Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Обичта не е когато правиш нещо заради някого, а когато го научиш как сам да се грижи за себе си. Вярата, "загъването" и всичко останало, по аналогия.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Атеисти, за вас е отредена най-топлата част от Ада, където ще ви пекат като свински уши на скара. Дайте път на набожните хора да ми обяснят материата, която следва да познават. Вий, еретици таквиз, може да кажете само "няма бог" и се изчерпвате.

преди 2 часа, Merryl написа:

Обичта не е когато правиш нещо заради някого, а когато го научиш как сам да се грижи за себе си. Вярата, "загъването" и всичко останало, по аналогия.

Не съм съгласен. Когато някой те загъне, според теб той не те обича, а те обича когато те изхвърли на улицата да се оправяш сам.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Атеисти, за вас е отредена най-топлата част от Ада, където ще ви пекат като свински уши на скара

Нищо против, обичам топлото. Пък щом ние сме на единият полюс - топлият, представям си вярващите на другият полюс, наредени като замразена цаца във фризера. :P

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Също както не вярващите в божества са неспособни да се усъмнят в неверието си.

Когато има психично заболяване, все някой трябва да играе ролята на психиатър.
Ако почне психиатърът да се съмнява, че болните мозъци уж не са наистина болни, тогава за къде сме ? 

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/1kor.htm#3

ГЛАВА 3.

16. Не знаете ли, че вие сте храм Божий, и Духът Божий живее във вас?
17. Ако някой разори Божия храм, него Бог ще разори; защото Божият храм е свет; а тоя храм сте вие.
18. Никой да не се мами; ако някой от вас мисли, че е мъдър на тоя свят, нека стане безумен, за да бъде мъдър.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Когато има психично заболяване, все някой трябва да играе ролята на психиатър.
Ако почне психиатърът да се съмнява, че болните мозъци уж не са наистина болни, тогава за къде сме ? 

Отричаш критичното мислене

преди 28 минути, аm-аm написа:

Атеисти, за вас е отредена най-топлата част от Ада, където ще ви пекат като свински уши на скара. Дайте път на набожните хора да ми обяснят материата, която следва да познават. Вий, еретици таквиз, може да кажете само "няма бог" и се изчерпвате.

атеисте не вярва в бог и ад така че ако поп му каже ще гориш в ада, няма да обърне но който вярва ще повярва ба попа и ще "му направи свирка или каквото той поиска" за да не гориш в ада

това ти действие - да изпълняваш желанията на попа те лишава от "свободата на духа ти която бог ти дал", което значе че попа действа срещу законите на бог

преди 25 минути, аm-аm написа:

Дълбоко се заблуждаваш моето момче.
Ние атеистите знаем защо на набожните им трябва да вярват в съществуването на божества.
За да си набожен въобще не е задължително да си учил 5 години теология, достатъчно е да вярваш в каквото те устройва.
Набожните няма как да ти обяснят защо не са се сетили до сега да вярват, че и било трябвало някой да ги завиви нощем.

http://koranbg.com/sura.php?sura=29

Сура 29 Паякът

Всяка душа ще вкуси смъртта. После при Нас ще бъдете върнати.

Този, земният живот, е само забава и игра. А Сетният дом е вечният, ако знаят.

преди 3 минути, acnekt написа:

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/1kor.htm#3

ГЛАВА 3.

16. Не знаете ли, че вие сте храм Божий, и Духът Божий живее във вас?
17. Ако някой разори Божия храм, него Бог ще разори; защото Божият храм е свет; а тоя храм сте вие.
18. Никой да не се мами; ако някой от вас мисли, че е мъдър на тоя свят, нека стане безумен, за да бъде мъдър.

16 значи - вярвай само в себе си а не в други "поп"

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Отричаш критичното мислене

На набожните не им работи правилно критичното мислене.
Приемат лъжите за истини, когато става въпрос за вярата им.

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

16 значи - вярвай само в себе си а не в други "поп"

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/deyan.htm#17

24. Бог, Който сътвори света и всичко, що е в него. Той, бидейки Господ на небето и земята, не живее в ръкотворни храмове,
25. нито приема служение от човешки ръце, като да се нуждае от нещо, но Сам дава на всички живот и дишане и всичко.

За тези, които не схванаха защо ГОСПОД не МЕ ЗАВИВА НОЩЕМ, защото НЕ СИ КАЗАЛ на тялото ти в случая РЪЦЕТЕ да те завият храма Божии

преди 2 минути, acnekt написа:

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/deyan.htm#17

24. Бог, Който сътвори света и всичко, що е в него. Той, бидейки Господ на небето и земята, не живее в ръкотворни храмове,
25. нито приема служение от човешки ръце, като да се нуждае от нещо, но Сам дава на всички живот и дишане и всичко.

ми да де бог е в теб, не вярвай на този който се прави че служи на бог

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

Да не спамя или флуудвам повече последно изречение от мен.

Само не разбирам, как от Катакомби се стигна до Катедрали. И защо латинския език е свещен, след като Иисус е говорил на арамейски. За исляма арабски някак по склонен съм да приемам, защото Мухамед е говорил на арабски и защо Образа на Иисус е образа на любимия син на Папата Борджия Александър VI

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чезаре_Борджия

• Автор
преди 22 минути, acnekt написа:

Този, земният живот, е само забава и игра.

Абе не е баш като разходка в парка. Може да изнасилят дъщеря ти, да убият жена ти, да ти отрежат краката, а даже се е и случвало по турско време. "Забава и игра"!?

преди 8 минути, acnekt написа:

Само не разбирам, как от Катакомби се стигна до Катедрали.

Въпрос на акустика.

Така и от козя камбанка се е стигнало до камбанарии.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

На набожните не им работи правилно критичното мислене.
Приемат лъжите за истини, когато става въпрос за вярата им.

Моля разсъжденията в тази тема, ако са от атеисти, да бъдат от философска гледна точка, изхождайки от предположението, че има бог. Допуснете го, независимо, че не го вярвате.

преди 13 минути, acnekt написа:

защото НЕ СИ КАЗАЛ на тялото ти, в случая РЪЦЕТЕ, да те завият храма Божии

Значи Бог работи само с моите ръце? Ако искам той да ме завие, трябва да ползвам собствените си ръце, при това съзнателно. Но къде е НЕГОВАТА милувка в цялата работа? С извинение за циничния коментар, обаче ми прилича на това да си направя сам свирка, а да благодаря на него.

преди 8 минути, acnekt написа:

Да не спамя или флуудвам повече последно изречение от мен.

Само не разбирам, как от Катакомби се стигна до Катедрали. И защо латинския език е свещен, след като Иисус е говорил на арамейски. За исляма арабски някак по склонен съм да приемам, защото Мухамед е говорил на арабски и защо Образа на Иисус е образа на любимия син на Папата Борджия Александър VI

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чезаре_Борджия

Историята на Христос - изфабрикувана от Рим

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

едни набожни викат че светият дух бил в тебе , а не отецът бог ( за християнския бог става въпрос, да не се чудят мюсюлманите )
и тия набожни се молят групово в техните църкви ( например в София) да слезе светият дух в тебе и да те излекува от рак да речем.
на дядо ми сестра му беше в някаква такава църква още по комунистическото време и един път предложила да се помолят за мен и те се помолили, ха ха ха ...

• Автор
преди 1 минута, Белгиеца написа:

един път предложила да се помолят за мен и те се помолили, ха ха ха ...

И след 15 години отиде в държава с по-добър жизнен стандарт. Спасила те е, неблагодарник такъв! crazy-monkey-emoticon-065.gif?1292792396

преди 8 минути, аm-аm написа:

Моля разсъжденията в тази тема, ако са от атеисти, да бъдат от философска гледна точка, изхождайки от предположението, че има бог. Допуснете го, независимо, че не го вярвате.

Аз изхождам от 100%-та ми сигурност че в главите на набожните съществува идеята за наличие на някакви божества.
Те си вярват че ги има и не им пука за провокативните ти подпитвания. Те са си разбрали каква работа им върши да вярват на попа и няма да ти обърнат сериозно внимание.

преди 2 минути, аm-аm написа:

И след 15 години отиде в държава с по-добър жизнен стандарт. Спасила те е, неблагодарник такъв! crazy-monkey-emoticon-065.gif?1292792396

но защото САМ се е оженил;)

• Автор
преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

но защото САМ се е оженил;)

Аспект е написал смислово и пунктуационно погрешно изречение:

преди 26 минути, acnekt написа:

За тези, които не схванаха защо ГОСПОД не МЕ ЗАВИВА НОЩЕМ, защото НЕ СИ КАЗАЛ на тялото ти в случая РЪЦЕТЕ да те завият храма Божии

но, ако правилно съм го разбрал, хората са храмове на Бог и той (неговия дух) живее в нас и за да постигнем нещо трябва да го поискаме и сторуваме нужното за да го постигнем, защото всъщност нашите усилия са негови, а стореното от ръцете ни е стореното от него, т.к. живота ни и способностите ни са ни дадени от него. Тъй да се каже сме единно цяло. С други думи не можем да направим нищо без той да го направи.

Което, за съжаление, не ме удовлетвори като отговор, защото, както вече писах, излиза, че мога да получа от него само онова, което съзнателно, волево, поискам, при това ограничено до способностите на природните закони и тялото си. И излиза, че докато спя той не може да ме загъне, защото не съм в съзнание да си го поискам. А тая работа е абсурдна. За всемогъщо създание, дето целия свят е създал за няколко дена, да не може да ме загъне??

преди 59 минути, аm-аm написа:

Не съм съгласен. Когато някой те загъне, според теб той не те обича, а те обича когато те изхвърли на улицата да се оправяш сам.

Не разбирам кому е нужен този форумен прийом непременно да се профанизира поста на опонента, за да бъде отсрещния по-убедителен. При това в раздели като политика, философия и религия.

Ами не, не става въпрос да се изхвърли на улицата и да се оправя сам... Става въпрос за перифраза на най-популярната поговорка, че ако дадеш на някого риба - го храниш един път, но ако го научиш да лови риба - му даваш храна за цял живот.

Ако сложиш помощни колела на детето, то не само, че няма да се научи веднага да кара, но може и с години да не се отърси от страха колелата да се махнат. Докато, ако родителя си направи труда да потича един ден след колелото, да му излезе душата и на него, да бъде до детето си, да не позволи да пада, но да прецени кога е готов да го пусне - тогава детето ще се научи да кара.

Същото е и с домашните - решаваш задачите, детето преписва и остава ненаучено, докато ако отделиш време да му обясниш - ще разбере и само ще си реши домашната. И всъщност да научиш някого на нещо е много по-трудно, отколкото ако го направиш вместо него. От там и се казва, че едното е мечешка услуга и криворазбрана обич, а другото е наистина грижа и обич.

Та... с вярата е същото. Може да не те завива практически, но дава сила на вярващия, че колкото и да му е трудно, ще намери начин да се повдигне и да се завие или да има на кого да се уповава, за да бъде до него в трудни моменти.

• Автор

Съжалявам, не съм съгласен. Според теб бог ни прави живота черен, за да се научим на разни неща - да караме колелета, да ловим риба и т.н. А нима не правят това и родителите ни? Но те отказват ли да ни загънат нощем под предлог "научи се, че един ден като умрем няма да има кой"? Те не ни ли дават тези помощни колелца на колелетата, не ни ли карат с кола до реката да ловим риба? Моят въпрос е защо свръсъщество не ме е загънало и един път за целия ми живот, а и някак си и не ми е известно и за цялото човечество и за цялата история на човечеството, това да е сторил.

преди 6 минути, Merryl написа:

Може да не те завива практически, но дава сила на вярващия, че колкото и да му е трудно, ще намери начин да се повдигне и да се завие

Защо този създател на човечеството, на практика негов баща и майка, бяга от досега с децата си? Защо Бог си прави труда да ми праща сили, да ми праща вяра, да ми праща хора, на които се уповавам, а не го стори лично? Защо създание, което може всичко, прави толкова малко?

преди 10 минути, аm-аm написа:

Според теб бог ни прави живота черен, за да се научим на разни неща - да караме колелета, да ловим риба и т.н.

Не според мен, а според твоето тълкувание на поста ми, което не го прави "според мен". Казах по-горе, че прийома не е печеливш. Така просто си говориш ти с твоите тълкувания, а не ти с отсрещния в разговора.                     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.