Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Eто видеото, да видят нашенците колко нормална ислямска държава била Иран, за чудо и приказ, мани мани ...

https://www.documentingreality.com/forum/attachments/f999/49194d1242012640-hanging-mp4.mp4

https://www.documentingreality.com/forum/f166/hanging-two-men-woman-public-iran-tabriz-19057/

госпожата много хубавко ритка и се гърчи горе високо, това е то привилегията да си мюсюлманка

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Туй не е много за хора със слаби нерви и деца въобще има и други не съвсем подходящи за публично представяне връзки и картинки в темата. Ще ми се да бъдат подходящо модерирани.

Oставям на страна фактът, че изобщо не казваш защо ги бесят. Иначе ме впечатли много с това видео. Може би апелираш да им дадат 2 години условно? Не знам как е в Белгия, ама в Бълария за убийство примерно дават толкова.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 2 минути, иноТ написа:

Mен ме мъчи един друг въпрос. Този индивид Белгиеца, защо е толкова притеснен от тая конвенция. Нито е в България, нито нищо. По-назад мернах, че сънувал и мислел на френски. Белгиеца, ама с намирането на белгийски форуми май нещо не се справяш. Или ти е писнало от разни там печки от Конго и други екзотични места? Баш белгийци, като теб. 

На белгийските форуми няма свобода на словото. Особено пък ако искаш да напишеш нещо срещу джендърите, в най-добрият случай ще е само изтрито, а може и дело да ти заведат джендър организациите, защото има закони срущу хомофобията, т.е. срещу това да се изкажеш публично, че нещо е психическо заболяване.
Мъка, мъка е тука , ама поне парици има.

преди 2 минути, иноТ написа:

Oставям на страна фактът, че изобщо не казваш защо ги бесят. 

Бесят ги защото не спазват законите на "готината" ислямска република, те така, ха ха ха ...
При комунизма разстрелваха за неспазване на законите на "готиния" социализъм, сещаш ли се ?

преди 7 минути, sliderum написа:

Туй не е много за хора със слаби нерви и деца въобще има и други не съвсем подходящи за публично представяне връзки и картинки в темата. 

Аз ако ти пусна кво става в джендър баровете, ще ти настръхне косата.
А тази конвенция цели точно децата да разврати до такава степен.
Ама хайде, нека някой друг да пусне, да не съм все аз.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Аз ако ти пусна кво става в джендър баровете, ще ти настръхне косата.

Всъщност, в тази тема, ако ще пускаш страхотии, точно това трябва да пуснеш, понеже е във връзка с темата и ще докаже правилността на позицията на противниците на конвенцията. 

Бесениците биха свършили някаква работа в религиозните теми, коментиращи шериата, или в геополитически такива, ако тръгне приказка в тази връзка.

Макар да не ми се нрави, то в случая се опасявам, че Белгиеца е много по- прав, отколкото предполагам - предвид и разказите на мои приятели из чужбините ....... Защита на жените - по най, ама най най- долния и подмолен начин да си прокарват идеологиите, други поне бесят и стрелят на месо, та се знаят.

преди 1 час, RagnerBG написа:

Привет и на теб. Ти си интелигентен човек, макар че не мога да си кривя душата и да не кажа, че някои от нещата, които пишеш са прекалено крайни, дори за мен. Все пак с иранците сме далечни роднини, а и те за мен са най нормалната, ислямска държава в Близкият изток, да не кажа - единствената, останала нормална. Надявам се да уважаваш българските си корени, както и иранските.

Никак не сме далечни, ако имаш предвид асъл българите на Аспарух. Вие идвате от Афганистан и Таджикистан, а това си е древна Бактрия и Согдиана. Бактрия е люлка на средновековната персийска цивилизация, в редица области на Средна Азия още се срещат названията болхари, богри, бугри, някои езиковеди свързват старинния център на иранската култура- Бухара, пряко с произхода на българите. На съвременен персийски език Аспарух означава душа на кон /асб=кон, рух=дух, душа/, а в някои по-затънтени и изолирани гранични райони на афганистан се откриват следи от езическото божество Тенгри (българският бог Тангра).

Един бърз тест да видим колко думи ще ти прозвучат познато; пиша на латиница, че на персийски съвсем няма да вденеш нищо: Emruz moalleq mishavim miyoon-e shark o harp, mo, iraniion midonim koja hastim va mesl-e sang mohem ru-ye zamin qaror dorim, shoma hezor sol ast ke dar Arupa zendegi mikonid, vali khoshbahti nistid. На кирилица, доста грубо и приблизително: Емруз моаллек мишавим мийоон-е шарк о харп, мо, иранийон мидоним коджа хастим ва месл-е санг ру-йе замин кароор доорим, шумо хезор сол аст ке дар Арупо зендеги миконид, вали хошбахти нистид.

преди 3 часа, RagnerBG написа:

Подписът му, това е нещо, което е писано от чужд летописец за старите българи. Това е повод за родолюбие и себеуважение, а не национализъм, или поне не в смисълът, който ти явно влагаш в това понятие. Иначе национализъм също е напълно нормално състояние на нормалният човек и само сбъркан мулти-култи, джендър индивид може да го намира за нещо отрицателно, или дори за обидно определение

Ти пък откъде кацна, и то точно под моят коментар?
Да не би да си другият ник на adler88 ?

Не ме интересуват вашите нации и религии, нито партиите, нито джендърите, които явно са влезли в сънищата ви като някакви таласъми.
Всички противоречия и всичкото зло на този свят идва от тези противопоставяния и разделения.
Да обичаш родината си е хубаво нещо.  Но не мисля, че има някаква мъдрост в това да мразиш останалите, само защото не са от твоя етнос,  раса, националност, религия, партия или футболен отбор.

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

всъщност до някъде имат правилно образование

иначе за другите неща

може един договор с българия да се направи за  внос на ромски семейства от 5 деца нагоре 

Преди време работих по проект, свързан с Норвегия, чиято специфика изискваше сериозно проучване на научния потенциал на страната, и общо-образователното ниво на населението. В ръцете ми попадна официален документ на норвежкото образователно ведомство с нормативите и изискванията, необходими за завършване на средно образования. Искате ли да знаете какви са те? Завършващите абитуриенти трябва да притежават умения да четат текст на норвежки със средна сложност (текст без специализирани термини и сложни абстрактни понятия), да покрият тест за правопис, като се допускат максимум 3 грешки на печатна страница, и тест по литература, който включва посочването на правилния автор на избрани заглавия на популярни произведения на норвежката литература, при което заглавията засягат само 20 и 21 век, и са екранизирани (тоест екранизирани романи или новели). Меко казано, останах потресен от всеобщата неграмотност на норвежкото общество, закономерен резултат от подобни експериментални, силно-занижени и профански изисквания. Но изненадата ми се оказа преждевременна, когато се запознах с нови данни и сведения, които недвусмислено указваха процента на успешно покрилите този смехотворен тест. Само около 28-29% от норвежките абитуриенти се оказват в кондицията да покрият тези весели изисквания, останалите и това не могат да направят.

Сравнявам тази жалка страна с Иран, и констатирам, че завършващ ирански абитуриент би получил автоматично научна степен в Норвегия, а мен примерно следва да обявят в движение за гений, да ме номинират за Нобелова награда, или да ме обявят поне за председател на норвежката академия на науките (норвежкото научно дружество).

ти пък 3 правописни грешки на 1 страница си е малко

тука в българия съм сигурен че завършват хора които  нито знаят азбуката нито могат да смятат  + * - /

току-що, Yvan Sergeev написа:

ти пък 3 правописни грешки на 1 страница си е малко

тука в българия съм сигурен че завършват хора които  нито знаят азбуката нито могат да смятания  + * - /

В Норвегия също не могат да смятат. За това си има калкулатор на смартфона, що им е да си блъскат празната глава колко е 6 по 9.

според мен норвежката образователна система  е  стотици пъти по-добра от българската

като човек няма капицитет да учи по добре въобще да не се хваща и на сила да става математик като призванието му е примерно изкуство или спорт а тва са   близо 50 % това значи че  след средно образование минимум 50% от завършилите са си изгубили времето вместо да се специализират в това което харесват

тук  не се сещат и калкулатор да ползват толкова са тъпи....

преди 3 часа, sliderum написа:

18.png

Норвегия е страна, която  е ратифицирала конвенцията. Разбира се, след връзката има описан и друг сериозен проблем(с образованието там) но освен това, всичко останало, всичката изродщина, е точно последствие от неолибералните ценности.

Пълни простотии :)

преди 23 минути, Aumi написа:

Ти пък откъде кацна, и то точно под моят коментар?
Да не би да си другият ник на adler88 ?

Не ме интересуват вашите нации и религии, нито партиите, нито джендърите, които явно са влезли в сънищата ви като някакви таласъми.
Всички противоречия и всичкото зло на този свят идва от тези противопоставяния и разделения.
Да обичаш родината си е хубаво нещо.  Но не мисля, че има някаква мъдрост в това да мразиш останалите, само защото не са от твоя етнос,  раса, националност, религия, партия или футболен отбор.

Виждаш как  "краставите магарета" се надушиха.

Всичко що е анти-ЕС, анти - САЩ намира благодатна почва, па дори това да е паралална пропаганда на ислямски радикален екстремист.

ИЗвднъж всички опоненти на конвенцията станаха фенове на ислямситки режими, ориенталски практики и техните "ценности" .

Е нищо че именно в ограничените промити необразовани общества най много виреят извращенията, насилието , зоо-педо- и др -филии

да бе миро то е ясно  ако не е фейк руска  пропаганда то ще е китайска или иранска ама си траят за саудицка арабия където жените ходят като нинджи.

Оня в прав текст им казва - презирам българите , мразя ви , не признавам системата ви , не те смятам за човек, ще убия всеки който... и т.н. .

И те му лайкат простотията.

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

според мен норвежката образователна система  е  стотици пъти по-добра от българската

като човек няма капицитет да учи по добре въобще да не се хваща и на сила да става математик като призванието му е примерно изкуство или спорт а тва са   близо 50 % това значи че  след средно образование минимум 50% от завършилите са си изгубили времето вместо да се специализират в това което харесват

тук  не се сещат и калкулатор да ползват толкова са тъпи....

Тук си в груба грешка. Погледнато като учебно-методически помагала, покриване на определен познавателен праг и изисквания за работа с текст (анализ на съдържанието, понятиен апарат, умение за самостоятелно мислене, балансирано застъпване на хуманитарни и природни науки, и прочее методи и средства в средно-образователната степен, българското образование е в степени по-качествено от норвежкото. Но, проблемите са извън училището- семейната среда, която руши за 10 минути пиянски скандал това, което учителите са градили 6 часа, циганската интеграция, която задължи едни животни да учат редом с правилните деца, и не на последно място- изтъняването и потъването на всякакви деца в обезлюдяващата се с космически темпове страна.

забравих и северна корея

сащ са против дискриманицията

ама ти могат да си имат ядрено оръжие ама  северно корейци и други не могат.

преди 1 минута, miro20 написа:

Оня в прав текст им казва - презирам българите , мразя ви , не признавам системата ви , не те смятам за човек, ще убия всеки който... и т.н. .

И те му лайкат простотията.

нали сме демокрация 

свобода на словото

те и тебе ше те лайкна

да не ревнуваш

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

нали сме демокрация 

свобода на словото

Свобода на словото не означава нарушаване на законите и конституцията на държавата.

Демокрация също.

И въпрос на морал и национално чувство от тези които го подкрепят и лайкват, ако имат такова чувство де.

То те плюе, ти го лайкваш. Нонсенс....

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

забравих и северна корея

сащ са против дискриманицията

ама ти могат да си имат ядрено оръжие ама  северно корейци и други не могат.

нали сме демокрация 

свобода на словото

те и тебе ше те лайкна

да не ревнуваш

Абе няма ли някой сорос наблизо да запуши устата на забрадката с нов пакет..упс, транш зелени хартийки, да се връцне и да остави хората на мира. Върви и номерът със зелена карта, ама явно американците го смятат за фейк-инженер, и не го щат в страната на розовите мечти.

И ако може бой с пръчки, а най добре бесило, нали ? :) както е в най хубавата страна на света - ИРан ? :)

Ако аз кажа че презирам  иранците, не ги броя за хора, мразя системата им, ценностите им, и живея в Иран от смесено семейство, какво би ми се случило ?

Питам за един преател... :)

преди 4 минути, adler88 написа:

Тук си в груба грешка. Погледнато като учебно-методически помагала, покриване на определен познавателен праг и изисквания за работа с текст (анализ на съдържанието, понятиен апарат, умение за самостоятелно мислене, балансирано застъпване на хуманитарни и природни науки, и прочее методи и средства в средно-образователната степен, българското образование е в степени по-качествено от норвежкото

не съм в грешка 

би съм ученик преди десетина  години имал съм си вземане даване  с "образователната система"

в най- добрия случай хората със средно образование  са на ниво 6-7-8 клас  като знания

четене писане и смятане е минимума който го знае може да се издигне до висши постове в държавата

и частни компании

още като бях ученик за да влезна в специализирана гимназия  след 8ми клас

минимума бал   беше 15 средно оценка 5  по 3 предмета

влязох  резерва другото всичко  6 бал 18

и като се  почна реалното учене

се оказа че съм един от най-умните в моя клас

а то кво било

на селянчетата от селското училище им писали  шестици за да влязат

щото селото малко и шуробаджанаци на даскалицата

некви двойкари и тройкари за спортното училище

само се закачаха с останалите

и пречеха на учебния процес

(  селянчета -абстрактно казано щото  момчетата от село се стараеха а гражданите бяха селски манталитет-двойкаджии)

50% от селските момчета се учеха 50% не им дремеше

а градските 10%  бяха за да се учат а 90 % да се бият

другото материялната база- учеше се практика на тетрадка  с писане ... e  няма начин

с теория не се учи практика.

положението не се е подобрило а се е влошило.

Познавах един психопат, който заявяваше, че Фердоуси бил терорист, а Достоевски- пропагандатор на руската агресия в България. Търпях го ден, търпях го два (служебно задължение, какво да правя). На третия ден вдигнах един телефон, обадих се където трябва, и психопатът внезапно се изпари в космоса. Не знам в коя точно галактика отиде, но съм повече от сигурен, че повече на никой няма да досажда. Забрадката, четеш ли ме? Знам че го правиш, макар че съм те блокирал.

преди 12 минути, miro20 написа:

Свобода на словото не означава нарушаване на законите и конституцията на държавата.

Демокрация също.

нали ще следваме щатите нали сме избрали евро атлантическия път

в сащ скинарите не ги преследват от закона

може да си развяват знамето по улиците

ако се кандидатират  и народа ги изберат може и да управляват

а тука един се снимал в музея с нациски поздрав 

и го разнищиха помедиите и подаде оставка.

преди 2 минути, adler88 написа:

Забрадката, четеш ли ме? Знам че го правиш, макар че съм те блокирал.

Разбира се че чета. Забавлявам се с такива като теб :)

Само да те светна че когато блокираш някого, блокираш само себе си :)

Чакам отговор за моя прЕател... ? Ще отговориш ли ?

Цитат

И ако може бой с пръчки, а най добре бесило, нали ? :) както е в най хубавата страна на света - ИРан ? :)

Ако аз кажа че презирам  иранците, не ги броя за хора, мразя системата им, ценностите им, и живея в Иран от смесено семейство, какво би ми се случило ?

преди 25 минути, Yvan Sergeev написа:

не съм в грешка 

би съм ученик преди десетина  години имал съм си вземане даване  с "образователната система"

в най- добрия случай хората със средно образование  са на ниво 6-7-8 клас  като знания

четене писане и смятане е минимума който го знае може да се издигне до висши постове в държавата

и частни компании

още като бях ученик за да влезна в специализирана гимназия  след 8ми клас

минимума бал   беше 15 средно оценка 5  по 3 предмета

влязох  резерва другото всичко  6 бал 18

и като се  почна реалното учене

се оказа че съм един от най-умните в моя клас

а то кво било

на селянчетата от селското училище им писали  шестици за да влязат

щото селото малко и шуробаджанаци на даскалицата

некви двойкари и тройкари за спортното училище

само се закачаха с останалите

и пречеха на учебния процес

(  селянчета -абстрактно казано щото  момчетата от село се стараеха а гражданите бяха селски манталитет-двойкаджии)

50% от селските момчета се учеха 50% не им дремеше

а градските 10%  бяха за да се учат а 90 % да се бият

другото материялната база- учеше се практика на тетрадка  с писане ... e  няма начин

с теория не се учи практика.

положението не се е подобрило а се е влошило.

Да, това което описваш на базата на личния опит е истина, но нямах предвид практиката, а теорията на българското образование. Образованието е като законите в България- прекрасно, но пожелателно. По закон пропагандата на война и омраза към други народи, е престъпление. Росен Плевнелиев осъществи безпрецедентна пропагандна кампания за война с Русия, и открито заявяваше своята ненавист към руснаците. В затвора ли е Росен за пропаганда на война и за ксенофобия?? Лицето Миро открито пропагандира ненавист към Русия. В затвора ли е тоя субект за пропаганда на национална нетърпимост?? Мога да намеря поне 100 поста на това същество, които призовават за нетърпимост към Русия и руснаците. Има ли някой, който да го арестува за ксенофобия? Спазва ли се иначе прекрасният български закон срещу ксенофобията? Тц. Същото е положението и в образованието- прекрасни учебници и методики, но няма кой да чете и да се учи от тях.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.