Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Ти четеш ли линковете или само поглеждаш заглавието?

"

Още през септември с.г., чувайки Декларацията за независимост, младият френски благородник и обещаващ офицер маркиз дьо Лафайет, подава оставка от представителния полк, в който служи, екипира се за своя сметка и незабавно отплава за Америка, където се записва доброволец в армията на Джордж Вашингтон.

През 1780 г. в Масачузетс е приета първата в историята Декларация за правата, чието послание се отнася изцяло до гражданските права на хората. Тя влиза в състава на Конституцията на щата (wConstitution of Massachusetts), ратифицирана през лятото на същата година.

Десетина години след Войната за независимост на САЩ избухва Френската революция. Още първите дни след свикването на Учредителното събрание в началото на юли маркиз дьо Лафайет предлага първия проект на френската Декларация за правата на човека и гражданина, по аналогия с американския първообраз. Окончателният текст на документа, който изиграва решаваща роля в световната история, е изработен и приет на следващия месец – на 26 август 1789 г.

Две години по-късно, през есента на 1791 г. френската писателка и общественичка Олимпия дьо Гуж изработва феминистки вариант на документа: Декларация за правата на жената и гражданката – една от първите официално заявени претенции за равноправие на половете.

През 1854 г. Ейбръхам Линкълн застъпва идеята, че правата на живот, свобода и стремеж към щастие не са ограничени само за бялата раса.[3] В своето Гетисбъргско обръщение на 19 ноември 1863 г. президентът Линкълн се позовава на Декларацията за независимост с думите: „Преди осемдесет и седем години нашите бащи родиха на този континент една нова нация, зачената в свобода и посветена на твърдението, че всички хора са създадени равни“."

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 1 час, adler88 написа:

По същия модел- с първоначално пристрастяване, и последвало спекулативно и грабителско вдигане на цената, постъпиха с вас след падането на комунизма. Първоначално ви зарибиха със сладки приказки за свободно пътуване до Хаваите, свободно таковане на красиви мацки, и свободно купуване на лъскави коли, къщи с басейни, и прочее глезории. После, когато видяха, че сте вече омаяни и дрогирани от розовата им свобода, започнаха да вдигат цената на същата тази, илюзорна свобода. Треснаха ви безумни такси за визи, същите тези, които ви обещаваха свободни Хаваи. Вдигнаха цените на всичко, но цената на вашия труд клъцнаха надолу (това го направиха и със своите дебили, със самите американци).

донякъде си прав но

причината за катастрофата са хората(  масовата неграмотност  по селата)  и мързела

след падането на комунизма  всеки човек можеше да ходи в който си град поиска и така  софия стана 2 милиона човека 2 милиона коли

щото като хората си близо един до друг реализацията  е по -лесна и съществуването 

хората затлъстяват- изкарват пари от нищото- дават се луди пари за измишльотини( пример лого- картинка за някакво мероприятие) 

а не американците

те си гонят интересите

има и успели българи не е всичко черно

българите нем огат да успеят защото са завистливи

и трудно ще станат най- богатите хора на света за да изчезне завистта 

преди 18 минути, adler88 написа:

http://www.wikiwand.com/bg/Декларация_за_правата_на_човека_и_гражданина

Този документ ли имаш предвид? Да, тази декларация има глобално значение, не и някакво съзаклятие на шайка колонисти за сметка на индианците.

Интересно защо тогава се обявявате против Истанбулската конвенция, след като в основата ѝ лежат същите концепции за свобода и равноправие на индивидите.

Цитат

В основата на тази Декларация лежи концепцията за равноправието и свободата, принадлежащи на всеки индивид по рождение. За естествено право на човека и гражданина се обявявали: свободата на личността, свободата на словото, свободата на убежденията, правото на съпротива срещу всяко потисничество.

преди 21 минути, M.Николов написа:

Ти четеш ли линковете или само поглеждаш заглавието?

"

Още през септември с.г., чувайки Декларацията за независимост, младият френски благородник и обещаващ офицер маркиз дьо Лафайет, подава оставка от представителния полк, в който служи, екипира се за своя сметка и незабавно отплава за Америка, където се записва доброволец в армията на Джордж Вашингтон.

През 1780 г. в Масачузетс е приета първата в историята Декларация за правата, чието послание се отнася изцяло до гражданските права на хората. Тя влиза в състава на Конституцията на щата (wConstitution of Massachusetts), ратифицирана през лятото на същата година.

Десетина години след Войната за независимост на САЩ избухва Френската революция. Още първите дни след свикването на Учредителното събрание в началото на юли маркиз дьо Лафайет предлага първия проект на френската Декларация за правата на човека и гражданина, по аналогия с американския първообраз. Окончателният текст на документа, който изиграва решаваща роля в световната история, е изработен и приет на следващия месец – на 26 август 1789 г.

Две години по-късно, през есента на 1791 г. френската писателка и общественичка Олимпия дьо Гуж изработва феминистки вариант на документа: Декларация за правата на жената и гражданката – една от първите официално заявени претенции за равноправие на половете.

През 1854 г. Ейбръхам Линкълн застъпва идеята, че правата на живот, свобода и стремеж към щастие не са ограничени само за бялата раса.[3] В своето Гетисбъргско обръщение на 19 ноември 1863 г. президентът Линкълн се позовава на Декларацията за независимост с думите: „Преди осемдесет и седем години нашите бащи родиха на този континент една нова нация, зачената в свобода и посветена на твърдението, че всички хора са създадени равни“."

Ти какво, наистина ли си вярваш, че констутуцията от Мейфлауер, създаването на САЩ, декларацията за независимост, Гетисбург, и първите колонии са ми неизвестни? Сериозно ли ме смяташ за такъв невежа? Или си мислиш, че в иранската образователна система тези събития не се изучават? Май наистина смяташ хората за глупаци. Какво пък, може би съдиш за другите по себе си.

Кое ми е крайното? Че съм готов да убия всеки американски агресор в моята страна? Или това, че не желая наркоманията и педерастията да изродят моя народ?

В България съм си българин, в Иран съм си иранец, както следва за дете от смесен брак. А в Турция съм си обикновен мюсюлманин.

Проблема ти е че си красноречив пример за краен радикалист ислямист.

Освен че в прав текст каза че презираш българите, не ни смяташ за хора, не ни броиш за човеци... и т.н... "ОБщия враг"  на тебе ти е всичко  светско, различно от исляма.

Виждам пак в прав текст казваш че си готов да убиваш. Николов ти намекна че ти си против хората, не против американската система примерно.

Друго, възхвалата ти на иранския аятолашки крайно ислямситки режим,  е нищо повече от пропаганда и вербуване с красиви картинки и ЛЪЖИ с които зарибявате и промивате мозъци на наивни европейци/ки/, които след зомбиране осъзнават каква огромна грешка са направили, но понякога е късно.

и т.н.

преди 25 минути, Yvan Sergeev написа:

Комунизмът научи българина на мързел и завист!
Защото според тази идеология, всеки трябва да бъде еднакво беден, без право на развитие.
И когато след падането на този режим по-предприемчивите, по-работливите, по-целеустремените, по-находчивите, успяха чрез енергията, волята и труда си, да постигнат по-висок стандарт на живот, те бяха намразени от посредствените индивиди, чакащи държавата да се грижи за техният собствен живот и за този на децата им.

преди 26 минути, Yvan Sergeev написа:

донякъде си прав но

причината за катастрофата са хората(  масовата неграмотност  по селата)  и мързела

след падането на комунизма  всеки човек можеше да ходи в който си град поиска и така  софия стана 2 милиона човека 2 милиона коли

щото като хората си близо един до друг реализацията  е по -лесна и съществуването 

хората затлъстяват- изкарват пари от нищото- дават се луди пари за измишльотини( пример лого- картинка за някакво мероприятие) 

а не американците

те си гонят интересите

Да, завистта е геният на българския народ. Но не бих казал, че у другите народи завистта е непознато явление. Разликата е в това, че предметът на завистта при българите е строго материален- завижда се на съседа за новата му кола, новата му вратовръзка, новия му смартфон, и новите му обувки. Докато при французите, които също се славят като завистлив и суетен народ, завистта е от нематериален, духовен бих казал порядък. Французите завиждат на немците за военната им слава и военни качества. На англичаните- за това, че са по-добри търговци от тях. На руснаците- че имат по-хубави жени от техните. И на американците- за това че са по-силни от тях. Все неща, които нямат нищо общо с обувките на съседа и с новата му кола.

преди 44 минути, adler88 написа:

А в модерната епоха, тоест епохата след края на Средните векове, та до наши дни, най-известният документ (за който очевидно нищичко не си чувал и нищичко не знаеш, но ти прощавам невежеството), не е някаква декларация на някакви бунтовници в Америка, а декларацията на великата френска революция за правата на човека и гражданина.

преди 43 минути, M.Николов написа:

Както написах и идеите заложени в нея, продължени след 10 години във Франция с

https://bg.wikipedia.org/wiki/Декларация_за_правата_на_човека_и_гражданина

и малко по-късно

https://bg.wikipedia.org/wiki/Декларация_за_правата_на_жената_и_гражданката

а по късно отново в САЩ

https://bg.wikipedia.org/wiki/Гетисбъргско_обръщение

Ако смяташ, че тези документи не са променили света, просто не виждам смисъл да продължавам дискусията.

Оп, извинявай, че те опровергах.:)

преди 10 минути, adler88 написа:

Ти какво, наистина ли си вярваш, че констутуцията от Мейфлауер, създаването на САЩ, декларацията за независимост, Гетисбург, и първите колонии са ми неизвестни? Сериозно ли ме смяташ за такъв невежа? Или си мислиш, че в иранската образователна система тези събития не се изучават? Май наистина смяташ хората за глупаци. Какво пък, може би съдиш за другите по себе си.

Без коментар.:D

Или да направя такъв?

Не зная какво се изучава в училищата в Иран, но ти твърдеше, че декларацията за независимост на САЩ и

френската Декларация за правата на човека и гражданина нямат нищо общо, а това както видяхме не е така!

преди 1 минута, M.Николов написа:

Абе да те питам- ти по каква причина изведнъж ни навря Америка в очите, каква ти е Америка (американец ли си, пингвин ли си?), та взе даже да сравняваш някаква декларация на някакви бунтовници и бандити с великата френска революция?? Ако искаш да научиш нещо по сериозно и умно от папагалското "да живей Америка!", има си хиляди и хиляди документи, исторически изследвания (доколкото знам, само за прословутата си революция американските историци са написали над 5000 монографии и исторически изследвания). Какво си се чалнал по тая Америка? Ако пък те мързи да четеш, ще ти намеря нещо съвсем кратко и ясно написано относно войната им за независимост, и създаването на Съединените Щати. Момент да погледна за нещичко на твоето ниво....

http://resfed.com/article-1440

Именно защото съм чел изказвания на някои от създателите на САЩ смятам, че това са били едни от най-просветените и свободомислещи хора на епохата.

А тия статии на самарски историци си ги чети сам.;)

преди 3 часа, adler88 написа:

Абе да те питам- ти по каква причина изведнъж ни навря Америка в очите, каква ти е Америка (американец ли си, пингвин ли си?), та взе даже да сравняваш някаква декларация на някакви бунтовници и бандити с великата френска революция?? Ако искаш да научиш нещо по сериозно и умно от папагалското "да живей Америка!", има си хиляди и хиляди документи, исторически изследвания (доколкото знам, само за прословутата си революция американските историци са написали над 5000 монографии и исторически изследвания). Какво си се чалнал по тая Америка? Ако пък те мързи да четеш, ще ти намеря нещо съвсем кратко и ясно написано относно войната им за независимост, и създаването на Съединените Щати. Момент да погледна за нещичко на твоето ниво....

http://resfed.com/article-1440

Хайде от мен да мине, днес съм в снизходително настроение, и ще подмина въпроса с вопиющата ти некомпетентост, както се очакваше, и по исторически въпроси (то в коя ли област си компетентен). За разведряване на настроението, от мен да мине, ще ти извлека един забавен момент от основаването на "великата" им държава. даже и ще ти го преведа от руски език, в случай че и с руския си скаран:

28 сентября Бенджамин Франклин, глава американской делегации, подал лорду Гренвиллу записку, с американским видением условий заключения мира. В ней он писал, что «Его Величеству было бы целесообразнее уступить Канаду и Новую Шотландию США, дабы возместить вашим бывшим подданным все убытки и потери частной собственности во время войны». Британский секретарь по колониям Шелбурн даже не стал эту писульку показывать королю – он положил ее в стол на сутки, а на следующий день вернул с кратким резюме: «Мы рассмотрим этот вопрос только в том случае, если будет затронут вопрос о денежных компенсациях Англии за сдачу Чарльстона, Саванны и Нью-Йорка, которые до сих пор удерживаются британскими войсками».

Этим он ударил американцев по самому святому – по карману, и о Канаде с Новой Шотландией более не заговаривали.

Мой превод, не претендирам за виртуозни умения на преводач:

На 28-ми септември Бенджамин Франклин, шефът на американската делегация, предостави на лорд Гренвил записка с американската позиция, касаеща условията за сключване на мир. В нея той беше записал следното "Би било целесъобразно Негово Величество (тоест английският крал-бележката е моя), да отстъпи Канада и Нова Шотландия на Съединените Американски Щати, за да възмезди щетите и загубата на частна собственост, претърпяна по време на войната, от страна на своите бивши поданици (новоизпечените американци- бележката е моя)." Британският секретар по колониалните въпроси Шелбърн даже не си даде труда да препрати този пасквил на краля, а го остави на масата си в течение на едно денонощие, и на следващия ден върна записката със следното резюме: "Ние ще разгледаме този въпрос само в случай, че бъде засегнат въпроса с парични обезщетения в полза на Англия заради предаването на Чарлстон, Саванна, и Ню Йорк, които до настоящия момент се намират в ръцете на британската армия."

С това той удари американците по най-свидното за тях- по джоба, и те никога повече не си отвориха устата за Канада и Нова Шотландия.

Забавен си, но не достатъчно за да ме задържиш във форума.

До нови срещи.:)

А, и да те успокоя малко, мнението ми за сегашния САЩ и мнението ми за онзи САЩ за които писах до сега, са коренно противоположни!:)

преди 1 час, M.Николов написа:

Именно защото съм чел изказвания на някои от създателите на САЩ смятам, че това са били едни от най-просветените и свободомислещи хора на епохата.

А тия статии на самарски историци си ги чети сам.;)

Хаххахаха...чак сега погледнах какви ги плещиш. Излиза, че ти си чел всички тези глобални документи, които ми ги навираш в очи- от конституцията на мейфлауър (ЪЪЪЪ...къде и кУгЪ беше тУва??), до декларацията за независимост, огромната документация за статута на заселниците, войната за испанското наследство (ЪЪЪ..кво ли е тУвъ...следва чесане на дебела българска глава, често стригана до голо), основаването на свободна тексаска държава, войната с Мексико, анексия на тексас, и покрай тексас- на 50% от мексиканската национална територия, войната между севера и юга, и анексията на Юга от Севера, движението на освобождаване на робите, за да ги поробят отново- в лакомата за евтина работна ръка американска минна, каменовъглена и металургична промишленост, движението за еманципация на 'афроамериканците", довело до убийството на техния лидер, Мартин Лутър Кинг, забравих да спомена двата опита за анексиране на Канада и убийството на притежаващия роби борец срещу робството, Абрахам Линкълн...После следва окупацията на Пуерто Рико, проникването в Куба и Латинска Америка, поробването на хавайското население и анексиране на хаваите, окупацията на Филипините, войната срещу Виетнам и Корея с анексиране на южен виетнам и южна Корея, и така нататък. И всичко това- под надслова, както сам се изрази- прогресивни, демократични и човеколюбиви декларации на още по-човеколюбиви американски политици и държавници. Човече, в собствената ви Библия е написано с големи букви- не по приказките им, а по делата им ще ги познаете. хвърли помията на декларацията им за независимост в кошчето, както е направил британският колониален секретар, и погледни кървавите им, човеконенавистни и геноцидни деяния!

преди 1 час, M.Николов написа:

Забавен си, но не достатъчно за да ме задържиш във форума.

До нови срещи.:)

А, и да те успокоя малко, мнението ми за сегашния САЩ и мнението ми за онзи САЩ за които писах до сега, са коренно противоположни!:)

Мъдро. Адски мъдро. Според теб има две Америки- тази отпреди, и тази днес. Тази отпреди е прекрасна, розова, пухкава и бяла като ангел. А втората Америка не е цвете за мирисане. Уточни си в обърканата главица за коя Америка се бориш, и си ходи да си вършиш безценната работа в мястото, където и кралят ходи сам :)

Че то никой не те задържа, мисля, че отдавна съм ти дал команда свободно!

преди 2 часа, Aumi написа:

Интересно защо тогава се обявявате против Истанбулската конвенция, след като в основата ѝ лежат същите концепции за свобода и равноправие на индивидите.

За да затрудним подлогата Боко да се кланя на Юнкер.
Например аз, само заради джендъризацията на Белгия в България няма да се върна, щото там е мизерия непоносима.
След закалката по време на оцеляването при условията на комунистическа диктатура, успявам да си живуркам и сред джендърско общество, където всеки гей едва ли не е с благородническа титла и се мисли за богоизбран.
Но същевременно ги наблюдавам колко яко са им промити мозъците на местните и по отношение на джендърите и по отношение на мързеливите имигранти от други континенти живеещи без да работят по 20 години, само на социални помощи идващи от данъците на местните. Тия тука много обичат да харчат пари за инвалиди също, голем кеф им е това. Направо да им завидиш на инвалидите колко много ги глезят. В Белгия да си инвалид ти дава права, които здравият прав човек просто няма. Жилище получава, инвалидна пенсия получава ( ама не като в България ) с безброй допълнителни плащания за покриване на специфичните инвалидни капризи.
Проблемът обаче е, че парите които прахосват за имигранти и инвалиди, не идват от супер богатите, а от нормалните трудови хора на които са им наложени непосилни данъци.
Ако Боко реши да се подчини на Юнкер и ви наложи данъчните ставки ( прогресивни проценти ) както в Белгия и Франция, тогава ще разберете - що е то гейропа.

Малко офф е това с США-то от преди няколко века. Ма то цъфнало и вързало, с робството, с дивия запад и траперите убиващи десетки хиляди бизони, бобри, мечки и друг див "добитък". Масова кланица само заради кожите на животинките и доларес, които получават срещу тях. За убиваните индианци няма да споменавам, че за разлика от убиваните животинки, за индианците зад мен не би застанало никое НПО, докато заради ракуните, сигурно поне 10 грийнпийса ще ме подкрепят.

преди 1 час, sliderum написа:

Малко офф е това с США-то от преди няколко века. Ма то цъфнало и вързало, с робството, с дивия запад и траперите убиващи десетки хиляди бизони, бобри, мечки и друг див "добитък". Масова кланица само заради кожите на животинките и доларес, които получават срещу тях. За убиваните индианци няма да споменавам, че за разлика от убиваните животинки, за индианците зад мен не би застанало никое НПО, докато заради ракуните, сигурно поне 10 грийнпийса ще ме подкрепят.

Не малко, ами много УФФ е цялата тази психопатия и истерия на приятелите на САЩ в България, но какво да ги правиш? От мен ако зависеше, с магическа пръчка бих превърнал всички американофили в индианци, и обратно, с машината на времето, щях да им бия шута във великата епоха на още по-великата им декларация за независимост и основаването на Съединените Американски Щати. Да видят те майка ли са, кучка ли са. По въпроса за бизоните- американците ги изтрепаха не за месо, а за единия кеф барабар с придружаващите бизоните индианци. Днес ние, народите от Азия, сме в положението на американски бизони и индианци. Поне в техните очи. Затова свещен дълг, според иранската конситуция е, да браним своята свобода и независимост от САЩ с цената на живота си, ако трябва- и до последния човек. Щото четем добре историята с индианците и сме наясно какво ни чака ако им се дадем без бой.

Впрочем, познавам и кътните зъби на тези мерзавци с американски знаменца, татуирани на д..петата. Искаш ли да се хванем на бас дали ще отгатна каква би била мигновената им реакция на моите думи? "Като е толкова лоша Америка, защо всички искат да ходят там?" 

Ахаххахахахаха. Какво може да се отговори на тези толкова чаровни дебили с татуировки и знаменца? Сигурно това, че декларацията за независимост на САЩ изобщо не засяга българите, които ходят в Америка не защото я обичат, а защото Америка ги е обрекла на глад в собствената им родина.

преди 7 часа, Aumi написа:

Твоят подпис говори, че ти също си краен и определяш единствено твоята нация и народност като най-висшата и великата, както и твоята религия като най-правата и най-истинската, по същият начин като него.

"Българите — това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал. Те вярваха, че светът е открит за тях. Те никога не се съмняваха в победата си, това е народът, който учудваше света“

Подписът му, това е нещо, което е писано от чужд летописец за старите българи. Това е повод за родолюбие и себеуважение, а не национализъм, или поне не в смисълът, който ти явно влагаш в това понятие. Иначе национализъм също е напълно нормално състояние на нормалният човек и само сбъркан мулти-култи, джендър индивид може да го намира за нещо отрицателно, или дори за обидно определение. Но, разбира се - само ако се проявява от нормален, бял човек. Ако се проявява от кафяв, или черен, кукувичи индивид, веднага го кръщаваме с друго име, да заблудим за значението му. Става "културна особеност" и се счита за ок. Изобщо, като ти мернах няколко постове в темата, определено си много сбъркано същество, някакъв спектър на Миро-истината, но по въпросите на сбърканата сексуалност, въпреки, че и самото му fake величество и тук е достатъчно деен. Разните джендър НПО-та на чичко Шорош са пълни с такива като теб, дори предполагам, че си член/ка (или както се възприемаш, според НСР) на такова. Особеното при вас е, че обикновенно нямате никакви аргументи, освен лъжа, измама и заблуда, каквато е и обсъжданата, анадосла конвенция и винаги целите ви са някакви противни, гадни, вредни и непопулярни в нормалното общество. Но макар и винаги в опозиция и контра, винаги сте много шумни и раздавате определения на останалите. Аз ще ти кажа, обаче какво е положително и какво е отрицателно. Положителното е което носи ползи - националист, религиозен човек, те имат ценностна система, която им създава що-годе нормален живот и създават нормални семейства, продължаващи родът. Джендър сбърканяк - вресливо, предимно повече психично болно, отколкото физически такова същество, което си мисли, че пропагандирането на извратената му природа е с приоритет над основни, човешки ценности и инстинкти и се използва за съвсем други целите от спонсорите си, без да е ментално способно да го осъзнае, както не си осъзнава проблемите на нито едно ниво. Крайни егоисти, със сбъркана, ценностна система, които не само, че не продължават родът и са еволюционна яма, сами по-себе си, но и считат за мисия да пречат и на другите да го правят. В последните години сбъркано половите се оказаха мощна, разрушителна сила, особено ако са промити с правилната, либерастка пропаганда още от малки и от изолирани общости, на които никой не пречеше и от които никой не се интересуваше, плъзнаха по улиците и държавните институции, за да вредят на цеи общества и народи. Разбира се ръководени, но напълно невежи, за което, от хитрата, ционистка лапа. Но ми е ясно, че при теб най вероятно е късно отдавна и няма как да ме разбереш. Просто си изказвам мнението за твоята порода, предизвикан от желанието ти да проявяваш цинизъм и превъзходство към нормалните хора, на които и на малкият пръст не можеш да стъпиш.

18.png

Норвегия е страна, която  е ратифицирала конвенцията. Разбира се, след връзката има описан и друг сериозен проблем(с образованието там) но освен това, всичко останало, всичката изродщина, е точно последствие от неолибералните ценности.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

преди 9 минути, RagnerBG написа:

Подписът му, това е нещо, което е писано от чужд летописец за старите българи. Това е повод за родолюбие и себеуважение, а не национализъм, или поне не в смисълът, който ти явно влагаш в това понятие. Иначе национализъм също е напълно нормално състояние на нормалният човек и само сбъркан мулти-култи, джендър индивид може да го намира за нещо отрицателно, или дори за обидно определение. Но, разбира се - само ако се проявява от нормален, бял човек. Ако се проявява от кафяв, или черен, кукувичи индивид, веднага го кръщаваме с друго име, да заблудим за значението му. Става "културна особеност" и се счита за ок. Изобщо, като ти мернах няколко постове в темата, определено си много сбъркано същество, някакъв спектър на Миро-истината, но по въпросите на сбърканата сексуалност, въпреки, че и самото му fake величество и тук е достатъчно деен. Разните джендър НПО-та на чичко Шорош са пълни с такива като теб, дори предполагам, че си член/ка (или както се възприемаш, според НСР) на такова. Особеното при вас е, че обикновенно нямате никакви аргументи, освен лъжа, измама и заблуда, каквато е и обсъжданата, анадосла конвенция и винаги целите ви са някакви противни, гадни, вредни и непопулярни в нормалното общество. Но макар и винаги в опозиция и контра, винаги сте много шумни и раздавате определения на останалите. Аз ще ти кажа, обаче какво е положително и какво е отрицателно. Положителното е което носи ползи - националист, религиозен човек, те имат ценностна система, която им създава що-годе нормален живот и създават нормални семейства, продължаващи родът. Джендър сбърканяк - вресливо, предимно повече психично болно, отколкото физически такова същество, което си мисли, че пропагандирането на извратената му природа е с приоритет над основни, човешки ценности и инстинкти и се използва за съвсем други целите от спонсорите си, без да е ментално способно да го осъзнае, както не си осъзнава проблемите на нито едно ниво. Крайни егоисти, със сбъркана, ценностна система, които не само, че не продължават родът и са еволюционна яма, сами по-себе си, но и считат за мисия да пречат и на другите да го правят. В последните години сбъркано половите се оказаха мощна, разрушителна сила, особено ако са промити с правилната, либерастка пропаганда още от малки и от изолирани общости, на които никой не пречеше и от които никой не се интересуваше, плъзнаха по улиците и държавните институции, за да вредят на цеи общества и народи. Разбира се ръководени, но напълно невежи, за което, от хитрата, ционистка лапа. Но ми е ясно, че при теб най вероятно е късно отдавна и няма как да ме разбереш. Просто си изказвам мнението за твоята порода, предизвикан от желанието ти да проявяваш цинизъм и превъзходство към нормалните хора, на които и на малкият пръст не можеш да стъпиш.

Появата на първия интелигентен, нормален и адекватен български националист в този форум ме изтръгна от чувството на интелектуална самота. Хош омади, бародар-е ман! Доруд! Добре дошъл, брате! Здравей! 

преди 9 часа, Aumi написа:

Според мен,  баща му е иранец, а майка му българка, израснал е в България, но е възпитан в ценностите на Исляма от баща си.
Предполагам, че е израснал сред високообразовани хора и е получил образованието си в престижни училища.

Аз трябваше да подавам молба да ми разрешат българските власти да сключа брак с чужденка. На жените не им даваха да се омъжват за мюсюлмани и негри, ако не са надули корема да е късно за аборт. Та на обрязвания мамка му не я знам кви ги е вършила с иранеца.
В студентски град беше пълно с вякакви мургави и чернички. Един авганистанец ги сменяше като носни кърпички нашите пачавретинки. На два три месеца с нова златотърсачка беше. Чукаха се по общежитията за парцалки от кореком селянките, далече от мама и тате.
Аз имах огромно количество познати от чужденците и доста често си киснех из общежитията и така научих английски без пари. Арабухите бяха по 3-ма в стая , разказвали са ми как нашенка спи в леглото с един от тримата и се пръца с него в присътвието на другите двама арабухи, които се правят че спят. Засичал съм я да си лежи в леглото му и през деня тая наша пачавричка. На един друг белокож арабин християнин, една друга така му се натискаше, не го оставяше на мира, пък той горкият срамежлив и не искаше за долари да чука. Даже се криеше от нея и беше казал на съквартрантите му какво да я лъжат, що не знаели къде е. Един трети палестинец пък си свали една хубава и глупава нашенка и се ожени за нея, ама тоя остана в България да живее. Беше я водил само няколко месеца да видят бебето родителите му и после се прибраха в София.
Една руса финландка студентка пък слючила брак с един негър през лятната ваканция извън България и като се върнали оня наел апартамент и почнали да си живеят там, обаче комунягите надушили бързо работата и го бяха експулсирали негъра, без право да се връща в страната.
Имаше един нашенец учил за доктор в ГДР и там го харесала някаква финландка и се оженили, ама жевееха в България, щото нашенеца не го пускаха да емигрира докато не си отработи задължителното разпределение като млад доктор. Та на обрязвания мамка му, ако е била завършила нещо, как ли са я пуснали да ходи в Иран на чужда вяра да пристава, не ми е ясно. Аз като я намерих моята годеница и веднага го зарязах СУ-то, за да не ме спират за напускане на страната или да ми искат да платя образованието си. Чужденците плащаха по 3500 долара на година за същото, та нямаше да има от къде да ги извадя, ако ми кажат дай сега 5 по 3500 = 17500 долара. При цена на черно от 6 лв за долар, ставаше 105 хиляди лева.
Много е странна историята на баща иранец и майка българка.
Я понеже ти много познаваш, погледни пак в кристалната топка и кажи коя година го е родила мамка му обрязвания мюсюлманин и къде е била тогава ?
Пък и понеже сме на темата за джендърите, виж в кристалната  топка и дали татко му не е бисексуален, или дали няма втора жена иранка, щото ми е много съмнителна тая работа.
Те повечето гейове са бисексуални, женят се и се онождат тайно после между мъже, без да знаят жените им за това. Тука в Белгия така правят и знам за няколко такива, някои са се хвалили, други си траят ама се научават нещата, щото не се пазят достатъчно добре.

Появата на първия интелигентен, нормален и адекватен български националист в този форум ме изтръгна от чувството на интелектуална самота. Хош омади, бародар-е ман! Доруд! Добре дошъл, брате! Здравей! 

Привет и на теб. Ти си интелигентен човек, макар че не мога да си кривя душата и да не кажа, че някои от нещата, които пишеш са прекалено крайни, дори за мен. Все пак с иранците сме далечни роднини, а и те за мен са най нормалната, ислямска държава в Близкият изток, да не кажа - единствената, останала нормална. Надявам се да уважаваш българските си корени, както и иранските.

Цитат

. Норвежкото училище е пример за пълна деградация на образованието.

Литература няма.
История няма.
Физика няма.
Химия няма.
Естествознание – няма.

всъщност до някъде имат правилно образование

иначе за другите неща

може един договор с българия да се направи за  внос на ромски семейства от 5 деца нагоре 

преди 25 минути, Белгиеца написа:

...

Много добро описание на тъй прекрасния ни социализъм, когато арабелите с златните ланци сваляха най- големите красавици из университетите и сега години по- късно станали вече бабички обясняват колко чудесни времена са били.

преди 2 минути, RagnerBG написа:

Все пак с иранците сме далечни роднини, а и те за мен са най нормалната, ислямска държава в Близкият изток, да не кажа - единствената, останала нормална. Надявам се да уважаваш българските си корени, както и иранските.

Я виж ти кви роднини си бил имал ти, ха ха ха ...
е не, тия на мен не са ми никакви роднини, аз съм славянин на външен вид.
На някои наши сънародници с по-изпечена кожа, в стил прабългарин или тракиец, може и да ти мине номера да им пробуташ еранците за роднини, ама на светлокожите няма да им хареса подобно "роднинство".

Сега ти тука пробутваш едно типично джендърско определине за нормалност.
Какво джендър чудо е това - хем нормална и хем ислямска ???
В Иран те бесят двигайки те те високо с един кран на площата да риткаш колкото искаш или можеш преди да издъхнеш.
Ще пътърся и линк на английски да ти покажа как го правят.

Mен ме мъчи един друг въпрос. Този индивид Белгиеца, защо е толкова притеснен от тая конвенция. Нито е в България, нито нищо. По-назад мернах, че сънувал и мислел на френски. Белгиеца, ама с намирането на белгийски форуми май нещо не се справяш. Или ти е писнало от разни там печки от Конго и други екзотични места? Баш белгийци, като теб. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.