Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 9 минути, Aumi написа:

rurk отговори

Да, странни желания за един духовен търсач...

Че кой е рекъл, че съм търсач, при това "духовен". И това, че търся, и това, че съм духовен, са само и единствено твои представи за мен. :-)
После не била тъпа... работата. Ми тъпа е. :-)

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, rurk написа:

Че кой е рекъл, че съм търсач, при това "духовен". И това, че търся, и това, че съм духовен, са само и единствено твои представи за мен. :-)
После не била тъпа... работата. Ми тъпа е. :-)

Щом това е само моя представа, не ти остава нищо друго освен да зарежеш и Йога, и медитациите и всички останали духовни практики, и да престанеш да изучаваш вече всички религиозни писания и духовни учения.

Че кой е рекъл, че ги следвам, че ги изучавам?!

Това са поредните ти представи за мен.

преди 4 минути, rurk написа:

Това са поредните ти представи за мен.

Ти сам казваш, че ги изучаваш и познаваш много добре.
Не ме карай да ти търся цитати...защото са премного доказващите всичко това.

преди 1 минута, Aumi написа:

Ти сам казваш, че ги изучаваш и познаваш много добре.
Не ме карай да ти търся цитати...защото са премного доказващите всичко това.

Ха ха

Това са отново твои умозаблуждения, че ги изучавам. Не ги. Изучавал съм ги.

Как рисувате в ума си образ на някои. :-))

Никога не съм твърдял, че в момента изучавам и търся.

Никога!

Преди съм го правил. Вече не. Ха ха.

Колко глупава логика!

преди 6 минути, rurk написа:

Никога!

Колко глупава логика!

Спор няма

преди 13 минути, rurk написа:

Ха ха

Това са отново твои умозаблуждения, че ги изучавам. Не ги. Изучавал съм ги.

Как рисувате в ума си образ на някои. :-))

Никога!

Колко глупава логика!

Логиката не е глупава, а ти лъжеш!

преди 22 минути, rurk написа:
Цитат

Значи вече не следваш нито Исус, нито наставленията на Буда и на другите пророци и духовни учители, нито спазваш заповедите дадени в религиозните писания?

преди 3 минути, Aumi написа:

Значи вече не следваш нито Исус, нито наставленията на Буда и на другите пророци и духовни учители, нито спазваш заповедите дадени в религиозните писания?

Не ги следва и му личи. 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Не ги следва и му личи. 

Да, наистина си прав! Личи му!:)

Не ги следвам. Няма нищо за следване. Просто съм. Нямам мотив да лъжа. Ха ха.

преди 2 минути, rurk написа:

Не ги следвам. Няма нищо за следване. Просто съм. Нямам мотив да лъжа. Ха ха.

Прав си, личи ти че не ги следваш. Но поне малко акъл да беше взел от толкова учене, четене и цитиране на наставленията дадени от духовните учители, щеше да ти личи. Но за съжаление, не си взел...

Ако беше взел, нямаше да си помислиш да изречеш подобни думи!

преди 1 час, rurk написа:

Примерно ако те срещна, ще ти прережа гърлото, като разбира се преди това ще те осакатя, за да изживееш агония и много болка. :-))
Винаги ми е било интересно да наблюдавам как мъртъв човек умира и как това го пробужда. Ха!

Всемогъщ ли е Бог? Ако е, как се изразява това всемогъщество? Всичко изявено е крайно, ограничено и обусловено, и затова не може да представлява пълна проява на едно евентуално всемогъщество. Може да представлява само една негова временна, частична и разгръщаща се проява.

Ако Бог обича всички, то как би реагирал ако един човек се опита без причина да навреди на друг човек? Ако се намеси ще ограничи свободата на единия, а ако не се намеси - на другия. Ако не накажеш престъпника, това проява на милосърдие и състрадание ли е? Или пък е проява на глупост? Но пък и наказанието следва да съответства на престъплението. Какво е това безгранично голямо престъпление, което да изисква наказание траещо цяла вечност? Проблемът е, че в Библията под "вечност" се разбира определен период от някакво циклично повтарящо се време, което даже не е с точно определена продължителност. В основата стои думата Еон, която е аналогична на индийската Манвантара - но те и двете не са с безкрайна продължителност. Безкрайна е съвкупността от повтарящите се един след друг Еони.

Когато мога да направя нещо сам, защо Бог трябва да го прави вместо мен? Загъват се децата до определена възраст. Останалото са изключения.

преди 5 часа, rurk написа:

Истината е, че си нямаш представа от живота, нито разбира се от Бог.

Невъзможно е да има някой представа от божества, защото те не съществуват.
Ти си просто заблуден вярващ в съществуването на божества, пък и даже на прераждания и карми.

А това което може да бъде разбрано по научен подход е да се изледва по какъв начин точно определен индивид се е заблудил и започнал да вярва в несъществуващи измислици. 
Но, заслужава ли си аз да уча за психиатър за да мога да разбера ти от какво и как точно страдаш ?
Според мен не си заслужава.
Проблемът с вярващите е , че всеки си вярва по негов начин.
Типичен пример за това си точно ти.
Дори тези които се ограничават да заявяват че са само православни християни и те си вярват всеки по различен начин. Кой колко разбрал нещо от попа и както му е угодно , така си вярва.

Най-големият проблем идва от неприятното свойство на някои човешки мозъци да не функционират правилно.
Не ми е известно да има евтино лечение на ирационалните заблуди.
Ето тука ясно са описани част от тях:

https://ru.wikipedia.org/wiki/Бред

ама йогата не помага за правилното им разбиране, дори вреди.

преди 4 часа, Aumi написа:

Ти също като тях, макар и да твърдиш, че не вярваш в Бог, си го представяш като същество, което се крие и не се показва на хората. Представяш и го като същество, на което можеш да прережеш гърлото, която представа се е формирала от религиозните митове, в които вярваш.

Като казвам че мога да прережа гърлото на всяко  божество, това е за да покажа на страхуващите се от божества, че аз съм безстрашен. Трябва да им говоря на разбираем за тях език.
Хайде пак да ти го обясня, като на човек не поемащ животински белтъчини и мазнини и на когото му липсва жизнена енергия.
Значи божества няма, ама попа вика че имало един и той бил по образ и подобие на баща му бог отец.
Та на попа му казвам, че ще му прережа гърлото и на богчо отец и на синчето му. А техния общ свят дух ще го сложа в буркан и запечатам да не ми бяга. Да си го имам под ръка да не бяга.
Говорейки му по този начин на попа, той би трябвало да разбере, че с мен на глава не може да излезе.

За теб е невъзможно, защото за теб няма. Нищо повече. :-)

Според теб аз съм заблуден.

Според мен ти си заблуден.

Глупако, :-)) не за психиатър, за психолог се учи.

Представи си колко си прост! :-)) Опитай да си представиш поне. Ясно ми е, че ще е трудно да схванеш.

Виждаш, евентуално, че констатацията ми не е безпочвена.

Не целя да те обиждам. Само те уведомявам, че знам, че си тъп. :-))

Правя го не за друго, а защото искам да знаеш, че те считам за тъп човек. :-)

Не че не можеш да поумнееш. Не че, както всички, не притежаваш потенциала.

Не ми пречи, че си атеист. Нямам желание да те променям. Не ми пречиш. :-) Света за сега се нуждае от идиоти като теб.

Просто искам да знаеш какъв си за мен.

Незадоволен онанист, сиреч чикиджия. Нещастен млад човек.

Поредния нещастник, правещ опит да компенсира дефицит с излияния в нета...

Малко е тъжно, но не много. С право ти се пада това нещастно съществуване. :-)

И тъй цял живот, който в най-добрия за теб случай, е добре да е кратък.

Искрено ти пожелавам да се освободиш, или да освободиш живота/съществуването от себе си.

То тъй или иначе смъртта ти идва и нищо не можеш да направиш.

И слава Богу, че ще умреш! :-))

Представи си що за човек ще си, ако света, освободен от такива като теб, би бил по-добре!?!

Не, не визирам, че не си вярващ. Не ми пука дали ще си. Даже е по-добре, че не си, щото тъп човек, ако е вярващ, то е фанатик.

Визирам, че в живота ти (ако въобще твоето е живот) липсва полезността.

Паразитно съществуване.

Всичките ти мнения в този форум, до едно, са плод на тази тъпотия. Едно на ръка, че са ограничени и невежи, лаишки и пубертетски, и друго че са изблик.

Явно само ти си мислиш, че си писал нещо умно въобще някога. :-)

Горкия ти! Жалък!

Не знам, може би малко приличаш на гнида!?

преди 2 часа, Белгиеца написа:

ама йогата не помага за правилното им разбиране, дори вреди.

От Йога е ясно, че си нямаш и хабер. :-)
Поредното нещо, за което изказваш мнение, без да си запознат, хей тъй само за да си изливаш изблиците и да се чувстваш голям.
Наистина ли това успява да ти замаже очите и да те радва?! Ниско ниво на интелигентност значи.
Компесаторна реакция.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Значи божества няма, ама попа вика че имало...

От зората си, почти преди 30 века, философия е белязана от борбата между материализма и идеализма. Идеалистите представляват интересите на експлататорските класи, манипулиращи мисленето на населението за собствени цели, като мислителите материалисти са подлагани на гонения, а съчиненията им са унищожавани. Затова до наши дни не са достигнали такива, те присъстват предимно в критиката на идеалистите, което показва че са им придавали голямо значение. Последните няколко века, с навлизане на индустриалната революция някои позиции се промениха, а други не.

Религиите и теологиите много лесно могат да се подложат на критика, от един свободен ум, който може да мисли критично и не се доверява сляпо на авторитети от миналото, чудеса, суеверия и не се покланя на въображаеми богове.

Съществуват няколко типа.

Хора които не вярват в нещо отвъд, в сила и пр. Твърди материалисти.

Хора които вярват в някаква закономерна сила, вселенска, свързана със стихии, природа, гравитация, космос.

Хора което вярват в Бог, бил той Аллах, Йехова, Брахман, Кришна... по име.

Хора което които не вярват в Бог, но вярват в някаква Трансцеденталност, различна от този свят... желана и преследвана, Айн, У-Дзи, Шуня...

Има и такива за които всичко е такова каквото е.

Дървото е дърво, водата е вода. И не е.

Всичките тези хора, без последния тип, са вярващи.

преди 2 часа, rurk написа:

Паразитно съществуване.

Ама колко много те боли само, че има и свободни хора на които не им пука за ирационалните религиозни вярвания.
Това Интернета е лоша работа, трови ти живота като не можеш да се самоизлъжеш че ти си прав.
Все ще се намери някой да ти каже че грешиш жестоко.
Баси мааатъ, от толко много четене на циганска индийска литература още да не можеш да проумееш, че нямаш абсолютно никакъв шанс да предизвикаш реакция на обиждане. Трябва да заминеш спешно при събратята ти в Индия да си доучиш, как става тази хватка някой да не му пука ти какво ще напишеш.
Много ти е немощно процесорчето бе братчед, да не си веган и ти с мозък подложен на системен недостиг на енергия ?

Индийската философия се дели също на две групи: astika - теисти; nastika - атеисти. Първата група признава авторитета на ведите: миманса, веданта, санкхя, йога, няя и вайшешика. Втората група не признава авторитета на ведите: чарвака (материалисти), будисти и джайнисти.

Ако някой реши да потърси Бог, ще намери единствено описанията на търсенията и умозренията на други, които са правели същото преди него. 

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Ама колко много те боли само, че има и свободни хора на които не им пука за ирационалните религиозни вярвания.
Това Интернета е лоша работа, трови ти живота като не можеш да се самоизлъжеш че ти си прав.
Все ще се намери някой да ти каже че грешиш жестоко.
Баси мааатъ, от толко много четене на циганска индийска литература още да не можеш да проумееш, че нямаш абсолютно никакъв шанс да предизвикаш реакция на обиждане. Трябва да заминеш спешно при събратята ти в Индия да си доучиш, как става тази хватка някой да не му пука ти какво ще напишеш.
Много ти е немощно процесорчето бе братчед, да не си веган и ти с мозък подложен на системен недостиг на енергия ?

хахах

Там е работата, че нямаш нищо общо със свободата.
За вяра не съм говорил, ама що ли го обяснявам... :-)
Останалите излияния не си струва да бъдат четени.

А и нещо друго - много добре се пробива черепа с шабър:
9385.jpg

преди 14 минути, sliderum написа:

Ако някой реши да потърси Бог, ще намери единствено описанията на търсенията и умозренията на други, които са правели същото преди него. 

Адекватното търсене подхожда критически, то не се доверява сляпо на авторитети, а изследва само. Неадекватно е да се приема съществуването на Бог догматически, на доверие, без да си изследвал, защото както пишеш, можеш да попаднеш в умозренията на други, които най-малкото може да не са актуални на днешна дата, да не говорим че може да са пълна измислица или заблуда. Тоест имаме два варианта при философското търсене, да използваме своя разум или да не го използваме, да приемем твърденията на друг опит, различен от нашия, за истина.

По принцип по време на Нощта, човек е лишен от Светлина, ама от нощ до нощ си има разлика. Някои са доста кошмарни, особено като се преживява личната смърт.
Тогава разбираш какво е да търсиш да се хванеш за нещо, както удавникът би се уловил за сламка.
Преди това човек може да си мисли, че не го е страх и че хоп, хоп и готово, но... когато умира разбира колко струва смелостта му. Ххаа
Пищи!

Човек страдайки се ражда, живее, боледува, остарява и страдайки умира.
През целия този цикъл той е роб на слепотата си да преследва щастието, което сам не знае къде е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.