Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 45 минути, miro20 написа:

Кои са "продажни души" ? Тези /най вече жените  от БСП/ които допреди 3 месеца пламенно бяха ЗА конвенцията, които питаха "кога по скоро ще се внесе и приеме" , а после обърнаха палачинката на точно  180' ?

Това, че ти не можеш или по-точно не искаш да се сетиш, хич не е мой проблем. Дано един ден ти дойде акълът. Но не знам какво трябва да се случи.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 46 минути, miro20 написа:

Кои са "продажни души" ? Тези /най вече жените  от БСП/ които допреди 3 месеца пламенно бяха ЗА конвенцията, които питаха "кога по скоро ще се внесе и приеме" , а после обърнаха палачинката на точно  180' ?

А ти замислял ли си се, че е възможно до преди 3 месеца да не са били запознати с текстовете от конвенцията, а да са знаели само, че има конвенция за защита на жените от насилие без да са запознати с цялото ѝ съдържание?

преди 4 минути, M.Николов написа:

А ти замислял ли си се, че е възможно до преди 3 месеца да не са били запознати с текстовете от конвенцията, а да са знаели само, че има конвенция за защита на жените от насилие без да са запознати с цялото ѝ съдържание?

що за политик е този който не знае какъв закон иска да приеме - глупаци не заслужават да са в парламента

преди 8 минути, M.Николов написа:

От 2011 г , до 2018 г не са се запознали ?? И за 3 месеца претърпяват "катарзис" , и то не всички /понеже това бе изненада и за самия СтаниШеф/ , а само г-жа Лъжа и свитата  и ??

хех.. може може... ама нещо защо ли не ми се вЕрва ?? :)

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

що за политик е този който не знае какъв закон иска да приеме - глупаци не заслужават да са в парламента

Мисля че и г-жа Лъжа, и останалите много добре знаят всичките закони и законченца, та нали  точно това им е работата - да търсят всякакви поводи за "дивиденти" .

Просто "няКОЙ" натисна копченцето , вероятно от клубъ на Решетников, и балетистите , пардон, бесепистите, се завъртяха на точно 180' :)

Точно тези размисли ми дават повод да смятам че темата като такава въобще не е важна за г-жа Лъжа. Днес са ЗА , утре ПРОТИВ, после пък за друг закон и тема.. няма проблеми. Пируети ще има, важното е да си изпълняват поръчките.

Точно това последното е  най грозното в цялата политика.

Охо, сто страници и още не сме я разнищили конвенцията! Ами то си стана тема!

И по темата, ето какво споделя един англичанин женен за рускиня, двамата живеят в България от няколко години. Тъжна констатация.

на 3/25/2018 в 23:02, Мальчик Бананан написа:

Кои са традиционните "полови роли и полови поведения"? Жените не могат да играят футбол? Мъжете не споделят? Мястото на жената е вкъщи? Нормално е жените да получават по-малко?

Традиционно е:

• Когато говориш с педераст или за педераст, да можеш без страх да го адресираш като педераст
  • Да си употребяваш без страх личното местоимение той за човек от мъжки пол и тя за човек от женски пол
  • Мъжът да си върши мъжките работи, а жената женските
  • Да не се очаква еднакво заплащане за едни и същи професии при различна производителност от хората с различен пол
  • Да можеш без страх да обясниш на момчето си, че трябва да се държи като мъж, а не като ревльо, без странични последствия
  • Да можеш без страх да обясниш на детето си, че не е нормално, онзи там чичко да носи пола и обувки с високи токчета
  • Да можеш без страх да обясниш на детето си, че не е нормално да бъде хомосексуално
  • Държавата да защитава традиционните ценности, а не да върви срещу тях
  • Момчетата да искат да станат пожарникари, автомобилни състезатели, футболисти, строители, космонавти, летци, инженери т.н.
  • Момичетата да искат да станат учителки, манекенки, певици, шивачки, тъкачки, домакини и т.н.

Е такива едни хубави традиции... Може и още ако все още не се сещаш за какво иде реч...

на 3/26/2018 в 1:24, Merryl написа:

...

Относно статията за детската градина в Швеция... Културни хора са и са решили начин, по който да избегнат агресията между момчета и момичета като ги научат на смесени игри и отношения. Какво лошо има, ако момчето се научи да готви или момичето да кара кола... Нищо, разбира се. Нито готвещите мъже са по-малко мъже, нито каращите коли жени са по-малко жени, но всичко е в главите на хората... Културните общества по-лесно приемат новостите. Ние сме по-закостеняли и всички тези реакции са... е, ако и да са пресилени, то поне са очаквани.

Проблема не е, че ги учат на смесени игри, а че умишлено трепят половата идентичност на децата, адресирайки ги с безполовото hen.

И още, от статията не става известно дали само момичетата ги учат да казват не. Силно подозирам, че това е така. Няма лошо в това да учат момченцата да готвят, пък момиченцата да викат не, но тогава, да слагат и момичетата да залягат в маслата под колата да я поправят, пък да учат момченцата да викат не.

А после в забоя, когато се работи на норма, да се плаща според изработеното и тарифите да са еднакви. И когато се програмира, пак да се плаща според качеството на кода и похарчените нерви, но освен тарифите и очакванията да са еднакви. Или при работа на открито, в летен пек и снежна зима...

Няма лошо да се иска равенство, ма трябва равенството да е във всичко.

на 3/26/2018 в 3:33, M.Николов написа:

Мерил, ако позволиш един въпрос- От спомените ти в детската градина и училище колко пъти си проявявала агресия срещу друго дете заради пола му(или пък някое друго дете е проявявало агресия срещу теб заради пола ти)?

Е ся, не е като да не е имало. Преди около 40 години, в началното училище, наричахме момичетата с презрителното женки и не малко от тях си патеха по полов признак. В по-горните класове това разбира се промени, но факта си е факт - по мое време такъв тип агресия имаше. Сега как е, не знам, но си мисля, че не се е променило кой знае колко...

преди 39 минути, M.Николов написа:

Не знам, аз в детската градина се женех, не съм бил момичета.

Че то беше срамно да си женен! Или недай си Боже, да те нарочат, че харесваш някоя... Малиии... То бяха подигравки - то беше чудо!

...Тили, тили, тесто, жених и невеста!...

преди 43 минути, M.Николов написа:

Не знам, аз в детската градина се женех, не съм бил момичета.

А в първи, втори и трети клас? М? Пак ли се женеше или гонеше женките?

Западните общества имат проблем, който в България го нямаме или поне засега не е така ярко изразен. Става въпрос за социопатите, които в един момент избухват и тази реакция винаги е свързана с масови разстрели в училища, взимане на заложници и още куп други примери, за които всички сме чували много, много често. Прояви, които за нас все още са екзотика /и слава Богу/, а в западните общества са едва ли не ежедневие.

И тъй като специално социопатията е психическо разстройство, което "възниква в следствие на неправилни условия на живот, на неблагоприятно въздействие на средата", означава, че никой не е застрахован и явно първите години от израстването в детството и юношеството са ключов момент в превенцията и борбата с последствията от това неблагоприятно въздействие на средата. 

И явно за хората в западните общества при алтернативата дали да се обръщат с безлично местоимение или да рискуват създаването на поне един социопат, първият избор е по-приемлив.

Знаем какво е в училище да те наричат "очилато магаре" или "дебела свиня" или "джуджето Хаяско" или "дългуч-маркуч"... или каквото друго още се сетите, дори и да не са на полов признак, това са все неща, които хората не приемат за нормални отношения и искат да имат някаква превенция против последиците. Дори не бихме могли да си представим какво би било, ако точно в тази възраст /а тези неща се случват точно в тази възраст/ който и да е тийнейджър се определи като хомосексуален - какво отношение ще последва от останалите ученици.

А относно професионалната реализация - аз не виждам проблем след като някой от женски пол е кандидатствал да бъде кранист, да получава заплата като за кранист и да работи в условията като за кранист, а не съобразно това дали е мъж или жена.

Иначе всички в темата го дават много открехнати, но съм сигурна, че всички ще се усмихнат под мустак, ако медицинската им сестра е от мъжки пол или ги акушира мъж...

А бе - всичко ще си дойде на мястото. Така сме живяли, така сме свикнали, явно ни трябва повече време, за да приемем или поне да разберем някои неща, които са далеч от бита ни. Явно и като нация нямаме нужното ниво на емоционална интелигентност, за да разбираме и без да ни се налага да го преживяваме лично.

п.п. По-горе като написах думата тийнейджър се замислих и за това, че в българския език има много хубави думи за представителите на тази възраст - девойка и юноша, при това думи, точно определящи децата по полов признак. Обаче още преди години приехме думата тийнейджър без въобще да се замисляме за какво става въпрос и през ум дори не ни мина, че това е "обезполяване" на децата... Още нещо, което сега удобно заобикаляме. Нищо де, свикнали сме. Няма да ни е сефте дет се вика.                      

преди 8 часа, darkterminal написа:

Цитат

Момичетата да искат да станат учителки, манекенки, певици, шивачки, тъкачки, домакини и т.н.

Защото там им е мястото, нали?

Цитат

Когато говориш с педераст или за педераст, да можеш без страх да го адресираш като педераст

Кво?

Цитат

Да можеш без страх да обясниш на детето си, че не е нормално да бъде хомосексуално

Кой те спира?

Цитат

Да не се очаква еднакво заплащане за едни и същи професии при различна производителност от хората с различен пол

Голям автогол си вкара тук. Ясно.

Абе, като ви спускат опорните точки да ги пльокате тука, не ги ли четете поне малко от малко?

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:
Цитат

Да можеш без страх да обясниш на детето си, че не е нормално да бъде хомосексуално

Кой те спира?

А нещо за "език на омраза" да си чувал? Там в Швеция, Норвегия не се толерират тия работи. Язък, Дамянов! Засрами се.

Или мислиш, че във физическия труд мъжете могат да се мерят със жените. Не ставай смешен. Производителността и силата са съвсем различни. Съответно не е правилно да е еднакво заплащането.

Но списъкът на Darkterminal е доста добър, макар и не изчерпателен. Да се види вие какви работи громите и по какво въздишате... уж индиректно.

преди 1 час, Merryl написа:

И тъй като специално социопатията е психическо разстройство, което "възниква в следствие на неправилни условия на живот, на неблагоприятно въздействие на средата", означава, че никой не е застрахован и явно първите години от израстването в детството и юношеството са ключов момент в превенцията и борбата с последствията от това неблагоприятно въздействие на средата. 

Да, съгласен съм с теб, обаче какво излиза - че най-добрата превенция била унищожаването на социално-половите различия между мъже и жени, така ли? Ако учиш децата от малки на смесени игри и различни, нетрадиционни роли, това ще ги предпази ли? Аз пък си мислех, че ще доведе до проблеми с идентичността. Но никога не е късно човек да научи нещо ново.

А бе - всичко ще си дойде на мястото. Така сме живяли, така сме свикнали, явно ни трябва повече време, за да приемем или поне да разберем някои неща, които са далеч от бита ни. Явно и като нация нямаме нужното ниво на емоционална интелигентност, за да разбираме и без да ни се налага да го преживяваме лично.

Емоциална интелигентност? Нещо бъркаш. Емоциите нямат общо с интелигентността, с разума и с духа човешки. Това твоето са типично ЖЕНСКИ работи и умувания. Водите се от емоции. Повече време ни трябвало, като на ирландците с Лисабонския договор? Спестете си времето и надеждите. Освен ако не искате насила да ни направите такива, каквито желаете да бъдем? Тогава май ще е под въпрос вашата толерантност!?

п.п. По-горе като написах думата тийнейджър се замислих и за това, че в българския език има много хубави думи за представителите на тази възраст - девойка и юноша, при това думи, точно определящи децата по полов признак. Обаче още преди години приехме думата тийнейджър без въобще да се замисляме за какво става въпрос и през ум дори не ни мина, че това е "обезполяване" на децата... Още нещо, което сега удобно заобикаляме. Нищо де, свикнали сме. Няма да ни е сефте дет се вика.                      

Съгласен съм. Сега се замислих и аз за тая дума, че в последните години несъзнателно съм спрял да я използвам. А преди някак средата ми я налагаше. Имаме си по-хубави и по-точни думи. Но пък не са политкоректни, определено дискриминират по полов признак да знаеш. Тъй че ако я бъде Конвенцията, и те няма дълго да изтраят. Не само поемите на Ботев ще трябва да ревизират.

преди 4 минути, Lumberman написа:

А нещо за "език на омраза" да си чувал? Там в Швеция, Норвегия не се толерират тия работи. Язък, Дамянов! Засрами се.

Или мислиш, че във физическия труд мъжете могат да се мерят със жените. Не ставай смешен. Производителността и силата са съвсем различни. Съответно не е правилно да е еднакво заплащането.

Но списъкът на Darkterminal е доста добър, макар и не изчерпателен. Да се види вие какви работи громите и по какво въздишате... уж индиректно.

Какъв физически труд, човек? Тук не говорим за дървосекачи. Има си статистика, цифри. Нищо не "громя". Забавно ми е. Може би живееш в Норвегия, аз живея в България. Там да правят каквото искат. Като отида в Норвегия, ще се държа като норвежец.

току-що, Мальчик Бананан написа:

Какъв физически труд, човек? Тук не говорим за дървосекачи. Има си статистика, цифри. Нищо не "громя". Забавно ми е. Може би живееш в Норвегия, аз живея в България. Там да правят каквото искат. Като отида в Норвегия, ще се държа като норвежец.

А бе ти ако искаш ходи в Содом и ставай обратен. Щом така искаш. Нали натискат феминистките за равно заплащане? Но никоя от тях не се натиска за кранистка или миньорка? Между другото на единия ми дядо сестра му е била кранистка навремето, и даже е имала инцидент, при който нещо я е притиснал крана. Но е бил мъжкарана и три деца отгледа през соца. Въпросът обаче е  друг, да правят каквото си искат в Норвегия, ама защо да ни налагат своите възгледи и на нас? Да стане подсъдимо да порицаеш хомосексуализма или да си наказват/ступваш децата? Чухте ли какво каза англичанина във видеото по-горе за децата в Англия?

Мерил, като имам време ще видя да се върна на по-предния ти коментар за агресията в училище. Мисля, че имаш право за някои неща, но и други пропускаш.

И явно за хората в западните общества при алтернативата дали да се обръщат с безлично местоимение или да рискуват създаването на поне един социопат, първият избор е по-приемлив.

Въобще не правят никаква връзка между социопати и джендъризация.
Това ти си ги измисляш сега, хей така.
Не се приема от съвета на старейшините твоето предложение.

Офф, сори, реших да чекна темата, ама явно тук е някаква машина за изкарване на кинти. Все пак ще следя темата, защото е любопитно да се гледа как работи troll front-а.

преди 1 час, Lumberman написа:

Емоциална интелигентност? Нещо бъркаш. Емоциите нямат общо с интелигентността, с разума и с духа човешки. Това твоето са типично ЖЕНСКИ работи и умувания. Водите се от емоции. Повече време ни трябвало, като на ирландците с Лисабонския договор? Спестете си времето и надеждите. Освен ако не искате насила да ни направите такива, каквито желаете да бъдем? Тогава май ще е под въпрос вашата толерантност!?

Умните хора, когато нещо не знаят, или питат, или го проверяват сами и събират нужната информация, за да попълнят пропуска от знания. 

Емоционална интелигентност е термин, за който ще ти дам няколко линка...

https://bg.wikipedia.org/wiki/Емоционална_интелигентност

http://divera.bg/emocionalna-inteligentnost/

https://leadership.bg/емоционална-интелигентност-успешен

Няма нищо срамно в незнанието. Не всеки може да знае всичко. Интелекта обаче си личи от начина, по който се "отиграва" едно незнание. Не само, че не си потърсил за какво говоря, ами си започнал и с типичните си разсъждения за мои женски умувания и още куп неща, все в твой стил... А да, и още нещо - когато и ако интелигентният човек все пак попадне в подобна ситуация - най-нормалното нещо на света е след това да поднесе извиненията си.

Изводите оставям за вас - теб и другите като теб.

Хубав ден!

преди 3 минути, Lumberman написа:

Да стане подсъдимо да порицаеш хомосексуализма...

А в Белгия изкараха специален закон социалистите и зелените, да те съдят за хомофобия.
Също както има и закон да те съдят ако отричаш съществуването на избиването на еврейте в газовите камери.

А тази сутрин наблюдавам един нов съсед, наемател на улицата с някакъв друг който не живее насам. Оня дойде с неговата кола. Обикновено съседът наемател е абсолютен темерут, едно здрасти не можеш да му извадиш с ченгел от устата. Но при вида на оня другия една широка усмивка по лицето му, направо сияе като влюбен. Вади чанта някаква от неговата кола, сложи я в колата на другия. Размотаваха се нещо, кикотят се и по едно време съседът изнесе куфар и голям плак пълен май с друхи и ги напъха за нула враме в колата на другия, после потеглят като обирачи на банка и изчезват.
Съседът за който ви разправям е особено смотан в ръцете, яко непохватен. Миналата година го наблюдавах веднъж как си коси тревата и си умрях от смях. Тоя май не беше косил трева през живота си преди това.
Та, ако се окаже че са влюбена двойка с оня дето идва да го вземе с неговата кола, съседът май ще да е в ролята на булката.
Бях забелязъл още от настаняването му в наетата къща, че някакви хора спират с кола и гледат към прозореца на спалнята му и после потеглят без да слезат. Много пъти съм ги виждал да го правят това. Най-вероятно са родителите му и сестра му, ако се е скарал с тях, да речем ако са против избора му на живот.
Такааааа, аз няма да го питам какъв е, ама може да споделя наблюденията ми с други съседи и съседки, да си имат едно на ум. То той страни от всички вкупам де.

преди 3 часа, Merryl написа:

Интелекта обаче си личи от начина, по който се "отиграва" едно незнание. Не само, че не си потърсил за какво говоря, ами си започнал и с типичните си разсъждения за мои женски умувания и още куп неща, все в твой стил... А да, и още нещо - когато и ако интелигентният човек все пак попадне в подобна ситуация - най-нормалното нещо на света е след това да поднесе извиненията си.

Изводите оставям за вас - теб и другите като теб.

Не случайно винаги казвам че сами се излагат . Но не се усещат.

"Извинения" ли ??? :) те не са тук за извинения и дискусии. А за нападки, чесане на крастата , вечната тема "убий гейя с камъни щото иска да ме кастрира "  и налагане на истерия и пропаганда , която много често , няма нищо общо с конвенцията.

преди 13 часа, darkterminal написа:

....Е ся, не е като да не е имало. Преди около 40 години, в началното училище, наричахме момичетата с презрителното женки и не малко от тях си патеха по полов признак....

Патеха си и още как , по полов признак !:)

...мен от малък ме учеха , че момичета не се бият , а  момчета може (ако може :) ) - естествено е . Знаех си мястото и си мерех приказките , и поведението .....

....А на момичетата им дърпах плитките (да не им избивам зъб я ! ), а те пък ми чупеха моливите ....ама не съм забелязал да не им харесва....Доста по-късно една съученичка ми каза , че много я било яд дето не съм дърпал и нейните плитки - ми беше грозното патенце . По-късно разцъфтя....:)

Сега всеки сополанко може да къса нервите на целия клас с лигавщини всякакви.....и на учителката също , щото имал човешки права.....Ама и задължения има , а за задължения правозащитниците и дума не отварят...

преди 6 часа, Мальчик Бананан написа:

Защото там им е мястото, нали?

...

Мястото всеки си го определя сам, според желанията си и според възможностите си! Факт е, че има професии, които традиционно са женски и такива, които традиционно са мъжки. И има причина това да бъде така! На жените им липсват ред качества за да работят ефективно в забоя, а е разхищение на мъжка сила да работи мъжа на тъкачен стан. Жените сами избягват да работят в мръсотията на гаража, като автомеханици, а мъжете не си и помислят да работят като чистачки да речем. Никой не е казал, че не може да има жена да бъде програмист или мъж да е медицински брат, но това никак не е традиционно. И не виждам никаква причина това да се променя!

...

Кво?

...

Какво не ти стана ясно? Днес не е безопасно да наречеш някой педераст, когато той наистина е такъв. Били гейове, не били педерасти. А правилна или не, традиционната дума с която се адресират хомосексуланите индивиди от мъжки пол в България е педераст. И не виждам причина това да се променя.

...

Кой те спира?

...

В България все още никой... В други страни, ако социалните разберат, че провеждаш такова възпитание, могат да ти отнемат детето... А е традиционно да обясниш на детето си, че не е нормално то да е хомосексуално, защото хомосексуалността е отклонение - производствена грешка. И не виждам никаква причина това да се променя.

...

Голям автогол си вкара тук. Ясно.

...

Не знам за какъв автогол ми говориш тук. Аз ръководя екип от двадесетина програмиста. Сред тях има и жени на същата длъжност. Разликата в качеството на написания код е драстична и не е в полза на жените. Обясни ми защо тогава трябва да получават същата заплата? Защото е справедливо или защото трябва да сме толерантни. За да допълня картинката имам сред останалите каки и една окомуш мацка, дето ги чува петлите - ама много. Нея си я къткам наред с другите ценни ресурси, направил съм я тийм лидър и съм се погрижил да я слушат. Там проблем нямам - да взима, колкото си е заработила.

Когато завършвах Техническия Университет, от над 200 човека поток, приблизително една трета бяха жени. При завършването съотношението се измени на една пета и от тях само 3 момичета ставаха за нещо. По същия начин, във всяка професия си има тенденция, къде мъжете се справят по-добре, а къде жените. За това има и традиционно мъжки професии и традиционно женски професии. От това се и определило и наложило различното заплащане. А не от някаква въпиюща социална несправедливост.

Освен това, аз не казвам, че това трябва да е само по отношение на жените. Тоест, не да е базирано само на пола (и двата пола), а и на производителността. Тоест, ако някоя кака се окаже добър директор на завод за тежко машиностроене - ми, нека да си взема хубави паричките щом си ги е заработила! Лошо няма.

Та, традиционно е според пола, да има професионална неравнопоставеност в изискванията и съответно в заплащането. И не виждам причина това да се променя.

...

Абе, като ви спускат опорните точки да ги пльокате тука, не ги ли четете поне малко от малко?

А тук, малко се пообърка! Нямам политически пристрастия. Аполитичен съм. Изразявам собствените си настроения. Хубави или лоши, те са такива каквито ги четеш и не виждам причина да не ги изложа. Бъди така добър, да не слагаш етикети и да не ме причисляваш тук или там, така както аз се ограничих в излагането на собствените си мисли, без да ти слагам етикети и да ти говоря за опорни точки...

И да обясняват родителите кое е правилно и кое не, ако е генетично заложено детето си става такова след време!

преди 10 минути, .Alex&Vanko. написа:

И да обясняват родителите кое е правилно и кое не, ако е генетично заложено детето си става такова след време!

Детето става каквото го възпитат и научат. Генетиката никога няма как да предопредели, или надделее над разума, освен ако про джендер НПО-тата и евентуално бракувани еднополови, на които в е било разрешено да притежават деца, не успеят изкуствено да го убият чрез насочено въздействие в дома и  навлизане в системата на образованието и чрез медийните влияния.

преди 2 часа, darkterminal написа:

Мястото всеки си го определя сам, според желанията си и според възможностите си! Факт е, че има професии, които традиционно са женски и такива, които традиционно са мъжки. И има причина това да бъде така! На жените им липсват ред качества за да работят ефективно в забоя, а е разхищение на мъжка сила да работи мъжа на тъкачен стан. Жените сами избягват да работят в мръсотията на гаража, като автомеханици, а мъжете не си и помислят да работят като чистачки да речем. Никой не е казал, че не може да има жена да бъде програмист или мъж да е медицински брат, но това никак не е традиционно. И не виждам никаква причина това да се променя!

Това, което феминизмът наложи е, че мъжът и жената са не само равни, ами и еднакви. А това въобще не е така, нито като физика, нито като психика. То и затова се използва термин като "нежния пол". Не че няма някои изключения на по-мъжки момичета и по-женствени момчета, но това си изключения. Е, ако тръгнат да ми бърникат ролите, тогава тези изключения може да станат и доста обичайни. Но това не променя характеристиките на мъжа и жената. Не знам, кому е нужно да върви постоянно против течението, против човешката природа? Не е ли по-правилно да вървиш в синхрон с нея, да я имаш предвид, и да се съобразяваш? Това, което искат да направят е подобно на дялането на дърво без да те интересува посоката на жилите. Ами като дялаш срещу жилите, ще ти се кърти! Или и това е дискриминация и несправедливост?! Дървото се цепи по жилите, някои камъни също; докато напреко жилите трябва да го режеш. И това са неща, които не е трудно да се установят. И защо ако за природните неща не е трудно, и човек с глава на раменете ги научава тия работи, защо е такъв проблем това да се прави и с онова, което касае пола? Защо искате да забраните на жените да бъдат жени и на мъжете да бъдат мъже? Защо е това объркване? Не помните ли сыщо онова изследване в САЩ през 1962 г., според което над 90% от белите жени (които май към 60% тогава са работели) са предпочитали да бъдат домакини? Защо така?

преди 2 часа, darkterminal написа:

Какво не ти стана ясно? Днес не е безопасно да наречеш някой педераст, когато той наистина е такъв. Били гейове, не били педерасти. А правилна или не, традиционната дума с която се адресират хомосексуланите индивиди от мъжки пол в България е педераст. И не виждам причина това да се променя.

Педераст не е обидна дума. Тя си има значение. Както и содомит, мъжеложец. Това, че някой се обижда, е защото тази дума традиционно отразява едно социално-порицаемо поведение. Все едно някой да ми се обиди, че съм го нарекъл крадец или убиец (ако имам основание за това)? Просто искат да ни налагат цензура и автоцензура, а също да моделират ценностите на хората и да установят контрол върху възпитанието на децата. Бананан, тебе може да не те бъркат тия нововъведения, защото ти вече си ги приел и си се подравнил към тях, и няма да пострадаш. Но хора с твърди и безкомпромисни позиции по отношение на пола и на обратните, и прочие, че ще поемат бая удари. И това ми било свобода? Може ли да има свобода независимо от истина и справедливост? Или вие смятате, че хомофобията е нещо просто ей така, без никакви основания - и можеше да е хомофилия?  Няма да стане насила хубост. Не е това начинът да убедиш някого да промени възгледите си. И да ми бориш "агресията" с агресия, и "нетолерантността" с нетолерантност.

преди 3 часа, darkterminal написа:

Сред тях има и жени на същата длъжност. Разликата в качеството на написания код е драстична и не е в полза на жените.

И това ще го чуете от много мъже с опит в бизнес и въобще във всякакви отрасли. Особено там където традиционно мъжете са успешни. Ако мъжът не е някой мухльо, просто няма как жената да се равнява с него. Което не трябва да я обезкуражава. Но пък има дейности, с които жените по-добре се справят... а и мъжете не могат да вършат всичко. Примерно, да бъдат акушерки... excuse me! И аз не съм тръгнал да осъждам жените, че били по-слаби, или по-бавни, или по-лековерни... ами това е положението. Мъжете си имат пък други слабости.

Не знам колко от вас си дават сметка, че със своята прогресивност и приемането на тези нови роли, и громенето на стереотипите, всъщност хвърлят презрение върху дедите ни, майките и бащите ни, и собствените ни народностни традиции. И какво печелим?

А, Мерил, на теб ще трябва да ти пиша отделно, специално... ама хайде по-натам, пък и да не ти развалям сега вечерното настроение. Но честно казано, с мъж много по-лесно на глава се излиза.

преди 5 минути, sliderum написа:

Детето става каквото го възпитат и научат. Генетиката никога няма как да предопредели, или надделее над разума, освен ако про джендер НПО-тата и евентуално бракувани еднополови, на които в е било разрешено да притежават деца, не успеят изкуствено да го убият чрез насочено въздействие в дома и  навлизане в системата на образованието и чрез медийните влияния.

Ма нали от нормални семейства се пръкват гейове и лесбийки и нито бабите нито дядовци никой не е бил такъв?! А Васко Кеца още по комунизма? И за Парцалев се носеха слухове.

преди 4 минути, sliderum написа:

Генетиката има влияние, винаги ще има, но при определено възпитание, много е трудно да се отучат нещата. Просто детето се формира като човек в тия години. Примерно, деца, над които са издевателствали сексуално родителите им, и така са израстнали, смятайки го за нормално, ами много е трудно да го преодолеят един ден, но не е невъзможно. Дори да успеят да приключат и с момчетата и с момичетата, човешката природа рано или късно ще надделее. Както беше писал и Оруел (диалог между инквизитора О'Брайън и протагониста Уинстън):

Цитат

— Ние контролираме живота на всичките му равнища, Уинстън. Въобразяваш си, че съществува нещо като човешка природа, което ще бъде оскърбено от делата ни и ще се обърне против нас. Но ние създаваме човешката природа. Хората са безкрайно податливи. Или може би си се върнал към старата си идея, че пролетариатът или робите ще се вдигнат и ще ни свалят. Изхвърли я от ума си. Те са безпомощни като добичета. Човечеството е партията. Останалите са чужди — ненужни.

— Не ме интересува. Накрая те ще ви победят. Рано или късно ще прозрат какво представлявате и тогава ще ви разгромят.

— Виждаш ли някакъв признак това да става? Или някаква причина, поради която да стане?

— Не. Вярвам го. Аз зная, че няма да успеете. Съществува нещо във вселената — не зная какво, някакъв дух, някакъв принцип, който няма никога да надвиете.

— Вярваш ли в господ, Уинстън?

— Не.

— Какъв е тогава този принцип, който ще ни победи?

— Не зная. Човешкият дух.

— Смяташ ли себе си за човек?

— Да.

— Ако си човек, Уинстън, ти си последният човек. Твоят вид е изчезнал, ние сме наследниците. Разбираш ли, че си останал сам? Ти си извън историята, ти не съществуваш...

Но ако променят генетично човека, примерно вкарвайки му животински или други гени, тогава тая природа няма да е там да възроптае. Не само на ниво съзнание, но и на чисто биологично ниво хора няма да има. А трансхуманизма е следваща стъпка (в "еволюцията"); вече дори закони прокарват в тая насока.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.