Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

В Библията седемте смъртни гряха се появяват в писанията за Содом и Гомор.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, аm-аm написа:

В Библията седемте смъртни гряха се появяват в писанията за Содом и Гомор.

Нищо подобно. Там изобщо не се говори за "смъртни" грехове. Чакам отговор и за Ну погоди между другото...

преди 36 минути, аm-аm написа:

Ако допусна, че съществува, то има два варианта. Единият е, че не е добър бог.

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Добре ясно, не те загъва защото е лош е единия вариант. Ти казваш, че са два. Другата възможност каква е ?

преди 16 минути, аm-аm написа:

За другата никой не се сеща, но се притеснявам, че ще възпре творческият ви подход към казуса и ще си спестя продължението.

Не че се сещам за другата възможност, но:

допускаш, че съществува Бог и той е всемогъщ и вселюбящ - според твоите думи. Но не те загъва нощем

1.защото е лош. Но щом е лош значи не е вселюбящ.

Остава другата възможност да не те загъва

2. защо не може. Но щом не може значи не е всемогъщ

Но щом не е всемогъщ и вселюбящ значи не съществува. НЯМА БОГ, Това е отговорът на въпроса ти.

• Автор
преди 1 минута, _Слънце_ написа:

Нищо подобно. Там изобщо не се говори за "смъртни" грехове. Чакам отговор и за Ну погоди между другото...

Гугъл е отзивчив за селфитата. А ако греховете не са "смъртни", пак се запазва смисъла. Разрушителните пориви у хората не бива да възпират всевишния да твори добро.

преди 1 минута, Sleda написа:

Но щом е лош значи не е вселюбящ.

Смятам, че общоприетата представа, че е вселюбящ е погрешна. Поне в тази версия.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Гугъл е отзивчив за селфитата. А ако греховете не са "смъртни", пак се запазва смисъла. Разрушителните пориви у хората не бива да възпират всевишния да твори добро.

Дал си снимка от след 1980 и твърдиш че е от 1971 а... а в Гъгъл пишат всякакви идиоти. Гугъл ли е твоя Господ и извор на знания?

• Автор
преди 5 минути, Sleda написа:

Остава другата възможност да не те загъва

2. защо не може.

Нее, има много други причини. Не може да не може. Няма да е Бог. Имах тема "Може ли Бог да се самоубие". Като се замисля, това е третата версия, която удовлетворява условието. Т.к. не може нещо да не може, следователно той е способен да се самоубие. И ако го е сторил, това обяснява прекрасно мълчанието му и студените ми крака нощем.

преди 1 минута, _Слънце_ написа:

Дал си снимка от след 1980 и твърдиш че е от 1971 а...

Статии в Гугъл погледнах, защото бях чел, че първото анимирано селфи е в "Ну погоди". Ако си съгласен с това или ако не си съгласен с това, не спами темата.

преди 7 минути, аm-аm написа:

Статии в Гугъл погледнах, защото бях чел, че първото анимирано селфи е в "Ну погоди". Ако си съгласен с това или ако не си съгласен с това, не спами темата.

И не погледна, че става въпрос за една и съща статия, препечатана в няколко български... сайта. Дори тук, не си направи труда да провериш достоверността на твърдението си. Същото правиш и с темата за Бог, защото целта ти не е получаване на отговори.

А моя пост за първото селфи беше на майтап в спам тема, без претенции за достоверност. Да си призная и хабер си нямам кога и кой е направил първото селфи, но твоето закачане е доста показателно.

• Автор

Какво закачане бе човек? Чел съм, че първото селфи е в "Ну погоди". Погледнах Гугъл, видях година и я поставих за нагледност. Така знам и че първото изписване на маймунско а е в Манасиевата хроника. Дреме ми дали съм ти уронил престижа в спам раздела. Аз не съм дребнав.

Какво закачане бе човек? Чел съм, че първото селфи е в "Ну погоди". Погледнах Гугъл, видях година и я поставих за нагледност. Така знам и че първото изписване на маймунско а е в Манасиевата хроника. Дреме ми дали съм ти уронил престижа в спам раздела. Аз не съм дребнав.

Ами аз пък ти казвам, че не ти е вярна годината. Къде отиде в престижа, ти си знаеш... А първото селфи, пак според Гугъл е било много по- рано.

преди 34 минути, аm-аm написа:

Нее, има много други причини. Не може да не може. Няма да е Бог. Имах тема "Може ли Бог да се самоубие". Като се замисля, това е третата версия, която удовлетворява условието. Т.к. не може нещо да не може, следователно той е способен да се самоубие. И ако го е сторил, това обяснява прекрасно мълчанието му и студените ми крака нощем.

“Мълчанието му и студените ми крака нощем” аз пък си ги обяснявам прекрасно с това, че ме е изоставил. Ако допусна, че има Бог и той е всемогъщ и вселюбящ, това е моят отговор. Това че ме обича не значи, че не може да ме изостави. Изоставил ме, и толкоз.

• Автор

Айде бе, любящ гад. Как става това? Някой намекна назад, че може да е защото не вярвам в Него. И какво общо има любовта към хората с това дали хората вярват в неща, които не са виждали, чували или усещали по друг начин? Бог трябва да обича наравно всички. Това е истинската любов. Само хората обичат приоритетно и избирателно и избират да прецакват едни хора заради други или заради самия себе си. В това няма нищо възвишено и нищо божествено.

преди 6 минути, Sleda написа:

че ме е изоставил.

Хората изоставят децата си.

преди 23 часа, аm-аm написа:

Това е въпросът ми.

не всички са лишени от прегръдки

преди 7 часа, Белгиеца написа:

... на дядо ми сестра му беше в някаква такава църква още по комунистическото време и един път предложила да се помолят за мен и те се помолили...

Файда?
Или си остана същия идиот?

Или?  

Кой го е огряло?

Пенчо. Познаваш ли го? Не.
Няма смисъл от въпросът ти, щото и да го познаваш, по презумция няма да повярваш, щото вече просто си си наумил, че никой не бил загърнат.
Е те това е предръзсъдък!

Сорри! Предубеденост е.

• Автор

Ама ти партенки ли подхвърляш сега?

преди 5 минути, __Мимски__ написа:

Ще изчакам стр.100 за да се включа.  :rolleyes:

На 99 стр. ще я изтрия crazy-monkey-emoticon-216.gif

Реално, ако Господ не загръщаше съществата, ни едно нямаше да съществува.
Той не само ги загръща. Благодарение на него те шават, мислят, ...

Всяка нощ, дори и на атеистите слепи, Господ им "Спуска" Жива Роса, с което най-малко им дава глъдки живот.

Но тази нощ може и да не е тъй и за мнозина точна така ще е. Глъдни няма да има. Те ще умрат.
Естествена смърт... Поне така я наричат.

Ама ти партенки ли подхвърляш сега?

На 99 стр. ще я изтрия crazy-monkey-emoticon-216.gif

Ами няма да разбереш Истината. 

• Автор

А изкуствената смърт? Значи ако чакам смъртта, ще ме удостои поне веднъж за един живот. А ако чакам да ме загъне - кръгла нула. Защо така се получава?

Фактът е, че можеш да умреш още в следващия миг и че нямаш никакъв контрол.
Не можеш да се предпазиш.
Ти, който се имаш за велик си просто подпиращ се на шанса.
А шансът е?

• Автор
току-що, __Мимски__ написа:

Ами няма да разбереш Истината. 

Ти си спамарка и ще се радвам да лишиш темата от глупостите си. И без друго нищо ново не можеш да напишеш, само подбираш думи с главни букви и си въобразяваш, че Ни Носиш Истината.

А изкуствената смърт? Значи ако чакам смъртта, ще ме удостои поне веднъж за един живот. А ако чакам да ме загъне - кръгла нула. Защо така се получава?

Ти си глупец. И да чакаш и да не чакаш все едно. Все ще умреш. :-)

Писах по-рано, че не се молиш правилно, и такъв отговор няма в анкетата. Обаче изниква въпроса - защо трябва да му се молиш(правилно), за да те завие.

Цитат

- Започни да се молиш на глас, за да видя как го правиш.

- Благословена Дево Марийо, дари ме с милостта да забременея.

- Молитвата не бива да бъде списък с молби, Естер, а повод за разбиране. Докато се молим, размишляваме по най-възвисен начин, за да може някой да прошепне някаква мисъл в ушите ни. Наричаме този някой ''Бог''.

-    Добре. Нека да се опитам пак.

- Благословена Дево Марийо, Бог не наказва красотата, както ми каза веднъж един човек, който ти е много скъп. Тези думи отвориха очите ми.
И ме накараха да разбера, че щом дарявам с красота, може да получа нещо в замяна. Ами ако даряването на моята красота означава да получа красотата, която така желая? Красотата на новия живот, на малко дете?

- Да, сега се молиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.