Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 10 минути, Мойра написа:

Има дъщеря и внук, но едва ли се замисля, че ако конвенцията се ратифицира, съществува реална опасност и неговото внуче един ден да се превърне във внучка.

Бойко е престъпник в позиция партер, който във всеки момент може да бъде вкаран затвора или показно отстранен от господарите му - и гледа да следва най-безболезнената позиция. Интересно какво би правил ако е между чук и наковалня? При всички положения за такива като него покой няма.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 9 минути, Мойра написа:

Има дъщеря и внук, но едва ли се замисля, че ако конвенцията се ратифицира, съществува реална опасност и неговото внуче един ден да се превърне във внучка.

Не знам кой ви внуши тези глупости, но Истанбулската конвенция, не се обявява в защита на педофилите, а е ПРОТИВ педофилията и насилието над деца и жени.

преди 11 минути, Мойра написа:

Все си мисля, че децата на големите фигури избягват масовата обработка до функционално неграмотно състояние, която се извършва с децата на обикновените бедни хора. Пък на Бойко историята с менкането на съпругите с баджанак му Стефан, си е достойна за индийски сериал история и е приключила преди достатъчно години, не съм убеден доколко са му силни бащинските чувства.

преди 3 минути, Aumi написа:

не се обявява в защита на педофилите, а е ПРОТИВ педофилията и насилието над деца и жени.

не се обявава и против

няма 1 дума педофил- педофилия в истамбулската конвенция

но пък удобно се споменава че децата вече не са деца а са жени

и могат да са определят и за мъже и да си сменяват пола когато  поискат като децка игра

преди 4 минути, Aumi написа:

Не знам кой ви внуши тези глупости, но Истанбулската конвенция, не се обявява в защита на педофилите, а е ПРОТИВ педофилията и насилието над деца и жени.

И как да е против педофилите, като е за премахването на традиционните роли на половете, и за легитимирането на отклоненията в сексуалната ориентация. Днес са гейове и лесбийки, транссексуални, утре реабитилират педофилията и инцеста, вдругиден може спокойно зоо- и некрофилите, с нарастването на социалната търпимост лека-полека. Или ти гледаш само това, което ГОВОРЯТ ДНЕС? А посоката? Та то и в момента законите са против насилието над жени и деца, защо ви е тая конвенция (ако не за друго)?

и лелките траверси от джендер образованието  е ги опсипят от палитра полове- джендери и децата ще са свободни да си изберат

може и някои да са със специален  удебелен и цветен шрифт и лелкака да им каже ти детенци ни мислиш че тези буквички тука много красиви ако мислиш така може да дадеш една отмека

и ставаш този пол.

преди 9 минути, Lumberman написа:

И как да е против педофилите, като е за премахването на традиционните роли на половете, и за легитимирането на отклоненията в сексуалната ориентация. Днес са гейове и лесбийки, транссексуални, утре реабитилират педофилията и инцеста, вдругиден може спокойно зоо- и некрофилите, с нарастването на социалната търпимост лека-полека. Или ти гледаш само това, което ГОВОРЯТ ДНЕС? А посоката? Та то и в момента законите са против насилието над жени и деца, защо ви е тая конвенция (ако не за друго)?

Само психолозите и сексолозите могат да дадат най-ясното пояснение по въпроса за половете и техните роли.

Ето и мнението по обсъжданата тема, на един известен български сексолог-психотерапевт:

"Всъщност думата, която ни разделя и отприщва страховете и апокалиптичните фантазии, е GENDER. Погрешно преведена като „социален пол“ тя създаде алюзията, че някой се опитва чрез нея да прокарва „трети пол“, различен от общоприетите два – мъжки и женски. Създаде се изкуственото противопоставяне на „биологичен“ срещу „социален пол“, което е равносилно на това да противопоставим хардуера на софтуера. 

Простичко казано – коментираните различни аспекти на пола – телесно-биологични, психични, социално-ролеви и пр. подвеждащо бяха интерпретирани като различни полове или „трети пол“, отделен от извечните и непроменими два – мъжки и женски.

Навярно „джендърната тревожност“ у някой хора бе породено от това, че автоматично свързват „джендърната тематика“ с активността на различни организации и общности на хора с различна сексуална ориентация, или полова идентичност. Независимо, че основната дейност на тези групи е противодействието срещу грубите прояви на насилие и дискриминация, които и днес ясно са определени в законодателството ни като престъпления, срещу тях се надигна огромна хомофобна вълна. Всички бяха наречени „джендъри“ и така се сдобихме с един коварен, невидим, но подмолно агресивен враг, от когото трябва да се пазим като от Дявола. Нещо повече – в духа на конспиративните теории за световен заговор срещу България, като джендъри бяха разпознати половината от управляващите министри, върхушката от Брюксел, презокеанските владетели на света и глобалната мафия. Пъклената цел на тези изчадия от ада се оказа не само разглобяването и унищожаването на българското семейство, чрез осакатяващо „джендърно образование“, но и дехуманизирането ни като човешки същества, превръщането ни в някаква безполова, безродова, биологична маса, удобна за пределна експлоатация и подчинение. 

Тази зловеща и апокалиптична картина събужда лавина от кошмарни предчувствия и подозрения, които правят хората напълно глухи за каквито и да са рационални аргументи. Границата между реалното и въображаемото се размива и неусетно заживяваме в матрицата на стереотипното мислене, което се приема като единствено възможно и правилно. Стратегията за парализа и подчинение на масите чрез насаждане на тревожност и постоянно чувство на страх е добре позната в социалната психология, но днес виждаме как тя безочливо се използва от представителите на целия политически спектър, включително и от вероизповеданията, на принципа "крадецът вика - дръжте крадеца". 

Другият повод за спекулации са „трансджендърите“, които щели да „инфектират обществото ни“ и да доведат до всеобщото му разложение. Нека да изясним, че става дума за лица в транссексуално състояние, при които имаме вродено разминаване между двата аспекта на пола - телесния и психичния. Броят на тези хора е пренебрежимо малък (двадесетина за цяла България). Те и днес имат възможност да получат чрез съдебна процедура промяна на документите си за идентичност, което е за тях решаващо условие за социалната им адаптация. Тези хора не са от трети пол – те искат да бъдат приети и интегрирани в обществото като такива, каквито се чувстват (мъже или жени). Подобна съдебна практика съществува от десетилетия в целия цивилизован свят и никой до сега не е пострадал от нея. Опасенията, че всеки ще тръгне да си сменя пола и тълпите преминаващи под дъгата ще предизвикат хаос и несправедливост в спорта, в обществените тоалетни и къде ли още не, звучат комично, ако не се приемаха на сериозно.

Считам, че за да се спрат безкрайните спекулации с трудно преводимия и натоварен с негативна конотация термин „джендър“ , в дискусиите по конвенцията спокойно може да използваме терминологията, приета в Аналитичния доклад на Фондация „Партньори – България“ от 2016г., озаглавен „Национално изследване на домашното насилие и насилието, основано на полов признак“. Терминът „насилие основано на полов признак“ е пределно ясен и прави ненужно използването на английската дума „gender“, поне в текстовете на български. Категоричното приемане, че в съвременната сексологична наука, както и в цялата хуманитарна наука понятието „трети пол“ не съществува, също следва да сложи край на куп безсмислени фантазии. Едновременно с това е важно да изясним, че половата ни същност е не само въпрос на телесно-биологични особености, но има и своите психологични и социални измерения. Понятията полова идентичност, мъжественост, женственост, полови роли, сексуална ориентация, отразяват различни важни и реални аспекти на нашата сексуалност. Думите пол и секс са тъждествени, и недвусмислено означават разполовяване, разсичане на две – на мъжка и на женска половина. 

Ние българите сме известни с еротичното си мислене и склонността всичко да свеждаме до това „кой кого на белия тепих“. Навярно това ни прави по-витални, но защо не се обединим около идеята, че отношенията между мъжа и жената не бива да са битка за власт и надмощие, за подчинение, контрол и експлоатация, а могат да изразяват Божията любов, която твори живот и смисъл в живота."

Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м.

сексолог - психотерапевт

• Автор
преди 16 минути, Aumi написа:

Съвсем друго нещо исках да кажа и другите ме разбраха.

Ако в детските градини и училищата се въведе задължително джендър обучение, съществува вероятност, вследствие на обработката и внукът на ББ да се определи като внучка.

току-що, Мойра написа:

Ако в детските градини и училищата се въведе задължително джендър обучение,

Не вярвай на конспирации и манипулации!
Никога няма да се въведе такова обучение!

преди 3 минути, Aumi написа:

"Всъщност думата, която ни разделя и отприщва страховете и апокалиптичните фантазии, е GENDER. Погрешно преведена като „социален пол“ тя създаде алюзията, че някой се опитва чрез нея да прокарва „трети пол“, различен от общоприетите два – мъжки и женски. Създаде се изкуственото противопоставяне на „биологичен“ срещу „социален пол“, което е равносилно на това да противопоставим хардуера на софтуера. 

айде сега старата песен на нов глас

в ИК има писания за трансове

и пише много повече от за тях отколкото за другите - мъже и жени

даже за правата на мъжете нищо не пише.

което пък ако съм биологично жена пък кажа че съм джендер мъж защитата  ми ще отпадне

щото джендеровите полове взимат предимство над биологичнити полове.

Не знам как пък не виждате педофилите в конвенцията? Шарените хора са доста по-склонни да са педофили, естествено с привличане към деца от своя джендер. А какво по-лесно достъпно, от едно дете, което още от детската градина и училището, са го обработвали в сексуално неопределена свободия.

демек оная лизбийка солдържа от  соросовата организация

ако ме бие и кажа че съм жена ще падне  под ударите на ИК

понеже  нали уж за тва се бори  насилието над жени.

преди 44 минути, Lumberman написа:

Аз викам да се разгранича тука - справедлив съд и присъда, и право на защита за всеки. Това го дето го предлагаш си го правете в Иран и пред Аллах. За такива публични призиви тука може да имаш проблеми, ама ти си зад граница нали... Интересни методи имате мюсюлманите, ако приемем и че шиитите са по-малко крайни и склонни към рязане на глави - не знам как биха действали по-радикалните?

Миро е прав за антиконституционните действия, обаче не забелязва, че цялата власт се е покварила и е нелигитимна, антиконституционна.

Адлер88, ще трябва да направя една компилация със всички призиви за насилие, които отправяш и да предложа алтернатива. Ти кръв няма да проливаш, освен на тези, които биха те послушали?

Не, не съм зад граница. Представи си, наместил съм се като спяща клетка сред вас, и ви дишам във врата, така че си опичайте кратунките, и ако не се справяте с положението, някой друг ще поеме нещата в свои ръце...

Та, алтернатива казваш. Целият съм вслух. Обещаваш да предложиш алтернатива- предлагай! Имаш думата ми, че ако предложиш нещо разумно, ще преосмисля позицията си, и няма да предприемам "крайности", за които иначе дете и майка плачат в гроба на демокрацията. Но ръката ми ще стои на дръжката на "ятагана" във всеки случай, по-добре да си готов за война във мирно време, отколкото врагът да те изненада неподготвен. Или, както казваха римляните- искаш ли мир, бъди готов за война!

А относно мировците, само да питам, засега няма да си цапам ръцете- какво ще ги правите- ще ги превъзпитавате ли, след като ги свалите от власт?

преди 7 минути, Aumi написа:

Само психолозите и сексолозите могат да дадат най-ясното пояснение по въпроса за половете и техните роли.

Аха, все едно ми казваш "слугите на Всевишния Бог", "психолозите и сексолозите" - каквото те кажат, това е, установено завинаги! И кой ги квалифицира за тая работа? Те да не би да създали мъжа и жената, че да определят ролите на мъжа и жената? Откъде идват тези роли? Наистина ли са "социално-обусловени конструкции"? Или просто хората/народите в древността са знаели/приемали неща, които днешните не знаят/не приемат? Не са имали психолози и сексолози, пророци на съвременната либерална религия. Какъв авторитет имат тия хора, още повече ако са платени агенти на тази адженда (каквито са мнозина)? Та дори разни гербаджии се обявиха против конвенцията, защото хората не са толкова глупави, но не - ще извадим "научни доводи". Които да ви дадат да човъркате мозъчетата на невръстни дечица, Orwell-style.

Ако имаш до кого да се допитваш, като авторитетен източник, потърси дедите си, маймуните и рибите, тях цитирай! По съм склонен да ги послушам. Защото те имат повече акъл по отношение на пола от въпросните "учени".

преди 13 минути, Aumi написа:

Не вярвай на конспирации и манипулации!

как че няма като учебниците вече са напечатани

в някои уневерситетите имат програма за обучение на учители за  джендери 

преди 16 минути, Aumi написа:

Аха, че то вече е въведено на Запад. Или ние не ги гоним западняците? Как не те е срам да говориш такива глупости и да си вярваш. Аз разбирам ние да сме пилотен проект, ами то другите  са много по-напред с материала. Има свободно достъпни материали в нета, учебни програми, видеота, някои публикувани и в тази тема. Но кой да гледа и чете? С широко затворени очи е по-лесно! Засрамете се.

току-що, Lumberman написа:

Аха, че то вече е въведено на Запад. Или ние не ги гоним западняците? Как не те е срам да говориш такива глупости и да си вярваш. Аз разбирам ние да сме пилотен проект, ами то другите  са много по-напред с материала. Има свободно достъпни материали в нета, учебни програми, видеота, някои публикувани и в тази тема. Но кой да гледа и чете? С широко затворени очи е по-лесно! Засрамете се.

Позабрави да ми изложиш проект за алтернатива. Отдавам го на напредналата ти възраст. Но търпеливо чакам с ръка..знаеш къде.

Българските новинарски сайтове не са много достоверни както и българските политици.

Съжалявам да го кажа, но Истанбулската конвенция ще бъде приета, въпреки нежеланието на народа. Сега се вдигна шум, после ще мине тихомълком. Така както родният парламент е  одобрил следните текстове:

- одобрил при нужда нахулването на 5000 американски войника на наша територия без гласуване и минаване на съответните процедури

-при съмнение на участие н тероризъм на чужди (разбирай американските) всеки гражданин може да бъде задъръжан при такова искане. 

- всеки американски военнослужещ има имунитт при извършване на престъпление на територита на страната. 

Цецка Цачева: Няма да въвеждаме третият пол 

https://fakti.bg/bulgaria/281352-cecka-cacheva-nama-da-vavejdame-treti-pol

И в същият сайт, макар и писано в ролята на ЕЖК(но това ни е нивото на журналистиката)

Цецка Цачева обещала ратифициране на конвенция до края на Февруари -  по нареждане на Преиера(както пише н статията)

https://fakti.bg/bulgaria/282590-cacheva-obeshtala-da-ratificirame-istanbulskata-konvencia-do-kraa-na-fevruari

преди 3 минути, velinsl написа:

Българските новинарски сайтове не са много достоверни както и българските политици.

Съжалявам да го кажа, но Истанбулската конвенция ще бъде приета, въпреки нежеланието на народа. Сега се вдигна шум, после ще мине тихомълком. Така както родният парламент е  одобрил следните текстове:

- одобрил при нужда нахулването на 5000 американски войника на наша територия без гласуване и минаване на съответните процедури

-при съмнение на участие н тероризъм на чужди (разбирай американските) всеки гражданин може да бъде задъръжан при такова искане. 

- всеки американски военнослужещ има имунитт при извършване на престъпление на територита на страната. 

Цецка Цачева: Няма да въвеждаме третият пол 

https://fakti.bg/bulgaria/281352-cecka-cacheva-nama-da-vavejdame-treti-pol

И в същият сайт, макар и писано в ролята на ЕЖК(но това ни е нивото на журналистиката)

Цецка Цачева обещала ратифициране на конвенция до края на Февруари -  по нареждане на Преиера(както пише н статията)

https://fakti.bg/bulgaria/282590-cacheva-obeshtala-da-ratificirame-istanbulskata-konvencia-do-kraa-na-fevruari

Ти не разбра ли, че демократите-седерасти ви правят на пълни глупаци, и въпреки заявленията тихомълком ви подготвят за дръвника?

току-що, adler88 написа:

Позабрави да ми изложиш проект за алтернатива. Отдавам го на напредналата ти възраст. Но търпеливо чакам с ръка..знаеш къде.

Срок не съм ти давал, нито нещо ти дължа та да напираш. Второ, ще ми трябва не малко време да прегледам 30  страници публикации. Нито искам да те убеждавам. Аз виждам, че ти си убеден в силата на ятагана. Само, че и в Библията пише, "който нож вади от нож умира" - всъщност думата оригинално е "меч". За напредналата ми възраст коментарите си ги запази за себе си.

Ако имам време, може и да се получи... но честно казано, от тебе очаквам най-малко да се вслушаш, защото ти си своенравен и горделив човек.

преди 1 час, Aumi написа:

Къде и кога съм казала, че мразя мъжете, или жените-майки?

Ти да видиш пък за  мен колко измишльотини се тиражират :)  Не си заслужава да влизаш в обяснителен режим какво НЕ СИ или какво НЕ СИ казвала

То се вижда написаното и си седи.

преди 56 минути, Мойра написа:

че ако конвенцията се ратифицира, съществува реална опасност и неговото внуче един ден да се превърне във внучка.

Поредна измишльотина.

Не се усещате че примерите и проблемите на децата по тази тема, дори не е свързана със страните подписали и/или ратифицирали конвенцията.
Визирам онези ваши примери за 50 000 деца в Англия дето били третирани с хормони... и др

Примера с препоръките от една табличка, как от 0-4 г децата се учат да маструбират , също се оказа пълна спекулация .

Документа  всъщност е доста сериозен и е разделен на раздели за информираност, запознаване и т.н.

Запознай се с него, цитирано е мисля по назад, и е доста сериозен документ, който ПОМАГА , а не ПРЕЧИ на децата в развитието им.

Или казваш е по добре като в едно време... "не се пипай там , че ще ти излязат косми по дланите" :)

преди 1 минута, Lumberman написа:

Срок не съм ти давал, нито нещо ти дължа та да напираш. Второ, ще ми трябва не малко време да прегледам 30  страници публикации. Нито искам да те убеждавам. Аз виждам, че ти си убеден в силата на ятагана. Само, че и в Библията пише, "който нож вади от нож умира" - всъщност думата оригинално е "меч". За напредналата ми възраст коментарите си ги запази за себе си.

Ако имам време, може и да се получи... но честно казано, от тебе очаквам най-малко да се вслушаш, защото ти си своенравен и горделив човек.

Какво, какви страници, какви 5 лева? Питах те в прав текст как виждаш спасението на страната с мировци, соломоновци и плевнелиевци във властта. Ако не виждаш спасение, поне си го кажи! Или вярваш в тъпизмите на демокрацията, която те учи да търпиш, за да си спасиш душата, и че джобът ти е пълен, докато мреш от глад?

преди 7 часа, adler88 написа:

анимационката Ауми

Никът който съм си избрала няма нищо общо с японски анимационен герой, а има много по-дълбок смисъл и значение.

Аум, или Ом, е първоначалният, космическият звук, създал Вселената.
Аум- ОМ, е магически звук , сричка носеща сътворението и смисъла на Живота . Аум-ОМ, е универсална мантра за хармония и покой , която действа отвъд вярванията на хората и работи на всички нива за всеки, независимо от пола, религията и националността.

За повече пояснение по въпроса, можеш да прочетеш тук:

http://www.med-i-center.com/mistika/entry/1682-аум-свещена-мантра-свещено-слово

преди 31 минути, Мойра написа:

вследствие на обработката и внукът на ББ да се определи като внучка.

Коя "обработка " е по добра ? тази да са наясно по нормален начин кой какъв е, или "обработката" да те бият по ръцете ако "се пипаш" ??

По ли е добре да стават /заради неинформираност, и груба лекарска грешка/ неща като случая от годините на соца за Пол от предаването на КАрбосвски ?

Друг е въпроса защо "информираност"  наричаш "обработка" ? ако дете или тинейджър се информира за половете, това как автоматично  ще го НАПРАВИ обратно сексуален ??

даже  джендер учебниците за джендери са цветни без начение дали децата са бедни или богати

бачка се ударно!

h23F12B9B

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.