Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 8 минути, Lumberman написа:

Затова го има и така нареченото "златно правило" - отнасяй се към другите така, както искаш те да се отнасят към теб. Това не го виждам при тебе. Именно подобна безпринципност е в основата на падението ни като народ и държава. Един милион евро...

Проблемът е че другите откзват да се отнасят към мен, така както биха искали аз да се отнасям към тях.
Аз живея тука във враждебна обстановка, защото съм чужденец. Когато не те обичат местите, или се справяш сам да изкарваш пари, или бачкаш това което те не искат да го работят.
Е, хайде нека аз да им прибирам паричките, пък като стана на 99 години ще отида при някой католически поп да се изповядам и поискам прошка от него за "греховете" ми спрямо местните жители.
В бизнеса ако имаш принципи, просто фалираш.
Няма как да стане да им казваш на клиентите ти да отидат при конкуренцията защото услугите са по-евтини там и да оцелееш. Когато има предлагане на стоки и услуги, винаги има поне премълчаване на истини.

Да бе, един милион евро добре ще ми се отразят.

А в училищата които са на общината, има уроци по вероучение и други уроци по нищо, за децата на атеистите.
Няма как да премахна уроците по вероучение, но има как да изкарам пари благодарение на заблудите насаждани от ранна детска възраст у белгийците. 
Кво да правя, да ставам просяк ли, или да се възползвам от заблудените хорица ?

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 20 часа, Lumberman написа:

Ами наркотиците изменят съзнанието на човека, който ги употребява.

отдавна има такива и в училище казват и говорят за това но не дават хероин

преди 20 часа, Белгиеца написа:

Няма как да имам преки наблюдения, но предполагам че джендър идеологията може да е ужасно опасна игра за децата. Като гледам как успешно им наблъскват в детските глави всякакви религии от които после отърваване няма, та ако вирусът на джендър идеологията им се загнезди в съзнанието, после кой и как ще ги лекува и най-вече от къде пари за лечение, не ми е ясно как ще се получи.

като гледам колко хора са в секти - мислиш ли че ти вярвам

преди 9 часа, Lumberman написа:

Бетер гей-парад да стане.

в страната където има гей парад, колко процента са гейове, там има джендър идеология от много години

преди 8 часа, Lumberman написа:

но то както човек третира другите, така ще третират един ден и него.

на тази логика сега ти плюеш по джендърите а след това те ще те опикаят

преди 8 часа, Белгиеца написа:
преди 8 часа, Lumberman написа:

Затова го има и така нареченото "златно правило" - отнасяй се към другите така, както искаш те да се отнасят към теб. Това не го виждам при тебе. Именно подобна безпринципност е в основата на падението ни като народ и държава. Един милион евро...

Проблемът е че другите отказват да се отнасят към мен, така както биха искали аз да се отнасям към тях.

Замисли се, ако всеки чакаше ПЪРВО ДРУГИЯ да направи, това, което е правилно и чак тогава и той, кога ще се случат нещата? Затова е такова "златното правило" - а не, "отнасяйте се добре към хората, които се отнасят добре към вас". Почва се в първо лице единствено число. Пък ОНЯ, ако не спазва правилото, това си е на неговата глава и за негова сметка. То в Библията има и друго:

Цитат

Чули сте, че е било казано: “Обичай ближния си, а мрази неприятеля си”. Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? (Евангелие от Матей 5:43-47)

Но очевидно ти считаш твоя егоистичен начин за превъзходен... в сравнение с "ретроградната религия".

Аз живея тука във враждебна обстановка, защото съм чужденец. Когато не те обичат местите, или се справяш сам да изкарваш пари, или бачкаш това което те не искат да го работят.

Ами такива очевидно са белгийците. Чужденците, заселили се у нас, са възхитени от отношението на българите към тях. Ти си избрал да живееш сред хора, които се отнасят враждебно с тебе. Но нали ти плащат за това и то добре? Можеш ли с пари да си купиш обич, уважение, приятелство?

В бизнеса ако имаш принципи, просто фалираш.
Няма как да стане да им казваш на клиентите ти да отидат при конкуренцията защото услугите са по-евтини там и да оцелееш. Когато има предлагане на стоки и услуги, винаги има поне премълчаване на истини.

Може би не си виждал бизнес, при който и двете страни печелят, а не едната за сметка на другата. Но за да имаш такъв бизнес наистина трябва да имаш какво да предложиш. По някой път ако пратиш някой при конкуренцията за нещо, което при тях е по-добро, може да ги спечелиш като клиенти за друго нещо. С тарикатлъци по байганьовски не се задържат клиенти.

Но ако ти самият си склонен да работиш против интереса на местното население за пари, тогава нямаш никакво морално право да негодуваш, че онези те третират като абориген и работят против интереса ти, твоя и на децата ти. Защото ти би правил същото на тяхно място. И това е за съжаление вярно за мнозина българи, които псуват Борисов, но ако бяха в неговото положение, можеше и по-зле да бъдат. Затова и също се казва, че един народ си заслужава управниците.

преди 39 минути, Angelsing написа:

Папата ги приема. Бог никъде не е говорил против тях. Не знам защо БЦП възстава.

За кой "Бог" говориш? Аз поне това, което знам за Израилевия Бог, на който уж се кланят и християните, добра дума за хомосексуалните не е казал. Даже напротив - историята за градовете Содом и Гомор се помни до ден днешен, а думата содомит е нарицателно за обратен. А папата в Рим какво и кого приемал, вие него за Бог ли го имате? Той е самозванец като Миро, и днес е един, утре друг папа. БПЦ зае съвсем резонна позиция, би било скандално да бяха одобрили ИК.

преди 2 часа, Angelsing написа:

От гей или лесбийка лошо не сте видели

Ако уточниш точно кои гей и лесбийка имаш предвид, може и да стане ясно дали и какво не сме видели от тях. Общо взето светът повече губи отколкото печели, освен тия които осребряват роялти-то покрай гейските вълнения.

Добре за какво е тая омраза от ваша страна?

Ама каква омраза моля ти се, аз искам да ги лекувам всичките и да ги излекувам от психичните им проблеми.

преди 3 часа, Angelsing написа:

От гей или лесбийка лошо не сте видели 

Чакай сега хубавко да ти го обясня.
Влизам преди няколко години в старческия дом на починалия баща на жена ми, да му изнасям багажа от там. Правих няколко курса с каруцата. На последния попадам баш на обяд всичките старчоци и бабички в инвалидните колички, някои от тях гледащи като препарирани направо и разни помощници и помощнички ги хранят там. Абе то като луксозен ресторант ( нова сграда ) като ги няма дъртите, ама кото са там ти действа едно подтискащо, въобще да не си помислиш в старчески дом да ходиш да живееш някога.
Способна ли си да си представиш много стари хора неспособни сами да ядат на едно място ?
А сега , смени старците и бабичките с пeдepacи и лесбийки лигавещи се с екстравагатно обелкло и поведение.
Еми на всеки нормален човек като мен ще почне да му се гади само като ги гледа какви са.
Защото са ненормални с поведението си.

Каква омраза? Защо човек трябва да обича да му пробутват от нечии евроценности? На аргументирания отговор "омраза" ли казвате? Да почна и аз с по едно изречение?

преди 12 часа, Angelsing написа:

И аз това съм се питал.

Отговора е пак в сферата на психологията. Защитна реакция, страх, неопределеност , неизвестност и т.н. водят до проява именно на злоба, неприкрити обиди и изливане на комплексарщина.

Отдавна съм казал че това тук не е дискусия по тема "конвенцията" , а за наложените от пропагандата страхове .

Опита за публична дискусия най добре го показаха по "господарите" с оня параноична изтрещяла лелка със стъклен поглед , която кълнеше в пълна истерия :

https://gospodari.com/mobile/разпалена-жена-праща-видни-личности-в-седалищните-части-на-майките-им-заради-истанбулската-конвенция-videom137431.html

Това не е нормално бе хора. Специално го казвам за Белгиеца, дето ми говори за измами , незнание и лъжи. Замисли се ... кой  всъщност лъже  ?

Най фрапиращите парадокси са два.

- Дават се примери на смяна на пола, примери на  учебни методи спрямо деца, и то спекулативно представяни, но обикновенно от страни които не  са ратифициарли конвенцията.

- Дават се примери за престъпления , педофилия, и др срещу малцинства, които неща конвенцията  се стреми да реши, но се казва - дано не се приеме конвенцията, защото ТЯ води до тези престъпления.

преди 14 минути, miro20 написа:

Специално го казвам за Белгиеца, дето ми говори за измами , незнание и лъжи. Замисли се ... кой  всъщност лъже  ?

Е ти нали сам се прецака и си призна за какво всъщност е конвенцията, малко по-назад.
Трябва да се научиш да губиш стортменски битки и да стиснеш лапата на противника в края на тенис мача, нищо че те е победил.

• Автор
преди 15 часа, Angelsing написа:

Папата ги приема. Бог никъде не е говорил против тях. Не знам защо БЦП възстава.

Това, че някой приема нещо, не те задължава да го приемеш и ти, а ако те задължава означава, че те лишава от човешкото ти право на избор.

Над 80% от българите сме против ратифицирането на Истанбулската конвенция и ако тя въпреки волята на тези 80% бъде ратифицирана би означавало, че са нарушени правата на над 80% от населението.

П.П. Тук не става въпрос за омраза, а за здрав разум и право на избор.

• Автор

Не мамете България - това е подсъдно!

Анализ на адв. Владимир Шейтанов относно обосноваността на юридическата теза на привържениците на Истанбулската конвенция.

Управляващата партия в Хърватия се разцепи заради Истанбулската конвенция

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Трябва да се научиш да губиш спортсменски битки и да стиснеш лапата на противника в края на тенис мача, нищо че те е победил.

Миро е пълна противоположност на всякаква честна игра. Моля те, не бъди смешен. Той ще се валя до гуша в собствените си л***а, но няма да си признае грешката. А то да беше неволна, ами тя преднамерена... сиреч не просто грешка, а злоупотреба.

Иначе добро напомняне от адв. Владимир Шейтанов относно валидността на международни договори приети под натиск, сила или заплаха със сила. Едва ли някой вярва, че ГЕРБ и компания са се засилили да ни налагат Конвенцията по свое собствено желание и инициатива. А и "съвсем случайно" представители на "международната общност" все се изказват "тактично" в полза на Конвенцията и приемането ѝ.

С други думи, такъв договор става невалиден, ако е приет под натиск или заплахи. Още повече и самата ГЕРБ и властта ѝ е придобита с измама и е нелегитимна, но те хич не се притесняват, че огромна част от хората не одобряват делата им, особено оня главния слуга (премиер-министър).

преди 2 часа, Мойра написа:

П.П. Тук не става въпрос за омраза, а за здрав разум и право на избор.

Мойра ти нищо не избираш! Различните имат право на избор. А ти и всички други трябва да приемат хората такива каквито са. И обратните нямат здрав разум така ли? Говориме за нетърпимост тука.

преди 13 часа, Lumberman написа:

Каква омраза? Защо човек трябва да обича да му пробутват от нечии евроценности? На аргументирания отговор "омраза" ли казвате? Да почна и аз с по едно изречение?

Западната демокрация и ценности са по-високо от нашите.

Вие се мешате не избирате. Избирайте си за вас!

• Автор
преди 8 минути, Angelsing написа:

Мойра ти нищо не избираш! Различните имат право на избор. А ти и всички други трябва да приемат хората такива каквито са. И обратните нямат здрав разум така ли? Говориме за нетърпимост тука.

Всеки има право на избор, но правилото е управляващите да се съобразят с мнозинството, което в случая е над 80%.

Ако някой се чувства дискриминиран, да се обърне към съда - българските закони важат за всички български граждани, независимо от пол, етнос и религия.

А налагането на джендър идеологията в детски градини и училища без съгласието на родителите е престъпление!

П.П. Ако беше чел, преди да пишеш, щеше да си наясно с отношението ми към различните.

преди 20 минути, Angelsing написа:

Западната демокрация и ценности са по-високо от нашите.

Моля?!

Какво ми се молиш като знаеш че сме далече от европейците? Нормално е да са 80% против щот са хетеросексуални. Те и 80% може да са против ДПС ама са в парламента нали?

• Автор

АСР: Джендър идеологията уврежда децата

Цитат

The American College of Pediatricians настоява преподаватели и законодателите да отхвърлят всички политики, които създават у децата впечатление, че съществуват повече от два биологични пола. Те са категорични, че фактите, а не идеологията определят реалността. Учените от американската асоциация изтъкват множество такива в защита на това, че съществуват само два пола.

Научното определение за пол се базира върху двата типа хромозоми - ХХ или ХY. Няма нито едно доказателство, че при нормално разпределение на хромозомите съществува биологично определение за „трети пол", отбелязват те.
Нека не смесваме науката с либералното говорене и да правим разлика между сексуална ориентация и пол, призовават педиатрите. Никой не се ражда с определена сексуална ориентация, но се ражда с ясно дефиниран пол, призовава ACP. Той се определя не от външните полови белези, а от наличието на определен тип хромозоми, допълват американските учени.
Ако някой мисли, че е роден с различен от хромозомния му пол мъж в женско тяло или жена в мъжко - това сочи психологическо разстройство. Лъже ги умът, не тялото, категорични са учените. Това не важи за хермафродитите, които са родени със сгрешени хромозомни двойки. При тях става дума за изключения, уточняват те.
Педиатрите подчертават, че пубертетът не е болест и зачестилото напоследък приемане на лекарства за хормонален блокаж по време на тийнейджърските години е изключително опасно.
Твърди се, че ако минат през нормален и нетретиран с лекарства пубертет, 88% от сексуално обърканите деца в крайна сметка приемат своя естествен пол.
Възрастните, които приемат хормони за промяна на пола, са двойно по-застрашени от самоубийство и тежка депресия, в сравнение с тези, които преодолеят психологическия си проблем, предупреждава ACP и настоява насърчаването на приема на хормони, променящи пола, да бъде криминализирано като насилие над деца.

• Автор
преди 3 минути, Angelsing написа:

И да отваряш уста ние сме си бай Ганьовци. Може да съм зле ама Вуте да е по-зле от мене!

Това, че ти се определяш като бай Ганьо не ти дава правото да определяш всички българи като такива.

Приятен ден!

Гръцката дума демокрация и гейските оргии там. Справка Платон и Пирът. Били еврогейски ценностите? Коя демокрация да копираме?

току-що, Мойра написа:

Това, че ти се определяш като бай Ганьо не ти дава правото да определяш всички българи като такива.

Приятен ден!

Ей ся аз съм в нужда и ти ще ми дадеш 100 кинта?! Западняк ще го направи.

преди 43 минути, Angelsing написа:

Различните имат право на избор. А ти и всички други трябва да приемат хората такива каквито са. И обратните нямат здрав разум така ли?

Трудно ще намериш по-толерантно общество от българското, чак до себеотрицание, че се раждат и завършени нихилисти като теб. Тук и избор има и приемане, но тези неща са двустранни. И обратните трябва да са наясно как ги възприема обществото, когато се опитват да му се налагат. Докато не пречат и не се завират на хората в домовете и сред децата, няма проблеми да си бъдат каквито си искат и да си правят каквото си искат. И закони и Конституция им го гарантират, както и на всеки друг, български гражданин. Какво общо има обаче тази конвенция, с тези неща. Тя не дава право на избор, който вече има, а налага привилегии, спорни и неприемливи терминологии и пропаганда от ранна детска възраст, с опит да се измества ролята на семейство и родители във възпитанието с клишета като полови стереотипи, традиции, нестереотипни роли и т.н. идиотии. А и нали уж беше за жените тая конвенция, вече всички маски ли свалихте?

Българският народ е европейски, със всичките си особености. Да ми говориш за демокрация, като западна демокрация, която вече е крайно извратен вариант на тоталитарен строй. Че и да ми даваш пример за демокрация с гръцките, робовладелски общества, където демокрацията е била на прощада от пълноправните граждани, разбирай - крупни робовладелци, с извратени педофилски и хомосексуални наклонности. И често тази демокрация е завършвала с обезглавявания, разпъвания на конски впрягове, рязане на уши, езици, носове, членове и крайници. Наистина, типично по еврогейски. А по това време авторите пишат и за българи и за траки, че роби не държат, а пленниците са приемани за равни, ако спазват законите и освобождавани след време. Това са европейски, хуманни и човешки ценности, които пазим до някъде и до днес. Но самоунищожителни идеологии, чиято цел е очевидна, да ми приравняваш с демокрация, толкова ти и разбира главата. Първосигнални и емоционални реакции, а мисъл липсва.

преди 18 часа, Angelsing написа:

Не е омраза . Проява е на здрав Разум .

Омразата идва след това , като реакция срещу нагли , безскрупулни насилници .......психо-фашизъм под уж благовидна форма .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.