Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 4 минути, Aumi написа:

Да, в едно детско съзнание пониква това, което е посято.

Точно за това не трябва да бъде приета Истанбулската конвенция!

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 11 минути, M.Николов написа:

Както се казва: Глас народен, глас Божи!
Каквото реши народът, или управляващите - това ще бъде прието.

Друг е въпросът какво виждаме ние в конвенцията и кое в нея ни плаши лично нас. Също така стои въпросът кой има интерес и кой желае тази конвенция да се чете и тълкува по начин който не трябва, и кой умишлено манипулира обществото като налага едно тълкуване което няма нищо общо с принципите залегнали в нея.

Лично аз съм против налагането на джендър идеологии, както съм и против толерирането на гей-паради. Съгласна съм че трябва да има цензура и да се създадат закони които да забранява налагането и рекламирането на нетипични и ненормални за обществото сексуални поведения.

Но съм и против насилието на жени и деца, и съм за защита на хора подложени на насилие. Само едно  извратено съзнание може да толерира насилието. Не може един нормален човек да се обяви против закон, който защитава хората подложени на насилие.

преди 40 минути, Aumi написа:

Най-интересното е, че групата от пишещите тук те нападат и изобщо не приемат твоите демократични възгледи, но пък показват толерантно отношение към крайните ислямистки изказвания на човек презиращ българите и западния свят.

той поне си го казва

а тея вашите американи ви гледат в очите и ви се  усмихват и ви  лъжат колко сте хубави

преди 14 минути, Yvan Sergeev написа:

той поне си го казва

а тея вашите американи ви гледат в очите и ви се  усмихват и ви  лъжат колко сте хубави

Ето затова не трябва да бъдем крайни и да правим обобщения като отъждествяваме хората с техните нации.
Защото не всички американци се отъждествяват с американската политика, както и не всички иранци одобряват ислямисткия режим в който живеят.
Както даден човек може да обича Русия и руснаците, но пък да не харесва и не одобрява политиката на Путин.

нали е демокрация мнозинството печели

имате късмет че бългорското население го е страх да гласува на избори че евро атлантическия  път внезапно може да се смени.

което от своя страна играе срещу не гласуващите и което значи  че са съгласни с каквото решат другите

другите да отговарят за тяхната съдба

Аз не помня, дали САЩ са подписали или не конвенцията от темата, обаче, явно това не пречи сделките с продажба на деца на педофили да си вървят. Някоя от тях засечена от време на време(защото в случая е и нагласена от полицията, с цел да изловят клиентите, които са по-глупави и биха се вързали), покрай нея сигурно стотици и хиляди, които не са хванати. Ами така си е, строят капитализъм предразполага всичко налично да се продава като стока, в това число и хора...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ауми, не смяташ ли, че тези документи защитават достатъчно всеки един човек без значение на пол, раса и религия?

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=celex%3A12012P%2FTXT

http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=blg

преди 10 часа, Lumberman написа:

Между другото, Адлер, ти нарочно ли подмина въпроса ми за твоя произход и българския, който владееш? Не че е по темата, но все пак ми интересно кой и откъде си, и какво те води толкова в някакъв български форум? Към кой етнос се причисляваш? И на колко си години?

Това опит за разпит ли е? Досега трябваше да разбереш, че аз съм този, който задава съществените въпроси, и търся съществени отговори. При отсъствието на национално правителство, национална политика, национален суверенитет, и национална държава, какво друго ви остава, освен да ме слушате със затаен дъх, и да отговаряте на моите въпроси. Или ви е малко обидно чужденец да защитава вашите ценности и държавност, докато вие развявате гейски флагчета, или мърморите край печките като обрани баби "всички са маскари"?? Е, представете си с вашите грахови мозъчета, че иранците не са маскари.

преди 40 минути, Yvan Sergeev написа:

нали е демокрация мнозинството печели

имате късмет че бългорското население го е страх да гласува на избори че евро атлантическия  път внезапно може да се смени.

което от своя страна играе срещу не гласуващите и което значи  че са съгласни с каквото решат другите

другите да отговарят за тяхната съдба

Дошло е вашето "време разделно", среден път за вас няма, колкото и да сте свикнали да карате по средата. Или сте с Русия, Иран и Китай, или сте с НАТО и ЕС. Изчерпахте си лимита за всякакви чупки в кръста и танц на нестинари между Изтока и Запада, Азия и Евроатлантика!

преди 9 минути, adler88 написа:

Това опит за разпит ли е? Досега трябваше да разбереш, че аз съм този, който задава съществените въпроси, и търся съществени отговори.  какво друго ви остава, освен да ме слушате със затаен дъх, и да отговаряте на моите въпроси.

на 8.02.2018 г. в 23:34, adler88 написа:

Струва ми се, че бъркаш националното достойнство с високомерието, и гордостта- с горделивостта. Според Свещения Коран, пък и според Библията, доколкото си спомням, горделивостта е определена като смъртен грях.

Цитат

Или ви е малко обидно чужденец да защитава вашите ценности и държавност,

Ти не си чужденец, защото България е твоята Родина, а не Иран!

Човек може да се откаже от религията и вярванията си, може да се отрече и намрази държавата в която е израснал, но не може да промени Родината си.

преди 55 минути, M.Николов написа:

Точно за това трябва да бъде приета. Става въпрос за информираност и защита.

В едно ориенталско ислямистко общество , където традициите са "Традиционни" по техния смисъл, но по смисъла на закона, педофилски / беловлас се жени за 10г момиче/  според теб детето осъзнава ли че е жертва на педофилия, или се радва заради "семейните традиции" ??

преди 47 минути, Aumi написа:

Както се казва: Глас народен, глас Божи!
Каквото реши народът, или управляващите - това ще бъде прието.

Не е точно така. За някои теми може да се провежда каквито искате референдуми.

За някои не. Пак ще дам примера с АЕЦ Белене. Проведе се референдум, от крайно неинформирани хора, и без никаква разяснителна кампания !

Не споря кой прав кой не в сметките, но нямаше ИНФОРМИРАН избор. Никой не даде реалните сметки за проектите, никой не каза колко ще е цената на тока, а БСП впрегнаха електората , между които и циганите, които изведнъж станаха "ядрени експерти".

Да ме извинявате, но такива референдуми освен вреда , нищо добро не водят.

Затова, в случая съм съгласен че текстовете трябва да отидат в КС , който бе сезиран от Герб.

Каквито и да са съдиите, поне никой от тях няма да изговори хилядите  глупости за налагане на джендъри, гейове и т.н. каквато пропаганда се шири тук.

Дори да са против, ще имат някакви сериозни юридически аргументи за това.

преди 11 часа, BG-Team-DRIFT написа:

Радваш ли се на свободата си в Калдата? Радвай се, радвай се. Заради такива като теб, няма и кой да те чете, още по-малко да ти се радва на пълноразмерните глупости, дето явно още си пишеш. Мислиш, че си променил мнението на някой? Променил си ***еца ми. Долен трол. Ще ви хванем цаката, споко. Няма вечно да се радваш на комфорт. 

Откакто ви зомбираха и зарибиха с техните гнусни евроатлантически ценности, и по терлички, под килима, ви вкараха в криминални структури като НАТО и ЕС, все им хващате цаката, и все се каните да ги лишите от управленски и медиен комфорт. И какво става- управлението на еврогъсениците става все по-нагло, медиите се засиняха от пръски и слюнки по свободния свят- Русия, Иран и Китай, а пък Америка се превърна в българския православен господ бог. Уверени ли сте, че можете да се справите със забрадки и плевнелиевци? Щото ние не сме уверени, и чакаме да видим как ще си спасявате държавата. Доста сме заинтригувани какво ще измислите с 3 милиона българи, от които половината- обратни, реформирани глисти, и евробоклуци. 1.2 милиона цигани, и един милион мюсюлмани. Да не се окаже, че мюсюлманите остават последната здрава част от българската нация, и с мюсюлмани ще трябва да си спасявате "православната" нация? Нали знаете, че ще искаме доста неща в замяна на спасението. Примерно ислямска революция по ирански модел.

Любопитно ми е колко човека се чувстват засегнати от горния коментар за народа ни като цяло и има ли такива които го приемат напълно.

преди 8 минути, adler88 написа:

Нали знаете, че ще искаме доста неща в замяна на спасението. Примерно ислямска революция по ирански модел.

Ъхъ...да бе да!

Хората и там искат свобода и промяна на режима!

преди 16 минути, miro20 написа:

Точно за това трябва да бъде приета. Става въпрос за информираност и защита.

В едно ориенталско ислямистко общество , където традициите са "Традиционни" по техния смисъл, но по смисъла на закона, педофилски / беловлас се жени за 10г момиче/  според теб детето осъзнава ли че е жертва на педофилия, или се радва заради "семейните традиции" ??

Не е точно така. За някои теми може да се провежда каквито искате референдуми.

За някои не. Пак ще дам примера с АЕЦ Белене. Проведе се референдум, от крайно неинформирани хора, и без никаква разяснителна кампания !

Повечето от тези които гласуват, както на референдумите, така и на които и да е политически избори, са хора подлежащи лесно на манипулация.
А примерът ти от ислямския свят, който толерира педофилията, красноречиво говори, кои хора са против Конвенцията в защита на жените и децата!

преди 10 часа, Lumberman написа:

Той е просто гнусен. Има хора, които са либерали по убеждение, а този е по убеждение предател. Такива никой не ги уважава, никога, и никъде. Аз съм го питал мислил ли е един ден какво ще пише на надгробната му плоча, примерно "продажен до край" или някакъв подобен лозунг, но той не отговаря на такива въпроси. Неестествено е за него. Не знам как е станал такъв, но определено в някой инкубационен модул на ЦРУ могат да го ползват за прототип, чупи рекорди по гьонсуратлък и дебелокожие (ако приемем, че той самият вече не е продукт на такива технологии). Хайде стига хвалби за него. Твърде голямо внимание за "скромната" му особа.

Мирча, към тебе се обръщам специално, in this moment, гледа ли епизода с цигулката в края на филма "Добрият пастир" с Мат Деймън? Специално за тебе. Де да имаше очи и уши само...

Миро ни възпитава в дълготърпение. Едно нещо по-положително да му се признае... ако се поровя може и други такива да изнамеря... че например зорлем Путинофил ме направи. Аз, ако има как, бих го предложил пред Руската държава за някаква награда, за особени заслуги - с яростната си анти-руска пропаганда им спечели много симпатии.

Вие сте интересни хора. Защо изобщо ви трябва някой Кириак Стефчофф, за да достигнете до извода, че Русия нищо не ви е сторила, и когато ятаганът, съответно бутилката с кока кола, ви влязат в едното място, на този свят няма друга сила, която да си направи курбан със собствени 200 000 войници, и да ви спаси мястото, където е ятаганът (кока-колата). Дори и Иран, при цялото си благородство и хуманизъм, няма да тръгне да ви спасява, щото е далеч под Русия като военен ресурс, пък и по адрес на Иран неведнъж сте казвали нелицеприятни неща. Когато някой те псува и плюе, се демотивираш и погнусяваш да му помагаш, дори да го видиш с провиснали черва- състояние, в което впрочем България вече се намира. 

преди 28 минути, lsmurf написа:

Любопитно ми е колко човека се чувстват засегнати от горния коментар за народа ни като цяло и има ли такива които го приемат напълно.

Аз не се чувствам засегнат, а ти? Обиждаш ли се от епитета еврогъсеница? Или евробоклук? Американоблизач как ти се струва, по-комфортно и гордо ли ти звучи?

преди 9 минути, M.Николов написа:

Адлерчо, кой ти е казал, че имаме нужда от спасяване?

Не, нямате нужда от никакво спасение. Всичко, от което имате нужда, са нови татуировки на част от тялото, разположена отзад и под кръста. На татуировките е изобразено европейското знаменце със звездичките. Вътре в него- нинджата НАТО. А самата нинджа държи американското знаменце. В американското знаменце като сърце и ..упе на татуировката- еврейската звезда на давида. Е те това е всичко, от което имате нужда. Паричките ви за кока кола свършиха, ще минете и без коката...

Брей да го eба! Всички искат да спасяват България. Една забрадка иска да я "спасява" с Истанбулска Конвенция. Па Калин Орелът иска да я "спасява" с ислямска революция. Навремето Владисав Варненчик я "спасява" с рицарите си. После немците ни "спасяваха" от национални катастрофи. После СеСеСеРе ни "спасиха" от златният ни запас. Викам си, тъс малка България. От толкус много спасители ли има нужда? Или просто да трябва да натири забрадката в Истанбул ведно с конвенцията му, забита по истанбулски тертип. Да резне крилата на Калин Орела и да го прати в Иран да си държи ислямската революция там. Немците и СеСеСеРейците историята ги прогони така или иначе. И да вземе тъс малка България сама спасението в собствените си ръце и да се оправя самичка както може. Че от толкус много помошници деeба, не може да се види резултата бе...

Адлерчо, нахранен съм, на топло съм, имам интернет със свобода на словото, мога да пътувам из цяла Европа само с лична карта.Та от какво точно искаш да ме спасяваш?

преди 11 минути, adler88 написа:

Аз не се чувствам засегнат, а ти? Обиждаш ли се от епитета еврогъсеница? Или евробоклук? Американоблизач как ти се струва, по-комфортно и гордо ли ти звучи?

Тонът ти не е удачен.В Европа наистина властва пошла и мерзка идеология, но европейците и българите са  жертви, а не причина.Унижавайки по този начин жертвата ти отново я тласкаш към нейния мъчител.

преди 35 минути, adler88 написа:

...

Не, нямате нужда от никакво спасение. Всичко, от което имате нужда, са нови татуировки на част от тялото, разположена отзад и под кръста. На татуировките е изобразено европейското знаменце със звездичките. Вътре в него- нинджата НАТО. А самата нинджа държи американското знаменце. В американското знаменце като сърце и ..упе на татуировката- еврейската звезда на давида. Е те това е всичко, от което имате нужда. Паричките ви за кока кола свършиха, ще минете и без коката...

Усрa се! Докато говореше за религиозни, семейни и национални ценности, за опазването и съхраняването им беше готин и интересен. Давайки воля на арогантността си и опитвайки се да ни налагаш твоите безценности, спря да си актуален. Дръж си Иранските порядки в Иран, защото инак не си никак по-различен от тези. които искат да наложат своите порядки в твоята страна!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

преди 5 минути, darkterminal написа:

Брей да го eба! Всички искат да спасяват България. Една забрадка иска да я "спасява" с Истанбулска Конвенция. Па Калин Орелът иска да я "спасява" с ислямска революция. Навремето Владисав Варненчик я "спасява" с рицарите си. После немците ни "спасяваха" от национални катастрофи. После СеСеСеРе ни "спасиха" от златният ни запас. Викам си, тъс малка България. От толкус много спасители ли има нужда? Или просто да трябва да натири забрадката в Истанбул ведно с конвенцията му, забита по истанбулски тертип. Да резне крилата на Калин Орела и да го прати в Иран да си държи ислямската революция там. Немците и СеСеСеРейците историята ги прогони така или иначе. И да вземе тъс малка България сама спасението в собствените си ръце и да се оправя самичка както може. Че от толкус много помошници деeба, не може да се види резултата бе...

Хахаххаа. Красиво казано. И патетично. Де да беше и реалистично. Калин Орелът засега е наблюдател на върха на планината, не разчивайте на него да ви спасява колибите когато пламъците лумнат. Мирката е ясна. В Истанбул верно ще му се зарадват много. И той ще им се зарадва, куче от салам плаши ли се?  Не щете спасители, не щете Русия, не искате Евросъюзът и НАТО да ви дават тон в живота и да ви учат как се държи вилицата. Не ми е ясно само какво сте решили да правите със себе си, и нормално ли ви се привижда блатото, в което живуркате. Или си мислите, че нямате никакви проблеми, и до 20 години ще направите България тигърът на седемте морета?

преди 1 час, sliderum написа:

Аз не помня, дали САЩ са подписали или не конвенцията от темата

Не са я подписали!!! Англия също!!!

преди 4 минути, M.Николов написа:

Адлерчо, нахранен съм, на топло съм, имам интернет със свобода на словото, мога да пътувам из цяла Европа само с лична карта.Та от какво точно искаш да ме спасяваш?

Николов, ти просто си замълчи.Видяхме как се справи с лъжехристиянина Мирко.При все, че всичко бе пред теб - липсата ти на  знания по защитаваната от теб кауза, ти попречи.

преди 1 минута, M.Николов написа:

За какво точно става въпрос, защото аз споря за много неща с Мирко?

За позицията на църквата относно джендър конвенцията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.