Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, Никой написа:

Ето циганчетата не ходят на училище, за тва няма да имат такъв проблем!

Ще ги заставят, бъди сигурен.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 3 минути, Мойра написа:

Ще ги заставят, бъди сигурен.

Да ги заставят. Сами сме си виновни. Защото не отстояваме своето. Джендъри, мутри, ЛГБТ, гейпаради.
Лижем гъзовете на западно европейските боклуци. И получаваме след това всичките им негативи, но никой от позитивите им.
Получаваме гей паради, ама не получаваме високи доходи. Те поне могат да си позволят да се лигавят. Поне за момента.
Продължавайте да подгъзувате на чужди господари. Българите очевидно масово са подлоги.

Мале, що си ме родила! Преди малко в "лице в дупе" по бостан тв, ивайла калфичкина се изказа колко хубаво нещо била конвенцията, и че той бил с две-три ръце за ратифицирането й, и само "високата цена на приложението й, го възпирала", щото щяла да струва непоносимо скъпо на бюджета. :mad:

преди 10 часа, Aumi написа:

Както се вижда, от около 1000 пишещи в Калдата, десетина души се интересуват от темата за Конвенцията и спасяването на родината ни от джендъри.

Това ли било успокоението на джендърите - че имали хиляди поддръжници, ама те просто не се показват? Всъщност успокоението на негово тиквочество и целият слугинаж от ГЕРБ е нещо подобно на цитираното -  че въпреки реакциите, мнозинството от българите ще останат незаинтересовани и номерът им ще мине тихомълком. Е, не стана толкова тихомълком, вдигна се шум, ама те пазят радио тишина, особено сервилната тиква и чакат да отшуми, та да го пробутат на някое извънредно заседание, точно преди празници. Брашненият чувал само е пуснал кухите лейки - Цецка и Ката, овцете на еврогея, да обясняват какво нямало да стане, когато е ясно, че точно то ще стане, но като постигнаха обратен ефект и те си затраяха и минаха на изчакване. Други овце като бъчвата и Цвъ-цвъ си мълчат, просто защото вече са достатъчно дискредитирани в очите на българинът, но ги виждаме как припкат като гидове покрай тиквоча, припосещенията при суверена в Брюксел.

Иначе ако ти е любопитно за мнението на българинът и не вярваш на реакциите по медиите, разходи се по улиците, задай въпроси на случайни хора, уж си от представителна агенция за проучвания и ще добиеш представа и попарени илюзии.

• Автор
преди 1 час, sound написа:

И римските императори го издухаха - не ми ги фали, да си държат конвенцията за тях си. Вместо конвенциики и разни нищонеправещи организациики, да вземат да прокарат някое друго предприятие насам, да започнем да произвеждаме и ние нещо да има къде да работят хората, че да си изкарат лев - младите продължават да се изнасят от държавата, те с джендърски дивотии тръгнали да ни занимават.

Ако искаха да направят нещо добро за България, отдавна да са го направили.

преди 6 минути, Мойра написа:

Ако искаха да направят нещо добро за България, отдавна да са го направили.

Не разбирам...ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО някой трябва да ни диктува някаква конвенция отнякъде?
Българите са прости и не могат да измислят адекватни закони за прекратяване на домашното насилие ли, какво?
Значи щом е да ни взимат парите чрез НАП, управляващите са много интелигентни и изобретателни.
Щом е за хората се правят на улави?
Моето мнение е, че някой който малтретира жена си и децата си трябва да му се отрежат ръцете!!
Ама защо трябва някакви джендъри да се  рокрадват отново? Не можем да си защитим жените и децата ли?

• Автор
преди 14 минути, Никой написа:

Не разбирам...ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО някой трябва да ни диктува някаква конвенция отнякъде?
Българите са прости и не могат да измислят адекватни закони за прекратяване на домашното насилие ли, какво?
Значи щом е да ни взимат парите чрез НАП, управляващите са много интелигентни и изобретателни.
Щом е за хората се правят на улави?
Моето мнение е, че някой който малтретира жена си и децата си трябва да му се отрежат ръцете!!
Ама защо трябва някакви джендъри да се  рокрадват отново? Не можем да си защитим жените и децата ли?

Защо ли?

Защото има полза.

А пък НЯКОИ ВИДНИ българи ще получат много пари, ако България ратифицира конвенцията.

А българите...българите както винаги се скатават, сръбвайки си винцето и ракийката, чакайки ония другите, "лудите" българи да свършат цялата работа.

Не сме народ, а...:(

А защо ли са "измислени" че и приети /о каква наглост/  международните закони, международните институции и безброй международни договори, конвенции  и съглашения ??

Да се връщаме във феодализма, или направо матриархата ?

Па то си е същото, само че тогава вместо подписване на конвенции, са си бракосъчетавали дечурлята т.е. принцесите и принцовете.

преди 12 минути, miro20 написа:

А защо ли са "измислени" че и приети /о каква наглост/  международните закони, международните институции и безброй международни договори, конвенции  и съглашения ??Да се връщаме във феодализма, или направо матриархата ?

Защо ти трябва някой някъде си да ти казва какво да правиш, ти глава на раменете си нямаш ли бе? Или си безгръбначно?
В държавата на българите, БЪЛГАРИТЕ са тези, които ще казват какво става! А не някакви политкоректни джендърски конвенции да ни насаждат! Писна ми от политкоректността на запада! Писна ми от мекотелите им, меките китки и криворазбраната им толерантност!
Няма да промиват мозъците на децата тук! Има разлика между международни закони и налагането на закони отвън! Международните закони определят, Миро тролчо такъв..външната политика!
А не какво ще се случва вътре в държавата. Вътре в държавата никой не може да ти казва отвън какво да правиш!
БЪЛГАРИЯ никога няма да се оправи, защото българското правителство и българите не защитават и не отстояват своите ценности, идеали и интереси! НИКОГА няма да се оправим, докато не станем наистина независими!

преди 8 минути, sound написа:

Па то си е същото, само че тогава вместо подписване на конвенции, са си бракосъчетавали дечурлята т.е. принцесите и принцовете.

Браво, още един предател пише тук. Много станахте.

преди 59 минути, Aumi написа:

Всичко ли в тази държава оправихте, та се захванахте с конвенцията!
Ок, да приемем, че ще стане на вашето, и конвенцията няма да бъде приета.
Това ще реши ли вашите лични проблеми и по-важните проблеми в държавата?

Конвенцията е на дневен ред. И има потенциал да причини много вреди в бъдеще, за разлика от проблемите причинени от миналите дела. Дай понеже не сме си оправили другите проблеми в държавата, да игнорираме новите заплахи. Тя не че е нещо ново, но сега му е дошъл редът.

Ти пак не отговори на поставените от мен въпроси, но така знаеш. Сигурно ни ти прави и впечатление, че ги подминаваш.

Ако конвенцията не бъде приета, това ще е глътка въздух и облекчение за българите - защото на запад не става за живеене поради приемането на същите тия неща, против които пишем. Ако искаме да си запазим България да става за живеене, тогава трябва да се противопоставим. Ако я приемат, може и да бъдем прогонени, опандизени, или просто да се евакуираме. Лошото е, че не останаха много нормално държави за бягане, където да не те трепят че си обратен или че си немюсюлманин. Ако не я приемат, това няма да ни реши другите проблеми, но те се карат едно по едно. Без суверенитет нищо не правим като държава. Остава да се оправяме както сме се оправяли под турско, но сега положението е в някои отношения по-тежко. Само че тогава българите са оцелели заради традициите си и заради здравите семейства. Сега тия базови необходимости ги няма, или са доста разрушени.

А ти точно за какво решаване на национални проблеми ще  говориш, когато нямаш елементарна интелигентност да разпознаеш  подводните камъни в прав текст? Много обичам хора като вас да се опитват да решават проблеми без да си имат хал-хабер от причинно-следствена връзка. Личните проблеми всеки си ги решава, но има проблеми, които са общи, обществени, национални, и за такива е  тази тема.

И само да ви кажа, ГОСПОДА ЛИБЕРАЛИСТИ...Борбата е безмилостно жестока!
Набийте си в главата, че прекалената либералност е нещото, което разяжда устоите на нацията!

преди 5 минути, Никой написа:

прекалената либералност е нещото, което разяжда устоите на нацията!

Отдавна се чудех кое е това нещо . Ето че ти ми отвори очите. Няма други неща това е .:)

преди 3 часа, adler88 написа:

Дошло е време разделно. Който не е с България, е против България. Ислямските методи нямат общо. Онази пеперудка на белгийска социалка също ме заплаши, а принципът око за око, зъб за зъб не е само ислямски, а библейски!

То че е дошло, май е дошло. Въпросът е, че по начина, по който си тръгнал - оставаш сам. Без единство и задружност нищо не се постига. И като се отделиш само ти дори от хората, които ти симпатизират или имат много сходно мнение с твоето, и дори тръгнеш да им въздаваш "божествена справедливост" - докъде ще я докараш? И с какво ще си по-различен от предните НАСИЛНИЦИ?

Някой зъб да ти е избил, или око избол? Много лесно се палиш. А такива изгарят бързо. Каквото правиш, направи си добре сметката. Да не се окаже, че си на неправилната страна - и че Аллах/Господ е против тебе? Щото дори израилтяните, божият избран народ, понякога бяха предавани в ръката на враговете си, пък дори да са мислели, че "Бог е с тях". Има неща, за които православни, католици, и мюсюлмани са по-опасни дори от либералите; понеже си мислят, че имат божествена благословия да се разпореждат с човешки животи... все едно въвеждат "Божието царство на земята". И то инквизиции, горене на клади, кръстоносни походи, насилствено покръстване с кръст и меч, или джихад, потурчване и прочие, все производни на човешки "добродетели" - хора, които са уверени в правотата си и проливат невинна кръв. Ти по-различен ли си? Ахмадинеджад ми се вижда доста кротък и улегнал човек за разлика от тебе.

преди 17 минути, Никой написа:

Защо ти трябва някой някъде си да ти казва какво да правиш, ти глава на раменете си нямаш ли бе?

Ти въобще знаеш ли, чувал ли си какво е международен договор, какво е конвенция, какво е ООН дори, какво са  още една камара организации ? И най вече принципите на които са създадени, функционират и приемат документи ?

преди 7 минути, Никой написа:

И само да ви кажа, ГОСПОДА ЛИБЕРАЛИСТИ...Борбата е безмилостно жестока!
Набийте си в главата, че прекалената либералност е нещото, което разяжда устоите на нацията!

Ура ! на партизанска борба ! Всички !  :)

• Автор

Цветанов категоричен: ГЕРБ няма да налага силово приемане на Истанбулската конвенция

На този продажник и лъжец някой вярва ли му? :mad:

Търсят начин за пореден път да поставят народа ни пред свършен факт.

преди 3 минути, miro20 написа:

Ти въобще знаеш ли, чувал ли си какво е международен договор, какво е конвенция, какво е ООН дори, какво са  още една камара организации ? И най вече принципите на които са създадени, функционират и приемат документи ?

Мен ме интересува България. Аз не искам някой друг да ни налага отвън и да ни диктува вътрешната политика.
Вътрешната политика е неприкосновена и никой няма право да се бърка в нея. Има си традиции, морал, принципи.
Камарата организации ЛГБТ и другата неправителствена сган предателите да си ги заврат къде слънце не огрява.
НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ! А не ако ти каже Меркел ХОП и ти да скачаш като кученце!
Така уважение през крив макарон ще види България!

преди 2 минути, Никой написа:

Мен ме интересува България. Аз не искам някой друг да ни налага отвън и да ни диктува вътрешната политика.
Вътрешната политика е неприкосновена и никой няма право да се бърка в нея. Има си традиции, морал, принципи.
Камарата организации ЛГБТ и другата неправителствена сган предателите да си ги заврат къде слънце не огрява.
НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ! А не ако ти каже Меркел ХОП и ти да скачаш като кученце!
Така уважение през крив макарон ще види България!

Така е, обаче независимостта се извоюва. Ние в момента сме я изгубили. И няма да ни я дадат обратно даром. Той Бойко ги знае  тия работи и съм сигурен, че му се иска и да направи нещо полезно за държавата и да запуши устата и на критиците, но са му вързани ръцете. Никой няма да го търпи да си разиграва коня. Както няма да търпят и примерно Пламен Пасков, ако стане премиер. Ама той човекът знае какво го очаква. Бронежилетката е първа необходимост. Янукович се опитва да се опъне на западняците и почти го убиха (не че е ангел, но за непокорство не прощават). Лошото е, че не остава материал да си оправяме държавата. Съвсем на дребно ще трябва да я подкараме май...

преди 2 минути, Мойра написа:

На този продажник и лъжец някой вярва ли му? :mad:

Не знам в случая какво е лъгал , но ти и останалите противници, определено не ви прави впечатление флагмана на кампанията - г-жа Лъжа

Как един път не каза за нея /или попита/ защо така лъже за позицията за конвенцията, защо жените на БСП събираха подписи в ПОДКРЕПА , защо внасяха питания  в НС кога ББ и ГЕРБ ще ПРИЕМАТ конвенцията, и т.н. , а сега е тотално против ?

Кой натисна бутончето да включи заден ход ?

Ето това е ПРОДАЖНО /и задкулисно/ поведение, ето това са ЛЪЖИ.

Остани си на мнението за конвенцията, нямам нищо против, но ми е странно как докато търсите сламката в едни, сте слепи за ГРЕДАТА и  за тези пируети и ЛЪЖИ  на някои най активни по конвенцията.

преди 5 минути, miro20 написа:

///

Мен не ме интересуват лъжите, интересуват ме резултатите. Спрете да размивате темата. Вашите деца ще страдат от вашата глупост.
Вашата безотговорност ще е виновна, няма да е тази на ГЕРБ или на БСП или на извънземните!
СПРЕТЕ с тая евтина демагогия!

преди 1 минута, Никой написа:

Мен не ме интересуват лъжите, интересуват ме резултатите

Аха.. значи да си лъжете на воля, пък не е важно за какво е конвенцията и всичко останало.

Странна логика.

Е аз пък мисленето ми е малко по глобално. Именно ми прави впечатление кои проекти и "сили" бяха впрегнати в тази кампания.

И странно как всички са с кремълска ориентация.

Разбира се, повечето хора инстиктивно подхващат тази кампания, не защото са прокремълски, а защото са по дефоулт анти-ЕС, анти-сАЩ , или се подвеждат по истерията за "налагане на гейове" и осми полове.

Ето това е цялата тарапана, заради която се смесват в един "тюрлюгювеч" всички СТРАХОВЕ и фейк пропаганда.

За да има пак "Резултати" както казваш. Прав си . не са вжни лъжите, важен е резултатът

Резултати, но на друг фронт - анти-ЕС и анти-сАЩ фронта.

преди 10 минути, miro20 написа:

Аха.. значи да си лъжете на воля, пък не е важно за какво е конвенцията и всичко останало.

Ей, ТРОЛ ТАКЪВ! Не ми изкривявай думите!
Казах че за мен е важно какво се случва, а не ме интересуват евтините политически драми, които се въртят! На мен вече ми е дотегнало и ми се гади от разни политически гадини, които се опитват да яхнат всяка вълна и да изкривят действителността така, че да спечелят няколко точки популярност!
Докато вие гледате сеир, всъщност България се руши!
САЩ ли? ЕС? До там стигнахме, а? До това кой плаща на такива като теб? САЩ, която пуска бомби над цивилни или ЕС, която не може да оправи мигрантския проблем и с калашници влизат джихадисти по ресторантите да трепят хора?
Това ли ви е на вас идеала за света бе?
ЕС е някаква структура, заровена в бюрокрация, неспособна да вземе решение, неспособна на твърдост и на драконови мерки.
Истината е, че ЕС ще се разпадне под натиска на разплутата си бюрокрация!  ЕС не е ефективна структура!
Ще се разпадне по същата причина, по която се разпадна и СССР - невъзможност да отговори на нуждите и необходимостите на своите граждани!
ЕС вече не е това, което беше. Самозабравиха се западните страни. В момента са залети от вълни джихадисти.
Мислеха си, че всеки ще им следва правилата. Наядоха се и забравиха. Това им играе лоша шега.
Западното общество е разяждано отвътре от собствената му глупост.
В момента ЕС не може да подсигури сигурност на своите граждани. Единият гази с камиони, другият напада с мачете, третият влиза с калашника в ресторанта. Това не е сигурност!
Мигрантите си правят държави в държавите, а ЕС не взима мерки никакви. Не стига, че не взима мерки, ами ни кара ние да търпим разни джендъри и терористи, които са с ясната идея да правят каквото си искат и да налагат себе си.
Западът го гони изкривена политкоректност. Ние днес решаваме какво ще бъде в нашата страна!

преди 8 минути, Никой написа:

ЕС не е ефективна структура!

ЕС наистина може да се разруши под натиска на външните и врагове, така е.

Но ЕС е единственото добро и полезно нещо което се случи на България, и е странно как някои дърпат упорито назад и настрани към далеч по компрометирани съюзи и държави.

преди 11 минути, miro20 написа:

ЕС наистина може да се разруши под натиска на външните и врагове, така е.

ЕС не е ефективна структура. ЕС се управлява не в интереса на гражданите на ЕС, а се управлява с изкривена политкоректност и безкрайна бюрократичност!
ЕС се разрушава от собствената си глупост. Никой не е виновен, че Европа се напълни с терористи, които си правят държава в държавата. Никой не е виновен на ЕС, че пуска мигранти безразборно без никакви проверки какви са.Никой не е виновен, че ЕС не си пази границите със сила. В САЩ, твоята майка слънце стрелят незаконно пресичащите границата. Дори строят стена с Мексико.А ние тук пускаме всякаква сган.
Никой не е виновен, че политкоректността завладя ЕС. Никой не е виновен, че ЕС учи децата на извращения в училищата.
Никой, освен самият ЕС. Самите решения на ЕС. Никой враг на ЕС не може да му навреди толкова, колкото ЕС сам вреди на себе си!
Проблемът е, че в ЕС малките държави са безгласни букви. Няколкото по-големи западни държави едва ли не решават какво ще стане в целия ЕС. Ако преди СССР е диктувал на България, то днес ни диктува ЕС и САЩ.
Нищо не се промени, освен господарят, на който махаме с опашка!
На мен ми писна ЕС да налага криворазбраните си решения. Писна ми от тъпотиите им.
Писна ми от нашето подлагане. Искам независима България! А не някой да ми диктува какво да става в собствената ми държава, без да има каквато и да е реална представа за действителното положение в нея!
Ако ЕС е нещо хубаво, защо Меркел вместо да пази жените в собствената си държава, философства как младите момичета да не се били обличали предизвикателно, за да не ставали "грешки". Това по повод изнасилванията на жени в Германия от мигранти!
Така ли ЕС пази майките и дъщерите си?

преди 3 минути, Никой написа:

ЕС не е ефективна структура. ЕС се управлява не в интереса на гражданите на ЕС, а се управлява с изкривена политкоректност и безкрайна бюрократичност!
ЕС се разрушава от собствената си глупост. Никой не е виновен, че Европа се напълни с терористи, които си правят държава в държавата. Никой не е виновен на ЕС, че пуска мигранти безразборно без никакви проверки какви са.Никой не е виновен, че ЕС не си пази границите със сила. В САЩ, твоята майка слънце стрелят незаконно пресичащите границата. Дори строят стена с Мексико.А ние тук пускаме всякаква сган.
Никой не е виновен, че политкоректността завладя ЕС. Никой не е виновен, че ЕС учи децата на извращения в училищата.
Никой, освен самият ЕС. Самите решения на ЕС. Никой враг на ЕС не може да му навреди толкова, колкото ЕС сам вреди на себе си!

Задълбай още малко за да стигнеш до същността. Политкоректност  е измислица за наивници представят ви я за да има с какво да се оправдават и да има против какво да плюете. Виж за бюрокрацията си прав . Това е едно от нещата които съсипват ЕС пък и не само него де. Прав си и за това че никой враг не може да навреди на ЕС толкова колкото той си вреди сам. Само че решението на проблема ти е неправилно - "ЕС е лош значи трябва да се махаме от там. " Така можеше да разсъждаваш ако беше гражданин на Великобритания , обаче ние сме българи и начина е да се опитаме да се държим на положение и да защитаваме правата си и да се борим да премахнем монопола на бюрократите в Брюксел върху управлението на ЕС . Не бива с мръсната вода да се изхвърля и бебето. Точно такива са и идеите тук за пълно отхвърляне на конвенцията . Полша примерно каза по еди кои си точки не сме съгласни и няма да ги спазваме и толкоз. Това е позиция - другото е безсмислено перчене.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.