Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Целият проблем стана от това, че те не обясниха нормално на хората.

Да, определено. Но това даде нишан за анти-пропагандата, която /това е очевидно/ изпозлва темата за абсолютно всякакви обвинения. Граничещи с абсурди :)

Но дори да се обясни, пак не виждам кой знае кака полза. Бих сравил с референдума за АЕЦ-а. И тогава никой нищо не обяснява, но повечето  гласуваха ЗА / и най вече впрегнатите партийни, манипулирани етнически и др гласове/  . То и дао сега няма конкретни оценки, а приблизителните сочат тотално неизгоден проект. Това е друга тема, но е показателно как се манипулира и насочва мнеието на хората.

преди 51 минути, RagnerBG написа:

щом така добре си паснахте с Мирко-истината.

Всъщност "пасваме" си в много малко неща по темата. Разликата е че няма псувни и надпреварване кой " по тъп" ще нарече другия :)

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 40 минути, Мальчик Бананан написа:

Повярвай ми, ако ТЕ искаха да закрият човечеството, отдавна да са го направили. И когато поискат, ще стане за дни. ;) Какви дни? За часове могат да го направят. Попрочети с какви оръжия разполагат.  Не им требе Конвеции-монвенции.

Дали наистина могат, без и те да изгорят в пожара, или искат да вярваме, че могат да го направят? Докато разни такива идеологии, болести, сексуални и прочие революции, тия неща са си тиха война, с много по-малка съпротива. Пък и да има хляб и зрелище за народа, и всичко ще е тип-топ. Щом натискат за Конвенцията (руснаците?!), очевидно им трябва. Може и да е просто за сондиране на обществените настроения. Но въпросът е ние какво правим, защото оставим ли се на тия нечистоплътни и продажни човеци да моделират бъдещето ни, отиваме на бунището на историята (където, между впрочем, Борисов още не е отишъл). Пък ако ти мислиш, че пълненето на детските глави с джендърна пропаганда е безобидно, значи и при теб са имали успех в обучението.

В този аспект... филмчето наистина е хубаво. Винаги мнозинството се оказва такова.

А дори да нямаше за джендърите въобще, правомощията, които държавните институции/агенции сами си гласуват с този текст за намеса в семействата (на което обърна внимание и Пасков), са сериозна стъпка към тоталитаризъм и голям повод за безпокойство. Много по-голям отколкото самото домашно насилие, против което уж се борят.

то от много години интернет въведе думата джендър но под друго име

някои сайтове предлагат при регистрация: мъж, жена, не казвам

други предлагат да си скриеш какъв пол си - питате ли се защо, ако си гей ще кажеш мъж, а ако си лезби ще кажеш жена никои на пита какви са ти наклонностите

преди 16 часа, Lumberman написа:

Хайде, да чуем и още един човек, който има какво да каже. Миро да си чете от стопфейка.

Да, сверявам си часовника със стопфейк и др подобни за да видя  поредните фейкове в пропагандата. Съжалявам че приемаш това подигравателно. Все едно ми казваш - "Е  аз пък си чета фейковете и лъжите и се гордея с това" . Ми добре.

Относно видеото на ветринаря, който "затапва устите на всички пишман прависти" :)  спрях да го гледам след около минута. Типичен пример "дявола чете евангелието" .

Понеже определено съм пропуснал много негови изяви, да те питам, или ти питай ветеринаря ако вече е коментирал  - След като си живее в матушка Русия , дали ще коментира защо домашното насилие в РФ  е декриминализирано ?

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

Не допускаш ли че " не казвам" е просто заявка че  човека не иска да  си публикува личните данни  и подробности ? А не че е нестандартен или амнайсетполов ?  :)

преди 4 минути, miro20 написа:

Не допускаш ли че " не казвам" е просто заявка че  човека не иска да  си публикува личните данни  и подробности ? А не че е нестандартен или амнайсетполов ?  :)

ако е това е 50 на 50 какво си, само 5 коментара като прочетеш и ще схванеш какво е, ако те интересува

тези са жени

30-09-2015-yuri.jpg

преди 29 минути, Без умствен капацитет написа:

то от много години интернет въведе думата джендър но под друго име

други предлагат да си скриеш какъв пол си - питате ли се защо, ако си гей ще кажеш мъж, а ако си лезби ще кажеш жена никои на пита какви са ти наклонностите

2018-03-25_18h45_12.thumb.jpg.ff6bf3e72a14303bb9f5fc3e72034bfe.jpg

преди 4 часа, miro20 написа:

Споменавал съм, но и за теб  специално - всеки човек е джендър. По един или друг начин, той си има пол, вид  и/или както се спори вече допълниелно  , и социална роля.

Професия и работа като  минен инженер, обаче джендър го играе презерватив. Така ли да го разбирам тая социална "роля"?  Защото професията не е точно роля, тя е реалност..., освен при измамниците и въобще престъпниците(които са еманацията на капитализма, престъпниците са "елита") които използват дадена професия като прикритие.

Редактирано от sliderum
допълнение (преглед на промените)

Да попитам някои хора, които го чувстват присърце, как според вас е добре да се ревизира ето този текст, че да бъде политически коректен и в крак с духа на времето?

Цитат

Да чуят моми и момци

по сборове и по седенки;

юнаци по планините,

и мъже в хладни механи:

какви е деца раждала,

раждала, ражда и сега

българска майка юнашка;

какви е момци хранила,

хранила, храни и днеска

нашата земя хубава!

Авторът е известен, даже е вярвал в това, което е писал, и с живота си е платил за тая работа. Но това е било друго време, други нрави. Сега вече неща старомодни, отживелица. Децата ни ще бъдат основно циганчета и ще ходят да се вливат в други народи, споменът за земята ни хубава ще потискат.

Да, в друго време живеем, да цитирам малко от Андрей Фурсов от преди две години по повод случващото се в Германия, сърцето на Европа:

Цитат

Цялата работа е в това, че европейците, и особено германците, в продължение на 70 години бяха духовно кастрирани. През 1940 г. Чърчил е заявил, че англичаните воюват не против Хитлер, а срещу „духа на Шилер“, за да не се възроди той никога повече. Тоест, те воюваха с германския дух. И трябва да признаем, че успяха. Англосаксонците проведоха много мощна социо-инженерна операция през тези 70 години. Те отгледаха в Германия проатлантически политически елит. Вижте Меркел. Днес тя казва едно, утре – друго, сякаш зад гърби й седи суфльор, който й посочва какво да говори. Това е изключително несамостоятелен политик, който се оказа между чука и наковалнята. От една страна я притиска САЩ, от друга – местният бизнес, който иска да работи с Русия.

И ето че тази духовна кастрация на германците се проявява в различни аспекти. Например в това, че преди няколко години бе проведено изследване, според което 40% от германските мъже искат да бъдат домакини. Ясно е, че такива мъже няма да защитят своите жени...

Та какво е ценно в днешно време? Как да се пренапише ботевата поема, за да бъде актуална и правоверна евроатлантическа? И да се възпяват ценностите не на терористи и главорези, а на хора толерантни, любвеобилни, прогресивни, свободни да избират да бъдат мъже или жени, майки или бащи, или пък нещо друго. Време е да се преразгледа учебното съдържание, и всички неадекватни текстове да бъдат или откъснати/премахнати от учебниците, или грижливо пренаписани. Не може така плахо и без сърце да се предаваме на европейските ценности, трябва пълно и дълбоко посвещение! Ако искаме резултати.

Какво би написал днес Ботев, ако беше жив? Дали би ревизирал думите си?

преди 3 часа, nikssi написа:

2018-03-25_18h45_12.thumb.jpg.ff6bf3e72a14303bb9f5fc3e72034bfe.jpg

явно жена (то си пише) която мисли като мъж - или с други думи, лезбо

преди 2 часа, sliderum написа:

Професия и работа като  минен инженер, обаче джендър го играе презерватив. Така ли да го разбирам тая социална "роля"?  Защото професията не е точно роля, тя е реалност..., освен при измамниците и въобще престъпниците(които са еманацията на капитализма, престъпниците са "елита") които използват дадена професия като прикритие.

аз съм инспектор от полицията, хвърли през прозореца всичките си пари за да хванем който ги взима

Нямало нищо опасно в конвенцията ли, никой не искал да променя възпитанието на децата ни ли?

Ако все още има наивници, които вярват в това нека прочетат тази статия:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6780722

преди 1 час, M.Николов написа:

Нямало нищо опасно в конвенцията ли, никой не искал да променя възпитанието на децата ни ли?

Ключовата дума в статията за Швеция е деконструкция. Може би защото се счита, че децата са здания, храмове на душата... които се конструират и деконструират, строят и развалят. Шведите от доста време са напред с материала, не трябва да се изненадваме... но това не ни пречи да бъдем шокирани от това, което правят.

Аз обаче бих искал да обърна внимание на още едно нещо, понеже М. Николов спомена думата "възпитание". Ето какво казва речникът за тази дума:

Цитат

ВЪЗПИТА̀ВАМ, -аш, несв.; възпѝтам, ‑аш, св., прех. 1. Системно въздействам върху физическото и нравственото оформяне на някого, обикн. в детска или юношеска възраст; ...

2. Системно насаждам, развивам у някого положителни качества (навици, чувства и под.)

3. Чрез системна работа, чрез системно въздействие върху някого оформям възгледите му в определена област на изкуството, обществения живот и под.; създавам определен мироглед на някого.

ВЪЗПИТА̀НИЕ, мн. няма, ср. 1. Системно и целенасочено въздействие върху подрастващите поколения, за да се формират определени нравствени качества, черти на характера и поведението.

Но всъщност какъв е коренът на думата? Въз-пит-а-ние. Имаме и други подобни думи като препитание, питателен. Коренът да думата означава "храна/храня". То и питателен значи "хранителен". Например на руски, питание е "хранене, храна", в нашия език препитание значи "прехрана". Там думата е запазила оригиналното си значение и употреба. Та оттук да възпитам буквално значи нещо като "изхранвам, отхранвам, храня".

Защо казвам всичко това? Според мен е важно да се вниква в значението на думите, които използваме. Думите са връзка към реалности, които могат просто да останат недостъпни и неразбрани.

Тоест, възпитанието е за духа и душата, както храненето за тялото. Особено в ранна и крехка възраст правилното и здравословно хранене е ключово за развитието на децата, съответно и недохранването, или храненето с вредни и боклучави или дори отровни храни може да причини трайни негативни последствия. Съвестният и любящ родител гледа да снабдява детето си с най-добрата и проверена храна. Максимата, че ние сме това, с което се храним, не е безпочвена. Или може би ще повярваме, че чистата и естествена храна е лоша, проблемна и недоизпитана, за разлика например от генно-модифицираната, която е тествана лабораторно и "доказано безвредна"?

4444%3Fitok=KMPTISkc

И понеже съм чел немалко за ефектите на генно-модифицираните храни върху организма, няма как да не отбележа отрицателните ефекти на въпросните храни, които са се появили на практика (при опитни плъхове и мишки). Увредени органи, мутации и израждания, тумори, по-висока смъртност при раждане, стерилност след второ и трето поколение, и други гадости.

И ако това правят генно-модифицираните храни и на човешкия организъм/тялото, то можем ли да очакваме подобно въздействие на генно-модифицираната душевна храна върху психиката/душата?

Прегледайте отново списъка по-горе, все с "хубави плодове" дело на генните инженери. И после сравнете с последствията от джендърната индоктринация. Не се ли постига почти същият ефект? Възпитание обещаващо да произведе хора, които да не се възпроизвеждат, вид, който да се самоунищожава след първата реколта, подобно на царевицата на Монсанто?

И при двата случая имаме извращение на това, което е добро, доказано и естествено, и налагане на изцяло нова и скандална диета. По начина по който храната влияе на, и може да изменя, гените на човека, така генно-модифицираната душевна храна модифицира и изменя душата. Може да уврежда, да трови, да подтиска, да обърква, да причинява ракови или автоимунни заболявания, водещи до смърт/самоунищожение на организма.

А аз имам достатъчно основания да смятам, че и двете атаки са добре планирани от социалните и генни инженери. Резултатите не са случайни. И точно както Монсанто се бие в гърдите, че прави услуга на човечеството и бори глада на планетата, така и адвокатите на джендърната идеология ни убеждават, че правят всичко за наше добро.

Поне не сме първите. Опитът на "пионерите" на Запад е пред очите ни. Изборът си е наш. Затова бих ви посъветвал да внимавате как и с какво храните себе си и децата си, защото храната ни изгражда такива каквито ще бъдем.

преди 14 часа, Lumberman написа:

Дали наистина могат, без и те да изгорят в пожара, или искат да вярваме, че могат да го направят? Докато разни такива идеологии, болести, сексуални и прочие революции, тия неща са си тиха война, с много по-малка съпротива. Пък и да има хляб и зрелище за народа, и всичко ще е тип-топ. Щом натискат за Конвенцията (руснаците?!), очевидно им трябва. Може и да е просто за сондиране на обществените настроения. Но въпросът е ние какво правим, защото оставим ли се на тия нечистоплътни и продажни човеци да моделират бъдещето ни, отиваме на бунището на историята (където, между впрочем, Борисов още не е отишъл). Пък ако ти мислиш, че пълненето на детските глави с джендърна пропаганда е безобидно, значи и при теб са имали успех в обучението.

Откъде започна, къде отиде... Да, могат да го направят и няма да "изгорят".

преди 10 часа, M.Николов написа:

И?

Ето оригиналната статия, иначе: https://www.nytimes.com/2018/03/24/world/europe/sweden-gender-neutral-preschools.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FSweden&action=click&contentCollection=world&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=collection

Не ми изглежда толкова странно тоя "джендър":  

merlin_135427248_e5880b91-54bc-4dd9-8267

преди 19 минути, Мальчик Бананан написа:

И?

И.........и аз съм за запазване на "традиционните полови роли и полови поведения" и не желая това да се променя.

Кои са традиционните "полови роли и полови поведения"? Жените не могат да играят футбол? Мъжете не споделят? Мястото на жената е вкъщи? Нормално е жените да получават по-малко?

Сигурен съм, че ако помислиш малко ще се сетиш сам.Иначе жените отдавна играят футбол и не си стоят само в къщи, но това няма нищо общо с темата.

Наистина не знам защо се свързват професиите, с  тъй наречените социални роли. Първите са реалност, второто нещо е изкуствено измислено от джендерите(и е значително по-ново от професиите) за да си подсигурят приемственост на извращенствата. Но аз и още много българи и поданици на други държави никак не сме съгласни с тия извращенства. Относно...легалните от тях, съм склонен да си затварям очите, примерно пълнолетни гейове които се джасат в  собственото си легло. Евентуално не ми пука и как се обличат травеститите и другите шарени, стига да не ходят да ми го навират в очите на паради...и до там. Всичко останало извращенско, което правят и изискват да им се предостави като възможност да упражняват върху нас и децата ни, за мен е престъпление към обществото.

merlin_135427248_e5880b91-54bc-4dd9-8267

Гадничко манипулираш. От текстът под снимката, който ти нарочно не показваш, се разбира че е тя, а не е той както ти лъжеш.

Elin Gerdin, 26, attended one of Sweden’s first preschools focused on gender equality. She said she gets upset when looking at photos of friends’ babies, with boys dressed in blue and girls in pink.

Тая мърла била разстроена, нещастна като гледала снимки на децата на познатите ѝ, на които момчетата си били момчета облечени в синьо, а момичетата си били момичета облечени в розово. Значи тя не е съгласна децата на другите хора да са нормални. 
С голяма степен на вероятност или ти самият си бисексуален, дори и непоказващ се като такъв, или имаш момиче мъжкарана например и се опитваш да се самоуспокояваш, че си е нормално че тя има леко мустачки все едно е 13 годишно момче. Бърка ти в здравето думичката дефектни. Значи твой роднина или ти самият си по някакъв признак дефектен. Поради което си на барикадата от страната на всякакви видове дефектни, които настояват за привилегии които нормалните хора нямат. Дефектността не е нужно да е точно по полова дезориентация, може да имаш по 6 пръсти на краката, вместо по нормалното 5. Но самият факт на съществуването на някакъв дефект, кара индивида да стане защитник на всички други дефектни по някакъв различен признак (от собствения му дефект).
Не ти минават номерата тука.
Трябва да си намериш някой форум , където са се събрали джендъри и са на едно мнение. Там ще си много вървежен с твоите манипулации.

Дори не бях забелязал, че си копирал тази снимка и си добавил този въпрос, след като вече бях отговорил!

Сега, след отговора на Белгиеца, забелязах добавките.

Та, да отговоря на въпроса - То и Тед Бънди на външен вид не е изглеждал, като сериен убиец, но.....накрая се е оказало, че е такъв.

преди 32 минути, Белгиеца написа:

Гадничко манипулираш. От текстът под снимката, който ти нарочно не показваш, се разбира че е тя, а не е той както ти лъжеш.

Elin Gerdin, 26, attended one of Sweden’s first preschools focused on gender equality. She said she gets upset when looking at photos of friends’ babies, with boys dressed in blue and girls in pink.

Тая мърла била разстроена, нещастна като гледала снимки на децата на познатите ѝ, на които момчетата си били момчета облечени в синьо, а момичетата си били момичета облечени в розово. Значи тя не е съгласна децата на другите хора да са нормални. 
С голяма степен на вероятност или ти самият си бисексуален, дори и непоказващ се като такъв, или имаш момиче мъжкарана например и се опитваш да се самоуспокояваш, че си е нормално че тя има леко мустачки все едно е 13 годишно момче. Бърка ти в здравето думичката дефектни. Значи твой роднина или ти самият си по някакъв признак дефектен. Поради което си на барикадата от страната на всякакви видове дефектни, които настояват за привилегии които нормалните хора нямат. Дефектността не е нужно да е точно по полова дезориентация, може да имаш по 6 пръсти на краката, вместо по нормалното 5. Но самият факт на съществуването на някакъв дефект, кара индивида да стане защитник на всички други дефектни по някакъв различен признак (от собствения му дефект).
Не ти минават номерата тука.
Трябва да си намериш някой форум , където са се събрали джендъри и са на едно мнение. Там ще си много вървежен с твоите манипулации.

Засегна ли се, бе, чичак? Ако искаш аз да съм съм прекарващ живота си във форум хомо-мегаломан с раздвоение на личността. Я кажи сега, ама честно, пипаш ли се като ги пишеш тези неща?

преди 16 минути, M.Николов написа:

Дори не бях забелязал, че си копирал тази снимка и си добавил този въпрос, след като вече бях отговорил!

Сега, след отговора на Белгиеца, забелязах добавките.

Та, да отговоря на въпроса - То и Тед Бънди на външен вид не е изглеждал, като сериен убиец, но.....накрая се е оказало, че е такъв.

В смисъл? Това изглежда ли ти на някакъв шимейл или не знам какви мислите, че искат да ви направят?

Любопитно ми е иначе (изключая теб и Lumbermann), агресивното поведение на няколко индивида, включително и на чичака. Не знам колко им плащат, но едва ли е малко.

преди 16 минути, Мальчик Бананан написа:

В смисъл? Това изглежда ли ти на някакъв шимейл или не знам какви мислите, че искат да ви направят?

А ти защо очакваш да се различават на външен вид, разликата е в главата, в мисленето!

Не знам. Тук се представят някакви чудовища. Абе това с Швеция е изолиран случая явно. Аз все още чакам някой да ми покаже къде го пише това за третия пол. И какво се променя? Че ще те глобяват, ако на един педал, като му кажеш "педал"? Целият този шум е любопитен от много гледни точки, но конкретно в текста на Конвенцията няма нищо.

Госпожата на снимката работи в този род детски градини, за които се говори в статията и е взела отношение по обсъждания въпрос. Никъде не е спомената и дума за това самата тя с каква сексуална ориентация е и като каква се припознава или каквото и да е от този род, свързано с нея персонално. Вече толкова изкукуригахте на тема джендъри, че ги привиждате дори и там, където ги няма... :D

преди 20 минути, Мальчик Бананан написа:

Относно статията за детската градина в Швеция... Културни хора са и са решили начин, по който да избегнат агресията между момчета и момичета като ги научат на смесени игри и отношения. Какво лошо има, ако момчето се научи да готви или момичето да кара кола... Нищо, разбира се. Нито готвещите мъже са по-малко мъже, нито каращите коли жени са по-малко жени, но всичко е в главите на хората... Културните общества по-лесно приемат новостите. Ние сме по-закостеняли и всички тези реакции са... е, ако и да са пресилени, то поне са очаквани.

преди 15 минути, дръндю написа:

не е изолиран случай
не знам дали помните случая с една кметица в Канада, която въвежда "джендър" обучение на децата и родителите бяха наказвани, глобявани ако откажат
аве доколкото помня, голяма тупурдия беше

постът ще бъде изтрит, тъй като не желая да участвам в тази тема

Те защото нашите детски градини са цъфнали и вързали. Всеки втори родител си изпраща детето със записващо устройство, защото няма дете, което да не е изпитало гнева на възпитателите и учителките. Защото е най-нормалното нещо на света дете на пет години да се връща в къщи посинено, да не иска да пишка, защото учителката му забранява и то се страхува дори да пие вода, за да не направи беля. Сигурно това са най ама най-нормалните неща на света, нали?! Но! За тях се говори за три дни и след това пак е същото. Иначе в детската градина в Швеция е големият "проблем", защото видите ли хората се чудят как да направят така, че да няма агресия между децата и да се учат на човещина.

Карай да върви. Кучето си лае, кервана си върви. Ние сме БУЛГАР, БУЛГАР и е важно с косматите гърди и краката на карета от мръсните чорапи да се хвърляме в басейните на хората... :D И да "взривяваме" социалните мрежи с "велики проблеми", докато възрастните ни живеят с по 200 лв пенсия...  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.