Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

исляма забранява ученето

на жените е забранено да учат

ако учат е против алах.

Бъркаш сунитите с шиитите!!! Иран действително са напред в това отношение!!! А това за което пишеш е при ония арабите, дето на всичко отгоре са и председатели на комисията по човешки права към ООН!!! Какви права се спазват при самите тях и кой следи за спазването им изобщо, е отделен въпрос!!! 

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 4 часа, adler88 написа:

Да, под тези вдъхновени от Всевишния, божествени слова, би се подписал всеки правоверен шиит. Единственото, което ни различава, е вашето "учение" за сина Божи. Вместо пророк, вие наричате Исус Христос богочовек. Ако някой намери в Евангелията и най-малката податка-цитат от Исус, в която пророкът се самоназовава бог, на мига ще приема християнството!

То не е един случай, в Евангелията, и то не Исус сам да свидетелства за себе си, а Отца:

Цитат

Mar 9:2  И след шест дни Исус взема Петра, Якова и Йоана, и завежда само тях на една висока планина насаме; и преобрази се пред тях.
Mar 9:3  Дрехите му станаха бляскави, твърде бели, каквито никой белач на земята не може така да избели.
Mar 9:4  И яви им се Илия с Мойсея, които се разговаряха с Исуса.
Mar 9:5  А Петър проговори, казвайки на Исуса: Учителю, добре е да сме тука; и нека направим три шатри, за Тебе една, за Мойсея една и една за Илия;
Mar 9:6  защото не знаеше какво да отговори, понеже почнаха да се плашат много.
Mar 9:7  И яви се облак и ги засени; и глас дойде из облака, който каза: Този е Моят възлюблен Син; Него слушайте.
Mar 9:8  И внезапно, като се озърнаха, не видяха вече никого при себе си, освен Исуса.

Едва ли ще си толкова лесен. Но ако четеш евангелията, ще видиш че Исус никъде не отрича, че е Божий син. Което е по-различно от пророк. Именно и затова го разпвaт юдеите:

Цитат

Joh 10:32  Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?
Joh 10:33  Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

Очевидно въобще не познаваш апостолските писания, върху които се основава християнството. Не че се изненадвам.

Но не е това темата на дискусия, някой другиго да убеждава в правотата на вярата си. А ти го обърна на промюсюлманска и проиранска пропаганда. Ясно, че исляма е централен за тебе, но българите не са мюсюлмани, повечето, и не е нужно някой да им натрапва исляма, както и евро-"ценностите".

А ти реално ли мислиш, че Иран от толкова далеч ще има влияние в България? Или ислямската дъга до Албания те блазни? Или просто от добро чувство към българите си се захванал да бориш лъжите за конвенцията? Кой ще ти вярва, ако се докаже - както и се доказа - че имаш интерес от установяване на ислямска република у нас  подобно на иранската? И дебнеш тук на щат по цял ден?

преди 2 минути, lsmurf написа:

Тази класация ти ли си я правил лично или някой ти е помагал .:)  Защото в престижните световни класации Ирански университет няма нито в топ 100 нито в топ 200.

Затова пък теб те видях в топ класациите, за които говориш. Беше със шапчица на смърф, и носеше под ръка дебела папка, от която се подаваше библията на истанбулската конвенция.

преди 7 минути, lsmurf написа:

Тази класация ти ли си я правил лично или някой ти е помагал .:)  Защото в престижните световни класации Ирански университет няма нито в топ 100 нито в топ 200.

Не че нещо, но кои са тези престижните класации??? И кой решава кой университет е престижен и какви са критериите??? Интересно ми е!!! А дали пък тези университети не си плащат за Пи Ар, за да си оправдават високите такси за богаташките синчета!!

преди 4 часа, badr написа:

Пооглеждай се все пак кому точно отговаряш.Няма как един мюсулманин да нарича някого богочовек.

Няма за какво да се плаче.Дори църквата да е изпратила представител на конференция да изрази някакво отношение.Какво и да е това отношение, то това съвсем не означава съборно събрание, на което е изработено мнение по въпроса.А църковни са именно съборните действия на църквата.Единствено за тях се смята, че са вдъхновени от Св.Дух.

Това ти като православен християнин трябваше да знаеш, както и задължително да следваш.Иначе си всичко друго, но не и православен християнин.

Църквата винаги е подкрепяла конвенцията, както и БСП. През всичките тези 5,6-7 години откакто се обсъжда и лансира. /лансира се , да припомня и подчертая  , от БСП и ПЕС най вече /

Преди 2 месеца БСП обърна плочата, и както бе приоритет, както събираше подписи , както правеше питания КОГА НАЙ СЕТНЕ тоя зъл Бат Бойко ще ПРИЕМЕ и ВНЕСЕ за ратифициране конвенцията, изведнъж по дадена свирка /нямам друго обяснение/ плочата се обърна, и се запя друга песен. Точно на 180'

Църквата изведнъж /защо изведнъж, защо в синхрон с БСП/ също стана противник, което си обяснявам със старите ДС зависимости.

Иначе аз продължавам да съм православно кръстен, в православна църква, християнин.

Евтините спорове, и гаменски квалификации към мен няма да променят това отношение.

Виждам как някои други "стриктно следващи новата осъждаща конвенцията позиция на църквата" пък пригласят на крайни ислямисти .

Познай кой е по голяма опасност за България като нация и ценности ?

преди 27 минути, Джугашвили написа:

Мдаам, днес май ми е ден на Солженицин!!! Та в този ред на мисли, ето какво е казал великият руски ум!!!

Приятелю, не знам дали осъзнаваш колко е цинично точно ти , фен на радикални режими , на сталинизма, на аятолаха... да цитираш Солженицин !

Това е извращение бре , драги... :) Евреин цитира Хитлер, дявола чете евангелие....

преди 8 минути, miro20 написа:

Приятелю, не знам дали осъзнаваш колко е цинично точно ти , фен на радикални режими , на сталинизма, на аятолаха... да цитираш Солженицин !

Това е извращение бре , драги... :) Евреин цитира Хитлер, дявола чете евангелие....

Своите критици ги приемам с дружелюбна усмивка под мустак!!! Аз съм над тези неща и широко скроена личност!!! Пък и няма как да е по-голямо извращение от това, ти да говориш за истина!!!

Бе не ме гледай мен... То е достатъчно човек да познава кой е Солженицин, и да ти погледне само малка част от последните ти сталинистко-ислямистки простотии. :)

Да го кажа по разбираемо за публиката... - Ако Солженицин е на южния полюс, ти се позиционираш някъде на северния. Или по далече :)

Затова ти да го цитираш .. е ... пълен нонсенс.

преди 44 минути, Джугашвили написа:

Всеки, който веднъж е провъзгласил насилието за свой метод, неумолимо трябва да избере лъжата за свой принцип.

Нобелова лекция, 1970 г.

Да ти цитирам цитата. Не се ли усещаш че ти, който много често цитираш я бултаймс, я скандално , я гъделнюз, си именно примера за който говори Солженицин.

Ти си избрал насилието като метод, и си избрал лъжите /от тези сайтове/ за свой принцип.

аз да питам

преди 5-6 години нали хванаха свещенници да са членове на ДС и спооред каноните на църквата трябваше да ги отстранят, дори тее казаха че ще го направят ако има някой от тях който е предал вярата на вярващите, преди да излязат списъците

е и църквата предаде ли пак вярващите, някой има ли информация - само си спомням как една журналистка пита един свещеник за развитие по въпроса и той е удари с вестник по устата

преди 1 минута, miro20 написа:

Бе не ме гледай мен... То е достатъчно човек да познава кой е Солженицин, и да ти погледне само малка част от последните ти сталинистко-ислямистки простотии. :)

Да го кажа по разбираемо за публиката... - Ако Солженицин е на южния полюс, ти се позиционираш някъде на северния. Или по далече :)

Затова ти да го цитираш .. е ... пълен нонсенс.

О, човек да не поглежда твоите постове, че тогава ще разбере, що е то нонсенс, що е то продажна душица, що е то безродник, що е то либерастка сволоч, , що е то да си купил образованието си без да си учил, що е то да си инженер само на хартия, що е то да си платен трол, що е то да си мазохист!!! Браво, всестранно надарена личност!!! Дори и от това ти мнение лъха на пошлост и неграмотност!!! Не на северния и южния полюси, а аз съм се позиционирал в Кремъл, Солженицин в ГУЛаг!!! Не виждам какъв е проблема!!! Въпреки всичко, ние си оставаме добри приятели!!! Кой за каквото учил!!!

преди 6 минути, Джугашвили написа:

О, човек да не поглежда твоите постове, че тогава ще разбере, що е то нонсенс, що е то продажна душица, що е то безродник, що е то либерастка сволоч, , що е то да си купил образованието си без да си учил, що е то да си инженер само на хартия, що е то да си платен трол, що е то да си мазохист!!! Браво, всестранно надарена личност!!! Дори и от това ти мнение лъха на пошлост и неграмотност!!! Не на северния и южния полюси, а аз съм се позиционирал в Кремъл, Солженицин в ГУЛаг!!! Не виждам какъв е проблема!!! Въпреки всичко, ние си оставаме добри приятели!!! Кой за каквото учил!!!

Завиждам на толерантността ти към тези откачалки. Аз никога не бих нарекъл приятел един радикален либерал и джендърен екстремист.

преди 5 минути, adler88 написа:

Завиждам на толерантността ти към тези откачалки. Аз никога не бих нарекъл приятел един радикален либерал и джендърен екстремист.

Добрините ми край нямат, друже!!! За мен и джендърите са хора, макар никой да не знае какви точно!!! И те душичка носят!!!

П.П. Иначе пък прокламират за толерантност към различните!!! Явно имат предвид само педерастите и траверсите, щото към теб не виждам да проявяват някаква толерантност, независимо от различията в култура и религия!!! Както всичко останало, толкова им е и толерантността!!!

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

аз да питам

преди 5-6 години нали хванаха свещенници да са членове на ДС и спооред каноните на църквата трябваше да ги отстранят, дори тее казаха че ще го направят ако има някой от тях който е предал вярата на вярващите, преди да излязат списъците

е и църквата предаде ли пак вярващите, някой има ли информация - само си спомням как една журналистка пита един свещеник за развитие по въпроса и той е удари с вестник по устата

Интересно каква е позицията на една блондинка по въпроса за свещениците на запад, които сключват еднополови бракове, и блудстват с поверените им чеда в сиропиталища и градини. А когато ги хванат дали ги изключват от църквата? Или само извинение искат? Поне с вестници удрят ли ги разни възмутени журналистки?

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Добрините ми край нямат, друже!!! За мен и джендърите са хора, макар никой да не знае какви точно!!! И те душичка носят!!!

Грешиш, джендърите не са хора. Те са либерални изроди и протестъри.

Сътрудничеството на свещениците с Държавна сигурност и с останалите органи на властта никъде не е споменато в Евангелието като смъртен грях. Всичко е оставено в ръцете на самите свещеници- тоест въпрос на християнска съвест е ако узнаеш за готвено престъпление или извършване на смъртен грях, може да се обърнеш към светската власт, може и да не се обърнеш, всичко е оставено на съвестта и евангелските разбирания на свещеника. Кой и къде е изисквал от свещеници в България да се самобичуват за сътрудничество с органите на властта? Следва онези, които осъществяват насилие върху свещениците, да бъдат арестувани за намеса в делата на църквата, не и самите свещеници, които, както уточних, не нарушават евангелските закони.

преди 11 минути, adler88 написа:

Постигате нови висоти в измислиците си .

Не, не съм нито радикален, нито джендър  :)

преди 20 минути, Джугашвили написа:

Всъщност, точно това искам. Да се види кой какво е писал.

Няма какво да добавя, защото всичко си е красноречиво и ясно. 

И не във ваша полза. :)

преди 11 минути, Джугашвили написа:

Мислиш ли, че юродивите ще проявят същото благородство към теб, и ще те оставят на мира, ако плановете им за световна либерална и джендърна диктатура се осъществят, и поемат цялата власт в свои ръце? Мога само да ти съчувствам за позицията, в която ще се окажеш. Най-демократично ще те арестуват, и изпратят в клиника за лечение на психопати и тежки наркомани. Те не горят на клада, и не бесят, но са злобни и отмъстителни като никой друг, и те зачертават от книгата на живота с далеч по-перфидни, либерални методи.

преди 10 минути, adler88 написа:

Мислиш ли, че юродивите ще проявят същото благородство към теб, и ще те оставят на мира, ако плановете им за световна либерална и джендърна диктатура се осъществят, и поемат цялата власт в свои ръце? Мога само да ти съчувствам за позицията, в която ще се окажеш. Най-демократично ще те арестуват, и изпратят в клиника за лечение на психопати и тежки наркомани. Те не горят на клада, и не бесят, но са злобни и отмъстителни като никой друг, и те зачертават от книгата на живота с далеч по-перфидни, либерални методи.

На запад, там към където се стремим целта са си я изпълнили!!! Сега с нас искат да направят голям шлем!!! И не, точно в тези които говорят за толерантност, благородство, любов, цветя и рози няма никакво благородство, никаква толерантност!!! Под паравана на приказките за ненасилие, човешки права и толерантност, всъщност насилствено ти налагат да бъдеш толерантен към нетолерантните и те дискриминират!!! С други думи, насилствено ти налагат да се откажеш от собствените си ПРАВА!!! Свиквайте!!! Това е бъдещето на Европа!!! Неграмотни ибрястики, нагли и арогантни педерасти!!! Единствената пречка за изпълнението на целите им, това са православните християни и шиитите!!! Затова и дискриминацията им е насочена точно към тях!!! От католиците остана единствено Полша!!! Дано и те не се предадат!!! Но те са славяни, като нас и затова имат шансове!!!

преди 1 час, Lumberman написа:

То не е един случай, в Евангелията, и то не Исус сам да свидетелства за себе си, а Отца:

Едва ли ще си толкова лесен. Но ако четеш евангелията, ще видиш че Исус никъде не отрича, че е Божий син. Което е по-различно от пророк. Именно и затова го разпвaт юдеите:

Очевидно въобще не познаваш апостолските писания, върху които се основава християнството. Не че се изненадвам.

Но не е това темата на дискусия, някой другиго да убеждава в правотата на вярата си. А ти го обърна на промюсюлманска и проиранска пропаганда. Ясно, че исляма е централен за тебе, но българите не са мюсюлмани, повечето, и не е нужно някой да им натрапва исляма, както и евро-"ценностите".

А ти реално ли мислиш, че Иран от толкова далеч ще има влияние в България? Или ислямската дъга до Албания те блазни? Или просто от добро чувство към българите си се захванал да бориш лъжите за конвенцията? Кой ще ти вярва, ако се докаже - както и се доказа - че имаш интерес от установяване на ислямска република у нас  подобно на иранската? И дебнеш тук на щат по цял ден?

хаххахха. не по цял ден, по час и по минута дебна за лов на заблудени демократи, и на час ми плащат световните врагове на демокрацията за всеки обърнат във вярата неверник..хахахахаххахаха.

Много си зле, пил ли си скоро хапчета? И преди да легнеш, провери под леглото за скрит агент на Иран. Може и за скрит руски агент, за всеки случай. Щото руските авери ни заместват докато честваме свещения рамазан, нали разбираш :) 

Когато човек страстно брани една идеология, обществено устройство, или система от ценности, вярвания и идеи, няма безкраен брой обяснения за неговата вяра. Опциите са само две- човекът искрено вярва в този светоглед, и втората възможност- плаща му се, за да вярва. Тъкмо това е разликата между мен и онези недоразумения с шапчици на смърфове и забрадки. На тях им плащат. И то добре. На мен не ми плаща никой. И не го правя за пари. Просто вярвам в моралното превъзходство на исляма. И в това, че общественото устройство на Иран е най-добрият от всички възможни светове, нещо като "Идеалната държава" на Платон. Тук някой изквича, че съм бил шпион на Иран. Как е възможно да шпионираш себе си? От друга страна, се разнесе грухтене, че това не бил форум за проиранска пропаганда. Добре, но в такъв случай не е форум и за либерална, джендърна, проевропейска, проамериканска, и пронатовска пропаганда. Така че, когато изгоните всички адепти на всички възможни идеологии и пропаганди, тогава имате моралното право и мен да изгоните. С риск да огорча мнозина измежду либералите, аз нямам намерение да си ходя. Ако те искат да си ходят, прав им път, никой няма да зареве и зацвили за тяхното "дълбоко- интелектуално" присъствие.

преди 12 минути, adler88 написа:

хаххахха. не по цял ден, по час и по минута дебна за лов на заблудени демократи, и на час ми плащат световните врагове на демокрацията за всеки обърнат във вярата неверник..хахахахаххахаха.

Много си зле, пил ли си скоро хапчета? И преди да легнеш, провери под леглото за скрит агент на Иран. Може и за скрит руски агент, за всеки случай. Щото руските авери ни заместват докато честваме свещения рамазан, нали разбираш :) 

Крайно несериозно. И това наричаш адекватен отговор на поставен въпрос? За какви врагове на демокрацията ми говориш? Ти сам писа за ислямска република по подобие на Иран и мюсюлманите да ни спасяват? Недаването на адекватен отговор също е отговор и аз съм си направил изводите за тебе, както съм ги направил и за онзи със забрадката.

• Автор

Симеонов и Цветанов в тайна договорка за Истанбулската конвенция. ВМРО и Каракачанов бесни от предателството

Цитат
За тайна договорка между Валери Симеонов и Цветан Цветанов в подкрепа на Истанбулската конвенция в Народното събрание научи „Гласове“ от парламентарни източници. В замяна на поетия от Симеонов ангажимент за пробив в позицията на Обединените патриоти, той получил твърдо обещание да сложи личен свой кандидат за министър на туризма, след като Николина Ангелкова оглави Министерството на транспорта, което ще бъде освободено от Ивайло Московски.
Spoiler

Зад гърба на Каракачанов Валери Симеонов обещал на Цветан Цветанов "да извади 5-6 от своите депутати при гласуването на Истанбулската конвенция в Народното събрание

На пазената в пълна секретност среща между Цветан Цветанов и Валери Симеонов в края на януари, Симеонов е поел ангажимент „да извади 5-6 от своите депутати“ по време на гласуването на Истанбулската конвенция, като по този начин осигури мнозинство за ратификацията. Цветанов заявил, че ГЕРБ не са се отказали да я наложат, а само изчакват да мине известно време и да утихне народното недоволство. Според източниците на "Гласове", има твърдо поет ангажимент Истанбулската конвенция да бъде гласувана до месец юни в рамките на европредседателството.

В замяна на поетия от Валери Симеонов ангажимент за пробив в позицията на Обединените патриоти, той получил твърдо обещание да сложи свой кандидат на поста министър на туризма. Според източниците на „Гласове“, Симеонов бил допълнително "мотивиран" от Цветанов и Борисов след трагедията в семейството на транспортния министър Ивайло Московски, който се очаква да освободи поста на предстоящо гласуване в Народното събрание. Междувременно обаче Борисов подготвя именно Ангелкова да поеме Министерството на транспорта, тъй като тя е известна като изключително изпълнителна и ще трябва да довърши няколко ключови проекта в новото си министерство в полза на фирми, близки до ГЕРБ. Тази информация се потвърждава и от източник от Министерството на туризма, според който Ангелкова преди дни наредила спешно да й бъде предоставен устройствения правилник на транспортното министерство, тъй като много бързо трябвало да се запознае със структурата и функциите на ведомството. 

Красимир Каракачанов обаче бързо разбрал за тайно подготвяното предателство на Симеонов и веднага поискал обяснение за задкулисните действия на коалиционния си партньор. „Кой ти е дал право да поемаш такива ангажименти, след като сме обещали пред цяла България да гласуваме срещу Конвенцията?“, избухнал лидерът на ВМРО на среща със Симеонов преди две седмици. След разразилия се огромен скандал, двамата не са се виждали и оттогава общували само през медиите.

Според нашите източници това била истинската причина за острите реплики, които двамата лидери на Патриотите си размениха от ефира на две телевизии. Пред "България он еър" Валери Симеонов нарече "глупотевина" идеята на Красимир Каракачанов за референдум за гей браковете и джендър идеологията. Симеонов, който е лидер на НФСБ, заяви, че няма да подкрепи предложението на лидера на ВМРО за такова допитване. "Няма да приема някой да ми дава акъл през медиите! Да беше говорил с мен, преди да се изплющи", рязко отговори Каракачанов в интервю по Нова телевизия.

Каракачанов светкавично лансирал идеята за този референдум, веднага след като разбрал за тайната сделка между Симеонов и Цветанов, според източниците на "Гласове". "Този път разломът между двамата е наистина сериозен, защото въпреки че неведнъж публично е защитавал Валери, на Каракачанов вече му е писнало от злобата и предателствата на Симеонов. А точно за Истанбулската конвенция пък няма никакво намерение да отстъпва и е заявил, че ако се стигне до гласуване всичките 11 депутати на ВМРО ще бъдат в залата и ще гласуват против", коментираха пред "Гласове" запознати с делата на Патриотите. Според тях Волен Сидеров се опитвал да балансира, за да не бъде подложена на риск коалицията с ГЕРБ, но за Истанбулската конвенция той също бил категорично против и щял да гласува с Каракачанов.   

На свой ред обаче Симеонов свикал депутатите от НФСБ на сбирка и държал двучасова реч, в която ги настройвал срещу партньорите им от ВМРО и лично срещу Каракачанов, научи „Гласове“ от отлично информирани източници.  "Валери е побеснял, той направо води коалицията „Обединени патриоти“ към разпад, страхуваме се, че така може да се стигне дори до разрив и разпад на управляващото мнозинство и до предсрочни избори веднага след Европредседателството“, заявил един от присъствалите депутати пред нашите източници.  

Винаги съм се чудила, как може някой да харесва Симеонов и да гласува за него.

Същността му е изписана на лицето!

преди 23 минути, Джугашвили написа:

На запад, там към където се стремим целта са си я изпълнили!!! Сега с нас искат да направят голям шлем!!! И не, точно в тези които говорят за толерантност, благородство, любов, цветя и рози няма никакво благородство, никаква толерантност!!! Под паравана на приказките за ненасилие, човешки права и толерантност, всъщност насилствено ти налагат да бъдеш толерантен към нетолерантните и те дискриминират!!! С други думи, насилствено ти налагат да се откажеш от собствените си ПРАВА!!! Свиквайте!!! Това е бъдещето на Европа!!! Неграмотни ибрястики, нагли и арогантни педерасти!!! Единствената пречка за изпълнението на целите им, това са православните християни и шиитите!!! Затова и дискриминацията им е насочена точно към тях!!! От католиците остана единствено Полша!!! Дано и те не се предадат!!! Но те са славяни, като нас и затова имат шансове!!!

Сблъскаха Полша с Русия, разделяй и владей. Полша ще им падне като джендърна поничка в ръчичките до 10 години.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

исляма забранява ученето

ако учат е против алах.

Ще ме умориш от смях бре. Изобщо коментарите на тема ислям, религия (и не само) по медиите са много показателни за историческата неграмотност на средностатистическия българин и по отношение на собствената история, и по отношение на световната. Ако гледате на света през клишетата, които ви спускат църквата, Запада, Русия, БКП, СДС, СорОС, се превръщате в едни папагали.

Преди години попаднах на един образ, който разгорещено ме уверяваше, че играта Косакс е за времето на Наполеон Бонапарт и се втрещих, но явно не е било изключение.

Типичната българска позиция е да се присламчи като кученце към някого. Като влязохме в НАТО разлепиха едни плакати с надпис "България в НАТО" и на тях голям пес - НАТО, и малко кученце - България. Каква е била целта на тоя плакат точно не знам, ама много ясно показва нашата същност. Българинът винаги ще се прикачи към някого или към нещо, даже и да е пропадащ в пропастта ТИР. Също като позицията за т.нар. Македония, където нашенецът веднага налива вода в гръцката мелница, защото няма ум и смелост да заеме своята позиция и не може да мисли повече от половин ход напред, та да се сети, че след 30 години сърбоманите ще са заменени с гръкомани.

преди 3 минути, Мойра написа:

Симеонов и Цветанов в тайна договорка за Истанбулската конвенция. ВМРО и Каракачанов бесни от предателството

Покажи скритото съдържание

Зад гърба на Каракачанов Валери Симеонов обещал на Цветан Цветанов "да извади 5-6 от своите депутати при гласуването на Истанбулската конвенция в Народното събрание

На пазената в пълна секретност среща между Цветан Цветанов и Валери Симеонов в края на януари, Симеонов е поел ангажимент „да извади 5-6 от своите депутати“ по време на гласуването на Истанбулската конвенция, като по този начин осигури мнозинство за ратификацията. Цветанов заявил, че ГЕРБ не са се отказали да я наложат, а само изчакват да мине известно време и да утихне народното недоволство. Според източниците на "Гласове", има твърдо поет ангажимент Истанбулската конвенция да бъде гласувана до месец юни в рамките на европредседателството.

В замяна на поетия от Валери Симеонов ангажимент за пробив в позицията на Обединените патриоти, той получил твърдо обещание да сложи свой кандидат на поста министър на туризма. Според източниците на „Гласове“, Симеонов бил допълнително "мотивиран" от Цветанов и Борисов след трагедията в семейството на транспортния министър Ивайло Московски, който се очаква да освободи поста на предстоящо гласуване в Народното събрание. Междувременно обаче Борисов подготвя именно Ангелкова да поеме Министерството на транспорта, тъй като тя е известна като изключително изпълнителна и ще трябва да довърши няколко ключови проекта в новото си министерство в полза на фирми, близки до ГЕРБ. Тази информация се потвърждава и от източник от Министерството на туризма, според който Ангелкова преди дни наредила спешно да й бъде предоставен устройствения правилник на транспортното министерство, тъй като много бързо трябвало да се запознае със структурата и функциите на ведомството. 

Красимир Каракачанов обаче бързо разбрал за тайно подготвяното предателство на Симеонов и веднага поискал обяснение за задкулисните действия на коалиционния си партньор. „Кой ти е дал право да поемаш такива ангажименти, след като сме обещали пред цяла България да гласуваме срещу Конвенцията?“, избухнал лидерът на ВМРО на среща със Симеонов преди две седмици. След разразилия се огромен скандал, двамата не са се виждали и оттогава общували само през медиите.

Според нашите източници това била истинската причина за острите реплики, които двамата лидери на Патриотите си размениха от ефира на две телевизии. Пред "България он еър" Валери Симеонов нарече "глупотевина" идеята на Красимир Каракачанов за референдум за гей браковете и джендър идеологията. Симеонов, който е лидер на НФСБ, заяви, че няма да подкрепи предложението на лидера на ВМРО за такова допитване. "Няма да приема някой да ми дава акъл през медиите! Да беше говорил с мен, преди да се изплющи", рязко отговори Каракачанов в интервю по Нова телевизия.

Каракачанов светкавично лансирал идеята за този референдум, веднага след като разбрал за тайната сделка между Симеонов и Цветанов, според източниците на "Гласове". "Този път разломът между двамата е наистина сериозен, защото въпреки че неведнъж публично е защитавал Валери, на Каракачанов вече му е писнало от злобата и предателствата на Симеонов. А точно за Истанбулската конвенция пък няма никакво намерение да отстъпва и е заявил, че ако се стигне до гласуване всичките 11 депутати на ВМРО ще бъдат в залата и ще гласуват против", коментираха пред "Гласове" запознати с делата на Патриотите. Според тях Волен Сидеров се опитвал да балансира, за да не бъде подложена на риск коалицията с ГЕРБ, но за Истанбулската конвенция той също бил категорично против и щял да гласува с Каракачанов.   

На свой ред обаче Симеонов свикал депутатите от НФСБ на сбирка и държал двучасова реч, в която ги настройвал срещу партньорите им от ВМРО и лично срещу Каракачанов, научи „Гласове“ от отлично информирани източници.  "Валери е побеснял, той направо води коалицията „Обединени патриоти“ към разпад, страхуваме се, че така може да се стигне дори до разрив и разпад на управляващото мнозинство и до предсрочни избори веднага след Европредседателството“, заявил един от присъствалите депутати пред нашите източници.  

Винаги съм се чудила, как може някой да харесва Симеонов и да гласува за него.

Същността му е изписана на лицето!

Да, особата не блести с особена харизма и привлекателност. Безскрупулен тип, който е готов да стане дори и нещо като националист, и да разпердушини няколко хомосексуални сборища на Слънчев бряг, ако национализмът му гарантира пожизнено участие във властта.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

исляма забранява ученето

ако учат е против алах.

Хайде ти да не се изказваш какво забранява Исляма.Противно на твоето мнение Мухаммад е казал:-"Предимството на учения пред богослужещия е като на слънцето пред останалите звезди".

преди 46 минути, adler88 написа:

На мен не ми плаща никой. И не го правя за пари. Просто вярвам в моралното превъзходство на исляма. И в това, че общественото устройство на Иран е най-добрият от всички възможни светове, нещо като "Идеалната държава" на Платон.

Днешният ислямски свят боледува, а единственият лек е да се избави от болежките на своя пророк: самонадценяването, параноята и обидчивостта, твърди ислямоведът Хамед Абдел-Самад.

„Изследователи на исляма днес твърдят, че той е възникнал като морална и социална революция срещу несправедливостта в Арабия и едва по-късно, при умаядите, се е превърнал във войнолюбива религия. По сходен начин се аргументират и привържениците на мафията, които твърдят, че тя е възникнала като национално съпротивително движение срещу френското владичество. Обаче мафията никога не е била добродетелна организация.

Ислямът също възниква като затворено братство, сплотено от дълбоките подозрения към всички, които не принадлежат към фамилията и към клана. Помежду си мюсюлманите са дружелюбни, към враговете си обаче - безпощадни. Един воин на Мохамед може да рони сълзи на смирение по време на молитва, а в следващия миг да обезглави някой неверник. По същия начин един мафиот свежда глава в черквата и слуша проповедите за любовта към ближния, а после на улицата прострелва конкурента си без да му мигне окото. И още едно сходство: на „капото” на мафията не може да се противоречи, той не бива да бъде критикуван. На него му целуват ръка в знак на вярност и сляпо подчинение. Мохамед пък не приема никакви извинения, когато някой се опитва да се отърве от молитвите или от участие във войните. Освен това пророкът казва: „Не си истински вярващ, ако не обичаш мен повече от жена си, от децата си и от всички останали хора”. В същото време той очевидно не е в състояние да носи бремето на могъществото си.

Колкото повече могъщество - толкова повече самота. И колкото повече остарява, толкова по-пубертетно става отношението му към жените - веднъж е мил, после е безцеремонен, често пъти е несигурен и ревнив. Принуждава ги изцяло да се забулват, ограничава свободата им на движение и им разрешава да говорят с мъже само през стена. Към края на живота си Мохамед се държи с жените като с предмети, които можеш да колекционираш както ти скимне. След първата му съпруга Хадиджа идват още единайсет, девет от които живеят по едно и също време в дома му. Към този списък трябва да добавим още четиринайсет жени, с които Мохамед подписва брачен договор, но никога не консумира брака. Следват и онези повече от двайсет жени, с които се сгодява, а накрая и безчетните робини, придобити по време на война или като подарък. Мохамед пази само за себе си всички тези жени и забранява на съпругите си да се омъжват повторно, когато той един ден умре. Това е тежко бреме особено за последната му жена Айша, която остава вдовица едва на 18 години.“

Абдел-Самад твърди, че според Корана единствената функция на жената е да облекчава мъжа. ***Айша е едва шестгодишна, когато Мохамед я взима за жена. В исляма този брак легитимира за столетия напред браковете с малолетни момичета. Днес мнозина умерени мюсюлмани се чувстват неловко от факта, че пророкът им се е оженил за малолетно момиче. И затова всячески се мъчат да му намерят някакво оправдание. Припомнят например, че той наистина я е взел едва шестгодишна за жена, но осъществил любовен акт с нея чак три години по-късно. Защитниците на Мохамед твърдят, че по онова време деветгодишните момичета обикновено вече били зрели. Но те лесно могат да бъдат оборени. Първо: самата Айша признава, че Мохамед от самото начало търсел сексуална близост и правел с нея всичко друго, освен проникване. И второ: едно деветгодишно момиче си остава деветгодишно момиче, което - и тогава, и сега - е просто дете." *** „Въпреки голямата си привързаност към Айша, Мохамед продължава средно на половин година да си взима нови и нови жени. И започва да гледа все по-сериозно на въпроса за изневярата, въвеждайки закони срещу нея. Развратът се наказва със сто удара с бич, а прелюбодейците направо ги убиват с камъни. И до ден-днешен в Ирак, в Сирия и в Нигерия жените се насилват като легитимна военна плячка, а навсякъде в ислямския свят са подложени на физическо насилие. В мюсюлманските общества са разпространени какви ли не брутални форми на женомразство: плиска се киселина в лицето на незабулени жени, обрязват се гениталиите им, прелюбодейките се убиват с камъни, така наречените „убийства на честта” са всекидневие. За това не са виновни само Мохамед и Коранът, но техният принос е съществен.“ *** „

Според Корана, в мюсюлманската общност жената изпълнява една-единствена функция: да „облекчава” мъжа. Още преди терористите от „Ислямска държава” да започнат да поробват сексуално млади християнски и язидски жени, сирийските младежи са примамвани с обещанието, че в тамошната война е разрешен „сексуалният джихад”. И обратно: мюсюлманки от цял свят, но особено от Северна Африка, доброволно предлагат услугите си на джихадистите. Сунитски книжовници, които подкрепят сексуалния джихад, се позовават на пророка, който по време на военните си походи разрешавал на своите бойци да сключват „бракове за наслада”. В случая въпросът за морала не играе никаква роля, защото става дума за нещо много по-важно: за джихада.“ *** „И още: как изглежда раят? Това си е истински небесен бардак, където на всеки мъченик се полагат 72 девственици и принадлежащите към всяка от тях 70 слугини.

Хамед Абдел-Самад е син на сунитски имам и от дете изучава Корана и писанията за пророка Мохамед. Новата му книга, която излиза на 1 октомври, се казва „Мохамед. Да излезем начисто” и съдържа както остра критика срещу култа към Мохамед, така и призив към мюсюлманите да се еманципират от посланията на пророка. През 2013 година ислямски книжовници в Кайро произнасят фатва срещу Абдел-Самад и призовават да бъде убит. Египетският ислямовед живее в Германия под постоянна полицейска защита.

https://www.blitz.bg/svyat/skandalen-avtor-bezmilostno-gromi-mokhamed-i-razkriva-bolestite-na-islyamskiya-svyat_news364172.html

преди 18 часа, Aumi написа:

"Животът ни е стигнал до една точка, където няма много пътища.
Останали са само два пътя, две възможности.
...

Иска ми се да ти лайкна това, наистина. Красиво звучи, хубави думи. Обаче... Абсолютно кухо и неприложимо в реалният живот. Много е лесно да пишеш кухи безсмислици, красиви словосъчетания, така работи демагогията. А като се опиташ да прилагаш тези нелогизми и безсмислици в реалният живот и стават катаклизми, страдания, съсипват се човешки съдби. Просто защото е почти напълно погрешно. Хората се обединяват с причина и тя не е бягство от отговорност, поне не при повечето. Водачът е естествен при бозайниците със стаден инстинкт. Избира се най добрият индивид да води, а не хилаво, джендър посмешище. Водачът трябва да се докаже, да си спечели лидерството, в съревнование с останалите. Знаеш ли какво е Болярин/Княз/Крал/Деспот? Това е военна титла, печелела се е на бойното поле и после с доказване на успешно лидерство. Проблемите при лидерството започват, когато се намеси шуробаджанащината. Някойрешава, че няма нужда да се доказва, нито да проявява качества, но иска облагите на поста. В средновековието това започва с унаследяването на властта, в съвременни времена, дори и в условия на демокрация, има други инструменти. Но това е само по отношение на анархическите, нихилистки нотки на иначе, красиво звучащият стих. Има и други глупости, които няма да разнищвам по единично.

Знаеш ли кое още е звучало красиво? Комунизмът. Когато дадена система на управление почне да носи негативи, идва време за подмяна. Това обикновенно става с революции, битки, войни и т.н. Някои секти и народи са се специализирали в подклаждането на народното недоволство за да се стигне до стълпкновения и да спечелят много пари от смутните времена. Така е разпалена френската революция, учим я като нещо хубаво, но реално на французите е донесла само беди. Сега ти си си намерила някакво, детинско решение на световните проблеми - дайте да се обединим, да изритаме политиците. Повярвай ми, не ти трябва да си дори в един град с голяма част от човечеството и за това има причина хората да се делят на общности по взаимни интереси и изгода. А без институции, каквито са и управленските органи, отиваме в един Див запад. По добре ли мислиш, че ще ти е в обстановка на анархия и беззаконие? Това са посланията на красивото ти стихче, ако можеш не само да четеш, но и да разсъждаваш.

Но да се върнем на комунизмът. Той е звучал също толкова красиво и демагогско - верни неща, хуманни обещания, но истинската цел - само да се свали старият управленчески строй и властта да мине в други ръце. И комунизмът е довел болшевизма - една ужасна античовешка идеология, производна на ционизма, довела до много разруха и човешки страдания. Точно обратното на очакванията и обещанията. Десетилетия са трябвали за да се възстановят държавните структури и хората да се адаптират, но е трябвало и болшевиките и троцкистите да бъдат изритани от власт и после да дойдат що годе по-нормални идеолози, които не само да демагогтсват, но и да имат някаква вяра в това, което пропагандират. Историята е по-полезна от прозата, ако искаш наистина да схванеш нещата от животът. Показва ти не само красивите обещания, но и крайният резултат.

Иначе ми е забавно как си допаднахте с Миро-истината. Не ми се иска да ставам циничен, обаче имаше една приказка за магаретата. Ти обаче, поне се опитваш да разсъждаваш, а той просто си има партийната, права линия и си я следва по всички теми и въпроси. Пренастройва си демагогските инструменти и номера, според интересите и позицията на политическото му течение. Не, че ми е толкова неприятен, на мен лично, макар че когато го оставя да ме оплете в игричките си на спорове и наддумване, да ме нервира. Той просто се забавлява тук, както е писал. Харесва му да оплита опонента, да го обърква и надспамва и накрая се чувства като победител. Суета, човешка... По добре да беше станал спортист, с този съзтезателен дух. Иначе да си губиш така времето по форумите (освен ако не е и материално облагодетеслстван, но пак е жалко), кой знае какви житейски драми и катаклизми се крият зад такова поведение.

Не позволявай да се превръщаш в такова дразнещо същество, просто защото заемаш грешни и непопулярни позиции и от куха суета и надменност си мислиш, че си винаги над останалите. Това е един изстрадан съвет от мен.

преди 3 минути, Aumi написа:
Днешният ислямски свят боледува, а единственият лек е да се избави от болежките на своя пророк: самонадценяването, параноята и обидчивостта, твърди ислямоведът Хамед Абдел-Самад.

„Изследователи на исляма днес твърдят, че той е възникнал като морална и социална революция срещу несправедливостта в Арабия и едва по-късно, при умаядите, се е превърнал във войнолюбива религия. По сходен начин се аргументират и привържениците на мафията, които твърдят, че тя е възникнала като национално съпротивително движение срещу френското владичество. Обаче мафията никога не е била добродетелна организация.

Разбира се всеки може да се представя за какъв ли не.Типичен случай си ти.Въпреки че многократно съм ти предоставял линкове към световни известни статистически агенции, включая тази на ООН, които решително опровергават тия твои измислици - отново сервираш евтина пропаганда.Нека кажем истината обаче.Най-много крещите колко сте онеправдани вие от ромския етнос.Затова и ти си  защитник на джендър каузи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.