Иначе относно наказанията в християнството, има един друг пасаж, който гласи следното, от първото послание на ап. Павел към Коринтяните:

Има отлъчване на такъв, който се представя/счита за християнин, но практикува гореизброените работи. Докато такъв, който е невярващ или "външен", такъв има Кой да съди, според християнството. Хомосексуалистите в голямата си част не се считат за християни. И логичното нещо, за християните е да не искат да имат нещо общо с такива, не да ги изтребват. Проблемът е, че онези се натискат да си пробутват "ценностната система" най-безсрамно и без чуждо съгласие.

По нашите земи от край време е имало хора от разни етноси и вери, живеещи отделно, но различни и в някакво разбирателство, българи с турци, арменци, цигани, евреи, гърци, също православни, католици, богомили, мюсюлмани и т.н.. Не мисля, че е правилно едната група, ако е доминираща, да налага морала си и законите си и на другите насила, примерно носене на бурки или смъртни наказания. Трябва да се намери начин всеки да е свободен да изповядва вярата си, без да ощетява различните. И тук не говорим за престъпления като убийства, изнасилвания, кражби и т.н., които са разбираеми такива независимо от религията и различността не може да ги оправдае -- а за неща касаещи съвестта. Ако за едната група убиването на член на друга от групите не е проблем, това вече е проблемно. Едно е да накажеш със смърт мъжеложеца или богохулника, друго е да накажеш със смърт предумишлен убиец (на принципа око за око, зъб за зъб, живот за живот - тук нещата са недвусмислени)

По принцип най-доброто средство, за разрешаване на конфликти, което съм виждал е т.нар. общ/естествен закон или common law, който парадоксално за използвали британците в колониите си, и се използва на места и до ден днешен, като алтернативни съдилища.Той има два основни принципа или постановления, които са универсални по отношение на всички основни религии, бих казал общочовешки:

Или на български. "Извърши всичко, което си се съгласил да извършиш" (т.е. човек да държи на думата си, но и да няма ангажимент за неща, на които не се е съгласил); и "Не нахлувай в живота и собствеността на другите хора." Ако се замислите за различните видове престъпления между човеците (не говоря към Бога), ще видите, че всички от тях попадат в една от двете категории, което за мен е удивително.

Истанбулската конвенция и джендерните нововъведения представляват нагло вмешателство в живота на хора, които не са се съгласили да имат общо с тия работа. Престъпно отвсякъде. И това всеки разумен и безпристрастен човек ще го потвърди. То затова е common (common law, common sense), т.е. нещо общо.

Тезата ти, разбира се, е строго юридическа, и като такава няма как да бъде нито оборена, нито приета за Свещено Писание. Нямам право да призовавам когото и да било да отхвърля юридически принцип, който влиза в конфликт с религията, както и обратното- изповядващ една или друга религия да обърне гръб на действуващ закон в дадена страна, само защото, видите ли, законът влизал в конфликт с религиозните принципи. Народите са различни, културните им традиции често дотам се различават, че това, което се смята за красиво и прекрасно на Запад, на Изток се възприема като грозно и отблъскващо.

Целият ни спор идва от ключовото разбиране какво трябва да стои в основата на поведението в обществото, и каква следва да бъде ценностната ориентация на отделния човек. Светска, тоест сляпо следваща сухите предписания на гражданския и наказателен кодекс, или религиозна, сиреч вдъхновена от моралните принципи на свещените книги- Библия, Коран, Тора. Аз съм си избрал следването на втория път, защото мисля, че едно безлично канцеларско разпореждане и светско правило никога не могат да достигнат до душата на човека и да се превърнат в негово морално верую така, както го прави Свещеният Коран, респективно Свещената Библия и Тора. Не натрапвам на никого моята вяра, и се стремя да спазвам светските закони, дори и в онази част, която очевидно влиза в конфликт с религията. По-тази и причина се чувствам леко неуютно в Турция, и прекрасно- в Иран. Защото ислямска република Иран е единствената страна в света, която поставя религията като фундамент и надстройка на всички закони, значението на правораздаването в Иран е единствено да уточни и придаде по-конкретен израз на религиозната вяра, но не и да я коригира, окове в ризница, или отмени. 

Истанбулската конвенция, ако все още има някой, който не е разбрал, не цели корекция на религията, по същество това е хаотична сбруя от декларации, щипнати от тук-от там цитати и определения (умишлено мъгляви и подвеждащи, за да отворят вратите за злоупотреби и конюнктурни интереси). Конвенцията е дълбоко безразлична към религиозната вяра, да не кажа, че изобщо не разбира вярата и ако има начин, би премахнала вярата. Но другаде е заровено кучето. Истанбулската конвенция иска да отмени гражданския кодекс, и обявява сама себе си за нов "граждански кодекс". Така по същество тези джендърни крясъци разрушават светското правораздаване. И тъй като в Европа светското правораздаване е единствената форма на обществено поведение (църквата не играе никаква роля на запад), то се получава юридически и правен вакуум по всички въпроси, касаещи гражданското поведение, тоест поведението в обществото. Под благовидната, англосаксонска формула- всеки да прави каквото си иска, стига да не убива другия и да не му бърка в джоба, се стига дотам, щото понятието насилие се свежда до едното убийство или уличен грабеж, докато в същото време експлоатацията, проституцията, наркоманията, монополите и картелите, лихварството, содомията и хомосексуализмът се декриминализират, и се обявяват за доминантна обществена норма. Нормалните хора с традиционни, в това число- и религиозни възгледи, внезапно се оказват в позицията на репресирано мнозинство, и по българския модел неумолимо деградират до репресирано малцинство. Тоест, целите на конвенцията са да отнемат правата на мнозинството, и да ги прехвърлят на всевъзможни малцинства, в крайна сметка- да унищожат обществото, защото мнозинството, нормалността, и традициите са онова, което правят обществото възможно.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Болен Съдъров е намерил начин да цица парици от Путкин.
И Сашо Диков е на хранилка на някакви доста богати, щом като телевизията в която работи просто няма същински реклами. Парите идват от някъде, а негоата работа е като на Болен, да проповядва това за което му е платено.
Обаче е готино да ги гледаш как ритат по какалчетата Боко и му вадят керливите ризи наяве.

Знам че твоята турска особа ни мрази нас българите, ама ми е през оная работа.
Турция не е спряла още да се разпада на парчета, наред са кюрдите да се освободят от турското робство и геноцид.
Отминало е времето на Османската империя, също както е минало и времето на Римската империя.
Ти имаш пълното право да се гордееш че твоето отечество Турция е ратифицирала Истанбулската конвенция, тя си е тамън по вашите традиции на содомия. И султаните даже са били извратеняци, при наличие на неограничено количество бели робини за харем, те момци искали да таковат. Ама кво да се прави, генът ви е такъв, азиатски някакъв, мутирал към трайно израждане. И понеже сте неспособни да оцелеете във вид на чиста мургава раса, сте се мешали със всякакви ваши роби, та белким изчезне предразположението ви към содомия.

А сега българите ще покажат на Европата правия път към неприемането на извратеностите.
България е Троянският кон на Русия в Европейския съюз, но по отношение на извратеностите, позицията на диктаторът Путкин е правилната. То и Тръмп ако беше по-млад, за да спечели втори мандат и той щеше да се справи с джендърите в Америка, ама е дъртичък завалията.
С лидери на Немцията и на Францията които нямат деца и двамката, има още лоши години за съюза, ама никой не е вечен. След тях може да дойдат и нормални лидери.
Ех, що не вземат Макрон и Меркел да се разведат и да се вземат двамката и направят една френско-германска конфедерация, леле къф кеф ще стане само. Направо ще могат да им кажат на янките да си гледат работата щото не им трябват повече да ги пазят от Русия. 

Какалчета...керлив...цицка....таковат...диктатор Путин....Немцията.....къф калъф....

Човече, не знам как си изкарал българското училище и с какъв успех, но вече добих достатъчно ясна представа за твоето умствено ниво и ментално здраве. Мисля, че Белгия напълно те заслужава, и ти изцяло се вписваш в белгийската действителност. Какво друго да ти кажа. Абе един мъдрец беше казал: убий глупака с мълчание!' Така че слагам край на разговора с теб. Поставям ти перманентен бан, стой си при забрадката, и си чуруликайте двамката, но нямам никакво желание повече да ви слушам.

Най-интересното е, че въпреки строгостта на законите в ислямските държави като Иран, винаги се намират хора които се опитват да ги нарушат без да се страхуват за живота си.
....

Когато алкохолът е бил дар от Аллах

640-420-kogato-alkoholyt-e-bil-dar-ot-al

60 милиона литра алкохол. Толкова се изпива годишно в Иран - въпреки строгата забрана. Информацията идва от правителството в Техеран, което е сериозно обезпокоено от „тази много лоша, дори кризисна тенденция". Нарушителите на забраната в Иран се наказват с глоба, а при повторно деяние дори ги бият с пръчки. Това наказание, впрочем, е в съзвучие с Корана, където в една сура се казва: „Ако пият вино - бичувайте ги. Ако пак пият - пак ги бичувайте. А ако след това пак пият - убивайте ги!".

https://dariknews.bg/novini/komentar/kogato-alkoholyt-e-bil-dar-ot-allah-1567226

Според тълкуванията на Шариата в Иран, наложени след ислямската революция през 1979 г., първо и второ обвинение за употреба на алкохол се наказва с максимална присъда от 80 удара с камшик. При трето нарушение е предвидена смъртна присъда, но ако осъденият се разкае, присъдата може да бъде заменена с бой с камшик.

Само членовете на християнските малцинства в Иран са освободени от строгите алкохолни закони.

Последната смъртна присъда за употреба на алкохол е била издадена на "рецидивист" през 2007 г., но тя е била отменена, след като осъденият официално е изразил своето разкаяние.

Въпреки суровите наказания в Иран по отношение на употребата на алкохол, в страната се внасят контрабандно между 60 и 80 млн. литра алкохол всяка година, от които полицията залавя само около една четвърт, по данни на самата полиция.

Служител в службата по борба с контрабандата заяви в началото на 2011 г., че стойността на нелегално внасяния алкохол в Иран на година е около 730 млн. долара. Според шефа на иранската полиция в страната има около 200 хил. алкохолици.

http://inews.bg/Двама-в-Иран-отнесоха-смъртна-присъда-за-употреба-на-алкохол-_l.a_i.196178.html

Но още по-странно е, че това което се забранява в този свят, и което се счита за непростим грях, наказващ се дори със смърт, е обещано като награда в Отвъдния свят.

Сура 47, ая 15:  
Нима Раят, обещан на богобоязливите, с реки от вода, която не застоява, и реки от мляко с вкус, който не се променя, и реки от вино приятно за пиещите, и реки пречистен мед, и в който има за тях от всякакви плодове, и опрощение от техния Господ, е като онзи, който ще бъде вечно в Огъня..

Евроатлантическите джендъри обичат да си правят всевъзможни експерименти. Мъж с мъж, жена с жена, либерал с демократ, правозащитник с еколог, Плевня с млади и красиви, русофоби с евроблизци, белгийци със забрадки, социални пакети с грантове, меркел с микрон, и така нататък. Е, аз също реших да проведа свой собствен, интелектуален експеримент. Тъй като нямам българи под ръка в периметър на 1000 км наоколо, ще си наема българи измежду от вас, като един вид представителна извадка на българското общество (няма по представителна извадка от сумата на един белгиец, една пост-съветска забрадка, няколко нормално мислещи и интелигентни хора, и тук-там по някоя заблудена от традицията жена). Та, реших да слагам бан в определена последователност на онези, които не се вписват не само в традицията, религията и здравия разум, ами изобщо- в категориите на разума. Онези, които професор Иво Христов нарече потребителски дебили, а аз наричам с откровеното- глупаци. Слагането на бан следва възходящата градация- започва от най-откровения и клиничен дебил, тръгва нагоре, и спира до най-незабележимия дебил. Какви са резултатите от академичното ми изследване? Моят отчет може би няма да се хареса на някои патриоти, но констатирам, че измежду 20 и повече редовно изказващи се по политически теми българи, съм баннал близо половината за откровен дебилизъм и пълно невежество, не само по въпросите на политиката, но по всякакви други въпроси. Това е лошата новина за патриотите. Експериментът ми доказва, че близо 50% от българите са умствено непълноценни, необразовани, и неспособни за елементарно логическо съждение и развитие на определена тема. Добрата новина е, че в сравнение с професор Христов, се оказвам оптимист. Процентите при него са далеч по-високи от моите, тоест професорът е още по-мрачен, когато визира интелектуалния статус на своите сънародници. Като се вземе под внимание, че професорът е българин, следователно познава българите по-добре от мен, може да се предположи, чисто хипотетично, че има по-трезва и реалистична преценка от моята, но нямам право да постулирам тази хипотеза като факт. Все пак експериментът ми от самото начало е маркиран като локален и частичен, и за съжаление не разполагам със социологическия апарат и спектър от възможности, с които разполага уважаваният от мен български социолог. Призовавам малкото останали интелигентни и традиционно-ориентирани българи да ми опонират и да вземат участие в моя експеримент, за да мога да го обогатя и доизградя с оглед на бъдеща академична дисертация.

преди 1 час, Aumi написа:

Най-интересното е, че въпреки строгостта на законите в ислямските държави като Иран, винаги се намират хора които се опитват да ги нарушат без да се страхуват за живота си.
....

в българия ползвателите на хероин да се  наказваше със смърт пак щяха да се хероинизират щото волята им е слаба.

току-що, Yvan Sergeev написа:

в българия ползвателите на хероин да се  наказваше със смърт пак щяха да се хероинизират щото волята им е слаба.

Мерси за участието в експеримента, ще ти дам един малък жокер за леко поизглаждане на ръбовете- констатацията на банални факти още не е признак за самостоятелно мислене. Далеч по-добре би било да кажеш какви, според теб, са причините за наркоманията като явление, а не да определяш как точно да се наказват наркоманите. А по въпроса за наркоманията в Иран- в Иран консумацията на опиати не е наказуема със смърт, смъртното наказание е предвидено за ТЪРГОВИЯ с наркотици...схващаш ли разликата? Наркоманите, ако ги заловят на обществено място, ги порицават публично, и ги водят на лекар да ги освидетелства, след което ги чака лечение в клиника за наркомани, срокът го определя лекарят в медицинското, което им изписва.

преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

Абе не всичко е толкова прекрасно в Иран, както иска да ни убеди колегата.
И там има алкохолици, проституция, наркомани...както и тук.
А след като техните строги закони на Шариата не могат да предотвратят тези пороци, как ние да ги спрем с нашите либерални светски закони.

Само за едно е прав колегата, че тези които разпространяват дрогата са по-виновни от тези които я употребяват, и законите за тях трябва да бъдат много по-строги. Но за съжаление, наркомафията е винаги неразривно свързана с хората на властта, които ги закрилят и им осигуряват чадър. Така че, не мисля че и там е по-различно. Парите могат да купят всичко и да подкупят всеки, дори и да живееш в Шариат.

Плешивият рапон Коритаров в качеството му на вербуван агент на джендърите, каза че ако България не ратифицира содомистката Истанбулска конвенция, щяла да се нареди до Русия и Азърбейджан и че там щяло да ѝ бъде мястото. Демек, ако не преклонят главица депутатите на партия ГРОБ и не обречат на развращения собствения си народ, тогава джендърите щели да се подиграват на България, за това че не приема да развива издигането в култ на психичните заболявания. Гост на агента Коритаров беше един уж мъж, ама с дълга коса на опашка.

А турчинът adler88 явно е върл привърженик на джендърската идеология.
Те заради това ги обрязват всички задължително, щото имали много акъл и се сетили, че при содомия при сухия климат в Анадола, ще е по-лесно да се избърше рязан шмайзер, при липса на вода под ръка. Също в "културата" им е да се подмиват с вода и мъжете, за да са винаги готови за содомия. Понеже вкъщи нали има вода, ама навън по полето като решат двама орачи да се сношават, там вода няма, та не върви играещият ролята на женски джендър, да му е осран ануса. Абе грижат се за хигиената джендърите турци.

Твърде често, почти всяка седмица, в турската преса се публикуват сериозни статии и документални  материали, засягащи наркоманията като остър социален проблем, като особен акцент се поставя върху  Афганистан по разбираеми причини. Тази страната се превърна в световен шампион по производство на екологично чиста дрога откакто американската демокрация се настани окончателно там, и няма намерение да си ходи. Мисля, че си струва да ви запозная с няколко от основните тези и акценти на турската журналистика по този въпрос:

1.В страната, общо взето, е по-лесно да се сдобиеш с дрога, отколкото с хляб. Цената на качествената дрога е по-ниска от цената на месото.

2.Отглеждането на опиумни култури в по-голямата част от Афганистан не е един от начините за прехрана, а ЕДИНСТВЕНИЯТ начин за прехрана.

3. Цели поколения растат с дрогата, дрогирането започва от 15-16 годишна възраст, и завършва докъм 25-тата годишна възраст поради причини от теологичен характер (преход в отвъдното).

4. Дрогата освен за консумация, се ползва и като еквивалент на паричните знаци. Всичко различно от дрога- от жените и оръдията на труд, до битовото обзавеждане и покъщнина, се купува и продава срещу дрога.

5. Универсално значение на дрогата. Дрогата е дори заместител на лекарствата и медицинското обслужване. Счупиш си крака, или се лишаваш от него, стъпвайки на някоя мина, поставена от американските освободители- дрогата те прави отново бял човек. Заболи те зъб (най-близката, модерна стоматология е от другата страна на границата- в иранския град оттакък телените заграждения), какво ще да правиш- айде пак дрога. Мине някой американски патрул да се поупражнява в стрелба по бягащи афганистанци- за да ги умилостивиш, вадиш калъфчето с дрога, и янките доволно се оттеглят. 

6. На 25 години вече изглеждаш като старец. Истинско чудо е ако изкараш 30 години, и на тази възраст вече всички те имат за дълголетник. И когато вземеш та поумреш, епитафията и квинтесенцията на твоя живот се свежда до следния афоризъм: "Хош умадин дар бехешт-е Амрикойи!"- което в превод от дари (фарси Кабули), ще рече: "Добре дошли в американския рай!" 

Вчера Кошлуков беше особено горд от себе си по БНТ1, като даде сайта и цитат доказващ че джендър идеологията е била предвидена още от 2010г. да баде напъхана в содомистката Истанбулска конвенция.

Водещият Емил Кошлуков цитира препоръка на Европейския съвет от 2010 година, според която правата на ЛГБТ общността трябва да бъдат включени в Конвенцията за защита на жените от насилие.

от тук 3 минути и 20 секунди е моментът
https://www.bnt.bg/bg/a/izgubeni-v-istanbulskata-konventsiya-komentar-na-valeriya-veleva-i-viktor-lilov

vlcsnap-2018-02-07-18h56m14s247-262787-4

За да не се чудите кой е пък този Виктор Лилов (48 г.) дето така яростно защитава содомистката конвенция, ето ви един ицатат:
" Стана известен не само със силно либералните си политически възгледи, но и с това, че е единственият български политик, който не крие, че е гей, а открито заявява различната си сексуална ориентация. "
Значи гей бил или хомосексулен или по нашенски пeдepac.
https://www.dnevnik.bg/intervju/2015/06/26/2560192_viktor_lilov_nito_kriia_orientaciiata_si_nito_se/

преди 31 минути, Белгиеца написа:

Вчера Кошлуков беше особено горд от себе си по БНТ1, като даде сайта и цитат доказващ че джендър идеологията е била предвидена още от 2010г. да баде напъхана в содомистката Истанбулска конвенция.

Водещият Емил Кошлуков цитира препоръка на Европейския съвет от 2010 година, според която правата на ЛГБТ общността трябва да бъдат включени в Конвенцията за защита на жените от насилие.

от тук
https://www.bnt.bg/bg/a/izgubeni-v-istanbulskata-konventsiya-komentar-na-valeriya-veleva-i-viktor-lilov

vlcsnap-2018-02-07-18h56m14s247-262787-4

Въпросната препоръка,  я извади пред публичният ни поглед Ангел Джамбазки преди, май станаха вече две, седмици. Коментирал съм го тук Разбира се, тя никога "не е била скрита", за който поназнайва чужди езици и знае къде да я потърси. Защото, ако не е чувал за нея и не знае къде да я потърси, това че е публично достъпна няма никакво значение. Така че, ако Кошлука, е решил да се изявява като първооткривател и месия, негова си работа, ще му се изсмея във фейса и толкова.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Продължавам с темата "наркотици", не обичам да оставям наченатото недовършено. С Афганистан зададохме беглата рамка на проблема, преходът на запад (Иран) по блестящ начин илюстрира сентенцията, че историята следва географията. Напоследък като един от най-големите преразпределителни пунктове за нелегално проникване на наркотици в ислямската република, се очерта провинция Систан и Белуджистан, в югоизточния край на страната. Преди 10-ина години предпочитан маршрут беше векторът Херат (в Афганистан)-държавна граница- провинция Хорасан, но с въвеждането на инфрачервено наблюдение и хеликоптери за контрол на границата, с цялостно модернизиране на иранската  гранична жандармерия (жандарма-йе марз), този маршрут беше окончателно блокиран и неутрализиран. Както следва да се предположи, наркотърговци, дребни дилъри, и отрепки от цял свят се пренасочиха на юг, в далеч по-неприветливите и полупустинни райони на ирано-пакистанската граница. Търсачите на бързи пари на гърба на милиони човешки същества и пречупени съдби забележимо повдигнаха нивото на престъпност в някога спокойната и идилична провинция Систан, като борбата с тази либерална измет значително се усложнява от ландшафта и наличието на обширен морски бряг, поделен между две държави- Пакистан, и Иран. Иранското правителство взе решение да създаде блок-постове и допълнителни жандармерийски части в провинция Белуджистан, която се явява и най-уязвимото звено с оглед на етническото единство на белуджите, живеещи от двете страни на границата, в състояние на родово и кланово общество, като едновременно с това правата им на местно и племенно самоуправление са гарантирани от иранската конституция. Как продължава борбата с разпространението на наркотици, вече проникнали на територията на ислямската република. Противодействието се осъществява на няколко нива- местно, околийско, регионално, и провинциално, като на върха се намира специализирано бюро към министерство на правосъдието. Територията на страната с цялата инфраструктура (жп линии, магистрали, първостепенни и второстепенни пътища), е разделена на сектори. По основните пътиша на всеки 50 км се намира жандармерийски блок пост, който е упълномощен по преценка да осъществява пълен обиск на багажа на пътуващите с автомобил, или автобус (на всяка автогара и жп гара в Иран касиерът ви напомня да си носите документите за самоличност със себе си, тъй като по пътя ще бъдете поне веднъж проверен за оръжие или наркотици.Проверката на багажа се осъществява със специално обучени, полицейски кучета, а проверката на самите пътници- по лична преценка на жандармерията.

преди 21 минути, sliderum написа:

Въпросната препоръка, я извади пред публичният ни поглед Ангел Джамбазки преди, май станаха вече две, седмици. Коментирал съм го тук Разбира се, тя никога "не е била скрита", за който поназнайва чужди езици и знае къде да я потърси. Защото ако не е чувал за нея и не знае къде да я потърси, това че е публично достъпна няма никакво значение. Така че, ако Кошлука е решил да се изявява като първооткривател и месия, негова си работа, ще му се изсмея във фейса и толкова.

Да де, ти го пусна и имаш плюсче от мен тогава.
Ама нека и Кошлука да се поизфука малко на гея, така е още по весело, пък и много повече народ гледа БНТ, отколкото са читателите на този форум.
А иначе текстът е на български, няма нужда от езици специално за него
http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11179-2010-INIT/bg/pdf 

преди 42 минути, sliderum написа:

Въпросната препоръка,  я извади пред публичният ни поглед Ангел Джамбазки преди, май станаха вече две, седмици. Коментирал съм го тук Разбира се, тя никога "не е била скрита", за който поназнайва чужди езици и знае къде да я потърси. Защото, ако не е чувал за нея и не знае къде да я потърси, това че е публично достъпна няма никакво значение. Така че, ако Кошлука, е решил да се изявява като първооткривател и месия, негова си работа, ще му се изсмея във фейса и толкова.

В Иран проблеми с джендърите няма. Просто няма джендъри. В Турция има джендъри, но проблемите с тях се решават на местно ниво, във водите на Босфора и далеч от погледа на властта, без особено прецизно и буквоядско четене на закона.

тего те  хибрадната война и русия са виновни :D 

преди 5 часа, adler88 написа:

Далеч по-добре би било да кажеш какви, според теб, са причините за наркоманията като явление, а не да определяш как точно да се наказват наркоманите.

то е ясно какви са 

забранените неща и пристрастяването

ако се наложи истамбулската конвенция  точно джендърите ще  изядът боя

щото ще им даде една фалшива "защита "

преди 5 часа, Aumi написа:

А след като техните строги закони на Шариата не могат да предотвратят тези пороци, как ние да ги спрем с нашите либерални светски закони.

e  тогава защо си за конвенцията  тя е либерален закон

обаче как прецакаха поляците

ако сте срещу конвенцията сте с русия 

и им се вързаха на акъла

на либералите.

а са по вярващи от българите

преди 14 часа, Lumberman написа:

1.Но това не касае българите.

2.Трябва да се намери начин всеки да е свободен да изповядва вярата си, без да ощетява различните.

1.Божието слово касае всеки един човек родил се на нашата планета Земя! То не е само за евреите и не се отнася само за тях! Друг е въпроса дали някой ще реши да го приеме!

2.Това за което говориш е много объркващо! Какво значи :

Цитат

Трябва да се намери начин всеки да е свободен да изповядва вярата си, без да ощетява различните...

Ако един вярва , че да се убива е добро , или друг вярва , че да се изнасилва е добро , тогава не бива да ги ощетяваме защото те са различни , а ?!

Езекиил 3 глава

18 Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш; а ти не го предупредиш, и не говориш за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път та да спасиш живота му, оня беззаконник ще умре в беззаконието си; но от твоята ръка ще изискам кръвта му.

19 Обаче, ако предупредиш беззаконника, но той не се върне от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще умре в беззаконието си; а ти си избавил душата си.

преди 5 часа, Aumi написа:

ОТ една съседна тема, където аятолаха пак се бе разпуснал с възхвалите си , бях цитирал иранската конституция , на което ислямиста радикал, така и нищо не можа да отговори за пръчките в конституцията .

А да.. освен че презира българския народ.

Така че омразата , с която и в тази тема се обърна към теб, и към останалите, не е от сега. Човека просто ни мрази до мозък ана костите си :) И системата, и българите, и т.н.

Виждам обаче някои /като лимбурманчо, черния терминал и др/ продължават да му защитават антиконституционното поведение и пропаганда.

преди 16 часа, darkterminal написа:

Пак се опитваш да хлъзгаш хората мирко. Ето обаче, че пак те хванахме. Човека се изказва против западните държави и ценностите, които те се опитват да налагат, а не против България и българите... А ти го изкара не знам си какъв! Че даже и форумните правила набърка! Смешник! Ето ти целия цитат за да го видиш и да не говориш повече глупости... И другия път не режи тази част от цитата, която се оказва съществена за полагане на контекста!

Няма грам изваждане от контекста. Благодаря за цитата, това по никакъв начин не изкривява думите.

Не знам защо така сляпо защитаваш единкраен ирански ислямист радикал , твоя си воля.

Цитат

а не против България и българите...

А не бе ? Освен сегашните му думи ..." За нас вие просто не съществувате. В най-добрия случай ви презираме, и това, че изобщо ти обръщам внимание и ти отговарям, не бива да те ласкае, че те броя за човек. "

в прав текст, директно бе обявил че презира българите

Кой казваш е "смешник" ? :)

Ама ти му пригласай, няма проблем. И преди съм казвал, че едно ме радва... всичката антибългарска пропагандна измет сте прекалено малко все още , за да ви се обръща сериозно внимание.

Но пък службите /за трети път май споменавам/ би трябвало да се заемат с такива които неколкократно говорят толкова радикално и с омраза срещу държавата и нацията, че вече имаме прецедент  като Сарафово.

преди 1 час, adler88 написа:

В Иран проблеми с джендърите няма. Просто няма джендъри. В Турция има джендъри, но проблемите с тях се решават на местно ниво, във водите на Босфора и далеч от погледа на властта, без особено прецизно и буквоядско четене на закона.

Няма държава без такива. Тези които декларират че няма, просто лъжат заради надутото си религиозно и/или властово чувство и наивни комплекси.

В Чечня също се опитват да докажат че няма такива... ама се оказа че има, и че дори да криеш "цирей" , той все пак си го има, че и може да те опръска .... :) образно казано.

Забавното е друго ... че именно в тези ваши ислямистки режими, които твърдят че "нещо го няма" са символи /и много вицове има/  на най извратените практики като содомия, педофилство, и т.н.

Далеч съм от мисълта, дори да помисля за справяне с девиациите, по начина, по който това се прави в някои страни по света. Но определено отклоненията трябва да бъдат лекувани. Физическите, ако има такива, но най-вече психическите.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

тего те  хибрадната война и русия са виновни :D 

то е ясно какви са 

забранените неща и пристрастяването

ако се наложи истамбулската конвенция  точно джендърите ще  изядът боя

щото ще им даде една фалшива "защита "

e  тогава защо си за конвенцията  тя е либерален закон

обаче как прецакаха поляците

ако сте срещу конвенцията сте с русия 

и им се вързаха на акъла

на либералите.

а са по вярващи от българите

Пристрастяването няма нищо общо с причините за наркоманията като социален проблем, това е следствие, а не причина, и то само едно от следствията. Помисли си пак, но втори жокер няма да има.

преди 1 час, sliderum написа:

Далеч съм от мисълта, дори да помисля за справяне с девиациите, по начина, по който това се прави в някои страни по света. Но определено отклоненията трябва да бъдат лекувани. Физическите, ако има такива, но най-вече психическите.

Далеч ли си от мисълта за справяне с наркоманията така, както се прави в Иран- в клиники за лечение? Или го намираш за радикално и екстремистко решение на проблема?

В Холандия, страна на победилата джендърна идеология и радикална демокрация, лечение за наркомани не се предвижда, наркоманите са неделима, и държавнотворческа част на холандската нация, да не кажа самата нация в представителната й опаковка. Ако наречеш някой наркоман "наркоман", ще те погледне с изцъклен евроатлантически поглед, и просто няма да те разбере какво му казваш. Все едно си го нарекъл холандец. Но ако околните прасета поискат да се изясниш, и им дадеш разяснение какво разбираш под наркоман, те чака мигновен арест, и съдебно дело по бързата процедура за пропаганда на недемократични ценности, религиозен екстремизъм, расова нетърпимост и шпионаж в полза на Русия.

• Автор

ГЕРБ внесе в Конституционния съд питането си за Истанбулската конвенция

Цитат

Искането беше внесено от председателя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов и депутата от ГЕРБ Тома Биков.

Искането е подписано от 75 депутати от ПГ на ГЕРБ. Към него са приложени и всички получени в НС становища по конвенцията.

„Първо сме анализирали всички отрицателни становища, а след това сме дали и нашите аргументи за. Смятаме, че с това искане максимално изчерпателно сме представили проблема и ситуацията пред конституционните съдии. Разяснили сме споровете, свързани с понятията, които касаят взаимодействията с Конституцията",  коментира Данаил Кирилов.

"Смятаме, че КС с решение ще даде най-обективната правна експертиза и заключение за това дали ИК съответства на Конституцията", допълни той.

Съставът на Конституционния съд можете да видите ТУК

Боя се, че по-голямата част от състава ще изпълнят нарежданията на премиера.

Дано греша!

И още нещо.

Джендър-комикси - войната срещу децата

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.