Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 29 минути, аm-аm написа:

За да вярваш в Бог е нужно да отречеш трезвия ум на науката. Неизбежно е.

Това не е логично. Авторът на "Правила за ръководство на ума" се води религиозен. 

Трезвия ум на науката и философията, никога не е твърдял, че няма Бог.

Явно или не си чел за светата инквизиция и не си гледал филми, или не си в състояние да осмислиш прочетеното. Само че нещата сега са обърнати на 180 градуса, и е трудно да забележиш.

Ловът на вещици и учени не е лов на вещици и учени, а е саморазправа, на едни учени и вещици, религиозни фанатици, срещу други учени и магьосници, атеистични фанатици.

Ако се позаинтересуваш от наука и учени, ще видиш, че и учените, като простите хора изповядват целия спектър на религиозните и атеистическите вярвания, както и има представители на просветлените следващи средния път.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми като твърди че има Бог науката да го доказва! Никога не са твърдяли че нямало Бог, колко удобно.

преди 3 минути, Angelsing написа:

Ми като твърди че има Бог науката да го доказва!

Пак пишеш пиян.

Как доказва интуицията ?

Как доказва продиктуваното от интуицията ?

Остави го Джепа - оно толкоз е омотан в категориите, че ако го питаш какво е общото м/у слон и пеперуда, ще почне да се поти. Проблема с Бог е повече от очевиден - няма абсолютно никакви признаци, за неговото съществуване ...... освен нечии интуиции.

преди 2 минути, Angelsing написа:

.....

преди 2 минути, Angelsing написа:

Какво общо имат доказателствата с интуицията?

По интуиция се избират първоначалата, на чиято основа се градят доказателствата.

Що не прочетете барем един трактат по логика, преди да тръгнете да раздавате акъл по форумите ?

В основата на всяко едно доказателство, се намира твърдение, постулирано по интуиция.

"Интуицията е господаря, а разума е слугата"

Алберт Айнщайн

"Интуицията поставя първоначалата, разумът проследява следствията от тези първоначала"

Рене Декарт

• Автор
преди 14 минути, Angelsing написа:

Ми като твърди че има Бог науката да го доказва! Никога не са твърдяли че нямало Бог, колко удобно.

Оф, стига тъпизми. Темата не е "Има ли бог". Запознай се с Чайникът на Ръсел.

преди 31 минути, Aumi написа:

Разбрах, за теб всички птици са черни гарги. Всичко останало е боядисано или е фотошоп. :bubblegum:

Разбра, че доказателствата, които ползваш са нашарени гарги с Фотошоп. Та по-полека с увереността.

преди 32 минути, Aumi написа:

очакваш Бог да е човекоподобно същество, което мисли и действа като човек.:D

Ха-ха, колко смешно. Не е вярно, ама се смей, няма смисъл да вникваш в написаното, че ще ти раздруса целия свят от илюзии.

Да Питагор може да е разрязал квадрата по диагонала и да е намерил формулата за правоъгълен триъгълник. Тук съм съгласен.

• Автор
преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

Трезвия ум на науката и философията, никога не е твърдял, че няма Бог.

Трезвият ум на религията никога не е твърдял, че има Бог.

преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

и не си гледал филми

Това ми е грешката. Не се филмирам достатъчно за да разбера фантастиките на всеки пишещ пенсионер в този тъп форум.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

"Интуицията е господаря, а разума е слугата"

Алберт Айнщайн

Е ся вече заприлича на умен!

преди 4 минути, Angelsing написа:

Да Питагор може да е разрязал квадрата по диагонала и да е намерил формулата за правоъгълен триъгълник. Тук съм съгласен.

Какъв квадрат, какъв диагонал. Ти даже доказателството на Питагоровата теорема не знаеш.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Оф, стига тъпизми. Темата не е "Има ли бог". Запознай се с Чайникът на Ръсел.

От твоята тема, по тъпа у форума нема.

Ръсел чистосърдечно пропагандира безкритичност и фанатизъм. 

Никой сериозен логик не чете Ръсел. Всички, които Ръсел е разкритикувал, като грешници, са допринесли много повече за науката философията и логиката от него, всеки един от тях.

Дребнав и завистлив човек. Що за кумир може да е Ръсел. Проповедник на чиста проба фанатизъм и кумир на фанатици и пишмян логици.

преди 5 часа, Aumi написа:

За всички е елементарно и ясно, че молекулите са изградени от атоми, а тези атоми от частички с положителни и отрицателни заряди. Точно тук трябва да си зададем въпроса, какво са зарядите?

Ние сме живи благодарение на тези заряди. Точно тези сили използва природата (или Всевишния!?), за да направи от неорганизираната материя високоорганизирана.

Ввсеки един момент в телата ни се случват безброй електрохимически процеси и всичко е организирано перфектно, за да работят всички органи и клетки в синхрон.

Бог е Висшият Разум, оживотворяващ организмите. Или може да се каже, че е Първоначалната енергия която е задвижила и която движи всички процеси във Вселената.

Че тя и т.н. “нежива” материя е направена по същия начин като “живата” от, цитирам: от атоми изградени от частички (частички, колко мило) с положителни и отрицателни заряди.

преди 5 минути, аm-аm написа:

Трезвият ум на религията никога не е твърдял, че има Бог.

Наука и религия са противопоставени в твоята глава. Но реалността, доколкото можем да говорим за такава, показва съвсем друго.

• Автор
току-що, Реджеп Иведик написа:

Ау, как озлобя. Що не съм един трол да ме зарадваш, да изпълня гърди с въздух, да въздъхна и да те врътна, докато ти излезе джигера.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Пуснал я е човека по интуиция!:D

• Автор
преди 1 минута, Sleda написа:

Че тя и т.н. “нежива” материя е направена по същия начин като “живата” от, цитирам: от атоми изградени от частички (частички, колко мило) с положителни и отрицателни заряди.

Ама на живата Бог е дъхал като куче на гореща наденица и тя мърда сама.

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Ще я разбереш и няма да я разбереш. Ти и сега си я разбрал и не си я разбрал. Ама на Ванко му трябват крайни отговори. И на Драганко му трябват

Къде е Ванко, изчезна. Или аз не съм вчас, кой е Ванко?

преди 1 минута, Sleda написа:

Че тя и т.н. “нежива” материя е направена по същия начин като “живата”

"Същества, същества, Субхути, Татхагата говори за тях, като за не същества. Затуй им викат същества."

Диамантената Сутра

току-що, Sleda написа:

Къде е Ванко, изчезна. Или аз не съм вчас, кой е Ванко?

Ангелсинг е Ванко. И Драганко е Ангелсинг

• Автор

Сутра-мутра, май си единственият, който се чете. Остана ли някой в този форум, който да ти се връзва? На мен не си ми интересен, цели се в друг да спечелиш внимание.

• Автор
преди 4 минути, Angelsing написа:

Тука обяснението е духът влязъл в материята.

Как да не повярваш на нещо така добре обяснено.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Как да не повярваш на нещо така добре обяснено.

Абе момче, не се вярва в нещо, защото е обяснено. Пак тури каруцата пред коня.

Нещата се обясняват, чрез неща, в които е вече повярвано. 

Кой клас си ?

На какво ви учат в училище ?

• Автор
преди 5 минути, Angelsing написа:

Кръчмарския стил и опростачването.

Съжалявам, бях груб с двама души. Техният спам залива целия форум с помия, нищо не могат да кажат, дървени философи са до дъното на ствола си и имат "мнение" по всяка тема. Искам да науча нещо, не да ставам свидетел на норматив от страници с логорея. Съответно нямам мерак да ги чета или коментирам. Вниманието само ще провокира интереса им.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.