Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 55 минути, Merryl написа:

Госпожата на снимката работи в този род детски градини, за които се говори в статията и е взела отношение по обсъждания въпрос. Никъде не е спомената и дума за това самата тя с каква сексуална ориентация е и като каква се припознава или каквото и да е от този род, свързано с нея персонално. Вече толкова изкукуригахте на тема джендъри, че ги привиждате дори и там, където ги няма... :D

И какво значение има нейната ориентация? Това, което има значение, е, че тя е адвокат на полово-неутрално образование. Което само по себе си говори достатъчно за мироглед и ценностна система. Пък ако ще да се счита и за хетеросексуална. Аз разбирам, че за вас това не е проблем, но как вие не разбирате, че за другите (и то мнозинството) тия неща са проблемни да им бъдат налагани? Пък ЛГБТ-общността, ако ще, да си гледа децата в такива градини. Но не и да правим всички "равни" според техните разбирания, сиреч да ги обучаваме по една повлияна от идеологията им програма.

преди 55 минути, Merryl написа:

Относно статията за детската градина в Швеция... Културни хора са и са решили начин, по който да избегнат агресията между момчета и момичета като ги научат на смесени игри и отношения. Какво лошо има, ако момчето се научи да готви или момичето да кара кола... Нищо, разбира се. Нито готвещите мъже са по-малко мъже, нито каращите коли жени са по-малко жени, но всичко е в главите на хората... Културните общества по-лесно приемат новостите. Ние сме по-закостеняли и всички тези реакции са... е, ако и да са пресилени, то поне са очаквани.

"Културни общества" - изби рибата тука. И каква точно култура? От дегенерираща Швеция? Тука никой не говори за готвене или каране на коли, а за объркване на човешката идентичност, която е много повече и много по-дълбока от шофиране и готвене. Това объркване е проблема. "Закостеняли" сме били, а вие сте се разплули и разтекли!

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Не знам. Тук се представят някакви чудовища. Абе това с Швеция е изолиран случая явно. Аз все още чакам някой да ми покаже къде го пише това за третия пол. И какво се променя? Че ще те глобяват, ако на един педал, като му кажеш "педал"? Целият този шум е любопитен от много гледни точки, но конкретно в текста на Конвенцията няма нищо.

Бананан, ако след 98 страници писане по темата не си вдянал за какво иде реч, какво има да добавям. Фактите са на показ, другото е въпрос на осмисляне и разбиране. Хванал си се за термина "трети пол", а си сляп за чудовището, което създават - което освен индоктринационен център, ще е и репресивен апарат за глобяване и преследване на инакомислещите. По тая причина на Запад все по-малко става за живеене (ако човек иска да отгледа деца; ако не иска, то и на дъното на морето ще му се получи). При нас това още не е дошло, и все още имаме шанс да се предпазим. Щото дойде ли, или ще има бунтове, или ще пращат хората по "Белене" и прочие. А можем поне това да си спестим от т.нар. "преход".

Между другото, деца имаш ли? А ти, Мерил?

преди 29 минути, Merryl написа:

Иначе в детската градина в Швеция е големият "проблем", защото видите ли хората се чудят как да направят така, че да няма агресия между децата и да се учат на човещина.

Обвинявай ме в "сексизъм" колкото си искаш, но според мен жените се мамите много по-лесно от мъжете. И затова повечето такива активисти и съюзници са именно жени. Просто мъжете, които са такива не само номинално, не търпят такива простотии, улавят ги, усещат ги. А жените набарват съвсем други вълни. Затова в продължение на хилядолетия са управлявали мъжете, а не жените. Дадеш ли власт на жените (да не говорим за деца, или джендъри), нещата отиват стремглаво надолу.

И как виждаш едните проблеми, а игнорираш другите? Трябва да обърнеш внимание на едното и на другото. Така трябва.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Не знам. Тук се представят някакви чудовища. Абе това с Швеция е изолиран случая явно. Аз все още чакам някой да ми покаже къде го пише това за третия пол. И какво се променя? Че ще те глобяват, ако на един педал, като му кажеш "педал"? Целият този шум е любопитен от много гледни точки, но конкретно в текста на Конвенцията няма нищо.

Да не би сега да не глобяват, за обида? Не знам въобще привържениците на конвенцията, как търсят под вола теле, само и само да я прокарат. Относно домашното и въобще насилието нищичко няма да промени, тъй като у нас законодателството е достатъчно добре урегулирано по въпроса. Тогава да се запитаме какво точно търсят шарените. Именно, търсят  власт, пари, пари прим, пари секонд, от всички всевъзможни дела, които могат да се заведат на база текстове от конвенцията и които евентуално сега не биха имали (достатъчна)правна обоснованост, или не биха били възможни за аргументация достатъчна че да получат желания резултат,  с правата давани от конвенцията ГРЕВИО, изродите директно ще съдят "провинени" без да имат нужда от услугите на държавният съд, или ще налагат на съда решения... и естествено узаконяване промиването на мозъците на децата с цел да се извратят и шарените да имат повече материал за сексуални актове и узаконяване на педофилията, за да не се считат въпросните действия за престъпление.

преди 3 часа, sliderum написа:

Наистина не знам защо се свързват професиите, с  тъй наречените социални роли.

А какво ако не това ?!?!?!  Професията, поведението в обществото, поведение в дома, контакти, навици, манталитет, всичко това е част от социалната роля.

Но щом не знаеш... смятай колко си разбрал от 98 страници :)

преди 1 час, Merryl написа:

Госпожата на снимката работи в този род детски градини, за които се говори в статията и е взела отношение по обсъждания въпрос. Никъде не е спомената и дума за това самата тя с каква сексуална ориентация е и като каква се припознава или каквото и да е от този род, свързано с нея персонално. Вече толкова изкукуригахте на тема джендъри, че ги привиждате дори и там, където ги няма... :D

Относно статията за детската градина в Швеция... Културни хора са и са решили начин, по който да избегнат агресията между момчета и момичета като ги научат на смесени игри и отношения. Какво лошо има, ако момчето се научи да готви или момичето да кара кола... Нищо, разбира се. Нито готвещите мъже са по-малко мъже, нито каращите коли жени са по-малко жени, но всичко е в главите на хората... Културните общества по-лесно приемат новостите. Ние сме по-закостеняли и всички тези реакции са... е, ако и да са пресилени, то поне са очаквани.

Именно.

НЕ съм съгласен че сме зкостенели . Просто виждаш как някои само  пропагандират налаганата им пропаганда  , без дори да осмислят за 98 страници ,  понятията .

преди 1 час, Merryl написа:

Те защото нашите детски градини са цъфнали и вързали. Всеки втори родител си изпраща детето със записващо устройство, защото няма дете, което да не е изпитало гнева на възпитателите и учителките. Защото е най-нормалното нещо на света дете на пет години да се връща в къщи посинено, да не иска да пишка, защото учителката му забранява и то се страхува дори да пие вода, за да не направи беля. Сигурно това са най ама най-нормалните неща на света, нали?! Но! За тях се говори за три дни и след това пак е същото. Иначе в детската градина в Швеция е големият "проблем", защото видите ли хората се чудят как да направят така, че да няма агресия между децата и да се учат на човещина.

Карай да върви. Кучето си лае, кервана си върви. Ние сме БУЛГАР, БУЛГАР и е важно с косматите гърди и краката на карета от мръсните чорапи да се хвърляме в басейните на хората... :D И да "взривяваме" социалните мрежи с "велики проблеми", докато възрастните ни живеят с по 200 лв пенсия...  

Абсолютно същото бе когато се цитираше една табличка за инструкции как  едногодишни деца да маструбират. Което всъщност се оказа нещо съвсем друго, и е малка част /но не в такъв смисъл представено/ от доста по огромна таблица за психолози и преподаватели с препоръки за обучение на деца.И то не навсякъде.

Това за нашите детски градини си е факт. Не знам защо този психически тормоз , който остава далеч по сериозни отпечатъци, се неглижира, а се изтъкват някакви далечни на нас примери..

преди 26 минути, sliderum написа:

Не знам въобще привържениците на конвенцията, как търсят под вола теле, само и само да я прокарат. Относно домашното и въобще насилието нищичко няма да промени, тъй като у нас законодателството е достатъчно добре урегулирано по въпроса

"под вола теле" търсят именно противниците. И понеже не намират , се почва със спекулацитие и измишльотините.

За домашното насилие малко ли са примерите че не е достатъчно , и че дори законово някои се измъкват ? визирам и педофилите, които у нас са или условно или без наказания, докато в "злия запад" са осъдени на доста години, визирам и  пребиващите семействата си , които излзиайки от затвора /примерно/ доубиват жертвата си . Или си продължава същото. Както  и че няма достатъчно ресурси и за защита на жертвите, и за програми и  за назначени хора психолози , лекари , социални работници и т.н..  които да  наблюдават тези неща. Конвенцията по тази линия да, задължава дрържавата да се ангажира, или поне да съдейства наравно с другите държави.

Промените в законодателството  / което е друга опорна точка за оплюване/ са именно в таиз насока, и не, не засягат конституцията, а изравняване и синхронизиране с НК на другите държави. Което пак да се върна на липсващото правосъдие, е само добра насока.

преди 2 часа, Merryl написа:

Културни хора са и са решили начин, по който да избегнат агресията между момчета и момичета като ги научат на смесени игри и отношения.

Мерил, ако позволиш един въпрос- От спомените ти в детската градина и училище колко пъти си проявявала агресия срещу друго дете заради пола му(или пък някое друго дете е проявявало агресия срещу теб заради пола ти)?

Ами аз от началото на темата до сега не съм казала нещо, което да не е факт, но никой не посмя дори и да гъкне срещу фактите. Защото това да бият децата в детската градина си е голям, огромен проблем. Децата да се отнасят помежду си като гаменчета също е огромен проблем. Самата учителка да се държи като пълна малоумница /защото жена, която бие чуждо дете не знам как по друг начин да нарека/, но никой да не казва, че не е нормално поведение за една жена... за учител и възпитател да не говорим. Но всички факти, които съм споменала, много удобно се пропуснаха. 

Ето, че има хора, които даже не знаят какво е социална роля, но на 100 страници си пенят простотията да им я обираме ние като каймак. Много ми се иска да разкажа нещо, което лично ми се е случило... което явно е показателно за българина като психология... Спомням си едно време, когато в гимназията всички трябваше за попълването на дневника, да напишем какво работят родителите ни. Оказа се, че все са държавни служители или чиновници... може и шофьор да е, но примерно е шофьор на кмета и минава за друго тесто шофьор. А едно от момчетата написа, че родителите му са работници. Подиграваха го почти половин година. Само аз и тогава си бях бяла лястовица и си поддържах връзка и след гимназията. Мисля си от днешна гледна точка дали някой от "великите" ми съученици се сеща за този конфузен момент от миналото си. Беше ми много приятно, когато на първата ни среща за пет години от завършването, се прегърнахме с другарчето ми и го представих на целия останал подиграващ му се клас като доктор единкой си... Бяха жалка картинка!

Хората робуват на подобни неща... Особено българина. Това е криворазбрано реноме някакво. Всъщност повечето дори не знаят значението на думата престиж.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Мерил, ако позволиш един въпрос- От спомените ти в детската градина и училище колко пъти си проявявала агресия срещу друго дете заради пола му(или пък някое друго дете е проявявало агресия срещу теб заради пола ти)?

Не става въпрос за проявяване на агресия ПРОТИВ някого заради пола му, а хората говорят за обусловената от пола неправилно насочена енергия. Имат предвид, че принципно момченцата са си с мъжките игри и викове. Статията е на предната страница. Защо пък аз да я обяснявам.

Именно, агресията почти никога не е заради пола на опонента, а заради нещо друго(постъпка, обида и т.н.).

Така, че премахването на фактора пол, няма да премахне агресията между децата.

А аз къде казах, че е заради пола на опонента... и къде в статията пише, че е заради пола на опонента.

И къде въобще в статията става въпрос, че това се прави заради пол някакъв в смисъла, в който се тълкува от вас. Нали това казвам - че това с пола е само в главите на ужасените от "джендър"-ите, каквото и да означава това според тях.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Така, че премахването на фактора пол, няма да премахне агресията между децата.

Еврика! Децата се учат на толерантност към различните от тях. Никой не им премахва пола.

Щом проблема не е в пола, защо трябва да има отделна конвенция за защита на жените?

преди 7 минути, Merryl написа:

Еврика! Децата се учат на толерантност към различните от тях. Никой не им премахва пола.

А досега на какво ни учеха?

преди 2 часа, Merryl написа:

Относно статията за детската градина в Швеция... Културни хора са и са решили начин, по който да избегнат агресията между момчета и момичета като ги научат на смесени игри и отношения.

Ето тук пишеш, че има агресия на полов признак.

преди 15 минути, Merryl написа:

А аз къде казах, че е заради пола на опонента... и къде в статията пише, че е заради пола на опонента.

И ако проблема не е в пола, защо тогава въобще възпитателките се стараят да премахнат половите разлики?

Николов, на това ниво ли ще водим дискусия... Хващаме се за предходната дума и профанизираме същността на идеята. 

Лично на мене ми е все тая дали ще приемат или няма да приемат конвенцията. Става въпрос, че светът е тръгнал нанякъде и европейците, като по-каба хора от българина, възприемат нещата различно и явно искат това да бъде отразено и на хартия, законно и валидирано по всички правила. Много от нещата, които ни се налага да приемем, за да бъдем в крак с времето, са чужди на манталитета и на разбиранията ни, но в крайна сметка времето си върви и всичко си идва по места.

преди 2 часа, Lumberman написа:

Бананан, ако след 98 страници писане по темата не си вдянал за какво иде реч, какво има да добавям. Фактите са на показ, другото е въпрос на осмисляне и разбиране. Хванал си се за термина "трети пол", а си сляп за чудовището, което създават - което освен индоктринационен център, ще е и репресивен апарат за глобяване и преследване на инакомислещите. По тая причина на Запад все по-малко става за живеене (ако човек иска да отгледа деца; ако не иска, то и на дъното на морето ще му се получи). При нас това още не е дошло, и все още имаме шанс да се предпазим. Щото дойде ли, или ще има бунтове, или ще пращат хората по "Белене" и прочие. А можем поне това да си спестим от т.нар. "преход".

Между другото, деца имаш ли? А ти, Мерил?

.

Оф, човек, това е несериозно. Не, нямам деца.

Ако смяташ, че сме профанизирали същността на идеята, не виждам смисъл да продължавам дискусията.

А европейците може и те да грешат понякога.

преди 1 час, miro20 написа:

визирам и педофилите

Нещо повече. У нас Държавата си затваря очите за случаи на педофилия в гетата, а с това става и съучастник. В тази конвенция ясно е записано, че няма да се толерират отклонения, заради религиозни, етнически и там каквито и да е глупотевини. Не ми се мисли кво ще говори т.нар. ни държава пред еуектората с лилавите венци за това.

Отделно са случаите на насилие над жени и начина, по който третира това държавата, замитайки проблемите под килима. Но една от ключовите думи в текста е отговорност. Институциите трябва да бъдат държани отговорни.

преди 41 минути, M.Николов написа:

Ето тук пишеш, че има агресия на полов признак.

Казвам, че не става въпрос за агресия насочена срещу някого заради пола, а енергия, която е обусловена от пола. Естествено е, че момченцата и момиченцата ще имат различни интереси и различна енергия. И хората искат правилно да канализират тази енергия, за да няма агресия. За целта трябва да научат момченцето, че няма да е по-голям мъжкар от това, ако разкървави носа на момиченцето /както и на друго момченце също/ и няма нищо лошо в това, ако си поиграе с момиченцето и в кухнята.

Цитат

И ако проблема не е в пола, защо тогава въобще възпитателките се стараят да премахнат половите разлики?

Не премахват половите разлики, а учат децата, че няма нищо нередно в това татко да готви, а мама да кара кола. И че таткото, който готви, не е нито педераст, нито е за смях, нито е по-малко мъж.

Наистина ли не виждаш разликата?

преди 21 минути, M.Николов написа:

Ако смяташ, че сме профанизирали същността на идеята, не виждам смисъл да продължавам дискусията.

А европейците може и те да грешат понякога.

Разбира се, че може да грешат. Но не може, защото някой се опитва да учи едно момче да не е агресивно, да се каже, че се опитва да го превърне в педераст или да му премахне пола. Ами и това, ако не е профанизиране на дискусията, аз не знам какво още има да си говорим.

преди 13 минути, Мальчик Бананан написа:

Нещо повече. У нас Държавата си затваря очите за случаи на педофилия в гетата, а с това става и съучастник. В тази конвенция ясно е записано, че няма да се толерират отклонения, заради религиозни, етнически и там каквито и да е глупотевини. Не ми се мисли кво ще говори т.нар. ни държава пред еуектората с лилавите венци за това.

Отделно са случаите на насилие над жени и начина, по който третира това държавата, замитайки проблемите под килима. Но една от ключовите думи в текста е отговорност. Институциите трябва да бъдат държани отговорни.

Да, но  я виж лимбурманчо дето толкова се възхищава на ветеринаря Пасков, какви ги говори в клипа  по назад ?  За което казах "дявола чете евангелието".

Този аспект ветеринаря го представя  точно на обратното - видиш ли , жената /.или др/ от обект става субект, и понеже  институциите се задължават да вземат отношение, независимо има ли жалба или не, какво  свидетелстват или не, и това означавало че мнението на жената/родителя не се вземало в предвид и тя е само свидетел, което било едва ли не именно още по голямо  нарушаване на правата на жената.

Не знам дали сложно обясних, дори се съмнявам някой да го е гледал това видео, но общо взето това му е мотото. Демек, конвенцията води до още по голямо нарушаване на права.

:)

И да, и мен ми е интересно как ще го приемат, те общо взето тези социални групи и етноси хал хабер си нямат, и  са на "стадния принцип" .

преди 17 минути, Merryl написа:

Не премахват половите разлики, а учат децата, че няма нищо нередно в това татко да готви, а мама да кара кола. И че таткото, който готви, не е нито педераст, нито е за смях, нито е по-малко мъж.

Наистина ли не виждаш разликата?

Сама разбираш че не, не усещат разликата. Всичко това при тях  е през призмата "правят ни обратни"  , "натрапват ни задължително кастриране и  содомистична, джендърска идеология, в която да си изразиш пола мъж/жена е престъпление " .

на 3/26/2018 в 14:30, Merryl написа:

.....хората искат правилно да канализират тази енергия, за да няма агресия........

.....учат децата.....

Какво значи правилно ? По чии правила ? Защо по неговите , а не по други ?

То не се иска , нито пък се измисля на кой както му се иска . Дадено е от Бог/"бог" !

Гледай "Серинити" , ама не заради зяпанките , пукалките и сополивките както би сторил Миро . Има какво да се мисли за

Агресията  -  ІІІ-ти закон на Живото (няма ли агресия - няма Живо , умира !) .

Размишлявай върху посланието на филма....

Проблемът на днешния свят изобщо е да се ограничат в Разумни Граници Лакомията , Мързела и Агресията , а не да се размиват Ганиците !!! Иначе всяка система деградира , разпада се ! Казано по библейски , следва Апокалипсис.... Империите и не само , за това умират  .....Тук трябва човек много да знае , да разбира и мисли , за да открие истинските проблеми и да ги реши адекватно на средата в която живее . Защото в една среда изискванията на Бог/"бог" са едни , а в друга среда са  други . В разнообразието се корени гаранцията за оцеляване и развитие при всякакви условия  , безсмъртието на Живота !.....

Наблюдавай какво се случва днес с преселението на народите  , след като разрушиха традиционни за други места модели.... !......Ей така ! От неограничени Лакомия , съпроводена с Агресия - искат ресурса на целия свят само за себе си . Размивайки Границите , това е начинът да го присвояват "законно". Правят го !...... .

Учат децата , че сутрин може да е момиченце , вечерта да е момченце , а по обед както каже лелката в детската градина - нито момиченце , нито момченце , ами джендър........Това ако не е размиване на Границите , здраве му кажи ! Следва деградация , самоунищожение , Апокалипсис.....

Казано е : " Жабата да си знае гьола ! " . Тук разбира се , не става дума тъкмо за жаби , както можеш да си помислиш , и както го мисли Миро . В същността си става дума за Граници !....:)

"Преклонна главице" , пак се изпразваш без да си чел дори примера с Швеция , и че точно че когато в тази детска градина момиченцата казвали НЕ  , родителите им споделяли че и в къщи ставали по - опърничави.

т.е. застъпва се точно твоята теза за "агресията". Разбира се целта не е възпитание на агресия, а на възпитание на самочувствие и т.н..

Ама плямпай си ..... учели били че може да е момче на сутрин и момиченце на вечеря... :laughing4:

Мерил най добре синтезира нещата към  момента, стереотипите и капаците в мирогледа ти обаче не могат да излязат от тази "рамка" за която и аз споменах по горе като "призма" през която гледате.

преди 26 минути, Мальчик Бананан написа:

Да. И Турция също я била приела, дето уверено крачат към средновековие и шериат. Не виждаш ли фалшът и лицемерието във всичко това? Половината конвенция е за "бежанци" (ето защо Турция е подписала), 1/3 за джендър идеологиите и общи приказки за защита на жените (обаче защо само и изключително за жените), които с нищо не се различават от сега съществуващите точки в законът и съответно толкова и ще се прилагат. Но това е само параванът да се развихрят НПО-тата сред деца и подрастващи и да завъртят делата в Стратсбург, вече не само срещу България, а и срещу българите, за щяло и нещяло. Все пак, според изтрещелите лесбийки и феминистки, жената е жертва дори само в присъствието на мъж, а мъжете са насилници по природа и ако н се трансформират в някакъв джендър, значи упражняват насилие със самото си съществуване. Така, че поставянето на специални права на полов признак, специални, законови мерки, това е дискриминация и противоречи директно на конституцията ни, в частта с равните права и задължения, независимо от пол, религия и т.н.

Изобщо човек, разбирам, че си с либерални възгледи, макар и да не ги приемам чак в такава степен, защото всичко е толкова наивно, че чак се чудя как може да не виждаш зад клишетата. Разбирам и, че разсъждаваш правилно по доста точки. Май не ми е за пръв път да те попържвам, като се издразня на нещо и после да се извинявам. Аз се смятам за хуманист и уважавам такива хора. Но не мога да уважавам наивитетът, защото в голямата политика и социалният инженеринг, на който си играят сега феминистките, с благословията на самонабедилите се за световен елит, лозунгите са само зле прикрита пропаганда с някакви други цели и рядко в интерес на обществата и нормалните хора.

преди 20 минути, by_chechi написа:

Учат децата , че сутрин може да е момиченце , вечерта да е момченце , а по обед както каже лелката в детската градина - нито момиченце , нито момченце , ами джендър.........:)

А Мирко все още не може да си избере какъв иска да бъде.

Освен да подтичва след какичките и да вика:

-И аз мисля така!

току-що, M.Николов написа:

А Мирко все още не може да си избере какъв иска да бъде.

Не позна. Но аз пък се питам друго - Аз питам ли те какъв си, или какъв искаш да бъдеш ?

И няма да те питам . Защото едно че не ме интересуваш, и второ че нивото на което винаги принизявате дискусията е доста ниско и унизително .

преди 12 минути, RagnerBG написа:

Да. И Турция също я била приела, дето уверено крачат към средновековие и шериат. Не виждаш ли фалшът и лицемерието във всичко това? Половината конвенция е за "бежанци" (ето защо Турция е подписала), 1/3 за джендър идеологиите и общи приказки за защита на жените (обаче защо само и изключително за жените), които с нищо не се различават от сега съществуващите точки в законът и съответно толкова и ще се прилагат. Но това е само параванът да се развихрят НПО-тата сред деца и подрастващи и да завъртят делата в Стратсбург, вече не само срещу България, а и срещу българите, за щяло и нещяло. Все пак, според изтрещелите лесбийки и феминистки, жената е жертва дори само в присъствието на мъж, а мъжете са насилници по природа и ако н се трансформират в някакъв джендър, значи упражняват насилие със самото си съществуване. Така, че поставянето на специални права на полов признак, специални, законови мерки, това е дискриминация и противоречи директно на конституцията ни, в частта с равните права и задължения, независимо от пол, религия и т.н.

Изобщо човек, разбирам, че си с либерални възгледи, макар и да не ги приемам чак в такава степен, защото всичко е толкова наивно, че чак се чудя как може да не виждаш зад клишетата. Разбирам и, че разсъждаваш правилно по доста точки. Май не ми е за пръв път да те попържвам, като се издразня на нещо и после да се извинявам. Аз се смятам за хуманист и уважавам такива хора. Но не мога да уважавам наивитетът, защото в голямата политика и социалният инженеринг, на който си играят сега феминистките, с благословията на самонабедилите се за световен елит, лозунгите са само зле прикрита пропаганда с някакви други цели и рядко в интерес на обществата и нормалните хора.

Ми аз коментирам текста, а не теориите и коментарите около него. За законите, не си прав. Както и за изпълнението и спазването им. Има мит в България, който гласи: "в България има закони, но не се спазват".  Какви са тея закони, които позволяват на човек с девет присъди да се разхожда на свобода? Ок, не сме Щатите, където има натрупване, но поне някаква градация. След първото получаваш повече години, след третото още повече и т.н. Отделно колко престъпници се разхождат на свобода, никой не знае. Какви са наказанията за убийците на пътя? И въобще, имаме калпави закони и те даже не се спазват. Щом не може да се справим сами... А и приведох коментара на не помня, май политик. Нали, даже и да приема теретизиране и преразказ по картинка, той посочи: приехме Конвенцията за правата на децата, какво се промени. Само не знам защо натискат толкова за тая конвенция...

Spoiler

преди 23 минути, M.Николов написа:

Ми, като се питаш, трябва и да си отговаряш.:rolleyes:

И няма да те питам . Защото едно че не ме интересуваш, и второ че нивото на което винаги принизявате дискусията е доста ниско и унизително .

Като няма какво да кажеш, не е нужно да спамиш с огфтопици и личностни заяжданици , нали ? 

Нали разбираш че СПРЯМО ТЕМАТА този стил и поведение ама въобще не те прави "мъж" :) :)

преди 2 часа, miro20 написа:

всичко това е част от социалната роля

А това е което джендерите искат да ни внушат. Живота не е театър. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.