Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 12 минути, darkterminal написа:

На мен лично, ми се струва, че лекуването на психични отклонения не става с нищо друго, освен с естествен отбор... 

Те могат да му изтрият паметта и да видят после как се държи някой джендър пандизчия в Сибир.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 3 минути, RagnerBG написа:

Завиждаш и.

В интерес на истината, в някои по-нормални твои постове ми е идело да ти сложа палец, обаче ти ги пишеш все комплексни и вкараш и по нещо от твоите си дразнещи провокации и просто не мога. А понеже все пак си интелигентен (до степен и на зъл гений, според гледната точка), най изскренно съжалявам, че не мога да ти бия палец, все има нещо и прецакано...

хехе :)  Завистта , която разрушава единствено и само  самия теб, отдавна съм я изкоренил . Съветвам и други да го направят.

Въпросния казус  и "мнение на мнозинството" прекрасно съм илюстрирал / о не не аз разбира се, а психолозите/  със експериментите  как една лъжа може да се внуши до степен да се кълнеш в нея.

Наистина съжалявам ако някой му е трудно да разбра или преведе филмчетата.

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Те могат да му изтрият паметта и да видят после как се държи някой джендър пандизчия в Сибир.

това не ти е филм  - ще е като бебе, няма да може да ходи да говори и др. а и детския мозък е като пластелин (учи се бързо) не е кати 30 годишен

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

ами те нямат и гена умира, дори да осиновят някой той/тя ще е друг ген, какъв е проблема

...

Проблема е чисто социален. Обществото, което диктува социалните норми не го иска. Инак друг проблем не виждам.

преди 2 минути, darkterminal написа:

Проблема е чисто социален. Обществото, което диктува социалните норми не го иска. Инак друг проблем не виждам.

значи народа не е дорасъл да го разбере

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Аха... А резултатът ше е имбецил... Все пак ставаше въпрос за лечение, а не от човек дето може да се грижи за себе си, да направиш инвалид, за който трябва да се грижи обществото...

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

значи народа не е дорасъл да го разбере

Или хомосексуалните искат прекалено много... да диктуват социалните норми в тяхна полза...

преди 43 минути, darkterminal написа:

Или хомосексуалните искат прекалено много... да диктуват социалните норми в тяхна полза...

всеки иска да се съобразяват  с него. Някой си направил далавера и изкарал с измама 100 лв. и го хващат, и почва да кряка, ама те и другите правят така ама на тях нищо не им правите

да ама и неговото е измама

преди 32 минути, Без умствен капацитет написа:

... Някой си направил далавера и изкарал с измама 100 лв. и го хващат, и почва да кряка, ама те и другите правят така ама на тях нищо не им правите

да ама и неговото е измама

O, sancta simplicitas!

преди 9 часа, .Alex&Vanko. написа:

Мойра ти нищо не избираш! Различните имат право на избор. А ти и всички други трябва да приемат хората такива каквито са. И обратните нямат здрав разум така ли? Говориме за нетърпимост тука.

А мен що нещо не ме приемат такъв какъвто съм, че и насила искат да ме правят да обичам и приемам обратните? Защо за толкова нетърпими към мене, който дори не им се мешам? Но искат да задължат децата на всички да се обучават по техните извратени програми? Това ли е пример за толерантност? Защо не ми дават право на избор? Нито те питат, нито нищо. Натрапват ти нещо, заплашват те, все едно нямаш глава на раменето сам да решаваш кое е добре за теб и за децата ти, все едно си роб, а не свободен човек!

преди 9 часа, .Alex&Vanko. написа:

Западната демокрация и ценности са по-високо от нашите.

И защо са по-високо? Защото те така казват ли? Или защото ти така вярваш? Кое ги прави по-високо от нашите? А дори да са, защо трябва да ги приемаме? Не сме ли свободни да кажем "не"? Или най-добре насила? Ти наистина ли вярваш в моралното превъзходство на една шайка политици и управници в ЕС, мнозина от които дори деца не са отгледали, та тръгнали да ни учат как да си възпитаваме децата? Да им имам "експертизата"!

Бездетните лидери на Европа решават бъдещето ни?

преди 14 часа, Мойра написа:

Показах конкретно как ти манипулираш ,че и не се усещаш . Представяйки малката организацийка анти-ЛГБТ активисти, като  авторитетната педиатрична организация.

Това го писал онзи със забрадката. И кой определя кое било авторитетно? Че е по-голямо ли, или с повече членове, и с повече финансиране? Или че е платено? Миро някак не върви да казва кое било авторитетно и кое не, защото той самият има нулев авторитет/рейтинг. Тъй че да бъде така добър и културен и да не си пробутва неавторитетните мнения и "факти". Това че има една камара платени и продадени "учени", които действат за ЛГБТ-лобито не е нещо ново. Интересно кой им плаща и защо? Но това на него не му е интересно...

Крайно време е да спрем да го вземаме насериозно. Как да вземаш насериозно човек, който участва във форума с подмолни и манипулативни цели и реално винаги изразява нечие чуждо, "оторизирано" мнение? Извинете, аз съм пас.

А Алекс&Ванко бърза да пише за неща, които не разбира. По-добре да чете и да слуша, а не да бърза да дава акъл по детски.

преди 11 часа, RagnerBG написа:

В интерес на истината, в някои по-нормални твои постове ми е идело да ти сложа палец, обаче ти ги пишеш все комплексни и вкараш и по нещо от твоите си дразнещи провокации и просто не мога. А понеже все пак си интелигентен (до степен и на зъл гений, според гледната точка), най изскренно съжалявам, че не мога да ти бия палец, все има нещо и прецакано...

Не се изкушавай. То е казано, че лошо дърво не може да дава добър плод. Целта и отношението при него развалят и опорочават всичко, дори истината да говори, прави го с нечисти мотиви. И много ме кефи как мачка бесепарите, че били лицемерни, а пропуска ГЕРБ, и удобно себе си пропуска... Ама защо пак се занимаваме с тая душичка? Имаше тема за него, там трябваше. Тук темата е друга, не миро20.

преди 5 часа, Lumberman написа:

Това го писал онзи със забрадката. И кой определя кое било авторитетно? Че е по-голямо ли, или с повече членове, и с повече финансиране? Или че е платено?

"Оня със забрадката" показа прекрасен нагледен пример за манипулация в медиите, които вие като велики радетели на "истината" би трябвало да я разкъсате тази Мойра за тези нейни твърдения че са  от американската педиатрия. :)

Която манипулация бе подхваната от познатите фейкомети у нас, до такава степен, че Мойра няколко пъти на уточнението че това НЕ Е официалната американска педиатрия, а обикновенна анти-ЛГБТ  организацийка, ми вика.. "Да, ама Е"  .

Такива примери винаги съм ви навирал директно и категорично, и именно това много , ама много ви дразни :)  Включително и почнахте да мразите сайтове като стопфейк, EUDisinfo... и подобни, само защото ги цитирам, и само защото много често опровергават стотиците фейкове и манипулации.
Ама понеже  ви е гузно да признаете тези разобличения, затова и споменах този психологически синдром , дето цитирах прословутото филмче за "зомбитата" , и как "мнозинството" може да  манипулира всеки човек, до степен да се кълне в лъжата, и да търди че  бялата топка е черна.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

това НЕ Е официалната американска педиатрия

Па то такава въобще и не съществува, другарю със уж не соц разбирания - това е статия от съвсем официалния американски колеж по педиатрия.; туй да не ти е "демократична" България пълна с фиктивни, кухи фирмички и организацийки, заобикалящи хиляда и един закона, традиционните балкански схемички при янките не хващат дикиш.

Казано по- простому, като за прост човек, в щатите не са една или две институциите по педиатрия, а неофициални такива можеш да бъдеш сигурен, че не съществуват - пък такова нещо, като "официална американска педиатрия" извън твоето м/у ушно пространство, зор работа да открие човек.

п.п. и да - барем да беше прочел линковете, които пускаш (явно ти е навик, щом те хващам за пореден път), та да се информираш, че ACPeds e създадена от бившия президент на ААP,  която организация предполагам си имал предвид под "официална американска педиатрия".

на 3/21/2018 в 19:43, miro20 написа:
на 3/21/2018 в 15:17, Мойра написа:

Това колко пъти от миналата година ще го повтаряш ?  :)

И да не си помислиш че това е американска колегия на педиатрите ?

Образовай се малко , когато тукашните фейк сайтове ти поднасят "сензационни материали"

https://www.psychologytoday.com/us/blog/political-minds/201705/the-american-college-pediatricians-is-anti-lgbt-group

Миро, миро, поне да четеше това, което цитираш и да имаше акъл и сърце да разсъждаваш върху него. Но не.

Първо, хората в тази организация са се отделили от AAP и това го пише в статията, и то по съвсем добри причини:

Цитат

The ACP is a small group of physicians that left the AAP after the AAP released a 2002 policy statement explaining that gay parents pose no risk to adopted children.

Така се прави, когато човек има съвест и не е склонен да предаде каузата и науката, на която се е посветил, заради пари или дневния ред на онези, които са инфилтрирали по-голямата организация. Ама какво да ти обяснявам на тебе, когато точно такива като теб ги инфилтрират въпросните научни колегии и организации?

И тези ако са анти-гей група, онези, които ми цитираш какви са? Про-гей и про-ЛГБТ? Точно така. И презумпцията е, че тия от Psychology Today и AAP са "добрите момчета". И защо? Защото ПОДКРЕПЯТ ГЕЙОВЕТЕ, подкрепят осиновяване и възпитаване на деца от хомосексуални двойки.

Ето какво пишат от ACPeds на сайта си за себе си:

https://www.acpeds.org/about-us

Цитат

Core Values of the College

The American College of Pediatricians:

1. Recognizes that there are absolutes and scientific truths that transcend relative social considerations of the day.
  2. Recognizes that good medical science cannot exist in a moral vacuum and pledges to promote such science.
  3. Recognizes the fundamental mother-father family unit, within the context of marriage, to be the optimal setting for the development and nurturing of children and pledges to promote this unit.
  4. Recognizes the unique value of every human life from the time of conception to natural death and pledges to promote research and clinical practice that provides for the healthiest outcome of the child from conception to adulthood.
  5. Recognizes the essential role parents play in encouraging and correcting the child and pledges to protect and promote this role.
  6. Recognizes the physical and emotional benefits of sexual abstinence until marriage and pledges to promote this behavior as the ideal for adolescence.
  7. Recognizes that health professionals caring for children must maintain high ethical and scientific standards and pledges to promote such practice.
  8. Recognizes the vital role the College has in promoting quality education for parents, physicians, and other health professionals.

Objectives of the College

The Objectives of the College are:

• To foster and stimulate improvements in all aspects of healthcare of infants, children, and adolescents;
  • To promote the basic father-mother family unit as the optimal setting for childhood development, while pledging to support all children, regardless of their circumstances;
  • To affirm that parents have the inalienable right and responsibility to educate and rear their children;
  • To advocate for children at all stages of development, from conception to young adulthood;
  • To cultivate and encourage parental responsibility for and involvement in the child’s life;
  • To engender the honest interpretation of scientific pediatric research, without deference to current political persuasions;
  • To promote the highest standards of medical practice among its Members and within the field of pediatrics;
  • To encourage and support sound, ethical scientific research in all aspects of healthcare for infants, children, and adolescents; and
  • To cooperate with other organizations having similar purposes and standards.

The College bases its policies and positions upon scientific truth within a framework of ethical absolutes. Of particular importance to the founders were (as it is today) the sanctity of human life from conception to natural death and the importance of the fundamental mother-father family (female-male) unit in the rearing of children.

Съответно техните опоненти вярват противоположните работи и можете да си ги изведете (за тези, които се оправят с английския). Добре е, че има хора, които държат на истинска наука и не са се продали на съвременните социални инженери, чиято работа не е никаква наука, а гавра с хората. И които имат достатъчно пари да си позволят тая гавра. Че и да плащат на такива агитатори като Миро да им лансира "истината". И какво като били най-големи?  Нали си набожен? Не си ли чел какво пише в Библията:

"защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях ".

Това са думи на на Христос, не на Юда Искариотски или на някой нечестив цар или фалшив пророк. И какво, ти продължаваш да ми застъпваш някаква теза, понеже мнозина я поддържали? А защо и кои как го правят, това не те интересува? И количеството има значение, но също и качеството. И мнозинството е против ИК по добри причини, а вие сте платени.

ПП. Гледам, че бая пъти съм публикувал един и същи текст, имаше нещо проблеми с пускането на  публикация. Простете. Зачистих повтарящия се текст.

Не искам да се повтарям, ясно и точно казах каква е манипулацията, на която Мойра в няколко поста вярва и повтаря убедена  че това е американската колегия на педиатрите.

Остаалото са ваши гърчове :)

ps

Само за сравнение една цифра. - членовете на истинската американска академия на педиатрите е 60 000 , докато въпросната цитирана  анти-ЛГБТ организацийка са... 200.

Ми ще ходят нашите в Холандия да се женят и могат да се върнат тука с такъв статус.

Мъж си смени пола, за да се пенсионира по-рано

след тази новина се замислих - как ще се пенсионират джендърите

Антоанета Георгиева ha compartido la publicación de Momchil Petrov.

15 de marzo a las 12:01 ·

Momchil Petrov

15 de marzo a las 11:00 ·

Светлата страна на силата се раздвижва, джедаите се събират.
В края на февруари в Мадрид се проведе първа международна конференция за "Джендър, пол и образование", насочена срещу джендър идеологията. В конференцията участват лекари, педиатри, социолози, политолози и учени от областта на естествените науки.
Ето и текста на Декларацията приета от конференцията, подкрепена от 53 организации от 17 страни:

Мадрид, 23 февруари 2018 г.

Така наречената „джендърна перспектива“ за пръв път е въведена в международния „дневен ред“, за да се гарантират равенството на възможностите и равенството на правата между мъжете и жените. Днес тя се е превърнала в автентична „джендърна идеология“ с цели, които са опасни за демокрацията. Джендърната идеология се използва агресивно и се е превърнала в истинска лъжа.

Експерти и учени от различни области (медицина, право, социални и политически науки), представители на неправителствени организации от целия свят и хора, които са привлечени към собствения си пол, се събраха в Мадрид, за да обсъдят стратегиите и последиците от движението на джендърната идеология. Присъстващите на конференцията достигнаха до следните заключения, които искаме да споделим с обществеността и медиите:

1. Все още предстои да се свърши много работа в стремежа към постигане на истинско уважение към всички хора в образователната система и в обществото като цяло. Образоването и в определени случаи приемането на нови закони продължават да са необходими, за да се избегне на насилието срещу деца и хора в зряла възраст заради културни, полови, физически различия (например затлъстяване или различни нарушения) или примери на полова дисфория или сексуално привличане към представители на собствения пол.

2. В нашето общество има хора, които страдат. За тях трябва да се полагат грижи и да бъдат защитавани от актове на насилие, но ние вярваме, че има повече от един подход към оказването на помощ на такива хора. Например в случаите на полова дисфория при деца някои се застъпват за спиране на техния пубертет и прием на хормони на другия пол до края на живота им. Много престижни учени и медицински изследвания обаче показват, че този подход е вреден. Трябва да се изследват други решения и е необходимо проблемите да се изучават в по-голяма дълбочина. Родителите на тези непълнолетни лица и другите, които са близо до тях, също страдат и се надяват на най-доброто решение за техните синове и дъщери. Тези деца не трябва да се използват като „човешки оръжия“ в идеологическа битка.

3. В името на свободата се елиминира свободата. Защитниците на джендърната идеология нарушават фундаменталните права и свободи под маската на подпомагане на равенството и уважение към разнообразието:

Всеки, който не е съгласен с постулатите на движението на джендърната идеология, е цензуриран, жестоко наказван, очернян и стигматизиран като „хомофоб“, „трансфоб“ и други пренебрежителни обиди. Свободата на мнение и научните дебати се цензурират. Много хомосексуални хора са били и продължават да бъдат жертви на движението на джендърната идеология. Дори медиите се предават пред ЛГБТИ групите, защото се страхуват от икономическите последици, които може да ги сполетят заради изразяването на неодобрение на лобито на джендърната идеология.
Закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, в действителност са опити за установяване на монолитно мислене по въпроси, по които трябва да надделяват свободата на мислене, на мнение и на дебати. В Испания пример е закон за ЛГБТИ, подкрепян от лявата политическа партия „Подемос“. Той цели да налага икономически глоби, лишаване от свобода и други наказания за престъплението да не си съгласен с подхода на движението на джендърната идеология към терапията на деца с полова дисфория. Някои от тези терапии днес се смятат за „малтретиране на деца“ дори в страни, които отдавна ги прилагат. Освен това тези закони предлагат задължителна индоктринация на малолетни по въпроси като сексуално разнообразие, семейно разнообразие и полова дисфория. Те искат да гарантират възможността човек да може да избира собствения си пол без никакви трудности, дори и по отношение на деца на 5- до 8-годишна възраст. Тази псевдонаучна индоктринация противоречи на правото на родителите да възпитават децата си в съответствие със собствените си ценности. Ценностите им не са нито дискриминационни, нито насилнически – те просто са различни от онова, което искат защитниците на джендърната идеология.

3. Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието обяви истината по сложни теми, свързани с болката и преживяванията на реални хора.

Ние сме сигурни, че истината ще помогне за облекчаването на страданието. Искаме да защитим правото на децата да не бъдат манипулирани и индоктринирани от джендърната идеология. Искаме да защитим правото на родителите да възпитават децата си в свобода. Искаме да защитим правото и отговорността на учените да работят и да публикуват изследванията си, без да бъдат ограничавани от закони, забраняващи публичното оповестяване на информация по определени теми. Тези учени вършат своята работа и търсят истината. Джендърната идеология не е начинът да се справим с половата дисфория и с другите свързани с човешката сексуалност проблеми. Под маската на решаване на проблем защитниците на джендърната идеология искат да налагат визия с идеологически корени.

4. Публично осъждаме стратегията на лобито на джендърната идеология, която включва измама и принуда. Още по-притеснително е, когато този „дневен ред“ се облича в закони, които институционализират преследването и ограничаването на свободата на словото, които забраняват на здравните професионалисти да изразяват мнението си или да лекуват пациентите си, и които налагат в училищата некоректно виждане за сексуалността. Нещо още по-лошо: обмисля се законодателство, което ще преследва родителите, отказващи да вървят по пътя на джендърната идеология. Пред лицето на тези заплахи Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието запазва надеждата и вярата в силата на истината, науката, демокрацията и свободата на словото.

5. И накрая: апелираме към гражданското общество и насърчаваме както организациите, така и отделните хора активно да защитават онези, които са цензурирани от движението на джендърната идеология. Всеки може да е пазител на свободата на словото с помощта на съществуващите в здравата демокрация инструменти. Това е необходим компонент, за да се гарантира, че тираничните характеристики на джендърната идеология няма да просперират. В крайна сметка необходимо е да изискваме уважение към онези, които страдат, и да гарантираме свобода на тези, които могат да им помогнат.

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

те се самоубиват още доста преди пенсия, не ги мисли тях

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

Ако забелязваш ... " да си смени пола по документи"

т.е. обикновенно тарикатче , нямащ нищо общо с нестандартните . :)

След таиз новина се змислих... "п'тка не е женски полов орган.. това е вид мъжко поведение".

преди 46 минути, miro20 написа:

...

След таиз новина се змислих... "п'тка не е женски полов орган.. това е вид мъжко поведение".

Ей това е! Толкова да му се иска да си каже глупостта, пък да не му стиска на наш принципен мирко, да си поеме отговорността! Сложил  апостроф на мястото на у-то и си мисли, че това го прави по-културен. Смях!

преди 9 часа, Без умствен капацитет написа:

джендър като кой пол ще се квалифицира в пенсионното

Там не гледат в гащите, а в ЛК  :)

Значи снощи си пускам по италианската телевизия Rai 2 предаването The Voice of Italy да скивам дедко Albano как ще се представи като треньор. То беше и първата вечер за сезона 2018 година, а миналата не го правиха. И като за първа вечер, когато цяла Италия е седнала пред телевизорите, кого мислите че пуснаха да се покаже, та да го видят всички със сигурност без да го пропуснат. Ами ето този джендър травестит изкочи  Francesco Bovino  да го видят всички италиански деца в присъствието на родителите им.

http://realityshow.blogosfere.it/post/776519/francesco-bovino-the-voice-of-italy-22-marzo-albano
Това джендърите умора нямат, много са настъпателни

Eто го

francesco-bovino-albano.png

п.п.
За любителите на италианската музика, тв канала се гледа безплатно в цяла Европа от сателита на 13 градуса изток с най-дребната антена от 40 см диаметър на някой къмпиг пак си работи. 
10992 V 27500  2/3  S1

Голям кеф за джендърите в Италия, такова признание да получат. Сигурно и наш Миро със задоволство потрива ръце. В друго време човек би си помислил, че това е някаква тъпа шега, но всъщност е кошмар станал реалност. Кончита Вурст... извинете...

Само мога да кажа ей това:

преди 21 часа, miro20 написа:

Не искам да се повтарям ....

И няма нужда - то е толкова очевадно, че статията не е фейк, та няма накъде повече, колкото и да прокламираше обратното, само идиот би ти се вързал .....

п.п. ..... или някой друг твой колега. (;

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.