Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 час, Lumberman написа:

Викаш, съмняваш се? Не си сигурен ли? :) С нещо да ти помогна - факти, доказателства, разузнавателна информация? Още повече не беше ли "виновен до доказване на противното"?

За кое?

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 14 часа, Lumberman написа:

За да се пръкват ненормални хора от нормални домове, значи нещо май сме си снижили прага за нормалност, бих казал. Или просто влиянието на дома и семейството е сведено до минимум, за сметка на други влияния. Това все едно да си насадил пшеница, пък да ти никва и расте троскот - и да викаш, ами аз съвсем нормална пшеница си посях?! Тя пшеницата може да е нормална, но очевидно и други неща са се посели в нивата. Самият факт, че плевелите избуяват, показва, че нещо не е наред. Пък вече тези дето искат децата им да са обратни... тях няма какво да ги коментирам, то още при тях е изпусната работата.

Ти сееш "пшеница", а от медиите се леят политкоректни новини, излъчват се политкоректни музикални клипове, политкоректни филми и сериали, въобще се рекламират известният брой успели в добирането до много пари и слава джендери. То не са разни иначе наистина добри в дейността си и с прикачени "сър" титли елтън джоновци, разни фреди меркюровци и прочие. Отделно образУвателните изцепки по въпроса, дори у нас където конвенцията поне от този опит не се позволи да мине като документ, но въпреки това в училищата децата попадат в ръчичките на анкети и тестове спуснати през министерството , но продукт на джендерската дейност у нас.

.....постоянно живея с усещането (а в същност с разбирането) , че исторически погледнато пак "избираме" късата клечка ! :)

преди 1 час, sliderum написа:

...наистина добри в дейността си и с прикачени "сър" титли елтън джоновци, разни фреди меркюровци и прочие......

Не че не съм съгласен по принцип с тезата ти , НО не забърквай в калта Елтън Джон , Фреди Меркюри и др.п. . Те никому не натрапват различността си . Даже Ф.М. прескъпо плати за това.......На мен лично , това никак не ми пречи да уважавам способностите им и тяхното изкуство . Иначе велики артисти , простено да им е отклонението - все пак и това е от Природата дадено !

Истинският проблем тук е : " Жабата да си знае гьола ! "

https://www.kaldata.com/forums/topic/266176-обсъждане-на-истанбулската-конвенция/?do=findComment&comment=3896381

Иначе ето примерно един магазин в Санкт Петербург, собственост на един православен руснак, дето даже и кандидат за президент беше преди години. Доста неполиткоректно бих казал, за разлика от западняците, където ще те съдят ако откажеш да обслужваш педали. "Не" не можеш да им кажеш, не че си длъжен да го направиш, но поне да имаш свобода сам да го решаваш.

https://daily.afisha.ru/news/8511-magazin-germana-sterligova-s-zapretom-na-vhod-dlya-gomoseksualov-otkrylsya-na-tverskoy/

3b9300a65dc347d9a66e780f2dbe7392.jpg

И в Русия това се търпи, "тия изперкали руснаци", обратните да не толерират, как може? А нашите искат да направят всички зорлем LGBT-friendly! Какая разница!

И разни плиткоумци да не ми сравняват чернокожите или цветнокожите с обратни. Англосаксонците навремето може да са считали, че черните душа нямат, но да ме прощават - не им вярвам!

Никой няма право да ти наложи кого да приемаш или не приемаш в дома си, нито в магазина си.

преди 8 часа, Lumberman написа:

...

И разни плиткоумци да не ми сравняват чернокожите или цветнокожите с обратни. Англосаксонците навремето може да са считали, че черните душа нямат, но да ме прощават - не им вярвам!

...

Това не е вярно! Черните са покръствани и при тях са пращани мисионери. Това априори означава, че е считано, че и те имат безсмъртна душа!

...

Никой няма право да ти наложи кого да приемаш или не приемаш в дома си, нито в магазина си.

Разликата между домът и магазинът е, че домът е частна собственост и там собственикът е господар, а магазинът е място за осъществяване на публични услуги и част от правилата се определят от държавата! Там всички потенциални клиенти се третират еднакво!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

преди 13 минути, darkterminal написа:

...

Това не е вярно! Черните са покръствани и при тях са пращани мисионери. Това априори означава, че са считали, че имат безсмъртна душа!

Или просто са искали да ги приобщят към ценностната система на империята. "Бой се от Бога, почитай царя!"

Напротив, имало е такива случаи и проповедници са ги проповядвали тия неща сред бялото население:

https://books.google.bg/books?id=vk7kHPaKA_AC&pg=PA124&lpg=PA124&dq=blacks+have+no+soul&source=bl&ots=s0gTrVPn-n&sig=hj7GlDMqNLdeO1mh4yyZLcETM20&hl=bg&sa=X&ved=0ahUKEwiploPvy5TaAhVCXBQKHYxsClgQ6AEIXDAL#v=onepage&q=blacks have no soul&f=false

Но думата ми беше, че едното - черният цвят на кожата - е очевидно нещо, което човек не си избира, за разлика от хомосексуализма. Има общества, където да си обратен е стигма, и там просто такива "не се раждат". А има и други, където 20 процента от подрастващите имат разни чуденки за сексуалната си ориентация.

И какво излиза, че ако човек не иска да обслужва обратни (или черни), че магазинът му трябва да е в дома му? А ако една община гласува закон, с който забранява достъпа на обратни на нейна територия? Или пък цялата държава?

А и Турците нали приеха Конвенцията, ама Адлер88 викаше, че обратните ги "оправяли" в Босфора по тъмна доба.

преди 8 минути, Lumberman написа:

Или просто са искали да ги приобщят към ценностната система на империята. "Бой се от Бога, почитай царя!"

Напротив, имало е такива случаи и проповедници са ги проповядвали тия неща сред бялото население:

...

Въпроса е теологичен, но дори и във времената на най-дивата църковна експанзия, тя е била насочена само към човешки общности. Защото е църковен принцип, че само хората обладават безсмъртна душа и подлежат на спасение. Щом са били обект на покръстване, значи са имали душа. А ако някой някъде е написал или проповядвал обратното, значи или е дрънкал без да разбира или е лъгал, за което ще си носи последствията. Държавната и църковна политика е била съвсем друга.

А бе то е ясно, че са насочени към човешки общности, но нали някой трябва да си оправдава греховете и да залъгва съвестта си с подобни твърдения. Защото не са третирали черните много по-добре от животни. Едно е спукаш от бой някакво там "маймуноподобно", друго е да третираш така "ближния" си. Човекът е доста различен от всички животни, не е нужно да си генетик, за да я разбереш тая работа.

преди 38 минути, Lumberman написа:

...някой трябва да си оправдава греховете и да залъгва съвестта си с подобни твърдения...

Не мога да не се съглася, че в индивидуален аспект е така. Това, което подчертавах, че не е типичното англосаксонско мислене! А на определени индивиди. Също както и в България, хич не са малко тези, които не броят цветнокожите за хора, но не можем да кажем, че това е типичното българско мислене...

преди 37 минути, darkterminal написа:

Не мога да не се съглася, че в индивидуален аспект е така. Това, което подчертавах, че не е типичното англосаксонско мислене! А на определени индивиди. Също както и в България, хич не са малко тези, които не броят цветнокожите за хора, но не можем да кажем, че това е типичното българско мислене...

То си е казано, че "всяко стадо си има мърша." За разлика от нас, англосаксонците са имали достатъчно мърша, та да проведат геноцид спрямо доста етноси и в Америка, и в Австралия, и в Африка. Да не забравяме и ирландците. Не могат просто да се оправдаят с кръвожадни царе или аристокрация, защото без изпълнители няма как да се случат нещата.

на 3/29/2018 в 12:15, sliderum написа:

Ти сееш "пшеница", а от медиите се леят политкоректни новини, излъчват се политкоректни музикални клипове, политкоректни филми и сериали, въобще се рекламират известният брой успели в добирането до много пари и слава джендери.

Дамянов тук би заплюл нашите политици и медии. Само че това не е просто до *наши* медии и *наша* некадърност. Все едно миро20 е виновен за политиката на Британската империя спрямо нас. Ако нямаше кой да го поддържа, нямаше да има и такъв герой въобще. Тия процеси са повсеместни, и няма как да не прави впечатление постоянното натрисане на обратни и трансджендъри в очите на хората чрез малкия и големия екран. Това не е спонтанно решение на програмни директори с "общи ценности", а (гласна или негласна) директива. Иначе нямаше как да действа навсякъде и безотказно по всички краища на империята... т.е. на "свободния свят". Дори и в бунтуващата се Русия тия работи присъстват чрез либералните, про-западни медии.

Средата формира човека. И е много трудно човек да израсне "нормален" сред неща, дето не са нормални. Не е нормално националната държава да работи против интересите на нацията.

преди 3 часа, darkterminal написа:

Това не е вярно! Черните са покръствани и при тях са пращани мисионери. Това априори означава, че е считано, че и те имат безсмъртна душа!

Аз съм гледал документален филм с разни историци и представители на църкви които разправяха, че отначалото са се чудели западните колонизатори дали негрите трябва да ги броят за имащи душа. Например във Франция са ги показвали негрите като в зоологическа градина, да ги видят белите хора че съществуват и колко са черни.
По някое време са се сетили че ще имат повече сметка да ги покръстват.

преди 40 минути, Lumberman написа:

Средата формира човека. И е много трудно човек да израсне "нормален" сред неща, дето не са нормални. 

А мен как комунистическата диктатура не успя да ме формира като комсомолец ?
Проблемът е че повечето джендъри са бисексуални и ако ги поощряват, ще се обявяват за обратни.
А ако има непримиримост към тях, тогава само най-откачените ще се чифтосват и содомисват, докато повечето ще се женят и оглеждат деца.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Аз съм гледал документален филм с разни историци и представители на църкви които разправяха, че отначалото са се чудели западните колонизатори дали негрите трябва да ги броят за имащи душа. Например във Франция са ги показвали негрите като в зоологическа градина, да ги видят белите хора че съществуват и колко са черни.
По някое време са се сетили че ще имат повече сметка да ги покръстват.

...

Всеки свещеник знае историята за Хам, Шем и Йефет и от кой от тримата произлизат черните хора! Тия представители на църкви дето са ги гледали, са били някакви измислени! Покръстени в християнството негри е имало доста преди да има Франция! Кажи на тези историци, да се връщат да говорят с конете си на френски. Те още нямат собствена азбука, а се опитват да пренаписват историята на света според техните лъжовни представи...

преди 11 часа, Lumberman написа:

Все едно миро20 е виновен за политиката на Британската империя спрямо нас

Виновен е, без съмнение, Мирко, макар че става въпрос за политика, която едва ли е създадена и насадена точно от британската империя. Определено на капиталистическите ни правителства, им е значително по-трудно, ако не и невъзможно, да водят самостоятелна политика. В това отношение, сме много по-зле завързани за западните ни "братя", отколкото навремето за СССР и СИВ.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добре че погледнах описанието под клипа :

".....насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък...."

Айде не, мерси... знаем ги отдавна  тези ваши фейкове :)

преди 22 минути, miro20 написа:

Добре че погледнах описанието под клипа :

".....насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък...."

Айде не, мерси... знаем ги отдавна  тези ваши фейкове :)

Аз не съм погледнал. Би ли ми свел, понеже ти си тоя който гледаш, кой точно насърчава мастурбацията от бебешка възраст и нататък, тези които са против тъй нареченото джендерско(мое допълнение) сексуално образование, или това е описание на част от практиките, в които "възпитава" джендерското(мое допълнение) сексуално образование, на което се противопоставят изготвилите клипа?!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Защо трябва да отговарям на нещо което няма да гледам ?  .Видях фейково описание, и си направих изводите. Нямам намерение да ви преча на обсъждането на спекулации и измислици.

• Автор

Аз не съм погледнал. Би ли ми свел, понеже ти си тоя който гледаш, кой точно насърчава мастурбацията от бебешка възраст и нататък, тези които са против тъй нареченото джендерско(мое допълнение) сексуално образование, или това е описание на част от практиките, в които "възпитава" джендерското(мое допълнение) сексуално образование, на което се противопоставят изготвилите клипа?!

Някои дори не са си дали труда да изгледат клипа или ако са го изгледали не са вникнали в това, което казва Куби.

Мирко и капацитетчето са тук за да тролят и манипулират, знаеш го.

Фактите, които изнася Куби са повече от ужасяващи. :(

преди 36 минути, Мойра написа:

като гледам ти правиш същото, само че си на другия полюс

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

като гледам ти правиш същото, само че си на другия полюс

Според над 71% от народа, Мойра е на правилният полюс. Вие сте на грешният, ама е трудно нещо да се мисли. Не че някой може да Ви принуди, това би било насилие на "свободните" Ви "личности".

преди 54 минути, Мойра написа:

Миро си му плащат , пък оФцата с токчета си призна, че е лесбо. Тъй,че мани , мани :D

преди 52 минути, sliderum написа:

Според над 71% от народа, Мойра е на правилният полюс. Вие сте на грешният, ама е трудно нещо да се мисли. Не че някой може да Ви принуди, това би било насилие на "свободните" Ви "личности".

кой народ имаш предвид

преди 50 минути, nikssi написа:

Миро си му плащат , пък оФцата с токчета си призна, че е лесбо. Тъй,че мани , мани :D

а ти си призна че не ползваш комунистическите возила на БДЖ, караш по магистрали строени от ГЕРБ (че и ги спонсорираш редовно) и купуваш стоки извън България - като един истински член на партията:D

преди 2 часа, Мойра написа:

"Знаем,  знаем"  :)

Ти извини ли се за  манипулацията с "хамериканската  педиатрия" ?  Това бе само едно от многото  фейкове и манипулации които ТИ целенасочено цитираш, и то най вече от червенодачковия дърев сайт "Гласове"..

Факта че мислите за "полюси" показва изцяло грешната постановка на нещата.

Който не ви изнася - е платен трол, а който повече "лайка" получи / независимо че е лъжа или манипулация/ той е "на правилната партийна линия".

преди 29 минути, Без умствен капацитет написа:

а ти си призна че не ползваш комунистическите возила на БДЖ, караш по магистрали строени от ГЕРБ (че и ги спонсорираш редовно) и купуваш стоки извън България - като един истински член на партията:D

Първо, нищо не съм питан за да си признавам и второ  не карам , а ме возят. Купувам откъдето си искам и не съм спонсор на никого.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.